Mainos

New York Islanders 2010-11 - now with less facepalm

  • 150 788
  • 444

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Sellaista huutelen vieraisiin pöytiin, että Thrashersia vastaan silmävamman saanut Mike Mottau sai tänään luvan palata Atlantasta kotiinsa, kun turvotus silmässä on laskenut siinä määrin, että lentäminen on turvallista. Mottau kärsii edelleen silmän etukammion verenvuodosta, hyphemasta. Islandersin lääkärit olivat tutkineet Mottaun tänään ja arvioineet toipumisaikatauluksi neljästä kuuteen viikkoa.

Toivottavasti Motts selviää säikähdyksellä tästä ja hänen oikean silmänsä näkö palaa ennalleen eikä hänelle jää pysyvää näkövauriota. Hänestäkin tullee ilomielin visiirin käyttäjä, kun ja jos ura jatkuu toipumisen jälkeen.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Todella toivon, että Mottau selviää ns. pelkällä säikähdyksellä tuosta ja palaisi vielä kaukaloihin Islandersin nutussa. Ollut ehdottomasti positiivisimpia pelaajia Islandersissa alkukaudella, vaikka siihenhän ei paljoa tarvitakkaan.

Kaksi viimeistä ottelua ovat tuoneet ovat tuoneet kasaan kaksi pistettä. Ja ei, älkääpä luulkokkaan että Islanders olisi voittanut sillä sitähän se ei ole tehnyt. Ottelut Atlantaa ja Columbusta vastaan ovat kuitenkin päättyneet vastustajan voittoon vasta jatkoajalla / rankkareilla joten "selvää eteenpäin menoa on tapahtunut". Ja paskat. Ainoat positiiviset asiat mitkä tässä tällä hetkellä näen ovat ne, että viimeisessä ottelussa Islanders sai sentään aikaan kolme maalia ja toisekseen se, että nuoret saavat vastuuta.
Viime yönä Islandersin paidassa debytoinut Travis Hamonic nimittäin kellotti ottelussa kohtuulliset 19 minuuttia peliaikaa joista peräti 18 minuuttia tuli tasakentällisin pelatessa. Hamonic selviytyi debyytistänsä ilmeisen hyvin vaikka joutuikin yhtä takaiskumaalia todistamaan kentällä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ja eiköhän Hamonic'lta vielä nähdä myös sitä kiekollista peliä ja pisteitäkin, kunhan saa vain juonesta kiinni.

Tuohon maalihanojen aukeamiseen voidaan liittää sitten myös Michael Grabnerin hyvä vire. Tai no voiko kahden ottelun pisteputkea nyt vireeksi sanoa, sen päättäköön jokainen itse. Kuitenkin Grabner teki ottelussa Atlantaa vastaan Islandersin ainokaisen ja nyt Columbusta vastaan syntyi tehot 1+1. Ihan kelvollista jälkeä jätkältä joka saatiin kuitenkin täysin ilmaiseksi Floridasta.
Islandersin muista maaleista vastasivat sitten viime yönä Tavares & Grabnerin ketjukaveri Trent Hunter joka viimeisteli vihdoin kauden avausmaalinsa.

Ja jos vielä tartutaan yhteen peluriin niin eipä ole kovin valoisa tilanne Jesse Joensuulla. Luottoa ei yksinkertaisesti tule ja häneltä todennäköisesti kuitenkin odotetaan tuloksia kaukalossa jotta vakituinen paikka kokoonpanosta aukeaisi. Ohessa kolmen ottelun saldot:

Nov 20 '10, Flordia @ Islanders: 0+0=0, -2, 2 PIM, 3 shots, TOI 9:54
Nov 21 '10, Islanders @ Thrashers: 0+0=0, 0, 0 PIM, 2 shots, TOI 6:26
Nov 24 '10, Blue Jackets @ Islanders: 0+0=0, -1, 0 PIM, 0 shots, TOI 9:28


Eipä ole kovin helppoa sieltä nelosketjusta pisteitä vedellä. Sen sijaan Matt Martin, jolla ei todellakaan ole kulkenut viime aikoina, vetelee edelleen sellaista 13-15 minuuttia per ottelu vaikka kuinka menisi huonosti. Ihailtava pelaaja aivan varmasti ja iso osa Islandersin tulevaisuutta, mutta jotain rajaa tuohon nyt. Joensuu jos kuka ansaitsisi näytönpaikan isolla peliajalla. Tahkonut jo vuosia farmissa ja tehnyt duunia jotta paikka isossa liigassa aukeaisi.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Islanders 2 - 0 Thrashers

01:32 1 - 0 Jesse Joensuu (Frans Nielsen, Michael Grabner)
25:15 2 - 0 Rob Schremp (Blake Comeau, James Wisniewski)

Rick DiPietro 29 / 29
Johan Hedberg 18 / 20

* * * Rick DiPietro
* * Jesse Joensuu
* Rob Schremp


Yeah! Eli voitto pystyttiin viimein uuvuttavan pitkän tappiorykelmän jälkeen ottamaan katastrofaalisen huonosti kautensa aloittanutta New Jersey Devilsiä vastaan. Ottelua en perkele vie nähnyt joten parempaa ja laajempaa raporttia en pysty tekemään, mutta poimitaan nyt joitain kohtia mitä on saanut raporteista irti:

1 - 0 maali syntyi varsin nätin kuvion pääteeksi. Kiekkoa kierrätettiin Islandersin alakerran kautta kohti Devilsin puolustusaluetta. Michael Grabner sai kiekon siniviivan tuntumassa ja jatkoi sen samoin tein eteenpäin Frans Nielsenille joka oli luistelemassa kohti päätyä. Kiekon saatuaan Nielsen asetteli sen lapaan paremmin ja heitti poikkisyötön toisella laidalla luistelleelle Joensuulle joka viimeisteli varsin tyylikkäästi onetimerista melkein polviasennossa. Tarkka kuti eikä Hedbergillä ollut juurikaan mahdollisuuksia.

2 - 0 syntyi nopean hyökkäyksen päätteeksi. Blake Comeau polki keskialueelta kiekon kanssa pitkin vasenta laitaa Devilsin alueelle perässään Devils-puolustaja. P-pisteen jälkeen Comeau heitti äkkinäisen U-käännöksen heitti lättyä kohti maalia (meni muuten omasta mielestäni aikamoisella tuurilla Schrempille) josta passi löysi sitten lopulta maalin kulmalla tähystäneen Schrempin. Syöttö oli sen verran voimakas, että Schremp joutui hieman peruuttelemaan saadakseen sen haltuunsa. Saatuaan kiekon haltuunsa Schremp pisti yksinkertaisesti ranteet lukkoon ja kiekko kimmahti yläpesään vastustamattomasti.

Puolustus oli ollut ottelussa jalkeilla. Tokihan nollapeli on myös DiPietron ansiota, mutta ilman puolustuksen, ja varsinkin Mark Eatonin, työntekoa nollapeli olisi jäänyt pelkäksi haaveeksi. Eaton ahersi pelissä peräti 27 minuuttia ja pakkipari Radek Martinek'kin yli 26 minuuttia.

DiPietro oli ilmeisesti ottelussa ollut vuorenvarma tapaus ja se antaa lupaa odottaa hyvää. Sitä muinoin loistanutta (tai ainakin hetkittäin loistanutta :D) DiPietroa kun ollaan kaivattu Long Islandilla jo jonkin aikaa. Ehkä se pitkä sopimus ei sittenkään ollutkaan huono liike? *kop kop*

Jesse Joensuun peliaika oli kasvanut huimat pari minuuttia Jackets-pelistä, mutta se riitti Jesselle tuloksen tekoon. Vahva peli käsittääkseni Joensuulta ja jannu tosiaan näyttää, että halua pelipaikkaan ylhäällä löytyy. 1-0 maalin kaltaisia suorituksia toivoisi herralta nähtävän enemmänkin ja toivon mukaan nähdäänkin sillä kyllähän tuosta ryhmästä itse ainakin lähettäisin tällä hetkellä Matt Martininkin ennemmin alas kuin Joensuun.

Kokonaisuudessaan miellyttävä tulos tästä ottelusta. Toivottavasti tämä ei vain nyt sokeututa miehistöä ja näinpä seuraavassa ottelussa Rangersia vastaan jäällä nähtäisinkiin taas se lussu ja poissaoleva Islanders. Ottelusta tuskin tulee helppo sillä Rangers varmasti haluaa kuitata viimekertaisen paikallisen (Islanders voitti 6-4) ja tulee peliin täydellä sykkeellä. Toivotaan, että siellä on miehet hereillä ja vähitellen sitten Comeau & co. alkaisivat myöskin väläytellä taitojansa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mikä ihme yleensäkin on voinut suututtaa Snow'n noin pahasti?

Väittävät, että se olisi tämä kirjoitus: http://www.islanderspointblank.com/...upt-this-coaching-change-for-a-reality-break/

Tuosta kirjoituksesta ei voi olla enempää samaa mieltä. Vielä tovi sitten Isles vaikutti kääntäneen kurssinsa. Sillä oli paljon nuoria pelaajia ja lahjakas valmentaja, joka on kunnostautunut nuorten pelaajien kehittämisessä. Vastoin seuran viime aikaisia perinteitä, johdolta oli löytynyt kärsivällisyyttä valmentajaa kohtaan, vaikka tulokset eivät välttämättä häävejä olleetkaan.

Gordoninin pois potkimisen myötä palattiin lähtöruutuun. Mielestäni Snow ei tehnyt muuta kuin siirsi vastuun omasta epäonnistumisestaan joukkueen kokoamisessa valmentajan niskaan. Se on katastrofaalinen virhe ja vie ainakin meikäläisen luoton Snow'n tekemisiin täysin. Islesin tapauksessa kausi sinne tai tänne ei merkkaa mitään - ei hankintojen epäonnistuminen maailmaa kaada tai tee Snow'sta huonoa GM:a. Se tekee, että hän sysää vastuun omista teoistaan muille.

Ja tämä Bottan porttikielto on kirsikka kakun päällä. Pienen miehen tekosia, enkä nyt tarkoita fyysistä pienuutta.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Veikkaan että Snown palikat menivät sekaisin kesällä kun hän tuskin sai yhtäkään pelaajaa, jota oli kaavaillut. Tuon tähden hän varmaankin ryhtyi kontrolloimaan kaikkea mitä organisaatiosta ulospäin lähtee. Epätoivoinen teko, jolla haettiin keinoa parantaa mainetta muiden silmissä. Käytännössähän tämä on johtanut valtavaan fanien aliarvoimiseen ja suoranaiseen kunnioituksen puuttumiseen maksavia asiakkaita kohtaan, sillä jäljellä olevat Isles-fanit eivät ole mitään ns. "hyvän sään" faneja vaan pääosin suhtautumiseltaan kyynisiä, mutta kiekosta paljon tietäviä sekä siihen intohimoisesti suhtautuvia, ei tällaisen korpivaelluksen jälkeen juuri muut pysyisikään kelkassa.

Jo viime kaudella Snow otti pääinformaatiokanavikseen Newsdayn Strangin sekä mm. Eklundin sivustolle kirjoittavan muijan. Strang on varmaan pätevä toimittaja, mutta aloittelevana raportoijana täysin organisaation almujen varassa, sillä mitään valmiita suhteita sisäpiireihin ei ole eikä aloittelijana juuri uskalla suuria skuuppeja kalastaa ilman joukkueen hyväksyntää. Nämäkin uutiset ovat vieläpä maksullisia. Toinen Snown hovinarri onkin puolestaan täysi "kivakiva faninainen", joka tuottaa diibadaabaa onnessaan mistä vaan ja joka ei tiedä kiekosta mitään. Botta on sentään antanut mahdollisuudeen asiantuntevaan tietoon organisaatiosta ja kaikki kritiikki on ollut aiheellista ja viatonta verrattuna fanien palstoilla viljelemiin haukkuihin. Tämän kanavan sabotoiminen oli niin suuri pyllistys kannattajia kohtaan, että monella tuntuu mitta olevan täysi. Huono urheilullinen menestys nyt on jo tuttua, mutta kun joukkueen seuraaminen asioista oikeasti tietävien kanssa viedään pois, niin pistäähän se miettimään miksi uhrata aikaansa moiseen.

Nyt fanit ovat keräämässä nimiä kirjeeseen Bettmanille, jotta liiga ottaisi joukkueen haltuunsa. (Keskustelu löytyy Islandermaniasta) Myös Brooks kirjoittaa aiheesta. Tämä olisi kenties hyvä ratkaisu, mutta epätodennäköinen. Vaikka Wangin on syy, niin vaikea häntä on lopulta syyttää, sillä kuinka pakottaa ketään tuhlaamaan rahojaan ilman mahdollisuutta saada tuottoa. Myös myynti on vaikeaa, sillä siitäkin kirjautuisi melkoiset tappiot. Samalla liigan kannalta on ongelmallista, jos kädestä suuhun linjaa jatketaan vähintään seuraavat viisi kautta. Käytännössä joukkueen siirtäminen liigalle taitaa olla mahdotonta kun ei olla konkurssissa.

Vituttaa vaan kun eihän tässä tiedä koska kelkka oikeasti kääntyy ja missä. Tavareskin näyttää suorittavan vain pakolliset kuviot jäällä eikä muuta. Ei hän mikään Stamkos ole, mutta olisihan poika mukava pitää, mutta tällä menolla on jo toinen jalka pian ulkona.

Suora lainaus Imaniasta eräältä etäfanilta, jonka tunteet ovat valitettavan ymmärrettävät, vaikka omaan kaappiin ei muita paitoja tulekaan, mutta lasten kohdalla tilanne voisi olla eri.
So it's 5am on Sunday in a suburb of DC. Kids are asleep (for now) and I am watching the replay of the Caps/Thrashers game because SNY Sportsnite isn't on for another hour(thanks FIOS for my daily NY sports fix). I just realized that a slow burn of sorts has been happening right under my nose. Newsday cut off access, then the firing of Gordon, now the Botta ban. These were the straws that broke the camel's back. It has been 10 years since I sat in the 300's behind the Isles goal as Bates scored on the penalty shot vs Toronto. That shouldn't even be a landmark by the way. All the team's circus acts over the years have finally added up to something tangible for me. The flame of my love for the Islanders has all but gone out. Not consciously, however. Just like the Milbury era bled into the Neil Smith era which bled into GMG just sorta happened. The Islanders, a team, that has always been my favorite sports team by leaps and bounds over any other sports team, have faded to the point of insignificance. Its not even in the way a Royals fan would root for the Cardinals because really, what's the point of rooting for the Royals? Its not about being in a "rebuild" where you finally begin some consistency in a system in the NHL, AHL & ECHL then pull the rug out before the effects take shape. Its not about losing. If that were it, I'd have been long gone years ago. I am not old enough to be able to reminisce over the glory years. My first piece of Islander memorabilia was a pin adorned with "THE DRIVE FOR FIVE". Even if I still lived in Nassau I can't imagine it being that much easier to get access to the NYI. The horse has been beaten to death. As a long distance fan, the only access I have to the team is NHL on the Fly and islandermania.com. I can't read any articles on newsday, can't get info from PB. In this age of information, if you are unaccessible, you are dead. I will always love the Islanders as the team I rooted for when I was a kid, but I am truly heartbroken that I have been steered to this inevitable road. Hockey as a whole is now a shell of what it once was as a form of entertainment and passion as a result of this.

I never thought this would happen. Never in a million years. The Capitals are having buy one/get the second half off on their website. I bought two personalized jerseys for me and my son for the holidays before I sat down to write this. THE CAPITALS!!!! ARE YOU FREAKING KIDDING ME WANG? ARE YOU FREAKING KIDDING ME SNOW? I can't believe I will don another sweater. It is all so surreal. I guess its all for the best. I won't root for any other non-NY teams so at least I now will have one team my son and I can root for together.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
No ei ehkä odotetuin siirto, mutta jotain herätystä Baileykin kaipaa jo pikkuhiljaa. Maagisen alkukauden jälkeen pistehanat ovat olleet erittäin niukat ja tämähän ei ole koskaan hyvä asia, varsinkaan kun Baileylta odotetaan paljon.

Mikä Baileyn tilanne nyt oikein on? Hän on pelannut Bridgeportissa nyt 5 peliä ja viikonloppuna onnistui maalintekokin. Oliko AHL:ään lähetyksen tarkoituksena herätellä Baileytä vai ollaanko hänä mahdollisesti treidaamassa jonnekin? Ei kai kyseessä ole mitään off-ice-juttuja?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Operation Sean Couturier

Jees, kolme matsia ja kolme kertaan takkiin ja kausi sen kuin synkkenee. Yhden hyvällä pelillä otetun voiton jälkeen Rangers pieksee Islandersin kahdesti (6-5, 2-0) ja Flyers kertaalleen (3-2) joten eipä tässä voi kuin ihmetellä, että mikä helvetti tätä joukkuetta vaivaa? Pelaajisto on varmasti sysipaskaa jos vertaa moneen muuhun jengiin, mutta silti kyllä sen huonoimmankin joukkueen pitäisi pystyä parempaan kuin mihin Islanders pystyy tällä hetkellä.

Ensimmäisessä ja toisessa Rangers-ottelussa nähtiin ilmeisimmin sysipaskaa Islandersia (poislukien satunnaiset pari hetkeä ensimmäisestä ottelusta) eikä peli nyt ihan loisteliasta ollut Phillyäkään vastaan. Islanders tuskailee liikaa maalien kanssa ja yhtä maalia varten tarvitaan yleensä sen tuhat paikkaa jotta saadaan sisään. Milloin kiekot menevät ohitse, milloin vastustajan maalivahti pelaa ilmiömäisen ottelun... Rangers-pelissä toki oli jo vilaus paremmasta, mutta tuo vissiinkin johtui enemmänkin Bironin ja Lundqvistin huonommasta pelistä kuin Islandersin hyvästä hyökkäyspelaamisesta.

Alivoimakaan ei ole enää alkukauden veroinen ja se menee nähdäkseni kokoajan vain alemmas. Alkukaudesta joukkue oli ilmiömäinen jäähyjen tappamisessa, mutta esimerkiksi viimeisestä viidestä pelistä vastustaja on iskenyt neljä ylivoimamaalia. Okei määrällisestihän tuo ei ole paljoa, mutta pitää myös muistaa sellainen fakta, että Islanders pelaa loppujen lopuksi suhteellisen siistiä peliä ja joutuu alivoimalle keskinmäärin neljä kertaa ottelua kohden.
Vaan eipä se ylivoimakaan ole läheskään kunnossa. Islanders on nyt pelannut omien laskujeni mukaan peräti 38 kertaa ylivoimaa ilman maalia! Siis oikeasti 38 v*tun ylivoimaa ilman maalia... Tuossa on vielä mukana pari kappalatte tilanteita joissa Islanders on saanut kaksiminuuttisen ja vastustaja viisiminuuttisen joten tuolloin Islanders on päässyt hakkaamaan kolmisen minuuttia ylivoimaa. Ylivoima-aikaa on siis tuhlattu nyt putkeen about 80 minuuttia notta silleen... Ei helvetti me ollaan surkeita! Viimeisin ylivoimamaali on syntynyt 6. marraskuuta kun Matt Moulson viimeisteli ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan Islandersin ainokaisen ylivoimalla.

Joo'o... Alkaa vituttamaan jo sekin, että Bailey pelailee farmissa vieläkin vaikka herra on siellä osoittanut jo pariinkin otteeseen otteillansa, että olisi valmis palaamaan Islandersiin. Nooh pidetään poika siellä ja heitetään vielä päälle Joensuu, Martin ja Hamonic sinne. Eihän meillä mitään hätää ole. V*ttu! HeikkiK:lle en osaa vastata.

Seuraava ottelu on to-pe välisenä yönä kun vastaan luistelee Boston Bruins. Sen jo tietää, että maalijuhlia Islandersilta on turha odottaa sillä todennäköisimmin Rask tai Thomas pitävät maalinsa puhtaana ja Boston iskee Seguinin, Savardin ja Bergeronin johdolla ne tarvittavat kolme-neljä maalia ja Islanders ottaa näin kauden 16. puhtaan tappionsa.

Ps. Ollaan muuten jo 9 pisteen päässä NHL:n toiseksi surkeimmista (pisteellisesti) joukkueista, Floridasta ja Torontosta.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Synkältä kuulostaa Islandersin otteet, harmikseni en ole montaakaan peliä ehtinyt näkemään (ja nekin katselin alkukaudesta jolloin homma näytti ihan hyvältä).

Mikä on Okposon tilanne, onko milloin palamassa peleihin mukaan? Siinä voisi olla Tavaresin ja joukkueen herättäjä kun näytönhalut on varmasti kovat loukkaantumisen jälkeen.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Mahtaa ainakin Rangersin toimistolla olla mukavaa ja suut hymyssä, kun naapureista sekä Islanders että Devils kolaavat oikein viimeisen päälle syvällä.

Alkaa jotenkin jo turruttaa koko tämä touhu, koska yhtään mitään muutosta ei ole näköpiirissä. Snow ja muut vekkulit pitävät keskenään kivaa ja hallitsevat mediaakin, kuin Pohjois-Korean Kimit. Samaan aikaan jäällä joukkuettakaan ei ilmeisesti voisi vähempää kiinnostaa, joten miksi minuakaan pitäisi kiinnostaa?

Veikkaan, että siinä vaiheessa mikäli isäksi erehdyn koskaan päätymään, niin tuskin ainakaan jälkikasvullani on enää riskiä ajautua kannattamaan Islandersia. Joukkue lienee siinä vaiheessa siirretty johonkin Oklahoman kaltaiseen periferiaan, Couturier voittanut pistepörssin ja Tavares päätynyt ikuisena lupauksena Itävallan liigaan.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Tänään voi bunkkerissa olla meininkiä kun Quebecistä tulee porukkaa sankoin joukoin ajamaan omaa asiaansa. Virallisesti ovat nimenneet kohteekseen Atlantan organisaation, mutta yhtälailla he varmasti Islesin kelpuuttaisivat. Kovin suurta vastarintaa ei varmaan ole paikallisiltakaan luvassa. Vielä kesällä toivoin jotain vastavetoa, mutta nyt tämä toimii mielestäni hyvänä hälytysmerkkinä johtoportaalle.

Jotain ulostuloa heiltä jo pian toivoisi, että onko yhteistyö Hempsteadin kaupungin kanssa jo lopullisesti jumissa. En tiedä miksi enää nöyristellä siihen suuntaan, jos mitään toivoa ei kunnon diilin saamiseksi ole, vai onko, kun tosiaan mitään ei sanota julkisesti.

Forbesin mukaan Islandersin tappiot olivat viime vuonna kai lähellä 4,5 mil.$, mikä on vain yhden Jashinin verran. Liiga ei voi juuri auttaa kun Isles on luokiteltu suuren markkinan joukkueeksi, mikä on kyllä tottakin, jollei kokonaista sukupolvea saarella olisi parhaansa mukaan vieroitettu kaikesta Islandersiin liittyvästä.

Uusi halli ja/tai uusi omistajakaan ei varmasti yhdessä yössä tilannetta muuttaisi. Tässä olisi pahimmillaan niin helppo tilanne tehdä sama kuin Seattlessa koriksen puolella, eli peluuttaa heikkoa jengiä vanhassa hallissa, samalla valmistellen uutta kotia ilman todellista yritystä parantaa tilannetta ennen muuttoa. Uusi kaupunki takaisi kuitenkin täydet hallit ensi alkuun vaikka missä ja pitkän tarpomisen jälkeen nuoria lupauksiakin olisi tulossa yllin kyllin.

Olipa synkkää taas, ja kivahan se olisi jotain positiivistakin kirjoittaa, mutta minkäs teet. Onko kukaan kartalla miten junnuissa menee? Yleisen apatian lisäksi oma tietokonekin vetelee jo viimeisiään, eikä veronpalautuksilla kustannettu uusi mylly ole vielä kasassa, joten oma kärsivällisyys ei riitä raportteja latailemaan. Poulin on kait ollut Koskista varmempi farmissa, mutta muuten ei juuri tietoa olekaan, eli; deHaan, A.Nilsson, Nino, Petrov, Kabanov, Nelson, Cizikas, Lee yms... anyone?
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Turpaan tuli näköjään myös Atlantalta, että ei siis mitään uutta auringon alla. Miten lie quebecilaisten mielenilmaus sujunut pelin aikana?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Väliarviota pelaajistosta, Osa 1 / 4

Koitetaas rustata nyt sitten jonkinlaista väliarviointia Islanders-pelaajiston osalta. Näkemykset ovat meikäläisen omia ja perustuvat näkemääni ja kuulemaani. Tällä kaudella on tullut nähtyä ihan liian vähän pelejä (About 10 / 27 kuitenkin), mutta siitä syytän ainoastaan huonoa stream kantaa. Näihin Islandersin peleihin kun löytyy oikeastikkin perkeleen huonosti noita toimivia streameja enkä toisaalta ihmettele yhtään. Onhan tuo peli ollut paikka paikoin helvetillisen surkeaa tällä kaudella. Mutta kuitenkin asiaan.

Maalivahdit

#30 Dwayne Roloson, 185 cm / 84 kg, 1969-10-12 (41 v), Sopimus: 2010/11 (2,500,000 $)
14 Gp (2 W, 11 L, 1 OT), GAA 2.50, Sv% .913, SO 0

- Tottahan on se, että määrällisesti Roloson on kerännyt vähemmän pisteitä Islandersille kuin aisapari DiPietro (Rolie: 5, DiPietro: 10), mutta totta on myös se, että pelillisesti Roloson on ollut parempi kuin DiPietro. Roloson pystyy vielä 41-vuotiaanakin torjumaan hyvällä tasolla moniakin otteluita putkeen eikä Islanders ole yhdessäkään ottelussa kaatunut mihinkään Rolosonin kämmeihin. Roloson jos kuka on juuri pitänyt pelit tasaisina tai Islandersin edes vähän mukana peleissä.
Roloson pystyisi takuulla pelaamaan vielä menestystä janoavankin joukkueen kakkoskassarina hyvin tuloksin ja omalta osaltani toivonkin, että Rolie treidattaisiin deadlinella johonkin PO-joukkueeseen jossa Roloson pääsisi vielä viimeistä kertaa urallansa jahtaamaan kannua. Se jos mikä olisi täydellinen lopetus Rolosonin hienolle uralle.
Arvosanoja en arvioissa anna, mutta sanottakoon nyt, että Roloson on tehnyt minkä voi ja toistan vielä kerran, että kertaakaan Islanders ei ole suoranaisesti hävinnyt minkään Rolosonin kämmin vuoksi.

#39 Rick DiPietro, 185 cm / 95 kg, 1981-11-19 (29 v), Sopimus: 2020/21 (4,500,000 $)
13 Gp (3 - 6 - 4), GAA 3.81, Sv% .876, SO 1

- DiPietron paluu on onnistunut kaksijakoisesti. Herra on välillä loistanut tolppien välissä joista parhaimapana osoituksena nollapeli New Jersey Devilsiä vastaan, mutta sitten taas kääntöpuolelta katsottuna DiPietro haparoi maalillansa ihan liikaa ja on kuin varjo entisestään. Näistä haparoinneista on saatu ihan liikaakin todistusaineistoa, viimeisimpänä viime yönä Atlantaa vastaan kun Bryan Little tuikkasi kiekon suoraan aloituksesta helposti ohitse nukuksissa olleen DiPietron.
Myöskään statistiikat eivät juuri mairittele DiPietron pelaamista. Herra on ollut valitettavan usein silloin maalilla kun vastustaja on järjestänyt Islandersille kunnon turpasaunan tai upottanut muuten vain rutkasti maaleja verkkoon (vs Rangers 6-5, vs Carolina 7-2).
Päässä jyskyttää samaan aikaan ajatukset siitä, että DiPietro pitäisi sysätä mahdollisimman nopeasti pois Islandersista, mutta toisaalta taas jotenkin jaksaa vielä uskoa siihen, että DiPietro palaisi sille tasolle jolla hän joskus parhaimmillaan oli. Paljon on kuitenkin vielä parannettavaa herran pelissä mikäli mielii päästä takaisin Islanders-fanien sydämiin.
DiPietro ei ole täyttänyt jättimäisiä saappaitansa jotka hänelle on pedattu vuoteen 2021 saakka, mutta pilkahduksia paremmasta on näkyvissä. Kovalla työllä DiPietro voi vielä loistaa, joskus sitten..

Puolustajat

#4 Mark Eaton, 188 cm / 92 kg, 1977-05-06 (33 v), Sopimus: 2011/12 (2,500,000 $)
27. 0+1=1, -6, 8 PIM (TOI / G 19:58)

- Reilun 500 NHL-ottelun konkari saapui heinäkuun alussa kaikessa hiljaisuudessa Long Islandille ja on ehdottomasti täyttänyt saappaansa mitä tulee puolustuspelaamiseen. Eaton pelaa uhrautuvaa peliä puolustusalueella, syöksyy kiekon tielle, ei tee tyhmiä virheitä, antaa varmat syötöt omien lapaan ja pelaa muutenkin varman päälle omissa. Uhrautumisesta kertonee myöskin se, että Eatonilla on eniten blokattuja laukauksia koko joukkueesta, 59 kappaletta.
Ainoa alue missä Eaton voisi parantaa on hyökkäys. Eatonhan ei todellakaan ole mikään kiekollisen pelin puolustaja, mutta varmasti taidot riittäisivät hieman enempäänkin hyökkäysalueella ja varsinkin välillä kun herra pääsee ylivoimalle pelaamaan niin toivoisin näkeväni häneltä enemmän laukauksia ja yrittämistä. Liian usein ratkaisu on syöttäminen kaverille.
Kuitenkin näkisin Eatonin olleen erinomainen hankinta Snow'lta enkä ole päivääkään katunut, että herra päätti pukea Islandersin nutun yllensä. Tulee olemaan vastaisuudessakin isossa roolissa Islandersin puolustuksessa, siellä kun niitä hommia tuntuu riittävän vaikka muille jakaa.

#8 Bruno Gervais, 183 cm / 83 kg, 1984-10-03 (26 v), Sopimus: 2010/11 (740,833 $)
14. 0+2=2, -5, 19 PIM (15:19)

- Kesän ehdottomasti positiivisin uutinen meikäläisen korviin olisi ollut uutinen jossa kerrotaan, että Bruno Gervais on treidattu. Niin kypsynyt olin herran koomailuihin joita saatiin "ihastella" 71 ottelussa viime kaudella. Nyt mietittynä on ihan hyvä, että Bruno-boy on jatkanut Long Islandilla.
Bruno on nimittäin selvästi parantanut pelaamistansa viime kaudella. Eihän se vieläkään ole täydellistä, mutta henkilökohtaiset virheet herran osaltava ovat vähentyneet kyllä merkittävästi eikä sydän enää tykytä tuhatta ja sataa joka kerralla kun Gervais astuu jäälle. Puolustuspelaamisessa on ainakin meikäläisen mielestä tapahtunut kehitystä ja eihän se kiekollinen pelaaminenkaan ihan kamalaa ole. Kiekonmenetykset ovat varsinkin herran osalta vähentyneet. Vaan toisaalta siellä kiekollisella puolella toivoisi niitä laukauksia enemmän tulevaksi. Tällä kaudella Gervais on laukonut ainoastaan 24 kertaa, näistäkin 14 maalia kohden. Ylivoimalla varsinkin maila saisi heilua useammin.
Ihan tyytyväinen olen Gervaisin kauteen tähän mennessä. Pienet vammat ovat haitanneet menoa, mutta terveenä ollessa Gervais on pystynyt esittämään tyydyttävää pelaamista jolla ansaitaan paikka puolustuksessa.

#20 James Wisniewski, 183 cm / 94 kg, 1984-02-21 (26 v), Sopimus: 2010/11 (3,250,000 $)
25. 2+13=15, -20, 16 PIM (23:43)

- Hän on ihastuttanut, vihastuttanut, säväyttänyt, pelastanut, pelannut hyvin, pelannut huonosti, pelannut helvetin huonosti, lusmuillut... Hän on James Wisniewski.
Wisniewski hankittiin kauden kynnyksellä paikkaamaan Mark Streitin jättämää aukkoa kiekollisen puolustajan tontilla ja ensin näyttikin siltä, että Islanders on osunut todelliseen kultasuoneen. Seitsemän pelatun ottelun jälkeen Wisniewski oli nimittäin laukonut Islandersille kaksi maalia, syöttänyt yhdeksän ja oli jopa parhaimmillaan Islandersin sisäisen pistepörssin ykkönen. Tehotilasto oli toki miinuksella, mutta vain vähän ja hätää ei näyttänyt olevan sillä Wisniewski näytti kyllä osaavansa puolustaakkin. Vaan sen jälkeen onkin sitten ollut meno ihan toisenlaista...
Tuon suonenvedon jälkeen Wisniewski on pelannut Islandersin paidassa nimittäin 18 ottelua joissa hän on syöttänyt ainoastaan neljä maalia. Tehotilastonkin pakkaslukema komeni tuolla ajanjaksolla -18 verran. Wisniewski on alisuorittanut tuolla kyseisellä ajanjaksolla todella pahasti, puolustaminen ei kiinnosta ja hyökkäämisestäkään ei tohdi välillä tulla yhtään mitään. Onhan siellä muutkin perseilleet, mutta Wisniewski on kyllä ollut viime aikoina perseilijöiden kärkipäässä, ylivoimaisesti. Wisniewskilla on myös yhdessä Radek Martinekin kanssa eniten kiekonmenetyksiä Islandersin puolustajista, kyseenalainen kunnia sekin.
Tässä vaiheessa ja näillä mielin sanoisin Wisniewskin olevan melkoinen turhake. Farmista voidaan hyvin ottaa vaikka Travis Hamonic pysyvästi hänen tilallensa ja heitetään Wisniewski puolestaan farmiin hakemaan sitä alkukauden innostusta joka on kadonnut jonnekkin.. Tyhmiä kiekonmenetyksiä, lusmuilua puolustuksesta, heikkoa hyökkäyksien tukemista... Sitä kaikkea tarjoaa tämän hetken James Wisniewski.

#24 Radek Martinek, 185 cm / 92 kg, 1976-08-31 (34 v), Sopimus: 2010/11 (1,500,000 $)
26. 1+4=5, -1, 7 PIM (21:30)

- Martinek on Martinek. Martinek ei yleensäkkään loista otteluiden ratkaisijana, pistetilastoissa tai muissakaan tilanteissa, mutta hän tekee vaan niin perkeleen arvokasta työtä puolustuksessa. Martinekin voi rauhallisin mielin jäälle silloin kun pitää puolustaa johtoasemaa ja hyvä näin. Oikein mitään merkittäviä ylistyssanoja en tähän osaa lisäillä, mutta eiköhän ylläoleva riitä kyllä.
Toiseksi eniten blokattuja laukauksia puolustajista, toiseksi eniten kiekonriistoja puolustajista, toiseksi eniten taklauksia puolustajista, suurin peliaika tasakentällisin puolustajista.. Sitä on Radek Martinek.
Kesän yksi tärkeimmistä projekteista omissa silmissä onkin Martinekin kiinnittäminen jatkosopimukseen. Yleisestikkin Islandersin puolustus ei ole sieltä kokeneimmasta päästä joten jo pelkkä Martinekin tuoma kokemus ja rauhallisuus puolustukseen on enemmänkin kuin tervetullutta myös ensi kauden Islandersiin.
Enpä osaa muuta sanoa Martinekin kohdalla kuin, että on kyllä täyttänyt saappaansa tällä(kin) kaudella Islandersissa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Väliarviota pelaajistosta, Osa 2 / 4

#27 Milan Jurcina, 193 cm / 106 kg, 1983-06-07 (27 v), Sopimus: 2010/11 (1,000,000 $)
10. 2+1=3, -1, 4 PIM (16:40)

- Jurcina hankittiin tuomaan rauhallisuutta ja jykevyyttä puolustukseen ja sitähän herra onkin tuonut, sen minkä on pelannut. Jurcina ei ole loistanut oikein millään osa-alueella vaan herra on pelannut juurikin sitä rauhallista ja varmaa peruspeliä jossa syötöt lähtevät varmasti omien lapaan eikä mitään turhia riskejä oteta tai sokkoavauksia anneta.
Harmittava loukkaantuminen on osunut myös Jurcinan kohdalle. 29.10 pelatussa ottelussa Jurcina blokkasi laukausta joka osui hänen sääreensä eikä Jurcina tuon jälkeen ole vieläkään kyennyt palaamaan kaukaloon. Harmittavaa sikäli sillä Jurcinan statistiikka kertoo kyllä olennaisen herran tärkeydestä joukkueelle: Pelaamissaan kymmenessä ottelussa Jurcina ehti kerätä peräti 22 taklausta, blokkaamaan 18 laukausta ja riistämään kiekon viidesti vastustajalta. Jos suhteututettaisiin nämä lukemat täyteen 27 otteluun niin Jurcina olisi aika monessakin tilastossa aivan kärkipäätä.
Aivan ehdotonta olisi, että Jurcina saataisiin Martinekin tapaan pidettyä Long Islandilla. Tämän kauden Jurcinaa on ollut ilo katsella (sen mitä hän ruudussa näkyy, näkymätön kun on.. heh) eikä näitä stay-at-home puolustajia voi olla koskaan liikaa, ainakaan näin varmoja tapauksia.

#36 Travis Hamonic, 188 cm / 98 kg, 1990-08-16 (20 v), Sopimus: 2012/13 (875,000 $)
7. 0+2=2, 0, 6 PIM (19:51)

- Ei ehkä pitäisi arvioida Hamonicia tässä vaiheessa sillä herran pelaamista en ole oikein tarpeeksi ehtinyt ihastelemaan, mutta onneksi raporteista on saanu sen tarvittavan tiedon irti jotta saadaan hänetkin raahattua tähän listaan.
Hamonic on ollut juuri sitä mitä hänestä ollaan odotettu. Fiksu nuori kaiffari joka pystyy pelaamaan erinomaista peliä kentän kumpaankin suuntaan. Itse hieman mietiskelin Hamonicin valmiutta NHL-ympyröihin kun kutsu ylös kävi, mutta herra on osoittanut nämä mietinnät turhiksi. Peli on hoitunut niin tasakentällisin, ylivoimalla kuin alivoimallakin. Eikä mitään turhaa aristeluakaan olla nähty vaan Hamonic on painellut oikein kunnolla vastustajiin kiinni ja on ehtinyt blokkaamaan 18 kutia ja antamaan 16 niittiä pitäen kuitenkin aina pakettinsa kasassa turhia höntyilemättä.
Eittämättä yksi Islandersin tulevaisuuden kulmakivistä kyseessä ja saapi nyt nähdä lähetetäänkö Hamonic takaisin farmiin ja jos lähetetään niin milloin. Arvoasteikossa on ehdottomasti ajanut jo Dylan Reesen ohitse ja uskaltaisin jopa väittää, että tällä pelaamisella ajaa jopa Jack Hilleninkin ohitse.

#38 Jack Hillen, 180 cm / 91 kg, 1986-01-24 (24 v), Sopimus: 2010/11 (525,000 $)
15. 0+2=2, -7, 12 PIM (13:40)

- Aijai, mitäköhän on tapahtunut sille kiekollisesti varmalle Hillenille joka viime kaudella kiekkoili Islandersissa? Hillen ei ollut tuolloinkaan mikään järin loistava puolustuksessa, mutta hyökkäyksessä herralta nähtiin hyviä oivalluksia ja puolustuksen avaussyötöt lähtivät varmasti omille. Tällä kaudella näkemissäni otteluissa Hillen ei ole loistanut kertaakaan millään tavalla ja tätä faktaa tukevat myös tilastot. Hillen kerää peliaikaansa nähden varsin jäätävästi takaiskumaaleja eikä hän vastapainoksi sitten loista edes muilla osa-alueille. Niinsanottua harmaata massaa jos pitäisi kuvailla.
Viime kaudella en olisi vaihdattanut Hilleniä kehenkään, mutta nyt alan olla jo eri mieltä. Kuten sanoin Hamonicin kohdalla niin hänkin alkaa jaa arvoasteikossa Hillenistä todenteolla ohitse joten on vain ajan kysymys milloin Hillen kokee ensimmäistä kertaa waivereiden ihanuuden.


#47 Andrew MacDonald, 183 cm / 85 kg, 1986-09-07 (24 v), Sopimus: 2013/14 (575,000 $)
12. 0+1=1, -2, 8 PIM (21:16)

- Yksi loukkaantumisten runtelemista sotureista Islanders-puolustuksessa. Terveenä ollessaan MacDonald on esittänyt perusvarmaa pelaamista puolustusalueella eli juurikin sitä mitä häneltä toivotaan. Uhrautuvasta pelaamisesta kertonee jotain myöskin se, että otteluihin suhteututettuna MacDonald on blokannut ylivoimaisesti eniten laukauksia joukkueesta, peräti 34 kappaletta nuissa 12 ottelussa. Puolustusalueella syötöt lähtevät omille varmoilla syötöillä, vastustajia ei päästetä liian vapaasti MacDonaldin toimesta tekopaikoille ja oma pelaaja yleensä myös pidetään.
Vastapainoksi sitten toivoisi MacDonaldilta nähtäväksi enemmän tuota fyysistä pelaamista sekä tietysti laukauksia. MacDonald ei toki ole mies isoimmasta päästä, mutta tokihan silti roppaa voisi välillä pistää peliin ja ajaa loppuun asti pelaaja vaikka tämä tsippaisikin sen kiekon kulmasta pois ennen kuin tömähtää. Vaan tätähän se fiksuus on, MacDonald ei aja itseänsä ulos tilanteista edes tälläisten houkutusten vuoksi. Laukauksia MacDonald on kerännyt sitten puolestaan koko kauden aikana ainoastaan yhdeksän kappaletta ja kaiken lisäksi jokainen noista on mennyt ohitse maalin, ei hjuva tama nyt.

#55 Mike Mottau, 183 cm / 86 kg, 1978-03-19 (32 v), Sopimus: 2011/12 (800,000 $)
20. 0+3=3, -12. 8 PIM (20:20)

- Numeroita parempi puolustaja. Kärsii valtavasti tuosta Wisniewskin koomailusta ja tämä näkyy myös sitten tehotilastossa. Kentällä Mottau on kuitenkin varsinkin hintaansa nähden Snow'lta erittäin oiva hankinta. Varma oman pään luutija joka ei juurikaan loista virheillä vaan pelaa pikemminkin perusvarmaa peliä ja omaa ihan kohtuullisen pelisilmänkin vaikka pistesaldo onkin kovin vaatimaton.
Vaikka Mottau onkin ollut hyvä niin vähän jokaisella osa-alueella mies voisi silti vielä parantaakkin. Vetoja voisi tulla enemmän, taklauksiakin saa antaa ja riistoihinkin voisi mennä hiukan intensiivisemmin.
Kuitenkin onnistunuthan Mottaun kausi on tähän mennessä ollut. Loukkaantumiset ovat häneenkin osuneet ja se on rokottanut toki myös panosta.


Keskushyökkääjät

#12 Josh Bailey, 183 cm / 85 kg, 1989-10-02 (21 v), Sopimus: 2010/11 (1,725,000 $)
18. 3+3=6, -5, 12 PIM (18:44)

- En vieläkään ymmärrä miten yksi loukkaantuminen voi vaikuttaa näin paljon. Alkukauden otteluissa Bailey oli Comeaun kanssa yhdessä suvereeni tutkapari ja tulosta syntyi ja näytti todellakin siltä, että nyt olisi tulossa se odotettu läpimurtokausi Baileylle. Vaan sitten iski loukkaantuminen ja vaikka tuo ei paha ollutkaan niin paluunsa jälkeen Bailey oli kuin varjo itsestään. Pelasi toki paluunsa jälkeen vielä mallikasta puolustuspeliä, mutta hyökkäyksessä se jokin loisti poissaolollaan ja pahasti loistikin.
Noh nyt Bailey on ollut kuntoutumassa AHL:ssä Bridgeportissa ja tulostakin näyttää tulevan ja lähinnä tässä enää ihmetyttää, että mitenkä kauan Capuano meinaa Baileyta penkittää tuolla? Viime yönäkin saaliina oli tehot 0+3, sitä ennen 2+0 jne. ja siltikään kutsua takaisin ylös ei vain kuulu..
Paljon saa Bailey skarpata jotta kaudesta saadaan vielä hänenkin kohdaltaan hyväksytyn merkintä. Odotin ennen kautta paljon Baileylta ja odotan yhä edelleenkin kunhan herra palaa vain näihin ympyröihin. Taitoa on, valmiutta on, fyysistä kuntoa on.. Nyt se jokin pitäisi saada osumaan yhteen ja jälkeä voisi syntyä. Onkin Capuanon tehtävä etsiä se jokin.

#28 Zenon Konopka, 183 cm / 97 kg, 1981-01-01 (29 v), Sopimus: 2010/11 (600,000 $)
27. 1+3=4, -5, 107 PIM (10:48)

- Viime kauden jäähykuningas oli ennen kauden alkua oman ihmetyksen aihe. Tokihan sitä haluaa aina nähdä hieman viihdettä Islandersin matseissa, mutta kun omasta takaa löytyi jo viime kaudella kykenevä joukkio niin ei ihan heti auennut mitä Konopkassa nähtiin. Noh nyt on sekin auennut.
Konopka alkaa pikkuhiljaa saamaan aikamoista arvostusta meikäläisen silmissä. Okei tyhmiä rangaistuksia tulee välillä ja noistahan aina joukkue kärsii, mutta toisaalta Konopka antaa kentällä kaikkensa ja pelaa lähes jokaisessa ottelussa sen minkä taidoiltaan pystyy. Puolustuspäässä Konopka taas on osoittanut olevansa oiva pelimies ja kykenevänsä oikeasti pelaamaankin eikä näin ole mikään koohottaja. Tehopisteitä ja maaleja voisi olla tukustikkin enemmän, mutta toistaiseksi kiekko on aina pomppinut näissä ratkaisevissa maalintekopaikoissa Konopkan lavasta johonkin muualle kuin verkkoon.
Raatamisen puolesta jotain kertonee sekin, että Konopka on vähemmän yllättävästi taklannut eniten (45) joukkueen senttereistä ja myöskin ei-niin-yllätyksellisesti blokannut eniten laukauksiakin (25).
Toivotaan nyt kuitenkin, että agitaattori löytää sen maalijyväsenkin vielä vaikka ei olekkaan urallansa juurikaan maaleilla loistanut. Sopimusasioista mainittakoon sen verran, että ehdottomasti pitäisin Konopkan myös ensi kaudella Long Islandilla.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Väliarviota pelaajistosta, Osa 3 / 4

#44 Rob Schremp, 180 cm / 88 kg, 1986-01-07 (24 v), Sopimus: 2010/11 (750,000 $)
13. 5+4=9, -1, 6 PIM (14:31)

- En kyllä henkilökohtaisesti vieläkään ota selvää onko Schremp lintu, kala vai perhonen.. Ehkäpä vaikeimmin luettava pelaaja koko Islandersissa. Nääs välillä Schremp pystyy hallinnoimaan kiekkoa melkeinpä miten haluaa ja tällöin tulosta syntyy. Maaleja tulee, Schrempin mailasta taikka sitten niin, että hän on oivallisella syötöllä rakentanut paikan kaverille joka tällää laatan verkkoihin. Ja sitten saattaa tulla taas pelejä joissa Schrempiä ei näy eikä kuulu, mutta silti niin vain miinuksia tulee tehotilastoon joten kai se siellä pelaamassa on?
Tokihan se on myönnettävä, että täksi kaudeksi Schremp on ottanut tuossa puolustuspelaamisessakin askelia eteenpäin ja meno on näyttänyt paremmalta kuin viime kaudella, mutta silti vaikka niiden pisteiden uhallakin olisi saatava tasaista raatamista sinne puolustuspäähän. Kyllä siitä ajan kanssa Schremp'kin pääsisi tasapainoon asian kanssa ja taas tulisi tulosta hyökkäyksessä.
Eduksi on mainittava vielä, että Schrempin laukaus on aika tarkka. 31 laukausta ja 5 maalia jolla irtoaa yksi koko NHL:n tarkimmista laukausprosenteista, onnittelut siitä. Ja onhan Schremp toki joukkueen vakituisista aloittajista toiseksi paras prosentuaalisesti.


#51 Frans Nielsen, 183 cm / 84 kg, 1984-04-24 (26 v), Sopimus: 2011/12 (525,000 $)
27. 4+11=15, -5, 16 PIM

- Yksi aliarvostetuimmista pelaajista liigassa. Yhtä MVP-henkilöä on vaikea Islandersista valita (Syystä, että pelit eivät suju..), mutta jos kolmen henkilön kesken pitäisi tämä kunnia jakaa niin Nielsen olisi ehdottomasti tuossa joukossa. Nielsen tekee aivan helvetin upeaa duunia kentällä vaikka sitä ei kovin moni huomaakkaan eikä jaksa huomioida. Avut olisivat tuottamaan hyökkäyspäässäkin vielä enemmän pisteitä, mutta kentällisessään Nielsenin duuni on nimenomaan olla se puolustava linkki ja sitä Nielsen tottavie on. Nielsen blokkaa kuteja, riistää kiekkoja, hoitaa tärkeitä aloituksia, pelaa ylivoimaisesti keskushyökkääjistä eniten alivoimalla ja onpahan tuo siinä sivussa vielä Islandersin sisäisen pistepörssin toisella sijalla. Niin ja ensimmäisellä sijalla jos mitataan pisteissä jotka on tehty tasakentällisin pelattaessa.
Niitä harvoja pelaajia joita ei todellakaan voi suurella sormella syyttää tappioputkesta. Suuri soturi ja jos kehitys jatkuu samankaltaisena niin en pidä ollenkaan mahdottomana, että Nielsen olisi joku päivä vähintään ehdolla Selke Trophyn saajaksi.

#91 John Tavares, 183 cm / 90 kg, 1990-09-20 (20 v), Sopimus: 2011/12 (3,750,000 $)
24. 8+6=14, -19, 17 PIM (19:04)

- Eipä ole Big Johnin jälki vieläkään sitä mitä odotin tulevaksi kun hänet kuulutettiin draftissa 2009. Tokihan lähes kaikki muutkin joukkueessa ovat alisuorittaneet pahastikkin, mutta kyllähän John on siellä kärkipäässä alisuorittajien listassa. Vaikka jannu onkin skarpannut viime kauteen verrattuna esimerkiksi aloituksissa ja kiekonriistoissa on vastapainoksi sitten puolustuspelaaminen yleensä heittänyt pienoista häränpyllyä ympäri ja toisekseen vastustaja myös vie kiekon Tavaresilta välillä luvattoman helposti pois. Tehotilaston lukema -19 myös kertoo olennaista kieltä asioista.
Jokin ei vain nyt natsaa kohdillensa ja Tavares on tälläkin kaudella kärsinyt viime kaudelta tutusta epätasaisuudesta pelien suhteen. Tavares saattaa intoutua johonkin matsiin, heittää pari häkkiä ja olla kentän kuningas, mutta sen tietää jo entuudestaan, että piakkoin tuota suonenvetoa seuraa putki jolloin mikään ei uppoa ja gorilla on taas selässä.
Yksinkertaisesti minä en osaa sanoa mikä mättää. Niissä peleissä joita minä olen katsonut on Tavares aina kyllä jaksanut yrittää maalia tehdä, mutta kun ei uppoa niin ei uppoa. Tällöin sitten kuvaan astuu tietynlainen epätoivoisuus ja turhautuneisuus joka usein johtaa tyhmistä paikoista laukomiseen ja puolustuspään velvoitteiden laiminlyöntiin.
Paljon on tapahduttava Tavaresinkin pelissä jotta puhtaat paperit saisi. Ensimmäisen hänen papereissaan olisi syytä lukea tasaisuuden löytyminen.

#93 Doug Weight, 180 cm / 89 kg, 1971-01-21 (39 v), Sopimus: 2010/11 (850,000 $)
18. 2+7=9, -3, 10 PIM (17:31)

- Uuteen sopimukseensa nähden hyvä pelaaja. Weight tietää itsekkin, että on jo uransa ehdottomalla ehtoopuolella eikä hän yritäkkään mitään erikoisia hienouksia vaan pelaa juurikin niillä avuilla jotka häneltä löytyy: Kokemuksen tuoma rauhallisuus, pelisilmä ja puolstamisen jalo taito. Ollut tärkeässä roolissa kentällä ja kopissa ja on pakko vetää viime kaudella antamiani sanoja takaisin. Weightin paikka on vielä kentällä ei suinkaan sivussa sieltä, varsinkin tälläisinä aikoina kun joukkue sukeltaa. Saa ylivoimalla paljon vastuuta pelinrakentajan roolissa, mutta kärsii maalintekijöiden puutteesta.
Jos jostain pitää huomauttaa niin Weightilla on keskushyökkääjistä eniten kiekonmenetyksiä. Tämä tosin selittyy sillä iän tuomalla hitaudella eikä nähdäkseni kovinkaan montaa maalia ole syntynyt Islandersin verkkoon siitä syystä, että Weight olisi perseillyt ja menettänyt kiekon.

Vasemmat laitahyökkääjät (LW)

#14 Trevor Gillies, 191 cm / 107 kg, 1979-01-30 (31 v), Sopimus: 2010/11 (500,000 $)
19. 0+0=0, -2, 55 PIM (02:17)

- Omanlaisensa hylkiö jonka ainoa tehtävä on taata Tavaresin ja muiden nuorten työrauha kentällä ja onhan Gillies siinä onnistunutkin. Oikeastaan ainoa laiminlyöntitilanne jossa olisin toivonut Gilliesin toimivan eri tavalla oli tämä pre-season tapaus jossa Cammalleri löi Niederreiteri mailalla. Tuolloin itse olisin laittanut Gilliesin Cammallerin perään heti jäälle sakkouhasta ja muusta paskasta huolimatta. Noh mennyt on mennyttä.
Kauden aikana Gillies on riisutunut hanskoistansa viisi kertaa. Vastassa ovat olleet Rangersin Derek Boogaard, Bruinsin Shawn Thornton, Pittsburghin Eric Godard, Washingtonin D.J. King sekä Columbuksen Jared Boll. Näistä oikeastaan jokainen on tarjonnut ihan hyvää viihdettä nähtäväksi ja onhan Gillies noista napannut teoreettisesti katsottuna voittojakin Kingistä, Bollista ja Thorntonista.
Tulevaisuudessakin toivoisin näkeväni Gilliesin Islandersin nutussa, mutta taitaapa hänen kohdallansa tulla kyseeseen kierrätys mikäli mitään ihmeellistä ei tapahdu.

#16 Jon Sim, 178 cm / 88 kg, 1977-09-29 (33 v), Sopimus: 2010/11 (650,000 $)
21. 1+1=2, -5, 16 PIM (10:49)

- Reilun 450 NHL-ottelun konkari on jatkanut tänäkin vuonna siinä roolissa jossa hän on viettänyt kautensa Islandersissa: Tutorina nuoremmille ja raskaan työn raatajana. Omissa silmissä aliarvostettu tekijä ja edelleenkin hyvä puurtaja NHL-kaukaloissa asti. Uskoisin, että runsaammalla vastuulla kiekkokin voisi löytyä useammin vastustajan verkosta, mutta toisaalta tuntuu, että Sim on jo aikalailla omaksunut roolinsa liiankin hyvin eikä tavoittele kuuta taivaalta vaan tyytyy siihen mitä saa. Ja saihan Sim toki loistaa AHL:ssäkin tällä kaudella kun peliaikaa ei tuntunut Islandersista lohkeavan.
Sim on pelannut tasaisen varman kauden. Äijä raataa, repii ja tekee minkä pyydetään, ei enempää eikä vähempää. Tyytyväinen olen ja edelleen pitäisin Simin tulevaisuudessakin Islandersissa.

#17 Matt Martin, 188 cm / 87 kg, 1989-05-08 (21 v), Sopimius: 2011/12 (852,500 $)
19. 2+0=2, -9, 28 PIM (11:00)

- Nuoruuden intoa puhkuva tuulispää joka ei varmasti jätä vastustajia kylmäksi kun sille päälle sattuu. On saanut nyt rutkasti näytönpaikkoja loukkaantumisten johdosta, mutta eipä ole ainakaan meikäläistä onnistunut täysin vakuuttamaan. Tulevaisuus on todellakin NHL:ssä, mutta en näe Martinia vielä valmiina pakettina näihin ympyröihin. Sortuu joskus liikaan näpertelyyn taitoihinsa nähden ja toisaalta taas joskus ajaa itsensä ulos tilanteesta kun antaa tunteiden kuljettaa mukanaan. Martin ei myöskään omaan silmääni lauo läheskään tarpeeksi menestyäkseen maalinteossa. Kauden aikana Martinin lavasta on lähtenyt ainoastaan 12 (!) laukausta joka on aivan liian vähän.
Uhrautuvaisuudesta on kuitenkin pakko antaa myös plussaa. Martin taklaa ihan mielettömiä määriä otteluita ja peliaikaansa nähden NHL:ssä. Tällä hetkellä kasassa on 19 ottelussa 95 taklausta joka on yli tuplasti enemmän kuin seuraavana listassa olevilla Blake Comeaulla ja Zenon Konopkalla. Tuulisajojen vastapainoksi Martin myös osaa halutessaan myös pelata uhrautuvasti puolustuspäässä ja tästä osoituksen onnistuneet 16 kiekonblokkausta kauden ajalta.
Kuten tuli sanottua: Tulevaisuuden voimahyökkääjä NHL:ssä, mutta ei vielä tällä kaudella.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Väliarviota pelaajistosta, Osa 4 / 4

#26 Matt Moulson, 188 cm / 92 kg, 1983-11-01 (27 v), Sopimus: 2010/11 (2,450,000 $)
27. 10+6=16, -13, 4 PIM (19:52)

- Snow'n aikakauden yksi parhaimmista löydöistä. Jokainen saa päättää itse kertooko se enemmän Islandersista, Moulsonista vai Snow'sta. Moulsoniin kohdistui täksi kaudeksi suuret odotukset sillä tekihän jannut viime kaudella kunnioitettavat 30 kaappia NHL:ssä, ensimmäisellä kokonaisella NHL-kaudellaan. Jotenkin kuitenkin tästä kaudesta on toistaiseksi jäänyt vaisu kuva päälle myös Moulsonin kohdalla. Siis jannuhan on ollut Islandersin hyökkäyksen kantavia voimia ja tekaissut eniten maaleja koko ryhmästä, mutta jotenkin ei vain vakuuta tämän kauden osalta.. Kärsii erityisen paljon ketjukavereiden tehottomuudesta.
Vaan onhan myöskin Moulsonilla kaksi puolta sillä hän on ottanut osaksensa ykköskentällisen puolustuspelaamista. Taklauksia annetaan kohtuullisesti, laukauksia blokataan ja kiekkoja riistetään.
Kaikenkaikkiaan Moulson on ollut hyvä yleispelaaja, mutta ei hänkään täytä ykkösketjulle asetettuja vaatimuksia. Ei ainakaan vielä.

#58 Jesse Joensuu, 193 cm / 96 kg, 1987-10-05 (23 v), Sopimus: 2010/11 (850,000 $)
9. 1+0=1, -1, 23 PIM (11:30)

- Islandersin lupauksista juuri SE jolta on odotettu jo vuosia sitä läpimurtoa NHL-kaukaloihin. On toistaiseksi saanut kehittyä rauhassa AHL:ssä jossa onkin suoriutunut tehtävistään hyvin ja tehnyt vaikutuksen yleispelaamisellaan. Monet suomalaiset tuntuivat odottavan Joensuusta suurta maalitykkiä NHL-karkeloihin, mutta siihen Joensuusta tuskin on. Kuitenkin näissäkin peleissä on Jesseltä nähty jo sitä yleispelaamisen ihanuutta jota hän pystyy tarjoamaan ja johon hänet on luotu. Raamit olisivat loistavat voimapelaajan uran luomiseen, mutta Joensuun täytyy vieläkin jaksaa tehdä töitä saavuttaakseen unelmansa.
Vaikka tulosta ei olekkaan tullut yhtä maalia enempää niin silti olen Joensuun otteisiin tyytyväisempi kuin esimerkiksi Martinin viimeaikaisiin otteisiin. Joensuu ei ole pulassa kentän kummassakaan päässä vaan pystyy hoitamaan velvollisuutensa moitteettomasti, joskin hyökkäyspäähän kaivattaisiin välillä enemmän uskallusta ja terävyyttä ajaa tilanteet loppuun asti. Omaan silmääni Joensuu kuitenkin kärsii vieläkin pienestä peliajasta. Suuremmalla peliajalla tulos voisi olla parempaa, mutta kaippa Capuano pitää vielä Joensuuta raakileena näihin ympyröihin.
Viimeinen vuosi sopimuksesta menossa. Jatkoa varmasti halutaan kummankin osapuolen johdosta sorvata ja se tulee todennäköisimmin olemaan yhden vuoden paperi jossa on pykälä Euroopassa pelaamisesta.

Oikeat laitahyökkääjät (RW)

#7 Trent Hunter, 190 cm / 95 kg, 1980-06-05 (30 v), Sopimus: 2012/13 (2,000,000 $)
17. 1+3=4, -3, 23 PIM (12:39)

- Islandersin budjetilla kallis kolmosketjun hyökkääjä. Paljon on odotettu Hunterilta parina viime kautena, mutta paljon on saatu myös pettyä. Nyt viimein on alkanut näyttää hänenkin kohdallansa paremmalta, mutta valitettavasti hyökkäyspään tehokkuutena se ei ole nähnyt. Hunter pelaa edelleenkin fiksua yleispeliä ja taklaa kiitettävästi, mutta voisin väittää, että Joensuun Jesse voisi ajaa Hunterin asian jo ensi kaudella tyydyttävästi.
Tokihan Hunter omaa kokemusta enemmän kuin suurin osa nuorista pelureista yhteensä ja Hunter tuo varmasti sen esille myös kopissa, mutta mutta.. Noh en tiedä. Vaikea sanoa.

#15 Pierre-Alexandre Parenteau, 180 cm / 88 kg, 1983-03-24 (27 v), Sopimus: 2010/11 (600,000 $)
26. 4+10=14, -8, 12 PIM (17:00)

- Lähtökohtiinsa nähdenhän Parenteau on ollut oikein oivallinen hankinta, mutta enpä tiedä.. Ainakaan meikäläisen silmään parista hyvästä putkesta huolimatta ei ole vieläkään vakuuttanut sillä tavalla miten NHL:ssä pitäisi, varsinkin kun pelipaikka on kärkiketjuissa. Pelaa runsaasti varsinkin ylivoimalla, mutta ei ainakaan omaan silmääni lauo vieläkään tarpeeksi ja liian usein sitten ne laukaukset joita saadaan aikaiseksi tulevat ilman maskia ja menevät suoraan maalivahdin syliin.
Paljon on skarpattava jotta luokittelisin hänet oikeasti HYVÄKSI hankinnaksi. Nyt ollaan nähty lähtökohtiin nähden toki hyvää pelaamista, mutta ei todellakaan kärkiketjupelurin peliä.

#25 Nino Niederreiter, 185 cm / 92 kg, 1992-09-08 (18 v), Sopimus: 2014/15
9. 1+1=2, -1, 8 PIM (13:35)

- Tuore ykköskierroksen varaus joka pääsi kokeilemaan siipiänsä NHL-ympyröihin kauden alussa. Yhdeksän ottelun jälkeen tie vei Portland Winterhawskin riveihin suuremman vastuun perään.
Pelaamissaan otteluissa Niederreiter väläytteli pariin otteeseen kiitettävästi. Tahtoa oli mukavasti eikä kaihtanut fyysistäkään peliä vaan heitti niittiä kun paikka tuli. Lopulta kuitenkin vauhti ja fyysisyyskin olivat vielä liikaa nuorelle jannulle.

#40 Michael Grabner, 185 cm / 85 kg, 1987-10-05 (23 v), Sopimus: 2010/11 (843,333 $)
23. 6+3=9, -3, 2 PIM (13:05)

- Itävallan ja Floridan lahja Islandersille. Grabner on erittäin potentiaalinen pelaaja joka ei toistaiseksi ole kuitenkaan saanut kunnon näytönpaikkaa osakseen, paitsi nyt Islandersissa. Alku on ollut kaksijakoinen sillä Grabner on kyllä näyttänyt, että pärjää isossa liigassa hyvinkin, mutta toistaiseksi hänen roolituksensa on ollut ongelma. Taidoiltaan kun Grabner on ehdottomasti potentiaalinen Top 6 hyökkääjä, mutta fyysisiltä ominaisuuksiltaan ei niinkään välttämättä. On kuitenkin pärjännyt erinomaisesti Islandersissa ja aiheuttanut monia hikikarpaloita vastustajien otsalle spurteillaan. Ja mikä parasta: Monesta muusta poiketen Grabner tapaa laukoa melkeinpä paikasta kuin paikasta. Ehkä tämä onkin se syy miksi Grabner löytyy sisäisen maalipörssin toiselta sijalta? Siinäpä muille hyökkääjille mietittävää..
Loukkaantumiset ovat syöneet hieman terää ja pelejä vyöltä, mutta terveenä ollessaan olennainen osa pelaajistoa.

#57 Blake Comeau, 185 cm / 93 kg, 1986-02-18 (24 v), Sopimus: 2010/11 (650,000 $)
27. 5+10=15, -9, 14 PIM (19:55)

- Ehdottomasti yksi meikäläisen suosikeista Islandersissa, mutta valitettavasti se ei auta kentällä... Comeau kyllä yrittää kentällä ja antaa varmasti kaikkensa jokaisessa pelissä, mutta liian usein sattuu kohdalle näitä otteluita joissa maalipaikkojakin siunaantuu Comeaulle sen viisi kipaletta, mutta myös jokaisessa maalipaikassa kädet tärisevät sen verran, että kiekko menee ohitse maalin varmastakin paikasta. Ja välillä sitten peli on sitä, että Comeau vain menee pitkin kenttää energisenä itsenään, mutta ei tee kuitenkaan mitään hyvää tai pahaa. Pyörii vain.
Propseja kuitenkin pitää antaa Comeaulle. Hän antaa kaikkensa, pistää itsensä likoon, taklaa paljon (45) ja laukookin laitureista melkeinpä eniten (79 laukausta). Yritystä löytyy, mutta nyt olisi tärkeää saada myös pää siihen tekemiseen mukaan. Baileyn kanssa on nähty väläytyksittäin erinomaista yhteispelaamista ja toivottavasti saamme ihailla tuota taas kun Bailey nostetaan ylös.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Jahas ja taas on kaksi ottelua takana ja tulos on se odotettu ja tiedetty: Tappiot Atlantaa (5-4) ja Nashvillea (5-0) vastaan. Eipä ota paska loppuakseen eikä asiaa nyt varsinaisesti auta edes ne jatkuvat loukkaantumiset joita Islandersille tuntuu tulevan jokaisessa ottelussa lisää, Tästäkin ottelusta Islandersilta puuttui kokoonpanosta vakiopelureista ottelussa Nashvillea vastaan Radek Martinek, Kyle Okposo, Mark Streit, Mark Eaton, Milan Jurcina, Mike Mottau, Trent Hunter sekä Doug Weight... Vetäisi varmasti paremmankin joukkueen pelin sekaisin tuollainen poissaolijoiden suma.

Ei tässä tiedä edes mitä Islandersin pelaamisesta kirjoittaisi. Joukkueen peli on niin sekaisin kuin se vaan voi olla ja vaikka välillä tuleekin valopilkkuotteluita kuten Atlantaa vastaan eli saadaan tehtyä maalejakin vastustajan päätyyn niin sitten yleensä joko puolustuksen tai maalivahdin suosiollisella avustuksella vastustajan annetaan tehdä niitä maaleja enemmän kuin Islanders tekee ja taas on tuloksena tappio. Näin oli Atlanta-ottelussakin jossa DiPietro viimeistään varmisti voiton Atlantalle nukahdettuaan Atlantan 3-4 maalissa totaalisesti kun aloitus oli Islandersin päädyssä. Olihan DiPietro toki välillä melko ulapalla muissakin maaleissa eikä puolustuskaan oikein jaksanut helpata miestä mäessä. Ei varsinkaan mies nimeltä James Wisniewski jonka suosiollisella avustuksella Atlanta sai tehtyä kolmannen maalinsa. Luokittelisin ainoastaan Atlantan 2-2 tasoituksen olevan sellainen maali mille ei voitu mitään, niin tarkka oli Oduyan laukaus. Muut maalit sitten taas tulivat Atlantalle lahjoituksena puolustajien ja DiPietron toimesta.

Nashville-ottelun maalikimaroita katsellessa voidaan todeta saman mantran jatkuneen. Dwayne Rolosonillekkin sitten sattui se huono päivä heti kun meikäläinen häntä on hehkuttanut (kts. väliarviointi) ja varsinkin 1-0, 3-0 sekä 4-0 maaleissa Roloson olisi voinut todellakin olla parempi eikä noihin maaleihin olisi edes vaadittu paljoa parempaa suoritusta jotta ne olisi voitu estää. Vaan varmasti se vituttaa Rolosoniakin, että jokainen joukkueessa alisuorittaa tällä hetkellä huimasti eikä edes viime kaudella joukkueessa ollut näin pahaa kriisiä päällänsä.

Itse aloin tuossa miettiä, että onko se valmentajanvaihdos nyt sitten auttanut paskaakaan joukkueen tilanteeseen ja hyvin lyhyen pohdinnan perusteella voitanee todeta, että ei ole. Uskaltaisin jopa väittää, että mikäli Gordon olisi saanut jatkaa penkin takana olisi jälki varmasti parempaa kuin nyt Capuanon alaisuudessa se on ollut. Vaikuttivat loukkaantumiset sitten siihen tai ei, mutta Capuanon aikaiset statsit tältä kaudelta verrattuna Gordonin aikaan ovat huomattavasti pahemmat. Gordon sai istua pallillansa 15.11 asti ja alla hieman statistiikkaa kummankin valmentajan osalta:

Scott Gordonin aika kaudella 2010-2011
Ottelut: 17
Voitot: 4
Tappiot varsinaisen peliajan jälkeen: 3
Tappiot: 10
Pisteet: 11 (0,65 P / O)
Tehdyt maalit: 37 (2,18 / O)
Päästetyt maalit: 56 (3,29 / O)


Jack Capuanon aika kaudella 2010-2011
Ottelut: 11
Voitot: 1
Tappiot varsinaisen peliajan jälkeen: 2
Tappiot: 8
Pisteet: 4 (0,36 P / O)
Tehdyt maalit: 24 (2,18 / O)
Päästetyt maalit: 40 (3,64 / O)


Tokihan jokainen voi halutessaan puolustella valintaa sillä, että Islandersin peli alkoi menemään ennen Gordonin potkuja vituilleen, mutta totean samaan hengenvetoon vielä, että uskoisin Gordonin silti saaneen tuostakin huolimatta vielä rutkasti parempaa jälkeä aikaiseksi kuin Capuano. Vaan mitäpä tästä purnaamaan sillä se ei kuitenkaan auta yhtään mitään.

Loukkaantuneiden lista tällä hetkellä

Mark Eaton, puolustaja - Nivusvamma, Arvioitu paluu 27.12
Milan Jurcina, puolustaja - Kinnerjännevamma, Treenaa jo joukkueen kanssa, mutta ei pysty pelaamaan vielä. Day-to-day
Radek Martinek, puolustaja - Käsivamma, day-to-day
Mike Mottau, puolustaja - Silmävamma, pistetty IR-listalle, paluusta ei tarkkaa tietoa
Mark Streit, puolustaja - Olkapäävamma, odotetaan takaisin askiin helmi-huhtikuussa 2011
Trent Hunter, oikea laitahyökkääjä - Nivelsidevamma, pistetty IR-listalle, paluusta ei tarkkaa tietoa
Kyle Okposo, oikea laitahyökkääjä - Olkapäävamma, kuntoutuu leikkauksesta, suunniteltu paluu joulukuun lopulla
Doug Weight, keskushyökkääjä - Ongelmia selän(?) kanssa, day-to-day

Kyllä on komiata katsottavaa!
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Kyllä on komiata katsottavaa!

Onhan tuo.

Tällä hetkellä ei tietenkään hymyilytä, kun pelejä on takana vasta vaivaiset 27. Kesällä draftin aikoihin voikin olla sitten vähän erilaiset fiilikset, kun Isles saa rauhassa poimia joko Couturieren tai Nugent-Hopkinsin. Eiköhän kauden jälkeen jumbopaikka ole Islandersin.

Larsson menee sitten kolmantena, niin veikkaan, vaikka hänet uskotaan yleisesti valittavan ensimmäisenä, mutta itse en siihen usko. No joo, ei tästä asiasta tässä ketjussa sen enempää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Loukkaantuneiden lista tällä hetkellä

Mark Eaton, puolustaja - Nivusvamma, Arvioitu paluu 27.12
Milan Jurcina, puolustaja - Kinnerjännevamma, Treenaa jo joukkueen kanssa, mutta ei pysty pelaamaan vielä. Day-to-day
Radek Martinek, puolustaja - Käsivamma, day-to-day
Mike Mottau, puolustaja - Silmävamma, pistetty IR-listalle, paluusta ei tarkkaa tietoa
Mark Streit, puolustaja - Olkapäävamma, odotetaan takaisin askiin helmi-huhtikuussa 2011
Trent Hunter, oikea laitahyökkääjä - Nivelsidevamma, pistetty IR-listalle, paluusta ei tarkkaa tietoa
Kyle Okposo, oikea laitahyökkääjä - Olkapäävamma, kuntoutuu leikkauksesta, suunniteltu paluu joulukuun lopulla
Doug Weight, keskushyökkääjä - Ongelmia selän(?) kanssa, day-to-day

Kyllä on komiata katsottavaa!

Onhan tuo aivan uskomattoman rankka loukkaantumissuma. Ei kenenkään rosteri kestä tuollaista ja siten tappiokierre on aivan luonnollista.

Mutta periaatteessa olisi ihan perverssin hauskaa nähdä miten Detroit pärjäisi saman ongelman kanssa. TOP6 puolutuksesta 5 ukkoa pihalle ja esim Bertuzzi-Modano-Franzén kokonaan. Ainakin pääsisi näkemään onko prospekteista vielä mihinkään.
 
Oikeastaan ainoa laiminlyöntitilanne jossa olisin toivonut Gilliesin toimivan eri tavalla oli tämä pre-season tapaus jossa Cammalleri löi Niederreiteri mailalla. Tuolloin itse olisin laittanut Gilliesin Cammallerin perään heti jäälle sakkouhasta ja muusta paskasta huolimatta. Noh mennyt on mennyttä.
Jännä, että sympatiseeraat jotain liikuntakyvyn menettänyttä nuorta suomalaiskiekkoilijaa, kun juuri ennen kannatat murhayritystä kiekkokaukalossa. Vai meinaatko, että Cammalleri olisi selvinnyt tuosta kohtaamisesta liikuntakykyisenä? Vaikka se Cammyn mailaheilunta olikin sikamaista, ei se kuittivihko noin toimi todellisuudessa. Valot päälle.

Muuten hyvä postaus 4/4.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Jännä, että sympatiseeraat jotain liikuntakyvyn menettänyttä nuorta suomalaiskiekkoilijaa, kun juuri ennen kannatat murhayritystä kiekkokaukalossa. Vai meinaatko, että Cammalleri olisi selvinnyt tuosta kohtaamisesta liikuntakykyisenä? Vaikka se Cammyn mailaheilunta olikin sikamaista, ei se kuittivihko noin toimi todellisuudessa. Valot päälle.

Muuten hyvä postaus 4/4.

Kiitoksia vain kehuista.

En nyt kuitenkaan tuossa kirjoituksessa tarkoittanut sitä, että Gilliesin olisi pitänyt ns. "mennä tappamaan" Cammalleri. Yleisestikkin Gilliesin tarkoitus on pitää järjestystä yllä Long Islandilla ja siitä hänelle maksetaan. Todennäköisesti jo pelkkä jäälle meno tilanteen jälkeen sekä ns. tilanteeseen kuuluva hienoinen repiminen raveleista ja naaman hierominen olisi tuonut ilmi sanoman, että noin ei vain yksinkertaisesti tehdä.

Tappeluista ja kovasta pelaamisesta pidän toki, mutta ylilyönnit ja teurastukset eivät kuitenkaan nyt meikäläisen mielitekoihin kuulu.
 
En nyt kuitenkaan tuossa kirjoituksessa tarkoittanut sitä, että Gilliesin olisi pitänyt ns. "mennä tappamaan" Cammalleri. Yleisestikkin Gilliesin tarkoitus on pitää järjestystä yllä Long Islandilla ja siitä hänelle maksetaan. Todennäköisesti jo pelkkä jäälle meno tilanteen jälkeen sekä ns. tilanteeseen kuuluva hienoinen repiminen raveleista ja naaman hierominen olisi tuonut ilmi sanoman, että noin ei vain yksinkertaisesti tehdä.

Tappeluista ja kovasta pelaamisesta pidän toki, mutta ylilyönnit ja teurastukset eivät kuitenkaan nyt meikäläisen mielitekoihin kuulu.
Okei, no ehkä ymmärsin väärin tuon "itse olisin laittanut Gilliesin Cammallerin perään heti jäälle sakkouhasta ja muusta paskasta huolimatta", ja provosoiduin liikaa. Anyways, kun kyseessä on vähän päälle 170-senttinen smurffi, niin ei siihen viestin perille antamiseen edes mitään Gilliesejä tarvita. Ja eikös Cammy sitä paitsi heitetty tilanteen jälkeen pihalle (vai oliko pelkkä 5min?), joten mahdollisuutta nopeaan kuittiin ei tullut. Kuitti toimitettiin vasta seuraavassa matsissa, kun Isles kävi goonivoimin Habs-rookie Ellerin kimppuun: Linkki youtubeen
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Islanders 3 - 2 Ducks

Viime yönä napsahti sitten poikki kuuden ottelun tappioputki kun Islanders selvisi voittajana kamppailussa Anaheimia vastaan. Yöllä heräsin ja ajattelin, että pitäisikö nousta katsomaan matsiakin, mutta sellaisessa ~39 asteen kuumeessa siitä ei olisi varmaan tullut mitään joten jätin suosiolla tällä kertaa väliin ja tyydyin taas koosteisiin ja raportteihin ottelusta.

Kaikki kunnia Islandersille tietysti voitosta, mutta ihan parasta katseltavaa peli ei kuulemma taaskaan ollut. Anaheim päästi ottelun alussa Islandersin reiluun johtoon koomailuillaan ja loput kaksi erää mentiin kaavalla jossa Anaheim yritti kiivaasti tulla tasoihin, siinä kuitenkaan onnistumatta.
Islandersin ensimmäisestä maalista vastasi P-A Parenteau joka pääsi tälläämään 1-0 lukemat taululle ylivoimalla. Suuri kiitos maalista kuuluu Tavaresille joka upeasti kiersi Anaheimin maalin takaa ja pisti sieltä käsin syötön toiselle puolella maalia pelaajaruuhkan lävitse Parenteaulle.
Toinen maali syntyi sitten heti seuraavassa vaihdossa. Kiekko pelattiin Anaheimin päätyyn ja McElhinneyn vartioiman maalin taakse Jon Simin toimesta. Maalin takana Rob Schremp sai kiekon haltuunsa, katsoi ja heitti lättyä Anaheimin maalinedustalle jossa Blake Comeau jo tähystelikin valmiina pistämään laattaa verkkoon eikä hän tällä kertaa erehtynyt ja McElhinney oli voimaton.
Kolmannesta maalista saadaan kiittää suuresti Ducksin puolustusta sekä Saku Koivua. Kiekko pelataan Anaheimin alueelle josta se ajautuu Ducks-puolustajalle. Hän saa peräänsä Islandersin karvaajan ja jatkaa näin kiekkoa eteenpäin Koivulle joka jäätyy täysin. Takaa tulee Matt Moulson joka riistää kiekon helposti ja nostaa lopulta kiekon rystyltä ohite McElhinneyn. 3-0 taululle vajaassa parissa minuutissa ja McElhinney sai väistyä.

Nooh Anaheimin maaleista ei kai voi pistää kovinkaan paljoa DiPietron piikkiin. Ensimmäisessä maalissa Lupul pääsi täysin vapaasti lyömään kiekon maaliin takatolpalta ja toisessakin maalissa Anaheimin pelaaja sai olla suhteellisen rauhassa kiekon kanssa eikä mitään suuria estelyitä tapahtunut. Peruskamaa siis toisinsanottuna.

Illan suurimmat kehut keräsi Andrew MacDonald joka raatoi ottelussa kunnioitettavat 25 minuuttia ja 53 sekuntia. MacDonald on kerännyt jokaiselta taholta kehuja pelaamisellaan, oli ilmeisesti hoitanut täysin moitteettomasti pelaamisensa kumpaankin päätyyn ja tätähän häneltä odotetaankin nyt ja tulevaisuudessa.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ihailtavaa kansalaisrohkeutta FH:lta koota väliraportti tästä upeasta kaudesta, kiitos ja kumarrus.

Loukkaantumisten kohdalla esim. nivusvamma on melko yleinen vaiva kiekossa, mutta jotenkin tuntuu, että Islesissa se on eräänlainen pakollinen riitti, jonka jokainen ensimmäistä kauttaan saarella pelaava käy läpi. Gordonhan luistelutti jengiä aika iloisesti, eivätkä harjoitteluolosuhteetkaan ihan priimaa ole, mutta tiedä sitten onko vain harhaa, kun näyttääpä noita vammoja kertyvän ympäri kehoa muutenkin.

MacDonaldia kyllä kehtaa kehua, mutta toki hänenkään kohdalla ei mitään häikäisevää peliä ainakaan hyökkäyspäässä kannata odottaa. Comeaun kohdalla hieman sama, sillä alkukauden perusteella mies on flopannut myöhemmin pahasti, mutta eipä hänkään mikään dominoiva pelaaja ole. Samoin kuin liigan parhaat pelaajat saavat heikommatkin ketjukaverinsa näyttämään paremmilta kuin ovatkaan, niin Islandersissa monen varsin kelvollisen pelaajan heikkoudet tulevat epätasaisissa ketjuissa esiin karulla tavalla (ks. Wisniewski James).

Cizikas&deHaan valittiin ilmeisesti Team Canadan jengiin junnuissa, hyvä hyvä. Nauttikaa voittamisesta, vielä kun voitte...
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Eipä tuossa mitään kiittelemistä ole. Toivottavasti vain oli tyydyttävä lukupaketti kokonaisuudessaan ja tarjosi edes hieman viihdettä :)

Ei mikään mullistava uutinen, mutta Jon Sim on laitettu waivers-listalle *. Eipä kai tällä muuta selitystä ole kuin, että nuoret kuten Matt Martin ja Jesse Joensuu halutaan pitää ylhäällä senkin jälkeen kun sairastupa alkaa tyhjentyä ja näinpä jostain syystä valmentajan epäsuosioon joutunut Sim saa olla se joka kärsii.

Sim on pelannut tällä kaudella Islandersissa 23 ottelua ja tehnyt näissä tehot 1+2=3.

* Linkki vie uutiseen jossa kerrotaan asiasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös