Newcastle United FC 2022–2023 – jättiläinen herää

  • 90 893
  • 982

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
De Ligtin osin kohtuu heikko peli tänään johtuu mielestäni pitkälti siitä, että pelaa täysin eri roolia, mitä on ottunut pelaamaan tai mitkä tukevat hänen vahvuuksiaan. Pelaa melkein tai puoliksi tuollaista oikean laitapakin rooli tuon topparin tonttinsa lisäksi. Nyt on de Ligtillä ollut tässä pelissä todella vaikeaa ja nihkeää.

Hollannin laitapakit pelaa muutenkin vähän eri lailla: Blind alempana ja välillä Hollannilla on melkein neljän takalinja ja de Ligt siirtyy melkein oikeaksi laitapakiksi, jotta oikealla puolella Dumfires taasen voi nousta ylemmäksi melkein laiturin rooliin. Eli Blindin ja Dumfriesin eri rooli ja Hollanti hyödyntää tuota LvG:n isosti suosimaa epäsymmetristä takalinjaa tuolta osin (mahdollistaa kentän eri osien ylimiehittämisen tilanteen mukaan), joka ei nyt toimi, koska de Ligt on puhdas toppari ja ei sovellu tuohn LvG:n sapluunaan yhtään. De Ligtin sopimattomuus tuohon heijastuu myös isosti negatiivisella tavalla koko Hollannin pelaamiseen.

Timber toimii tuossa LvG:n kolmen takalinjassa ja pystyy pelaamaan sellaista ns. hybridiä tuolla oikealla puolella (topparia ja sitten jopa sitä oik.laitapakkia, kun Dumfries nousee ylemmäksi), koska Timber osaa myös pelata oikeaa laitapakkia suht hyvin topparin tontin lisäksi ja on myös koulutukseltaan oik.laitapakki. Mutta de Ligt on tuossa ryhmityksessä ja systeemissä, kuin kala kuivalla maalla ja isosti epämukavuusalueellaan, koska ei ole millään muotoa mikään laitapakki tai lähelläkään sitä, vaan niin puhas toppari, kuin olla ja voi. Tässä systeemissä de Ligtin vahvuudet jäävät varjoon ja päinvastoin, heikkoudet korostuvat. Timber on myös de Ligtiä selvästi parempi pallonkäsittelijä, omaa paremman pelisilmän ja paremman sekä monipuolisemman syöttötaidon, joka auttaa tuossa nykyisessä roolissa ja on LvG:n systeemissä jopa isona vaatimuksena tuohon positioon. Ei sovi de Ligt juuri tähän LvG:n sapluunaan, ei sitten alkuunkaan.
Ping @mikko600

Ei nyt suoranaisesti liity Newcastleen, mutta kun tässäkin ketjussa on tultu tuota Botmanin jättämistä kisajoukkueesta käsiteltyä, niin otetaan nyt vielä lyhyesti kantaa tuohon yhdellä hyvällä lisäperustelulla, joka tuli mieleen tuota Senegal-Hollanti peliä katsellessa. Eli liittyy tuohon ylempään lainaukseeni ja missä avaan sitä, minkä takia mielestäni de Ligt pelasi tänään heikon pelin. Eli just kun tuo LvG:n systeemi ja kolmen takalinja vaatii tavallaan toppareilta (laitimmaisilta toppareilta) sellaista joustavuutta ja monipuolista kykyä pelata ja taipua eri rooleihin. LvG tykkää juuri peluuttaa tuota epäsymmetristä takalinjaa, jossa wing-backit nousevat vuorotellen ylemmäs, toinen pudottautuu toisella laidalla vähän alemmas ja pelataan osin vähän ns. neljän takalinjalla, joka vaatii niiltä 3-takalinjan laitimmaisilta toppareilta reagointia ja hieman enemmän laitakaistoilla, eri roolissa pelaamista. Eli se vaatii siis myös niiltä laitimmaisilta toppareilta VVD:n vierelle kykyä pelata myös osin tuota laitapakin positiota, kun paikka ja peli sitä pyytää, riippuen kummalla puolella pallo on.

Sen takia uskonkin, että juuri Ake (CB/LB) ja Timber (CB/RB) ovat päässääntöisesti olleet LvG:n valintoja tuohon VVD:n molemmin puolin (taas se LvG:n vahva roolitus ja pelaajien vahvuudet mietitty), koska molemmat osaavat myös pelata laitapakkien tontteja. Timber oikealla kolmen takalinjassa oikea toppari tai jopa neljän takalinjassa oikea laitapakki ihan hyvin, ja Ake vasemmalla kolmen takalinjassa vasen toppari tai jopa neljän takalinjassa vasen laitapakki niin ikään mukiinmenevästi. Hollanti pystyy siis harrastamaan tuota rotaatiota ja noita laitapakkien vahvoja nousuja kummallakin laidalla mukavasti, koska 3-linjan kummankin puolen laitimmainen toppari pystyy paikkaamaan ja tukemaan myös siellä laitakaistalla mukavasti ja pelaamaan jopa sitä laitapakin positiota (antaa Hollannille pelin sisällä myös kykyä reagoida ja variaatiota pelata joko 3- tai 4-linjalla). Toki useammin tuo pelin aikainen "rotaatio" tapahtuu nimenomaan oikealla puolella ja niin, että siltä oikean puoleiselta topparilta kolmen takalinjassa (usein Timber, nyt tänään de Ligt) vaaditaan sitä kykyä pelata siellä oik.laitapakin tontilla, koska wing-backin positioilla Dumfries selkeästi hyökkäävämpi ja juoksuvoimaisempi, kuin Blind vasemmalla ja tykkää pelata enemmän sitä laiturin roolia.

Joten siinä mielessä Botman olisi voinut ehkä saada tuossa vasemman topparin tontilla kolmen takalinjassa, koska tuo "rotaatio" tapahtuu usemmiten - kuten tänäänkin - tuolla oikealla puolella ja tänään pelattiin jopa pitkiäkin (pelinrakentelu) jaksoja 4-linjalla: Blind - Ake - van Dijk - de Ligt. De ligt ei ole millään muotoa lähelläkään laitapakkia, eikä ole Botmankaan. Joten nyt vasta aloin tarkemmin miettimään sitä, että mitä siitä olisikaan tullut, jos se 3-linja olisi ollut mallia Botman-VVD-de Ligt. Vaikeuksia ja nihkeää olisi voinut olla.

Mutta tänään nähtiin juuri paraatiesimerkki siitä, että miten de Ligtinkin tasoinen kaveri (ollut huikea tällä kaudella, viis jotkut YLE:n selostajan harhaiset höpinät), taantuu jopa ihan surkeaksi, kun sinut laitetaan systeemiin, joka neutralisoi kaikki vahvuutesi ja päinvastoin oikein korostamalla korostaa kaikkia heikkouksiasi. De Ligtin tavoin, Botman aikalailla täysin puhdas toppari ja tietyissä määrin hyvin samantyyppinen pelaaja kuin de Ligt, joten ennakoin, että Botmankin olisi voinut olla isoissa vaikeuksissa jopa tuossa LvG:n systeemissä. De Ligt ja Botman olisivat molemmat LvG:n systeemissä niitä kolmen takalinjan "komentavia" keskuspuolustajia, eivätkä niitä kovin joustavia ja monipuolisia pelimieihä, jotka pystyäv sopeutumaan tuolla LvG:n haluamalla tavalla pelin vaateisiin. Nyt on loogista, että joustavat Ake ja Timber ovat olleet niitä LvG:n valintoja ja veikkaampa, että seuraavaan peliin Timber ottaa tuon de Ligtin paikan tuossa avauksessa kun pääsevät pelaamaan ylempänä heikompia vastustajia vastaan ja vaaditaan toppareiltakin parempaa pelintekokykyä (nyt vahvaa Senegalia vastaan kaivettiin fyysisempi de Ligt kehiin). De Ligt oli kala kuivalla maalla LvG:n systeemissä ja samaa uumoilisin käyneen osin Botmanillekin, vaikka tosiaan tuolla vas.puolella saisi ehkä pelata enemmän puhdasta topparin paikkaa, versus mitä de Ligt tänään oik.puolella, koska kankea ja hidas Blind vas.wing-backina. Mutta veikkaan tuon syyn, peluutetun systeemin ja vahvasti mietittn roolituksen olleen syinä Botmanin pudottamiselle.

Ok, ei taas tullut se kaikista lyhin kannanotto ja perustelu, mutta anyways :)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Selittää tosiaan sitä miksi sitä Malaciaakin kokeiltiin siinä keskemmällä. ManU peluutti joskus kolmen topparin linjassa Luke Shawta vasempana topparina ja oli tuossa roolissa itse asiassa todella hyvä, koska on hyvä pelinrakentaja ja oli myös vapaus tehdä välillä nousuja, jolloin wing back jäi varmistamaan alemmas.

Van Gaal jos onnistuu näissä kisoissa hyvin, niin sehän naarataan tuolta vielä uudelleen johonkin isompaan seurajoukkueeseen.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Tänään illalla arvotaan muuten FA cupin kolmannen kierroksen otteluparit. Newcastle-Sunderland siis mahdollinen.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Fun88-sponsorointi tosiaan loppuu etuajassa tähän kauteen. Tämä on ollut noin kuuden ja puolen miljoonan arvoinen soppari vuodessa ollut tämä. Uusi hihasponsori Noon maksaa tällä hetkellä reilu seitsemän miljoonaa vuodessa. Saudia tosiaan julkaistiin ”partneriksi” jo vähän aikaa sitten. Samalla sessiolla otettiin muuten kuvia joissa esiintyi Saudian ja Newcastle mä tärkeät pomot pelipaidan kanssa jossa ei ollut mainoksia. Sattumaa varmaankin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Tasan vuosi sitten tapahtui jotain kaunista.
 

Liitteet

  • 3396D43E-7EFF-4CA7-BC20-73DAF07102DE.jpeg
    3396D43E-7EFF-4CA7-BC20-73DAF07102DE.jpeg
    391,7 KB · kertaa luettu: 130

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Grealish pahoitellut myös Almiron-kohua julkisesti. Yllättävän fiksusti kommentoi ja oli myös ollut tuttunsa Targettin välityksellä yhteydessä Almironiin. Virheitä sattuu ja mun mielestä myös Grealishilta myös hyvä ulostulo.
 

Liitteet

  • 058241B3-BA11-484E-8323-CBFB67A4AF89.jpeg
    058241B3-BA11-484E-8323-CBFB67A4AF89.jpeg
    209,1 KB · kertaa luettu: 108

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Athleticin mukaan Howe haluaa kolme pelaajaa sisään tammikuussa. Mutta jälleen vain jos pelaaja on sopiva ja Howen hyväksymä, sekä siirron talouspuoli on kunnossa.

Sisään havitellaan hyökkääjää (versatile, eli laidalla myös pelaava), nuorta keskikenttää (Perrone?) ja nuorta oikeaa laitapakkia (Ashby?).
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Tykkäisin Perronen ja Ashbyn hankinnasta kovasti, etenkin kun samalla voidaan kätellä verkonpainot Manquillo, Fraser ja Ritchie ovesta ulos. Sitten se yksi iso naaraus vielä hyökkäykseen ja game on! Mulle käy aivan hyvin, että vedetään kunnon tarjousta vielä Maddisonista tai jostain muusta huippupelaajasta.

Tilanne on muuttunut, europelit on täysin realismia ja seuran trendi aivan mahtava. Siksi ollaan aivan eri asemissa niiden absoluuttisten huippujen markkinoilla, jos myyntihousut jollakin on jalassa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Kaikki Newcastlea edustavat pelaajat MM-kisoissa pääsivät myös jatkoon joukkueidensa kanssa. Kun on tottunut voittamaan jne.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Viime vuonna tänä päivänä Newcastle voitti kauden ensimmäisen ottelunsa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Enää 21 päivää seuraavaan otteluun.
Kyllä cuppia pelataan aikaisemmin. Tosin tämä muiden seurojen kannattajien mielenkiinto kertoo kaiken Newcastlen nykyisestä vetovoimasta. Rohkeasti vaan kaapista ulos ja valitus pois.
 

Aapee79

Jäsen
Kyllä cuppia pelataan aikaisemmin. Tosin tämä muiden seurojen kannattajien mielenkiinto kertoo kaiken Newcastlen nykyisestä vetovoimasta. Rohkeasti vaan kaapista ulos ja valitus pois.
En eritellyt, että Valioliigaa, kuten ei edellisetkään tärkeiden tietojen jakajat. Ja itseasiassa jo 3 päivän päästä on erittäin mielenkiintoinen ottelu Al-Hilalia vastaan. Myös Vallecano kohdataan ennen cup-peliä.

Harjoituspelit eivät vain ole nyt oikein järkeviä, kun kakkosmiehistökin ajetaan niillä ihan piippuun. Ykkösmiehistön Trippier, Wilson, Guimares etc. ovat kuitenkin MM-kisoissa ja erittäin tärkeissä rooleissa menestyksen kannalta, joten väsyneitä miehiä on tulossa kasapäin joukkueeseen. Rosteri on kuitenkin laaja ja esim. edellä olevien menetykset eivät näkyisi juuri missään, että sikäli luottavaisin mielin harakat lähtee jouluruuhkien peleihin!

Ps. Vielä kun pahin mestaruusuhka Arsenal menetti Jesuksen sairastuvalle, voi tältä kaudelta jo odottaa 1.-2.sijaa turvallisin mielin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Ps. Vielä kun pahin mestaruusuhka Arsenal menetti Jesuksen sairastuvalle, voi tältä kaudelta jo odottaa 1.-2.sijaa turvallisin mielin.
En usko tähän. Pelityylin raskaus ja materiaalin kapeus tuo niitä huonojakin hetkiä tälle kaudelle Newcastlelle. Harjoituspelejä pelituntuman ylläpitämiseksi pelaavat jotakuinkin kaikki tällä hetkellä. MM-kisoissa olevat pelaajat Schäriä lukuunottamatta ovat enemmän vaihtomiehiä kuin avauksen pelaajia. Tammikuussa tulee toivottavasti pari kolme pelaajaa sisään ja muutama pelaaja saisi lähteä. Kaiken mennessä putkeen CL-paikka on mahdollinen tälle kaudelle, mikä on aikataulua edessä ihan mukavasti. Tärkeimpänä on lähikausina paikan vakiinnuttaminen sinne kuuden joukkoon.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
En eritellyt, että Valioliigaa, kuten ei edellisetkään tärkeiden tietojen jakajat
Tähän auttaa ketjun tai käyttäjän piilottaminen. Ettei tartte sitten tulla eri ketjuihin itkemään julmaa maailmaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Ainahan tämä on kiva kuulla:

Jamie Reuben during a fan Q&A today:

"It is difficult for big deals to come in January but if the right player is available then we will pay."
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Saudeissa harjoitusleirillä pelattiin tänään Al Hilalia vastaan ja tuloksena 0-5 -voitto. Joelinton ja Almiron molemmat kaksi maalia ja Dylan Stephenson yksi. Kommentit pelistä aika ylistäviä ja odotus vieläkin kovempi tosipelien jatkumista kohtaan. Vastustajalla riveissään mm. ManU-fanien suosikki Poppamies Ighalo.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Aika pienellä rasituksella Newcastlen pelaajat pääsivät lopulta MM-kisoissa, eikä loukkaantumisia tullut:

Kieran Trippier (England) 205min
Callum Wilson (England) 47min
Nick Pope (England) 0min
Bruno Guimaraes (Brazil) 69min
Fabian Schar (Switzerland) 135min


Hyvää lupaa loppukautta ajattelen siis, kun ottaa huomioon miten kilpailijoilla tuli rasitusta avainpelaajille.

 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Loukkaantumisista sen verran, että Isakia kuntoutetaan rauhassa ja tuskin pelaa seuraavassa harkkapelissä tai ensi viikon cup-matsissa. ASM aloitti saudeissa harjoitusottelun ja on lähellä täyttä kuntoa. Wilson myös palannut takaisin maajoukkueen matkasta, pikkuvaivojen kanssa tosin joten pieni lepo varmaan tarpeen. Vuoden loppuun mennessä kuitenkin kaikkien pitäisi olla kunnossa täysin.

Sarjasijoitus kolmas ja Valjun paras puolustus ja parhaimmistoa oleva keskikenttä saa siis vihdoin myös Isakin, ASMn ja Wilsonin pelaamaan yhdessä, ensimmäistä kertaa koko kautena. Tuohon päälle Almironin huippuotteet ja tammikuun siirtoikkuna niin ei nyt silleen huonolta vaikuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös