Jatketaan draftin top prospektien läpikäyntiä. Seuraavaksi vuorossa sijat 10-20, joskaan hirvesti en jaksanut miettiä noita sijoituksia, joten ne ovat melko suuntaa antavia.
William Jackson, CB, Houston
Draftin paras puhdas 1vs1 cover corner? Riippuu keneltä kysyy, mutta itse arvostan Jacksonin korkeammalle kuin mihin hänet monessa mockissa on sijoitettu. Jackson on todella nopea, fyysinen ja hänellä on hyvät pallotaidot, eli toisin sanoen hän ottaa syötönkatkoja. Jackson on prototyyppinen #1 corner, joka laitetaan vartioimaan vastustajan ykkösreceiveria. Hän ei epäröi haastaa isojakaan laitahyökkääjiä, Jackson pelaa palloa sen korkeimmalla kohdalla eikä tyydy pelkästään taklaamaan laitahyökkääjää kiinnioton jälkeen. Combinessa juostu 40-jaardin aika (4.37) nosti Jacksonin osakkeita isosti ja henkilökohtaisesti rankkaan Jacksonin mm. Eli Applen edelle.
Corey Coleman, WR, Baylor
Kenties draftin paras laitahyökkääjä. Vain 180cm, mutta todella nopea ja sähäkkä pelaaja. Irroittautuu vartijastaan ja on uhka aina kun saa pallon käsiinsä. Yllättävän fyysinen kokoonsa nähden. Heikkoutena pidetään liikoja tiputuksia, joita on tullut collegessa liian paljon tämän tason prospektille. Baylorin hyökkäyssysteemi on monen mielestä huono NFL-pelaajien kasvatusalusta, sillä heidän heittokuvionsa eivät vastaa niitä mitä NFL-joukkueet käyttävät. Baylor pelaa spread hyökkäystä, jossa heitetään paljon syviä heittoja, eikä Coleman ole juossut collegessa juuri muuta kuin syvää go routea tai jotain variaatiota siitä. PFF vertaa Colemania Steve Smithiin. Muita vertauksia mitä olen nähnyt niin Cardinalsin John Brown ja Packersin Randall Cobb. Mayock heitti pari päivää sitten ilmoille Percy Harvin –vertauksen.
Reggie Ragland, LB, Alabama
Old school linebacker. Pysäyttää pallonkantajan kuin seinään. Nyky-NFL:ssä pelkkä vahva taklaaminen ei kuitenkaan riitä, vaan myös tukimiesten pitää olla nopeita ja pystyä vartioimaan (sisempiä) laitahyökkääjiä, jos he haluavat pysyä kentällä 3rd downeilla. Raglandin kohdalla tämä on kysymysmerkki, sillä hän ei ole tilassa pelatessaan mikään kaikkein sulavin pelaaja. Ragland on kuitenkin pelaaja, jollaisen jokainen voittava joukkue tarvitsee riveihinsä ja hän kelpaisi varmasti jokaiseen NFL-joukkueeseen. Kysymys kuuluu, että kuinka korkealla hänet ollaan valmiita varaamaan, sillä niin hyvä pelaaja kuin hän onkin, ei hän välttämättä pysty nousemaan NFL:ssä pelipaikkansa eliitin joukkoon fyysisten rajoitteidensa takia. Itse kuitenkin olen tykästynyt Raglandiin ja uskon, että hänet varataan 20.ensimmäisen pelaajan joukossa.
Jaylon Smith, LB, Notre Dame
Ilman loukkaantumista Smith olisi hyvin todennäköisesti ollut top 5 –valinta. Nyt häntä ei luultavasti valita ollenkaan ykköskierroksella. Myles Jackin tyylinen, moderni tukimies. Terveenä ollessaan ideaalinen 4-3 WLB á la Derrick Brooks/Lavonte David. Pystyy myös pelaamaan sisempänä tukimiehenä 3-4 systeemissä. Nopea, vaistonvarainen pelaaja, joka pystyy vartioimaan ketä tahansa. Omaa myös pass rush potentiaalia. Yksi omista suosikeistani tässä draftissa ja seuraan suurella mielenkiinnolla mihin joukkueeseen ja missä vaiheessa draftia Smith lopulta valitaan. Hän ei luultavasti tule pelaamaan ollenkaan 2016 kaudella, mutta jos hän pystyy sen jälkeen tekemään paluun omalle tasoaan, saa hänet varaava joukkue todellisen ryöstön.
Andrew Billings, DT, Baylor
Kenties koko draftin fyysisesti vahvin pelaaja. Rikkoi painonnostoennätyksiä high schoolissa. Warren Sapp kuvailisi tätä kaveria termillä ”power pig”. Billingsia ei hevillä siirretä sivuun scrimmagesta, vaan hän kyllä pitää pitää oman tonttinsa. Nuori kaveri, jolla on paljon varaa kehittyä kokonaisvaltaisena pelaajana. Ei välttämättä ole riittävän nopea tai räjähtävä kehittyäkseen pass rusheriksi, mutta vaikka olisi pelkkä run stopper, niin varmasti kelpaisi moneen joukkueeseen. Nähtäväksi jää onko kukaan valmis ottamaan häntä ykköskierroksella. Itseäni hieman houkuttaisi nähdä hänet Steelersin pelipaidassa, sillä Casey Hamptonin lopetettua joukkueesta on puuttunut todellinen NT, joka toimisi puolustuslinjan ankkurina, vaikka Steve McLendon tuota tonttia kohtuu hyvin viimeiset kaudet hoitikin. Toisaalta voidaan kysyä kannattaako ykköskierroksella varata pelaajaa, joka otetaan pois kentältä heittodowneilla. Kakkoskierroksen alussa Billings olisi erinomainen value pick. NFL-verrokki: Dontari Poe
Sheldon Rankins, DT, Louisville
Aaron Donald 2.0. Jotkut joukkueet eivät periaatteesta varaa alikokoisia D-tackleja, mutta Donald on todistanut, että se voi olla paha virhe. Oikeassa systeemissä Rankins voi olla todella tehokas pelaaja. Hänellä on kyky puskea itsensä hyökkäyslinjan läpi takakentälle ja päästä kiinni pallonkantajiin. Joidenkin arvioiden mukaan hän on puhtaasti 4-3 DT, mutta PFF:n ennakossa häntä pidettiin top 10 –talenttina, joka pystyy pelaamaan missä vaan D-frontissa.
Shaq Lawson, DE, Clemson
Ike Taylor kutsui häntä NFL.comin mock videolla Shaq ”TFL” Lawsoniksi. Todella voimakasrakenteinen pelaaja, joka pystyy dominoimaan heikompia vastustajiaan raa'alla voimalla. Kovan luokan juoksupuolustaja, jota on vaikea blokata. Oli collegessa myös tehokas pass rusher, mutta ei välttämättä NFL:ssä tule olemaan tässä yhtä tuottelias, sillä ei ole erityisen räjähtävä tai nopea pelaaja. Muistuttaa jossain määrin Ravensin entistä ykköskierroksen varausta Courtney Upshawta, mikä ei sinänsä ole kovin mairitteleva vertaus. Lawson sopisi hyvin Atlantaan, jossa hän pelaisi 4-3 endina, mutta uskaltaako Falcons valita toisena vuotena putkeen DE/OLB tweenerin Clemsonista? Vic Beasley ei kuitenkaan ollut mikään suuri menestystarina tulokkaana, vaikka ihan ok kai pelasikin. Veikkaan Lawsonin menevän vuorolla 17-29 eli Atlantan ja Arizonan välillä.
Mackensie Alexander, CB, Clemson
Ennen combinea Alexander oli monissa mockeissa sijoilla 10-20. Nyt kun katsoo samoja listoja niin häntä ei näy ollenkaan ykköskierroksella. Tässä välissä ei ole pelattu yhtään peliä, joten mitä Alexanderille on tapahtunut? Noh, ei yhtään mitään, mutta ehkä hän ei missään vaiheessa ollutkaan niin korkealle rankattu prospekti kuin mitä mockit antoivat ymmärtää. Alexander oli viime kaudella Clemsonissa todella hyvä cover corner, mutta ei ottanut yhtään ainoaa syötönkatkoa. Itse asiassa hänellä ei ollut koko collegeuralla yhtään syötönkatkoa. Melko hälyttävää kulmapuolustajalle, jonka pitäisi olla ykköskierroksen arvoinen talentti. Alexander pelasi vain kaksi kautta collegefutista, joten otoskoko ei hänen kohdallaan ole kovin suuri. Vastapainoksi hän oli kuitenkin yksi ikäluokkansa parhaista high school pelaajista neljä vuotta sitten, joten mikään tähdenlento hän ei ole. Alexander on yksi potentiaalisista cornereista, jotka voivat olla vapaana Steelersin valitessa (25.vuoro), joten mielenkiinnolla seuraan tuleeko Alexanderista Steeler vai ei.
Josh Doctson, WR, Texas Christian
Yksi draftin parhaista laitahyökkääjistä. Hieman myöhäisherännäinen pelaaja, jolla on kuitenkin potentiaalia nousta isoon rooliin NFL:ssä. Olisi parhaimmillaan tilanteessa, jossa joukkueessa on toinen hyvä WR, sillä Doctsonilla ei välttämättä ole tarpeeksi henkistä lujuutta olla päivänselvä ykkös-WR, jolta odotetaan joka ottelussa touchdowneja. Doctsonin pallovarmuus on uskomattoman kovalla tasolla, pallo tarttuu näppeihin 100% varmuudella tilanteessa kuin tilanteessa. Hänellä on myös erinomainen ponnistuvoima, jonka avulla hän pystyy nousemaan ilmaan ja kiinniottamaan pallon kiinni korkealta, tehden hänestä lähes mahdottoman vartioitavan pienemmille kulmapuolustajille.
Laquon Treadwell, WR, Ole Miss
Draftin fyysisin laitahyökkääjä. Ei nopein eikä isoin receiver, mutta voittaa järjestäen 1vs1 tilanteet ilmassa. Jotain samaa Dez Bryantin kanssa, vaikken häntä muutoin Deziin vertaisikaan. Treadwell on todellinen jenkkifutaaja, joka rakastaa lajia ja hän on ollut tähtipelaaja joka tasolla missä on pelannut. Hitaan 40-jaardin ajan takia monet joukkueet pudottavat häntä listoilla alaspäin, mutta ei olisi suurikaan ihme, jos Treadwell ylittää odotukset ja nousee sarjan parempien receivereiden joukkoon. NFL-verrokit: Alson Jeffery/DeAndre Hopkins/Jordy Nelson