New York Rangers 2014–2015

  • 134 840
  • 501

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Eikö vieläkään löydy kirjoittajia? ;)
Canadiens kaatui puhtaasti 0-5 ja pelin tähdet menivät:

30 H.LUNDQVIST
26 M.ST. LOUIS
28 D.MOORE

Pelissä nähtiin myös Klein vs Prust pieni 5min arvoinen mylly.

Seuraavaksi sitten kohdataan Tampa Bay, eli Cally, Boyle ja Strålman, ja peli tietysti jo ajastettu boxille.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Seuraavaksi sitten kohdataan Tampa Bay, eli Cally, Boyle ja Strålman, ja peli tietysti jo ajastettu boxille.

Mielenkiintoiseksi taman paivan pelin Tampa Bayta vastaan tekee se fakta, etta Martin St. Louisilla on kasassa 998 pistetta Montreal-pelin jalkeen jossa saalisti maalin seka syoton.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Se on sitten koko vuoden kiimaisin viikonloppu. En puhu kotioloista, sillä vaimo on ajettu hankeen kiekon vuoksi. Molempina viikonloppuiltoina klo 20 alkaen matsi Flyersia vastaan. Parempaa kuin joulu.

McDonagh oli luistellut Girardin parina Tampassa, Moore ollut ylimääräinen. Edellisen loukkaantumisen jälkeen McDonagh tuli pudotuspeleihin Flyersia vastaan ja se kyllä välittyi kuinka Hartnell ja kumppanit ajoivat päätylaitaan asti.

Törmäsin Twitterissä kattavaan ennakkoon koskien viikonlopun mähinöitä, suosittelen lukemaan.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
SimBLi, juu hyvä ja vielä suomenkielinen ennakko! Oli tuo Tampan peli sellaista kuraa että toivon tosiaan että Philly taas sytyttäisi pelaajat sekä fanit!
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Philly kaatui vieraissa helpon oloisesti 3-0! Talbot torjui 26 kertaa ja pelasi nollan. St.Louis saalisti 1+1 joten hän pääsi 1000 pisteen kerhoon ja aktiivisista pelaajista sijalle 5. Boyle onnistui ylivoimalla Stepan syötöstä 1-0, 2-0 syntyi kun Stepan laukoi maalille ja St.Louis pisti riparin Masonin ohi ja Nash teki alivoimalla 3-0 voittonumerot! Flyers oli huono, ei fyysistä peliä ja NYR pääsi helposti pakkeihin kiinni ja avaukset jäi keskelle. Easy points and move on!
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Hyvä peruspeli oli eilen joukkueelta.
Olihan Flyers surkea jokaisella osa-alueella eikä ottelun tilastot oikeen todellisuutta kerrokaan (Flyers laukaukset 26, Rangers laukaukset 24).
Rick Nash osui jälleen. Tällä kaudella kaveri kyllä laittaa kovalla prosentilla kiekkoja sisään ja on muutenkin varsinkin alivoimalla todella aktiivinen kokoajan. Cam Talbotilta perusvarma peli.

Ylivoimakin herännyt kiitos Stepanin ja Boylen paluun. Boyle on nyt tehnyt kahdessa ottelussa peräkkäin ylivoima-osuman. Siihenhän mies on hankittu ja pikkuhiljaa näyttää lunastavan odotuksia.

Tänään Lundqvist maalissa ja odotan jälleen täyttä pistepottia.


Chris Kreider ei ole kokoonpanossa illan ottelussa, miehen korvaa J.T Miller. Syy: henkilökohtainen, läheisen kuolema.

Dan Boyle on myös sivussa pelistä. Syy: kuume.

Uskon Flyersin tulevan tänään kovalla latauksella - kenties jopa liian kovalla kun katsoi Zac Rinaldon ja Del Zotton eilistäkin sekoilua. Saa nähdä mitä tapahtuu illalla.

Let's Go Rangers!
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
NYR-TB 3-6

Kauden kolmas ja viimeinen kohtaaminen Tampaa vastaan. Jopas on taas mielenkiintoisesti kaikki kolme kohtaamista aivan pienen ajan sisään. Ja tuloksena tottahan toki samalla kolmas häviö Tampalle. Bishop on vieläkin voittamaton Rangersia vastaan 8-0 tilastollaan. Huh hu, mikä ihme siinä nyt on oikein, mieshän on "Ottawan kakkoskassari".

Täytyy sanoa, että kaikki kohtaamiset olivat kyllä mielenkiintoisia ja tapahtumarikkaita. Ainoa vaan noi lopputulokset. Tämäniltaisessakin Tampa vaan repäisi kirin loppuun kuin tyhjästä. Itseasiassa noi Tampan maalit olivat siitä "hassuja", että tuntuivat tulevan vähän kuin varkain aina. Ei voi tosin syyttää tuuria, kun niitä tuppaa aina tulemaan aikalailla monta Rangersin päähän... Jostain vain Tampa saa aina, "ihan ilman tilanteita" ne maalit aikaan.

Ottelu alkoi Martin St. Louisin palkitsemisseremonioilla miehen 1000. NHL-pisteen kunniaksi. Jotenkin vähän oudolta tuntui itselle katsella kun Rangers organisaationa palkitsee miestä, kun mies on 95%:sti tehnyt pisteensä muualla, eikä edes vuotta vielä ollut New Yorkissa. No, yhtä kaikki, muistihan Tampakin miestä. Kaikennäköistä kultaista mailaa ja pingiskamaa sai lahjaksi. Ei taida olla maila kyllä täyttä kultaa, olisi varmaan kohtuu hintainen moinen.

Itse peli alkoi vauhdikkaasti, kuten kaikki Tampa-kohtaamiset. Tampa siirtyi johtoon kun kiekko kimposi luistimesta Tyler Johnsonin lapaan lähialueella maalia, josta mies pääsi sutimaan tyhjiin. Johnson oli Hunwickin äijä, mutta täytynee antaa synninpäästö, koska sen verran vauhdilla kiekko pomppi pelitilanteessa, että ihan inhimillistä oli miehen hetkellinen herpaantuminen. Noin yleisesti olen kyllä miehen otteisiin ollut ihan tyytyväinen. Kevin Hayes tasoitti vielä pelin Hagelinin maalin takaa syötöstä ennen erätaukoa. Tässä maalissa taas Tampan miehenpitämisessä olisi ollut parantamisen varaa.

Huvittavaa kun muistin kun luin menneellä viikolla Hesarista miten Filppulaa on käsketty vetämään enemmän ja nyt tasoitusmaalin jälkeen mies meinasi melkeinpä kävellä Rangersin maalille, kun tilanteessa pakki lähti ottamaan laituria, mutta niin vain mies taaskin syötti oikealle sivustaan, josta ketjukaveri vetää Lundqvistin varusteisiin. Olisi varmaan Stamkosilla ollut hiukan erilainen ratkaisu... saisi olla Filppula vieläkin selvästi itsekkäämpi näköjään.

No Tampa menee kuitenkin erässä vielä 2-1 johtoon Brett Connollyn yksilösuorituksella vaarattoman näköisestä tilanteesta. Kovin "Tampamaisia" maaleja siis molemmat.

Toisen erän alkuun oli Brassardin aika esitellä yksilötaitoa, kun hienolla vetoharhautuksella saa koko Lightning-puolustuksen sekaisin ja olisi varmaan nöyryyttävästi luritttanut vielä kiekonkin sisään, mutta Fast varmuuden vuoksi iskee kiekon maaliviivalta häkkiin. St. Louis vie ylivoimalla riparista Rangersin johtoon ja peli alkoi näyttää hyvälle Rangersin osalta. Harmi että loput maalit tekikin eri jengi.

Pitkän ylivoimapyörityksen jälkeen joukkueiden tullessa täysilukuisiksi D. Moore ei lähde purkamaan kiekkoa, vaan haluaa rauhassa suorittaa vaihdon. Vastustajan pelaajat olivatkin vain eri mieltä ja jatkavat prässiä ja lopulta McDonaghin ja muiden kautta kiekon tinttaa aivan ylähyllylle Matthew Carle. Fifty-sixty oliko Mooren idea hyvä vai ei, nyt se ainakin kostautui. Pitkän lyöminen pitkän alivoimarupeaman jälkeen olisi tosin ollut myös erittäin huono idea.

Kolmannessa Tampa tinttaa ylivoimahäkin kärkeen. Vaikka maali oli ylivoimalla, niin jotenkin sekin vaan rakentui puolihuolimattomasti. Ei siis mitään Tampalta pois, hienosti kiekko liikkui näin jälkikäteen tarkasteltuna. Rangersin vastausta odotellessa Tampan Johnson iski illan toisensa melko samoilta lähietäisyyksiltä kuin Carlen maali. Lopulta Tampa vielä laittaa kerran tyhjiin ikään kuin korostaakseen season sweepiään Rangersista.

Kolme matsia, kolme kertaa nokkaan. Ehkä se Philly on vain parempi vastus Rangersille... Vähän jäi toki itselleni hampaankoloon, koska mielestäni tasoero ei ollut 3-0 otteluvoitoin Tampalle. Tai ainakaan näyttänyt olevan.

Ensimmäisissä peleissä Stamkos ja Callahan (piru vie!) olivat erittäin näkyvässä roolissa, mutta tänään miehiä ei kyllä pahemmin näkynyt. En muistanutkaan kuinka kokonaisvaltainen peluri tuo Stamkos onkaan. Mies on aika dominoiva ja rakenteleepa hyvin peliäkin, vaikka miehen sniper-ominaisuudet taidetaankin muistaa parhaiten.

Ei ole Brian Boyle nelosta korkeammalle päässyt vakituisesti ilmeisesti Tampassakaan. Joten pelailkoon nyt sitten siellä mukavan palkkansa kanssa.

Brassardia käytettiin viivassa ylivoimalla. Miehellä oli aika tulinen lämäri ja mikä parasta käytti sitä aikailematta. Lisää tätä! Jotain aivan muuta kuin Richards. Tai ottelun viime hetkillä St. Louis ja Stepan, jotka lätkyttelivät sellaisia ideoita, ettei jatkoa kyllä heille siinä paikalla.

Tampan varaveskari oli Evgeni Nabokov. Enpä enää edes muistanut miestä NHL:ssä. Näköjään viisi peliä päässyt pelaamaan keskinkertaisilla statseilla.

Loppuun vielä kokoonpano:

Rick Nash-Derick Brassard-Mats Zuccarello
Chris Kreider-Derek Stepan-Marty St. Louis
Carl Hagelin-Kevin Hayes-Lee Stempniak
J.T. Miller-Dominic Moore-Jesper Fast

Marc Staal-Dan Girardi
John Moore-Ryan McDonagh
Matt Hunwick-Kevin Klein

Henrik Lundqvist
Cam Talbot

Boyle, Glass ja Duclair poissa kokoonpanosta. Kaksi ensimmäistä sairaina ja Duclair healthy scratch.

Duclair olisi mahdollisesti Kanadan junioreiden MM-leirirosterissa (/-joukkueessa), mutta asia vaatii vielä Rangersin hyväksynnän.

Huvittavaa että hyökkäävä pakki Del Zotto vaihdettiin shutdown-pakki Kleiniin ja nyt Klein on Rangersin pakkipörssin kärjessä niin että hurahtaa. Iskisivät miehen vaan ylivoimaan samantien. Btw. nyt siellä pelaa Hunwick, että kyllä miehessä jotain nähdään.

Pakko vielä mainita mennyt ensimmäinen Pittsburgh-kohtaaminen, aisssaakeli kun oli hienoa seurattavaa.

Loppuun vielä bongaus Posse-ohjelmasta, jossa Jaakko Saariluoma oli hyvinkin Rangers-painotteisessa vaatetuksessa edustamassa. Kerro vaan rohkeasti mikä nimimerkki olet Jaakko. Vai olenko se kenties minä? Hah, no toivottavasti Saariluoma ei ollut vaan saanut kamoja isoäidin Amerikan matkatuliaisina, vaan kenties jopa lukisi palstaa. Terveisiä jos sattuu näkemään, hyvän joukkueen valitsit.

Oudosti vasta lauantaina seuraava peli kun joukkue matkaa Detroitiin.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ja stiflat ihan turha odottaa mitään keskustelua näinä välipäivinä NYR-ketjussa. ;)
Olipa kuraa nämä kaikki Tampan kohtaamiset, ja Bishop jatkaa puhtaalla voittotilastolla Nykistä tämänkin kauden jälkeen.
Minusta Rangersin pitäisi edelleen luoda erillinen rikkova/taklaava kentällinen, nykyinen 4-hyökkäävää kentällistä ei vain riitä jos tuloksena on vain se normi 3 maalia. Ylivoimapeli on sentään parantunut koko ajan, hyvä!
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ja stiflat ihan turha odottaa mitään keskustelua näinä välipäivinä NYR-ketjussa. ;)

Aikamoista. Uskaltaako kirjoittakaan kun paine kirjoittaa on aikamoinen. Ei se vakisin tai pakottamalla se teksti tule.

Kesalla olin vahan sita mielta ettei Brassardille olisi kannattanut sorvata sita $5,5mil per sopimusta, mutta hyvin nayttaisi mies olevan astunut siihen rooliin mita johtoporras tarjosi. Mukava myos nahda Hagelinin nostavan tasoaan. Ei hirveasti pettymyksia joukkueen sisalla olevista pelaajista, mita nyt McDonaghin pitaisi nostaa tasoaan roimasti. Ollut hieman varjo entisestaan. Mutta toisaalta, parempi puolivaloilla pelaava McDonagh kuin kuka tahansa kolmikosta McIlrath, Kostka, Allen.

Talbotin vuoro seista tolppien valissa lauantaina ja Dan Boyle on tervehtynyt ja nayttaa olevan pelaavassa kokoonpanossa.

Ketjut:

Rick Nash-Derick Brassard-Mats Zuccarello
Chris Kreider-Derek Stepan-Marty St. Louis
Carl Hagelin-Kevin Hayes-Lee Stempniak
J.T. Miller-Dominic Moore-Jesper Fast

Ryan McDonagh-Dan Girardi
Marc Staal-Dan Boyle
Matt Hunwick-Kevin Klein

Talbot

Healthy scratches:

John Moore
Anthony Duclair
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ja stiflat ihan turha odottaa mitään keskustelua näinä välipäivinä NYR-ketjussa. ;)
Hah, noo kaikki luetaan, milloin sitten tulevatkin.


DET-NYR 3-2

Pienen tauon jälkeen siis vuorossa Detroit vieraissa. Itse kun tässä koneeni ääreen taas pääsin joksikin aikaa, niin heitetään pientä katsausta pelistä, vaikka sitten ihan palstan täytteeksi. Vstk tuossa jo laittoikin ketjukoostumukset.

Rangers tuli - kuten liveseurannassa joku Red Wings-lasinen hyvin sanoi - todella sukkasillaan peliin. Red Wings jyräsi alkupelin ja lisäbonuksena Hagelin ottaa 4 minuuttia korkeasta mailasta. Hunwick osasi kaatua kerran omassa päässä päästäen Zetterbergin täysin vapaaksi (liekö jää ollut hiukan huono, kun pelurit sitä jotenkin muutenkin tutkailivat alussa), sekä ylivoimahyökkäyksessä yritti väkisin syöttää keskelle, vaikka olisi hyvin voinut itse purjehtia maalia kohden laidasta. Jopa vihellyksen (siis korkeasta mailasta johtunut) jälkeen yritti epätoivoisesti syöttöä. Ei näin.

Detroitin pyörityksestä tuurilla ja taidolla selvittyään Hayes kääntää selän takaa maalille ja meidän "kiekollinen pakkimme" Kevin Klein on pyörimässä maalin edessä ja ujuttaa lopulta kiekon sisään. Detroitin jatkaessa pyöritystä Brassard heittää upean rystylätyn ja Nash tuikkaa läpiajosta 0-2 taululle. Harmi ettei MSG:n lähetyksissä ole laukaisutilastoja näkyvissä kuten muilla tuntuu täksi kaudeksi tulleen, meinaan sen verran vähän oli siihen mennessä vetoja tullut Detroitin päähän. Tästä tulikin selvä herätysruiske joukkueelle ja loppuerän kiekko pomppikin Detroitin maalilla ja eipä maali-pari lisää olisi vääryys ollut. Howard oli mies paikallaan tällä kertaa.

0-2 -tilanteessa erätauolle. Huonot purut ja heikot viivasyöttelyt jäivät mieleen erästä. Kunniamaininta Millerille, joka vastustajan päädyssä vastataklasi ohi (eli siis vastustaja ei taklannutkaan ollenkaan) ja tämän jälkeen jotenkin kiekon hänelle pompittua lämäsi päädystä jostain 2 asteen kulmasta. Wow.

Toinen erä alkoi todella kyseenalaisella jäähyllä, mutta Rangersin siitä selvittyä peli tasoittui tasaiseksi taistoksi. Myös Rangersia siunattiin yhdellä ylivoimalla, mutta mitään kunnon kuviota ei joukkue saanut kasaan, vaan lähinnä hätäili tilanteet. Sen jälkeen mentiin tasaisissa merkeissä, kunnes "Just like that, Red Wings has tied the game", kuten selostaja sanoi. Ensin maalinedestä ja sitten 3-2 -ylivoimahyökkäyksestä, jossa Hunwick ehkä hiukan helposti antoi kaverin päästä ohitseen ja suupaista kiekon maalille, josta se ronkittiin sisään. Loppuerään Rangersille vielä ylivoima, josta suurin kerrottava on, että kiekon pomppiessa Red Wings-maalilla katsojat vaan nakin kiilto silmissään painelevat kuvissa jo katkolle. Oli ihan hyvää pöhinää, mutta erätauko katkaisi jutun.

Kolmannessa Darren Helm iskee Detroitin johtoon, kun kiekko kimpoaa Brassardin jalan kautta/yli ja mies saa vapaan paikan. Rangers saa erän puolessa välissä etsikkoaikansa, kun ensin väärästä vaihdosta ja sitten mailasta kasvoihin joukkue saa 5-3 YV:n, jälkimmäisestä vieläpä 4 minuuttia jäähyä Detroitille. Ensimmäisestä 5-3:sta ei kannata mainita mitään, sen verran munatonta oli. Boyle hukkaa syötön heti kättelyssä ja sitten ei mitään enää tulekaan. Tämän jälkeen Detroit onneksi koukkasi uuden 5-3:n melkein kahdeksi minuutiksi. Lisäksi yhden vastustajan pelurin maila hajosi, joten 5-2½ oli lähinnä jäällä. Valitettavasti paria tolppaa lähemmäs ei päästy, joten se siitä sitten ja samantien koko pelistä.

Brassard on kyllä todella hyvä lisä tuohon viivalle. Mies ei onneksi pihtaile vetoaan ja omaa muutenkin hyvän kudin. Muutenkin vstk:n kanssa samoilla linjoilla miehen hyvistä otteista.

Talbot on kyllä hyvä kakkosveska. Vaikka harmittaakin vähän miten mies joukkueeseen tuli, kun Biron vähän kuin heitettiin rekan alle joukkueen huonon menestyksen takia.

V-duttaa kyllä aina Detroitille häviö, sellainen all time-inhokki aina ollut itselleni ja lisäksi täällä osan kannattajiensa lievähkö ylimielisyys ei ainakaan vähennä tunteita. No, seuraavaa peliä kohti. Joka onkin myöskin aina niin ihana Pittsburgh. Se maanantaina ja sitten ensi lauantaina alkaa lännen kiertue. Länteen ei olisi mukava lähteä kolmen pelin tappioputkessa. Näihin tunnelmiin, täältä, tähän.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Joo-o, kirvelevä tappio tuli hyvän ensimmäisen erän jälkeen Detroitille. Ärsyttävää kuinka paljon pelin taso tippui toisessa erässä. Ensimmäisessä erässä onnistui kaikki, alivoimat, syötöt, läpiajot ja maalinteko. Detroit paransi sitten loppua kohti vaikka Rangersilla oli tietty paikkansa kuten yllä jo mainittiin. Se 5 vs 3 ylivoima ja loppukiri tuotti tolpan ja yläriman muttei maalia.

Brassard on ollut tosiaan nyt hyvä, kemiat toimii hyvin Mr. Nashin kanssa! St. Louis on pelannut ihan mukiin menevästi mutta Kreider ei ole osunut nyt 10 peliin. Ja loppuun hatunnosto Klein-soturille, miehellä jo 5+4 tehot, huhhu!
 

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Hei, uusi kirjoittaja ilmoittautuu.

Matseja ei hirveästi pysty näkemään elämäntilanteesta johtuen, mutta kiinnostus joukkuetta kohtaan on suuri. NYR oikeastaan aina ollut se henkilökohtainen suosikki, vaikka sympatioita meneekin muillekin NHL-joukkueille.

Alkukausi on kieltämättä ollut aika ailahteleva, mutta en silti ihan vielä ainakaan ole huolissani. Uskon, että joukkue pystyy nostamaan tasoaan kevättä kohden ja pleijareissa nähdään taas (ehkei silti pitäisi ottaa itsestäänselvänä..). Upea nähdä Rick Nashin saavan onnistumisia maalirintamalla ja tienaavankin sitä palkkaansa! Lisäksi mahtavaa huomata Brassardin myöskin nostaneen tasoaan palkkashekin myötä. McDonagh ehkä pienoinen pettymys tehojen puolesta, mutta ehkä se menee jonkin verran kremppojen piikkiin?

Miten muut kirjoittajat näkevät joukkueen tilanteen esim. Staalin osalta tällä hetkellä? Kesällä muistaakseni oli paljonkin puhetta, että herraa yritettäisiin vaihtaa johonkin hyökkäystä enemmän vahvistavaan pelaajaan, mutta sen jälkeen ollutkin hiljaista. Pisteiden varjossa miehen pelaaminen ollut aika hiljaista, mutta onko muuten suorittanut tasaisesti? Millasta vahvistusta ylipäänsä joukkue tarvitsisi päästäkseen pitkälle kevääseen?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja loppuun hatunnosto Klein-soturille, miehellä jo 5+4 tehot, huhhu!

Pakko myöntää, että ehkä viimeisenä olisin veikannut Kleinin johtavan Rangersin pakkien maalipörssiä. Pakit ovat tehneet 8 maalia ja näistä Klein tosiaan 5. Toki Boyle ja McDonagh ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta olisi luullut silloin Hunwickin, Kostkan tai Girardin tai jopa Staalin nousevan pakiston maalikunkuksi. Mutta ei, Klein on jo nyt tehnyt uuden maaliennätyksensä. Hienoa tason nostamista tuossa 30 vuoden tietämissä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
NYR-PIT 4-3 OT

Jatketaanpas näppäimistön kuluttelua nyt kun vauhtiin pääsi ja kerran taas voi.
Pittsburgh siis vastassa ennen lännenkierrosta. Viime pelin rankkarikisan voisi kuitata tänään.

Rick Nash-Derick Brassard-Mats Zuccarello
J.T. Miller-Derek Stepan-Marty St. Louis
Carl Hagelin-Kevin Hayes-Lee Stempniak
Tanner Glass-Dominic Moore-Jesper Fast

Ryan McDonagh-Dan Girardi
Marc Staal-Dan Boyle
John Moore-Kevin Klein

Henrik Lundqvist

Kreider poissa, hänen paikallaan Miller ja puolustuksessa Moore korvannut Hunwickin. Duclair yhä katsomokomennuksella. Glass palannut sikotaudistaan, huh. Pens uusissa retro-kolmosasuissaan ja täytyy sanoa - vaikka tuosta kullasta ehkä enemmän tykkäänkin kuin keltaisesta - että hienot ovat. Ehkä lisäpisteitä tulee siitäkin, että aloitin seuraamaan NHL:ää kun Pittsburgh viimeksi pelasi kyseisillä asuillaan. Jagr ja Lemieux, huh huh. Täytyy myöntää, että Rangers ei ihan vielä silloin vienyt mukanaan. Huono puoli noissa asuissa oli, että Rangers pelasi valkoisissa vierasasuissaan ja täten niiden katselemisessa tulee nyt vähän turhan pitkä putki. Olisi Pens saanut omassa kotipelissään esitellä uusia asujaan... Vastustajalla poissa Määttä, joten ei Suomi-seurattavaa.

Peli alkoi aika lätkytellen ja tasaisissa merkeissä. Kummallakin paikkansa, mutta ei maaleja. Ensierän puolessa välissä Crosby menettää kiekon hyökkäysalueella laitaan, jossa Nick Spaling tinttaakin one timerista ylämummoon. Erityisen huomionarvoista on se, että "syöttö", eli kiekko tuli väärältä puolen Spalingille ja silti sai jäätävän lämärin lähtemään. Hiukan yllätti, täytyy myöntää.

Erän lopulla Klein saa mailasta ja Rangersille taas "double minor -ylivoima". Hyviä vetoja, joo, mutta sellainen tietty ratkaisunhalu puuttuu ja erätauolle nollilla.

Toisen erän alussa ylivoimajämillä vaarallisin paikka olikin omassa päässä, kun Pens-peluri päästettiin melkein yksin läpi. Tämän jälkeen St. Louis järjesteli hienolla syötöllä Millerille paikan ja tasoitus oli tosiasia. Nash iskee vielä ennen puolta väliä Zuccarellon lähettämästä roikusta ja omasta riparistaan Rangersille johdon. Erän loppuun vielä pari ylivoimaa mm. Crosbyn liimatessa Hagelinin turhan pitkäksi laitaan. Mutta taas tuttu kaava ja vaarallisimmat paikat omassa päässä - kuinka yllättävää. 2-1 -tilanteessa tauolle.

Kolmennen alkuun joukkue tuli jotenkin erittäin löysästi ja huonoja ratkaisuja ja pitkiä kiekkoja esiintyi toisensa perään. Täytyy kyllä sanoa, että taisi Penskin olla hiukan väsyneenä liikenteessä, koska heidän tuttua hyökkäysvyörytystä ei näkynyt. Erityismainintana erästä Rangersin ykkönen oli kaksi kertaa aivan kusessa Penguinsin pyörittäessä hyökkäysalueella. St. Louis sitä vastoin oli tänään pelipäällä. Erän kääntyessä loppua kohden, Kevin Hayes tekee hitaan, mutta varman yhden miehen hyökkäyksen maalille ja sorkkii kiekon sisään. Hyvältä alkoi näyttää siinä vaiheessa.

Mutta jottei Detroit-peli unohtuisi, Pens muistuttaa ettei mikään ole ohi ennen 60 minuuttia ja iskee Malkinin ja Downien maaleilla myöskin pienen ajan sisään pelin tasoihin. Damn ja helvetti! Siitä sitten taas jatkoaika kutsui, kuinkas muuten. Mutta jatkoajalla f-ck yeah, meidän oma pistemylly, kiekollinen pakki, pelien ratkaisija ja jumalasta seuraava, Kevin Klein tinttaa voitto-osuman viivalta tuosta vain. 6. maali! Jopa valmentaja-Vigneault hymyili!

Noin muuten, niin nelonen kaipaa mielestäni enemmän sellaista roolia kuin viime vuonna oli. Okei, äijiä ei ole kuin Moore ja välttävästi Glass - joka nyt tekikin paluun. Mutta mitään Fast & Miller -nelosta en mielellään halua nähdä. Se Dorsett/Carcillo tekisi hyvää nyt liikkeellä ja taklauksillaan.

Hayes on ihan hyvä palanen ja kehitysvaiheessa vielä, mutta en näe miestä oikein vielä playoff-jengin sentterinä. Mies on isokokoinen ja ulottuva, mutta ei vielä pysty sillä ominaisuudella korvaamaan puutteitaan. Hayes on myös aika hidas ja selvästi vaiheessa, onhan mies rookie. Oikeastaan olen jopa hieman yllättynyt, että mies pääsi joukkueeseen, johtuuko sitten miehen kyvyistä vai heikosta sentteritilanteesta, mene ja tiedä. Ihan jees peliä toki mieheltä, ei siinä mitään, mutta enemmän vaatisin noin niinkuin pelipaikalta. Sellainen kolmosen difference maker, joka esim. Moore oli nelosessa viimekaudella. En vaan suoraansanoen usko, että ns. ilman ykkössentteriä ja kolmosessa rookie, ollaan vahvoilla pidemmän päälle. Muistutettakoon vielä, että Brassard oli viime kauden kolmossenamme.

Tästä siis kohti länttä ja (mukavaan viiden aamuyön aikaan) lauantaina ensimmäinen ottelu Vancouverin vieraana.

Miten muut kirjoittajat näkevät joukkueen tilanteen esim. Staalin osalta tällä hetkellä? Kesällä muistaakseni oli paljonkin puhetta, että herraa yritettäisiin vaihtaa johonkin hyökkäystä enemmän vahvistavaan pelaajaan, mutta sen jälkeen ollutkin hiljaista. Pisteiden varjossa miehen pelaaminen ollut aika hiljaista, mutta onko muuten suorittanut tasaisesti? Millasta vahvistusta ylipäänsä joukkue tarvitsisi päästäkseen pitkälle kevääseen


Tervehdys vain uudelle kirjoittajalle. Staalista olen yhä sitä mieltä, että kaikki riippuu onko miehellä itsellään halukkuutta liittyä Carolinaan. Jos on, niin en tiedä kannattaako myydä siirtorajalla, vai mennä loppuun asti. Ja ostaisiko Canes edes, jos tietävät tilanteen ja eivät playoffeihin olisi etenemässä. En usko, että mies edes muualle haluaisi (kuin Carolina tai Rangers), ellei sitten pyydä jotain tähtitieteellistä.
Staal on tällähetkellä tavallaan se "Klein", eli näkymätön puurtaja alemmassa parissa. Mielellään miehen pitäisin, koska aina olisi hyvä olla yksi tuollainen puolustuksessa siellä alempana luomassa laadullista rauhaa ja syvyyttä.
Jos mies kaupataan, niin vaihdossa voisi tulla ...puolustaja? Sellainen Klein-kauppa kenties. Tai sentteri, mutta laadukasta sellaista hänellä lienee mahdoton saada. Sentteriosasto on kuitenkin se joka on kapein, joten sinne kiitos. Myös joku hyvä peluri neloseen otetaan vastaan. Keskiverto laituria ei kiitos.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Niin, kuten stiflat tuossa jo sanoi niin nelosketjuun tarvittaisiin kipeasti pelintekijaa. Stempniak ei ole se ratkaisu (mielestani Malone sopisi paljon parenmin nelosen laidalle, mutta mistapa mina mitaan tietaisin). Puolustuksen osalta sanoisin etta Moore on isompi hasardi viivalla kuin esimerkiksi Hunwick, mutta antaa AV:n nyt kokeilla mikä toimii.

Hyvä voitto pingviineista tanaan, vaikka tiukille menikin
 

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Yöllinen voitto Penguinseista kieltämättä rauhoittaa mieltä kummasti näin synkän joulukuun keskellä. Vielä vähän tasaisuutta peleihin niin hyvä tästä tulee.

Staalista olen yhä sitä mieltä, että kaikki riippuu onko miehellä itsellään halukkuutta liittyä Carolinaan. Jos on, niin en tiedä kannattaako myydä siirtorajalla, vai mennä loppuun asti. Ja ostaisiko Canes edes, jos tietävät tilanteen ja eivät playoffeihin olisi etenemässä. En usko, että mies edes muualle haluaisi (kuin Carolina tai Rangers), ellei sitten pyydä jotain tähtitieteellistä.
Staal on tällähetkellä tavallaan se "Klein", eli näkymätön puurtaja alemmassa parissa. Mielellään miehen pitäisin, koska aina olisi hyvä olla yksi tuollainen puolustuksessa siellä alempana luomassa laadullista rauhaa ja syvyyttä.
Jos mies kaupataan, niin vaihdossa voisi tulla ...puolustaja? Sellainen Klein-kauppa kenties. Tai sentteri, mutta laadukasta sellaista hänellä lienee mahdoton saada. Sentteriosasto on kuitenkin se joka on kapein, joten sinne kiitos. Myös joku hyvä peluri neloseen otetaan vastaan. Keskiverto laituria ei kiitos.


Kuulostaa ihan järkevältä, ehkä vaihto johonkin hyökkäävämpään puolustajaan voisi olla mielenkiintoinen ratkaisu (huom. kirjoittaja saattaa olla hieman Vatas-päissään). Boyle ei ainakaan tähän mennessä ole vielä hirveästi viivaa dominoinut ja itse ainakin hieman yllättynyt Kleinin johtaessa puolustajien maalipörssiä. Mikäs siinä, kuten aiemmin Mr. Smith totesi: kiva nähdä tasonnosto tuossa iässä.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Palataan itsekin kirjoituspöydän ääreen.

Harmittava tappio Red Wingsille; voitto oli aivan käsissä. Ensin otetaan 2-0 johto ja hallitaan jopa peliä pitkiäkin ajanjaksoja kunnes yhtäkkiä peli on 2-2.

Onneksi saimme taisteltua voiton hajalla olevasta Penguins-laumasta (sivussa mm. Kunitz, Bennet, Hörnqvist ja Letang).

Voittomaalin jatkoajalla tehnyt Kevin Klein on yllättänyt allekirjoittaneen. Klein on tehnyt enemmän maaleja (6 kpl) kuin esimerkiksi Drew Doughty, Duncan Keith tai edellämainittu Kris Letang. Ei ole väliä kuka maalit tekee kunhan tekee.

Rick Nash on myös ollut ilmiömäinen lähes maali/peli-tahdillaan.

Joukkueen epätasaisuus vielä askarruttaa allekirjoittanutta; välillä voitamme Canadiensin 5-0 ja sitten häviämme Oilersille.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Joukkueen epätasaisuus vielä askarruttaa allekirjoittanutta; välillä voitamme Canadiensin 5-0 ja sitten häviämme Oilersille.

Tähän tarttuen. Onko meillä oikeasti mennyt niin huonosti kuin antaa ymmärtää. Saman verran otteluita pelanneella Panthersilla oli piste enemmän. Hämmentävän huonona divisioonana auringonvaloon paljastuva Metropolitan antaa anteeksi aika paljon. Siinä kolmen joukkoon, mitään muuta ei kannata ajatella.

Ihmeelliseen väliin tulee tällaisia maanantai-lauantai-taukoja otteluissa. Rangers on kuitenkin pelannut vähiten otteluita koko liigassa.

Hajatelmia alkukaudesta:
- Rick Nash. Mahtavaa, että vanha kunnon ratkaisija on takaisin. Mukana on heikompiakin iltoja, mutta silti 18 maalia kasassa.
- Kevin Klein. Kuka del Zotto?
- Sentteriosasto on tarpeeksi vahva näinkin. Ennen kautta toivoin Thorntonia, nyt suuremmalla varauksella.
- Loukkaantumiset haitanneet puolustuspäätä, mutta eiköhän tuosta McDonaghin nousun myötä selvitä.
- Nashin lisäksi Brassard ja St. Louis yli 13 pistettä tehneet. Stepan toki lähes pinna per peli -tahdissa.
- Edelliseen liittyen lampaanperseitä tehojen suhteen: Hagelin, Zuccarello, J. Moore ja Boyle.

Seuraavaksi mukavalle lännen kiertueelle. Canucks ollut kiva vastustaja edelliset neljä ottelua (4-0-0). Lisäksi Albertan pikkupaskiaiset ennen paluuta itään. Kuudesta pisteestä odotan kuutta.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kivasti on nyt aktiivisuus noussut täällä, tästä on hyvä jatkaa poijjaat!
Joo-o, Canadan -kiertue seuraavaksi eli Canucks, Oilers ja Flames vastassa ja nyt toivoisin näkeväni niitä selviä voittoja sekä pidetään se selvä johtoasema loppuun asti eikä hermoilla 3-erien lopussa.
J.T Miller on pelannut nyt hyvin sekä Hayes on nostanut koko ajan tasoaan kokemuksen myötä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Aika kovat odotukset lännestä täällä, kun vastassa on ennakkoon vain yksi selkeästi heikompi jengi, Edmonton - jolle jo osattiinkin kerran kuitenkin hävitä. Calgary ja Vancouver ovat kummatkin menossa tällä hetkellä kivikovasta divaristaan suoraan playoffeihin, ei huonosti. Kummatkin olivat etukäteisveikkailuissa alemmas sijoitettuja, mutta ovatkin esittäneet pirteitä otteita. Toivotaan tosiaan niitä kuutta pistettä, tekisi hyvää sarjataulukossakin, mutta katsotaan kuinka käy.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Oli kyllä mukava matsi seurata. Alussa ei oikein niin sanottu normaali peli ehtinyt edes alkaa ennen kuin vääntö oli ohi. Rangers pääsi suurinpiirtein minuuttiin kolmesti ylivoimahyökkäykseen ja kaksi tuotti tulosta.

Etenkin Zuccarellon ratkaisu 3-1-hyökkäyksessä lämmitti mieltä. Muutama syöttökuvio oli valunut reisille sitä ennen, joten norjalainen päätti laukaista. Takatolpan juureen kilahduksen kautta sisään.

5-0-tilanteessa John Moore oli ainoa, jolla oli tehotilastossa pyöreä nolla. Canucksin maali painoi tilaston lopulta sitten pakkaselle. McDonagh ja Staal onnistuivat maalinteossa, joten Moore on siinäkin tilastossa ainoa puolustaja nollilla.

Huomenna Oilers, 2/6 pistettä kerättynä.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Huomenna Oilers, 2/6 pistettä kerättynä.

Etenee. Oilers kaatui stereotyyppisen vierasmatsin jälkeen 2-0. Ei mitään hienouksia esitetty, mutta onneksi Oilersia vastaan ei tarvinnutkaan.

Lundqvist pelasi molemmat ja mikäs tuossa on pelatessa. NHL-uran 55. ja kauden viides nollapeli tuli 16 torjunnalla. Päivä lepoa ja tiistaina Flames. 4/6.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Etenee. Oilers kaatui stereotyyppisen vierasmatsin jälkeen 2-0. Ei mitään hienouksia esitetty, mutta onneksi Oilersia vastaan ei tarvinnutkaan.

Lundqvist pelasi molemmat ja mikäs tuossa on pelatessa. NHL-uran 55. ja kauden viides nollapeli tuli 16 torjunnalla. Päivä lepoa ja tiistaina Flames. 4/6.

Tiukka peli tiedossa Calgarya vastaan. Rangers menettää 1. sentterinstä kun Derick Brassardilla myös todettu sikotauti.
Loistavia otteita esittänyt (3 maalia 5:ssä pelissä) J.T Miller paikkaa Brassardia ykköskentässä.

Muuten kokoonpano pysyy saman kuin voitokkaassa Oilers-ottelussa.

Pikkuhiljaa alan nähdä joukkueessa samoja aspekteja kuin viime keväänä. Vastahyökkäyksiin lähdetään nopeasti ja luistelunopeus on hirmuinen.
Varsinkin Canucks-pelissä Rangers rokotti juuri kääntämällä peliä nopeasti.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Nämä Känädän pelit tulee nyt liian tiuhaan kun aloin jo tottumaan siihen peli per viikko tahtiin. :) Eilen katselin Canucks pelin alta pois jossa NYR rokotti 3 maalia 3 laukauksella Millerin selän taakse. Dorsett oli hausta taas nähdä mutta vähän tylsä peli oli, tai no selvä voitto. Oilers pelistä katsottu vasta 1 erä, joten sen perusteella sanoisin SuperKakkelle että J.T Miller pelasi jo siinä ykkösen keskellä joten näytönpaikkoja satelee ja mikäs siinä kun nyt kulkee. Girardin maali ja Henkan nollapeli lämmittää mieltä. Hyvältä näyttää kun vielä pisteet otettaisiin Calgaryltä jolloin villikortti siirtyisi seuraavalle ja NYR ohittaisi Capsit.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tiukka peli tiedossa Calgarya vastaan. Rangers menettää 1. sentterinstä kun Derick Brassardilla myös todettu sikotauti.
Loistavia otteita esittänyt (3 maalia 5:ssä pelissä) J.T Miller paikkaa Brassardia ykköskentässä.

Oilers pelistä katsottu vasta 1 erä, joten sen perusteella sanoisin SuperKakkelle että J.T Miller pelasi jo siinä ykkösen keskellä joten näytönpaikkoja satelee ja mikäs siinä kun nyt kulkee.

Jep, Brassard oli poissa jo Oilers-ottelusta. Ei kummoinen mittari ollut se koitos. Oilers oli mielestäni juuri niin huono, että Eakinsin jakkara alkoi heilua. Itse en olisi häntä vaihtanut, koska nyt jo pikkuhiljaa pitäisi vaihtaa toimistoaväkeä/pelaajia kovemmalla kädellä.

Ottelu alkaa hieman liian aikaisin. Puoli viideltä alkaneen Oilers-ottelun jälkeen pääsi sopivasti lähtemään töihin. Toki nytkin tullaan sitten Flames-koitoksen jälkeen seiskan aikoihin ihmettelemään maailmaa.

Hagelin saisi mielestäni ottaa paikkaa ylempää. Hänellä olisi mielestäni enemmän annettavaa. Miller toki parempi vaihtoehto kärkisentteriksi, mikäli suoraa korvaajaa Brassardille haluaa etsiä.

Flames on hävinnyt viisi putkeen, joten kovinkaan tulikuumasta tapauksesta ei ole kyse. Liekö tuollainen sitten vaikuttava tekijä. Jatkaa samanlaista nopeaa pelinkääntöä niin eiköhän sieltä se voitto tule.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös