New Jersey Devils 2023–2024

  • 145 217
  • 903

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Täytyy tarttua tähän viiveellä kiinni. Miller on hoitanut omaa tonttiaan kohtuullisen hyvin, mutta en saa hänestä kokonaisvaltaisesti parasta pakkia joukkueeseen. Omassa päässä on ollut enimmäkseen suht varmaa tekemistä, mutta jos ajatellaan kokonaisvaltaisuutta, niin hyökkäyssuuntaan ja pelinavaamisessa on puutteita. Muutenkin hän on kellottanut ennen viime yön matsia lähinnä 12-16 minuutin peliaikoja, joten senkään takia täältä ei heru liikaa kehuja hänelle.

Toisaalta tämä kertoo karua kieltä myös siitä, ettei Devilsistä voi nostaa esille yhtään kokonaisvaltaisesti vahvasti pelannutta pakkia.
Tämä lainauksen viimeisessä lauseessa oleva korostaa omaa ajatteluani ja arvio koskee erityisesti vieraskiertueen pelejä. Millerin ei pitäisi olla kokonaisvaltaisesti paras ja sinänsä samaa mieltä, että ei säkenöi hyökkäyssuuntaan siinä, missä esim. Hughes ajoittain. Miller on kuitenkin tällä hetkellä ainoa pakki, joka ei erotu jokaisessa pelissä negatiivisten suoritusten merkeissä. Häneltä ei itseasiassa tule mieleen näitä räikeitä virheitä tai epävarmuuksia juuri lainkaan ja pelinavaus on perusvarmaa. Tulokkaat maksavat joka pelissä yhden maalin tai vähintään pari karkeaa kiekonmenetystystä. Siegsistä sanottiinkin edellä olennainen ja Marino on heikohko viime kauteen verrattuna omassa päässä. Bahl on myös vaikuttanut ajoittain tulokkaalta ja näyttää aika hitaalta, ehkä jotain kremppaa taustalla. Kertoo siis enemmän muiden tämän hetkisestä suoritustasosta, kuin Milleristä.

Tulevan illan Oilers-peli on hyvä testi pakistolle ja viisikkopuolustukselle. Koska tullee kiire useasti, niin toivoisin näkeväni riskittömiä roikkuja tai purkuja pois omalta alueelta, jollei syöttö tai purku onnistu varmuudella. Ei resepti menestykseen pidemmän päälle, mutta jos on ollut kiire aiemmissa peleissä, niin nyt McDrai laittanee kauden kovimman testin. Maalivahtipelipeliä, kun olen paljon kritisoinut, niin esitetään kaino toive siitä, että haetaan ryöstö nimenomaan veskapelin kautta.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Todella osuva analyysi pakiston tilasta yllä!

Devilsillä on tasainen kuusikko, tällä hetkellä noin nelospakin tasoisia puolustajia kautta linjan, joista jokainen puppeloi vuorollaan joka pelissä. Siinä Millerin 0-0 on tosiaan positiivinen lopputulema.

Viime kaudellahan Marinoa soviteltiin jopa USAn kivenkovan maajoukkueringin reunamille puolustavaan rooliin, mutta tällä kaudella taso on pudonnut radikaalisti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vieraskiertue päättyy 4-1 tappioon Oilersille. Ei surkein peli, mutta energiat olivat vähissä ja ne harvat paikat, jotka saatiin olisi pitänyt pystyä hyödyntämään. Ei Oilerskaan esittänyt parastaan, mutta pelin edetessä oli kuitenkin riittävästi niskan päällä ansaitakseen voiton.

Kiekkotuuri jatkui siinä mielessä, että Oilersilta hylättiin tai jätettiin hyväksymättä pari maalia, joissa sinänsä oli selkeät perusteet hylkäyksille, mutta jonain päivänä olisivat voineet kääntyä toisiksikin tuomioiksi. Toisaalta tuuri päättyi sitten McDavidin maalissa, josta Schmid saa ottaa syyt niskoilleen seikkaillessaan maalin takana. Muutoin hän pelasi kohtuullisen hyvin ja piti Devilsin iskuetäisyydellä. Isoa merkitystä hylkäyksillä ei lopulta ollut, ainoastaan pienemmät loppunumerot.

Nico ja Bratt kantavat joukkuetta tällä hetkellä hyökkäyspäässä. Jackin pelistä näkyy tällä hetkellä pieni tuska ja pakottaminen sekä ajoittainen puskeminen. Hanat varmaan aukeavat taas ensi viikolla ja homma lähtee taas rullaamaan.

Metrossa mennään niin kovaa, että pisteettömiä putkia ei parane ottaa. Vieraskiertueelta kuitenkin kolme voittoa ja pisteet 6/8, hyvä suoritus. Muutama päivä lepoa ja treeniä ja sitten mennään taas.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Juu, kyllähän tossa pelissä oli eväät syöty hyökkäyksen osalta, niin tasaviisikoin ku ylivoimallakin. Parissa viime pelissä jätkät sytty hitaasti, mutta nyt jäi kokonaan piippuun. Mun silmään ainoastaan Bratt näytti pirteältä ja sai siitä palkinnoks maalin.

Puolustus oli suurimmaks osaks toimivaa, kuten parissa aikasemmassa ottelussa.

Kokonaisuutena vieraskiertueesta jäi hyvä maku suuhun.

Bostonin vastaan tarttis Haulan kokoonpanoon. Tierney on mun mielestä aika mitäänsanomaton. Tekis myös mieli penkittää Meier. Mielummin itseasiassa jopa Tierney kentälle ku Meier.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Joo, bensa loppui. Tosin aneemista se peli on ollut viime aikoina pitkiä pätkiä muutenkin, eikä pelinopeus ole ollut isossa kuvassa lähellekään viime vuoden tasoa, joten ei voi pelkästään väsymystä syyttää.

Hughes on kieltämättä näyttänyt viimeiset pelit aika vaisulta. Yv:lläkään ei näkynyt tuttua tekemistä, vaan ratkaisuissa kesti ja ne menivät vähän sinne tänne. Toivottavasti aikaisempi meno löytyy aiemmin kuin myöhemmin, niin löytyisi Hischierin kentälle vähän tulitukea.

Schmid voisi jättää maalin takana seikkailut vähemmälle. Olisi luullut, että olisi ottanut opiksi siitä hylätystä 1-0 maalista, mutta piti testata omia kiekonkäsittelytaitoja uudestaan. Muuten hyvä peli häneltä.

McDavidilla tuntui olevan omat säännöt kentällä, kun hän jakeli aika suruttomasti poikittaisia mailoja ilman että tuomarit puuttuivat niihin. Ei se pelin lopputulosta muuttanut, mutta olisi nuokin voinut silti ottaa pelistä pois.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Hughes on kieltämättä näyttänyt viimeiset pelit aika vaisulta. Yv:lläkään ei näkynyt tuttua tekemistä, vaan ratkaisuissa kesti ja ne menivät vähän sinne tänne.

Tuli ihasteltua, että olikohan tämä nyt ensimmäinen peli, jossa vastustajan alivoimahyökkääjät pelasivat noin ahnaasti tilan Jackilta pois? Erinomaista alivoimaa Oilersin hyökkääjiltä.
Devilsin puolella tilanne on uusi ja nyt vain nopeasti ylivoimareeniä, että miten kuvio etenee ilman taikuria, jos Jack on jatkuvassa ihoprässissä, kuten Satan Tikkasen kanssa. Senhän pitäisi avata lisää tilaa Luke-Bratt-kaksikolle, kenties jopa neliön keskelle.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tärkeä voitto jatkoajalla Bruinsista. Ratkaisijana vähemmän yllättäen J Hughes, joka vaikutti pelaavan lähes koko jatkoajan.

Hyvä voitto myös siinä mielessä, että tultiin takaa ohi ja pidettiin vaarallinen Boston vain yhdessä maalissa ja vielä Vanecekin toimesta. Hyvä peli Vitekiltä ja trendi hänellä on noususuuntainen. Toivotaan, että tässä olisi jotain, minkä päälle rakentaa. Luottamus rakentuu kuitenkin pikkuhiljaa ja pienin askelin, niin hänellä omaan peliinsä kuin muilla häneen.

Itse peli näytti aika tukkoiselta ja hallintaa sekä A-luokan tilanteita ei saatu kärkijoukkuetta vastaan, kuin ajoittain. Kolmannessa oltiin kuitenkin niskan päällä, mutta olin lähes varma, että Bruins käy tuikkaamassa sen yhden vikalla kympillä ja lähellä se olikin.

Viimeiset yhdeksän peliä 7-2, joten suunta on oikea ja pikkuhiljaa pelillinen pohja alkaa vakautua. Ei se tosiaan ole niin näyttävää, kuin viime kaudella, mutta näin tällä kaudella. Viime kauden kuntohuippu rakentui alkukauteen, joten ehkä tässä on oikea suunta ja ollaan iskussa sitten keväällä. Aikaa on edelleen paljon ja Metron seitsemän joukkuetta on 10 pisteen sisällä ja Devils on vain 4 pistettä kakkossijasta(yksi peli vähemmän pelattuna). Loppuvuoden vastustajat eivät ole taulukon kärkipäästä, joten helposti mielessäni tästä rakentelen hyvää jatkumoa. Noh, aiemmin ei ole nämä pohdinnat oikein kantaneet ja toivottavasti Devils pitää työrukkaset tiukasti kädessä ja asenteen tapissa.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Erittäin tärkeä ja maittava voitto! Hienosti pystyttiin peluuttamaan kaikkia neljää ketjua läpi ottelun.

Kyllä heti pelin alusta lähtien oli huomattavissa, että tulee olemaan tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta, ja mahdollisuus siihen, että ottelu ratkeaa pieneen virheeseen, oli keskivertoa suurempi.

Vanecek oli mun kirjoissa isoin kysymysmerkki, mutta jatkoi siitä, mihin edellisessä matsissa jäi. Malttoi pysyä hyvin paikoillaan, eikä pahemmin pomputellut. Tosin Bostonin ainoa maali syntyi siitä, kun Vitek ei saanut kiekkoa pysymään rällässään, vaan tiputti sen suoraan eteensä, josta se sitten päätyi lopulta oman selän taakse. Mutta nää on näitä. Hyvä peli silti Vanecekilta taas.

Devils pystyy tälläkin kaudella haastamaan ja voittamaan minkä joukkueen tahansa. Nyt on vaan kyse siitä, että otteet saatais pysymään tasaisina. Siihen on olemassa tällä hetkellä hyvät eväät, varsinkin, kun puolustus alkaa klikkaamaan vihdoin viisikkona. Nyt vielä veskat tikkiin ja avot.

Nokka kohti Columbusta!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Erinomainen kolmas erä, luistin liikkui vauhdikkaasti. Myös ekat kaksi erää olivat puolustussuuntaan suht varmaa tekemistä, mutta vaarallisia paikkoja ei saatu luotua oikein yhtään.

Positiivisia:
- Hischierin ketjuun siirryttyään Meier näytti paremmalta kuin kertaakaan loukkaantumisista paluunsa jälkeen. Ei hän missään nimessä ollut Devilsin paras pelaaja, muttta silti selkeä steppi eteenpäin.
- Vanecek oli suht varma.
- Pakisto siivosi maalin edustaa puhtaaksi kohtuullisen hyvin.
- Viime peleissä Devils ei ole tarjonnut vastustajille enää pahemmin yv-hyökkäyksiä.
- J. Hughesin ja Brattin yhteys.
- Nemec. Eniten peliaikaa koko joukkueesta, ja neljänneksi korkean maaliodottama Devilsistä (lähde HFBoards, ei tarkistettu).
- Kolmannen erän ja jatkoajan peli-ilme.
- Voitto ja viime aikainen tuloskehitys muutenkin.


 
Viimeksi muokattu:

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
6-3 voitto Devilsille Blue Jacketsista. Sanoisin, että maximum result with mimimum effort, jos koko peliä katsoo. Hyvä alku ja Hughesin ensimmäinen maali kolmesta heti ekalla minuutilla siivitti joukkueen hyvään vauhtiin. Oikeastaan McLeodin kenttä oli ainoa, jolla oli koko ajan työhaalarit päällä ja muut nostivat tempoa aina tarvittaessa, esim. kun CBJ pääsi maalin päähän. Tasoero joukkueiden välillä oli aika selkeä, tämä varmasti vaikutti asiaan sekä energian säästäminen back to backin jälkimmäiseen osaan Ducksia vastaan.

Hughes tietysti ykköstähti ja Bratt hyvä kakkosviulunsoittaja kolmella syötöllä. Samalla meni 100 maalin rajapyykki rikki, hieno suoritus. Kiva, että myös Toffoli sai mailaan lämpöä monen pelin kylmän jakson jälkeen. Hischier taisi myös rikkoa 300 pisteen rajan, jos en väärin muista. Meier sitten toisessa päässä suorituskarttaa, alkaisin kanssa kallistumaan healthy scratch-liikkeeseen, jotta saataisiin ukosta jotain irti. Kehonkieli kertoo kaiken, todella vaikea jakso menossa.

Viimeinen kymmenen pelin jakso 8-2 ja aletaan olla hieman siellä päin missä pitääkin tuloksellisesti. Edelleen 60 minuutin huippusuoritus odottaa, se on sinänsä hyvä lähtökohta ja peliä voidaan vielä kehittää runsaasti. Tässäkin pelissä oli nähtävillä kaikki alkukauden Devils-pelin tunnusmerkit, niin hyvässä kuin pahassa. Tällä trendillä pudotuspeliviiva tulee kuitenkin piakkoin vastaan, joskin Metron kärkijengit ovat hyvässä vireessä ja esim. Philly ei näytä vaan taipuvan. No, kautta on paljon jäljellä ja nyt voi keskittyä vaan omaan suoritukseen. Ducksilta pitää ottaa pisteet ensi yönä.
 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvä tyhjennys @LGD .

Olihan tossa iso tasoero havaittavissa, vaikka Devils selvästi säästelikin ja samalla Columbus onnistui roikkumaan mukana ihmeellisen pomppumaalin (3-2) ansiosta.

Hughes tietty illan kunkku uran tokalla hatulla.

Mielessä pyöri läpi ottelun ajatus: Voisko olla jopa niin, että Nemec pystyy jo tulokaskaudellaan täyttämään Hamiltonin saappaat puolustuspäässä? Hyökkäyspäässä se tuskin tulee tapahtumaan, mutta se on sitten eri tarina se.

Ei muuta, kun Ankkojen möyhennykseen!
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Mielessä pyöri läpi ottelun ajatus: Voisko olla jopa niin, että Nemec pystyy jo tulokaskaudellaan täyttämään Hamiltonin saappaat puolustuspäässä? Hyökkäyspäässä se tuskin tulee tapahtumaan, mutta se on sitten eri tarina se.

Ei Nemec ainakaan paljoa perässä ole puolustuksessa ja on 19v ja 10 kertaa halvempi. Ei ole ollut tippaakaan tuota 9 miljoonan puolustajaa ikävä ja se kertoo valitettavan paljon.

Meier sitten toisessa päässä suorituskarttaa, alkaisin kanssa kallistumaan healthy scratch-liikkeeseen, jotta saataisiin ukosta jotain irti. Kehonkieli kertoo kaiken, todella vaikea jakso menossa.

On tolla Meierilla pakko olla jotain vammaa kun ei taklaa yhtää ja tuntuu välttelevän kaksinkamppailuja. Jotain pitäisi tapahtua. Kiekkokaan ei pompi sitten yhtään ja hyvä esimerkki nähtiin siitä kun ohjasi vielä omiin viime yönä tuon Columbuksen toisen maalin. Yksi maali voisi tehdä ihmeitä itseluottamukselle.

-3 voitto Devilsille Blue Jacketsista. Sanoisin, että maximum result with mimimum effort, jos koko peliä katsoo. Hyvä alku ja Hughesin ensimmäinen maali kolmesta heti ekalla minuutilla siivitti joukkueen hyvään vauhtiin. Oikeastaan McLeodin kenttä oli ainoa, jolla oli koko ajan työhaalarit päällä ja muut nostivat tempoa aina tarvittaessa, esim. kun CBJ pääsi maalin päähän. Tasoero joukkueiden välillä oli aika selkeä, tämä varmasti vaikutti asiaan sekä energian säästäminen back to backin jälkimmäiseen osaan Ducksia vastaan.

Tämä on kyllä kiteytetty todella hyvin. Lisätään vielä, että tuossa Schmidin jäähyssä ei paljoa naurattanu kun koko kautena veskat eivät ole saaneet juuri mitään kiinni ja sitten siirretyn rangaistuksen aikana maalivahti onnistuu vielä ottamaan jäähyn. Noh onneksi hetkeä myöhemmin McLeod hommasi jäähyn mistä Hughes iski ylivoimalla. Ja on se maalivahtipeli myös näyttänyt paremmalta viimeaikoina.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sellainen läpsyttely oli tarjolla Devils-pelaajien isille ja mentoreille. 5-1 turpaan ja kummasti taas fiilikset laskivat edellisistä voitoista.

Ehkä olisi ansaittu 1-0 johto tai eka maali ekan erän perusteella, mutta Gibson ei antanut tähän mahdollisuuksia. Tokassa minulla hiipi mieleen, että jos jäädään takamatkalle, niin onkohan tässä taas tulossa ulospuhallus. Tulihan sellainen kolmannessa ainakin osittain, kylmä veska Duckseilla sisään, kavennusmaali tokan lopussa ja momentum itsellä, mutta juuri mitään ei tapahtunut. Joo, oltiin varmaan väsyneitä ja sellaista, mutta ei hyvä.

Devilsin saldo b2b-peleistä 1-5-1 ja näitä olisi kaudella tarjolla ennätykselliset 16 kappaletta eli trendi aiheuttaa pohdintaa. Sen lisäksi puhtaat kotitappiot San Joselle, Columbukselle ja Anaheimille saattavat kyllä kirpaista keväällä, joko sijoituksen osalta tai vielä pahemman skenaarion.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Taas häntäpään joukkueelta dunkkuun.

Mun mielestä pelisysteemi toimi hyvin kaks ekaa erää ja McLeodin tokan erän loppuhetken kavennusmaalin jälkeen ajattelin, että kyllä täältä vielä tullaan. Ruff kuitenkin näki kavereineen, että virtaa ei ollut tarpeeksi ja päätti muokata hyökkäyskentällisiä. Sen jälkeen peli lähti sivuraiteille ja vika erä oli todella ponnetonta. Vaikka ottelussa löytyi tunnetta, niin silti energiatasot ei enää vikassa erässä riittäny.

Ei auta ku levätä tää päivä ja seuraavaks Phillyn kimppuun.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kammottava peli. Sattui silmiin ja mieleen katsoa sitä. Seuraava.

Meierin vaikeuksista kiinnostava postaus. Tilastojen mukaan luistelunopeus on pudonnut noin viidenneksellä viime vuoteen verrattuna. Eiköhän siellä joku loukkaantuminen ole taustalla.



 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Maalivahtispekulointia seuraavaksi, osa 112 vuorossa.

Mitä mieltä palstaveljet(ja siskot) olivat muuten Devilsiin laajalti huhutun John Gibsonin otteista ja ylipäänsä tämän hankkimisesta?

Pieni näyteikkunahan viime pelissä oli vakuuttava ja on tällä kaudella tehnyt jonkinasteisen ryhtiliikkeen ja toisi mukaan hyvin suurella todennäköisyydellä jonkinasteisen parannuksen Devilsin maalivahtiosastolle. Toisessa vaakakupissa sitten useampi surkea kausi taustalla, 30-vuoden ikä ja vielä 3 1/2 kautta jatkuva 6.4 millin soppari.

Itse passaisin kyllä, johtuen tuosta sopparin pituudesta ja hinnasta. Kenties Ducks olisi valmis pidättämään palkkaa ja Hamiltonin mahdollinen LTIR voisi ratkaista palkkakatto-ongelmat, mutta riski on liian iso ja pitkäaikainen mielestäni.

En tiedä irtoaisiko Coyotesista, mutta yrittäisin itse sieltä saada Vejmelkan, joka ajautunut kakkoseksi ja jolla soppari päättyy tähän kauteen. Huono kausi menossa, mutta päittäin vaihto Vanecekiin ja uusi alku voisi tehdä kummallekin hyvää.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Maalivahtispekulointia seuraavaksi, osa 112 vuorossa.

Mitä mieltä palstaveljet(ja siskot) olivat muuten Devilsiin laajalti huhutun John Gibsonin otteista ja ylipäänsä tämän hankkimisesta?

Pieni näyteikkunahan viime pelissä oli vakuuttava ja on tällä kaudella tehnyt jonkinasteisen ryhtiliikkeen ja toisi mukaan hyvin suurella todennäköisyydellä jonkinasteisen parannuksen Devilsin maalivahtiosastolle. Toisessa vaakakupissa sitten useampi surkea kausi taustalla, 30-vuoden ikä ja vielä 3 1/2 kautta jatkuva 6.4 millin soppari.

Itse passaisin kyllä, johtuen tuosta sopparin pituudesta ja hinnasta. Kenties Ducks olisi valmis pidättämään palkkaa ja Hamiltonin mahdollinen LTIR voisi ratkaista palkkakatto-ongelmat, mutta riski on liian iso ja pitkäaikainen mielestäni.

En tiedä irtoaisiko Coyotesista, mutta yrittäisin itse sieltä saada Vejmelkan, joka ajautunut kakkoseksi ja jolla soppari päättyy tähän kauteen. Huono kausi menossa, mutta päittäin vaihto Vanecekiin ja uusi alku voisi tehdä kummallekin hyvää.

Jos ei esim. Sarosta ole mahdollista saada, niin sitten kelpaa Gibson. Kyllähän tuo "ongelma" pitää ratkaista, ettei ajauduta Canesin tapaan oravanpyörään..

Ilmeisesti ei Ruffin pallikaan ole pultattu lattiaan kiinni. Varmasti parempiakin vaihtoehtoja Devilsin penkin taakse on, mutta kyllähän tuohon joukkueeseen sitä grittiä vähän pitäisi tulla samalla lisää, mikäli halutaan kannusta tossisaan pelata.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Erittäin kirvelevä tappio tärkeästä pelistä, vaikka piste jäikin taskuun.

Jackin ilta "huipentui" jatkoajalla hölmöilyyn, joka kostautui omissa. Silmätestillä vanhempi Hughes oli heti alusta lähtien joukkueen heikoin lenkki. Ei ollut pelkästään näkymätön, mutta teki pelkkiä huonoja ratkaisuja, sekä hävis jokaikisen kamppailutilanteen.

Harmittava tappio sarjataulukon lisäks myös ihan sen takia, että muuten pelattiin ihan hyvin. Varsinkin neloskenttä oli todella isossa roolissa; teki maalin, McLeodin dominointi alotuksissa, kalastettu jäähy, josta tehtiin yv:llä, ja muutenkin tosi hyvää vääntämistä ja fyysistä peliä.

Myös erikoistilannepelaaminen oli hyvää.

Vanecek otti tärkeitä torjuntoja, vaikka alussa kiekko ei meinannut millään jäädä hallintaan ilman pomputtelua. Loppua kohden alkoi selvästi tulla varmuutta otteisiin.

To-pe yönä ois mahista ottaa revanssi Edmontonista. Jos Jack siihen mennessä sisuuntuis?
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Huh huh, sellainen peli sitten taas. Voiton avaimet oli tarjolla, mutta ei kelvannut ratkaisijan viitta ja A-tontit Toffolile, Siegsille tai Lazarille. Hieman tuli pikakelailtua ajoittain, mutta ei edelleenkään mitään pelillistä riemujuhlaa. Ei pitäisi verrata liikaa viime kauteen, mutta paljoakaan ei ole jäljellä siitä iloisesta, hyökkäävästä ja erittäin pelinopeasta joukkueesta.

Kaikki kunnia Flyersille, erinomainen alkukausi ja tässäkin pelissä tarjosivat täysin tasapäisen pelillisen vastuksen ja iskivät hienosti paikoistaan. Ihan ansaitusti divisioonan kärkisjijoilla. Silti kuvaavaa on se, että keväällä vietiin vastaava peli 7-0 ja harjoituskaudellakin taisi olla 6-0 meille ja Flyers ei pysynyt millään kyydissä. Nyt esim. luistelunopeudesta tai pelinopeudesta ei saada mielestäni etua, ainakaan systemaattisesti.

Ongelmat ovat moninaisia ja jotenkin itselle ne ilmentyvät siinä, että joukkueesta on syystä tai toisesta varjojen mailla merkittävä osa (Meier, Mercer, Siegs, Toffoli, Marino jne) ja kärkipelaajat suorittavat hyvin epätasaisesti - Jack Hughes etenkin. Nyt esim. pari peliä on menty neloskenttä edellä ja näiltä on saatu paras sekä tasaisin pelisuoritus. Jotenkin kuvaavaa on myös se, että kun Vanecek alkaa saamaan jotain kiinni, niin hyökkäystehot kuivuvat. Ajatus siitä, että ollaan lahjakkaita ei oikein enää kanna mihinkään, vaan jotain muuta tarvitaan.

Toivo ja usko viime kauden tasolle nousemisesta on ajoittain ollut vahva, mutta on se uskottava, että ei mikään indikaattori näytä vievän siihen suuntaan. Ollaan tällä kaudella hyvin todennäköisesti ns. bubble tai villi kortti-joukkue ja tultaneen pyörimään tässä pudotuspeliviivan tuntumassa, jollei jotain todella dramaattista tapahdu. Toivotaan, että suoritus riittää mukaan kevään karkeloihin, mutta en usko enää mihinkään kotietuihin tai kärkijoukkueiden tahdissa pysymiseen. Tämä on iso mysteeri, koska joukkue on yli 80 prosenttisesti sama kuin viime kaudella ja ytimeltään täysin sama. Silloin toki kriittinen katse kohdistuu valmennukseen. Eikä edes olla niin paljoa pisteissä takamatkalla, mutta syksyllä on pelattu vähemmän kärkijoukkueita vastaan ja b2b-pelejä on vielä paljon edessä.

Turhauttava kausi tähän mennessä.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Huh huh, sellainen peli sitten taas. Voiton avaimet oli tarjolla, mutta ei kelvannut ratkaisijan viitta ja A-tontit Toffolile, Siegsille tai Lazarille. Hieman tuli pikakelailtua ajoittain, mutta ei edelleenkään mitään pelillistä riemujuhlaa. Ei pitäisi verrata liikaa viime kauteen, mutta paljoakaan ei ole jäljellä siitä iloisesta, hyökkäävästä ja erittäin pelinopeasta joukkueesta.

Kaikki kunnia Flyersille, erinomainen alkukausi ja tässäkin pelissä tarjosivat täysin tasapäisen pelillisen vastuksen ja iskivät hienosti paikoistaan. Ihan ansaitusti divisioonan kärkisjijoilla. Silti kuvaavaa on se, että keväällä vietiin vastaava peli 7-0 ja harjoituskaudellakin taisi olla 6-0 meille ja Flyers ei pysynyt millään kyydissä. Nyt esim. luistelunopeudesta tai pelinopeudesta ei saada mielestäni etua, ainakaan systemaattisesti.

Ongelmat ovat moninaisia ja jotenkin itselle ne ilmentyvät siinä, että joukkueesta on syystä tai toisesta varjojen mailla merkittävä osa (Meier, Mercer, Siegs, Toffoli, Marino jne) ja kärkipelaajat suorittavat hyvin epätasaisesti - Jack Hughes etenkin. Nyt esim. pari peliä on menty neloskenttä edellä ja näiltä on saatu paras sekä tasaisin pelisuoritus. Jotenkin kuvaavaa on myös se, että kun Vanecek alkaa saamaan jotain kiinni, niin hyökkäystehot kuivuvat. Ajatus siitä, että ollaan lahjakkaita ei oikein enää kanna mihinkään, vaan jotain muuta tarvitaan.

Toivo ja usko viime kauden tasolle nousemisesta on ajoittain ollut vahva, mutta on se uskottava, että ei mikään indikaattori näytä vievän siihen suuntaan. Ollaan tällä kaudella hyvin todennäköisesti ns. bubble tai villi kortti-joukkue ja tultaneen pyörimään tässä pudotuspeliviivan tuntumassa, jollei jotain todella dramaattista tapahdu. Toivotaan, että suoritus riittää mukaan kevään karkeloihin, mutta en usko enää mihinkään kotietuihin tai kärkijoukkueiden tahdissa pysymiseen. Tämä on iso mysteeri, koska joukkue on yli 80 prosenttisesti sama kuin viime kaudella ja ytimeltään täysin sama. Silloin toki kriittinen katse kohdistuu valmennukseen. Eikä edes olla niin paljoa pisteissä takamatkalla, mutta syksyllä on pelattu vähemmän kärkijoukkueita vastaan ja b2b-pelejä on vielä paljon edessä.

Turhauttava kausi tähän mennessä.

Hyvää pohdintaa joukkueen tilasta. Viime yön ottelusta kyllä kehuttava neloskenttää suuresti ja myös Hischierin ketju pelasi ihan hyvin. Vanecek antoi myös mahdollisuudet voittoon vaikka kiekko tuntui pomppivan taas joka torjunnan jälkeen. Nemec pelasi myös mielestäni hyvin. Brendan Smith ärsytti taas läsnäolollaan, en käsitä miksi hän jälleen halusi olla se kiekollinen puolustaja ja jatkuvasti haki vaikeita ratkaisuja kun vieressä oli joka kerta L.Hughes vapaana. Monesti tyhmiä ryntäilyjä, joilla myi itsensä tilanteista pois. Ei ollut Smith ainoa heikko lenkki joukkueessa, mutta hän ei paljoa positiivista tuo kentälle. J.Hughesille myös lampaita kahdesta pahasta kiekon menetyksestä, joista Flyers iski kaksi maalia.

Kirjoittelin varmaan joku kuukausi sitten Ruffin asemasta joukkueessa ja siitä, että pelin pitäisi alkaa parantumaan. Noh nyt on tulokset parantuneet ja ajoittain ollut jopa toivoa paremmasta, mutta sitten tulee noita Anaheim pelin tapaisia lässähdyksiä ja fiilis menee. Eikä se peli ole kovin paljoa parantunut missään vaiheessa kautta vaikka voittoja on tullut. Devilsilla on niin hyvä materiaali, että en usko kenenkään valmentajan saavan tätä huonompia tuloksia aikaan.

En usko, että Ruff on se valmentaja, joka vie Devilsin Staneley Cuppiin, onko edes se valmentaja joka vie Devilsin playoffeihin. Ruff tuskin tulee saamaan potkuja, ellei jotain dramaattista notkahdusta tule. Mielestäni se on ihan fine, että Ruff jatkaa kauden loppuun, mutta ensi kaudella ei pitäisi olla mitään asiaa penkin taakse. Vaikka Devils menis playoffeihin niin se ei mielestäni ole tuolla materiaalilla vielä valmentajalta mitään muuta kuin minimi vaatimus.

Täällä on pohdittu myös kauden mittaan oliko virhe päästää Graves ja Severson menemään. Ei ollut todellakaan kun seuraa Gravesin menoa pingviineissä ja vielä hänen palkallaan. Severson sen sijaan loukkaantuneena ja hänelläkin oli alkukaudesta jotain penkityksiä terveenä ollessaan. Lyhyellä välillä Devilsin puolustus saattoi kuitenkin vähän huonontua, mutta nyt saadaan ajettua Lukea ja Nemecia sisään. Nemec toki pääsi irti vasta kun Hamilton loukkaantui. Kuitenkin, jos Devils playoffeihin menee niin luulen, ettei tuo tulokaskaksikko ole ihan valmis niihin peleihin ja kun Marino ja kumppanit puolustuksessa myös alisuorittavat.

Hamilton on huhujen mukaan loppu runkosarjan ainakin sivussa. Se tuo Devilsille palkkakattoon 9 miljoonaa dollaria tilaa. Jotain huhuja olisi, että Fitz voisi käyttää tuon tilan nyt hyvin joukkueen parantamiseen. Mielestäni ei kannata tässä tilanteessa lähteä lyömään mitään isoja all in hankintoja kun nuoret hakevat vielä kokemusta ja kehittyvät. Mielummin säästelee noita treidipalasia tulevaisuuteen. Okei eri asia, jos Ruff nyt saisi potkut ja/tai Devils lähtisi muuten vaan lentoon niin sitten asia erikseen. Jotenkin tuntuu siltä, että tämä alkaa olemaan vähän ohikausi.

Jos positiivisesti haluaa katsoa niin Devilsin syksy on ollut surkea kokonaisuudessaan, mutta hyvin roikutaan vielä playoff viivan tuntumassa. Viime kaudella Devilsin kuntohuippu oli syksyn lopussa, niin ehkä tällä kaudella se peli loksahtaa kohdilleen kunnolla vasta runkosarjan lopussa/playoffeissa ja tehdään sitten ns Floridat. Ja onhan tässä paljon aikaa vielä parantaa, kuhan tuloksia tulee kuitenkin tasaiseen tahtiin. Jouluksi olisi kiva saada vielä seuraavasta kahdesta ottelusta voitot.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Parista edellisestä pelistä haluan antaa posia Brattille. Jesper on parin pelin ajan ollut herkällä jalalla ja johtavalle pelaajalle sopivalla vastuunkannolla liikkeellä koko kentän mitalla.

Bratt on jopa taklaillut ja pysäyttänyt miehiä fyysisellä läsnäololla laitojen lähellä.

Tällainen Bratt pärjäisi myös pudotuspelikiekossa. Hyviä näyttöjä ylöspäin. Harmi, että muu joukkue ei ole vielä samalla sivulla. Uskon toki myös, että eiköhän Brattin tasaisuuden perään huhuilla taas jo tammikuussa, mutta hieno nähdä tällaista kehitystä.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vähissä on joulumieli Devils-leirissä, tällä kertaa Oilersilta turpaan selvin numeroin.

Mielestäni tappio oli pääosin ansaittu, sillä huono alku, puolustuspään merkkausvirheet ja kiekonmenetykset, maalivahtien heikko ilta sekä selkeä kakkoseksi jääminen kaksinkamppailussa, luisteluvoimassa ja pelinopeudessa on vaikea yhtälö. Tokassa kiivettiin johtoon, mutta silloinkin Oilersin pelillinen yliote näkyi, mutta eivät saaneet tehoja aikaiseksi. Ei Devils täysin luokattomasti pelannut, mutta tässä on nyt tämän hetkinen taso, eikä se oikein riitä systemaattiseen tuloksentekoon.

Aloitetaan positiivista asioista ja vaikka lista on lyhyt, niin tämä on koko kauden poikkileikkaava havainto. McLeod on selkeästi kehittynyt ja ansaitsee isomman roolin, jonka sai jo osittain loukkaantumisten ja pelisuoritustensa avulla. On mielestäni melko hyvä kolmosen sentteri ja erinomainen nelosen. Nyt pääsi kolmoskentän minuuteille, sai mm. Mercerin laitaansa ja johan alkoi jälkimmäisellä peli kulkemaan. McLeod pelaa ns. urakautta ja tullee saamaan mukavan sopparin, ihan ansaitusti. Toki tässä on vähän sama, kuin aiemmin Millerin osalta puolustuksessa eli hänen ei pitäisi olla joukkueen kärkisentteri tai hyökkäyksen kantava voima, mutta tilanne on mikä on. Jos osaisi viimeistellä tai laukoa ja peliäly olisi hieman parempi, niin olisi erinomainen pelaaja, mutta on nytkin melko kokonaisvaltainen pelaaja.

En viitsi enää veskoja tai pakkeja suolata, mutta nyt on minunkin pakko alkaa kritisoimaan vahvemmin valmennusta. Se on varmaan Devils-palstan lukijoille selvinnyt, että en ole Ruffin hartain kannattaja, mutta onhan valmennustiimi vetänyt kauden vihkoon yhtä lailla. Miten joukkue voi olla NHL:n huonoin ekassa erässä ja jää lähes aina peliin valmistautumattomana takamatkalle? Miten joukkue voi menettää otteensa parin minuutin ajanjakson aikana kokonaan ja täysin käsittämättömästi ilman mitään valmennuksen reagointia(Oilers-peli ei ole ainoa esimerkki)? Miksi jotain kenttäkoostumuksia pidetään jääräpäisesti yhdessä, pelaajia väärissä pelipaikoissa tai miksi kentällistä sekoitetaan ajoittain jatkuvalla syötöllä? Miten joukkue on voinut menettää lähes kokonaan viime kaudella olleen pelitapa-ja nopeusetunsa?

Listaa varmaan voisi jatkaa, mutta kyllä valmennuksen vastuun perään voi myös kysyä. Pohtivat varmaan samaa, kuin mitä lähetyksessä nostettiin esille eli meidänhän piti olla hyvä joukkue, mutta eihän tämä siltä näytä ja mitä nyt pitäisi tehdä. Puretaanhan Ruffin soppari viimeistään kauden päätyttyä, pliis....
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kiitos @LGD tyhjennyksestä, sillä tässä omassa turhautuneessa mielentilassa on ehkä parempi, etten kirjota tänne sen kummempia.

Korttitalo sortu todella rumasti. Kaukana tosiaan on viime kauden otteet. Tasaisuus on asia, mistä ei oo kauden aikana ollut tietoakaan.

Detroitia vastaan on tapahduttava paljon muutoksia, jos ei halua viettää joulutaukoa paskanmaku suussa.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Eikö tota Ruffia vois kenkiä nyt ja heti ? Penan sanoin: "lähe ny meneen ku viel kerkeet".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös