New York Rangers 2013–2014

  • 144 907
  • 397

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
NYR-FLO 4-3

Stiflat ja Erling vetäköön ansaitusti happea. Otetaas me muutkin NYR-fanit kirjoitusvastuuta.

Viime yönä siis kellistyi Florida. Barkov jatkoi pisteiden keräämistä iskemällä irtokiekosta maalin. Illan omasta mielestäni hienoimmat maalit syntyivät Millerin ja Zuccarellon mailasta. Ensimmäinen oli kuin punakoneen pelikirjasta ja jälkimmäinen tuli hienon yv-kuvion päätteeksi.

Olen jalat maassa tämän kauden menestyksen suhteen. Uuden valmentajan kuvioihin tottuminen vie aikansa. Tosiasia on toki se, että Idässä on Rangersiä kovempia nippuja - siis paperilla. Tuossa piilee toisaalta Rangersin mahdollisuus yllättää.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Jep, mukavahan täältä on lukea kaikkien tekstit. Itselle tulee aina jaksoja kun ei ole oman koneen äärellä ja nytkin vikat pelit puhelimen GC:n varassa, joten tästä syystä ei niistä oikein kummempia ole aina välttämättä sanottavana ja toki täten annan mielelläni muille puheenvuoron. Columbus-matsissa itseasiassa nukahdin ekan erän jälkeen, mutta hyvin oli ex-Rangerit hoidettu, kun aamulla tuloksen tarkistin. Florida vastustajana näytti - miten sen sanoisi, helpolta, mutta niin vain Florida päästettiin maalin päähän ja Kreider vielä uskomattomalla hölmöilyjäähyllään halusi pistää pelin jännäksi. Mutta ei tuo Floridan peli kyllä siis kauhean valmiilta näyttänyt, vaikka mielelläni katselisin vahvempaa Panthersia jo vuosien tarpomisen jälkeen. Oli kyllä hieno tuo Millerin maalin johtanut syöttökuvio! Ja saihan se Richardskin sen maalin onneksi, sen verran missasi paikkoja ensin. Vielä Pittsburgh-pelistä, että en ollut uskoa silmiäni kuinka hyvältä Rangersin peli näytti juurikin Penguinsia vastaan, aivan ansaittu (ja harvinainen) voitto siitä!

Illalla/yöllä Devils, jolle ehdittiin jo alkukaudesta häviämään nöyryyttävästi nollilla. Itse (ja varmaan moni muu, mitä sanoo paikalliset?) pidän juuri Devilsiä sinä paikalliskilpailijana Islandersin vuosia kestäneen suvantovaiheen takia, joten nyt kyllä vaadin satasen lasiin, ettei mitään kertaalleen nähtyä pääse tapahtumaan. Muuten joukkueella onkin sujunut aivan hyvin ja onpa jo playoffpaikkakin saavutettu. Tosin siihen nyt syynä on Metropolitan-divisioonan vaisuus.

New Jerseyn jälkeen tuleekin hiukan peleissä rakoa, kun vasta lauantaina Montreal tulee vastaan ja vieläpä vieraissa. Vetoja pystyyn saako Rangers tälläkään kertaa maalia? Eihän siinä olekaan mennyt kuin, mitä, kolme peliä ilman... Sunnuntaina sitten lännenkierroksen ainoan voiton tarjonnut Kings back-to-backin toisessa pelissä.

Illan pelissä muuten Biron astuu jälleen kehiin. Nimittäin mies aloittaa MSG:n jonain studiokommentaattorina valikoiduissa peleissä.
Nash luistelee jo (vapaaehtois)treeneissä, mutta muuten ei ole vielä ihan lähellä miehen paluu.
Vastustajalla Brodeur maalissa.

Yöllä siis Devils!
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
NYR-NJ 2-3

Hemmetin, hemmetti, ei sitä voittoa tullut, vaan kirvelevä maalin tappio. Nyt ollaan hävitty kaikki kohtaamiset oman divarin epävarmasti aloittaneiden joukkueiden kanssa (Phi, 2xNJ), vähän turhan vieraanvaraisia kyllä ollaan tässä suhteessa. Toki Brodeur oli taas tänään mies paikallaan ja sen tarvittavan karvan verran parempi.

Tänään oli Rangersilla puolustajien maali-ilta, Staal ja Girardi maalientekijöinä. Devilsin toinen maali menee kyllä aika pitkälti Hagelinin piikkiin, siinä on esimerkki miten tullaan löysästi hakemaan kiekkoa omasta päästä ja vastustaja ehtii väliin ja tuikkaakin maalin. Vielä Lundqvistin oiva avustus, kai tuota imaisuksi voi kutsua, ei noin pienestä kulmasta vaan saa tehdä häkkiä tuollaisesta tilanteesta. Oliko Hagelinilla sitten todella pitkä vaihto alla vai mitä, kun nimenomaan nopeus pitäisi olla valtti, joten siksikään en voi hyväksyä tuota. Kenties lisäksi siinä ehkä meni Girardin kanssa sävelet päällekäin kiekon ottamisen kanssa, mutta erän loppuun tuo oli paha moka.

Pouliotille taas kiintiökakkonen. Tuntui että mies on joka ottelussa sen kakkosen verran jäähyllä, joten oli pakko tarkistaa onko tosiaan näin. Kahdeksassa pelissä kakkonen ja yhdessä se hieman vahinko 15min ulosajotaklaus. Eli kun nyt on 18 peliä pelattu, mies on ottanut joka toisessa pelissä jäähyn. Jännä että kertaakaan ei kuitenkaan kahta jäähyä samassa pelissä.

Mainitaan vielä, että veetuttaa välillä Vigneaultin olemus vaihtoaitiossa. Mieheltä ei kyllä mitään signaaleja pysty lukemaan, hän kun seisoo siellä kuin mikäkin sivustaseuraaja. Tortorella sentään antoi tunteiden näkyä useinkin. Toivottavasti kopissa on eri meno.

Jälleen myös tuo hybridipitkä aiheutti kyseenalaisia vihellyksiä.

Eipä tässä oikein tämän kummempaa sanottavaa pelistä. Tästä Montrealin kimppuun viikonloppuna.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Minäkin katselin nauhalta nuo Floridan ja New Jerseyn -pelit ja mielestäni ne oli ihan jees -peliä, tappio toki Devilsille viime hetkien sähläilyllä tietty kirpaisi. Viime pelien ketjukoostumukset:

Kreider-Stepan-Zuccis
Hagelin-Richards-Cally
Pouliot-Brassard-Dorsett
Mashinter-Boyle-Miller

on näyttänyt hyvältä ja kaikki saa painetta vastustajan päätyyn.

myös pakkiparit ovat olleet monta peliä samat eli:

McD-Girardi
Staal-Stralman
Moore-Del Zotto

Del Zotto epävarmin näistä ja McD yllättänyt pisteiden valossa. Del Zotto kannattaisi myydä jo pois sekä Moorelle jatkoa käteen.

Dorsett on ollut kyllä piriste tässä NYR nipussa!
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Nyt vihdoinkin saatiin kiekko maaliin Montrealia vastaan ja ansaittu 1-0 voitto Sir Richardsin ylivoimamaalilla. Itse pelissä ei ihmeitä tapahtunut, Price ja Talbot pelasi molemmat hyvät pelit maalissa ja vedot meni aika tasan sekä molemmilla tiimeillä oli paikkansa ratkaista peli. Brassard onnistui taas lähtemään hyökkäykseen suoraan oman maalin edestä vaikka siinä oli just tilanne päällä ja monta jätkää pinossa, ihme hazardi-pelle. Prust rymisteli tuttuun tapaan ja Nykin Kreider pelasi pirteästi ja laukoi kerran tolppaan. Tappeluja ei nyt nähty, Canadiens on ansaitusti änärin mikkihiiri-kalapa.

AV pureskeli taas tyynesti purkkaansa, ilme ei värähdä vaikka hävitään tai voitetaan.

Talbotin peliä on hieno seurata, tosi kypsän oloinen mokke. King Henrik sai hyvän sparraajan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
NYR-BOS 1-2

Rangers tarvitsee maalintekijöitä! Onpas ollut turhauttavaa katseltavaa viimeiset pelit. Kolmessa pelissä kaksi maalia, joista kummatkin kyllä yllättäen ylivoimalla. Ensimmäistä varten tosin saatiin jo harjoitella 5-3:lla ja tänään Brassard luikauttaa vastustajan jalkojen välistä niin pienestä kolosta ettei uudestaan osuisi vaikka yrittäisi.

Täytyy myöntää että Montreal-voitto oli kyllä makoisa. Itse niin tykkään 1-0 voitoista ja Montrealissa vielä ja Talbotille nollapeli, niin mikäs siinä jos ei maaleja enempää saatu. No sitten Kings tempaisee räkäisen kiekon, joka muuttaa suuntaa matkalla ja livahtaa maaliin Lundqvistin selän taakse ja perhana viekööt voittavat tällä. Kyllä euforia laski päivässä sinne v-käyrän puolelle.

Tänään sitten Nash teki paluun ja Boston vastassa. Boston oli taas sen piirun verran parempi mitä viime keväänäkin. Nash ei kyllä varsinaisesti erottunut, eikä aiheuttanut helpotusta maalintekovaikeuksiin, mutta otetaan nyt toki huomioon miehen paluu vasta sairaslomalta. Puolustuksena voisi myös sanoa, että vastustajan Iginlan muistin vasta puolessa välissä peliä, joten ei kai hänkään kummempia esittänyt ja oli vielä terve.

Stepan sai koittaa rankkaria ja deja vu-yritystä samasta puolittaisessa läpiajossa, mutta Suomen Rask oli molemmilla kerroilla etevämpi. Myös Nash sai läpiajonpoikasen, mutta se yritys oli löysä hönkäisy, joten ei siitä sen enempää. Toivotaan että Nash palautuu ja ruuti alkaa olemaan kuivaa nopeasti.

Selostaja Rosen oli jostain syystä parista viime pelistä pois, mutta tänään taas paikalla. Tuuraajana toimi joku nuorempi herra MSG:lta. Rosen tykkää aika usein jutustella jotain pientä suomalaisista. Vai tuntuuko se vain siltä, kun kiinnittää tietysti huomiota moisiin. Tänään kertoi GM Kurrin olevan tarkkailemasssa Raskin otteita pelissä ja muistutti myös että Suomella ei ole maalivahtipulaa valintoja tehtäessä olympialaisiin. Myös televisiokuvissa näkynyt 1980 USA:n jääkiekko-olympiakultajoukkueen kapteeni Mike Eruzione kirvoitti muistot Suomesta (sekä Neuvostoliitosta) voitetuista peleistä jatkosarjassa.

Mashinter lähetettiin Nashin paluun myötä takaisin AHL:ään. Ja Del Zotto on siis syrjäytetty Justin Falkilla pelaavasta puolustuskokoonpanosta. Vigneault sanoi, ettei ole tyytyväinen miehen puolustustyöskentelyyn. Eikä suoraan sanottuna hyökkäyspäässäkään mitään merkittävää ole tapahtunut, ja kun se pitäisi olla se miehen bravuurialue, en ihmettele varsinaisesti ratkaisua, vaikken nyt mitään huonoa itse olekaan miehen puolustuksessa huomannut. Taylor Pyatt on myös huomaamattani saanut aivotärähdyksen (CBJ-pelissä) ja on poissa kokoonpanosta täten. Miller oli Healthy Scratch.

Vaikka noi maalit ovatkin tulleet ylivoimalla, niin silti on sanottava selvällä suomen kielellä, että on se kyllä paskaa. Richards oli jostain syystä vihdoin tajuttu vaihtaa pois viivalta tämän päiväiseen. Mies on kyllä ihan hyvä laukoja, mutta sellainen peliäpyörittävä quarterback hän ei kyllä ole, jota viivalla nyt tarvittaisiin. Eikä siis kuitenkaan Ovechkinkaan. Tarviiko muuten taaskaan mainita päästettyä alivoimamaalia... Tällä kertaa se oli hyökkääjistä Callahan, joka sai vaikean kiekon ja päästi miehen läpi. Rangersin ylivoima tuntuu olevan paikkojen haun ja pyörittämisen sijaan se, että yritetään päästä omasta päästä pistosyötöllä ylivoimahyökkäykseen vastustajan puolelle ja siitä tempaistua maali. Jos tämä "kuvio" epäonnistuu, ollaan hukassa. Mitään kovinkaan järkevää ei yleensä tämän jälkeen tapahdu. Toinen on, että joku yrittää coast to coastia ja vetää niin maan perusteellisesti maalin ohi, josta kiekko ränniä pitkin liukuu takaisin keskialueelle. Kehutaan nyt sen verran, että se yksittäinen siirto josta Montrealia vastaan maali tuli, oli esimerkki mitä pitäisi hakea. Pienellä alueella hetkellistä miesylivoimaa (esim. 2-1), jonka turvin voidaan vetää hyvästä paikasta. Nyt ollaan lähinnä yritetty vain vedellä viivalta päin organisoitunutta nelikkoa. Ilmeisesti ylivoimaa hoitaa tällä kaudella Columbuksesta tullut taikuri Scott Arniel, joten hänen niskaansa kyllä kippaan kaikki. Pakko saada noilla ukoilla parempaa! Ja itseasiassa millä vaan ukoilla.

Ensimmäinen Boston-maali tuli tänään Thorntonin tykistä rannarista. Kommentaattori oli vähän pistämässä tätä J.Mooren piikkiin - joka peruutteli ja otti syötön pois - sillä perustein, että sen äijän olisi Zuccarello ottanut, joka juurikin saapuu mestoille. Onhan toi vähän totta, Moore jää nyt vähän puoleen väliin, mutta taas mies ei voinut olla mitenkään varma missään vaiheessa, että Zuccarello tosiaan ottaa toisen miehen ja ei täten voinut "höntyillä" kiekollisen Thorntonin kimppuunkaan. Joka tapauksessa oli kyllä hyvä veto.

Brad Richards se vaan porskuttaa Rangersin pistepörssin kärjessä. Tortorellan aikakaudella, joka suurimmaksi osaksi näyttää jostain syystä jatkuvan nytkin, on tottunut ettei kukaan lähentele mitään piste per peli -tilastoa sitten Gaborikin. Richardsilla siis G21 6+10=16. Josta päästään siihen, että jos tämä tahti tästä jatkuu kauden loppuun, on mies kuitenkin pörssikärki ja silti se ulososto kolkuttelee kenties ovelle. Aika kinkkinen pala. Nyt kalliit ukot eivät kyllä pelaa lähellekään palkkansa arvoisesti, mutta toisaalta jos Richards olisi halvempi mies, olisi - ja on - oikein hyvä peluri tuonne. Ei se johtava liiderisentteri, mutta hyvä täydentävä palanen, kuten vaikka Brassard. Saapa nähdä käykö kuitenkin Lecavalierit. Samalla myös sitten pitää saada se "filppula" myös sisään päin.

Lännen vierailu seuraavaksi edessä kahdella matsilla (ja terveenä ollessaan niillä suomalaisilla ykkösvahdeilla) kun Dallas torstaina ja Nashville lauantaina vastassa. Sitten maanantaina aloitetaan viikko Floridan kiepautuksella ensin Tampa Bayssä ja sitten etelämpänä Pantterit keskiviikkona. Tämän jälkeen taas Boston ja Rask nyt Bostonissa ja vasta tämän jälkeen seuraava kotipeli Vancouveria vastaan, kun Tortorella saapuu jälleen kaupunkiin. Viimeisissä kolmessa kotimatsissa onkin tullut yhteensä ruhtinaalliset kolme maalia, joten ehkä onkin aika harjoitella sitä jossain muualla. Toki täytyy sanoa, että nyt on myös se oma pää saatu tilkittyä aika hyvin. Oli muuten kotiavauksesta seuraavista 12:sta pelistä vain kolme vieraissa. Enpä edes kiinnittänyt huomiota. Ja tuossa ensi kuun alussa on 9 pelin kotiputki vielä odottamassa jatkuen jouluaattoon asti.

No mutta joo, päivä kerrallaan. Dallasista voitto ja nyt niitä maaleja kiitos!
 
Viimeksi muokattu:

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Viiden matsin vieraskiertue alkaa taas. Toivottavasti sujuu paremmin kuin kauden aloitus. Viimeset neljä peliä mennyt penkin alle, tuloksena 3 tappiota ja 1 voitto.

Nash palasi siis viime peliin ja oli ihan ok. Ei päässyt esittämään vielä parastaan, mutta muutama paikka oli tehdä jopa maali. Eiköhän Nash paranna, kun saa muutaman matsin alle.

Kaksi seuraavaa peliä lännen joukkueita vastaan ja nyt pitäisi niiltäkin koittaa niitä pisteitä rohmuta. Dallas ja Kari Kärppä ensi yönä. Varmaa on se, että maaleja pitää alkaa tulemaan, muuten ei voittaja tule.

Del Zotto palaa kokoonpanoon ja Justin Faulk nautiskelee popparia vuorostaan. Nyt Del Zottolta vaaditaan onnistumisia hyökkäyspäässä tai omalla alueella tarkempaa työskentelyä. Alku kausi on ollut kyllä pettymys. Pettymyksistä puheenollen, Brassard voisi nyt herätä kanssa. Viime kevään pleijarit taisi sujua liiankin hyvin, toivottavasti miehen taso ei ole tämä alkukauden vaan alkaisi niitä pisteitä tulemaan vähän paremmin. Lundqvist aloittaa maalissa ja, jos nyt ei tule voittoa niin sanoisin, että suurella todennäköisyydellä Talbot aloittaa seuraavan matsin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
DAL-NYR 2-3

Oli hyvä ja vauhdikas peli Dallasia vastaan eilen ja mikä tärkeintä voitto kairattiin, vaikka jo ensimmäisessä erässä Lundqvist torjui 23 kertaa (43 kok.)!! Oli kyllä mies enemmän kuin paikallaan pelissä ja hyvillä mielin voi osoittaa voiton hänen ansiokseen. Toinenkin päästetty maali kimposi vielä kahden oman pakin kautta.

Normaali 5-5 -pelitilannemaalikin nähtiin ties miten pitkän ajan jälkeen, kun Rangers rykäisi ratkaisevan eron heti kolmannen alussa Kreiderin ja J.Mooren maaleilla. Oli Kreiderin veto kyllä tikkasmaisen nopea, kun itse jäin miettimään kävikö se edes maalissa, kun kunnollisia yläpuolihidastuksia ei näytetty ollenkaan pelin jo jatkuessa. Mutta kyllä se ilmeisesti oli, kun tuomarit eivät edes epäröineet. Ja hei, taas ylivoimamaali. Rangershan on uskomattomassa ylivallassa ylivoimataktiikoiden hahmottelemisissa, beware! ....eeeli siis sitä samaa kuviotonta pystysyöttö ja siitä läpi -strategiaa taas toteutettiin. No onneksi Nash kuitenkin erittäin hienosti hoiteli tuon läpiajon. Ja mikä tärkeintä erittäin tärkeään paikkaan tuli maali, vaikka varsinaiseksi ylivoimaosumaksi tuota ei voi taaskaan oikein kutsua muutakuin tilastoissa. Ja toki Lundqvist sen pystysyötön laittoi, joten kyllähän sitä on silloin mentävä.

Oli muuten ihan mielenkiintoisen näköinen porukka tuo Dallas - kun harvemmin kohdataan. Oli Lehtosta maalilla, autokauppiaan näköinen Jamie Benn ja erittäin aktiivisen näköinen ja uudelleensyntynyt Tyler Seguin. Ja mm. IFK-Robidas ja Gonchar puolustuksessa. Ja olihan siellä muinoin Vigneultin kivikasvot "murtanut" Fiddlerkin. Tuntui että Benn tai Seguin oli vähän väliä jäällä ja tekopaikassa. Onneksi Lundqvist oli "Highlight reel"-päällä.

Lundqvist on muutenkin todella hyvässä vireessä, kun viimmeisimmistä kymmenestä pelistä mies on päästänyt kaksi tai vähemmän kahdeksassa. 5-5 94% -tilastoilla. Pelissä oli myös Nashin epäonnistunut rankkari ja Brassardin hanskamaali, joten jokaiselle jotakin.

Dallasin tomut kengistä kopistelleena kahden hienon pisteen kanssa joukkue siis jatkaa pelejään huomenna (tänään lauantaina) Nashvillessä. Talbot saa vuoron maalista.
Rangers herättelee vanhaa fathers' trip-kampanjaansa. Rangers (kuten muutkin seurat) siis kutsuu pelaajien isät vieraspeliin aina ajoittain, about kerran kaudessa. Tortorellan aikakaudella tämä jätettiin tekemättä, mutta Renneyn kausilta ainakin muistan kun Korpikoskenkin isä oli paikalla. Tosin silloin oltiin muistaakseni ihan Gardenissa. Nyt on 18 isää mukana kannustamassa Nashvillessä.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Viikko tuli lusittua Helsingissä hotellissa joten jäi pakosti Rangersin pelit näkemättä ja toi Dallasin pelin ohjelmointi kusi. stiflatille kiitokset raporteista. Ok, eli Nash on palannut jo kaukaloon sekä Lundqvist on löytänyt vireensä koska sai ihan oikean haastajan Talbotista. Hyvä myös että AV antaa nyt Talbotille tasaisesti pelejä koska peli kulkee. Biron pelasi yleensä vain 1-2 peliä kymmenestä.

Rangersilla on nyt kasassa 22 otteluun saman verran pisteitä ja Devils olisi yhden pisteen päässä Metropolitan divisioonassa.

Seuraavat vieraspelit ovat Predators, Lightning, Panthers, Bruins ja kuun viimeisessä pelissä kohdataan kotona Tortsin Canucks.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
NSH-NYR 0-2

Mikäs sen parempaa lauantaiyön tekemistä kuin katsoa Rangersin ottelua. Vai pitäisikö lisätä 'housut jalassa'..?

No huonot vitsit sikseen, Nashville oli siis vastassa. Aika tasaista menoa oli kyllä ottelu, ei virheitä eikä oikein kunnon tilanteitakaan. Puuduttavaksi joku ulkopuolinen voisi varmaan kutsua... Ottelussa Rangers sai kolme ylivoimaa ja etenkin ensimmäisessä nyt kiekkoa pyöritettiin pikkukolmiossa antaumuksella, harmi että sitä kiekkoa ei sitten ikinä saatu siitä kellekään muulle. Sen lisäksi ylivoimaan sisältyi yksi pitkäkiekko, yksi paitsio (jossa Richards lipui niin varmana viivan yli, että kuka ihme siellä ennakoi) ja yksi pystysyöttö Zuccarellolle, joka tinttasi veskaa päin. Eli samaa tuttua... Ja toki päästettiin yksi alivoimamaa...eikun nyt vastustaja ei osunutkaan kuin tolppaan. Alkaa olla oikeastaan mielenkiintoista seurattavaa, mitä kaikkea noilla ylivoimilla saadaan tuherrettua.

Talbotille toinen nollapeli putkeen! Hienoa! Näillä otteilla kyllä tuuraa hyvin Bironin, varsinkin kun se alkujännitys on taaksejäänyttä. Kohtalaisen vähillä laukauksilla tänään kyllä pääsi (17) ja lopussa oli tolpatkin apuna. Eikä vastustajan veska sen huonommaksi jäänyt, kummallekaan illan maalille ei voinut mitään.
On muuten toi Nashvillen kakkosveska Mazanec (piti oikein käydä lunttaamassa nimi) aika eleetön torjuja. Oikein pisti silmään, miten vähillä liikkeillä suorittaa torjunnat.

McDonagh ohjasi Girardin vedon hienosti sisään ensimmäisessä maalissa. Toinen tuli Nashvillen keskialueen kardinaalivirheen seurauksena 2-1 hyökkäyksestä, kun Zuccarello tarjoili hienosti Stepanille.

Mikäs siinä, lännestä täydet pisteet, kyllä kelpaa. Ja näin tilastot tuon ensimmäisen lännenkiertueen jäljiltä vähän myös paranivat lännen joukkueita vastaan. Tästä on hyvä jatkaa Floridaan.

Laitetaan nyt vielä tähän loppuun kentälliset millä tässä ollaan menty. Huomionarvoista että kellekään muulle hyökkääjistä ei tullut alle 12 minuutin peliaikaa kuin Pouliotin 8:48. Eli perinteistä nelosta ei oikein ollut... Nykyinen Dorsett ja miksei Boylekin mielestäni menee kyllä vähän hukkaan siinä ns. perinteisessä nelosessa, joten ehkä siksikin tällainen peluutus.

Rick Nash-Brad Richards-Ryan Callahan
Chris Kreider-Derek Stepan-Mats Zuccarello
Carl Hagelin-Derick Brassard-Benoit Pouliot
Brian Boyle-Dominic Moore-Derek Dorsett

Ryan McDonagh-Dan Girardi
Marc Staal-Anton Stralman
John Moore-Michael Del Zotto

Cam Talbot
Henrik Lundqvist
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
TB-NYR 5-0

No juu, nolla viis, siitä viis. Tämä peli meni Rangersilta täydellisesti ohisektoriin ja parempi vain suunnata jo katse toiseen Floridan tiimiin.

Alussa jo näki, että tänään Talbot astelee vielä maalille ja St. Louis tekee hattutempun. No, Purcell ei aivan saanut syötetyksi St. Louisille sitä hattutemppua, joten joutui sitten itse laittamaan viidennen sisään ja katkaisemaan Talbotin nollapeliputken, muuten arvaus osui.

On muuten aika tykki maalintekijä toi St. Louis, katsokaa nyt noita maaleja! Ekan heittää uskomattoman hienosti Lundqvistin sivuttaisliikkeen jälkeen edestä sisään puolittaisesta läpiajossa ja toisen rannaa millintarkasti (ja miten yllättävästi) takakulmaan niinikään läpiajosta. Huh, vielä lisäyksenä Teddy Purcellin ensimmäinen rannari, niin kyllä oli komeita maaleja tänään. Harmi vaan että väärässä päässä... Ainoastaan toi ottelun eka oli sellainen ihme rääpäisy, joka pomppi jotenkin Lundqvistin taakse. No saipahan tämä Nikita Kucherov ekalla vedollaan ekan NHL-maalin. St.Louisille muuten 1000 NHL-ottelua täyteen (ja risat itseasiassa).

Tampan ensimmäinen ylivoima oli myöskin kaunista katseltavaa, kiekko pyöri ja ainoastaan huono tuuri esti St. Louisia pistämästä takatolpilta tyhjiin paria kertaa, kun kiekko kimposi päätylaidoista. Selostajat sanoivat, että nyt ilman Stamkosia kiekko pyörii jouhevammin, kun eivät hae Stamkosille kokoajan vetopaikkaa. Tiedä sitten totuutta.
Ja kyllähän Rangerskin sai taas harjoitella sitä ylivoimaa. Harjoittelemiseksi sitä kai voi kutsua. Suoraan sanottuna heittäisin sen Arnielin sieltä penkiltä kravatista Columbukseen, jos tosiaan on tuon ylivoimasysteemin takana. Tuntuu että pelaajat unohtavat kaikki alkeetkin kun ylivoima alkaa. Kuskataan, sokkosyötetään ja lauotaan aivan päättömistä tilanteista, vaikka pitäisi olla vastustajia vähemmän jäällä. Ikinä, ei siis ikinä rauhoiteta ja yritetä niitä vetopaikkoja hakea jotenkin järkevästi edun kautta. Aivan liikaa myös 'toivotaan vain että jotain tapahtuu', eikä järjellä perusteltuna tehdä jotain. Siis mitä hemmettiä!? Tänään ylivoiman "kohokohta" oli kun 5-3:lla päästetään mies yksin läpi. Siis ei helvata voi joka pelissä olla ylivoimalla vaarallisimmat paikat omassa päässä.

Rangersilla oli pari tilannetta pelin avauserässä, jossa ensin poikittaissyöttö pomppi parin Rangers-pelurin ohi aivan Tampan maalilla ja sitten Strålmanille tarjoiltiin tuhannentaalantilanne iskeä maalin kulmalta, mutta hän kääntää vielä maalin eteen ja koko tilanne kuivuu kokoon. Noista kun olisi saatu se eka, niin kenties peli olisi ollut erinäköinen. Mutta ei tänään.

Silloin kun Dorsett löytyy nelosesta, niin ilmeisesti se tietää jonkun tappelumoodin kytkeytymistä ja tänäänkin nähtiin yksi vääntö. Oli kyllä toi vastustajan Labrie vähän eri sarjasta ja ei tainnut Dorsettilla olla oikein jakoja. Näin olin havaitsevinani siitä pienestä ajasta, kun miehet väänsivät. Labrie tosin ei palannut peliin enää tuon jälkeen, joten hajottikohan jotain? Pikanttina yksityiskohtana Dorsettin pelipaita repesi olkasaumasta.

Tänään myös Filppula kirjaimellisesti että tilastollisesti jyräsi Richardsin yli aloituksissa.

Tampalta siis puutuivat Stamkos ja tämä kolmosvaraus (tulevaisuuden NHL-peluri) Jonathan Drouin, joka ilmeisesti on ihan kohtalainen maalintekijä myös, joten maalinteko taitaa olla turvattu.

Richards sai vielä buuauksia, vaisuja tosin, joka sinänsä on hassua kun Richards itse viihtyi hyvin Tampassa. Onkohan Tampalla kiinnostusta mieheen jos Buy Out koittaa Rangersista? Myös Dominic Moore palasi entiseen kotihalliinsa ensi kerran. Myös hänellä oli vain hyviä muistoja kerrottavanaan. Ilmeisen pelaajaystävällinen joukkue.

Pyatt-veljekset kummastakin joukkueesta olivat pelistä loukkaantuneiden listalla. Rangersin Pyatt on mukana jo kuitenkin vieraskiertueella joukkueen kanssa.

Panthers siis keskiviikkona.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Jotenkin tuntuu, että Girardi ja McDonagh ei muista pelata vahvuuksillaan kuin joka toisessa pelissä, luulevat olevansa jotain kiekollisia velhoja kun tulee vähän YV-aikaa. Girardikin kun kellottanut parissa viimepelissä 5min YV:tä/peli, niin samaan aikaan taklaukset ja blokit tippunut nolliin.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Jotenkin tuntuu, että Girardi ja McDonagh ei muista pelata vahvuuksillaan kuin joka toisessa pelissä, luulevat olevansa jotain kiekollisia velhoja kun tulee vähän YV-aikaa. Girardikin kun kellottanut parissa viimepelissä 5min YV:tä/peli, niin samaan aikaan taklaukset ja blokit tippunut nolliin.

Totta, mutta McD:lla on potentiaalia hyökkäävämmäksi ja ylivoimapakiksi toisin kuin Girardilla jonka peli perustuu kovaan ja nöyrään peruspeliin. Rangersilta puuttuu viivasta Dan Boyle, Doughty, Letang tai Karlsson -tyylinen leader. Nyt siellä pyörii Richards, Cally, DZ, ja McD/Girardi.

Tuota Tamban peliä en jaksa edes kommentoida, VMP.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Totta, mutta McD:lla on potentiaalia hyökkäävämmäksi ja ylivoimapakiksi toisin kuin Girardilla jonka peli perustuu kovaan ja nöyrään peruspeliin. Rangersilta puuttuu viivasta Dan Boyle, Doughty, Letang tai Karlsson -tyylinen leader. Nyt siellä pyörii Richards, Cally, DZ, ja McD/Girardi.

Tuota Tamban peliä en jaksa edes kommentoida, VMP.

McD:llä on tosiaan jotain annettavaa hyökkäyssuuntaan, mutta Girardi on ollut yksi kauden suurimmista alisuorittajista. Välillä Girardii väläyttelee taistelutahtoaan, mutta sitten se taas unohtuu useammaksi peliksi. Liekö mukavuudenhalu vienyt halut kiekkojen blokkailusta, kun valmentajakaan ei vaadi suorittamista entiseen malliin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
FLA-NYR 2-5

Rangersilla näköjään on aina pakko antaa näissä Panthers-otteluissa hiukan siimaa, että saadaan jännä loppu, vaikka näyttäisikin jo kovin selvälle peli. Taas päästettiin maalin päähän, ennenkuin itse hölmöilivät ennen loppua itsensä jäähylle ja Zuccarello sutaisi ylivoimamaalin. Ylivoimasta puheenollen, tänään kyllä nähtiin oikeinkin maukas ylivoimamaali isolla Y:llä, kun Brassard ohjasi hienosti maalin edestä kiekon verkkoon ja samalla Rangersit pelissä johtoon hienon syöttökuvion päätteeksi. Siinä oli sitä jotain, joten ollaan nyt kerrankin tyytyväisiä. Ja tosiaan toi Zuccarellonkin oli ylivoimalla, vaikkei nyt niin näyttävä ollutkaan.

Richards sai melko "ilmaisen" maalin, kun Thomas ei nähnyt hänen maanuoliaistaan (=syöttöä) ja se livahti miehen selän taakse helpon näköisesti omien aiheuttaman maskin vuoksi. Myös Nash sai aika lahjoituksen, kun Florida-kaveri yrittää omalla alueellaan purkaa jostain omien jalkojen välistä tms. yhtä järkevää Rangersin menetettyä kiekon ja Nash nappaa pelivälineen takaisin ja sijoittaa takakulmaan. Viimeisen laittoi Hagelin tyhjiin vielä lopuksi.

Zuccarello lahjoi Panthersille ensimmäisen maalin kolmannessa erässä ja melkoisen pian Florida kavensi tosiaan jo maalin päähän, kun oudosti Lundqvistin alta todella pienestä kulmasta vastustaja pääsi tuikkasemaan rystyltä.

Kreideristä pisti silmään, vaikka mies sai eniten vetoja (4), niin miehen viimeistely-yritykset olivat kaikki silmiinpistävän munattomia rannareita Thomasin logoon. Aina ei tarvi olla lämäri, kuten Jutikin sanoo, mutta kyllä sitä silti voisi joskus koittaa, kun noi rannarit eivät ainakaan noilla laukauksilla uppoa ikinä. Vähän tarvisi päättäväisyyttä enemmän, kuitenkin sellaisia ihan hyviä tilanteenpoikasia miehelle tuli, josta todelliset huiput taikovat hyviä tilanteita.

Pyatt oli palannut kokoonpanoon Dorsettin tilalle (joka oli aika outo valinta sisänsä, koska mies ainoana sellaisena Prustmaisena energiapakettina toisi kolmosessa hyvää pöhinää), sekä Del Zotton oli korvannut taas Falk. Miller lähetettiin Hartfordiin.
e:Dorsett loukkasikin näköjään ranteensa TB-pelissä.

Uutena vuotena kohdataan seuraavaksi Panthers, joka onkin jo viimeinen kerta tällä kaudella.

Seuraavat kaksi peliä onkin näköjään päiväpelejä, kun Jenkeissä on pyhäpäiviä. Joten Boston perjantaina kasilta ja Vancouver lauantaina ysiltä ovat melkoisen katsottavia aikoja myös täällä Suomessa. Virittäytykää siis vastaanottimien ääreen. Itseltä jää nyt tuleva viikko väliin.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Del Zotton oli korvannut taas Falk.

Rangersia seuraava media arvioi, että DZ:n on kohta aika jatkaa matkaa uuteen kaupunkiin. Ei näytä istuvan AV:n systeemiin. Viime penkityksen jälkeen tullut se muutama helppo virhe omissa/per peli, eikä hyökkäyspäässäkään tunnu onnistuvan. Näkisin, että se on lopulta John Moore joka on vienyt Del Zotton pelipaikan. Moore liikkuu paremmin, pelaa varmemmin ja monipuolisemmin. Myös Falk toki täyttänyt paikkansa. Puolustuksen syvyydestä puhuttaessa niin Hartfordissa Aaron Johnson tehnyt aika kovat tehot (jakaa sisäisen pistepörssin kärkipaikan tulokas Danny Kriston kanssa). Lisäksi ilmeisesti myös Dylan McIlrath on parantanut ja ansainnut hurjat 104 jäähyminuuttia 19 pelissä. Tällaista ilkeää runkkaria olen pitkään kaivannut sinne Henrikin eteen.
“He’s maturing and his game is developing,” Beukeboom said of McIlrath. “He’s more confident with his health and ability. He’s got a good partner in Johnson. It’s a good fit. He’s developing the way he should and he’s probably a little bit ahead of the trend right now.”
Taisi olla Andrew Gross joka tosin kirjoitti, että juuri nyt Del Zottoa ei kannata myydä sillä treidiarvo on aika alhaalla. Mutta jos näin jossain vaiheessa kautta kuitenkin päätettään tehdä niin mitä olette mieltä: mitä tarvitaan vaihdossa? Hyökkäykseen kokemusta ja ratkaisuvoimaa vai puolustukseen leveyttä? Saisikohan Jarmolta Anisimovin takaisin...

McD muuten tehnyt jo varsin tiukat tehot mutta järkyttäviä virheitä tulee enemmän. Mitä ihmettä mies yritti Bjugstadin maalissa?


Viikonloppu tosiaa varmasti mielenkiintoinen, kiva taas seurata matsia järkevään aikaan...
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Del Zottoa ei kannata myydä sillä treidiarvo on aika alhaalla. Mutta jos näin jossain vaiheessa kautta kuitenkin päätettään tehdä niin mitä olette mieltä: mitä tarvitaan vaihdossa? Hyökkäykseen kokemusta ja ratkaisuvoimaa vai puolustukseen leveyttä? Saisikohan Jarmolta Anisimovin takaisin.

Mielestäni Del Zotton treidiarvo on korkea tälläkin hetkellä, vaikka alkukausi on mennyt suurimmaksi osaksi taistellen pelipaikasta. MDZ on kuitenkin todistanut pystyvänsä tekemään kovia tehoja mm. ensimmäisellä kaudellaan lähes 40 pistettä ja seuraavalla täydellä kaudellaan yli 40 pistettä. Viime kaudellakin mies oli noin 40 pisteen vauhdissa. MDZ on myös todistanut olevansa kova mies keväällä, ollen yksi Rangersin johtavia pelaajia vuoden 11-12 pleijareissa, josta tarttui 10 pistettä.

Itse antaisin Del Zottolle enemmän mahdollisuuksia ja peliaikaa. 23-vuotiaita noin lupaavia puolustajia ei aivan hirveästi ole olemassa. Puolustuspään pelaamisen pitää parantua. Jokaisessa ottelussa ei voi tulla vähintään yhtä aivopieru-harhasyöttö-menetys-tilannetta. Hyökkäyksien avustaminen ja pisteet tulevat aivan varmasti vastuun myötä.

Toki, jos saadaan joku oikeasti kova pelimies tilalle niin silloin pitää miettiä tarkasti. Anisimov, vaikka onkin yksi lemppareistani ei mielestäni ole Del Zotton arvoinen. Itse näin enemmän, että Dubinsky on juuri sellainen pelimies mitä joukkue huutaa. Toki meidän pitäisi lisätä jotain kylkiäisiä, että kauppa toteutuisi. Tällä hetkellä Rangersin tilanne kyllä kestäisi Del Zotton treidaamisenkin. Farmissa on kova omanpään pesijä Dylan McIlrath, joka on ottanut harppauksia kauden edetessä ja jopa tällä kaudella saatetaan nähdä ylhäällä. Hyökkääviä pakkeja löytyisi Strålman sekä ykköspakki McDonagh ja varauksin Staal, jolta odotetaan myös tehoja. Jopa Moore on ajanut Del Zotton ohi tällä hetkellä.

Summasummarun: Annetaan Del Zottolle peliaikaa tai järketään joku järkevä kauppa. Poppari-osastolla ei kannata koko kautta pitää.
 

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
Olen samaa mieltä Girardin kanssa. Rangersistä uupuu viivan quarterback eli pelintekijä/laukoja. Eli tuollainen kaveri pitäisi saada sinipaitaan, jollei Del Zotto löydä osaamistaan eli tarvitaan pelaajasiirto.

No, periaatteessa meillä on em. ukko. Muistelen Richardsin pelanneen Tampassa välillä viivassa ja pyssytelleen sieltä maaleja.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
No, periaatteessa meillä on em. ukko. Muistelen Richardsin pelanneen Tampassa välillä viivassa ja pyssytelleen sieltä maaleja.
Onhan Rangersissakin se Richards pelannut viivassa, sekä pyssytellyt tosiaan menemään. Maaleja tosin ei niinkään. Mutta on siellä viivassa tapahtumaa riittänyt, jos vastustaja on päässyt vähääkään antamaan painetta. Ei jatkoon. Tarvisi joku kiekonpyörittäjä, joka osaisi puolustaakin. Jos on seurannut, niin sitä ominaisuutta Rangersin ylivoimalla tarvitaan valitettavan usein.

Del Zotton mahdollisessa myynnissä jännää on se, että teoriassa takaisinpäin voisi tarvita juurikin sellaisen "DZ":n. Jollei sitä ykkössentteriä tai maalintekijää tulisi vaihdossa, eli ei tule. Eli vaihdetaan kiekollinen pakki kiekolliseen pakkiin..? Tai voisihan sieltä joku samivatasen tyylinen tulla, joka voisi olla parempi pyörittäjä, mutta heikompi omassa päässä. Kinkkinen tilanne, mutta kannatan myös Satherin quarterback-markkinoiden selaamista.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Nyt on käsillä ehkä kauden siistein viikonloppu Rangers-fanin kannalta. Kahdesti prime time -kiekkoa ja vastustajatkin hyvin mielenkiintoisia. Bruinsilla on alla heille erikoinen 6-1-tappio, joten he voivat tulla peliin pienillä muutoskokeiluilla. Toivottavasti sekoittaa heidän peliään entisestään. Tiukka ottelu on joka tapauksessa tulossa, sillä jos Bruins ei tee ottelusta vaikeaa, Rangers tekee sen itse.

En kannata Del Zotton myymistä. Ei psyyke kestä enempää ykköskierrosten hazardeja. Eli sellaiseksi se muuttuisi, jos MDZ onnistuu uudessa seurassaan kiitettävästi. Pidetään nyt edes välttävästi onnistuneesta draftista kiinni ja annetaan mieluummin enemmän vastuuta. Kuudes paikka on ainoa, jota liikuttelisin, eli Falk pysyköön täytepelaajana. Kaksi rightia sekä heidän parinsa (McDonagh, Staal) siihen. Mooresta on iloa vielä tulevina vuosina. Vaikka en Blue Jacketsia hänen siellä ollessaan juuri seurannut, uskallan todeta, että on saanut Manhattanilla enemmän aikaiseksi.

Viimeisestä seitsemästä runkosarjakohtaamisesta Rangers on vienyt viisi. Pudotuspelejä ei viitsi muistella. Vieraskiertue kunnialla pakettiin ja huomiseksi kova flow Canucksia vastaan!
 

KokkosEsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Itse antaisin Del Zottolle enemmän mahdollisuuksia ja peliaikaa. 23-vuotiaita noin lupaavia puolustajia ei aivan hirveästi ole olemassa. Puolustuspään pelaamisen pitää parantua. Jokaisessa ottelussa ei voi tulla vähintään yhtä aivopieru-harhasyöttö-menetys-tilannetta. Hyökkäyksien avustaminen ja pisteet tulevat aivan varmasti vastuun myötä.


Summasummarun: Annetaan Del Zottolle peliaikaa tai järketään joku järkevä kauppa. Poppari-osastolla ei kannata koko kautta pitää.

Aika pitkään tuli seurattua AVn valmentamista ja peluutusta. Ja päällimmäisenä puolustuspään/nuorista ukoista voin todeta, että jos AVltä menee luotto johonkin pelaajaan, on luottamuksen takaisin saaminen lähes mahdotonta...
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Jees, siinä meni taas kolme peliä, ensin voitto Floridasta 5-2, tappio Bostonille 2-3 ja viime yönä vielä voitto Tortsin Vancouverista 5-2!

Florida peli oli jotenkin tylsän oloinen kunnes lopussa perseiltiin ja kaverit pääsi maalin päähän mutta onneksi saatiin heti ylivoimalla 4-2 ja viimeinen tyhjiin sekä 2 pistettä.

Bostonia vastaan oli hyvät 2 erää, kunnes kolmannen erän alussa Boston sai roikun ruuhkaan joka kimposi sitten Girardin kautta sisään. Boston hallitsi sitten peliä ja Chara niittasi hirveän lämärin Henkan läpi maaliin.

Canucks peli oli taas pitkästä aikaa hyvää hokia, tehtiin hienoja maaleja, 2 ylivoimallakin, oli 2 tappelua (Dorsett vs Sestito ja Bieksa vs Boyle) ja Kreiderin hattutemppu! Nash sai myös itseään niskasta kiinni ja saalisti kelvolliset 1+2. AV oli heittänyt nyt ykköseksi Kreider-Stepan-Nash ja hyvin näytti toimivan.

Tortsia oli myös kiva nähdä, tukka harmaantuu edelleen.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ja Rangersin voitto-tappio -tahti (14 voittoa ja 14 tappiota) jatkui Jetsiä vastaan 2-5 tappiolla. Peli alkoi ihan räväkästi kun McD toimitti kiekkoa maalille ja Zuccis ohjasi sen ilmasta Pavelecin taakse. Toisessa erässä Jetsit tuli tasoihin Setoguchin maalilla. Jetsit meni ohi Albertin päästyä läpi ja tilanne 1-2. Captain Cally sai hakattua tasurin maalin edestä ennen toisen erän loppua. The Päällikkö teki sitten 2-3 ja 2-4 maalit kolmannessa erässä ja Wheeler teki viimeisin 2-5 tyhjiin. Eipä siis ihmeitä koko pelissä, ja ainiih olihan siellä Peluso vs Falk -tappelu. Talbot oli todistamassa kauden toista tappiotaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
BUF-NYR 1-3

Menikin itseltäni ohitse vain Vancouver- ja Winnipeg-pelit, tai Winnipeg-pelistä jälkipuolisko (eipä kannattaisi katselle vaakatasossa matseja). Nim. Girardi laittoikin jo tiiviit raportit tänne. Bostonista näköjään otetaan nykyisin se tuttu maalin häviö joka kerta. Vancouver jäi jyrän alle ja Kreiderille hattu, hienoa! Winnipeg olisi pitänyt voittaa. Brassard iski taas yhden lisää niihin hänen ei_näitä-syöttöihin.

Lundqvistille tosiaan sorvattiin jatkosopimus, $8,5M ja seitsemän vuottako. Siitä onkin juttelua riittänyt tuolla treidit ja sopimukset -ketjussa. Itse olen varovaisen tyytyväinen. Paljon rahaahan se on yhteen peluriin ja se ~1,5M lisää nykyiseen, sekä se että Lundqvist lähentelee neljääkymmentä loppupuolella sopimusta. Mutta pakkohan se oli jatkosopimus tehdä. Mutta mahtoi kyllä olla helpoimmat "neuvottelut" ikinä..? Agentti: "Me olemme tulleet siihen tulokseen, että $8,5M ja 7 vuotta olisi pituus vaatimuksessamme." Sather: "Selvä, tohon nimi alle." ...? Eihän tollasta nyt tarvitse edes neuvotella, vai saiko Sather tingittyä kymppimillistä ton muka?? Tässä olisi kuitenkin ollut olympialaiset ja playoffit aikaa ns. sovitella. No, nyt toki on muitakin sopimuksia neuvoteltavana. Näin jälkikäteen olisi kiva ollut myös tietää mikäköhän muu joukkue (pl.Philly) olisi tohon tarjoukseen lähtenyt ja etenkin Lundqvist siihen vielä suostunut. Väitän että Lundqvist pelaa mediapeliä kaiken menneiden KHL jne. kanssa, koska mies selvästi myös itse viihtyy New Yorkissa, eikä halua lähteä tässä vaiheessa uraansa muuallekaan suht hyvin pärjäävästä joukkueesta. Eli varsinaisesta UFA:sta ei oltaisi voitu puhua kesälläkään, ilman kotiseutuetua. Tai mistäs minä sen tiedän, vaikka mies olisi aina halunnut pelata vaikka Nashvillessä tai St. Louisissa, mutta nyt otti rahat pois ilman mieluista joukkuetta. Siksi kuitenkin pieni kaiherrus, ettei silti yhtään kotiseutualennusta Rangers saanut, ilman että oltaisi neuvotteluissa "alettu pelaamaan kovaa". Joten toivotaan nyt sitten, että mies pelaa nykyisellä tasollaan pitkälle tulevaisuuteen. Ja loppuun täytyy muistuttaa, että liian hyvin muistoissa on vielä kaikki ne kokeilut Richter-ajan jälkeen veskapuolella, joten ei missään tapauksessa saa aliarvostaa hyvin suorittavaa maalivahtia. Toivottavasti tästä ei myöskään tule mitään Luongo-casea lopulta. No, onneksi meidän valmentaja ei tuollaiseen....oh, wait.

No nyt vain niiden lukuisten muiden sopimusten kimppuun sitten, joista ei vähäisimmät kapteeni-Callahan ja Girardi. Vaihtaako nim. Girardi #5 nimimerkkiään, jos ei jatkoa Danille tule..?

Siellä oli myös näköjään ollut kasa muiden jengien johtoporrasta katselemssa Jets-peliä, joten eiköhän siellä jotain treidiä ole tekeillä. Tai oli, Del Zotto otti -3, jos häntä olivat katselemassa...

Mitäs sitten illan peliin. Rangersissa onkin tässä välissä tyhentynyt kokonaan sairasosasto ja kaikki ovat pelaamaan kykeneväisiä. Dorsett ja Falk healthy scratches (edit: Dorsett poissa taas ranteensa takia sittenkin). 14-14 recordi tähän mennessä.

Vastassa siis Buffalo, joka on jumahtanut idän viimeisten joukkoon. Voisi melkein aloittaa samanlailla kuin viimekertaisen Buffalo-pelin raportointini. Tilaa annettiin ja maalille sai lähestulkoon kävellä. Etenkin toi puolustuspelaaminen on Buffalolla heikolla mallilla. Mutta eihän Rangers taaskaan osannut sitä hyödyntää kunnolla. Ville Leinokin oli paitsi saanut peliaikaa, myös vauhtia peliinsä ja tarjoilipa mies oivan paikan ketjukaverilleen D'Agostinille, joka veivasti aivan liian kauan vapaasta paikasta ja ei kyennyt lopulta edes vetoon. Nash veivasi sitten erän loppuun todella hienon yksilösuorituksen. Itse haluaisin nähdä niitä ns. tahtomaaleja Nashilta ennemmin kuin näitä pikkunäppäriä, mutta ei parane alkaa liian ronkeliksi, joten kaikki kyllä käy. Hienohan se olikin.

Toinen erä meni pelaillessa ja kummallakin oli kyllä hyviä maalipaikkoja paljonkin, mutta ne maalintekijät puuttuu. Tai ainakin puuttui nyt. Nelosen Moore oli kyllä koko pelin ajan näkyvä hahmo, hyvä mies neloseen kyllä kun osaa pelatakin. Pouliotin taas näkisin mielelläni korkeammalla potentiaalinsa vuoksi (onko potentiaali vaan ikinä realisoitumassa) ja Pyatt sopisi omassa kokoonpanossani oikein hyvin scratchiin, mutta kyllä mies jotain voitelee oikein, kun aina pelaa.

Kolmannessa ehdin jo manailemaan Brassardin ratkaisua syöttää ylivoimalla selvästä maalintekosektorista pieneen kulmaan Richardsille, mutta niin vain Richards sieltä rannasi 2-0 Rangersille. Tämän jälkeen Lundqvist saikin venytellä joka raajaansa Buffalon rynnistäessä maalille oikein urakalla. Lopulta Zuccarello lopettaa jännityksen rannamalla Millerin kainalosta 3-0. Tyler Ennis vie kaksi minuuttia ennen loppua Lundqvistin nollan ja tämä ottaa silminnähden päähän Lundqvistia. Lopussa vielä Nash vetäisee olan takaa ohi tyhjän maalin ja saa omaan päähän tilanteen aikaan ...joka päätyy taas siihen, että Leinon syötöstä ei kukaan saa mitään aikaiseksi. 3-1.

Sam Rosen on muuten siitä myös hyvä selostaja, että osaa myös "hehkuttaa" vastustajan hyviä suorituksia. Sellainen yksipuolinen paikallisselostaja kun käy nopeasti rasittavan puusilmäiseksi. Mies myös löytää kiinnostavia yksityiskohtia vastustajista. Tällä kertaa kertasi NHL:ään palanneen valmentaja Ted Nolanin käänteitä. Ulkonäöstä voisi päätellä, että mies oli Japanin mafiaa pyörittämässä, mutta olikin näinä välivuosinaan mm. Euroopassa valmentamassa Latvian maajoukkuetta.

Lauantaina siis alkaa jopa yhdeksän ottelun kotipeliputki! Ja mikä parempi aloitus kuin maksaa vihdoin ne kalavelat Devilsille. Siitä sitten Washington, Nashville, Columbus, Calgary, Pittsburgh, Islanders, Minnesota ja lopulta Toronto juuri ennnen joulupukin ovelle kolkuttelua. Kohtuu hyvä joulukuu new yorkilaisille Rangers-faneille. Ja miksei meille muillekin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös