Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

New York Islanders (2.) – Carolina Hurricanes (WC1), Metropolitan 2.kierros

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana FutureHockey, 25.04.2019 klo 16.15.

 1. Lämpö Jäsen

  Lainaus:
  Näköjään juu. Mut yv joka tapauksessa toimi...
   
 2. riimu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto, Preds, Leijonat
  Lainaus:
  Ihmettelin tätä kans viime pelissä, että miksi Sebu on laidalla. Mut ei näköjään tahtia haittaa. Teuvon kanssa ihan maagista menoa.
   
 3. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Niin kyllähän Aho on sinänsä sentterin paikkaa yleensä muutoin edelleen pelannut, mutta ottaa vaan tällä hetkellä aika harvoin aloituksia. Olisiko sitten kädessä tai selässä jotain loukkia tällä hetkellä? On sitä ainakin jo monella taholla ehditty spekuloimaan. Vaan on silti parantanut peliään koko ajan pudotuspeleissä. Oli aivan helvetin hyvä kyllä taas tänään!
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 05.46
 4. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Todella hyvää tekee Aholle (ja koko loukkaantumisten vaivaamalle Canesin joukkueelle) nyt tauko. Ehtii vähän palauttelemaan. Pelihän on jo alkanut paranemaan Aholla peli peliltä, liekö loukki paranisi pikku hiljaa. Konferenssifinaaleissa tullaan näkemään erilainen, huikeampi Aho. Saa ottaa talteen.
   
  pikkuvaimo ja Ippenator tykkäävät tästä.
 5. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Toisaalta Islanderskin pääsi tähän sarjaan lepoetu allaan, mutta mitenkäs kävikään.

  Ahon vaiva taitaa olla sellaista sorttia, että vaatinee kesällä kunnon kuntoutusta. Mrazekia tuolta kyllä tarvitsisi takaisin, hidastuksista päätellen oli vähän epävarmaa työskentelyä maalinsuulla, vaikka hyviäkin torjuntoja oli.
   
 6. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Kyllä nuo Ahon selkeästi parantuneet otteet vähän viittaisivat siihen, että mahdollinen loukki on alkanut pikkuhiljaa parantumaan. Varmaankin aloituksien välttäminen on enemmänkin varotoimenpide, jolla annetaan mahdollisuus olla rasittamatta liikaa kipeytynyttä paikkaa.

  Ei lepoedulla toki todellisuudessa näissä peleissä juuri muuta arvoa ole, kuin tuo aiemmin mainittu loukkaantumisten paranemismahdollisuus. Joka on kyllä Carolinan loukkaantumissumassa todella tärkeä asia. Muutenhan lepoetu lähinnä haittaa sen kautta, että levännyt joukkue aina selkeästi menettää pelituntumaansa, ja yleensä menee peli tai jopa pari, ennen kuin se alkaa taas löytymään.

  Carolinan maalivahdeista täytyy kyllä sanoa, että todella tasainen parivaljakko tuo Mrazek - McElhinney on. Loistavat kaksi viimeistä peliähän McElhinney on pelannut. Sillä ei kyllä ole merkitystä miltä torjuminen näyttää, vaan sillä, että torjuu noin kovalla prosentilla, kuin molemmat Carolinan maalivahdit ovat torjuneet, ja ottaa voittoja joukkueelleen. Torjuntatyylillä ei ole niin minkään valtakunnan merkitystä, kunhan nuo kaksi mainittua tuloksellisesti tärkeää asiaa toteutuvat. Ei tarvitse kuin muistella vaikkapa Hasekin torjuntatyyliä, niin pitäisi kyllä päästä kiinni tähän väittämääni.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 16.23
 7. Finnish Isles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Islanders
  Ihailtava nippu on Carolinalla kasassa, joka ei ollutkaan vain yhden ketjun varassa, eikä edes parhaan kokoonpanonsa. Ansaitut levot heille ja onnea jatkoon!

  Islandersin osalta mielenkiinto kohdistuu tuleviin sopimusneuvotteluihin. Pakkaa ei liiaksi kannattaisi sekoittaakaan, mutta miten pitkillä ja kalliilla soppareilla Leen tai Nelsonin uskaltaa kiinnittää ja pelasiko Eberle itsensä jatkokaavailuihin mukaan, mutta näistä lisää joukkueen omassa ketjussa sitten aikanaan.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Jos vertaa hyvän pelin putkeen uudesta vuodesta lähes runkkarin loppuun, niin nyt canes ei pistä edes parasta pöytään. Sallivat paljon enemmän laukauksia ja pääsevät itse laukomaan vähemmän. Onneksi tehokkuus riittää! Sen kanssa oli etenkin alkukaudesta ongelmia.

  Runkkarissa moket pelasi varsin tasaisesti ja molemmat oli oikein hyviä. Darlingin pois potkiminen oli se viisastenkivi tällä kaudella.

  Teukka on päässyt yllättämään tällä kaudella. Olen sen aina tiennyt hyväksi, mutta nyt nostanut tasoaan starojen sarjaan. Mielestäni canesin 2. tärkein kenttäpelaaja Ahon jälkeen. Saisi toki laukoa hanakammin, se on ollu Teräväisen helmasynti aina.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 9. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  McElhenney on kyllä erittäin sympaattinen tapaus ainakin tarinansa osalta. Olen joskus aiemminkin kirjoittanut saman, mutta kunnioitan kyllä valtavasti tuollaista, että on jaksanut tehdä yli kymmenvuotisen uran aivan puhtaasti kakkosveskana. Yleensä kuitenkin veskareilla on se hetkensä urallaan, kun heidät ykköseksi värvätään, vaikka sitten kakkoseksi sysättäisiinkin, mutta ellen täysin väärin muista, McElhenney on ollut selkeä kakkonen aina, mistä tietysti lempinimensäkin kumpuaa. Ikää jo alkaa olla ja ekan playoff-startin juuri sai alleen, olisihan tuossa tarinaa kerrakseen Cupiin saakka.
   
  Kental ja Valapatto tykkäävät tästä.
 10. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Kyllä minä tuolta pakistosta nostaisin vaikka Slavinin näissä pudotuspeleissä molempien edelle. Hyökkäyksessä Aho ja Teräväinen ovat toki erittäin tärkeitä pelaajia, mutta sielläkin vastuu on jakautunut nyt aika hyvin, kun tehoja ovat tehneet myös Williams, Niederraiter, Foegele, Svechnikov jne.

  Islandersilta taisi loppua bensa tai pikemminkin usko siinä vaiheessa, kun Carolina iski toisessa erässä kolme (?) maalia. Siihen asti melko tasaista vääntöä. Ne kaksi ensimmäistä äärimmäisten tasista peliä olivat tässä sarjassa mielestäni ratkaisevassa osassa.
   
  Robu tykkää tästä.
 11. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Yllättävä sarja kaiken kaikkiaan. Kaksi ensimmäistä peliä kääntyivät pienellä tuurillakin Carolinalle, mutta kotonaan Hurricanes oli kyllä ihan pistämätön. Tämä oli Carolinalle kuudes peräkkäinen voitto ja kotiluolassaan ei ole tullut yhtään tappiota koko pudotuspelien aikana. Jäätävää meininkiä!
   
  lainelaser, Vislami & Alamummo tykkäävät tästä.
 12. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Hyvin pelasi Carolina johtoasemassa, katsoin vain koosteen niin 4-1 tilanteessa oli ihan puhdasta träppiä. Loistavaa, 4-0!! Kuka olisi uskonut? Hienoa NHL-kevättä kirjoitetaan.

  McBackup oli myös iskussa.
   
 13. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars
  Lainaus:
  Niin todellakin oli ja mähän kirjoitinkin lokakuussa näin:

  Lainaus:
  Alkukaudesta muistan lukuisia kamppailuja, joissa Carolina oli laukauksien valossa suorastaan ylivoimainen, mutta silti onnistui häviämään suuren osan noista peleistä. Siksikin oli tuolloin vaikea uskoa, että tämä joukkue näkisi pitkää kevättä.
  Lainaus:
  Tähän on helppo yhtyä.
   
 14. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Vaikka muuten toivon pitkiä sarjoja(jos ei oma suosikki mukana), niin ihan OK, että Carolina pääsee vähän parantelemaan vammoja. Kakkosvahdilla joutunevat pelaamaan loppuun asti, vähän siltä näytti tuo Mrazekin loukkaantuminen. Islanders oli kyllä melkoinen pannukakku tässä sarjassa. Vähän yllättäenkin, mutta joskus se vaan lähtee luisumaan. Penguins taisi kaatua liian helpolla, ja häviämään tottuneilla nousi hattuun.
   
 15. Kari Runk Jäsen

  Lainaus:
  Todennäköisesti eivät joudu. Mrazek luisteli jo keskiviikkona, ja tuolloin todettiin, että Mrazekin vamma ei ollutkaan niin paha kuin alkuun pelättiin. Ennen kolmospeliä jopa väläyteltiin kait mahdollisuutta, että Mrazek saattaaisi parhaimmillaan olla jo nelospelissä maalilla. Ei tosin ollut, mutta nyt pitkän lepoajan myötä palannee konferenssifinaaleihin maalille, jos kerta jäälläkin on jo keskiviikkona ollut.
   
 16. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  Jos en nyt ihan väärin muista, niin Canes ollut ollut 5vs5 -pelissä ja laukaisutilastoissa varsin hyvä joukkue jo pari kolme kautta. Nuorehkoilla joukkueilla kuitenkin rutiinin ja kokemuksen puute on monesti menestyksen este, vaikka pelitapahtumat hanskassa ovatkin: pelejä hävitään paljon tyhmyyttään, henkilökohtaisiin virheisiin ja maalineduspelaamisen heikkouteen.
   
  red.machine tykkää tästä.
 17. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Hyvä jos näin. Näin vaan sen tilanteen, enkä ole uutisointia seurannut. Näytti juuri siltä, että nyt paukkui veskarille aroista paikoista.
   
 18. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ja siihen, että maalivahdit eivät olleet hyviä. Cam Ward, Darling ja kumppanit eivät oikein pärjänneet.
   
 19. Ippenator Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Ilves, Winnipeg, Carolina ja Colorado
  Lainaus:
  Mielestäni tosin vielä suuremmat muutokset Carolinan joukkueessa ovat loistavan esimerkillisen johtajan palkkaaminen päävalmentajaksi Brindamourin muodossa. Lisäksi Brindy vaikuttaa olevan erittäin hyvin pelien sisällä ja tekevän usein fiksuja ketjumuutoksia ja pelitapamuutoksia lennossa ottelujen vaikeissa vaiheissa.

  Nössö ja isoegoinen pelitapavalmentaja Bill Peters (hyvin samankaltainen äärimmäisen jääräpäinen valmentaja kuin esim. Jetsien Paul Maurice), oli todella huono valmentaja joukkueen yhtenäisyyden ja tsemppihengen kannalta, vaikka systeeminsä tasaisen tappavalla jauhamisella saakin suht ok tuloksia runkosarjassa, kunhan pelaajamateriaalissa löytyy tarpeeksi huippupelaajia vaikkapa Calgaryn tapaan.

  Pukuhuoneen syöpä tuo Peters kuulemma kuitenkin oli Carolinassa useiden Carolinan fanien mukaan. Saman aistin myös lukuisista Petersin ylimielisistä ja jääräpäisistä haastatteluista, joissa hämmentävän usein ivaili joitakin entisiä pelaajiaan, tai heitti nykyisiäkin bussin alle. Samaa tapaa on harrastanut muuten aika ajoin myös Paul Maurice Jetseissä. Joka tapauksessa aivan loistava juttu, että Canes hankkiutui eroon Petersistä, ja otti tilalle huikeaa johtajuutta huokuvan Brindamourin, joka on vahvan huippupelaajataustansa ansiosta myös todella hienosti pelin ytimessä sekä kaukalon laidalta johtaessaan että myös pukukopissa erätauoilla ja pelien alussa pelaajiaan tsempatessaan ja ohjeistaessaan

  Lisäksi äärimmäisen tärkeä asia on ollut Wardista (hänen aikansa tuli täyteen jo ajat sitten, olisi pitänyt hankkiutua eroon jo aiemmin) sekä Darlingista eroon hankkiutuminen. Maalivahtipeli oli kyllä noiden kahden veskarin takia todella ailahtelevaa sekä suorastaan heikkoa aivan liian usein. Sellaiseen ei todellakaan ole varaa nykyajan NHL:ssä.

  Vielä kolmas äärimmäisen tärkeä tekijä Canesien nousussa on ollut tietenkin nuoren erittäin lahjakkaan ydinpelaajamateriaalin jatkuva kehittyminen vuosi vuodelta. Samalla hankkiuduttiin eroon erittäin fiksusti nössöistä ja huonoista pukukoppipelaajista (vaikkakin toki kaikki parhaimmillaan taitavia pelaajia) Skinnerin, Lindholmin ja Hanifinin muodossa. Kaikki näistä kolmesta ovat huonoja pelaajia joukkuehengen, tsemppihengen ja hyvän joukkuepelaamisen kannalta. Erittäin fiksuja vetoja kyllä uudelta omistajalta Dundonilta ja hänen palkkaamaltaan GM:ltä siis myöskin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 19.39
  Ilotollo tykkää tästä.
 20. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Ne olisi olleet erinomaisia mainoskasvoja hooverille.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 21. repe_joke Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anaheim
  Lainaus:
  Tämä muistikuva pitää paikkansa, sillä Hurricanes on ollut viime vuosien aikana yksi liigan parhaista kiekonhallinta joukkueista. Maalivahtipeli on taas ollut liigan keskitason yläpuolella vain tällä kaudella.

  Carolina Hurricanesin 5vs5 corsi% 2016-2019
  2016-2017 - 51,3 (8.)
  2017-2018 - 54,5 (1.)
  2018-2019 - 54,8 (2.)

  Carolina Hurricanesin maalivahtien torjunta% 2016-2019
  2016-2017 - 90,1 (27.)
  2017-2018 - 89,3 (31.)
  2018-2019 - 90,6 (13.)

  Huono maalivahtipeli ei välttämättä olisi turmioksi(tekee asiat tosin huomattavan vaikeiksi), jos tehokkuus hyökkäyspäässä olisi hyvää, mutta näin ei ole Hurricanesin tapauksessa ollut. Vaan jopa kaudella tälläkin kaudella Hurricanesin maaliodottama oli 5vs5 pelissä huomattavasti toteumaa korkeampi, sama juttu oli viime kaudella.

  Maaliodottama / maalitoteuma 5vs5 pelissä 2017-2019 (sijoitus muiden joukkueiden kesken)
  2016-2017 - 166,5(15.) / 145 (17.)
  2017-2018 - 180,7(11.) / 155 (19.)
  2018-2019 - 199,2(3.) / 161 (18.)

  Päästettyjen maalien odottama / päästettyjen maalien toteuta 5vs5 pelissä 2017-2019
  2016-2017 - 168(16.) / 171 (29.)
  2017-2018 - 164(8.) / 179 (28.)
  2018-2019 - 157,3(2.) / 148 (6.)

  Pudotuspeleissä hommat ovat sitten loksahtaneet kunnolla kohdalleen, ja loppu on historiaa. Mutta nämä on nyt vaan näitä typeriä excel juttuja, joista ei kannata lähteä mitään ennustamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2019 klo 21.08
  Huppu, Kental & larzzon tykkäävät tästä.
 22. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Olisihan se myös aika jäätävää, jos pääsisi Wild Card paikalta vielä aloittamaan konferenssifinaalitkin kotona.