NFL offseason 2016

  • 33 584
  • 208

Grand-Pierre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Blackburn Rovers
Jos Carson Wentz on vapaana kun Dallas on valintavuorossa, tullaan Valley Ranchin war roomissa käymään varmasti kovaa debaattia. Hakeeko Cowboys parasta mahdollista pelaajaa ensi kaudeksi vai ajatellaanko pitkällä tähtäimellä 5 vuoden päähän? Wentz ei auttaisi Cowboysia juurikaan ensi kaudella (ellei sitten Romo mene taas romuksi), mutta valitsemalla hänet olisi QB-osasto turvattu myös ajaksi Romon jälkeen. Zeke Elliottin valintaan en enää usko Alfred Morrisin palkkaamisen jälkeen. Hargreaves voisi tulla kyseeseen, mutta hänet saisi kyllä myöhemminkin kuin 4.vuorolla. Sitten on vielä Myles Jack, jolla on All-Pro potentiaalia, mutta Dallas ei ole ilmeisesti häneen osoittanut minkäänlaista kiinnostusta pre-draft tapaamisissa. Tosin eipä noista visiiteistä voi hirveästi päätellä, kun osa joukkueista käyttää niitäkin enemmän savuverhona muihin jengeihin päin. Itse jos olisin Cowboysin pääjehu draftissa, niin rankkaisin pelaajat seuraavasti 1.Ramsey, 2.Wentz, 3.Jack, 4.Bosa.

Tuota QB:n ottamista vastaan sotii se että istuessaan Romon takana useamman vuoden palaa noita halpoja vuosia tulokassopimuksesta. Näin ollen tuota ei voi käyttää hyväkseen ja sijoittaa isoja pinoja dollareita muiden pelipaikkojen vahvistukseen vrt Wilson & Seahawks. Toki vastapainona koska seuraavan kerran Cowboys pääsee varaamaan näin alhaalla ja tavoittelemaan franchise pelinrakentajaa (onko Wentz tai Goff edes sellainen on eri kysyms toki).
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Jos Carson Wentz on vapaana kun Dallas on valintavuorossa, tullaan Valley Ranchin war roomissa käymään varmasti kovaa debaattia. Hakeeko Cowboys parasta mahdollista pelaajaa ensi kaudeksi vai ajatellaanko pitkällä tähtäimellä 5 vuoden päähän?
Mä olen pikkasen epäileväinen, että Cowboys ottaisi ekalla kierroksella qb:ta, vaikka Wentz olisikin saatavilla. Yleensä Jerry Jones on win now-moodissa ja jos Romo vain pysyy ehjänä, niin bensaa on varmasti jäljellä vielä useiksi vuosiksi. Kuten aikaisemmin totesin, voisi se Romon manttelinperijä tulla toiselta tai kolmannelta kierrokselta tämän vuoden draftissa? Mutta pakko myöntää, että mielenkiintoiseksi menisi jos kolme ekaa varausta olisi Ramsey, Bosa ja Jack. Cowboys tuskin ottaisi Tunsilia,mutta ottaisiko Wentzin? Melkeinpä treidi vois olla järkevin vaihtoehto tuossa tilanteessa? 49ers, Eagles, Rams tai Broncos voisivat olla kiinnostuneita?
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Mielellään lukisin ennakkoarvioita myös muilta palstan jäseniltä! Draft on kuitenkin yksi NFL kalenterin mielenkiintoisimmista ajoista, sen jälkeen tuleekin sitten useamman kuukauden musta periodi, jolloin ei NFL-maailmassa tapahdu käytännössä yhtään mitään.

Tässä hieman Patriotsien näkökulmasta ja hyvin epävarman tarkka analyysi mitä tarvitaan draftista.

Ensimmäisen kierroksen varaus on 100% varma: Sitä ei ole. Patriotsien ei kannata myöskään treidata ensimmäiselle kierrokselle koska he menettävät sen "paremman" 1.kierroksen varauksen deflategaten takia.

Omasta mielestäni suurin need on OL - tackle. Seabassin sopimus loppuu tämän kauden jälkeen ja varamiehet Cannon/Fleming oli suorastaan surkuhupaisaa katseltavaa. Esim Cannon oli yksi liigan huonoimmista tackleista pass protectionin osalta.

Seuraavaksi näkisin ehkä press-CB:n kolmanneksi pyöräksi Ryanin ja Butlerin jälkeen. Coleman pelasi hyvin kunnes loukkaantui ja tämän jälkeen CB kalusto olikin suhteellisen ohut. Kolmas tarve on LB osastolla ja ennen kaikkea run-stopping LB. Hightowerin ja Collinsin sopimukset umpeutuvat kauden jälkeen ja on erittäin epätodennäköistä että molemmat saadaa pidettyä. Toisaalta myös on tarve WR:lle sillä Edelmann ja Amendola molemmat ovat jo 30+ ja ovat vuorotellen lasaretissa. Näkisin myös Blount tyyppisen RB:n olevan tarve, bruiserille joka syö kelloa ja vie mehut DL:ltä.

Eli oma priority list:
1. OL / Tackle
2. CB/ LB
3. RB
4. WR
5. DL

Patriotseilla on tänä vuonna 11 varausta joista tärkeimmät ovat toisen kierroksen peräkkäiset varaukset: 60 ja 61. Todennäköisesti tullaan näkemään muutama kauppa kuten Patriots yleensä tekee. Eiköhän noista edes 1-3 pelaajaa saada tulevaisuutta varten.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mutta pakko myöntää, että mielenkiintoiseksi menisi jos kolme ekaa varausta olisi Ramsey, Bosa ja Jack. Cowboys tuskin ottaisi Tunsilia..

Olen aika varma että Tunsil ei valu top3:n ulkopuolelle ilman että varausvuoroja treidaillaan.
Jokaiselle jengille topkolmosesta kelvannee (odotusten toteutuessa) all-pro LT. Chargersin OL jo suorastaan huutaa Tunsilia ja Titansinkin tarpeet ovat aika selvillä. Brownsille Tunsil ei ole ihan kipein tarve (Joe Thomas), mutta toisaalta Thomaksellakin on jo ikää ja onhan hänkin ollut huhujen mukaan trading blockissa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Onkos muuten tarkka päivämäärä tiedossa milloin otteluohjelma julkistetaan, käsittääkseni tässä kuussa?

Ei vielä. Viime vuonna preseason-ohjelman julkistuksesta meni 2 viikkoa siihen että runkosarjan otteluohjelma julkistettiin.

Netistä bongasin tekstin, että yleensä se on ollut huhtikuun kolmas torstai, eli tällä logiikalla se olisi 21.4.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Miten asiantuntijat täällä näkevät tuon Best Player Available -filosofian. Otetaanko pelaaja tuolloin omaan käyttöön vai trade blockiksi (vai sekäettä) ja jos itsellä ei ole BPA:lle ole aidosti käyttöä niin eikö silloin kannattaisi aina treidata alaspäin?
 

Rocco

Jäsen
Hyvin harvoin kukaan ottaa "best player available" -filosofialla pelaajia. Kaikki tosin riippuu pelaajasta ja joukkueesta.

Jos joukkueella A on varausvuoro, ja pelaaja X on lipsunut kohtalaisen myöhäiseksi varaukseksi, ja joukkue B kovasti kuolaa pelaajan perään, niin kauppa on usein tosiasia.

NFL:ssä varataan lähes aina ensimmäisillä kierroksilla pelaajia omien tarpeiden täyttämiseen. 1-3 kierroksilla pitäisi löytää pelaaja, kuka on valmis aloittavaksi pelaajaksi. Sitten 4-7 kierroksilla voidaan hakea vähän riskilläkin erilaisia vaihtoehtoja. Joko pienien koulujen pelaajia, best player available, tai yksinkertaisesti otetaan pelaaja sen takia ettei ainakaan divisioonakumppanit häntä ota pelaamaan omaa joukkuetta vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Kiitokset Blue&Gold Foreverille, Köpille, Hawkille ja deletelle viesteistä. Jotta keskustelu jatkuisisi aktiivisena niin laitan alle vähän vastakommenttia noihin viesteihinne. Te varmasti seuraatte "omia" joukkueitanne tarkemmin kuin minä ja olette sitä myötä joukkueidenne tilanteesta paremmin kartalla, joten arvostan suuresti näkemyksiänne.

Henry olisi yllättävä veto Panthersilta 30.vuorolla. Greg Olsen on nyt kenties uransa huipulla, joten minään Olsenin seuraajana Henrya ei oikein voisi markkinoida. Jos Panthers meinaa käyttää kahta TE:ta saman aikaisesti voisi Henryn valinnassa olla järkeä. Toisaalta kuten tuossa yllä mainitaan, rosterista löytyy jo Funchess ja Benjamin, jotka ovat fyysisiltä mitoiltaan TE-tasoa, joten kokoa ja näköä tuolta Panthersin receiver-osastolta löytyy jo ennestään. Henry olisi Carolinalla ns. luxury pick, eli hyvä pelaaja, mutta onko hänelle käyttöä siinä määrin, että hänet on perusteltua ykköskierroksella varata?

Itse olisin Carolinaan tarjoamassa 30.vuorolla parasta valittavissa olevaa tacklea. Muistissa on edelleen Super Bowl ja ne kaksi pyöröovea, jotka Panthersin linjan päädyissä siinä matsissa operoivat. Olettaen, että neljä parasta tacklea on jo Carolinan vuoroon mennessä varattu, valinta voisi kohdistua esimerkiksi Jason Spriggsiin. Hän on tuolle pelipaikalle erittäin atleettinen ja nopeajalkainen kaveri, jolla myös pituutta riittää. Ei olisi välttämättä starter ensimmäisenä vuonna, mutta viimeistään toisena. NFL.comin "draft-analyytikot" ovat mockanneet Carolinaan mm. nimiä Kenny Clark (NT), Emmanuel Ogbah (DE), Karl Joseph (S) ja Germain Ifedi (OG/OT

Kiitokset asiantuntevasta pohdinnasta Fawkesille!

Tänään Panthersin staff writer Bryan Strickland oli viimeksi sitä mieltä että nyt jos koskaan on varaa valita vain paras mahdollinen pelaaja. Itse en usko että edellämainittu Henry valuisi niin alas että Carolinalla olisi mahdollisuuksia. Siksi Strickland spekuloi mahdollisuudella ottaa RB. Stewart, niin hyvä kun onkin, on kuitenkin lähes joka kausi kärsinyt loukkaantumisista ja viimekaudella 5. kierroksella varattu Cameron Artis-Payne on täysin katsomaton kortti toistaiseksi. Esimerkiksi Baman Heisman voittaja Derrick Henry voisi valua ensimmäisen kierroksen loppuun?

Mitä tulee hyökkäyksen linjaan niin Panthers on nyt kiinnittänyt sopimuksilla koko viimekauden miehistön. Ja vaikka Super Bowlissa sieltä tultiinkin kuin niistä kuuluisista saluunan ovista niin mielestäni yhden pelin perusteella ei pidä tehdä liian radikaaleja päätelmiä. Linja toimi kuitenkin koko kauden todella hyvin (lukuunottamatta SB) ja oli yksi iso syy sille miksi Newtonin tilastot näyttivät siltä miltä näyttivät.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
2016 regular-season schedule to be revealed Thursday - NFL.com

Runkosarjan otteluohjelma julkaistaan ensi yönä.

Näkisin ihan mahdollisena, että Ragland valuu Packersille asti. Hänestä on puhuttu two-down linebackerina, jonka vahvuudet ovat juoksun pysäyttämisessä. Tuon tyyliset LB:t eivät ole nyky-NFL:ssä niin kovassa huudossa kuin vielä 5 vuotta sitten. Jos ei Falcons ota Raglandia 17.vuorolla, ovat hänen valumisensa hyvin mahdollista. Omasta mielestäni Ragland olisi erinomainen valinta Packersilta, sillä siinä kohtaa value ja need kohtaisivat täydellisesti.

Ragland olisi ilmeisesti parempi valinta Packersilla ykköskierrokselle povatuista ILB:sta. Darron Lee, joka on useissa mockeissa mennyt Raglandia korkeammalla on raporttien mukaan aika tyypillinen 4-3 ILB. Toisaalta Leen miesvartiontikyvyt ovat ilmeisesti Raglandia paremmat ja hänentyylistä ILB:tä Packers kipeämmin tarvitsee. Se sopiiko hän Capersin systeemin on epävarmaa.

NT on tuossa Köpin listassa kakkosena tarpeista, ja sille paikalle tarjolla olisi 1.kierroksella mahdollisesti esim. Jarran Reed ja Andrew Billings. Varsinkin Billingsin potentiaali on kovaa luokkaa, häntä on verrattu mm. Chiefsin Dontari Poe:hen.Billings kelpaisi omasta puolestani myös Steelersiin 25.vuorolla, mutta toisaalta mietityttää, että onko NT:n varaaminen ykköskierroksella perusteltua, jos hän pelaa vain selkeillä juoksudowneilla.

Tästäkin lueskelin eilen, että Billingsin passrushin heikkous olisi Packersin kannalta iso miinus ja esim. Louisianan DT Vernon Butler olisi tällä periaatteella paljonkin hyödyllisempi Dom Capersille.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tuota QB:n ottamista vastaan sotii se että istuessaan Romon takana useamman vuoden palaa noita halpoja vuosia tulokassopimuksesta. Näin ollen tuota ei voi käyttää hyväkseen ja sijoittaa isoja pinoja dollareita muiden pelipaikkojen vahvistukseen vrt Wilson & Seahawks. Toki vastapainona koska seuraavan kerran Cowboys pääsee varaamaan näin alhaalla ja tavoittelemaan franchise pelinrakentajaa (onko Wentz tai Goff edes sellainen on eri kysyms toki).
Tämä on kyllä ihan hyvä pointti. Toisaalta kuitenkin ottamalla QB jo nyt, ehditään häntä ns. ajaa sisään rauhassa ennen kuin valtikka siirtyy Romolta nuorelle kaverille. Jos uusi QB varataan vasta siinä vaiheessa, kun Romo lopettaa, tulee 1-2 ensimmäistä vuotta menemään enemmän tai vähemmän opetellessa. Toki siihen voidaan väliin hankkia vielä joku kokeneempi QB välivaiheen ajaksi, mutta olisihan se ideaalimpaa siirtyä suoraan Romosta seuraavaan pitkäaikaiseen pelinrakentajaan. Itse olen melko vakuuttunut Carson Wentzista, uskon hänestä kehittyvän vähintään Andy Daltonin tasoinen QB. Goff tuskin tulee floppaamaan hänkään, vaikka häneltä ei välttämättä ihan huippupotentiaalia löydykään.
Mä olen pikkasen epäileväinen, että Cowboys ottaisi ekalla kierroksella qb:ta, vaikka Wentz olisikin saatavilla. Yleensä Jerry Jones on win now-moodissa ja jos Romo vain pysyy ehjänä, niin bensaa on varmasti jäljellä vielä useiksi vuosiksi. Kuten aikaisemmin totesin, voisi se Romon manttelinperijä tulla toiselta tai kolmannelta kierrokselta tämän vuoden draftissa?
Tämä kuulostaa kyllä kieltämättä fiksulta suunnitelmalta. Eli ottaa 4.vuorolla pelaaja, joka voi olla starter jo ensi kaudella, ja sitten 2-3.kierroksella ottaa se QB kehittymään Romon taustalle. Itse en tosin ole kovinkaan vakuuttunut tuosta QB-tarjonnasta top 3 (Wentz, Goff, Lynch) ulkopuolelta. Connor Cook, Christian Hackenberg, Dak Prescott... onneksi oma suosikkijoukkueeni ei ole tästä porukasta hakemassa tulevaisuuden franchise QB:ta. Hackenberg on noista kolmesta kenties mielenkiintoisin prospekti, mutta hänellä on vielä pitkä matka starteriksi NFL:ssa.

Kiitokset asiantuntevasta pohdinnasta Fawkesille!

Tänään Panthersin staff writer Bryan Strickland oli viimeksi sitä mieltä että nyt jos koskaan on varaa valita vain paras mahdollinen pelaaja. Itse en usko että edellämainittu Henry valuisi niin alas että Carolinalla olisi mahdollisuuksia. Siksi Strickland spekuloi mahdollisuudella ottaa RB. Stewart, niin hyvä kun onkin, on kuitenkin lähes joka kausi kärsinyt loukkaantumisista ja viimekaudella 5. kierroksella varattu Cameron Artis-Payne on täysin katsomaton kortti toistaiseksi. Esimerkiksi Baman Heisman voittaja Derrick Henry voisi valua ensimmäisen kierroksen loppuun?
Panthersilla on kyllä suht tasapainoinen rosteri, joten periaatteessa he voivat ottaa 1.kierroksella pelaajan miltä vaan pelipaikalta. Ehkä nyt kuitenkin QB, DT ja ILB ovat poissuljettuja nykyisten startereiden takia. Derrick Henry olisi kovan luokan bruiseri takakentälle ja olisi varmasti tuottelias jo heti rookiena. Olisi Stewartin kanssa kova parivaljakko ja tuo olisi itseasiassa erinomainen tilanne kummankin kannalta, sillä kummankaan ei tarvitsisi yksinään kantaa palloa 20+ kertaa ottelua kohden. Henrya ollaan yleisesti povattu menevän 2.kierroksella, joten hän voi hyvinkin olla valittavissa 1.kierroksen lopussa.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ragland olisi ilmeisesti parempi valinta Packersilla ykköskierrokselle povatuista ILB:sta. Darron Lee, joka on useissa mockeissa mennyt Raglandia korkeammalla on raporttien mukaan aika tyypillinen 4-3 ILB. Toisaalta Leen miesvartiontikyvyt ovat ilmeisesti Raglandia paremmat ja hänentyylistä ILB:tä Packers kipeämmin tarvitsee. Se sopiiko hän Capersin systeemin on epävarmaa.



Tästäkin lueskelin eilen, että Billingsin passrushin heikkous olisi Packersin kannalta iso miinus ja esim. Louisianan DT Vernon Butler olisi tällä periaatteella paljonkin hyödyllisempi Dom Capersille.
Darron Lee on NFL-linebackeriksi tosi pienikokoinen (185cm/105kg), ja häntä pidetään NFL-tasolla puhtaasti 4-3 WLB:na. Todella nopea pelaaja ja pystyy vartioimaan laajaa aluetta. 1vs1 tilanteissa suoraan kohti tulevan RB:n tai FB:n kanssa hän tulee jäämään kakkoseksi, ainakin uransa alkuvaiheessa ennen kuin hän saa hankittua lisää massaa. Jos haluaa saada mielikuvan millainen pelaaja Lee voi parhaimmillaan olla, niin kannattaa kuvitella Lavonte Davidia.

Jos Packers hakee draftista puhdasta 3-4 nosea niin Billings ja Reed ovat parhaat vaihtoehdot. Kummankaan vahvuudet eivät ole pass rushissa, mutta Billingsilla on sillä saralla enemmän annettavaa, vaikka hän luultavasti olisikin puhtaasti two-down pelaaja ainakin uransa alkuvaiheessa.

Vernon Butler pelasi collegessa jonkin verran myös nose tacklena, mutta tätä ei kuitenkaan pidetä hänen parhaan positiona NFL:ssa. Ainakin ProFootballFocuksen draft guidessa hänestä povataan 3-4 DE:ta tai vaihtoehtoisesti 4-3 DT:ta. Jossain näin häntä verrattavan Muhammad Wilkersoniin, mikä kertoo hänen pelityylistään.
 

Grand-Pierre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Blackburn Rovers
Taisi mennä Clevelandin (& ja muiden) QB-haaveet uusiksi?

Titans receive from Rams:
1st round pick (15 overall)
2nd round pick (43)
2nd round pick (45)
3rd round pick (76)
1st round pick in 2017
3rd round pick in 2017

Rams receive from Titans:
1st round pick (1 overall)
4th round pick (113)
6th round pick (177)
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Taisi mennä Clevelandin (& ja muiden) QB-haaveet uusiksi?

Titans receive from Rams:
1st round pick (15 overall)
2nd round pick (43)
2nd round pick (45)
3rd round pick (76)
1st round pick in 2017
3rd round pick in 2017

Rams receive from Titans:
1st round pick (1 overall)
4th round pick (113)
6th round pick (177)

Kyllä. Eiköhän tämä tarkoita että Rams ottaa QB:n. Nyt vain on sitten oikeastaan kysymyksenä, onko se Carson Wentz vai Jared Goff. Tämä sekoitti kyllä ennakkoarvailut aivan totaalisesti.

Esim. San Diegossa hierottaneen käsiä että viime kaudella takkuilleeseen hyökkäyksen linjaan saattaa olla luvassa todellinen all-pro LT Tunsilin muodossa.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Titans taisi kaupalla vahvistaa tulevaisuuttaan aika pitkälle. Todella kallis oli Ramsille ykkösvarauksen hankinta. Pelkästään antamalla oman ykkösvarauksensa, Titans sai oman kakkoskierrosen varauksen lisäksi vielä neljä ylimääräistä varausta kahdelle ekalle kierrokselle. LIsäksi vielä 1 ja 2 kierroksen varaukset ensi vuodelle. Huh huh.

Joko Rams tietää mitä se haluaa, ja tietää mitä se saa. Ketään puolustajaa ei noilla kauppatavaroilla varata, yksikään WR ei ole tuon arvoinen, RB heillä on vuosiksi eteenpäin, joten 99,9% varmuudella sieltä tulee QB.

Titans on Super Bowlissa 2020, ellei varauksia sössitä ihan totaalisesti.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Se lienee selvää, että Tampa lähtee draftiin puolustus edellä. Itse en kuitenkaan poissulkisi hyökkäävän pelaajan valintaa 1.kierroksella, jos OT Ronnie Stanley olisi vapaana Tampan ollessa "on the clock". Vaikka puolustus onkin Tampalle suurempi ongelmakohta kuin hyökkäys, eivät nuo Bucsin nykyiset tacklet ole mitään ihmemiehiä. Stanley olisi day 1 starter ja itse ottaisin hänet jos olisi vapaana. Toki on suurehko todennäköisyys, että Stanley ei ole valittavissa 9.vuorolla, jolloin on helppo kohdistaa kaikki katseet puolustuspelaajiin. Näkisin Hargreavesin parhaana vaihtoehtona tuolle pickille, ellei sitten Myles Jack ole vapaana, jolloin hänen ottamistaan tulisi miettiä erittäin vakavasti. Bosa olisi myös ihan hyvä fit Tampalle, Buckner sen sijaan on vähän huono fit 4-3 endiksi. Kevin Dodd sopisi profiilinsa puolesta Tampan systeemiin, mutta 9.vuoro on melko aikaista hänelle, esim. ProFootballFocuksen draft guidessa häntä ei pidetä edes ykköskierroksen arvoisena talenttina.

Hyviä pointteja, joten otetaanpa niihin kantaa!

OT voi tosiaan olla yksi vaihtoehto, mutta mielelläni lähtisin hakemaan vasta toisella tai kolmannella kierroksella. Tällöin voi olla saatavilla vielä esimerkiksi Le'Ravean Clark tai Taylor Decker, jotka lukemieni raporttien mukaan voisivat sopia oikein hyvin tuohon linjaan. Toki jos Stanley on saatavilla 9. vuorolla ja Bosa, Hargreaves ja Ramsey on viety, niin ehdottomasti harkinnan arvoinen pelaaja.

Buckner ei tosiaan enemmänkin 3-4 end, joten parin päivän pohdinnan jälkeen jättäisin hänet varmaankin ottamatta. Myös Myles Jack on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta LB ei ole tällä hetkellä sellainen pelipaikka, jota Bucsien pitäisi vahvistaa, joten ei oikein osu tarpeisiin. Toisaalta Jack taitaa olla mennytkin jo Bucsien vuorolla, joten en usko, että häntä tarvitsee edes pohtia.

Kevin Dodd varmaankin mies, joka herättää epäilyksiä myös minulla. Olen kuitenkin pitänyt näkemästäni/lukemastani ja systeemin kannalta erinomainen vaihtoehto. Jotenkin vielä sellainen kutina, että Bucs treidaa alaspäin, mutta mistä näitä tietää. Jos Hargreaves ja Bosa on viety, niin itseasiassa myös toivoisin tätä, jolloin Dodd voisi sopia vielä paremmin.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Tämä sinetöi oikeastaan sen että Wentz ja Goff tullaan varaamaan ykkösenä ja kakkosena. Todennäköisesti lopettaa myös Kaepernickin trade huhut. Mielenkiintoista mitä Elway tekee Denverissä. Foles todennäköisesti vapautuu jos haluaa todellista kilpailua Sanchezille.
 

Rocco

Jäsen
Toisaalta... tämä treidi avasi oven Clevelandille tehdä hyvät kaupat omasta kakkosvuorostaan. Rams ottaa QB:n, onko se sitten Goff tai Wentz, joten siinä ohitetaan Tunsilin "varma" ykkösvaraus, ja kappas. QB-markkinat ovatkin yhtäkkiä kuumana.

Cleveland tuskin Tunsilia varaa, ja jos he tosissaan luottavat RG III:een, niin Cleveland saattaa kaupata kakkosvuoronsa eteenpäin. En näkisi tätä mitenkään mahdottomana, enemmänkin todennäköisenä. Tämän vuoden draftissa on kohtalaisen paljon syvyyttä monille eri pelipaikoille. Cleveland voi omasta kakkosvarauksestaan saada vaihdossa vain muutaman numeron huonomman ykköskierroksen varauksen, sekä varmastikin toisen vuoron kakkos- ja kolmoskierrokselle. Siinä saisi täytettyä aika nopeasti puutteita joukkueessa.

Dallas saattaa tähän täkyyn tarttua, mikäli ovat QB:ta hakemassa ikääntyvän Romon taakse. San Diego kolmosena varmasti olisi tyytyväinen jos Tunsil putoaakin heidän käsiinsä. He eivät QB:ta tarvitse. Seuraava kuka oikeasti tarvii QB:n on San Francisco 7. vuorolla, jos ja kun Kaepernick kaupataan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
NFL.comin otsikko sen hyvin sanoi: LA Stunner. Sitä se tosiaan oli, alkuun luulin, että kyse oli vaan huhusta, mutta nähtävästi siellä Titansin GM Robinson jo piti pressitilaisuutta asiasta NFL Networkilla, joten kyseessä on tosiaan "done deal".

Titans taisi kaupalla vahvistaa tulevaisuuttaan aika pitkälle. Todella kallis oli Ramsille ykkösvarauksen hankinta. Pelkästään antamalla oman ykkösvarauksensa, Titans sai oman kakkoskierrosen varauksen lisäksi vielä neljä ylimääräistä varausta kahdelle ekalle kierrokselle. LIsäksi vielä 1 ja 2 kierroksen varaukset ensi vuodelle. Huh huh.

Joko Rams tietää mitä se haluaa, ja tietää mitä se saa. Ketään puolustajaa ei noilla kauppatavaroilla varata, yksikään WR ei ole tuon arvoinen, RB heillä on vuosiksi eteenpäin, joten 99,9% varmuudella sieltä tulee QB.

Titans on Super Bowlissa 2020, ellei varauksia sössitä ihan totaalisesti.

Suunnilleen jotain samaa tasoahan se RG3 treidi oli aikanaan. Ihan hyviä pelaajia Rams noilla pickeillä sai varattua, mutta Super Bowl jäi haaveeksi. Toki Titansilla on ihan eri tason QB-talentti kuin mitä Ramsilla oli, mutta eipä se menestys nyt ihan taattua ole Titansillekaan pelkästään tällä treidillä.
OT voi tosiaan olla yksi vaihtoehto, mutta mielelläni lähtisin hakemaan vasta toisella tai kolmannella kierroksella. Tällöin voi olla saatavilla vielä esimerkiksi Le'Ravean Clark tai Taylor Decker, jotka lukemieni raporttien mukaan voisivat sopia oikein hyvin tuohon linjaan. Toki jos Stanley on saatavilla 9. vuorolla ja Bosa, Hargreaves ja Ramsey on viety, niin ehdottomasti harkinnan arvoinen pelaaja.

Decker on ollut 1.kierroksen kaveri oikeastaan kaikissa lukemissani mockeissa ja muutenkin on fyysisiltä ominaisuuksilta sitä luokkaa, että uskoisin hänen menevän 1.kierroksella. Esim. Lions vuorolla 16 on yksi mahdollinen paikka hänelle. Le'Raven Clark ja Willie Beavers sen sijaan voivat olla vapaana Bucsin 2.kierroksen vuorolla, ja kiinnostavat varmasti Lichtia ja kumppaneita.
 

Rocco

Jäsen
Ei varaukset tosiaan paljoa hyödytä, jos niillä varataan vääriä pelaajia.

Dallas Cowboys rakensi 90-luvun dynastiansa yhdellä kaupalla, ja sen jälkeisillä varauksilla, kun myivät Hershel Walkerin Minnesotaan. Dallas osasi varata oikeita pelaajia oikeille paikoille, ja yksi kauppa alusti yhden aikakauden dynastian synnyn. Toki tällaista ei tapahtu usein, etenkin kun scouttauksen taso on parantunut todella paljon noista vuosista. Mutta, antaapa Titansille mahdollisuuden kääntää kelkkansa ympäri.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Reikiä on siis paikattavaksi, erityisesti puolustuksessa. Suurimmat tarpeet pelipaikoilla DE, CB ja S, joihin pitäisi saada parannusta ensimmäisen neljän kierroksen aikana. Myös syvyyshankinnat hyökkäykseen C ja WR -osastoille tulevat tarpeeseen, mutta nämä vasta myöhemmillä kierroksilla.

Tampan rauhallisesti sujunut Free Agency loi Draftia ajatellen sellaiset asetelmat, että tänä vuonna on jokseenkin vaikea veikata mihin pelipaikalle se ensimmäinen varaus kohdistuu. Oman mausteensa soppaan tuo Lichtin ajatukset siitä, mikä viime vuonna oli syynä tuohon puolustuksen heikkoon pelaamiseen (missä suhteessa Lovie/Pelaajat) ja uuden DC Mike Smithin visio siitä, minkälaista puolustusta Tampassa tullaan tulevina vuosina pelaamaan.

Mutta yritetään silti vähän spekuloida mitä tuleman pitää. Mihin viittasin tuolla Smith/Pelaajat kommentilla oli se, että kuinka paljon Licht näkee viime vuoden CB esitysten olleen Lovien vika. Sillä niin Vernon kuin Banks (Banks oli huhujen mukaan viime kaudella ns. Lovien koirankopissa) olivat vielä vuosi/kaksi sitten hyviä pelaajia tähän liigaan. Jotenkin itse näen jatkosopimuksettoman Sterling Mooren (Joka oli viime kaudella Tampan paras CB) merkkinä siitä, että tuolle kaksikolle löytyy vielä luottoa. Tämän lisäksi FA:n kautta hankittu Brett Grimes tuo syvyyttä ja kokemusta osastolle, joten CB ei välttämättä ole korjattavien pelipaikkojen suhteen korkeimmalla. Voi hyvinkin olla että CB, sieltä draftin alussa tulee, mutta oma veikkaukseni on että Tampa ei tänä vuonna varaa yhtään CB:tä (Näen Ramseyn Safetynä).

Jäljelle jää T ja DE. Ayers tuo kokemusta ja syvyyttä puolustuksen linjaan ja jos Tampa ei Draftista todellista täysosumaa (Kahta aloittavaa DE:tä) löydä, niin Ayers nähdään todennäköisesti aloittavana DE:nä. Jack Smithin kehitys on ollut muutaman kauden noususuhteessa, mutta onko hänestä 3-Down pelaajaksi jää nähtäväksi. Jos ensimmäinen varaus tälle pelipaikalle osuu niin Smith on kauden alkaessa rotaatiossa kolmantena, eli tulisi kentälle selvissä Pass Rush tilanteissa. Mutta vaikka DE startteria ei Bucs tästä Draftista löytäisikään, niin en minä ihan huonona combona tuo Smith/Ayers kaksikkoa pitäisi.

Kannattaa myös huomioida, että tässä tapauksessa Tampalla on suurempi tarve löytää Pass Rush apua kuin pelkästään DE. Optimaalisestihan tuolta linjan reunalta tuo paine pelinrakentajalle tulee, mutta voi Tampa hakea ratkaisua tähän ongelmaan myös Joker-roolin pelaajan kautta. Aikaisemmin mainittu Leonard Floyd istuu tähän rooliin hyvin. 4-3 muodostelmassa voi pelata osittain, niin DE:tä ja osittain Strong Side LB:tä. Vaikka ei Cover-taidoiltaa mitään eliittiä ole, niin antaisi Smithille kuitenkin yhden kortin lisää, millä sekoittaa vastustajan pelinrakentajan pelinlukua. Muutaman vuoden kokeneempana ja toivottavasti enemmän 4-3 DE:ksi kehonsa puolesta kasvaneena voisi Floyd lopulta siirtyä täysipäiväiseen DE:n rooliin.

Veikkaan että puhdas 4-3 DE sieltä tulee kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Se, että kuka ja kummalla vuorolla jää nähtäväksi. Pass Rush osaston kärki kun ei ole erityisen terävä, mutta syvyyttä tänä vuonna pitäisin löytyä myös myöhemmille kierroksille asti.

Se lienee selvää, että Tampa lähtee draftiin puolustus edellä. Itse en kuitenkaan poissulkisi hyökkäävän pelaajan valintaa 1.kierroksella, jos OT Ronnie Stanley olisi vapaana Tampan ollessa "on the clock". Vaikka puolustus onkin Tampalle suurempi ongelmakohta kuin hyökkäys, eivät nuo Bucsin nykyiset tacklet ole mitään ihmemiehiä. Stanley olisi day 1 starter ja itse ottaisin hänet jos olisi vapaana. Toki on suurehko todennäköisyys, että Stanley ei ole valittavissa 9.vuorolla, jolloin on helppo kohdistaa kaikki katseet puolustuspelaajiin.

Lainaan tähän väliin Fawkesin viestiä sillä hän puhuu Stanleystä.

Eli tosiaan T ja erityisesti RT on pelipaikkana Tampassa pienoinen kysymysmerkki, mutta pääosin Dotsonin viime kaudella tapahtuneen loukkaantumisen takia. Jos (ja kun) Tampa ei tästä draftissa selvää parannusta LT-paikalle löydä (Tunsil), niin uskon, että jos Tampa tacklea varaustilaisuudesta hakee niin se hakee suoraan RT:n roolin sopivaa pelaajaan. Ensimmäisellä kierroksella vaihtoehtoina Stanley ja Conklin. Stanleyllä on näistä jonkin verran kysymysmerkkejä, mm. motivaation ja kovuuden suhteen. Itse (lukemani perusteella) näkisin Conklinin mieluisempana vaihtoehtona jos 1.kierroksella Tampa tälle linjalle lähtee. Conklin on ilmeisesti sopii myös paremmin Koetterin pyörittämään hyökkäykseen, joten olisi myös sen suhteen parempi "match".

En kuitenkaan usko, että kyseistä pelipaikkaa lähdetään vielä tänä vuonna varaustilaisuuden alussa parantamaan vaan Dotson saa reilun näytönpaikan (Koetter nimitti hänet jo aloittavaksi RT:ksi Training Campille). Dotsonin aikaisemmat vuodet ovat kuitenkin tarjonneet Bucs-joukkueelle laatua, joten veikkaan, että kauteen lähdetään Smith/Dotson hyökkäyksenlinjan reunoina, jos selvää parannusta ei LT:n paikalle löydetä. Ja ei Smith rookie kauttaan LT:nä mitenkään huonosti pelannut, mutta jos Tunsil olisi varattavissa, niin tuota mahdollisuutta ei tietenkään saa ohittaa.

Myöhemmillä kierroksilla näiden pelipaikkojen lisäksi näkisin tarpeina myös Safetyn ja WR:n.

Safety on itseasiassa varmaan se suurin ongelma Bucs-leirissä. McDougald on J.Smithin tavoin parantanut kausi kaudelta, mutta lopullista läpimurtoa ei ole vielä nähty. Hänen lisäksi kentällä on laittaa jatkosopimuksen (ihan OK tasolla viime vuonna pelannut) tehnyt Chris Conte. Vaikka Conte tosiaan pätevästi esiintyi ei hänestä voida missään nimessä puhua erityisen positiiviseen sävyyn. Ja draftista Tampan vuorolla Safetyä ei kannata varata jos pelaajan sukunimi ei ole Ramsey. Eli jos (ja kun) Ramsey ei ole ensimmäisellä kierroksella varattavissa, niin veikkaan että safety on toisen/kolmannen päivän tärkeimpiä targetteja.

WR on myös yksi osasto jota toivon Tampan pyrkivän tässä draftissa parantamaan. En näe että suoraa korvaajaa Jacksonille vielä etsitään, mutta Slot WR on ollut nyt jo muutaman vuoden ongelma, joten Kenny Bell saa tästä draftista itselleen varmasti kilpailijan. Näitä varmakätisiä WR:iä löytyy myös draftin myöhemmilta kierroksilta vaikka heillä ei sitä Big Play potentiaalia draftin kärjen tavoin olisikaan. Ja ei sitä Tampa nyt suoraan kaipaakaan, sillä Evans/Jackson omaavat tätä potentiaalia roimasti. Mutta varmuus keskeltä kenttää puuttuu ja toivon, että sitä Tampa nyt varaustilaisuudesta löytää. Ei se kuitenkaan ihan puun takaa tulisi jos Tampa esim. toisella kierroksella WR:n varaisi, mutta kierrokset 3-6 ovat varmaankin todennäköisemmin se aika kun Tampa WR:n toivottavasti varaa.

Joka tapauksessa tilanteen ollessa mikä se on niin hyvin vaikea ennakoida mitä draft tuo tullessaan. Oma crush tässä draftissa on Noah Spence. Toivottavasti Tampa hänet toisella kierroksella varaa. Muuten itselleni ei ole oikein muodostunut sen suurempia mielipiteitä draftin tämän vuoden tarjonnasta.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Kyllä. Eiköhän tämä tarkoita että Rams ottaa QB:n. Nyt vain on sitten oikeastaan kysymyksenä, onko se Carson Wentz vai Jared Goff. Tämä sekoitti kyllä ennakkoarvailut aivan totaalisesti.

Esim. San Diegossa hierottaneen käsiä että viime kaudella takkuilleeseen hyökkäyksen linjaan saattaa olla luvassa todellinen all-pro LT Tunsilin muodossa.
Tämä Titans-Rams treidi jeesaa melkoisesti Cowboysia. Äkkiseltään voisi olettaa, että Wentz ja Goff menevät 1 ja 2 varauksilla sekä heitä seuraa Tunsill San Diegoon. Näin ollen Cowboys voi valita Ramseyn ja Bosan välillä. Aivan mahtavaa ja mun mielestä tuota ei tarvi edes kovin paljoa funtsia, joten eiköhän me Jerryn kans valita Ramsey. Kyllä on herkullista, kun miettii ens kauden starttereita Dallasin takakentällä: cb: Scandrick & Byron Jones ja safetyina Jalen Ramsey sekä Barry Church. Nickel-paketissa voi Scandrick/Jones/Ramsey ottaa slotin paikan ja heitää Carr laidalle tai vai Wilcox safetyksi. Lisäksi sitten löytyy vielä Claiborne dime-pakettiin. Tuo kelpaa mulle...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Derrick Henry olisi kovan luokan bruiseri takakentälle ja olisi varmasti tuottelias jo heti rookiena. Olisi Stewartin kanssa kova parivaljakko ja tuo olisi itseasiassa erinomainen tilanne kummankin kannalta, sillä kummankaan ei tarvitsisi yksinään kantaa palloa 20+ kertaa ottelua kohden. Henrya ollaan yleisesti povattu menevän 2.kierroksella, joten hän voi hyvinkin olla valittavissa 1.kierroksen lopussa.

Nyt kun asiaa on hieman sulatellut niin tuo kuulostaisi oikeastaan todella hyvälle. Oikeastaan liian hyvälle. Stewart, Henry, Tollbert ja itse Cam. Ei jäätäisi kyllä ensikaudellakaan kertaakaan alle 100 juostun jaardin per peli.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Vaikuttaisi ainakin huhujen mukaan, että se on nimenomaan Jared Goff jota varten Los Angeles Rams tämän valtavan treidin teki. Goff on ainakin lukemieni juttujen perusteella monen silmissä valmiimpi pelaaja kuin Carson Wentz.

Mutta mitä sitten tekee Browns? Onko Goff ollut myös heidän haaveensa pelinrakentajaksi. Mikäli on ja Wentz ei Hue Jacksonia vakuuta, uskoisin Brownsin vaihtoehtojen olevan siinä tapauksessa treidi alaspäin tai valita joko Myles Jack tai Jalen Ramsey. Treidissä alaspäin tulivat kyseeseen varmaan joukkueet jotka kaipaavat QB:tä, eli esim. 49ers tai Eagles, miksei myös New Orleans Saints.
Tunsil olisi tietysti myös mahdollinen valinta, mutta jotenkin en usko Brownsin päätyvän häneen pelipaikan ollessa niitä harvoja joille Cleveland on asettaa laadukas pelaaja eli Joe Thomas.

Jos Packers hakee draftista puhdasta 3-4 nosea niin Billings ja Reed ovat parhaat vaihtoehdot. Kummankaan vahvuudet eivät ole pass rushissa, mutta Billingsilla on sillä saralla enemmän annettavaa, vaikka hän luultavasti olisikin puhtaasti two-down pelaaja ainakin uransa alkuvaiheessa.

Vernon Butler pelasi collegessa jonkin verran myös nose tacklena, mutta tätä ei kuitenkaan pidetä hänen parhaan positiona NFL:ssa. Ainakin ProFootballFocuksen draft guidessa hänestä povataan 3-4 DE:ta tai vaihtoehtoisesti 4-3 DT:ta. Jossain näin häntä verrattavan Muhammad Wilkersoniin, mikä kertoo hänen pelityylistään.

Niin, tuo on vähän arvoitus itsellekin. B.J Rajin kokoinen aukkohan siinä on, mutta Guion on kiinnitetty siihen. Kyllähän Packers tuohon nose tacklen pelipaikalle tarvitsee toisenkin miehen Guionin lisäksi, mutta myös toinen DE:n paikka Mike Danielsin vastakkaisella puolella on myös hivenen kysymysmerkki.
Datone Jones ei ole ollut ihan ollut ykkösvarauksen odotusten arvoinen ja lupaavasti viime kaudella esiintynyt Mike Pennel on neljä ensimmäistä peliä pelikiellossa dopingrikkomuksesta. Tässä tapauksessa myös Butler voisi tulla kyseeseen, mikäli on 3-4 DE:ksi pätevä kaveri.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Paljon on puhuttu Wentz ja Goff -kaksintaistelusta, mutta ei pidä unohtaa että heidän takanaankin on muutama varteenotettava QB, kenestä voi tulla NFL-tasolle tosi hyvä starter.

Connor Cook, Michigan Statesta, on hyvin valmis aloittamaan vaikka ensi kaudella. Hän on kolme kautta pelannut aloittavana, ja hyökkäystyyli on todella lähellä NFL:ää. Kokoa ja liikettä on riittävästi, ja heittokäsi on vähintäänkin riittävä.

Paxton Lynch, Memphis, on taas todella kookas ja vahva, mutta ehkä ei ihan heti valmis aloittavaksi. Potentiaalia on todella paljon. Kokoisekseen on hyvä liikkumaan, ja on pelannut nuorempana keskushyökkääjänäkin. Ehkä vuosi tai kaksi kehittymistä, ja sitten aloittavaksi.

LIsäksi Christian Hackenberg Penn Statesta voi olla sleeper, ja mennä puhtaasti potentiaalinsa ja monen vuoden kokemuksen takia jopa ykköskierroksella, mutta viimeistään kakkoskierroksella.

Cardale Jones, Ohio State, on kokonsa puolesta erittäin mielenkiintoinen pelaaja, mutta peliaika on jäänyt aika vähäiseksi yliopistossa, ja ei välttämättä ole sellainen kaveri, kenestä aloittavaa saa. Joku kuitenkin sen riskin ottaa.

Dak Prescott, Mississippi State, on yksi syy minkä takia maan kovimman konferenssin heikoin joukkue on noussut maan kärkikastiin. Erittäin hyvä juoksemaan sekä heittämään. Ehdottomasti varaamisen arvoinen pelaaja, ja saattaa mennä jopa kakkoskierroksella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös