Mainos

NFL season 2007–2008

  • 108 375
  • 1 252

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
No niin. Pats jatkaa puhtaalla pelillä lumimyrskystä huolimatta. Tosin lunta ei ollut niin paljoa kuin Brownsien pelissä. Mutta asiaan.

20-10 voitto Jetseistä ehkä ei ole sitä mitä odotettiin mutta olosuhteet kertakaikkiaan pakottivat juoksemaan eikä heittämään. 35 juoksuyritystä ja 27 heittoa. Kyllä näemmä Pats osaa voittaa vaikka he juoksisivatkin. ;) Valitettavasti en nähnyt kuin hieman toiselta neljännekseltä ja viimeiset 10 minsaa pelistä mutta se mitä ehdin nähdä niin olosuhteet olivat kyllä aika karut. Huomionarvoista oli että molemmat tiimit blokkasit puntin ja siitä seurasi TD. Ensi viikolla Dolphins samassa lumimyräkässä joten mitään AIR-showta ei todennäköisesti ole odotettavissa.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Kyllä näemmä Pats osaa voittaa vaikka he juoksisivatkin. ;)

Jotain tekemistä asian kanssa saattaa olla toki silläkin, että vastassa oli 3-10 Jets, joka on juoksupuolustusvertailussa sijalla 30. ;)

Olipa veemäinen loppu JAX-PIT matsille eilen. Tunnelma kohosi oikein mukavasti kun tultiin tasoihin, mutta sitten mennään ensin sössimään puolustuksessa, jonka jälkeen ei saada hyökkäyksessä mitään aikaan. Juoksua olisi voinut ehkä käyttää tappioasemassakin vähän enemmän kun se tuntui toimivan. Eniten varmaan tuli takkiin siinä, että joko heitot olivat huonoja tai sitten laiturit eivät saaneet niitä kiinni. Ward, Washington ja Miller tiputtivat ainakin syöttöjä tärkeissä paikoissa. Anthony Who antoi taas yhden teedeen, mutta toisaalta paikkasi virhettään intterillä. Eipä tuossa, hyvä matsi (lopputulosta lukuunottamatta) joka toi ainakin jännitystä loppukauteen kun Browns voitti oman matsinsa.

Edit: Dallasin ei kannata päästää Romon naisia katsomaan sen matseja. Kaverin pää ei vissiin kestä moista.

Jessica Simpson was wearing a pink Cowboys No. 9 jersey and sitting in a luxury box at Dallas' 10-6 loss to Philadelphia yesterday. She and Dallas QB Tony Romo have been an item for about a month. This time last year, Romo was dating country singer Carrie Underwood. She was also in a luxury box last December when Dallas played Philadelphia. The Cowboys also lost that game, and Romo had the worst performance of his career. At least, it was the worst until yesterday, when he had a 22.2 quarterback rating.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hyvä että Eagles sai vähän paikattua kolhiintunutta kilpeään. Arvon sopcast vittuili ja katkesi luonnollisesti juuri tämän ottelun alettua, joten tyytyminen oli Raidersin ja Indyn peliin (joka olikin ihan viihdyttävä pläjäys). Sen mitä NFL:n tulosseurannasta sai irti oli että molemmat heittivät huonosti. Tosin McNabb aloitti ihan mukiinmenevästi, mutta toinen jakso olikin sitten paluuta vanhaan. Donovanin parit juoksut nostivat mielialaa kummasti ja välillä tuntui ihan että hyökkäys jopa toimi.

Westbrookilta valtava määrä duunia ja loppuun tuo hieno temppu. Juoksu oli täysin tukossa mutta kantoja kertyi kyllä melkoinen määrä, vaikkei kerralla päästykään kuin yleensä jaardi tai kaksi. Witten oli ainoa Dallasin ase kun TO ja Romo eivät löytäneet toisiaan koko iltana. Romon alku oli kyllä surkea, ensin 0/6 ja hieman myöhemmin saldo oli 2/12, olin kuulevinani radioselostuksesta että Romon rating oli joku 3 puoliajalla.

Nitropelihän tuo oli. Koko ajan odotin koska Dallasilla klikkaa ja se menee menojaan mutta nyt Eagles säästyi. Melkoista tuskailua se oli taas ja kuvaava tilanne oli Mikellin syötönkatko jonka mies ensin palautti 12 jaardia vain rähmätäkseen pallon sitten Barberille. Tästä ei onneksi tullut kuin FG ja tavallaan siinä kävi lopulta hyvin. Kun kuvaa ei nähnyt niin on tietysti mahdotonta sanoa pelaajista mitään, mutta sellainen kuva radion ja nfl.comin avustuksella jäi että Dawkins ja Sheppard pelasivat melkein kauden parhaat pelinsä. Saattaa vain olla vähän myöhäistä.

Clevelandissa oli melkoinen keli ja ainakin Bills oli ihan jäässä myös kuvaannollisesti. Oli kyllä melkoisen koomista katseltavaa.

Eaglesin loppuohjelmassa siis vielä Saints vieraissa ja Bills kotona. Pikkiriikkiset mahkut on vielä 8-8-saldoon ja kaiken mennessä nappiin niin myös wild card-paikkaan. Se vaatii kuitenkin sellasia ihmeitä että en kauheasti ropoja viitsi sen puolesta laittaa.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Offtopickkia tulee mutta tulkoon:

Elikkäs joo, terveisiä vaan ameriikan mailta. Tuli käytyä bostonissa pyörähtämässä ja samalla reissulla tuli käytyä haistelemassa new yorkin tuulia. Matka oli vaan niin lyhyt, että paljoa ei paikallisten kanssa kerennyt tarinoimaan NFL:stä. Sen mitä nyt Bostonista jäi mieleen oli kauhea hypetys red soxien world seriessin voitosta ja Celticsin (+Garnettin+Allenin) hehkutus. Patseista aika vähän juttua kuuli keskustan seudulla, liekkö sitten johtuneen siitä että keskustasta on n. tunnin matka patsien stadionille, vai siitä että jenkit itse arvostavat (ainakin bostonissa) baseballin, lätkän ja koriksen futiksen edelle. Tai sitten vaan yksinkertaisesti syynä oli se että kun ti-pe oltiin jenkeissä, niin tuolla välillä oli celticsillä matsi, kuten myös bruinssilla (joka tuli käytyä tarkastamassa, vaikken niin lätkäihmisiä olekkaan). Kuitenkin kun yritit jutellessa vaihtaa aihetta nfl:n suuntaan, niin tyypit totesivat vain että hyvin menee tai sitten alkoivat muistelemaan menneitä ja hehkuttamaan patsien hyvyyttä. Varmaan sama joka kaupungissa :) Kotijoukkuen on paras ja tällä kertaa taisi juttu pitää ihan paikkaansa. Parit tyypit olivat kauppaamassa lippujaan pats-jets matsiin, kun sunnuntaille oli luvattu lumimyrskyä. Viime torstainakin oli "lumimyrsky" ja sen huomasi bruinssin pelissä, kun siellä ei kovin paljoa ollut porukkaa. Ihmiset oli ihan kusessa autojensa kanssa, kun ei paljoa talvirenkaista siellä ollut tietoa ja kun tienauraus oli mitä oli.

Tulipahan käytyä ja hyvä reissu noin muuten, pari kaupunkia ja kuuluisia kohteita tuli nähtyä. Ainoastaan tuo NFL-momentti jäi puuttumaan reissusta, mutta sille ei voinut mitään reissun ajankohdasta johtuen. Tai olihan siellä vissiin texans-broncos, mutta ei jaksanut niin pitkää matkaa lähteä taittamaan matsin takia, jos siihen olisi edes lippuja jäänyt. Etenkin kun matkaseura (joka siis reissun tarjosi) ei paljoa futiksesta välittänyt.

Mitä viime kierrokseen tulee, niin Ravens jatkaa itsensä nolaamista. Toisaalta ihan hyvä että Miami sai yhden voiton, tosin ajatuksissa oli että se tulisi jotain muuta joukkuetta vastaan kun Ravenssia. Tosin nyt varausvuoro vaan nousee ja draftista voidaan alkaa miettiä oikeesti hyvää qb:ta tai ehkäpä jopa rb:tä (juuri sitä yhtä).

Eaglesilta sen sijaan loistava puolustusvoitto. Teki mannaa nähdä McNabbin vetävän kunnon TO tuuletukset TD:n jälkeen, TO:n keskittyessä lähinnä suun soittamiseeen. Ei mulla mitään TO:ta vastaan ole (eipä vissiin), mutta ihan kiva että välillä näinkin päin ;)

Fantasyssä kierros meni ihan kohtuudella ja jos Bearssin TE Olsen nyt revi aivan uskomattomia statseja, niin finaali häämöttää. Siellä vastaan tulisi Turku Condoms, joka on kyllä pirun kova, kiitos GB:n loisto hyökkäyksen. Siihen päälle vielä Indyn hyökkäyksen kulmakivet ja Houstonin anDre the Giant, niin aika kova tiimi on vastassa. Itsellä molemmat wr:t (fitz, white) ovat jollain asteella loukkaantuneita, kun taas crayton on epävarma romon peukalon takia. Waiverista wirestäkään ei apua löydy. Sama pätee myös QB-osastoon, Riversillä on polvi ja Garcialla selkä. RB-osastolla sen sijaan on kyllä asiat mallillaan. LT vetää kyllä hyvin (jollei sitten vedä liian hyvin ja miestä säästellään sitten penkillä) ja J.Lew juoksee vastustajien lb-osastoa kumoon kuin ennen vanhaan. Molemmilla vielä suotuisat matsit edessä. Jotenkin vaan tuntuu että kun rissut ei 100%:lla pysty pelaamaan ja kun QB:t eivät oikein fantasykamaa ole, niin tässä matsissa tulee pataan, mutta runkosarjassakin "altavastaajana" matsiin lähtiessä Condomssit kuitenkin kaatui... Noh, kunhan nyt katsotaan ensin että edes finaalissa ollaan ;)
 

Cube

Jäsen
Jotenkin vaan tuntuu että kun rissut ei 100%:lla pysty pelaamaan ja kun QB:t eivät oikein fantasykamaa ole, niin tässä matsissa tulee pataan, mutta runkosarjassakin "altavastaajana" matsiin lähtiessä Condomssit kuitenkin kaatui... Noh, kunhan nyt katsotaan ensin että edes finaalissa ollaan ;)
Pääasia, että on sentään Ravens-henkinen finaali, vaikka muutoin tämä kausi on mennyt tosiaan niin surkeasti kuin ajatella saattaa :)

Kyseessä onkin meikäläisellä ensimmäinen kerta, kun fantasyssa on tullut edes jossain määrin menestystä, vaikka onhan tuota tullut jo useamman kauden ajan pelattua. Eipä tuo finaali kuitenkaan missään nimessä selvä juttu ole, kun Tomlinson saa vastaansa Denverin surkean juoksupuolustuksen ja Jamalkin kohtaa Cincyn. Sieltähän voi tulla yhteensä ihan mitä vaan, jopa 300 jaardia ja 6 touchdownia on ihan mahdollinen saldo, vaikkakin toki vähän epätodennäköisen huikea.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Offtopickkia tulee mutta tulkoon:

Sen mitä nyt Bostonista jäi mieleen oli kauhea hypetys red soxien world seriessin voitosta ja Celticsin (+Garnettin+Allenin) hehkutus. Patseista aika vähän juttua kuuli keskustan seudulla, liekkö sitten johtuneen siitä että keskustasta on n. tunnin matka patsien stadionille

Jätkä ollut tunnin päässä Gillette Stadiumilta... Oot mun uus idoli. Pitäisiköhän ilmoittaa sut sinne jatkiksen "sukua julkkiksella" tms ketjuun.. :p


Fantasyssä kierros meni ihan kohtuudella ja jos Bearssin TE Olsen nyt revi aivan uskomattomia statseja, niin finaali häämöttää. Siellä vastaan tulisi Turku Condoms, joka on kyllä pirun kova, kiitos GB:n loisto hyökkäyksen. Siihen päälle vielä Indyn hyökkäyksen kulmakivet ja Houstonin anDre the Giant, niin aika kova tiimi on vastassa. Itsellä molemmat wr:t (fitz, white) ovat jollain asteella loukkaantuneita, kun taas crayton on epävarma romon peukalon takia. Waiverista wirestäkään ei apua löydy. Sama pätee myös QB-osastoon, Riversillä on polvi ja Garcialla selkä. RB-osastolla sen sijaan on kyllä asiat mallillaan. LT vetää kyllä hyvin (jollei sitten vedä liian hyvin ja miestä säästellään sitten penkillä) ja J.Lew juoksee vastustajien lb-osastoa kumoon kuin ennen vanhaan. Molemmilla vielä suotuisat matsit edessä. Jotenkin vaan tuntuu että kun rissut ei 100%:lla pysty pelaamaan ja kun QB:t eivät oikein fantasykamaa ole, niin tässä matsissa tulee pataan, mutta runkosarjassakin "altavastaajana" matsiin lähtiessä Condomssit kuitenkin kaatui... Noh, kunhan nyt katsotaan ensin että edes finaalissa ollaan ;)

Hittolainen, viime kierroksen paska "tuuri" tiputti minut pois semifinaaleista... No nyt pelataan tosissaan sitten viidennestä sijasta. Meikäläisen loistava fantasykausi päättyi siihen kun RB:t potkas tyhjää. Tai no Willis on ollut hyvä läpi kauden.. Sen jälkeen kun Ronnie Brown potkaisi tyhjää niin en löytänyt millään siihen sopivaa paikkaajaa. Fred Taylor minulla oli kauden alussa mutta ensimmäiset 5-6 peliä toi pelkkää nollaa joten annoin kaverille monoa ja kokeilin muita vaihtoehtoja... (toki ilman Bradya/Welkeriä olisin varmasti jäänyt pleijareiden ulkopuolelle).
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Jätkä ollut tunnin päässä Gillette Stadiumilta... Oot mun uus idoli. Pitäisiköhän ilmoittaa sut sinne jatkiksen "sukua julkkiksella" tms ketjuun.. :p

Heh, sen kyllä sanon että siä olisit ollu varmasti tulessa siellä. Meinaan jos siellä olis alkanu mainostamaan että on suomesta ja tykkää patseista, niin varmasti kavereita olisi löytynyt ;) Oli meinaan mukava todeta, että jenkit oli todellakin avoimia jutusteluun ja vaikuttivat oikeasti kiinnostuneilta kun kävi ilmi että olin "toiselta puolelta maailmaa". Harmi tosiaan että tuo matkaseura ei ollut jefusta kiinnostunut, muuten olisi varmaan tullut ihan vaan huvikseenkin käytyä patsien stadionilla, jossa ilmeisesti myös jonkinlainen "pats museo" löytyy. Vaikka joukkue ei missään nimessä ole suosikkejani, päinvastoin, mutta onhan se tämän 2000-luvun taitteen ehdottomasti menestynein joukkue. Kameran muistikortilta olisi ehkä muutamalle kuvalle löytynyt tilaa...
 

Cube

Jäsen
Tuo Giantsin touhu ei ole oikeastaan missään vaiheessa tällä kaudella vakuuttanut. Voitot tulleet oikeastaan enemmän tai vähemmän surkeita joukkueita vastaan ja lisäksi joukkue on hävinnyt pari kertaa isosti kotona (GB ja erityisesti Minnesota). Eli Manning ei pelinrakentajana riitä millään ja näyttää jo ihan varmalta flopilta, eikä loukkaantumistenkaan suhteen tuuri ole käynyt, kun Burress ei ole pystynyt treenaamaan koko kaudella, RB:t ovat olleet sivussa tasaisin väliajoin ja nyt Shockeykin meni loukkaantumaan. Siltikään en olisi vielä pari viikkoa sitten uskonut, että kokonaan onnistuvat playoffeista rannalle jäämään, mutta tällä hetkellä tuokin näyttää tosiaan jo ihan mahdolliselta, joskin vielä epätodennäköiseltä. Playoffeissa noutaja tulisi kuitenkin melko varmasti todella nopeasti.

Eli Manningin suhteen on paha sanoa käykö lopulta niin, että hän onnistuu nousemaan huipulle jossain toisessa joukkueessa tai ehkä eri valmentajan alaisuudessa. Kuitenkin tällä hetkellä näyttää siltä, että Giantsissa hän ei sitä tule tekemään. Kolmas täysi kausi kohta takana, eikä heittojen onnistumisprosentti ole vielä noussut yli 60% ja syötönkatkojakin tuntuu tulevan 15+ kaudessa. Kaverilla on kuitenkin ihan mukavasti apuja hyökkäyksessä: hyvä linja, Shockey, Burress ja hyvä (Barber) tai ok (Jacobs, Ward) RB. Touchdowneja kyllä tuleekin, mutta jossain vaiheessa tuon pelin pitäisi muuttua kokonaisvaltaisesti tehokkaammaksi. Ehkä New Yorkin valot olivat Elille lopulta liian kirkkaat, joten onnistuisiko se läpimurto tosiaan sitten muualla paremmin? No ensi kausi menee melko varmasti ainakin vielä Giantsissa, joten onhan tämä spekulointi varmasti vähän ennenaikaista.

Mukava muuten saada HN enemmänkin näihin keskusteluihin mukaan :)
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Pro Bowl joukkueet ilmeisesti vähän myöhemmin tänään julkaistaan ja Lapster laittoi aiemmin omia valintojaan ja kyseli puolustajien perään joten laitampa omat valintani puolustuksen osalta. Joissain tapauksissa oli aika hankalia valintoja ja tilastojen mukaan aika moni meni.

Defensive Ends.
NFC
Kampman Aaron
Kerney Patrick
Strahan, Michael

AFC
Mario Williams
Jared Allen
Kyle Vanden Bosch

Defensive Tackles
AFC
Albert Haynesworth
Vince Wilfork
Casey Hampton

NFC
Pat Williams
Kevin Williams
Chris Hovan

Outside Linebackers
AFC
Mike Vrabel
Shawne Merriman
James Harrison

NFC
DeMarcus Ware
Julian Peterson
Greg Ellis

Inside Linebackers
AFC
Ray Lewis
James Farrior

NFC
Nick Barnett
London Fletcher

Cornerbacks
AFC
Asante Samuel
Champ Bailey

NFC
Marcus Trufant
Charles Woodson
Rande Barber

Strong Safety
AFC
Bob Sanders

NFC
Laron Landry

Free Safety
AFC
Ed Reed

NFC
Brian Dawkins
 

Cube

Jäsen
Kaipa sitä itsekin voisi nuo omat Pro Bowl -joukkueet laittaa kehiin. Oikeastaanhan nämä pitäisi valita vasta sitten, kun kaikki pelit on pelattu, mutta kaipa niitä voi sitten jälkikäteen vielä muutella, jos siihen tulee tarvetta.

AFC

QB:
- Tom Brady
- Peyton Manning
- Ben Roethlisberger

Jää rannalle, mutta ansaitsee maininnan:
- Derek Anderson (Hienosta TD-luvusta huolimatta comp% ei riitä millään vielä.)
- David Garrard (Tehokas ja varma, mutta ei oikeastaan ratko itse pelejä ja on missannutkin muutaman matsin.)

RB:
- LaDainian Tomlinson
- Willis McGahee
- Fred Taylor

Jää rannalle, mutta ansaitsee maininnan:
- Joseph Addai (Hyytynyt aika pahasti viime aikoina todella lupaavan alkukauden jälkeen. McGahee menee edelle, koska on ollut todella tasainen ja Taylor, koska on parantanut jatkuvasti.)
- Willie Parker (Kerännyt hyvin jaardeja nyt myös kovempia juoksupuolustuksia vastaan, mutta touchdownit ovat jääneet vähiin ja YPC on hänen tyyliselle pelaajalle aika alhainen.)
- Jamal Lewis (Hieno paluu takasiin huipulle, mutta luulen, että linjalla on asian kanssa melko paljon tekemistä. Saattaisi kuitenkin olla listalla, jos olisin nähnyt enemmän pelejä. Olenkohan nähnyt yhtään?)

FB:
- Lorenzo Neal

Rantamies:
- Lorenzo Vickers (En tätä paikkaa osaa juurikaan arvostella, mutta Neal on varmaan ollut totutun kova ja Vickers on myös ymmärtääkseni tehnyt hyvää duunia Clevelandissa.)

WR:
- Randy Moss
- Reggie Wayne
- Braylon Edwards
- T.J. Houshmandzadeh

Rannalle jää:
- Chad Johnson (Ollut taas liian epätasainen. Housh on noussut Palmerin luottomieheksi tiukoissa paikoissa.)
- Andre Johnson (Olisi täysin varma nimi listoille, jos olisi saanut pelata ehjän kauden. Ehkä liigan paras WR?)
- Wes Welker (Tärkeä pelaaja New Englandille, mutta tilastot tulleet kuitenkin isolta osin Bradyn ja Mossin siivellä.)

TE:
- Tony Gonzalez
- Antonio Gates

Rannalle jää:
- Kellen Winslow Jr. (Tekisi mieli mahduttaa mukaan, mutta tänä vuonna ei vaan onnistu, koska Gatesilla on niin monta touchdownia enemmän ja Gonzalez on niin paljon parempi blokkaaja.)

T:
- Jason Peters
- Michael Roos
- Joe Thomas

Rannalle jää:
- Matt Light (Sattaisi kuulua listalle, mutta ollut parissa näkemässäni pelissä vähän vaikeuksissa ja joutunut ajoittain roikkumaan aika pahasti pysyäkseen mukana. Kokonaisuutena silti todella hyvä pelaaja kyllä.)
- Matt Lepsis (Ollut perinteisesti aika hyvä, mutta ei suurempaa käryä kyllä tästä kaudesta ole. :) Onhan tämä linjan valinta kuitenkin ehkä kaikkein vaikeinta, kun otteiden tasaisuus on niin suuressa roolissa, eikä peliä katsoessa näihin kavereihin tule aina kiinnitettyä niin usein huomiota. Sen lähinnä osaa sanoa, että pelaako joukkueen linja kokonaisuutena hyvin.)

G:
- Logan Mankins
- Eric Steinback
- Vince Manuwai

Rannalle jää:
- Mike Goff (Kyllä näitä Chargers-pelaajiakin pitää listalle saada, vaikka alkukaudesta LT ei pahemmin aukkoja saanutkaan.)
- Jason Brown (Brownin peliä olen sentään seurannut tarkemmin ja kaveri osaa olla kyllä aika dominoiva juoksublokkaaja.)
- Alan Faneca (Juoksublokkaus on ehdottomasti kunnossa, mutta Big Ben on ollut todella tulituksen alla tällä kaudella ja varmasti Fanecankin on siitä otettava vastuuta.)

C:
- Brad Meester
- Jeff Saturday

Rannalle:
- Dan Koppen
- Nick Harwick (Missannut pelejä jonkun verran, muutoin varmaan kuuluisi joukkueeseen mukaan.)

- - - - -

DE:
- Jared Allen (En ole tainnut nähdä pelaavan tällä kaudella, mutta tilastot puhuvat puolestaan.)
- Jason Taylor (Miamin ainoa valopilkku ja edelleen liigan parhaita pelipaikallaan.)
- Mario Williams (Nyt vielä vähän rajatapaus, että mahtuuko mukaan, mutta tulee pian olemaan selvä valinta, jos kehitys jatkuu samanlaisena.)

Rannalle jää:
- Kyle Vanden Bosch
- Aaron Smith
- Paul Spicer

DT:
- Albert Haynesworth (Missannut pelejä, mutta sillä ei ole merkitystä, koska Haynesworth on ollut niin dominoiva.)
- Casey Hampton (Erittäin tärkeä pelaaja Pittsburghille, mutta saa nähdä onko Smithin merkitys oletettua suurempi. Jacksonvillea vastaan puolustus ei ainakaan toiminut niin kuin pitäisi.)
- Kelly Gregg (Ravensin juoksupuolustus on sentään liigan kovimpia ja Gregg on Ngatan ja Ray Lewisin ohella siihen suurin syy.)

Rannalle jää:
- Vince Wilfork
- John Henderson
- Haloti Ngata

OLB:
- Mike Vrabel (Säkityksiä, rähmäyksiä ja touchdowneja.. Vrabel tekee vähän kaikkea.)
- James Harrison (En tiedä laitanko painoa liikaa miehen huikealle Ravens-pelille, mutta koko kauden tilastotkin ovat kyllä aika kovat.)
- Keith Bulluck (Tasaisen varma suorittaja ja Haynesworthin ohella Tennesseen hyvän puolustuksen kulmakivi.)

Rannalle:
- Shawne Merriman
- Shaun Phillips
- Thomas Howard

MLB:
- Ray Lewis (Yllättänyt minutkin pelaamalla vielä näin kovan kauden. Ollut ainoita pelaajia Ravensissa, jonka kauteen voi olla hyvin tyytyväinen.)
- Gary Brackett (Mielestäni vähän aliarvostettu pelaaja. Bob Sanders on tietysti Indyn puolustuksen MVP, mutta myös Brackett osaa olla melko hyvä. Toki DeMarco Ryanskin olisi tähän hyvä valinta.)

Rannalle:
- DeMarco Ryans
- Kirk Morrison
- James Farrior

CB:
- Asante Samuel (AFC:n, ehkäpä koko liigan paras CB nyt kun Champ Baileylla oli vähän vaisumpi kausi.)
- Antonio Cromartie (10 syötönkatkoa ja 27 passed defenced.. Eikä taklauksiakaan ole pahemmin kertynyt, joten kaipa Cromartie on oikeasti noin hyvä.)
- Nnamdi Asomugha (Oaklandin heittopuolustus on oikeasti tosi kova ja Asomugha on siihen iso syy. Syötönkatkoja saisi toki olla enemmän, mutta en tiedä miten paljon vastustajat häntä edes testaavat.)

Rannalle jäävät:
- Champ Bailey
- Kelvin Hayden
- Ike Taylor

S:
- Bob Sanders (Todennäköisesti liigan paras safety tällä hetkellä.)
- Ed Reed (Ollut välillä tosi hyvä, mutta vetänyt välillä taas taklauksia ohi ja ollut vaikeuksissa McAlisterin ja Rollen ollessa poissa.. No kukapa ei olisi toisaalta.)

Rannalle:
- Sean Jones
- Kerry Rhodes

Huh, olipa yllättävän työlästä puuhaa. Taidan jättää NFC:n myöhemmälle ajalle, vaikka en niistä pelaajista osaa yhtä paljon sanoakaan, kun en ihan niin tarkasti seuraa kuin AFC:tä.

Nuo kommentit menevät vähän epäselvästi, mutta ajatuksena oli, että hyökkäyksen osalta kommentoin joukkueesta ulos jääneitä, koska mukaan mahtuneiden kohdalla on yleensä aika selvä, että miksi heidät on valittu. Puolustuksen kohdalla tilastot eivät ole yhtä selvässä roolissa, joten niiden pelaajien kohdalla olen lähinnä säästänyt perustelut niille, jotka olen valinnut. Kommentoida saa toki :)

Oikeat Pro Bowl -joukkueetkin on nyt muuten julkistettu. Aika samoja nimiä sielläkin näyttää kyllä olevan.

EDIT: Unohdin Brad Meesterin. En tiedä miksi, sen verran tehokkaasti hän pelasi viikonloppuna Casey Hamptonia vastaan. No nyt on lisätty.
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
No niinpäs näyttäisi olevan. Ei sinänsä mitään suuria yllätyksiä, aika paljon Patriootteja matkassa. (8 kpl)

Huh, tuo AFC:n puolustus on aivan sairas. S-I-C-K.

Tuollaisen tiimin kun näkisi oikeassa elämässä... Värisyttää jo koko ajatus.
(lihavoidut aloittaa PB:n)

DE Jared Allen* Kansas City
DE Kyle Vanden Bosch* Tennessee

DE Jason Taylor Miami
DT Albert Haynesworth* Tennessee
DT Vince Wilfork* New England
DT Jamal Williams San Diego
OLB James Harrison* Pittsburgh
OLB Mike Vrabel* New England

OLB Shawne Merriman San Diego
ILB DeMeco Ryans* Houston
ILB Ray Lewis Baltimore
CB Champ Bailey* Denver
CB Asante Samuel* New England

CB Antonio Cromartie San Diego
FS Ed Reed* Baltimore
SS Bob Sanders* Indianapolis
SS Troy Polamalu Pittsburgh


PS. Haluaisin nostaa hiljaisen yhden miehen kapinan sille ettei Wes Welker ole mukana...
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kertokaapa tyhmälle miten QB-rating itseasiassa muodostuu? Onko se ihan simppeli juttu vain NFL-logiikalla varustettu salatieteen osa?
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Kertokaapa tyhmälle miten QB-rating itseasiassa muodostuu? Onko se ihan simppeli juttu vain NFL-logiikalla varustettu salatieteen osa?

NFL Quarterback Rating Formula
(National Football League)
a = (((Comp/Att) * 100) -30) / 20
b = ((TDs/Att) * 100) / 5
c = (9.5 - ((Int/Att) * 100)) / 4
d = ((Yards/Att) - 3) / 4

a, b, c and d can not be greater than 2.375 or less than zero.

QB Rating = (a + b + c + d) / .06

Tuolla tavalla eli kyllä se on ihan tiedossa kuinka muodostuu.

http://www.primecomputing.com/

Tuolla on myös nuo laskimet eri sarjojen ratingille.
 

Rocco

Jäsen
Kertokaapa tyhmälle miten QB-rating itseasiassa muodostuu? Onko se ihan simppeli juttu vain NFL-logiikalla varustettu salatieteen osa?

Kaava on aikamoista lukion pitkän matematiikan mukaista matematiikkaa. Löytyy nopeasti vaikka tästä. NFL:ssä on erilainen kaava kuin yliopistosarjassa, lähinnä niin päin, että yliopistossa on helpompi saada hurjat lukemat verrattuna NFL:ään.
 

Cube

Jäsen
Laitetaas vielä NFC.

QB:
- Brett Favre
- Tony Romo
- Matt Hasselbeck

RB:
- Brian Westbrook
- Adrian Peterson
- Clinton Portis

FB:
- Thomas Tapeh

WR:
- Terrell Owens
- Larry Fitzgerald
- Marques Colston
- Greg Jennings

TE:
- Jason Witten
- Chris Cooley

T:
- Jamaal Brown
- Jordan Gross
- Chad Clifton

G:
- Steve Hutchinson
- Chris Snee
- Jamar Nesbit

C:
- Matt Birk
- Andre Gurode

- - - - - - -

DE:
- Aaron Kampman
- Trent Cole
- Patrick Kerney

DT:
- Kevin Williams
- Darnell Dockett
- Pat Williams

OLB:
- DeMarcus Ware
- Julian Peterson
- Ernie Sims

MLB:
- Nick Barnett
- London Fletcher

CB:
- Charles Woodson
- Ronde Barber
- Marcus Trufant

S:
- Jermaine Phillips
- Chris Harris
- O.J. Atogwe
- (Sean Taylor)
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kertokaapa tyhmälle miten QB-rating itseasiassa muodostuu? Onko se ihan simppeli juttu vain NFL-logiikalla varustettu salatieteen osa?

Tuossa jo selvitettiinkin miten homma toimii. Yksi asia minkä nostaisin esille noiden ratingien tutkimisessa on se että yritykset ovat aika oleellisessa roolissa, mielestäni turhankin merkittäviä. Siis sillä tavalla että epäonnistunut heitto laskee ratingia, mikä nyt on hieman kyseenalaista. Missattu heitto nyt ei ole mikään hirvittävän huono asia, tai toki sillä ei edetä mutta homman voi kuitenkin paikata jos seuraava heitto on pidempi. Esimerkiksi sillä ei käytännössä ole kauheasti merkitystä heittääkö pari 5 jaardin onnistunutta heittoa vai yhden epäonnistuneen ja yhden 10 jaardin heiton. Kuitenkin tuo 2 kertaa 5 ratingin kannalta on parempi.

Tästä syystä esimerkiksi vanhempien pelaajien ratingit ovat selvästi huonompia koska ennen, puhutaan 70-luvusta ja vanhemmasta, heitettiin paljon enemmän pitkää syöttöä ja vähemmän lyhyitä joten heitojen onnistumisprosentit olivat huonompia. Ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita että kyseiset pelaajat olisivat olleet huonompia.
 
Viimeksi muokattu:

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuossa jo selvitettiinkin miten homma toimii. Yksi asia minkä nostaisin esille noiden ratingien tutkimisessa on se että yritykset ovat aika oleellisessa roolissa, mielestäni turhankin merkittäviä. Siis sillä tavalla että epäonnistunut heitto laskee ratingia, mikä nyt on hiemna kyseelalaista. Missattu heitto nyt ei ole mikään hirvittävän huono asia, tai toki sillä ei edetä mutta homman voi kuitenkin paikata jos seuraava heitto on pidempi. Esimerkiksi sillä ei käytännössä ole kauheasti merkitystä heittääkö pari 5 jaardin onnistunutta heittoa vai yhden epäonnistuneen ja yhden 10 jaardin heiton. Kuitenkin tuo 2 kertaa 5 ratingin kannalta on parempi.

Tästä syystä esimerkiksi vanhempien pelaajien ratingit ovat selvästi huonompia koska ennen, puhutaan 70-luvusta ja vanhemmasta, heitettiin paljon enemmän pitkää syöttöä ja vähemmän lyhyitä joten heitojen onnistumisprosentit olivat huonompia. Ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita että kyseiset pelaajat olisivat olleet huonompia.

Tähän sen verran, että joskushan tilastojen mukaan epäonnistunut syöttö on pelillisesti hyvä suoritus. 1. Lähdetään pelaamaan heittopeliä, QP ottaa reilusti taakse, mutta puolustuslinja pettää. Siinä on sitten sekunti pari aikaa luopua pallosta tai muuten tulee reilusti takapakkia. 2. Kellonpysäytyksessä, kun aikalisät on käytetty ja pelikello vetää viimeisiään.

Näistä "fiksuista" suorituksista siis ilmeisesti rokotetaan kovalla kädellä tuossa QP ratingissä. Huono homma myös minun mielestäni. Tosin vaikea varmaan on saada sellainen kaava aikaiseksi, joka olisi kaikessa suhteessa tasapuolinen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pro Bowl rosterit

Mun mielestä Pro Bowl-valinnat näyttävät ihan uskomattoman hyviltä. Tai siis todella yllättävän oikeilta valinnoilta. En olisi uskonut, että näin oikeudenmukaisesti valinnat voivat mennä, olisin ajatellut että puusilmäiset fanit äänestävät sinne lempipelaajiaan vanhoilla meriiteillä. Nuo valmentajien äänet painavat varmaan myös aika paljon kuvioissa, eihän jenkit nyt muuten voi näin oikein näitä valintoja tehdä :).

NFC
QB:ssa ei paljoa vaihtoehtoja, kaikki kolme oikeita valintoja. RB:ssa Westbrook saa vihdoin ja viimein ansaitsemansa tunnustuksen, AD:lle myös kaikki kunnia aloittajan paikasta. Barberin paikalle olisi ehkä voinut harkita Clinton Portisia, mutta on Barberkin helvetin kova äijä. Full back meni oikein, Richardson on liigan parhaita hommassaan. Rissuista Marques Colstonin olisin valinnut ennen D.Driveria, mutta ei tämäkään mikään oikeusmurha ole. Tight endeissa ei hirveästi spekuloimista, linjamiehet aina vähän makuasioita. Flozell Adams on mun mielestä tuolla vähän vanhoilla meriiteillä, mutta toisaalta ei mulla kovin vahvaa käsitystä hänen tämän kauden esityksistä ole.

Puolustuksen ukoista mieltä lämmittää varsinkin Vikingsien DT-Williamsien valinta. Niin hirveitä ukkoja että huh huh. Tukimiehistä iloitsen Patrick Willisin valinnasta. Jotenkin tästä ukosta on tullut mun oma henkilökohtainen lempparini. Jo ennen draftia diggailin hänestä ja veikkailin häntä korkealle vaikka välttämättä kaikki muut eivät niin tehneet. Ja nyt Willis on vetänyt ihan uskomattoman vuoden, johtaa liigaa taklauksissa vaikka on pelannut käsi murtuneena. Vielä Petersoniakin helpompi valinta vuoden tulokkaaksi. Jotenkin se tuntuu hienolta kun tällainen "oma löytö" osoittautuu loistavaksi pelimieheksi. Vaikka eihän se nyt hirveä löytö kyllä ollut, kyllähän Willisiä ihan kovana äijänä kyllä pidettiin. Cornereista mun mielestä kyllä Al Harris on väärä valinta. Esim. tiimikaveri Woodson tai sitten DeAngelo Hall tai vaikka Lito Sheppard ajavat kyllä mun listoilla hänen ohitseen. Hyvä ettei sentään Anthony Henryä valittu :). Safetyistä Darren Sharper tuli vähän puskista, mutta kai se on ihan hyvin pelannut. Ja Taylorin valinta on hieno tribuutti.

Kickereistä Minnesotan Longwell tai Chicagon Gould olisivat myös olleet hyviä valintoja, mutta ei ole huono tämä Dallasin rookiekaan.

AFC
QB:t: Roethlisberger mukana, ja olisi ollut aivan hirveä vääryys jos ei mukaan olisi päässyt. Toki Anderson, Garrard ja Palmerkin olisivat valinnan ansainneet, mutta kyllä Roethlisberger on pelannut niin hyvin tällä kaudella että tätä valintaa ei voi kyseenalaistaa. Oikeastaan Big Ben on mun mielestä ollut jopa Peytoniakin vakuuttavampi. No pääasia että Big Ben on mukana.

Running backeista Tomlinson oli helppo. Addai ja Parker vähän vaikeampia. Toki molemmat tuon valinnan ansaitsevat, mutta Addai on pahasti hiipunut kauden aikana ja Parkerilla häiritsee td:n puute. Willis McGahee tai Fred Taylor eivät olisi olleet huonoja valintoja hekään. Mutta Taylor alkoi pelata vähän liian myöhään ja McGahee taas on jäänyt vähän liian pimentoon Baltimoren kontatessa. Rissuista tosiaan Andre Johnson oli liikaa loukkaantuneena. Se toinen Johnson eli Chad olisi mun mielestä voitu ihan yhtä hyvin valita kuin über inhokkini TJ, mutta ihan hyvä että heidän keskinäinen vertailunsa meni kerrankin näin päin. Welker olisi tosiaan ollut myös hieno valinta, mutta paha tuosta on ketään edeltä tiputtaa. Ehkä Cincinnatin ukon olisi voinut jättää pihalle ja ottaa Welkerin messiin. TE:ssä Winslow on Gonzoa näyttävämpi heittopeleissä, mutta kun TE:n pitää myös blokata.

Linjassa Ogden vähän ihmetyttää. Kerro Cube, onko se ollut tällä kaudella yhtä hyvä kuin ennen vai mentiinkö vähän nimellä? Faneca ja Mankins oli helppoja, centtereissä olisi ollut moniakin hyviä vaihtoehtoja.

Puolustuksessa Mario Williamsin kuningaspeli tuli liian myöhään. Ehkä se valinta tulee sitten ensi vuonna. OLB-valinnat olivat sitten jotain niin hienoa, niin hienoa. Harrisonin en olisi uskonut näin kovaa arvostusta saavan ja Vrabel on vetänyt myös aivan käsittämättömän kauden. Hienoa, että valinnoissa vaikuttaa oikeasti ne peliesitykset eikä pelkkä nimi. Tosin onhan se Merriman toki ihan hyvä hänkin ollut. ILB:t hienoja valintoja nekin, Ryans on tackling machine kuten Patrick Willis. Ja Ray Lewis on hieno pelaaja, joka on pelannut tälläkin kaudella todella hyvin niissä matseissa mitä olen nähnyt ja myös raportit ovat näin kertoneet. Cornerit nappiin, hienoa että Cromartie sai valinnan. Safetyissä Ed Reed meni ehkä vähän nimellä kun on kuitenkin ollut rikkonainen kausi. Mutta terveenä Reed on ylivoimaisesti liigan ykkössafety, edes Sanders ei pääse lähelle.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Näistä "fiksuista" suorituksista siis ilmeisesti rokotetaan kovalla kädellä tuossa QP ratingissä. Huono homma myös minun mielestäni. Tosin vaikea varmaan on saada sellainen kaava aikaiseksi, joka olisi kaikessa suhteessa tasapuolinen.
Joo. Mutta eihän QB-ratingia hirveästi arvostetakaan. Aika moni kommentaattorikin näille vain naureskelee. Kyllä mun mielestä QB:n peliä arvioidessa tärkeintä on katsoa voittosaraketta ja TD-INT ratiota. Jaarditkin on tärkeämpiä kuin joku helvetin QB-rating.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo. Mutta eihän QB-ratingia hirveästi arvostetakaan. Aika moni kommentaattorikin näille vain naureskelee. Kyllä mun mielestä QB:n peliä arvioidessa tärkeintä on katsoa voittosaraketta ja TD-INT ratiota. Jaarditkin on tärkeämpiä kuin joku helvetin QB-rating.

Voi olla näin. Yleensä öisin tuppaa olemaan tuo ääni telkkarissa sen verran hiljaisella, että ei tule selostuksia kuunneltua. ESPN tosin nettisivuillaan laittaa tuon QP-ratingin "ykköseksi"... Stats sivuilta löytyy hyökkäyksen puolelta heti ensiksi QP-rating, Rushing yards sekä Receiving yards. NFL.comin puolella sentään samankaltaiselta sivulta löytyy Passing yards QP-ratingin tilalla.

Mitä lie sitten pelaajien keskuudessa se ykköstilasto? Bradylle varmasti riittää yksi tilasto eli tuo 16-0, jos se on saldossa runkosarjan jälkeen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Mitä lie sitten pelaajien keskuudessa se ykköstilasto? Bradylle varmasti riittää yksi tilasto eli tuo 16-0, jos se on saldossa runkosarjan jälkeen.
Pelaajat eivät kyllä ainakaan välitä jostain QB-ratingista. Varmaan se on juuri se, että miten pelinrakentaja pystyy joukkuetta johtamaan. Eli voittojen määrä on aika tärkeä. Ja sitten että ei hirveästi heitä syötönkatkoja tai rähmäile. Riippuu niin paljon joukkueen pelityylistä nuo pelinrakentajankin tilastot. Toki jos pelinrakentaja on liigan eliittiä niin tietenkin hänen joukkueensa antaa hänen myös palloa heittää. Ja tätä myötä sitten tulee ne jaardit ja touchdownit.
 

Montonen

Jäsen
Mitä lie sitten pelaajien keskuudessa se ykköstilasto?

En ole pelaaja, mutta uskallan väittää että merkittävin tilasto kaikesta huolimatta on voittosarake. No, se on ainakin oma mielipiteeni. Kyse on kuitenkin joukkueurheilusta.

Tilastot ovat toki oma mielenkiintoinen maailmansa, mutta eivät totuus. 5-9 joukkueen QB on heittänyt 22 td:a, 8-6 joukkueen QB 9. Kumpi on parempi? Itse peliin katsominen saattaa jo jotain kertoa. Tilastojen merkitys on mielestäni ylikorostunut, eikä vähiten fantasypelien myötä. (Olen vain katkera kun en päässyt jatkiksen liigaan.) Mutta kummasti niiden tutkailu kuuluu omiinkin rutiineihin jatkuvasti.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mitä lie sitten pelaajien keskuudessa se ykköstilasto?

En ole minäkään pelaaja, mutta noin yleisesti qb rating ei mikään erityisen merkittävä ole.

Esimerkiksi Hall of Famestä löytyy sellaiset herrat kuin Terry Bradshaw, uran qb rating 70.9 ja Joe Namath 65.5. Monilla Hall of Fame pelaajilla uran qb rating on siellä 80 pinnassa, esimerkiksi Troy Aikman 81.6, John Elway 79.9 tai Johnny Unitas 78.2. Aikmanilla ja Elwaylla uran paras kausikaan ei ole mikään ihmeellinen ratingin valossa, Aikman 93.6 ja Elway 93. Tällä kaudella tähän mennessä 18 pelaajalla on rating 80 tai yli ja ratingin valossa Jeff Garcia ja David Garrard pelaavat parempaa kautta kuin Elway ikinä, hyvin toki ovat pelanneetkin, mutta tuskin kukaan kumpaakan heistä Elwayhin parhaimmillaan on vertaamassa.

http://www.profootballhof.com/hof/positions.html
 
Viimeksi muokattu:

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En ole minäkään pelaaja, mutta noin yleisesti qb rating ei mikään erityisen merkittävä ole.

Esimerkiksi Hall of Famestä löytyy sellaiset herrat kuin Terry Bradshaw, uran qb rating 70.9 ja Joe Namath 65.5. Monilla Hall of Fame pelaajilla uran qb rating on siellä 80 pinnassa, esimerkiksi Troy Aikman 81.6, John Elway 79.9 tai Johnny Unitas 78.2. Aikmanilla ja Elwaylla uran paras kausikaan ei ole mikään ihmeellinen ratingin valossa, Aikman 93.6 ja Elway 93. Tällä kaudella tähän mennessä 18 pelaajalla on rating 80 tai yli ja ratingin valossa Jeff Garcia ja David Garrard pelaavat parempaa kautta kuin Elway ikinä, hyvin toki ovat pelanneetkin, mutta tuskin kukaan kumpaakan heistä Elwayhin parhaimmillaan on vertaamassa.

http://www.profootballhof.com/hof/positions.html

Katselin tuossa Brett Favren statseja ja silmään osui kaudet 1994-1997, jolloin pelasi +90 ratingilla. Paras kausi oli 1995, jolloin rating oli 99,5. Saman vuoden pudotuspelit pelasi ratingilla 106,9 ja vuoden 1996-(1997) pudotuspelit ratingilla 107,5. Palkinto tuli sitten Super Bowlissa 26.1.1997. Aika hyvin pisteli menemään ja sitä tekee vieläkin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brett_Favre

Ja tunnustustakin on mies saanut, tänä vuonna mm. sai Sportsman of the Year palkinnon. Kovassa seurassa, ja aiheesta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sportsman_of_the_Year
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös