New York Rangers (2.) – Pittsburgh Penguins (3.), Metropolitan 1. kierros

  • 22 953
  • 137

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Rangers meinaa ilmeisesti jatkaa samoilla ketjuilla (nelonen tietysti määrittyy vasta ottelun alla) ja, mikä tärkeintä, samoilla puolustajapareilla. Mitä sitä toisaalta muuttamaankaan huonosti toimivia systeemejä.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Joskus se veteraanien saama siima jaksaa hämmästyttää. Olisin ottanut tuonne mieluummin vaikka Tinordin kuin katsonut Nemethiä enää minuuttiakaan, mutta ilmeisesti siellä sitten koetaan että pelituntuma ei kenelläkään muulla riitä ja vaihtoehtoja ei ole. Mainitsemasi Jones olisi tosiaan voinut saada edes satunnaisesti kiekon omalta alueelta ulos vaikka hyvän avaussyötön muodossa, eikä se nyt ainakaan huonommin olisi voinut enää pelata. Ja olisi voinut jopa vielä oppia jotain virheistään.

Hyökkäykseen olisi ollut kiva myös saada vähän jotain herätystä ketjuihin. Ei tuolla oikein kenelläkään tunnu olevan avaimia pimentää Crosbya, mutta Vatranon olisi voinut vaikka vaihtaa päittäin Coppiin tai Kakkoon. Ja vaikka sitten se Gauthier Reavesin tilalle, jolta loppui jalka jo ensimmäisen erän jälkeen.

Toivottavasti yöllä kaadutaan edes saappaat jalassa, ellei jopa yllätetä voitolla.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Hiukan hämmentävää, ettei nuorehko ja yleensä energinen Rangers ole saanut annettua enempää painetta Penguinsin heikohkolle pakistolle. Ensimmäisen pelin alun jälkeen siellä ovat Pettersonit ja Mathesonit saanet kiekotella paljon vapaammin, jolloin myös niitä pitkiä avauksia on Pens päässyt käyttämään.

Pensin voiton takuuna on ollut kuitenkin edelleen se kiekon pitäminen poissa omalta alueelta, varsinkin kun veskarikin aiheuttaa välillä rytmihäiriöitä. Vaikka tyylikkäästi on Dom selvinnyt vaikeassa paikassa. Pensin tehokkuus on myös yllättänyt, on niitä pelejä nähty joskus, kun viedään sata nolla ja mistään ei uppoa. Nyt vähän toisin päin, joskin kohtalaisen ansaittu tilanne sarjassa - se eka maraton-peli voikin lopulta olla se "ratkaiseva". Vielä kun saisi ne kaikki sylinterit jauhamaan samassa matsissa, niin toinen kierroskin voi mennä jännäksi.

Mutta turha nuolaista ennen kuin läski leidi laulaa, sillä Rangers on nyt himassa all-in ja varmasti tulee päälle kuin yleinen syyttäjä. Odotan viihdyttävää matsia, ja vaikka Pensin voittoa toivotaan, ei se tappiokaan maailmaa kaada, kyllähän näitä pelejä katsoo vaikka sen seitsemisen.

Veikataan nyt vaikka 4-3 Rangereille, Kreider x2, Kakko ja Zibanejad maalintekijöina kotijengille ja Guentzel, Crosby ynnä yllätysveto Teddy Blueger tekee Pensin maalit.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Trouballa on vaikeuksia pitää kyynärpäät alhaalla taklaustilanteissa. Ensiksi kyynärpää Guentzelin takaraivoon ja sitten Crosbya naamaan toisessa erässä ja Crosby sairastuvan puolelle. NHL ei varmasti aio tuolle tehdä yhtään mitään.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Olipahan naurettava peli Pensillä kaikki täysin hallussa kunnes Trouba vetää kyynärpäällä Crosbyä päähän ilman rangaistusta ja Sidin jättäessä pelin pakka menee täysin sekaisin. Kolmannen erän alkuun Pettersson saa jäähyn koska Copp luistelee hänen perässään??WTF? Boyle kampataan hyökkäyksessä alivoimalla ja siitä Rangers pääsee 5vs3 hyökkäykseen ja Chytil ratkaisee pelin. Wes McCauley eläkkeelle kiitos. Guentzelin ja Malkinin sekoilujäähyt tappoi mukavasti aikaa kellosta lopussa, hienoa työtä. Johtajuus oli täysin kateissa Crosbyn poistuttua koppiin.

Rangers voittaa sarjan jos Crosby ei ole kunnossa, häviää jos on.
 
Viimeksi muokattu:

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - jäällä ja nurmella
Jos oli Pingviineillä johtajuus kadoksissa Crosbyn poistumisen jälkeen niin ei sitä kyllä Rangersilläkään ollut. Avainukot melkoisen yössä.

Vaan olipas se vaihderikas peli. Ensimmäisen erän jälkeen sitä melkein jo erehtyi luulemaan, että tämä on tässä, niin hyvin Pingviinit puolustivat eikä Rangers päässyt yhtään mihinkään. Niin vain tuuli onneksi kääntyi. Mielenkiintoinen tulee kuudennesta.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Crosbyn tilanteessa kontaktia pahentaa tuo jaloissa oleva maila, jonka seurauksena Crosby horjahtaa juuri ratkaisevalla hetkellä ennen osumaa - lopputulos toki sitten ilmeisen selkeä, kyynärpää päähän. Kyseenalaista tekemistä Troubalta, ei siinä. Hänellä ei ole ennenkään ollut tapana jättää käyttämättä tilaisuuksia taklata. Aika usein liikutaan siellä sääntökirjan harmaalla puolella, kun ajetaan haavoittuvassa asemassa olevia pelaajia pystyyn. Kurinpidon tuntien en silti odottaisi tästä mitään suuria jälkiseuraamuksia.

Pettersson sai jäähyn, sillä osui kiekotonta Coppia olkapäällä päähän. Boylen tilanne oli sitten onnekas viheltämättä jättäminen, mutta tuomarit nyt on muuten vaan surkeita ja tällä kertaa näin päin. Mutta jos nyt itse pelistä, niin ensimmäiseen erään perinteinen huumorimaali ja 0-2 -tilanteessa oli kyllä ns. usko koetuksella. Ei nyt tullut ihan sitä 'statementia' kärkipelaajilta jota noin umpisurkean nelospelin jälkeen olisi toivonut. Onneksi nuorisoketjulta huikea peli, lämmittää mieltä että Lafrenieret ja kumppanit eivät hyydy tosipaikassa. Lindgren oli saatu jotenkin raavittua kasaan, selkeä vahvistus omille puolikuntoisenakin kun tuo yksi luisteleva joukkotuhoase jäi ainoastaan 16 sekuntiin peliajassa.

Ei siellä hirveästi valoa ollut Crosbyn aikana, mutta jälkeen saivat sitten juonesta kiinni ja riittävästi rumputulta Dominguen maalille. Mutta eiköhän tämä ensi pelissä katkea, vaatisi Shesterkiniltä alkukauden tasoisen +40 torjunnan ryöstön, mutta mahtaakohan olla näköpiirissä. Pelin avaamisessa ja karvauspelaamisessa Penguins edelleen valtavasti edellä.

E: Ja monessa muussakin asiassa, mutta tiivistetysti puolustamisessa ja hyökkäämisessä.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Jos se yhtään lohduttaa niin myös Rangers on pelannut ilman ykkössenteriään käytännössä koko sarjan ajan.

No, hölmöt vitsailut sikseen. Kyllähän tuossa taklauksessa todennäköisesti sitä pääkontaktia tulee, mutta tokkopa tuossa Trouballa oli taka-ajatuksena mikään headhunttaus, hakee sitä kovaa pommia ja juuri ennen kontaktia Crosby polkaisee itsensä vähän kummalliseen asentoon jossa ajautuu alemmas. Kontakti päähän mutta vahingossa. Olisi kyllä kiva nähdä tilanne toisestakin kulmasta.

Crosbyn merkitys joukkueelleen kyllä realisoitui todella selkeästi heti tämän tipahdettua pois, ennen tuota Pens alisti todella haluttoman oloista kotijoukkuetta miten halusi, ja ekan erän jälkeen olin valmis heittämään itsekin pyyhkeen kehään kun niin laiskalta ja flegmaattiselta touhu näytti kakaraketjua lukuunottamatta. Mutta kuten aiemminkin tässä sarjassa, niin ne momentumit vain heittelevät ja Rangers sai kaavittua hurmoksen kautta tarvittavat osumat. Kreider ja Zibanejad vetelevät edelleen täysin yössä, jätkillä ei ole ilmeisesti mitään hajua että siellä pelataan nyt pudotuspelejä vaan aivot ovat jossain runkosarjan vikat höntsäilyt-moodissa edelleen. Raivostuttavaa seurattavaa.

Vähän sellainen fight to live another day-fiilis tästä silti jäi. Vaikka Pensin paletti levisi vähän käsiin ykkösketjun hajottua, uskon että seuraavaan peliin joukkue tulee taas veemäisen valmiina, oli Crosby mukana tai ei.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Trouba päätti kääntää sarjan iskemällä kyynärpäällä Crosbya päähän. Rotta mikä rotta. Peli täysin hallussa, ja sitten tuon jälkeen ote katosi.

Yksi peli pitäisi voittaa, toivotaan että joukkue ja Domingue siihen pystyy. Jälkimmäiseen ei ole kyllä luottoa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Trouban kohdalla tuota tilannetta pahentaa se, että jo pelin avausminuutilla Trouba taklaa kyynärpäällä Guentzelia suoraan takaraivoon. Ikävä kyllä Pens on pehmeä, sillä kyllähän jonkun vatipään voisi uhrata lyömään Troubalta hampaat kurkkuun, mutta kun eihän tästä koko organisaatiosta löydy yhtään sellaista pelaajaa. NHL nyt ei reagoi mitenkään siihen, että yksi pelaaja hunttaa vastapuolen pelaajia kyynärpäillään.

No tästä Crosby sivuun loppukaudeksi ja sarja Rangersille. Kivaa oli sen aikaa kun se kesti. Yhden pelin se ainakin jo maksoi joten well played Trouba.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Eikö Malkinilla ole yleensä tapana ollut herätä viimeistään siinä kohtaa, kun Crosby on sivussa? Ulkomuistista pelannut jotain 150 peliä ilman Crosbya ja niissä 200 tehopistettä. Molempiin lukuihin +/- 10. Tähän lisäksi se, että jokainen muukin pelaaja kasvanee sen 5 senttiä lisää pituutta kun halutaan voittaa kapteenille. Rangers tuskin kuin taikaiskusta oppii ainakaan pelaamaan jääkiekkoa siellä teidän kotihallissa.

Jos se nyt siis on varmaa, että Crosby ei pelaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Eikö Malkinilla ole yleensä tapana ollut herätä viimeistään siinä kohtaa, kun Crosby on sivussa? Ulkomuistista pelannut jotain 150 peliä ilman Crosbya ja niissä 200 tehopistettä.

Rukosarjassa tämä. Ei päde pleijareihin.

Onhan Rangerskin hyvä runkosarjassa.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Rukosarjassa tämä. Ei päde pleijareihin.

Onhan Rangerskin hyvä runkosarjassa.
Ei näytä olevan otantaa hirveästi pudotuspeleistä. Löysin kaksi peliä Malkinilta ilman Crosbya, joissa 0+3.

Rangers nimenomaan pelaa tuolla kaukalossa vielä runkosarjakiekkoa, joten voi hyvin päteäkin. Malkinin tarvitsee lähinnä sen verran kyetä roikkumaan kiekossa, että Guentzel kerkeää luistelemaan takatolpalle.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No, kyllä se 1-2 maalikin siinä herätteli kotijoukkuetta, ei pelkkä Crosbyn poistuminen. Voi olla, ettei olisi Crosbynkaan mukana ollessa pystyneet patoamaan. Paha menetys tietysti kuitenkin, man of the series, vaikka yhdellä palopostilla 7 maalia onkin.

p.s. Rangersilla oli pian 4-3 maalin jälkeen paikka paketoida peli, mutta Kreider päätti sitten 4-1 hyökkäyksessä vetää keskeltä kaukaa maalista. Oli harvinaisen hölmösti pelattu tilanne.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
No, kyllä se 1-2 maalikin siinä herätteli kotijoukkuetta, ei pelkkä Crosbyn poistuminen. Voi olla, ettei olisi Crosbynkaan mukana ollessa pystyneet patoamaan. Paha menetys tietysti kuitenkin, man of the series, vaikka yhdellä palopostilla 7 maalia onkin.

p.s. Rangersilla oli pian 4-3 maalin jälkeen paikka paketoida peli, mutta Kreider päätti sitten 4-1 hyökkäyksessä vetää keskeltä kaukaa maalista. Oli harvinaisen hölmösti pelattu tilanne.
Ja se 1-2 maalihan tulikin ensimmäisessä vaihdossa ilman Crosbyä, kun totutusti hyökkäyspäässä kaikki vaihdot pyörinyt ykkösketju sai keskelleen Carterin ja pyörikin sitten omissa pitkän vaihdon päästäen maalin lopulta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ja se 1-2 maalihan tulikin ensimmäisessä vaihdossa ilman Crosbyä, kun totutusti hyökkäyspäässä kaikki vaihdot pyörinyt ykkösketju sai keskelleen Carterin ja pyörikin sitten omissa pitkän vaihdon päästäen maalin lopulta.
Oliko noin? Vissiin unenpöpperöt silmissä, kun muistelin kavennuksen tulleen ensin.

Mutta jos yhteen mieheen Pens tämän häviää 3-1 johdosta, niin on sitten niin paska joukkue, että joutaa tippuakin.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Mielestäni Malkinin poikkari Rooneyhin oli törkeämpi, mutta ei ketään kiinnostu, kun Rooney on turha pelaaja eikä loukkaantunut. Trouban tilanteesta 2 minuuttia boxia ja peli jatkuu.

Mahtava nähdä kid-line ihan liekeissä ja kannattelee jengiä. Toisaalta aika paha, kun jengin parhaat ihan yössä.
 

Hööty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Penguins
Oliko noin? Vissiin unenpöpperöt silmissä, kun muistelin kavennuksen tulleen ensin.

Mutta jos yhteen mieheen Pens tämän häviää 3-1 johdosta, niin on sitten niin paska joukkue, että joutaa tippuakin.
Ehkä näin, mutta onhan siellä kuitenkin 4 muutakin miestä telakalla.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Oliko noin? Vissiin unenpöpperöt silmissä, kun muistelin kavennuksen tulleen ensin.

Mutta jos yhteen mieheen Pens tämän häviää 3-1 johdosta, niin on sitten niin paska joukkue, että joutaa tippuakin.
Crosbyn arvoa ei voi ylikorostaa mutta onhan tuolla aiemminkin menty vaikeassa tilanteessa ilman 1- ja 2-veskoja, joukkueen toiseksi parasta laituria Rakellia, joka headhuntattiin ekassa pelissä ja ykkösparin pakkia. Toki ilman niitä tuli vielä voittoja mutta ei sitä nyt ihan loputtomiin voi kestää.

Noh sarja vielä kesken mutta aika vaikeaan tilanteeseen Jarry joutuu ehkä palaamaan ilman pelituntumaa tai sitten jatketaan Dominguella ja toivotaan ettei Rangers saa vetoja.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ehkä näin, mutta onhan siellä kuitenkin 4 muutakin miestä telakalla.
Juu, mutta Crosbyn tippuminen tässä on nyt muka kääntämässä koko jutun. En mä usko edes. Eilen saatto käydäkin niin, että lamaantuivat siitä hetkeks ja,Rangers sai samaan aikaan momentumin päälle. Pens kyllä vie tämän ilman Crosbyakin, jos ei Rangersin peli muutu.
 

Hööty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Penguins
Juu, mutta Crosbyn tippuminen tässä on nyt muka kääntämässä koko jutun. En mä usko edes. Eilen saatto käydäkin niin, että lamaantuivat siitä hetkeks ja,Rangers sai samaan aikaan momentumin päälle. Pens kyllä vie tämän ilman Crosbyakin, jos ei Rangersin peli muutu.
Toivottavasti menee jatkoon, mutta tänään oli kyllä kamalan näköistä peliä ilman Crosbya.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
toiseksi parasta laituria Rakellia, joka headhuntattiin ekassa pelissä
Jos kyseessä oli tietoinen headhunttaus ja etukäteen päätetty taklaus päähän joka voi johtaa pelikieltoon, miksi Rangers olisi valinnut tuohon rooliin Ryan Lindgrenin joka on joukkueen ykköspakkiparin toinen puolisko? Eikö näihin julmiin ja harkittuihin käskytyksiin kannattaisi käyttää esim. Ryan Reavesin kaltaista vähemmän tärkeää pelaajaa sieltä alaketjuista?
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Ehkä näin, mutta onhan siellä kuitenkin 4 muutakin miestä telakalla.
Karu fakta, mutta olennainen osa menestymistä keväisin on myös hyvä tuuri loukkaantumisten kanssa. Penguinsilla toki poikkeuksellisen huonot kortit kädessä, mutta on sieltä Rangersiltakin ketjullinen hyökkääjiä pois, ja varmaan saman verran pelaamassa piikkien voimalla.

Jokainen noista poissaolijoista muuten on noita "tough to play against" -narratiivin mukaisia hankintoja, koska front office oli sitä mieltä että joukkue on liian pehmeä. Lindgren tuntui yöllä palatessaan saavan jotain intensiteettiä hengitettyä vähän muihinkin.

Prosentit on kyllä edelleen Penguinsin puolella. Toiselta kierrokselta en toki jaksa ihmeitä odotella, kun sieltä tulee oikeasti liigan top 5 -joukkue vastaan.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Jos kyseessä oli tietoinen headhunttaus ja etukäteen päätetty taklaus päähän joka voi johtaa pelikieltoon, miksi Rangers olisi valinnut tuohon rooliin Ryan Lindgrenin joka on joukkueen ykköspakkiparin toinen puolisko? Eikö näihin julmiin ja harkittuihin käskytyksiin kannattaisi käyttää esim. Ryan Reavesin kaltaista vähemmän tärkeää pelaajaa sieltä alaketjuista?
Kyllähän se Reaves kävi siinä Marinoa vetämässä pari kertaa päähän samassa erässä mutta Marino selvisi siitä(vai oliko Lafreniere toisessa tilanteessa?). Se taklaa jolla on paras paikka siihen. Noh aggressiivista peliä ja kovia taklauksiahan se Rangersin taktiikka oli siinä ensimmäisessä erässä muutenkin mutta jos kolme kertaa taklaa erän aikana päähän voidaan kyllä puhua jo headhunttauksesta.
 

ilatzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Kyllähän se Reaves kävi siinä Marinoa vetämässä pari kertaa päähän samassa erässä mutta Marino selvisi siitä(vai oliko Lafreniere toisessa tilanteessa?). Se taklaa jolla on paras paikka siihen. Noh aggressiivista peliä ja kovia taklauksiahan se Rangersin taktiikka oli siinä ensimmäisessä erässä muutenkin mutta jos kolme kertaa taklaa erän aikana päähän voidaan kyllä puhua jo headhunttauksesta.

Ohhoh. Onkohan siellä edes tuomareita kentällä kun oikeen kolme päähän kohdistunutta taklausta mennyt ohi? Kaikkea sitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös