Mainos

NFL offseason 2016

  • 34 069
  • 208

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
NFL:n valitus mennyt lävitse ja Tom Brady joutuu kärsimään neljän pelin pelikieltonsa (näillä näkymin):

Tom Brady's four-game suspension reinstated - NFL.com

Eikös tämänkin olisi voinut antaa olla ensimmäisen päätöksen tultua. Nyt Brady vuorostaan valittaa ja taas päätös pitkittyy. Eiköhän Bradyn pelikielto astu voimaan mahdollisesti vuonna 2019 jolloin hän todennäköisesti on jo lopettanut...
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Eikös tämänkin olisi voinut antaa olla ensimmäisen päätöksen tultua. Nyt Brady vuorostaan valittaa ja taas päätös pitkittyy. Eiköhän Bradyn pelikielto astu voimaan mahdollisesti vuonna 2019 jolloin hän todennäköisesti on jo lopettanut...
Jos luit tuon artikkelin niin Bradyn seuraava mahdollisuus on hakea valitusoikeutta. Ja jos tämän saa, on seuraava askel hakea lupaa valittaa korkeimpaan oikeuteen (Supreme court), jonka jälkeen pääsisi vasta tekemään sen itse valituksen. Tässä voi mennä tovi, mutta se voi myös ratketa nopeasti, jos Brady ei saa edes oikeutta hakea valituslupaa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Draftin 1.kierros pidetään torstain ja perjantain välisenä yönä. Sitä odotellessa ajattelin kirjoittaa pienen pelaajakohtaisen analyysin parhaista valittavissa olevista pelaajista. Arviot perustuvat lukemaani, näkemääni sekä osittain myös intuitioon. Hirveästi en ole omin silmin näiden pelaajien nähnyt pelaavan varsinkaan kokonaisia pelejä (Suomesta käsin collegefutiksen seuraaminen ei ole kovin helppoa, ellei sitten halua viettää syyskuusta joulukuuhun jokaisen perjantai -illan tietokoneen ääressä), mutta videoklippejä olen aika paljon kaikista alla olevista pelaajista nähnyt ja uskoisin, että olen heistä suhteellisen kattavan kuvan saanut. Toki paljon joudun nojaamaan Amerikan mantereen draft eksperttien arvioihin, mutta seassa on myös omaa näkemystä. Luotettavimpina ja asiantuntevimpina draft analyytikkoina pidän mm. Mike Mayockia, Gil Brandtia sekä Lance Zierleinia. Myös ProFootballFocuksen Draft Guide on ollut erittäin hyödyllistä luettavaa draftiin valmistautumisessa.

Alla siis omasta mielestäni kymmenen parasta draft prospektia, suuntaa antavassa järjestyksessä. Ohessa myös lyhyt arvio kyseisestä pelaajasta.

Laremy Tunsil, OT, Ole Miss
Puhtain tackle –prospekti mitä draftissa on ollut vuosiin. Fysiikaltaan likimain täydellinen LT. Omaa nopeat jalat ja on todella sulavaliikkeinen tuon kokoiseksi pelaajaksi. All Pro –tason talentti seuraavaksi 10 vuodeksi, kunhan pysyy terveenä. Nykyinen NFL-pelaaja jota muistuttaa eniten: Tyron Smith.

Jalen Ramsey, CB, Florida State
Huikea urheilija. 185cm/95kg atleetti, joka juoksi lukioikäisenä 100m aikaan 10.50. Monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kulmapuolustajana, safetyna sekä ajoittain jopa tukimiehenä. On perinteistä kulmapuolustajaa raskasrakenteisempi, joten hänen kykynsä vaihtaa suuntaa nopeasti ja vartioida pieniä vikkeliä laitahyökkääjiä on kysymysmerkki. Ei myöskään ollut yliopistotasolla mikään varsinainen playmaker, sillä hän ei luonut kovinkaan paljon turnovereita. Tästä huolimatta Ramsey on kovan luokan secondary prospekti, ja häntä voidaan käyttää puolustuksen koordinaattorin ns. shakkinappulana, eli häntä voidaan siirrellä ympäriinsä kentällä vastustajan parhaiden pelaajien päällystakkina. NFL-verrokkeina voidaan pitää mm. Charles Woodsonia, Tyrann Mathieuta ja pienin varauksin Troy Polamalua.

Myles Jack, LB, UCLA
Mielettömän atleettinen pelaaja. Pelasi lukiossa ja collegessa sekä running backina että linebackerina, ja on NFL-tasoa kummallakin pelipaikalla. Jack on perinteistä LB:ta kevytrakenteisempi, mutta nyky-NFL:ssä nopeus on tärkeämpää kuin raaka voima. Jack pelasi UCLA:ssa ajoittain jopa nickel cornerina mikä kertoo hänen kyvystään vartioida vastustajan hyökkääjiä 1vs1 tilanteissa. Pelaaja joka lentää kentällä ja pystyy juoksemaan koko kentän leveydellä sinne missä pallo on. Ns. punaisena lippuna Jackin kohdalla on viime kaudella kärsitty polvivamma, jonka vuoksi hän missasi valtaosan viime college-kaudesta. Hän ei osallistunut Draft Combineen eikä ole vielä täysin kuntoutunut loukkaantumisen jäljiltä, joten hänen valitseminen korkealla varausvuorolla on tietynlainen riski. Joidenkin raporttien mukaan hänen polven kunto on iso huolen aihe NFL-joukkueille, sillä hänen NFL-uransa saattaa jäädä melko lyhyeksi, jos polvi on jo nyt noin huonossa kunnossa.

Ezekiel Elliott, RB, Ohio State
Aikalailla optimaalinen RB kaikin puolin: juoksee vihaisesti, pystyy rikkomaan taklauksia ja harhauttamaan puolustajia avokentällä, on hyvä kiinniottaja ja on kaiken lisäksi huipputasoa heittoblokkaajana. Ainoana heikkoutena pidetään eliittitason nopeuden puutetta. Juoksi combinessa 40-jaardia kuitenkin aikaan 4.47, joten ei häntä hitaaksi voida sanoa. Verrattu Adrian Petersoniin ja Todd Gurleyhin, sillä erotuksella, että ei ole yhtä räjähtävä juoksija kuin kaksi edellä mainittua.

Vernon Hargreaves, CB, Florida
Tulevaisuuden Pro Bowl –pelaaja ja NFL-tason ykkös-CB pitkäksi aikaa, tästä voin henkilökohtaisesti lyödä vaikka vetoa. Lyhyempi CB, joka voi olla vaikeuksissa isojen receivereiden kanssa, mutta paikkaa fyysisiä puutteitaan asenteella ja pelinlukutaidollaan. Oli jo high schoolista tullessaan ikäluokkansa parhaita prospekteja ja oli kolme viimeistä vuotta Floridan yliopiston aloituskokoonpanon pelaaja. Hänen isänsä on pitkän linjan collegevalmentaja, joten jalkapallo on Hargreavesilla verissä. Ei ns. punaisia lippuja kentän ulkopuolella, on todella ammattimaisesti työhönsä suhtautuva pelaaja. NFL-verrokit: Joe Haden ja Brent Grimes.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
DeForest Buckner, DE, Oregon
Yli 2-metrinen atleettinen ihme. Kuin luotu pelaamaan 3-4 endinä. Omaa ko. pelipaikalle täydellisen fysiikan eli on pitkä ja ulottuva sekä tarpeeksi vahva sitomaan kaksi blokkaajaa itseensä. Heikkoutena voidaan pitää jonkin asteista systeemisidonnaisuutta. Buckner on täydellinen pelaaja 3-4 joukkueille, mutta 4-3 puolustussysteemiin hän ei sovi optimaalisesti, ellei sitten kerää lisää massaa ja opettele pelaamaan painopiste alhaalla, jolloin hänestä voisi saada tehokkaan DT:n Tampa 2 –tyyppisiin systeemeihin. 4-3 endinä hän on huono match, sillä hän ei ole luontainen edge rusher, joka hyökkää linjan sivulta nopeuden ja ketteryyden turvin. Bucknerista povataan kuitenkin pelaajaa, joka saattaa ajan myötä ja kaikessa hiljaisuudessa nousta yhdeksi tämän draftin parhaista pelaajista. NFL-verrokki: Calais Campbell.

Carson Wentz, QB, North Dakota State
Draft guru Mike Mayockin mielestä Wentzin potentiaali on samaa tasoa Andrew Luckin kanssa. Wentzia on verrattu myös Ben Roethlisbergeriin ja Blake Bortlesiin. Wentz on fysiikaltaan prototyyppinen NFL QB, eli kokoa löytyy ja hänellä on vahva heittokäsi, jonka avulla saadaan tuotua hyökkäykseen pitkien heittojen uhka. Wentz pelasi yliopistossa pro style –tyyppisessä hyökkäyksessä ja on tottunut voittamaan kaikilla tasoilla millä on pelannut. Hän on luonteeltaan ja mentaaliominaisuuksiltaan juuri sellainen persoona, jonka varaan NFL-organisaatiot tykkäävät rosterinsa rakentaa, hän osaa sanoa oikeat sanat oikeissa paikoissa ja ymmärtää minkälaisen vastuun NFL:ssä aloittava pelinrakentajan kantaa harteillaan 24/7 myös pelikentän ulkopuolella. Wentz on myös nykytyylin mukaisesti hyvä urheilija ja pystyy ottamaan jaardeja juoksemalla. Jos ei nyt ihan Cam Newton –tasolla niin vähintään Andrew Luckin tyyppisesti.

Sitten ne heikkoudet/kysymysmerkit. Pelasi toiseksi korkeimmalla tasolla yliopistossa eli FCS –divisioonassa. Hyppy tuolta tasolta NFL:ään on suuri, eikä aiempia tapauksia taida juurikaan olla, joissa FCS –pelinrakentaja varataan top 2 –varausvuorolla. Olisikohan Steve McNair edellinen, ja hänkin taisi olla 3.pick. Wentzin kohdalla puhutaan jatkuvasti potentiaalista ja siitä mihin hän parhaimmillaan voi tulevaisuudessa kyetä. Ennen viime kautta Wentzista ei oltu hirveästi kuultu eikä häntä pidetty luultavasti edes top 100 –prospektina. Hän menetti myös suuren osan collegekaudesta rannevamman takia ja teki paluun pelikentille vasta kauden päätösottelussa. Sen jälkeen hänestä alettiin hiljalleen puhua mediassa enemmän ja enemmän kuin ns. asiantuntijat alkoivat katsoa enemmän hänen pelivideoitaan. Combinen aikaan Wentzia pidettiin yleisesti jo koko draftin parhaana QB:na, vaikka hänen edellään onkin iso liuta yliopistossa suuremman mediahuomion alla pelanneita pelinrakentajia. Viimeisimpien raporttien mukaan LA Rams olisi varaamassa Jared Goffia ykkösvuorolla, jolloin Wentzin määränpäänä olisi Philadelphia. Hyökkäyssysteemejä ajatellen Wentz olisi kuitenkin parempi fit Ramsiin (parempi heittokäsi, mahdollisuus heittää bootlegia ja play actionia Gurleyn juoksu-uhan turvin), kun taas Goff sopisi paremmin Eaglesin WCO-hyökkäykseen. Itse näen Wentzin parempana prospektina kuin Goff, mutta melko tasainen tuo kaksikko taitaa todellisuudessa olla.

Jared Goff, QB, California
Ilmeisen todennäköinen first overall –valinta. Kaliforniasta tulevien college –pelinrakentajien onnistumisprosentti ei viime aikoina ole ollut paras mahdollinen, mutta onhan tuolta mm. muuan Rodgers niminen kaveri aikaan tullut, vieläpä samasta koulusta kuin Goff. Siinä missä Wentz on päässyt kehittymään nykytasolleen median valokeilan ulkopuolella, on Goff ollut kansallisesti tunnettu pelinrakentaja jo high schoolista asti. Goffin heittokättä pidetään hyvänä, mutta ei erinomaisena. Kokemuksessa ja pelinluvussa Goff on Wentzia edellä tällä hetkellä, pitkälti sen takia, että on pelannut kovemmalla tasolla sekä high schoolissa että yliopistossa. Goffia voidaan pitää suhteellisen turvallisena varauksena, sillä häntä pidetään ns. pro readyna. Hänen voidaan olettaa pystyvän pelaamaan tyydyttävällä tasolla NFL:ssä jo tulokkaana. Pitkällä aikavälillä voidaan kuitenkin epäillä onko Goffilla tarvittavia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia nousta todellisten suurten pelinrakentajien joukkoon. NFL-verrokki: Matt Ryan

Ronnie Stanley, OT, Notre Dame
Draftin toiseksi paras tackle. Ero Tunsiliin ei ole välttämättä kovin suuri, riippuen hieman keneltä kysyy. Mm. Mayock arvostaa Stanleyn lähes yhtä korkealle kuin Tunsilin. Stanley on sulava heittoblokkaaja, jonka liike on erittäin nopeaa ja ketterää hänen kokoiselleen pelaajalle. Stanley ei ole kuitenkaan mikään varsinainen voimanpesä blokkaajana vaan hän luottaa enemmän tekniikkaan, oikeisiin blokkauskulmiin ja jalkatyöhönsä. Stanley soveltuu kenties parhaiten zone blocking schemeen, jossa hänen nopeutensa ja liikkeensä pääsisi oikeuksiinsa.

Joey Bosa, DE, Ohio State
Voimakkaasti mielipiteitä jakava pelaaja. Pelasi kansallisesti arvostetussa high school –joukkueessa, jossa oli yksi ikäluokkansa parhaista pelaajista. Sen jälkeen siirtyi Ohio Staten yliopistoon, jonka collegejoukkue on yksi Amerikan tunnetuimmista, eli medianäkyvyys oli taattua. Pelasi poikkeuksellisesti suuressa roolissa heti ensimmäisestä yliopistovuodestaan lähtien, joten Bosa on suurelle yleisölle yksi draftin tunnetuimmista nimistä. Bosa oli yliopistotasolla ajoittain jopa dominoiva linjamies, mutta tilastollisesti hän pelasi paremmin ensimmäisenä ja toisena vuotena kuin viimeisellä (kolmannella) yliopistokaudella. Tosin osittain tämä voitaneen laittaa sen piikkiin, että viime vuonna hänet tuplablokattiin lähes joka tilanteessa. Bosa kehittyi fyysisesti aikaisessa vaiheessa, hän oli lähes nykyisissä mitoissaan jo 18-vuotiaana. Bosan kohdalla voidaankin epäillä, että hän on jo nyt suunnilleen niin hyvä kuin hän tulee koskaan olemaan, eli hirveästi kehittymisen varaa ei enää ole, paitsi tietenkin kokemuksen myötä. Bosa on erittäin varma valinta siinä mielessä, että hän on jo nykyisellä tasollaan hyvä NFL-pelaaja. Mutta hän ei ole tarpeeksi nopea tai räjähtävä ollakseen vuotuinen 10+ säkkiä rekisteröivä pelaaja. Bosan tehokkuus perustuu periksi antamattomaan asenteeseen ja hyvään käsien käyttöön aloituslinjassa. Hän on myös hyvä juoksupuolustaja, joten hän on erittäin käyttökelpoinen pelaaja NFL:ssä. Eliittiluokan pass rusher hän ei kuitenkaan ole. NFL-verrokki: Ryan Kerrigan/Chris Long
 
Viimeksi muokattu:

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Jos luit tuon artikkelin niin Bradyn seuraava mahdollisuus on hakea valitusoikeutta. Ja jos tämän saa, on seuraava askel hakea lupaa valittaa korkeimpaan oikeuteen (Supreme court), jonka jälkeen pääsisi vasta tekemään sen itse valituksen. Tässä voi mennä tovi, mutta se voi myös ratketa nopeasti, jos Brady ei saa edes oikeutta hakea valituslupaa.

Joo luin kyllä, mutta kuinka todennäköistä on että Brady ei saa oikeutta hakea lupaa? Nopealla muistilla tuossa videossa oli myös toinenkin mahdollisuus Bradyllä, en vaan muista (enkä jaksa uudestaan tarkistaa) mikä se oli.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Joo luin kyllä, mutta kuinka todennäköistä on että Brady ei saa oikeutta hakea lupaa? Nopealla muistilla tuossa videossa oli myös toinenkin mahdollisuus Bradyllä, en vaan muista (enkä jaksa uudestaan tarkistaa) mikä se oli.
No se on paha tästä sanoa saako lupaa vai ei. Usan systeemi nyt on muutenkin sen verran sekava, että helpompi odottaa kuin spekuloida. Artikkelin lopussa joku toimittaja totesi, että melko pienet mahdollisuudet Bradyllä on päästä korkeimpaan oikeuteen, mutta tiedä häntä sitten.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
On pelkästään oikein että pelin rangaistukset päätetään liigan kurinpitoelimissä eikä missään Wienin alioikeuksissa asiasta mitään tietämättömien siviilien toimesta. NFL on yritys eikä minkään muunkaan yrityksen sisäisiä riitoja ratkota oikeudessa vaan johdossa.

on se silti sanottava, että erästä itkuvirttä odotan suurella mielihyvällä.
Nykyinen systeemi on hyvä, kunhan komissaari ei mielivaltaisesti väärinkäytä diktaattorin oikeuksiaan, ja Bradyn tapauksessa Goodell toimi monella tapaa törkeästi vahinkoittaessaan syytöntä pelaajaa ilman todisteita, koska Goodellilla, Indyllä ja Baltimorella oli yhteinen agenda rangaista Patsia ja Belichickia, koska heidän mielestään heitä ei oltu rangaistu riittävästi aiemmista rikkeistään. Tässä ei ollut koskaan kyse Bradysta, vaan Goodell ja kumppanit halusivat Belichickin ja yrittivät päästä häneen käsiksi Bradyn kautta, mutta Tompassa oli enemmän miestä kuin näissä liigan pelleissä yhteensä, eikä suostunut heittämään Belicihickiä bussin alle, jonka jälkeen Goodell rankaisi mielivaltaisesti Bradya, koska ei päässyt Belichickiin käsiksi.

Ensinnäkin sääntökirjassa on, että tästä rikkeestä kuuluisi rangaista sakoilla, mutta Goodell antoikin mielivaltaisesti järkyttävän 4 pelin pelikiellon. Toisekseen saman kauden aikana Minnesotassa todistetusti lämmitettiin palloja joukkueiden toimesta, mikä on sääntöjenvastaista. Tästä ei kuitenkaan rangaistu, vaikka tästä on videotodisteet, mutta sen sijaan Bradyä rangaistaan ilman todisteita.
Kyllä pelin lopussa palloissa oli vähemmän ilmaa kuin sääntökirjan mukaan pitäisi olla, mutta kukaan ei pysty todistamaan että Pats olisi niitä peukaloinut, ja Nobel-fyysikko todisti että on täysin mahdollista että tuo ilmamäärä katoaa normaalisti pelin aikana kyseisen pelin sää-olosuhteissa.
Ja sitten on tämä naurettava valitus Bradyn kännykän tuhoamisesta. Ensinnäkin jokainen kuuluisa ihminen kännykkää vaihtaessaan tuhoaa vanhan, ja mitä helvetin väliä sillä on, kun Brady oli jo antanut kaikki puhelintietonsa liigalle, joten tuolla kännykällä ei olisi tehnyt enää yhtään mitään.

Toivottavasti Goodell, Indy ja Baltimore saavat nyt tästä lohtua, koska he joutuvat yhä elämään sen kanssa, että Pats on nelinkertainen Super Bowl-voittaja ja Brady kiistatta kautta aikain pelaaja.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Nykyinen systeemi on hyvä, kunhan komissaari ei mielivaltaisesti väärinkäytä diktaattorin oikeuksiaan, ja Bradyn tapauksessa Goodell toimi monella tapaa törkeästi vahinkoittaessaan syytöntä pelaajaa ilman todisteita, koska Goodellilla, Indyllä ja Baltimorella oli yhteinen agenda rangaista Patsia ja Belichickia, koska heidän mielestään heitä ei oltu rangaistu riittävästi aiemmista rikkeistään. Tässä ei ollut koskaan kyse Bradysta, vaan Goodell ja kumppanit halusivat Belichickin ja yrittivät päästä häneen käsiksi Bradyn kautta, mutta Tompassa oli enemmän miestä kuin näissä liigan pelleissä yhteensä, eikä suostunut heittämään Belicihickiä bussin alle, jonka jälkeen Goodell rankaisi mielivaltaisesti Bradya, koska ei päässyt Belichickiin käsiksi.

Ensinnäkin sääntökirjassa on, että tästä rikkeestä kuuluisi rangaista sakoilla, mutta Goodell antoikin mielivaltaisesti järkyttävän 4 pelin pelikiellon. Toisekseen saman kauden aikana Minnesotassa todistetusti lämmitettiin palloja joukkueiden toimesta, mikä on sääntöjenvastaista. Tästä ei kuitenkaan rangaistu, vaikka tästä on videotodisteet, mutta sen sijaan Bradyä rangaistaan ilman todisteita.
Kyllä pelin lopussa palloissa oli vähemmän ilmaa kuin sääntökirjan mukaan pitäisi olla, mutta kukaan ei pysty todistamaan että Pats olisi niitä peukaloinut, ja Nobel-fyysikko todisti että on täysin mahdollista että tuo ilmamäärä katoaa normaalisti pelin aikana kyseisen pelin sää-olosuhteissa.
Ja sitten on tämä naurettava valitus Bradyn kännykän tuhoamisesta. Ensinnäkin jokainen kuuluisa ihminen kännykkää vaihtaessaan tuhoaa vanhan, ja mitä helvetin väliä sillä on, kun Brady oli jo antanut kaikki puhelintietonsa liigalle, joten tuolla kännykällä ei olisi tehnyt enää yhtään mitään.

Toivottavasti Goodell, Indy ja Baltimore saavat nyt tästä lohtua, koska he joutuvat yhä elämään sen kanssa, että Pats on nelinkertainen Super Bowl-voittaja ja Brady kiistatta kautta aikain pelaaja.
Kiitos, tätä pyysin ja tämän sain ja se vastasi odotuksia täysin.

Törkeästi tekivät kun Tompan palloista ilmat ilman lupaa varastivat ja JFK magic bulletkin on mahdolliseksi laskettu.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jatketaan draftin top prospektien läpikäyntiä. Seuraavaksi vuorossa sijat 10-20, joskaan hirvesti en jaksanut miettiä noita sijoituksia, joten ne ovat melko suuntaa antavia.

William Jackson, CB, Houston
Draftin paras puhdas 1vs1 cover corner? Riippuu keneltä kysyy, mutta itse arvostan Jacksonin korkeammalle kuin mihin hänet monessa mockissa on sijoitettu. Jackson on todella nopea, fyysinen ja hänellä on hyvät pallotaidot, eli toisin sanoen hän ottaa syötönkatkoja. Jackson on prototyyppinen #1 corner, joka laitetaan vartioimaan vastustajan ykkösreceiveria. Hän ei epäröi haastaa isojakaan laitahyökkääjiä, Jackson pelaa palloa sen korkeimmalla kohdalla eikä tyydy pelkästään taklaamaan laitahyökkääjää kiinnioton jälkeen. Combinessa juostu 40-jaardin aika (4.37) nosti Jacksonin osakkeita isosti ja henkilökohtaisesti rankkaan Jacksonin mm. Eli Applen edelle.

Corey Coleman, WR, Baylor
Kenties draftin paras laitahyökkääjä. Vain 180cm, mutta todella nopea ja sähäkkä pelaaja. Irroittautuu vartijastaan ja on uhka aina kun saa pallon käsiinsä. Yllättävän fyysinen kokoonsa nähden. Heikkoutena pidetään liikoja tiputuksia, joita on tullut collegessa liian paljon tämän tason prospektille. Baylorin hyökkäyssysteemi on monen mielestä huono NFL-pelaajien kasvatusalusta, sillä heidän heittokuvionsa eivät vastaa niitä mitä NFL-joukkueet käyttävät. Baylor pelaa spread hyökkäystä, jossa heitetään paljon syviä heittoja, eikä Coleman ole juossut collegessa juuri muuta kuin syvää go routea tai jotain variaatiota siitä. PFF vertaa Colemania Steve Smithiin. Muita vertauksia mitä olen nähnyt niin Cardinalsin John Brown ja Packersin Randall Cobb. Mayock heitti pari päivää sitten ilmoille Percy Harvin –vertauksen.

Reggie Ragland, LB, Alabama
Old school linebacker. Pysäyttää pallonkantajan kuin seinään. Nyky-NFL:ssä pelkkä vahva taklaaminen ei kuitenkaan riitä, vaan myös tukimiesten pitää olla nopeita ja pystyä vartioimaan (sisempiä) laitahyökkääjiä, jos he haluavat pysyä kentällä 3rd downeilla. Raglandin kohdalla tämä on kysymysmerkki, sillä hän ei ole tilassa pelatessaan mikään kaikkein sulavin pelaaja. Ragland on kuitenkin pelaaja, jollaisen jokainen voittava joukkue tarvitsee riveihinsä ja hän kelpaisi varmasti jokaiseen NFL-joukkueeseen. Kysymys kuuluu, että kuinka korkealla hänet ollaan valmiita varaamaan, sillä niin hyvä pelaaja kuin hän onkin, ei hän välttämättä pysty nousemaan NFL:ssä pelipaikkansa eliitin joukkoon fyysisten rajoitteidensa takia. Itse kuitenkin olen tykästynyt Raglandiin ja uskon, että hänet varataan 20.ensimmäisen pelaajan joukossa.

Jaylon Smith, LB, Notre Dame
Ilman loukkaantumista Smith olisi hyvin todennäköisesti ollut top 5 –valinta. Nyt häntä ei luultavasti valita ollenkaan ykköskierroksella. Myles Jackin tyylinen, moderni tukimies. Terveenä ollessaan ideaalinen 4-3 WLB á la Derrick Brooks/Lavonte David. Pystyy myös pelaamaan sisempänä tukimiehenä 3-4 systeemissä. Nopea, vaistonvarainen pelaaja, joka pystyy vartioimaan ketä tahansa. Omaa myös pass rush potentiaalia. Yksi omista suosikeistani tässä draftissa ja seuraan suurella mielenkiinnolla mihin joukkueeseen ja missä vaiheessa draftia Smith lopulta valitaan. Hän ei luultavasti tule pelaamaan ollenkaan 2016 kaudella, mutta jos hän pystyy sen jälkeen tekemään paluun omalle tasoaan, saa hänet varaava joukkue todellisen ryöstön.

Andrew Billings, DT, Baylor
Kenties koko draftin fyysisesti vahvin pelaaja. Rikkoi painonnostoennätyksiä high schoolissa. Warren Sapp kuvailisi tätä kaveria termillä ”power pig”. Billingsia ei hevillä siirretä sivuun scrimmagesta, vaan hän kyllä pitää pitää oman tonttinsa. Nuori kaveri, jolla on paljon varaa kehittyä kokonaisvaltaisena pelaajana. Ei välttämättä ole riittävän nopea tai räjähtävä kehittyäkseen pass rusheriksi, mutta vaikka olisi pelkkä run stopper, niin varmasti kelpaisi moneen joukkueeseen. Nähtäväksi jää onko kukaan valmis ottamaan häntä ykköskierroksella. Itseäni hieman houkuttaisi nähdä hänet Steelersin pelipaidassa, sillä Casey Hamptonin lopetettua joukkueesta on puuttunut todellinen NT, joka toimisi puolustuslinjan ankkurina, vaikka Steve McLendon tuota tonttia kohtuu hyvin viimeiset kaudet hoitikin. Toisaalta voidaan kysyä kannattaako ykköskierroksella varata pelaajaa, joka otetaan pois kentältä heittodowneilla. Kakkoskierroksen alussa Billings olisi erinomainen value pick. NFL-verrokki: Dontari Poe

Sheldon Rankins, DT, Louisville
Aaron Donald 2.0. Jotkut joukkueet eivät periaatteesta varaa alikokoisia D-tackleja, mutta Donald on todistanut, että se voi olla paha virhe. Oikeassa systeemissä Rankins voi olla todella tehokas pelaaja. Hänellä on kyky puskea itsensä hyökkäyslinjan läpi takakentälle ja päästä kiinni pallonkantajiin. Joidenkin arvioiden mukaan hän on puhtaasti 4-3 DT, mutta PFF:n ennakossa häntä pidettiin top 10 –talenttina, joka pystyy pelaamaan missä vaan D-frontissa.

Shaq Lawson, DE, Clemson
Ike Taylor kutsui häntä NFL.comin mock videolla Shaq ”TFL” Lawsoniksi. Todella voimakasrakenteinen pelaaja, joka pystyy dominoimaan heikompia vastustajiaan raa'alla voimalla. Kovan luokan juoksupuolustaja, jota on vaikea blokata. Oli collegessa myös tehokas pass rusher, mutta ei välttämättä NFL:ssä tule olemaan tässä yhtä tuottelias, sillä ei ole erityisen räjähtävä tai nopea pelaaja. Muistuttaa jossain määrin Ravensin entistä ykköskierroksen varausta Courtney Upshawta, mikä ei sinänsä ole kovin mairitteleva vertaus. Lawson sopisi hyvin Atlantaan, jossa hän pelaisi 4-3 endina, mutta uskaltaako Falcons valita toisena vuotena putkeen DE/OLB tweenerin Clemsonista? Vic Beasley ei kuitenkaan ollut mikään suuri menestystarina tulokkaana, vaikka ihan ok kai pelasikin. Veikkaan Lawsonin menevän vuorolla 17-29 eli Atlantan ja Arizonan välillä.

Mackensie Alexander, CB, Clemson
Ennen combinea Alexander oli monissa mockeissa sijoilla 10-20. Nyt kun katsoo samoja listoja niin häntä ei näy ollenkaan ykköskierroksella. Tässä välissä ei ole pelattu yhtään peliä, joten mitä Alexanderille on tapahtunut? Noh, ei yhtään mitään, mutta ehkä hän ei missään vaiheessa ollutkaan niin korkealle rankattu prospekti kuin mitä mockit antoivat ymmärtää. Alexander oli viime kaudella Clemsonissa todella hyvä cover corner, mutta ei ottanut yhtään ainoaa syötönkatkoa. Itse asiassa hänellä ei ollut koko collegeuralla yhtään syötönkatkoa. Melko hälyttävää kulmapuolustajalle, jonka pitäisi olla ykköskierroksen arvoinen talentti. Alexander pelasi vain kaksi kautta collegefutista, joten otoskoko ei hänen kohdallaan ole kovin suuri. Vastapainoksi hän oli kuitenkin yksi ikäluokkansa parhaista high school pelaajista neljä vuotta sitten, joten mikään tähdenlento hän ei ole. Alexander on yksi potentiaalisista cornereista, jotka voivat olla vapaana Steelersin valitessa (25.vuoro), joten mielenkiinnolla seuraan tuleeko Alexanderista Steeler vai ei.

Josh Doctson, WR, Texas Christian
Yksi draftin parhaista laitahyökkääjistä. Hieman myöhäisherännäinen pelaaja, jolla on kuitenkin potentiaalia nousta isoon rooliin NFL:ssä. Olisi parhaimmillaan tilanteessa, jossa joukkueessa on toinen hyvä WR, sillä Doctsonilla ei välttämättä ole tarpeeksi henkistä lujuutta olla päivänselvä ykkös-WR, jolta odotetaan joka ottelussa touchdowneja. Doctsonin pallovarmuus on uskomattoman kovalla tasolla, pallo tarttuu näppeihin 100% varmuudella tilanteessa kuin tilanteessa. Hänellä on myös erinomainen ponnistuvoima, jonka avulla hän pystyy nousemaan ilmaan ja kiinniottamaan pallon kiinni korkealta, tehden hänestä lähes mahdottoman vartioitavan pienemmille kulmapuolustajille.

Laquon Treadwell, WR, Ole Miss
Draftin fyysisin laitahyökkääjä. Ei nopein eikä isoin receiver, mutta voittaa järjestäen 1vs1 tilanteet ilmassa. Jotain samaa Dez Bryantin kanssa, vaikken häntä muutoin Deziin vertaisikaan. Treadwell on todellinen jenkkifutaaja, joka rakastaa lajia ja hän on ollut tähtipelaaja joka tasolla missä on pelannut. Hitaan 40-jaardin ajan takia monet joukkueet pudottavat häntä listoilla alaspäin, mutta ei olisi suurikaan ihme, jos Treadwell ylittää odotukset ja nousee sarjan parempien receivereiden joukkoon. NFL-verrokit: Alson Jeffery/DeAndre Hopkins/Jordy Nelson
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Myles Jack, LB, UCLA... Ns. punaisena lippuna Jackin kohdalla on viime kaudella kärsitty polvivamma, jonka vuoksi hän missasi valtaosan viime college-kaudesta. Hän ei osallistunut Draft Combineen eikä ole vielä täysin kuntoutunut loukkaantumisen jäljiltä, joten hänen valitseminen korkealla varausvuorolla on tietynlainen riski. Joidenkin raporttien mukaan hänen polven kunto on iso huolen aihe NFL-joukkueille, sillä hänen NFL-uransa saattaa jäädä melko lyhyeksi, jos polvi on jo nyt noin huonossa kunnossa.

Myles Jack vulnerable to draft slide due to concerns about knee - NFL.com

Jackin kohdalla nyt ilmeisesti aika todennäköistä, että ei tulla varaamaan ihan kärjessä?
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Myles Jack vulnerable to draft slide due to concerns about knee - NFL.com

Jackin kohdalla nyt ilmeisesti aika todennäköistä, että ei tulla varaamaan ihan kärjessä?
En tiedä todennäköisyyksistä, mutta ilmeisen realistinen huolenaihe tuo polven kunto on. Jos ei Jacksonville ota Jackia, niin hän voi hyvinkin tippua ulos top 10:sta. Toisaalta näihin viime hetkien raportteihin täytyy aina suhtautua tietyllä varauksella. Rapoport on toimittajana sellainen, että hänellä ei ole juurikaan omia skuuppeja vaan hän raportoi käytännössä sen mitä seurapomot ja agentit hänelle kertovat ja/tai tahtovat hänen uutisoivan. Mutta kyllähän se väkisinkin Jackin draft gradea tiputtaa, jos lääkärit ennakoivat, että hänen NFL-uransa tulee olemaan max. 4-5 vuoden mittainen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
En tiedä todennäköisyyksistä, mutta ilmeisen realistinen huolenaihe tuo polven kunto on. Jos ei Jacksonville ota Jackia, niin hän voi hyvinkin tippua ulos top 10:sta.

Jännä nähdä ottaako Jacksonville riskiä Jackin kanssa, mikäli tarjolla on Bosa tai Ramsey, joista jompikumpi valunee kyllä Jaguarsille ellei sitten San Diego nappaa Ramseyta.

Tuo San Diegon valinta on kyllä todella kiinnostavaa. Itse pitäisin selvänä että se on joko Tunsil tai Stanley, koska OL oli viime vuonna nii paska. Mutta kyllä monissa mockeissa siellä vilahtelee vielä Ramsey sekä myös Buckner.
 

Rocco

Jäsen
Ja mitä lähemmäs drafti on tullut, sitä enemmän Bruckner on San Diegoon menossa. Mutta vaihtoehtoja on siellä monia, jopa treidaaminen alaspäin.

Tuo Myles Jackin polvivamma, jos oikein luin, on sellainen ettei sitä voi korjata. Ilmeisesti rusto hajonnut aikaisemman polvivamman mukana, ja sen myötä luu sen ruston alla haurastuu?
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Kovasti olen mielessäni pyöritellyt tätä draftia ja erityisesti tietenkin Dallasin pickkiä. Onneksi saatiin nuo Liigafinaalit (onnellisella lopulla, kerrankin) pois alta, niin voi keskittyä tähän draftiin täysillä. De Joye Bosa ja RB Ezekiel Elliott on erittäin todennäköisesti vielä valittavissa, sekä luultavasti jompi kumpi tai molemmat: db Jalen Ramsey & DT Deforest Buckner. Uskoakseni näistä neljästä pelaajasta Cowboys valinnan tekee. Itse haluaisin Ramseyn, mutta en pety myöskään Bosan valintaan. Mutta väkisinkin mietityttää onko Bosa neljännen varauksen arvoinen? Elliot olisi erittäin mielenkiintoinen valinta. Olishan tuo rb-osasto aika tukeva Elliotin valinnan jälkeen (Morris, McFadden, Dunbar & Elliott). Elliotin draftaamisen puolesta ainakin Cowboys foorumeilla liputetaan aika ahkerasti. Tämän vuoden draftissa on ilmeisesti kuitenkin aika paljon syvyyttä DL:n suhteen, joten tuokin voisi puhua Elliotin puolesta ottamalla niitä puolustuksen linjamiehiä sitten myöhemmin? Dallasilla on kuitenkin 9 varausta käytettävissä. Buckner taitaa olla se vähiten mieluisin vaihtoehto minulle. Paljonhan riippuu mitä Chargers tekee ja toisaalta ei olisi yllätys jos Cowboys kaupittelisi vuoroaan?

Omaa mock draftia on tosiaan tuumailtu jo pitkät tovit ja onpa se tuolla Jatkoajan NFL groupissakin. 3 QB:ta sain menemään ekalla rundilla. Ezekiel Elliott olisi puolestaan ainut rb joka varataan ensi yönä. Rissuja sain neljä mahtumaan ekalle kierrokselle. Paljastetaan nyt vielä se oma tämän hetkinen Dallasin pick: De Joye Bosa. Toki tässä on vielä aikaa pohtia valintoja ja muutoksia voi hyvinkin tulla? Täytyy laittaa kello herättään puol kolme ja sit samoilla silmillä suoraan duuniin. Eikös drafti kuitenkin ala 03.00 Suomen aikaa?
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kovasti olen mielessäni pyöritellyt tätä draftia ja erityisesti tietenkin Dallasin pickkiä. Onneksi saatiin nuo Liigafinaalit (onnellisella lopulla, kerrankin) pois alta, niin voi keskittyä tähän draftiin täysillä. De Joye Bosa ja RB Ezekiel Elliott on erittäin todennäköisesti vielä valittavissa, sekä luultavasti jompi kumpi tai molemmat: db Jalen Ramsey & DT Deforest Buckner. Uskoakseni näistä neljästä pelaajasta Cowboys valinnan tekee. Itse haluaisin Ramseyn, mutta en pety myöskään Bosan valintaan. Mutta väkisinkin mietityttää onko Bosa neljännen varauksen arvoinen? Elliot olisi erittäin mielenkiintoinen valinta. Olishan tuo rb-osasto aika tukeva Elliotin valinnan jälkeen (Morris, McFadden, Dunbar & Elliott). Elliotin draftaamisen puolesta ainakin Cowboys foorumeilla liputetaan aika ahkerasti. Tämän vuoden draftissa on ilmeisesti kuitenkin aika paljon syvyyttä DL:n suhteen, joten tuokin voisi puhua Elliotin puolesta ottamalla niitä puolustuksen linjamiehiä sitten myöhemmin? Dallasilla on kuitenkin 9 varausta käytettävissä. Buckner taitaa olla se vähiten mieluisin vaihtoehto minulle. Paljonhan riippuu mitä Chargers tekee ja toisaalta ei olisi yllätys jos Cowboys kaupittelisi vuoroaan?
Cowboysin front office toivoo varmasti, että Chargers varaa hyökkäyksen linjamiehen. Sen myötä Dallasin valittavissa olisivat kaikki parhaat puolustuspelaajat sekä Zeke Elliott. Omasta mielestäni Dallasin pitäisi ehdottomasti ottaa Ramsey, jos hän on valittavissa. En oikein muutenkaan ymmärrä miksi Ramsey on monissa mockeissa sijoitettu korkeintaan 5.vuorolle. Olen monen monta arvioita Ramseysta lukenut eikä oikeastaan yhtään negatiivista arviota ole tullut vastaan. Hän on ihan yhtä hyvä prospekti omalla pelipaikallaan kuin Elliott ja DB on Cowboysin kannalta paljon suurempi need kuin RB. Dallasilla on jo McFadden ja Morris running backeina, ja vaikkei kumpikaan ole mikään Pro Bowl -tason talentti niin pystyvät kuitenkin ihan riittävän paljon juoksemaan jaardeja huipputason O-linen takana. Toki jos SD ottaa Ramseyn niin siinä vaiheessa Elliottin valinta nousee todennäköiseksi, sillä Bosan valitseminen olisi puhtaasti tarpeeseen otettu reach. Buckner puolestaa ei sovi Dallasin systeemiin niin hyvin, että häneen kannattaisi 4.vuoroa käyttää. Itse nostaisin jopa Vernon Hargreavesin Bosan ja Bucknerin edelle, jos Ramsey ei ole valittavissa.

Drafti alkaa tosiaan 03 ja silloin pitää olla hereillä. Oma mock on tehtynä ja Jatkoajan ryhmään lisätty. Lopulta tuo on kyllä ihan puhdasta arvailua, vaikka kuinka on asioihin paneutunut ja on melko hyvät mielikuva kaikista pelaajista niin silti ei ole mitään käsitystä millä tavalla eri joukkueet näitä pelaajia rankkaavat. Mock on helppo rakentaa sen varaan mitä tarpeita eri joukkueille rostereissaan on, mutta harvoin nuo valinnat menevät täysin tarpeiden mukaan. Kakkoskierroksellakin saa vielä hyvän pelaajan ja monet joukkueet varaavat silloin ehkä enemmän tarpeen mukaan, kun taas 1.kierroksella yritetään ottaa enemmän BPA -filosofialla, vaikka toki tarpeet vaikuttavat tässäkin kohtaa voimakkaasti.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
De Joye Bosa ja RB Ezekiel Elliott on erittäin todennäköisesti vielä valittavissa, sekä luultavasti jompi kumpi tai molemmat: db Jalen Ramsey & DT Deforest Buckner. Uskoakseni näistä neljästä pelaajasta Cowboys valinnan tekee. Itse haluaisin Ramseyn, mutta en pety myöskään Bosan valintaan. Mutta väkisinkin mietityttää onko Bosa neljännen varauksen arvoinen? Elliot olisi erittäin mielenkiintoinen valinta.
Drafti ohi tältä yöltä ja RB Ezekiel Elliott sieltä napsahti Dallasiin. Eihän tuohon nyt millään voi olla pettynyt, vaikka sen Ramseyn ite halusin ja oli myös saatavillakin. Nyt on ainakin sitten leveyttä ja syvyyttä Cowboysin hyökkäyksen takakentällä sekä kenties uusi Emmith Smith? Liigan paras OL ja siihen lisää tuon kaliberin tulevaisuuden lupauksen, niin jälki voi olla aika tuhoisaa monen vuoden ajan? Kaiken lisäksi Alfred Morris sekä Darren McFadden tukevat taustalta + on tosiaan laadukasta backuppia jos (ja kun) loukkaantumisia tapahtuu. Romo myös melko varmasti rakastaa tätä pickiä. Nykyään kun Cowboys on aika selvästi run-first joukkue, niin ei oo kaikki pelkästään Romon harteilla. Tunnetusti toimiva sekä tuhoisa juoksupeli avaa sauman playaction peleille, hello Dez Bryant.

Jos noin muuten draftia katsoo, niin ei yllätyksiä kahdessa ekassa varauksessa (Goff & Wentz), mutta sitten tuli pieni ylläri-pylläri kun Chargers valitsi de Joye Bosan. OT Tunsil tippui lopulta pössyttelyvideon seurauksena (joka julkaistiin hänen hakkeroidulla twitter tilillä 10min ennen draftin alkua) Miamiin 13. varauksella. Minulle oli yllätys nämä kaksi safetyä jotka meni ekalla rundilla, Joseph (14. Oakland) ja Neal (17. Atlanta). Yllätys oli myös, että cb Eli Apple meni ennen kuin Hardgravesia, toki vain yhden pykälän. Broncos treidasi itselleen qb Paxton Lynchin ja loppupään pari guardi valintaa hieman ihmetyttävät, mutta muuten pääpiirteittäin eka kierros oli siinä. Erittäin isoja nimiä jäi toiselle päivää, erityisesti puolustuksen puolelta. Nimittäin esim. top5 pickkinä pidetty LB Myles Jack tippui kokonaan ekalta kierrokselta. Ilmeisesti polvivamma on sitä luokkaa, että kukaan ei halunnut riskeerata. Muita merkittäviä ei varattuja: LB Reggie Ragland, DE Kevin Dodd,DE Noah Spence, LB Jaylon Smith, DT Jarran Reed, DT Ashawn Robinson, NT Andrew Billings, cb Mackensie Alexander. Näin Cowboys näkökulmasta DE Kevin Dodd & Noah Spence tai cb Mackensie Alexander toisella kierroksella (34. varaus) kiinnostaisi erittäin paljon ja kolmannella voisi raapia vaikka qb Christian Hackenbergin?
 
Viimeksi muokattu:

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Tampa treidasi pari pickiä taaksepäin ja valitsi Floridan omanpojan CB Vernon Hargreavesin. Samalla omat kaavailut Tampan Draftista lensivät ikkunasta ulos. VHIII varaamisen myötä Tampan CB osasto alkaa olemaan melko syvä jos (iso jos) Verner ja Banks pystyvät palaamaan tasolleen. Voi kyllä hyvinkin olla että joku tästä porukasta liikkuu vielä esim. varausvuoroa vastaan. Anyway. Tyytyväinen olen vaikka ei mikään seksikäs valinta ollutkaan.

Toiselle kierrokselle katseet DE-osastolla. Deleten mainitsemat Dodd, Spence ja myös Bullard kiinnostavat myös itseäni ja toivottavasti myös Lichtiä. Voi hyvinkin olla, että kaikki ovat menneet ennen kuin Tampa varaa, mutta tuo Chicagolta saatu neljännen kierroksen varaus on mukava pelimerkki jos halutaan jonkun tietyn pelaajan takia ylöspäin liikkua.

Kolmannella sitten Vonn Bell tai jos joku näistä isosta nimistä (Myles Jack, Jaylon Smith, Kendall Fuller) valuu kolmannelle niin sitten pienellä riskillä vaikka ei pelipaikan suhteen mitään suurta tarvetta olisi, sillä kuka tahansa kolmikosta on terveenä ykköskierroksen varauksen arvoinen.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Shaq Lawson, DE.

Bills ei lähtenyt temppuilemaan tai yliyrittämään, vaan otti pelaajan, jolle oli suuri tarve ja jonka saatavilla olo 19. vuorolla oli kaikkea muuta kuin selvää. Mistään suunnasta ei ole kuulunut valitusta pickistä. Lawsonin uskotaan olevan valmis pelaamaan avauksessa saman tien. Lawson pelannee vasemman OLB:n paikkaa, eli samaa johon Mario Williams ei sopeutunut tai halunnut sopeutua Ryanin 3-4:ssä.

Pikkulinnut tietävät, että Bills haluaa tässä draftissä myös pelinrakentajan pitkän linjan projektiksi. Tuon varauksen ei uskota tapahtuvan kovin myöhäisillä kierroksilla.
 

Butters

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Seahawks
Jääköön tarkemmat analyysit draftistä myöhempään mutta hauska yksityiskohta (mielestäni hieman yllättäen) neljäntenä Cowboysiin varatusta RB Ezekiel Elliotista. Hänen isoisänsä äidin puolelta on Leon Huff joka on luonut pitkän uran koripallon saralla Suomessa. Hänen poikansa toisesta avioliitosta on Susijengin kapteeni Shawn Huff. Eli puolisetä. Prkl Suomi kartalle!

Tunsilin tippuminen aina vuorolle 13 Twitteriin haksatun bongivideon takia toi draamaa. Voi olla aika jättipotti Dolphinsseille. Olen alustavasti tyytyväinen Seahawksin viiden vuoron tiputtautumiseen ja saaden kolmoskiepin vuoron Broncosilta ja ihan lupaavan oloisen T/G Germain Idefin parantamaan joukkueen tärkeintä parannuksen kohdetta.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Näin alustavasti Elway löysi ihan hyvän tavan ratkaista Denverin qb-ongelma. Ei ainakaan makseta ylihintaa kenellekään. Lynchillä on ns. aihio kunnossa. Iso, hyvin liikkuva ja ilmeisesti käsi on kova myös. Taktisesti sitten on aika raakile, joka vaatii koulutusta kokeneemman varjossa. Tiedä sitten millainen mentori Sanchez on, mutta Kubiak osaa kaiketi kuuppien koulutuksen. Kolmoskiekan varaus meni, joten se lisää paineita tälle 2. kierroksen varaukselle onnistua,

Näin jälkikäteen vähän yllättävää, ettei Seattle ottanut treidin jälkeen Jackia, kun noin alas vajosi. Lyhyen uran uhkaa Seattle olisi voinut kompensoida tuolla ylimääräisellä 3. kiekan pikillään. Mutta sen tarkempaa tietoa Seahawksin tarpeista minulla ei ole, joten varmaan Ifedi oikea valinta oli.
 

Butters

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Seahawks
Joo tapaus Myles Jack on mielenkiintoinen. Seattlen lisäksi kaikki muutkin passasivat. Linebacker/Edge Rusher osasto ei huonoimmassa kunnossa Hawksilla ole. Top 5 potentiaali mutta polven viat ovat suht pysyviä joten ura saattaa olla taputeltu aika aikaisin. Jospa joku riskeeraisi kakkoskierroksella.

Bosan sijoitus parhaana ei QB:nä yllätti. Jagsilla alkaa olla erittäin kovia tukipilareita kun nyttenkin offseasonilla tullut Malik Jackson ja nytten Jalen Ramsey (viime vuoden kolmospicki Dante Fowlerkin varastossa). Saa tietenkin nähdä miten hyvin Goff ja Wentz lunastavat odotukset kun kauhean määrän Rams ja Eagles pickejä uhrasivat.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Aika kaksijakoiset fiilikset eiliseltä. Draftin toinen päivä starttasi kahden ensimmäisen varauksen ollessa DE:t Ogbah ja Dodd, joten näin Tampan fanin näkökulmasta alkoi heti epäilyttää, että kestääköhän se Noah Spence Tampan vuorolle asti (8.Pick). Mutta niin vain Spence oli Tampan vuorolla varattavana ja näin draftin paras Pass Rusher Tampaan. Tuli tuuletettua pickiä aikalailla. Ei pelkästään täytä tarvetta vaan myös draftin oma ehdoton suosikkipelaaja. Ilman kentän ulkopuolisia ongelmia olisi ollut Top-10 varaus, eli value todellakin kohdillaan.

Sitten koitti toisen kierroksen loppu ja Tampa treidaa ylöspäin. Tämä ei itsessään ollut mikään yllätys, sillä näin Licht teki myös viime vuonna ja varasi Ali Marpetin. Nyt vuorossa oli kuitenkin Kicker Roberto Aguayo. WTF? Potkaisija toisella kierroksella.

Pelaajasta siis tykkään. Kaikkien aikojen tarkin College potkaisija, joka ei koko College uransa aikana missannut yhtään alle 40 yardin potkua. Jalkaa riittää 60 yardiin asti ja esimerkiksi aloituspotkuissa pystyy potkaisemaan pallon 2 yardin alueen sisään jos koutsi näin haluaa. Jos pää vain kestää, niin tässä on Tampalle erittäin hyvä potkaisija pitkäksi aikaa. Mutta silti! Varattavissa kun olisi ollut mm. Von Bell tai Darian Thompson joilla kummallakin olisi mahdollisuudet olla ensi kaudella Tampan aloittava Safety tai esimerkiksi Jonathan Bullard tai Shilique Calhoun tuomaan lisää syvyyttä DE-osastolle. Tai esimerkiksi CB Kendall Fuller.

Turhauttavan asiasta tekee erityisesti se, että Tampan treidasi ylöspäin hänet saadakseen. Jos hän olisi kolmannella ollut varattavissa, niin fine. Mutta häneen käytettiin 3. ja tuo toinen 4.kierroksen pick niin jäi vähän sellainen maku, että olikohan tämä nyt tämän arvoista.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Minnesota Vikings varasi kuudennella kierroksella WR Moritz Böhringerin Saksan liigasta! "Mo" törmäsi 17-vuotiaana Youtubessa videoon, jossa Adrian Peterson juoksi pallo kainalossa. Sen videon innoittamana hän aloitti jenkkifutiksen pelaamisen ja nyt, muutaman vuoden päästä, hänellä on NFL-varaus. Kaiken lisäksi hän on myös Vikings-fani Petersonin vuoksi, eli hänet varattiin suosikkijoukkueeseensa.

Böhringer on ensimmäinen suoraan Euroopasta NFL:ään varattu pelaaja.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Sellanen draft tänä vuonna. Tässä Dallasiin varatut pelaajat:

1. kierros (4.) Ezekiel Elliott, RB
2. kierros (34.) Jaylon Smith, LB
3. kierros (67.) Maliek Collins, DT
4. kierros (101.) Charles Tapper, DE
4. kierros (135.) Dak Prescott, QB
6. kierros (189.) Anthony Brown, cb
6. kierros (212) Kavon Frasier, FS
6. Kierros (216) Darius Jackson, RB
6. kierros (217) Rico Gathers, TE

Todetaan nyt heti kärkeen, että pettymys on aika suuri. Zeke Elliott on ihan hyvä pick, vaikka itse olisin sen Ramseyn edelleenkin ottanut. Cowboys on varannut vain kaksi kertaa top5 varauksella running backin. Nuo kaksi herraa ovat Emmith Smith ja Tony Dorsett, joten tuota taustaa vasten vois odottaa aika kovaa jälkeä Elliotilta? Eiköhän tästä varauksesta oo iloa vuosikausiksi, kun tuon tason three down back saa paukuttaa NFL:n parhaan OL:n takana. Onko tässä vuoden rookie?

En ymmärrä toisen kierroksen varausta. Sen toki tajuan, että kyseessä on top5 talentti ja Jaylon Smithiä verrataan mm. Patrick Willisiin ja Luke Kuecklyyn. Mutta-mutta, kun kaveri tulee missaamaan koko ensi kauden, niin ei hirveesti lämmitä. Toki Cowboysilla on melkoisesti sisäpiirin tietoa Jaylon Smithin jalan kunnosta ja toipumisennusteesta, sillä leikkauksen teki Cowboysin oma lääkäri + lisäksi Smithin veli (Rod Smith, rb) on tällä hetkellä Cowboys rosterissa. Jonkun verran lohduttaa se, että Jaylon Smithin uran pituuden ennuste on kuitenkin esimerkiksi pidempi kuin mitä Myles Jackillä. Osa pitää tätä erinomaisena varauksena, osa taas älyttömänä. Minä kuulun tähän jälkimmäiseen. Olis nimittäin pitänyt ottaa toisella kierroksella ukkoa siihen puolustuksen linjaan. Oli nimittäin tarjolla varsin hyvää matskua! Jos Smith nyt sitten missaa koko ens kauden, mutta on seuraavat 5-6 vuotta dominoiva LB tyyliin Willis tai Kuechly, niin sitten hyväksyn tämän valinnan.
Seuraavat kaksi varausta osui sitten siihen kaipaamaani puolustuksen linjaan. Omasta mielestäni olisi ollut parempaakin tarjolla kolmannella kierroksella kuin Maliek Collins. Mutta noin yleensä ottaen Cowboys foorumeilla on Collinsin ja Tapperin varausta pidetty ihan hyvänä?

Sitten päästään QB:n varaaamiseen. Cowboys yritti aivan tosissaan päästä takaisin ekalle kierrokselle ja oli kovasti Paxton Lynchin perässä. Jerry oli ilmeisesti jossain vaiheessa jo luullut, että homma on selvä? Jälkikäteen Jerry on kovasti harmitellut kun ei maksanut "ylihintaa" Lynchin hankkimisesta. Mississippin Dak Prescott sieltä sitten napattiin/saatiin. Tämä on useamman vuoden projekti ja mikäs siinä on pari-kolme vuotta kasvaa ja opetella Romon ohjauksessa. Prescott on iso ja vahva sekä pystyy juoksemaan pallon kanssa itse. Heittotarkkuudessa on ilmeisesti aika paljon petrattavaa sekä jotain kentän ulkopuolisia juttuja taitaa olla? Noh, katotaan mitä tulee ja eiköhän Kellen Moore ainakin toistaiseksi ole Romosta seuraava?
Kuudennen kierroksen varauksista ei oikein pysty sanomaan mitään. Monestihan tiimit vetää aika riskillä nämä loppupään varaukset. Esim tämä varattu TE Rico Gathers on puhdas koriksen pelaaja. Kaippa tässä sitten haetaan uutta Gonzalesia tai Jimmy Grahamia? Takakentälle tuli pari ukkoa ja ihme jos selviävät loppulliseen rosteriin. Joten melkoinen pettymys on, jos tästä draftista ei saatu yhtää pelaajaa puolustuksen takakentälle kun tarve oli! En tiä mikä täytepelaaja sitten tämä rb Darius Jackson on? Noita laadukkaita backeja kun on jo rosterissa melkoisesti. Yleisesti ottaen Cowboysille on annettu B:tä draftin arvosanaksi. Mä annan C:n.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Mitä nyt lueskellut, niin Detroitin draftiin ollaan hyvinkin tyytyväisiä ja omaan silmään näytti ihan oikeille paikoille tulleen vahvistuksia. Vielä ensi kauden helpohko otteluohjelma ja loppukauden hyvä vire, niin voi odotella playoff-paikkaa suht realistisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös