New Jersey Devils 2023–2024

  • 145 246
  • 903

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Vaikeuksien kautta voittoon!

Tokan erän synkkä viisminuuttinen ja kolme päästettyä maalia ei riittäny tällä kertaa lannistamaan Jerseyn äijiä, ja lopulta hieno nousu rinnalle ja loppumetreillä ohi. Hyvä, että näin ihan vaan senki takia, että Devils pelas mun mielestä ennen tota hetkellistä romahdusta hyvin. Oli maalipaikkoja toisessa päässä ja puolustus toimi viisikkona mallikkaasti.

Vanecek tosin vaikutti heti alusta alkaen hieman epävarmalta ja Schmidin vaihto tolppien väliin oli hyvä päätös. Jälkimmäisen kehonkieli oli selvästi paljon rauhallisempi. Nyt vaan edes toisen veskoista pitäis pystyä ylläpitämään varmat otteet pidemmän ajanjakson. Ei riitä, että toisen sulaessa toinen pelaa yhden hyvän pelin, jota seuraa taas heikompi ottelu.

Pelaajista haluan nostaa esille McLeodin, joka hienolla nousullaan oli vaikuttamassa voittomaaliin. Näytti pelissä useamman kerran, miten kiekko kuskataan alueelle monen vastustajan läpi. Itsevarmuus jatkaa selvästi hyvällä tasolla.

Myös Smith on toiminut laidassa nää pari peliä oikein hienosti. Tuo vaadittavaa kovuutta ja muutenkin pelisilmä hyökkäyspäässä on toimiva. Omassa päässä Miller kylläkin kiilaa nokkimisjärjestyksessä edelle.

Loukkaantumiset jatkaa riesana olemista ja tällä kertaa Hamilton skippas koko kolmannen erän. Toivotaan jälleen kerran pikaista paranemista.

Pe-la yönä toinen kova kamppailu putkeen, kun suunnaks otetaan Philadelphia.

Eipä paljoa lisättäävää. Voitto maistuu hyvältä! Tuo synkkä 5 minuuttinen oli koitua kohtaloksi kuten monesti ollaan nähty tällä kaudella, mutta nyt tultiin tasoihin ja vielä lopussa ohi. Voi olla, että vierasjoukkueella saattoi jäädä vähän hampaan koloon kun Smith näytti heidän kapteenille pari minuuttia ennen loppua vähän kovuutta ja 20 sekunttia ennen päätös summeria Lazar painoi voittomaalin.

Ja joo Vanecek tuntui olevan todella epävarma koko pelin ja tuntui, ettei saanut oikein muuta kiinni kun nuo kohti tulleet vedot. To-pe yönä Flyersin vieraana ja siitä heti seuraavaksi San Josea vastaan kotona seuraavana päivänä. Päästään siis näkemään Vanecek uudestaan pian.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hieno ja tärkeä voitto, mutta kirosin mielessäni tokan erän synkkien minuuttien jälkeen sitä, että jänne ja kärsivällisyys ei riitä. 2-1 johto ja painettiin kovasti päälle ja kokonaissuoritustaso ei vielä pidä koko viisikkoa tiiviinä ja hups, sitten alkoi ropisemaan. Itseluottamukselle voitto teki mannaa ja ennnen kaikkea sitä jatkumoa rakennettiin, pelillistä ehkä vähemmän. Toki hyvät stepit on otettu synkistä Detroit- ja Columbus-peleistä ja ekassa sekä tokassa näytti pääosin hyvälle, ennen kuin korttitalo meinasi sortua.

Maalilla joukkue tarvitsee Schmidin rauhallisuutta, vaikka kumiukkomaiset huippuseivit jäisivät puuttumaan. Aidosti käy sääliksi Vanecekia, mukavan oloinen veijari ja varmasti hyvä joukkuekaveri. Eväät on valitettavasti syöty vähiin, Ruff niitä tosin yrittää antaa koko ajan lisää.

Aidosti on sellainen tuntuma ja fiilis, että vaikeaa on arvioida lähteekö tämä tästä. Kaikki aihiot ja palikat ovat olemassa, mutta joku tämän vuoden joukkueessa on, mikä ei luo ainakaan minulle rauhallista uskoa vakaudesta tai tasaisesti nousevasta suorituskäyrästä. Toki se on pienestä kiinni ja tähän 3-4 voittoa vielä päälle, niin näyttää erilaiselle. Kuitenkin edelleen vasta 20/82 takana, joten pessimismille ei ole syytä antaa liikaa tilaa. Vuoristorata alkaa kuitenkin uuvuttamaan, jollei sitä ole jo vähän tehnyt.

Tapahtumien, maalien ja hienojen suoritusten (yli)tarjonnasta huolimatta, sielu kaipaa tylsää 2-1 tai 3-1 voittoa ilman sirkustemppuja. Tarjoaako 2023-2024 Devils sellaista?
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Maukas ja tärkeä voitto. Ai että teki hyvää.

Menee toiston puolelle, mutta tokan erän synkkä jakso meni vähän tunteisiin. Meinasi loppua usko, mutta onneksi Devils punnersi kolmannessa rinnalle ja ohi.

Samoilla linjoilla edellisten kanssa, että otteissa on vuoristoratamaista heilahtelua. Kokonaisuutena peli on näyttänyt silti viime aikoina paremmalta kuin pahimpien loukkaantumisten aikana. Toivottavasti otteet tasaantuvat nyt parin voiton myötä ja pahimmista nukahteluista, kiekon perässä säntäilyistä jne. päästään eroon.

Schmidiä peluuttaisin itsekin enemmän. Vanecek ei vaan vakuuta yhtään maalilla.

McLeodille, Lazarille, Hughesille ja kumppaneille kehut. Täytyy silti vielä toistaa edellisen matsin tavoin Hischierin merkitystä joukkueelle.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvät naiset ja herrat, Luke Hughes!

Kauaa ei joutunu jatkoajalla jännittämään ennen ku veljekset Hughes laitto 2vs1 -hyökkäyksestä kiekon verkonperukoille.

Ottelu ois silti pitäny ratkasta jo varsinaisella peliajalla. Ylivoimaa päästiin pelaamaan todella paljon ja varsinkin sen 5min. yv:n aikana ois ollu mahis ottaa isompaa johtoasemaa. Toki kaikki kunnia Flyersille. Niiden av oli hyvää, Hart otti tärkeitä koppeja ja välillä tasaviisikoin ne laitto Devilsin tiukille. Tasainen vääntö kaikenkaikkiaan.

Jos Hart oli hyvä, niin Schmid oli myös varman oloinen. Samaa rauhallisuutta, mitä nähtiin edellisessä pelissä. Ens yönä taas peli, joten eiköhän se oo Vanecekin vuoro torjua. Sen pitäis ottaa mallia Schmidistä ja saada se turha höntyileminen pois.

Säikähdyksellä selvittiin Luken kanssa. Melko kovan tällin sai kaukalon päädyssä, mutta
onneks palas peliin seuraavassa erässä.

Tulevana yönä kotipeli liigajumbo Sharksia vastaan. Tiiviillä viisikkopelillä kahta pojoa hakemaan!
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei juurikaan lisättävää yllä olevaan pelin kuvaan.

Haluaisin nähdä ja uskoa, että pelillinen käyrä on hienoisessa nousussa. Ei tietysti niin jyrkässä, kuin tuloksellinen ja Sharksin on kaaduttava ensi yönä, jotta saadaan 4 pelin voittoputki ennen tien päälle lähtemistä.

Paikkoja oli ratkaista jo aiemmin, mutta tietyllä tavalla tykkäsin esim. Hughesin veljesten maaleista, jossa omista tultiin nopeasti ja kiekko tylysti reppuun,vaikka etenkin ekassa oli taustalla omissa kova pyöritys. McLeodin kenttä oli myös pääosin hyvä.

En tykännyt taas pelin edetessä mukaan tulleesta perisynnistä eli huolimattomista puruista. Myös Devilsin kohdalle syystä tai toisesta osuvat kovat niitit(Luke ja Nico taas aivotärähdysprotokollassa) antavat syytä huoleen. Myös koko viisikon pelinopeudessa on edelleen parannettavaa.

Ei tämä tuskin toteudu, mutta jos Hamilton on useamman pelin sivussa, niin Nemec rohkeasti ylös ja Smith nelosen laitaan. Investointi tulevaisuuteen ja saadaan heikoin lenkki pidettyä todennäköisemmin positiivisten pelisuoritusten puolella.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nemeciä toivoin ylös ja nyt se siis tapahtuu, hieno juttu vaikkakin Hamiltonin loukkaantumisen kustannuksella. Nämä pelaajat ovat profiililtaan kuitenkin lähimpänä toisiaan ja Nemecillä on oletettavasti parhaat valmiudet täyttää Hamiltonin poistuma.

Kaksi tulokasta ei todennäköisesti vähennä virheiden määrää, mutta toisaalta Nemec on aiemmin sopeutunut miesten sarjoihin hyvin.

Itse olen innoissani, ensimmäinen mahdollisuus nähdä Devilsin tulevaisuuden pakiston todennäköiset kulmakivet Hughes&Nemec yhdessä! Toki Luke sellainen on jo nyt.

Luke jatkakoon ykkösessä ja Simon kolmosparista liikkeelle, siitä on hyvä lähteä. Toivottavasti ei BS:n kanssa tosin.


 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Niin vaan kalenteri käänty joulukuun puolelle ja se tietää marraskuun kuukausiraporttia. Menipä taas nopeasti aika. Sitä se teettää ku vanhaks tulee... Noniin, löpinät sikseen ja itse asiaan.

Ollaan varmaan kaikki aikalailla samaa mieltä siitä, että marraskuu oli joukkueelle melko vaikea. Pelaajille ja faneille tuli karu palautus maanpinnalle, koska odotukset kauteen lähdettäessä oli melko suuret viime kauden shown jälkeen. Samat ongelmat kuitenkin vaivas ku lokakuussa ja luulen, että vaisut otteet johtui taas osittain siitä, ettei peleihin lähdetty oikealla asenteella tarpeeks usein, sekä myös siitä, että nyt muut seurat on valmiina, eikä Devilsillä oo enää sitä viime kauden yllätysmomentumia. Kuukauden lopullinen saldo oli 13 pelistä 6-7-0. Onneks vikalla viikolla saatiin raavittua kolmesta vikasta pelistä kolme voittoa, muuten ois aika paljon karumpaa katottavaa toi ottelutilasto.

Nyt voi jo vähän tsiigailla sarjataulukkoa, kun pelattuja pelejä on yli 20 plakkarissa. Devilsillä tällä hetkellä tarkalleen 21 ottelua alla ja niiden tulos 11-9-1. Pisteitä on raavittu kasaan 23 ja se riittää Metron sijalle 6. Hätä ei kuitenkaan oo tämän näköinen, sillä tokana oleva Carolina on vaan neljän pisteen päässä. En siltikään lähtis kovinkaan paljoa perseilemään, koska divisioona vaikuttaa tällä hetkellä todella tiukalta ja pitkiin tappioputkiin ei luultavasti oo varaa.

Positiivisena asiana voidaan pitää sitä, että joukkue on alkanut tässä viikon sisällä pelaamaan 5vs5 -peliä selvästi paremmin, mitä aikasemmin marraskuussa. Vielä on kuitenkin pitkä matka siihen, että peli rullaa viime kaudella nähdyn veroisesti, mutta onhan tässä kauttakin reilusti jäljellä. Myös loukkaantumiset omalla panoksellaan vaikeuttaa tietty asioita, kun kokoonpanoihin joutuu tekemään useampaan otteeseen muutoksia.

Ylivoima on pysynyt erittäin hyvänä. Liigan kärjessä heilutaan vielä toistaseks komealla 35,6% tehokkuudella. Lokakuun loputtua se oli 42,4%, mutta sen ylläpitäminen ei ois ollu mahdollista, ja onnistuessaan vaan lähinnä perverssiä. Alivoima on tismalleen sama 75,0% ku lokakuun jälkeen. Melko skeidaa, mutta ei voi mitään. Kai se joskus jossain toisessa todellisuudessa tosta lähtee käyntiin, ehkä.

Isoimpana yksittäisenä ongelmana näkisin tällä hetkellä vähemmän yllättäen maalivahtipelin. Kumpikaan veskoista ei oo pystyny löytämään vaadittavaa tasoa. Ei voi olettaa, että edes Devils vois joka ilta latoa +4 maalia vastustajien verkkoon. Jos kassarit ei pikkuhiljaa ala petraamaan, niin johdon on pakko yrittää keksiä jotain. Riittäis alkuun, että edes toinen veskoista alkais saamaan onnistumisia.

Tekstin alussa mainitsin lyhyesti loukkaantumiset ja tälläkin hetkellä poissa on tärkeitä palasia; Meier, Haula, Nosek ja uusimpana tulokkaana kyseisellä listalla Hamilton. Sillä välin, kun jätkät parantelee vammojaan, niin toisten pelaajien on noustava esiin. Taitoa kyllä löytyy ja uskon myös, että niin tahtoakin. Ja jonkun loukkaantuminen meinaa aina jollekin toiselle näytönpaikkaa. Uusimpana nostona farmista ylös on Nemec, jonka NHL-debyyttiä odotellaan ku kuuta nousevaa, mutta tietenkin samalla pitää olla realisti ja pitää malttia matkassa.

Nyt ei muuta, kun vuosi pakettiin vahvan joulukuun siivittämänä!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvä raportti @NJEspoo. Pari lisähuomiota.

- Schmid on parantanut heikon kauden alun jälkeen otteitaan, ja viime yön pelin jälkeen hän on torjuttujen/päästettyjen maalien odottamissa (tai millä nimellä tätä kutsutaankaan) jo plussan puolella. HFBoardsilta varastettua (ei tarkistettua): "Still good enough for .904% on the season (league average currently is .903%) and .922% in the month of November."
- Sen sijaan Vanecek on jatkanut korpivaellustaan.
- Holtzia on pakko kehua jälleen. Viime kauden jälkeen en olisi uskonut tällaiseen tason parannukseen. Ihan eri pelaaja kuin aiemmin. Hyvä nähdä hänen saaneen itseluottamusta ja tekevän tulosta.
- McLeod on ollut tärkeä pelaaja loukkaantumisten aikana ja muutenkin hän on pelannut hyvin yhteen etenkin Holtzin kanssa.
- Bratt on ollut kuukauden ajan vähän unisen tuntuinen.
- Luke Hughes on ottanut yhä isompaa roolia pakistossa ja viime aikoina hän onkin vedellyt säännöllisesti yli 20 minuutin aikoja.
- Jack puolestaan on päässyt parissa viime matsissa loukkaantumista edeltävälle tasolle.
- Lazar on ollut minulle iso yllätys. Olen välillä vähätellyt häntä täällä 0-0 pelaajaksi, mutta hän on saanut vähän pisteitäkin aikaan, minkä lisäksi edistyneiden tilastojen valossa hän on ollut NHL:n parhaita puolustavia pelaajia. Hyvä haku Fitzgeraldilta ja kumppaneilta.
- Toffoli on ollut tehokas ja tehnyt paljon tärkeitä maaleja. Vielä kun pääsisi eroon helpoista/lepsuista kiekonmenetyksistä omalla ja keskialueella, niin olisi loistava pelaaja Devilsille. On hän ollut toki muutenkin erinomainen hankinta.

Heitetään erikseen loppuun vielä, että oli outo tilanne se Hischierin kaatuminen Toffolin maalin jälkeen. Näytti siltä, että hän olisi voinut irrottaa oikealla kädellä otteen mailastaan ja ottaa sillä iskua vastaan. Mutta ehkä se sitten ei ollut mahdollista. No, toivotaan että siitä selvittiin säikähdyksellä.
 
Viimeksi muokattu:

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
On kyllä pahoja asennevammoja tässä joukkueessa. Puolustaminen ei taas tuntunut kiinnostavan ketään kun saavutettiin pieni hyvän olon tunne kun pari voittoa ja sarjan huonoin joukkue vastassa. Oli muuten eka kerta kun San Jose sai edes pisteitä vieraissa tällä kaudella ja eka kerta kun San Jose teki enemmän kuin yhden maalin vieraissa. Aukaisivat sitten ketsuppipullon oikein kunnolla. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle.

Nemec oli debyytissään hyvä ja nälkäinen. Pari maalia tuli hänen ollessa jäällä omiin ja olisi voinut niissä vähän paremmin pelata, mutta olisi Devils voinut viisikkona puolustaa paljon paremmin jokaisessa niistä. Nemec näytti kiekollisella osaamisella samantien, että miksi hän on varattu toisena. Palkintona 2 syöttöpistettä ekaan peliin. Saa nähdä miten pärjää vieraskiertueella kun vastus kovenee. Ei tässä pitkään mene kun Devilssillä ole mitään käyttöä 9 miljoonan Hamiltonille. Nuo maalitkin omiin oli sellaisia, että ihan samanlaisia virheitä Hamilton tekee jatkuvasti.

Toivottavasti vieraskiertueella riittää joukkueella nälkää. Kiva oli nähdä Meier taas tositoimissa.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Ensimmäisen kerran muuten törmäsin tuollaiseenkin sääntöön, että devils maali hylättiin vaikkei peliä ollut vihelletty poikki. Vedottiin sääntöön "attend to blow the whistle". Kaikkee sitä oppii. Siihen tämä räpistely oikeastaan kaatui.

Puolustuspäähän melkoista puuhastelua. Hyökkäyspäässä hyviä pitkiä hyökkäyksiä paljon. Kaapo Kähkönen oli hyvä. Schmid ei.

Nemecin debyytille vahva peukku. Avaus paunat ja hyvää peliä nuorukaiselta. Pääsi jopa 6-5 vastaan ainoana pakkina kentälle. Holtz myös jatkoi teräviä otteita. Jack oli jack.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Devilssillä ole mitään käyttöä 9 miljoonan Hamiltonille. Nuo maalitkin omiin oli sellaisia, että ihan samanlaisia virheitä Hamilton tekee jatkuvasti.

Toivottavasti vieraskiertueella riittää joukkueella nälkää. Kiva oli nähdä Meier taas tositoimissa.
Juuri tuossa pelin aikana mietin tuota jengiä ja tulossa olevaa prospektiosastoa, niin en olisi harmissaan jos vaikka Hamilton ja/tai Meier treidattaisiin ykköskorin veskariin. Holtz ottaa Meierin roolin hienosti.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Jack oli jack.

Mielestäni Jackin surkein peli kahteen vuoteen. Tyhmiä kiekonmenetyksiä ja kruununa menetti 2 kertaa Granlundille kiekon samassa vaihdossa jonka seurauksena San Jose teki 3-1 maalin. Toki paikkasi virheensä hienolla 3-2 kavennusmaalilla, mutta mutta…

Ensimmäisen kerran muuten törmäsin tuollaiseenkin sääntöön, että devils maali hylättiin vaikkei peliä ollut vihelletty poikki. Vedottiin sääntöön "attend to blow the whistle". Kaikkee sitä oppii. Siihen tämä räpistely oikeastaan kaatui.

Tuo oli kyllä erikoinen, mutta Devils tuli vielä kerran maalin päähän, mutta nopeasti päästi vastustajan karkuun.

Juuri tuossa pelin aikana mietin tuota jengiä ja tulossa olevaa prospektiosastoa, niin en olisi harmissaan jos vaikka Hamilton ja/tai Meier treidattaisiin ykköskorin veskariin. Holtz ottaa Meierin roolin hienosti.

Ei kummallakaan saa ykköskorin maalivahtia valitettavasti. Hamiltonilla on NMC kesään 2025 asti ja sen jälkeen vikoilla kausilla voi treidata 10 haluamaansa joukkueeseen. Eli Hamiltonia ei saa treidattua. Ja vaikka hän luopuisi NMC:stä kokonaan ensi kesänä niin en usko, että kukaan ottaa häntä tuolla palkalla.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kaikki oleellinen sanottu pelistä.

Hyvää painetta hyökkäyspäässä, mutta sen vastapainoks jokaisessa maalissa omiin tapahtu joku aivotoiminnan sulkeutuminen. Back-to-back oli selvästi liikaa pyydetty myös Schmidiltä.

Nemec ei arkaillut yhtään debyytissään. Hyvä siitä vielä ajan kanssa tulee.

Raastava vieraskiertue (VAN, SEA, CGY, EDM) tulossa kaukana kotoa. Pääsee joukkuehenki mukavasti koetukselle.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Anteeksiantamatonta, muuta ei voi sanoa. Tässä joukkueessa vaikuttaa valitettavasti olevan liian paljon asenteeseen, pelitapaan ja kurinalaisuuteen liittyviä ongelmia. Miten se on mahdollista näin näkyvällä erolla viime kauden jälkeen lähes samalla joukkueella?

En tiedä ja tuskin kukaan muukaan varmuudella, mutta ainakin asenne ja kurinalaisuuden puute näyttää satuttavan joukkuetta Illasta toiseen. NHL-termein Devils were buzzing, ainakin ajoittain, mutta juuri mitään tekemistä sillä ei ole voittavan jääkiekon kanssa. Yksinyrittämisen ja puskemisen määrä oli yhtä näkyvää, kuin surkea puolustuspeli ja epäonnistunut maalivahtipeli. Oikeasti jotkut rutinoituneet huippujengit tulevat syömään tämän kikkapoikalauman aamupalaksi ja sitten voidaan vaan jossitella tolppien määrällä. Potentiaali on jäätävä, mutta kaukana ollaan vielä sen täysimääräisestä hyödyntämisestä. 21-22 kausi antoi pieniä lupauksia eteenpäin menemisestä, 22-23 vaikuttaa jonkinlaiselta poikkeamalta kehityksessä ja nyt jatketaankin enemmän siitä, mihin 21-22 kauden päätteeksi jäätiin, vaikka joukkue on nimilistaltaan merkittävästi parantunut. Mysteeri toisaalta, mutta yhtä lailla täälläkin puhuttiin siitä, että kehitys ei ole lineaarista.

Yli neljännes takana runkosarjasta ja sanon sen nyt, tämä joukkue on todellisessa vaarassa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. Olen nyt kuullut samat puheet ainakin Detroit, Columbus ja San Jose-pelien jälkeen ja ei hyvälle näytä, eikä todellista muutosta ole nähty. Noh, ehkä olemme tämän vuoden Florida ja kampeamme itsemme loppusuoralla mukaan ja siitä se satutarina etenee...Todellisuudessa epäilen, jollei jotain tehdä tai jotain muutu olennaisesti.

Mitä pitäisi tehdä tai mitä voisi tehdä?

@expertti ja @FinDevil pohtivat yllä muutoksia. En usko, että Hamiltonista päästään eroon ja ei ehkä vielä tarvitsekaan, mutta hänen palkkatilansa voitaisiin hyödyntää (vrt. Lightning ja Kucherov). Ollaan nyt joulukuussa ja hauis siis leikattu, joten ukko vaan LTIR:lle ja mukaan vasta pleijareissa. Tilalle sitten esim. Swayman, Hart tai Saros, Vejmelka tai joku parempi veska. Ehkä työehtosopimus estää tai sitten ei haluta luopua tulevaisuudesta huippuveskaa vastaan ja jatketaan vaan kärsivällisesti uskoen, että suunta kääntyy. Kyllähän tuohon pakistoon, joku Hanifin tai vastaava myös voisi sopia....

Tuossa ajatuksia siitä, mitä voitaisiin tehdä jos muutokset ovat tarpeellisia. Toki tiedostan tähän liittyvät riskit ja jälkikäteen arvioiden kärsivällisyys saattaa olla oikea ratkaisu.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Asennevammaista puuhastelua, kuten täällä on moneen kertaan jo sanottu. Tuuritkaan eivät olleet puolella, mutta kokonaisuutena tosi lepsua peliä ja ansaittu tappio.

Samaa mieltä @FinDevil kanssa, että Hughesilta huonoin peli pariin vuoteen. Joka tilanteessa piti yrittää älytöntä kikkaa ja mennä kolmesta pelaajasta ohi plus siihen päälle se kiekonmenetys 3-1 maaliin johtaneessa tilanteessa.

Ei ollut kyllä Meieriltakaan hyvä paluu peleihin. Voin olla väärässä, mutta siinä 1-0 maalissa hän oli pari metriä maalin tehneestä Sharks-pakista perässä. Ja muutenkin tuntui, että McLeod-Holtz -kaksikon hyvä yhteispeli rikkoutui Meierin myötä. Loukkaantumisista paluun jälkeen peli ei tietenkään voi olla heti parasta A-luokkaa, mutta samat ongelmat toistuvat heti, eli hänelle ei tunnu löytyvän sopivia ketjukavereita mistään.

Arvelin että yhden offseasonin ja harkkaleirin jälkeen Meier sopeutuu Devilsiin entistä paremmin, mutta alkukaudesta meno on ollut aikaisempaa heikompaa. Jos täällä puhuttiin siitä, ettei Hamiltonille ja hänen 9 miljoonan sopparille ole tarvetta, niin tällä hetkellä tuo Meierin sopparikin tuntuu vähän ongelmalliselle. No, toivotaan että homma lähtee pelittämään kauden aikana paremmin.

Positiivisena loppuun Nemecin hyvät hyökkäyspään otteet. Harmi ettei muu joukkue tullut samalla peli-ilmeellä otteluun.

Meni vähän negailun puolelle, mutta kuvastaa turhautumista. Ei NHL:n huonointa joukkuetta vastaan pitäisi pelin mennä näin.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Samaa mieltä @FinDevil kanssa, että Hughesilta huonoin peli pariin vuoteen. Joka tilanteessa piti yrittää älytöntä kikkaa ja mennä kolmesta pelaajasta ohi plus siihen päälle se kiekonmenetys 3-1 maaliin johtaneessa tilanteessa.
Oli kyllä joo huonoin peli Jackiltä. Tarkoitin lähinnä tuolla "Jack oli jack" lausunnolla, että silti loi tyhjästä maalipaikkoja ja pyöritti välillä miten tykkäsi. Eli sitä normi dominanssia vähän väliä. Puolustuspäähän ei niin hyvää toki.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jack Hughesin peliaika pelissä 27:16. Kyllä siihen peliaikaan tietenkin kaikenlaista suoritusta mahtuu. Ehkä vähempikin kuormitus tässä vaiheessa kautta riittäisi.
Samaa mieltä kuormituksesta. Mutta oli tosi lepsu ja yksinyritteliäs alusta asti. Mieluummin vähentää kuin lisää peliaikaa tuollaisilla otteilla. Mutta kun Devils oli tappiolla ja Hughes on yleensä se, joka saa tilanteita aikaan, niin ymmärrän logiikan peluutuksen taustalla. En silti allekirjoita sitä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tuli vastaan Novozinskyn x:ä (twiitti), että Hamiltonin loukkaantuminen saattaa pitää hänet jopa 4-6 kuukautta sivussa. No, tulemme varmasti näkemään Nemeciä lisää ainakin kokoonpanossa.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tuli vastaan Novozinskyn x:ä (twiitti), että Hamiltonin loukkaantuminen saattaa pitää hänet jopa 4-6 kuukautta sivussa. No, tulemme varmasti näkemään Nemeciä lisää ainakin kokoonpanossa.
Tätä hieman ennakoinkin aiemmin. Paha pala Fitzille, sillä kaksi junnua pakistossa + Marinon ja Siegsin heikko alkukausi yhdistettynä NHL: top3-huonoimpaan maalivahtikaksikkoon(tilastollisesti) ei lupaa paljoa.

Vaikea nähdä mitään muuta tulevaisuudessa, kuin treidi tai treidejä. Onneksi hyökkäys alkaa tervehtymään ja hakkaa sen 3-5 maalia illassa tehtaan takuulla.

Lyhyesti vielä viime yön pelistä, kyllä Sharks pystyi silti tunnollisesti puolustamaan keskustaa ja avaamaan paremmin peliä AHL-pakistolla eli avaimet muutokseen&parempaan ovat Devilsin kopissa.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Tätä hieman ennakoinkin aiemmin. Paha pala Fitzille, sillä kaksi junnua pakistossa + Marinon ja Siegsin heikko alkukausi yhdistettynä NHL: top3-huonoimpaan maalivahtikaksikkoon(tilastollisesti) ei lupaa paljoa.

Vaikea nähdä mitään muuta tulevaisuudessa, kuin treidi tai treidejä. Onneksi hyökkäys alkaa tervehtymään ja hakkaa sen 3-5 maalia illassa tehtaan takuulla.

Zadoroville voisi olla käyttöä… eiku…
 
Ei kummallakaan saa ykköskorin maalivahtia valitettavasti. Hamiltonilla on NMC kesään 2025 asti ja sen jälkeen vikoilla kausilla voi treidata 10 haluamaansa joukkueeseen. Eli Hamiltonia ei saa treidattua. Ja vaikka hän luopuisi NMC:stä kokonaan ensi kesänä niin en usko, että kukaan ottaa häntä tuolla palkalla.

Kyllähän se näin on, että ikääntyvät kallispalkkaiset UFA-hankinnat jäävät rasittamaan joukkueen palkkakattoa hamaan loppuun saakka. Hyvällä tuurilla niistä voidaan päästää maksulla ja palkanpidätyksellä eroon, mutta tuollaiset jutut vaihtamisesta ykköskorin pelaajiin ovat kyllä ihan täyttä utopiaa.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Meni vähän negailun puolelle, mutta kuvastaa turhautumista.
Mun mielestä nää kirjotukset nimenomaan on hemmetin tärkeitä tässä vaiheessa. Pitää pystyä olemaan realisti, ja välillä pitää antaa lokaa. Tässä ketjussa on fiksuja tyyppejä, joilla on oikeesti hyviä näkemyksiä. Harmi tietty, ettei joukkueen pelaajat/valmennus näitä juttuja lue.

Tuli vastaan Novozinskyn x:ä (twiitti), että Hamiltonin loukkaantuminen saattaa pitää hänet jopa 4-6 kuukautta sivussa.
Yhdelle tutulle meiän salilla suoritettiin just sama operaatio. Samaa oli lääkäri sanonu, että voi mennä se 6kk ennen ku pääsee tositoimiin.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nyt kun pahin höyry on laskenut Sharks-pelistä, niin voi kirjoitella ajatuksia. Osa neutraaleja ja osa tietysti mollivoittoisia, kun kokonaistilannetta katselee, mutta pitää pyrkiä pysymään myös optimistina.

Laitoin muutama viikkoa sitten otteluohjelmasta ajatuksia ja vaatimuksen siitä, että Detroit,Columbus,Buffalo, NY, Philly ja San Jose-peleistä otetaan lähes maksimipisteet. No, otettiin 6/12 eli ollaan tiukasti noin 50% joukkue. Joulukuun otteluohjelmaa, kun katsoo, niin meillä on edelleen yllättävän 'helppoa', kun katsoo vastustajien sijoituksia ja laatua ennakolta. Tuleva lännen vieraskiertue on vaikea ja kohdataan lisäksi kaksi kertaa Bruins, mutta meillä on taas Columbusta, Phillyä, Anaheimia, Ottawaa, Edmontonia ja Detroitia tiedossa. Toisin sanoen, keväästä tulee tosi haastava, jos ollaan pitkällä takamatkalla sinne lähdettäessä. Ja samalla tavalla jatkamalla hävitään useammalle noista eli ylimielisyys on viimeinen asia, jota joukkue kaipaa.

Sitten pelaajista, jotka ovat pidemmillä sopimuksilla osana ydinrunkoa ja joihin voi eri syistä kohdistaa laajempaa kritiikkiä. Pelaajien järjestys ei kuvaa kritiikin painoarvoa, kaikilta tarvitaan kollektiivisesti enemmän.

Hamilton

Kauden päätteeksi siis 3/7 sopimuskautta takana ja kaksi näistä on mennyt loukkien takia lähes kokonaan pilalle. Viime kausi näytti parhaan tason, mutta myös haavoittuvaisuuden omassa päässä. 9 millillä ollaan todennäköisesti vuoden tai kahden kauden päästä kolmosparissa, joten Dougiella on tekemistä tai sitten hänen pitää luoda uudelleen pelaajaidentiteettiään. Vaikea nähdä, että hinta-laatusuhde kohtaa kauaa, kun Hughes&Nemec tekevät saman ja enemmän, halvemmalla.

Sopimuksessa on täydet suojausehdot.

Palat

Osin samat sanat loukkaantumisen myötä, kuin Hamiltonilla. Kokonaisuutena ollut iso pettymys Rags-sarjaa lukuunottamatta. Tiedossa oli, että ei ole enää pelillisesti johtava pelaaja, mutta johtajaominaisuudet ja muut aineettomat ominaisuudet piti olla huippuluokkaa. Mielestäni huomionarvoista on, että Devils veti ennätyksellisen 13 voiton putken Palatin ollessa sivussa. Mennään sopimuskautta 2/5 ja AAV on 6 milliä, joten samat sanat kuin Hamiltonista. Ihmettelen, jos pelaa sopimuksensa loppuun Devilsissä. Mieluummin silti Palat, kuin 7-8 vuotta Gaudreaulle kymppimillillä.

Sopimuksessa on täydet suojausehdot.

Meier

Myös Meier on kärsinyt loukkaantumisista ja aina, kun on ollut pääsemässä vauhtiin, niin on joutunut sivuun. Loukkaantumiset eivät kuitenkaan peitä heikkoja esityksiä, etenkin kiekonmenetystysten ja tehottomuuden muodossa. Rags-sarjassa näytti parhaimpia puoliaan fyysisesti ja jos saa tehot mukaan siihen peliin, niin mielelläni katselen tätä vielä 7 vuotta. Ei ole sopeutunut oikein kenenkään ketjuun ja kemian puute on ilmeistä. Toisaalta vasta noin 30 runkosarjapeliä ja yhdet pleijarit takana, joten vielä on syytä antaa aikaa ja uskoa. Enemmän tarvitaan kuitenkin joukkueen kalliimmalta(AAV 8,8Me) hyökkääjältä!

Sopimuksessa on muistaakseni täydet suojausehdot, ainakin joidenkin kausien osalta.

Siegenthaler

Hieno haku Capsista ja loistava stay at home-pakki 21-22 kauden jälkipuoliskolla ja kauden 22-23 ensimmäisellä puolikkaalla. Tatsi kuitenkin katosi keväällä ja ei ole sitä enää löytänyt kunnolla. Aiemmin loistavaa sijoittumista ja katkoja sekä mailahäirintää, nyt kaikissa näissä on jatkuvia puutteita. Maksaa maaleja omiin ja pitäisi olla top4-pakki vielä useamman vuoden. Mielestäni voi kysyä, ylisuorittiko aiemmin vai onko kyse vain pidemmästä slumpista? Sopimuskausi 1/5 menossa ja tienaa 3,4 milliä. Iso kysymysmerkki minulle ja hinta-laatusuhde koetuksella, mutta tämän saa varmaan kaupaksikin tarvittaessa tulevina vuosina.

Ei taida olla suojausehtoja.

Yhteenveto

Olen aika estottomasti Fitziä kehunut, mutta yhdistettynä yllä mainittujen pelaajien 27,2 miljoonan kausikustannuksen siihen, että riski nykyisellä pakistolla ja maalivahdeilla kauteen lähdössä oli tiedossa, niin kyllä kritiikkiä on syytä kohdistaa johtoonkin. Toki ei kukaan voinut tietää loukkaantumisista ja ei Devils ole ollut vetovoimaisin UFA-kohde jne. Mutta silti, tällä hetkellä palkkatilasta menee kolmannes tuohon nelikkoon, joten pelaajilta tarvitaan tason nostoa, mutta johdolta harkintaa seuraavista liikkeistä, erityisesti pidempi aikaisista sellaisista.

Miten muut näkevät tuon nelikon. Onko huoli yhteinen ja keneltä voimme odottaa todennäköisemmin pysyvää tasonnostoa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös