New York Rangers (2.) – Pittsburgh Penguins (3.), Metropolitan 1. kierros

  • 22 953
  • 137

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Paremmassa maailmassa tuo maali olisi ollut päivän selvä hylky. Tuollainen pakkiin nojaten maalille ajo ilman että on valmiutta pysähtyä on käytännössä aina tahallinen maalivahtiin törmäys. Pelaajat käyttävät sitä hyväkseen ja se pitäisi pelistä karsia. Ei vain maaleja hylkäämällä vaan jäähyjä tuomitsemalla.

NHL:n säännöt, linjaukset ja tarkistuskäytännöt ovat sitten ihan oma keskustelunsa. Siihen paskaan ei mielellään koske tikullakaan.
 

Humboldt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toki tässä tilanteessa olisi nimenomaan tarvittu selkeitä todisteita siitä, että Kakko ei yritä väisää kontaktia/Dumoulinin työntö ei vaikuta liikeeseen. Ainakin siitä näkökulmasta, että maali hyväksyttiin aluksi jolloin todistustaakka siirtyy kumoavan näkökulman puolelle (korjatkaa toki jos oon väärässä). Mutta kuten sanottua, tuon saattoi hylätä siinä missä hyväksyäkin, joten ei tosiaan mikään oikeusmurha näinkään päin.
Taitaa tuo todistustaakka mennä juuri noin kun sanot, mutta sen tarkentaisin vielä että se Domoulinin kontaktin vaikuttaminen Kakon liikkeeseen ei ole merkittävä tekijä. Hyökkääjän pitää silti yrittää välttää kontakti.

Kuten @larzzon tuossa yllä hyvin ilman sääntöviilausta perustelee.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rangers lähti otteluun horjuttamaan Penguinsia fyysisellä pelillä. Siellä ajettiin Pens-pelaajia ensimmäiseen erään jatkuvasti seinille kovilla taklauksilla ja tuon energisyyden turvin Rangers olikin avauserässä parempi osapuoli. Toisen erän alun 2-0 osuman jälkeen kuitenkin momentum kääntyi Penguinsille ja vierasjoukkue oli tasoitusmaaliin saakka selvästi dominoiva osapuoli ottelussa. Rangersin meno siitä eteenpäin olikin suurimmaksi osaksi aika väsähtäneen näköistä, joten näinköhän avauserän fyysisellä pelillä sitten väsyttivät itsensä ennen aikaisesti. Jatkoerät sitten tasaisempaa pelaamista, kummallakin omat paikkansa, mutta sanoisin Penguinsin sielläkin olleen aavistuksen niskan päällä erinomaisen ottelun pelanneen Crosbyn kentän panoksen turvin.

Erikoistilanteiden osalta meni aikalailla odotetusti. Rangers teki välittömästi ottelun ensimmäisestä ja ainoasta ylivoimastaan maalin. Useamman ylivoiman saanut Penguins taas hävisi miehen ylivoimalla pelinsä 0-1. Vaati kahden miehen ylivoimaa että saivat tehtyä maalin. Hyvä ettei jäähyjä erityisemmin vihelletty ja jatkoerät pillit olivat tuomareilla taskussa. Toki peli jatkoerissä oli hyvin siistiä ja ei omaan silmään osunut mitään selkeää viheltämättä jäänyttä tilannetta kummallekaan osapuolelle. Tämä sopii hyvin Penguinsille, sillä erikoistilanteiden osalta tosiaan Rangers on selkeästi vahvempi, mutta tasaviisikoin Penguins kykenee pelaamaan tasapuolisesti siellä.

Jatkoerissä Penguins tosiaan pariin otteeseen kilautteli tolppaa ykköskentän laitureiden toimesta. Sitten kolmannessa jatkoerässä Rangers oli juuri parilla vahvalla vaihdolla saamassa melkeinpä ensimmäistä kertaa jatkoerien aikana kunnon momentumia aikaiseksi ja yleisökin alkoi heräämään heidän peliinsä, ja sitten Penguins iskikin heti tuon maalin. Peli näytti siten kääntyvän Rangersin hallinnaksi mutta sen sijaan Penguins ratkaisi ottelun. Hyvään paikkaan ratkaisivat ottelun ja tärkeä sarjan avausvoitto otettu heti.

Toivotaan tosiaan Rakellille pikaista paranemista, ei olisi varaa menettää tätä. Maalivahtitilannekin sekainen jos DeSmith ei pysty jatkamaan sarjaa. Hyvin Domingue siellä veti kuitenkin jouduttuaan äärimmäisen vaikeaan paikkaan tolppien väliin.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Pikkuisen meni munilleen tämä odotettu avaus omalla kohdallani kun jälkilähetyksen kesto paljasti heti että nyt on menty sitten jatkoille ja pidemmän kaavan kautta. Niinpä pelin katsominenkin meni satunnaiseksi pomppailuksi aikajanalla, vähän aavistelin että pakkohan sen olla sitten Crosby joka pelin ratkaisee, mutta olikin tämä toinen sankari tällä kertaa.

Rangersin junnuosastolle tulikin sitten pudotuspelikokemusta heti ekassa pelissä melkein kahden pelin verran, muutamakin Pensin maali näytti syntyvän juuri näitä nuorukaisia vastaan kun sijoittumiset olivat vähän mitä olivat. Oppirahoja ja dataa pankkiin, tosin aika kovalla hinnalla.

Pakka vaan tiiviimmäksi ja nyörejä kireämmälle kakkospeliin, Rangersin helmasynti jo runkosarjassa oli ajoittainen näpertely kun lähdetään selkeistä maalipaikoista hakemaan vielä jotakin highlight-syöttäjä, ja näitä tuli tässäkin matsissa vastaan useampi vaikken edes koko peliä katsonut. Suoraviivaisuutta ja tylyä tappamisen meininkiä tarvitaan rutkasti lisää viimeistelyyn ja sitä kautta kakkospeli itselle, Pittsburghiin kun ei huvita lähteä 0-2-asemassa.

Nuo torjuntamäärät ovat kyllä aivan poskettomia.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Eli en minäkään pitäisi oikeusmurhana ratkaisua kumpaankaan suuntaan, mutta ymmärrän hyvin tuomareiden ratkaisun.
Kyseenalaisempia maaleja on hyväksytty ja selkeämpiä on hylätty, joten aika 50/50-tilanne senkin puolesta. Aiemmin täälä kaudella Kakko teki hyvin vastaavan maalin, jossa jyräsi maalivahdin samalla, kun siirsi kiekon itse maaliin. Silloin puolustaja ei vaikuttanut törmäykseen juurikaan. Tässä tilanteessa taas Dumolin sai työnnettyä Kakkoa sen verran, että Kakko ei itse saanut tehtyä ja ajautui maalivahdin päälle. Ilman työntöä maali olisi todennäköisesti tuosta tilanteesta tullut jo Kakon toimesta ja maali olisi hyväksytty. Itse olisin tuon kyllä hyväksynyt, sillä juuri tuollaisia tahtomaaleja playoff-maalit yleensä ovatkin.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Sellainen paluu pudotuspelikiekon ääreen. Nyt on oikein tervetullut olo takaisin, tulikin jo unohdettua kuinka raadollinen maailma tämä on. Päälle 100 minuuttia tehokasta peliaikaa, ja käteen ei jäänyt kuin univaje.

Maalin hylkäämisestä en sen kummemmin jaksa nyt alkaa taistelemaan. Paras argumentti puolesta lienee se, että on noita pahempiakin joskus hyväksytty. Mutta minun mielestäni meni jälkeenpäin katsottuna oikein (tai ei ainakaan väärin), sillä ei ainakaan omaan silmään DeSmith tehnyt mitään tyhmää leikkausta, vaan kiltisti hoiti omaa tonttiaan maalivahdin alueella. Perusteet on molempiin suuntiin, tämä 50/50 hävittiin tällä kertaa. Ja Chytil on muutenkin allerginen maalinteolle, niin tuomari katsoi selästä että tämän ei voi antaa mennä läpi.

Ensimmäisessä erässä nähtiin melko piripäinen Rangers, jolla putki kulki ja taklattiin kaikkea mikä liikkuu. MSG oli myös todella energinen. Hyvä startti pelille ei sitten kuitenkaan tehnyt kuolemattomaksi, vaan Penguins oli sitten tästä eteenpäin suurimmaksi osaksi kuskin paikalla. Muiden ketjujen osalta ehkä sen 55-45, mutta Guentzel-Crosby-Rust teki kyllä täysin mitä halusi. Gallant sanoi ettei perusta hirveästi matchupeista, mutta jotain tarttis tehrä. Jatkoajalla saatiin sitten taas juonesta kiinni jossain kohtaa, ja näytti että pakko sen on pian kääntyä. No, ei kääntynyt. Mutta ei todellakaan mikään tuurivoitto Penguinsilta.

Rangersille tapahtui todella paljon typeriä huolimattomuusvirheitä omissa jo siinä kohtaa kun ei voida laittaa vielä väsymyksen piikkiin, ja näitä pitää saada kitkettyä pois. Pittsburghin maaleissa tuntui teemana olevan, että jokainen sininen seuraa katseellaan kiekkoa. Tämän lisäksi vastustajaa pitää pakottaa jäähyihin, YV on liigan neljänneksi parasta ja sillä voitaisiin ryöstää pelejä. Jäähyt yhden suhde neljään, niin ei hyvä heilu. Valitettavasti Penguins on vaan nopeampi joukkue jäällä, niin vaikeampaa pakottaa rikkeisiin. Tähän voisi auttaa se, että Brodzinski/Hunt jäälle ja Rooney/Reaves aitioon. Ei olisi edes mikään kyseenalainen veto tämän ottelun jälkeen.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings


Tuosta kuvakulmasta näkee aika hyvin sen, että Kakko ei tehnyt kaikkea tehtävissä olevaa väistääkseen veskaria. Oli tosin todella kinkkinen tapaus ja molemmat tuomiot olisivat aiheuttaneet vahvaa parranpärinää.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Kyseenalaisempia maaleja on hyväksytty ja selkeämpiä on hylätty, joten aika 50/50-tilanne senkin puolesta. Aiemmin täälä kaudella Kakko teki hyvin vastaavan maalin, jossa jyräsi maalivahdin samalla, kun siirsi kiekon itse maaliin. Silloin puolustaja ei vaikuttanut törmäykseen juurikaan. Tässä tilanteessa taas Dumolin sai työnnettyä Kakkoa sen verran, että Kakko ei itse saanut tehtyä ja ajautui maalivahdin päälle. Ilman työntöä maali olisi todennäköisesti tuosta tilanteesta tullut jo Kakon toimesta ja maali olisi hyväksytty. Itse olisin tuon kyllä hyväksynyt, sillä juuri tuollaisia tahtomaaleja playoff-maalit yleensä ovatkin.
Meinasin juuri samaa tulla sanomaan, kun muistin tuon maalin. Kun katsoo tuon tilanteen useaan kertaan, niin huomaa, että kontaktin tapahtuessa vasen jalka ei ole edes menossa maalivahdin alueen sisälle ja oikea jalka tulee niin sanotusti perässä melko samaa linjaa, joten aika tiukasti Kakko on kaartamassa tuossa niin, ettei kyllä mistään suorasta törmäämisestä olisi ollut kyse. Päivänselvä maali olisi tuo ollut ilman puolustajan kontaktia, jos vain olisi Kakko itse saanut siitä maalin ujutettua. Mutta sehän onkin täysi arvoitus olisiko näin kuitenkaan käynyt.

Ei tuo mikää oikeusmurha ollut ja tuolle kontaktille noin lähellä ajaessa on aina riskinsä, joten kaikki mahdollisuus maalin hylkäämiselle tuossa oli, koska jo pienellä kontaktilla tilanne menee hyökkääjän kannalta hankalaksi tulkita.

Edit: Nyt kun näin tuon haepisin linkkaaman kuvakulman, niin Kakon oikea luistin kyllä vähän irtoaa linjasta ja menee suorempaa kohti maalivahtia jo ilman kontaktia, kuin toisesta videosta näin. Tämä johtui varmasti liian kovasta nopeudesta ja terät eivät ihan totelleet.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Oli pakko aamulla ensimmäisen jatkoerän jälkeen jättää peli kesken ja jatkaa sitten myöhemmin, mutta en olisi uskonut, että sellainen reilu erä pitää vieläkin katsoa nähdäkseen ratkaisun! 2-0 tilanteessa näytti täysin toivottomalta eikä Pens pystynyt tekemään kentällä mitään muuta kuin selviytymään (jos sitäkään kuten Rakellin tilanne), mutta tuon jälkeen Pens ottikin hienosti pelin haltuunsa. Noin pari erää mentiin Pensin komennossa, mutta mielestäni nuo jatkoajat olivat hyvin fifty-fifty hokia ellei jopa hienokseltaan kotijoukkueen.

Mielestäni tuomarit vetivät nuo kiistanalaiset tilanteet oikein. NHL:n säännöillä Lindgrenin taklaus ei ole sääntöjen vastainen ellei sitten hieman myöhässä? Joka tapauksessa kädet kropassa kiinni eikä merkittävää taklauksen ylöspäin suuntaamista. Toki se lopulta osuu valtaosin päähän ja Rakellilta sammuu valot, mutta nimenomaan lopussa. Todella ikävä tilanne ja aina noi pääniitit hirvittää, mutta ei auta kuin toivoa Rakelille pikaista paranemista. Tätä jääkiekko on. Mike Sullivan kerjää tätä täysin itse kun on halunnut väkisin kasata NHL:n pehmeimmän joukkueen mikä vain ottaa vastaan pelistä toiseen. Väkisinkin siinä käy noin kun toinen joukkue dominoi fyysisyydellään ja pääsee ajamaan niittejä toinen toisensa perään mikä ruokkii koko joukkuetta taklailemaan joka kerta kun on paikka. Sen sijaan Lafrenieren taklaus pelin alussa oli ruma kun ainut mihin osui oli Marinon pää. Tuollaiset pitäisi kitkeä pois.

Tuo Kakon tilanne, niin mielestäni ei mitenkään merkittävää työntöä Dumoulinilta tilanteessa ja kun kuvaa pysäyttelee hetki hetkeltä, niin näyttää siltä, että Kakko ajaa itse täysin holtittomasti maalivahtia päin. Jos Kakko olisi yrittänyt osuman välttää, niin ainut vaihtoehto olisi ollut pysähtyä, muuten ei mitään saumaa väistää ja nyt Kakko ei sitä yritä yhtään. Sanomattakin selvää ettet voi veskaa mennä maalivahdinalueelta ajamaan ensiksi pois ja sitten putata kiekkoa tyhjään rysään.

Yksi ihmeteko suoritettu, vielä pitäisi kolme kaivaa niin ettei omaan sarakkeeseen kerkeä tulemaan neljää "L" -kirjainta. Hieman tietysti tuo paisuva sairastupa huolestuttaa, mutta ei auta kuin mennä asenteella "next man up"!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyseenalaisempia maaleja on hyväksytty ja selkeämpiä on hylätty, joten aika 50/50-tilanne senkin puolesta. Aiemmin täälä kaudella Kakko teki hyvin vastaavan maalin, jossa jyräsi maalivahdin samalla, kun siirsi kiekon itse maaliin. Silloin puolustaja ei vaikuttanut törmäykseen juurikaan. Tässä tilanteessa taas Dumolin sai työnnettyä Kakkoa sen verran, että Kakko ei itse saanut tehtyä ja ajautui maalivahdin päälle. Ilman työntöä maali olisi todennäköisesti tuosta tilanteesta tullut jo Kakon toimesta ja maali olisi hyväksytty. Itse olisin tuon kyllä hyväksynyt, sillä juuri tuollaisia tahtomaaleja playoff-maalit yleensä ovatkin.
No onhan noissa tilanteissa päivänselvä ero. Devilsiä vastaan kun Kakko ottaa kontaktin maalivahtiin, niin Kakolla on jo maila pitkällä maalivahdin sivulla ja laukaus lähdössä tyhjään rysään. Ei vaikutusta maalivahdin torjuntayritykseen. Nyt Pensiä vastaan Kakko jyrää maalivahdin ensiksi pois maaliltaan (ja tämä on puhtaasti täysin omalla maalivahdinalueellaan) jonka jälkeen kiekko lyödään tyhjään maaliin. Et vain voi ajaa ensiksi veskaa pois alueeltaan ja sitten laittaa kiekkoa reppuun.

Se olisiko Kakko saanut tehtyä itse maalin ilman, että puolustaja tekee omaa työtään eli puolustaa, niin on taas puhdasta jossittelua ja arvailua minkä perusteella ei voi mitään ratkaisuja ruveta tekemään. Dumoulin hoitaa tilanteen itse asiassa tuossa erinomaisesti kun ei tee mitään isoa ja selkeää työntöä tms.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
En pitäisi kommentaattoreiden sanomisia kovin kovassa todistusarvossa. Näissä tilanteissa se Sean McIndoen nyrkkisääntö on aika toimiva: jos kontakti tapahtuu maalivahdin alueella = häirintä, jos alueen ulkopuolella = ei häirintää, ELLEI ole todella selkeää todistetta toiseen suuntaan. Tässäkin tilanteessa olisi tarvittu todisteeksi selkeää näyttöä, että Kakko yrittää välttää kontaktia maalivahdin kanssa, mitä täydessä vauhdissa metri ennen maalivahdin aluetta laidasta maalin eteen kaartaminen ei ole. Eli siis vaikka tilanteessa olisi työntämistä niin pitää pystyä osoittamaan että yritti välttää kontaktin (provided the attacking player has made a reasonable effort to avoid such contact). Olisi ehkä välttänyt kontaktin jos olisi ollut yksin tyhjällä kentällä mutta playoffeissa maalin edessä on ahdasta. Eli en minäkään pitäisi oikeusmurhana ratkaisua kumpaankaan suuntaan, mutta ymmärrän hyvin tuomareiden ratkaisun.
Kyllähän se Kakko siinä ajoi suoraan molariin, linja olisi pitänyt alusta saakka olla alueen ulkopuolelle niin voisi jossitella. Näytti livenä heti ettei osumaa olla hyväksymässä.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Mielestäni tuomarit vetivät nuo kiistanalaiset tilanteet oikein. NHL:n säännöillä Lindgrenin taklaus ei ole sääntöjen vastainen ellei sitten hieman myöhässä? Joka tapauksessa kädet kropassa kiinni eikä merkittävää taklauksen ylöspäin suuntaamista. Toki se lopulta osuu valtaosin päähän ja Rakellilta sammuu valot, mutta nimenomaan lopussa. Todella ikävä tilanne ja aina noi pääniitit hirvittää, mutta ei auta kuin toivoa Rakelille pikaista paranemista. Tätä jääkiekko on. Mike Sullivan kerjää tätä täysin itse kun on halunnut väkisin kasata NHL:n pehmeimmän joukkueen mikä vain ottaa vastaan pelistä toiseen. Väkisinkin siinä käy noin kun toinen joukkue dominoi fyysisyydellään ja pääsee ajamaan niittejä toinen toisensa perään mikä ruokkii koko joukkuetta taklailemaan joka kerta kun on paikka.
On tuosta Lindgrenin osalta pieni ponnistus kaivettavissa taklauksen lopussa, mutta ei nyt omaan silmään mikään likainen taklaus lähtökohtaisesti. Enemmän kiinnitin huomiota siihen, että Rakell ottaa taklauksen todella huonosti vastaan: katse on dumpatussa kiekossa, kun 2 sekuntia ennen tilanteen muodostumista pitäisi olla jo täysin selvää kaikille että pakki tulee ajamaan hyökkääjän runkoon. Varsinkin kun ottaa huomioon Rangersin pelityylin ensimmäisessä erässä, jossa ajettiin kaikkea millä on pulssi. Kahden asian yhteisvaikutuksena sitten osuma valitettavasti päähän.

Tiedä sitten noin muuten Rangersin osalta, että kuinka paljon tuota kovuutta ja taklaamista kannattaa ihannoida. Oliko annettu 'statement' sen arvoista, kun tuota pelityyliä jaksettiin ylläpitää 20 minuuttia ja sen jälkeen kokeneempi Penguins kiitti seurauksista. Vertaisin hieman nyrkkeilyyn, jossa innokkaampi kaveri huitoo itsensä väsyksiin ensimmäisessä erässä. Rangersilla on varmasti fyysisempänä joukkueena potentiaalia saada pehmitettyä Penguinsin kiekollisia pelaajia virheisiin, mutta nyt meni nuorella jengillä lataus yli. Esimerkiksi mielipiteet Reavesin panoksesta ovat todella eriäviä: toisten mielestä korvaamaton palanen ensimmäisen erän näytöillä ja tekee myös muista omista pelaajista "isompia", omasta mielestäni sitten antaa jääkiekollisesti liian paljon tasoitusta.

Pikaista paranemista Rakellille, ja myös DeSmithille. Meni vähän ohi että mitä hänelle tapahtui, mutta feedin mukaan ainakin nilkutti pukukoppikäytävään (joku mainitsi muistaakseni aiemmin nestehukasta). Domingue pelasi hyvin oman osuutensa, ja tähän ei päästy iskemään. Shesterkin oli tänään äärimmäisen vakuuttava ja jäi kyllä auttamatta liian yksin. Joutuu tuo Tamin teesikin "paremman maalivahdin joukkue voittaa aina" vähän haastetuksi, kun se toinen joukkue luo yli tuplat maaliodottamaa ja voittaa jäähyt 4-1. "Goals Saved Above Expected" -lukemaksi tuli Shesterkinille tähän peliin 3.6, tässähän tulee ihan marraskuu mieleen.

Rangersilta sitten taas juurikin edellä mainittu Lindgren blokkasi vedon, poistui koppiin, ja palasi myöhemmin takaisin huonompana pelaajana. Ja tämän lisäksi runkosarjan lopulla vammoista kärsineet Panarin ja Copp herättivät vähän epäilyksiä, että ei siellä ihan sadassa prosentissa kyllä olla. Fox on pelannut pipinä teorioiden mukaan jo pidemmän aikaa. Suurin osa toki pelaa kaukalossa loukkaantuneena tässä kohtaa kautta, mutta kun loukkaantumisista tuli puhe, niin halusin vain tuoda tähän vielä Rangersinkin näkökulmaa.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Tällä hetkellä näyttää siltä että DeSmith on myös day-to-day (Jarryn lisäksi) joten aika kovaa paikkaan joutuu Louis Dominque kun pitää olla ainoa ykkönen. Alex D’Oriota kun ei oikein voi laittaa maaliin vaikka Dominque hörppäisikin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jos miettii kaikkia pudotuspelien ottelupareja niin tässä saattaa olla se kaikista tasaväkisin vääntö. Penguins hallitsi suurimman osan ottelusta pelillisiä tapahtumia, mutta Shesterkin tasoittaa puntit niin vahvasti ettei maraton-ottelu lopulta ollut yllätys, vaikka oman unirytmin kannalta se koituikin pettymykseksi. Hirveä kasa pingviinilaukauksia ei kerro koko totuutta, sillä ne olivat enimmäkseen suupaisuja sieltä sun täältä. Ehkä se on jokin taktiikka pyrkiä väsyttämään tähtiveskari ampumalla aina kuin mahdollista - yhden ottelusarjan aika ei riitä siihen tässä tapauksessa. Toki muutama A-luokan paikkakin oli ja onnellakin oli sanansa sanottava muutamaankin otteeseen kun raudat kilisivät.

Mitä loppusarjaan tulee niin nimenomaan tolppien välistä ne ratkaisut löytyvät. Domingue ei tule kantamaan joukkuetta kolmeen voittoon yhtä tehokkaasti kuin tämän ekan matsin lopun torjui. On tietenkin luonnollista, että torjuminen oli nyt ajoittain hyvinkin epävarmaa, mutta tuon tason kavereilla se tuppaa olemaan sitä jatkossakin. DeSmithkin on iso kysymysmerkki pystyisikö pitkässä sarjassa torjumaan voittavasti. Jarryn paluuseen tähän sarjaan uskoisi olevan aika pienet mahdollisuudet, pelikuntokin on niin hakusessa kuin olla ja voi vaikka laastarilla pelikelpoiseksi parsittaisiinkin. Penguins-loukkaantumisista Rakellin tippuminen on massiivinen, koska häntä tulee paikkaamaan Kapanen jonka lähtökohdat näihin pudotuspeleihin on kenties huonoimmat. Kasperi pelasi tänään loistavasti näihin olosuhteisiin nähden, mutta häneltäkin saattaa tulla ihan mitä tahansa seuraavassa matsissa.

Toivottavasti Penguins haistoi juuri veren. Rangersia pystyy haavoittamaan vaikka runkosarjassa jäikin alakynteen, mutta iskun pitää tapahtua heti tähän sarjan alkuun.
 


Tuosta kuvakulmasta näkee aika hyvin sen, että Kakko ei tehnyt kaikkea tehtävissä olevaa väistääkseen veskaria. Oli tosin todella kinkkinen tapaus ja molemmat tuomiot olisivat aiheuttaneet vahvaa parranpärinää.


Sinänsä mielenkiintoista, että valtionjohtoa myöten Suomessa ollaan sitä mieltä, että Suomen naisilta ryöstettiin aikanaan maailmanmestaruus. Siinähän ei puolustaja työntänyt selästä, eikä hyökkääjä tehnyt yhtään mitään väistääkseen veskaria.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Siinähän ei puolustaja työntänyt selästä, eikä hyökkääjä tehnyt yhtään mitään väistääkseen veskaria.

Ja siinä osuma tuli veskaan maalivahdin alueen ulkopuolella…

Mutta mitä tulee tähän ajankohtaiseen tilanteeseen niin ehkä joku tuomari olisi tuon Chytilin maalin hyväksynyt, mutta ei tuo hylky mikään kovin suuri vääryys ole.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Tuomaritoiminta saa miinusta ainakin noista ettei jäähyjä annettu selvistä paikoista. Kolmannessa erässä Pingviinien selvä väärä vaihto esti Rangersin läpiajon ja pari muutakin melko selvää jäi viheltämättä. Ainakin siihen linjaan nähden mistä Trouba sai kakkosen ja Pingviinit 5 vs. 3 ylivoiman ja siitä maalin.

Voittaja varmasti meni oikein tilanteisiin nähden. Uskon silti, että Rangers menee tästä jatkoon 4-2 voitoin.
 
Ja siinä osuma tuli veskaan maalivahdin alueen ulkopuolella…

Mutta mitä tulee tähän ajankohtaiseen tilanteeseen niin ehkä joku tuomari olisi tuon Chytilin maalin hyväksynyt, mutta ei tuo hylky mikään kovin suuri vääryys ole.

Ei tullut. Maalivahdin toinen jalka on selkeästi sinisellä alueella törmäyksen tapahtuessa. Ei saa myöskään estää maalivahtia torjumasta, vaikka olisi alueen ulkopuolella. Suoraan sääntökirjasta:

"Tahaton kontakti maalivahtiin on sallittua ja tästä aiheutuva maali hyväksytään, kun tällainen kontakti tapahtuu maalialueen ulkopuolella edellyttäen, että hyökkäävä pelaaja kohtuudella pyrkinyt välttämään tällaista kontaktia."

Taisi olla joku tutkimus, jonka mukaan iso osa argentiinalaisista ei vieläkään usko Maradonan tehneen kädellä maalia.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Domingue jatkaa sitten maalilla toisessa pelissä. DeSmith ja Rakell ovat poissa statuksella day to day. Zucker on vierailta game time decision. Melko hurjaa mennä kolmosvahdilla näitä pelejä, mutta voittihan Pens nimenomaan Rangersia vastaan yhden pelin kolmosvahdilla kaudella 2016 kun Zatkoff torjui sarjan avauspelistä voiton.

0-2 tilanteesta olisi kiva lähteä Pittsburghiin jatkamaan pelejä, mutta eiköhän sinne kuitenkin siirrytä 1-1 tilanteesta mikä sekin on Pensin kannalta ihan ok.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Crosbyn ketju on ristiriitainen kapteenin johdolla. Hyökkäyspäässä saavat paljon hyvää aikaan (ja ovat ainoita), mutta omissa työnteko ei maistu vaan seistään tumput suorina ja koko viisikko on reikäjuustoa minkä läpi menee kaikki. Jos olisin valmentaja en kestäisi katsoa tuollaista omiin muroihin kusemista, mutta toisaalta taas muut eivät saa hyökkäyspäässä yhtään mitään aikaiseksi.

Rangersille täysin ansaittu voitto. Pens kaipaa tehoja laajemmin ja kieltämättä sairastuvalta apuja ainakin maalivahdin muodossa. Ei Pens Domingueen kaatunut, mutta naurettava ero oli maalivahtien välillä.

Pensille kelpaa 1-1 tilanne vaikka tämä toinen peli olikin umpisurkeaa tekemistä.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Sarja tasoihin ja tasalukemissa Pittsburghiin, ja selkeämmistä numeroista huolimatta jälleen tiukka ja pelillisesti tasainen ottelu. Tällä kertaa Rangers malttoi olla nostamatta jalkaa kaasulta ekan erän jälkeen, ja ihme kyllä ylivoimaakin oli jo tarjolla, joskin sitä hyödynnettiin vain kerran neljästä. Kakaraketju oli jälleen pirteällä tuulella hyökkäyspäässä, mutta tehot uupuvat edelleen ja toistuva trendi tuntuu olevan myös se että Lafreniere-Chytil-Kakon ollessa jäällä peli painuu turhan usein omaan päähän myllytykseksi. Goodrow ja Lindgren molemmat loukkien takia pois, ensinmainitun kohdalla puhutaan viikoista, Lindgrenin kohdalla päivistä. Tämä siis Gallant-filtterin läpi. Braun stunttasi puolustuksessa mukiinmenevästi, mutta tuo Goodrowin poissaolo harmittaa enemmän ukon monipuolisuuden takia, ja kyseessä on harvoja Rangers-ukkoja kellä on kunnolla kokemusta näistä matseista.

Crosbyn kanssa pitää olla edelleen tarkkana, on se piru niin vaarallinen edelleen. Taas parit pinnat pääsi nakuttamaan nukahtelun seurauksena, eikä tuolle ketjulle saisi muutenkaan antaa siimaa tippaakaan. Pari kertaa karjaisin ääneen kun näin Crosbyn napottamassa yksinään Shestyorkinin edessä. Sori naapurit.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sarja olisi sitten tasoissa. Kolmannessa erässä alkuun hyvää tekemistä Penguinsilta ja tasoitusmaali ikään kuin roikkui ilmassa. Siellä oli sekä Malkinilla että Crosbyllä avopaikat, mutta niin vain Shesterkin pystyi venymään torjumaan kummatkin. Lähellä mutta lopulta kuitenkin kovin kaukana pelin laittaminen tasoihin kolmannessa erässä. Sitten toisessa päässä Rangersille onnekas pomppu nollakulmasta heitetyn kiekon mentyä Penguins-pakin jalasta sisään ja siihen loppui tuo kiri. Tuohon neljänteen maaliin saakka se ero oli taas erikoistilanteissa, kun Penguins ei omia paikkoja käyttänyt hyväkseen ja Rangers taas iski ensimmäisestä tilaisuudestaan. Nyt perkele jotain järkeä tuohon ylivoimapelaamiseen, tehoja alettava tulemaan sielläkin.

Penguins haki kotiedun kuitenkin itselleen avausottelun voitolla, joten nyt vaan sitten sarjan siirtyessä Pittsburghiin tuosta tulisi pitää kiinni.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Jotain hyvää, paljon parannettavaa. Ei se kaunista ollut, mutta riitti. Tällä kertaa ei onneksi tyhjennetty koko ammusvarastoa ensimmäiseen erään, vaan pyrittiin tasaisen laadukkaaseen 60 minuuttiin. Jäi toki pyrkimykseksi - erityisesti kolmas erä meni lähinnä selviytyessä, mutta onneksi Panarinin surkea rystysyöttö pomppi sisään Mathesonista, ja sama mies kruunasi eränsä hetkeä myöhemmin kun Vatrano kävi vielä alistamassa häntä 1 vs. 1 -tilanteessa. Siinä oli vastustajan supertähdillä kyllä paikat lyödä peli tasoihin, mutta Shesterkin haki onneksi ne yritykset pois.

Muutenhan tuo on aika tasaista kevään kiekkoa (vaiko hienokseltaan Penguinsin hallintaa), jossa tila ja aika on viety pois. Poislukien tietenkin Crosbyn ketju, joka tuntuu saavan aina pesukoneen käyntiin hyökkäyspäässä. Surkeasti kentällä lähinnä otetaan vastaan heidän ollessa jäällä, kun muuten puolustuspelaaminen on ihan hyvässä kontrollissa. Prässin alta pääsemisessä toki omaan makuun liian suuria vaikeuksia, joku Carolina söisi nuo pakit elävältä. Kontrolloitu hyökkäyspelaaminen tuntuu olevan täysin Panarinin varassa, mutta onneksi tänään viivasta lähetetyt ohjurit löysivät maaliin asti. Coppin "3rd man high" tuntuu olevan myös ihan toimiva kuvio, kun molemmissa peleissä nousullaan iskenyt maalin pisteiden välistä.

Näin yleisesti vaikutti kyllä siltä, että kopissa oli terotettu pelaajille suoraviivaisuutta ja laukomisen merkitystä. Ei nähty pahemmin mitään ylimääräisiä syöttöjä, vaan se oli ihan rumputulta parhaimmillaan. En tiedä johtuiko vain kolmoskassarista, mutta tuo mentaliteetti olisi hyvä pitää jatkossakin. Domingue ei peliä ratkaissut, viidestä päästetystä ehkä viimeinen olisi ollut parempana päivänä otettavissa, mutta siinäkin pakki häviää miehensä 100-0 ja veto lähetetään ihan tolpan juureen Rangersin ehkä jopa parhaan laukojan toimesta.

Rangersin ollessa parempi erikoistilannejoukkue tervehtisin kyllä ilolla sitä, että jäähyjä vihellettäisiin muiden sarjojen tahtiin. Nyt niitä tuli jo määrällisesti enemmän, mutta painotus ottelun loppupuoliskolle. Ilmeisesti nuo poikittaiset mailat kiekottomaan otetaan systemaattisesti pois (Nemethin ja Marinon jäähyt aika identtisen löysiä), mutta kaikkea muuta voi sitten enemmän katsoa sormien välistä. Rangersin ykkösnyrkki tuntuu tekevän aika pitkälti mitä tahtovat. Ensin Penguins ylipelasi Zibanejadia pois, ei aiheuttanut kuin ongelmia. Sitten kun lopettivat, niin alkoi väylät aukeamaan sinnekin. Variaatioita on kuitenkin onneksi muutama, niin tuota vastaan on vaikea puolustaa.

Braun astui ihan hyvin esiin Lindgrenin tilalle, mielestäni sieltä saisi olla ensimmäisenä kokoonpanosta olla lähtemässä Nemeth hänen sijaansa, meni kätisyydet miten tahansa. Goodrowin poissaolo sitten jo isompi takaisku kun syvyys kärsii entisestään. Lopussa meinasi vähän jännittää Carter ajaessa Shesterkinin, mutta taisi jälkimmäinen vähän lypsää tilannetta parhaansa mukaan. Ei sillä, ei livekuvasta näyttänyt että Carter olisi elettäkään tehnyt väistääkseen.

Itkettää jo valmiiksi kun Penguins saa kahteen seuraavaan peliin peluutusedun, mutta jaksetaan uskoa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No nyt kyllä pikkuisen kenkuttaa tuo game 3. Rangers oli parempi joukkue jäällä, mutta nämä "satunnaisjutut" meni nyt kyllä kaikki Pengseille: Pomput, yv-peli ja vielä veskapelikin. Igorin about kolmas huono peli tällä kaudella aika huonoon saumaan. No juu, noista 2/3 eivät oikeastaan satunnaisjuttuja, mutta kumpikaan noista ei myöskään lähtökohtaisesti Pengseille tässä sarjassa, mutta nyt menivät.

Crosbylla on kyllä Rangers jotenkin taskussa, viisikko säntäilee ihan paniikissa, kun maestrolla kiekko. Domingue otti aika ison torjunnan Panarinilta hieman ennen voittomaalia.
 
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kohtuullisen kokematon nippu ensimmäistä kertaa vieraissa näissä karkeloissa. En tiedä pääsikö nuo fanit Igorin ihon alle, mutta todennäköisemmin 10 erää lätkää neljän päivän sisään vei mieheltä mehut. Katsotaan mikä on vastaus seuraavassa pelissä. Virkaveli Vasilevskyllä taitaa olla recordi jotain 14-0-1 luokkaa häviöiden jälkeisissä playoff peleissä. Siitä vaan kirimään.
Silti pitää olla tyytyväinen tuohon tekemiseen, jolla matsi tasoitettiin.

Ylempänä todettiinkin, että Crosby myllyttää ihan miten haluaa ja tottahan se on. Perhana kun ois pätevä shutdown ketju vaikkapa herroista Motte - Goodrow - Blais. Sais tuo meidänkin ykkönen vähän hyökkäysalueaikaa enemmän.

Rohkaisevaa oli tuo junnuketjun maali, jossa Kakko viimeisteli hattuhyllylle. Ens pelissä vielä kovempaa tykitystä Dominguen hanskakäden puolelle. Tiukka sarja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös