New Jersey Devils 2023–2024

  • 153 658
  • 936

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Ongelma vaan on siinä, että tunnetusti isoimmat sikailijat ovat myös niitä jotka osaavat tapella, eikä näitä pelota paskan vertaa vaikka vastapuolella olisi Boogaard, Probert ja Tony Twist kaikki samaan aikaan.

Tom Wilson ei siistinyt peliään sen takia että joku haastoi tämän tappeluun (ja sai sen jälkeensä turpaansa Wilsonilta). Tom Wilson lopetti sikailunsa kun NHL vei tämän tilipussista satojatuhansia dollareita pelikieltojen myötä.

Se joka väittää, että Wilson olisi huoletta sikaillut Boogaardin ja Probertin joukkueita vastaan, koska osaa tapella keskiraskaassa sarjassa, niin on väärässä.

Takaisin ketjun asiaan. Itse tervehdin ilolla tämän roolin sainausta. Ehkä pari sataa tonnia liikaa mun makuun, mutta näillä mennään. Jos sellaiset Oliwamaiset 15 pistettä tekee lisäksi kaudessa, niin voidaan puhua ihan jääkiekkoilijasta.

Tiettyjä jengejä vastaan näitä tarvii vaan olla.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Eikös MacDermid pelannut Avsissa puolustajana? Kuinka huono se voisi olla alivoimalla tai maalin edessä? Ilmeisesti erittäin?
 

Evolving

Jäsen
Jatka toki vaan itsellesi valehtelemista, ei siinä. Selännekin taisi aikanaan saada Ludwigilta niin kovan tällin päähänsä että unohtui miten paljon ne omat goonit siinä tilanteessa suojelivat.

On epäjohdonmukaista kutsua valehteluksi näkökulmaa jonka paikkansapitävyyttä ei ole kumonnut alunperinkään saati esittänyt omalle vastakkaiselle näkökulmalle todisteita. Sinun radikaalein väitehän oli, että tappelijoilla ei ole ikinä suojelleet muita pelaajia. Tämänhän jo tuo Selänteen kokemus todistaa vääräksi.

Minun väite oli alunperin lähinnä, että sillä on jonkinnäköinen pelotevaikutus, ei että sikailu vähenisi kokonaan. Tätä myös puoltaa Selänteen kokemus.

Se, että yksittäinen pelaaja joutuu kyynerpäätaklauksen kohteeksi oman joukkueen 'goonin' ollessa jäällä samaan aikaan ei ole todiste näiden tappelijoiden hyödyttömyydestä samalla tavalla kuin 175cm lätkänpelaajan olemassaolo ei muuta sitä, että pituuksien keskiarvo NHL:ssä on 185cm. Kokonaiskuva merkkaa.

Itseasiassa tuo tilanne antoi MacDermidille tilaisuuden todistaa hyötynsä: pätki seuraavassa kohtaamisessa Rempeä turpaan -- > Rempe joutui pois matsista eli hänestä ei enää ollut uhkaa Devilsin tähtipelaajille. Ilman MacDermiddiä Rempe olisi saanut mellastaa vapaammin eli tämänkin voi ottaa todisteena siitä, että noilla gooneilla on paikkansa vaikka eivät aina kaikkia sikailuja saisikaan estettyä.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
On kyllä loistava sopimus! Ja hienoa nähdä että tämän tyylin pelaajia vielä arvostetaan liigassa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
OHO! Keefe nyt oli itselle valkkumarkkinoiden paras nimi. Tai ehkä Jukka Jalosen NHL pesti ois enemmän lämmittänyt mieltä. Toivoin mieluummin Keefeä kuin Craig Berubea, joten kiitokset Toronton suuntaan että vei Beruben ja antoi sitten luvan jubata Keefen kanssa. Toki, kyllähän Toronto tossa nyt pääsee varmaan Keefen liksasta eroon, eli win-win molemmille.
 
Viimeksi muokattu:

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tosiaan Keefe ilmeisesti 4 vuoden sopparilla sisälle ja varmistukset saataneen lähiaikoina.

Paljon positiivista ja myös joitain kysymysmerkkejä tässä valinnassa. Tästä voisi meille rakentua oma cooper tai bednar, vaikka toki herra on käynyt jo harjoittelemassa valmentamista hieman paineistetummassa paikassa. Siellä jäi keväisin piippuun, mutta hän taisi enemmän olla jatkumoa ketjuun, kuin pääsyyllinen. Newarkissa saa rakentaa omaa juttuaan rauhassa ja ainakin runkosarjan osalta odotukset ovat hyvät, sillä saldo Torontosta on erinomainen.

Toivottavasti tuulettaa myös apuvalmentajia ja erityisesti maalivahtivalmentajan paikkaa.

Kuten edellä on mainittu, eiköhän Keefe ollut paras ja vähäriskisin vapaina olleista valkuista, joten kokonaisuutena valintaan voi olla tyytyväinen.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Kuten edellä on mainittu, eiköhän Keefe ollut paras ja vähäriskisin vapaina olleista valkuista, joten kokonaisuutena valintaan voi olla tyytyväinen.

Ihan positiiviset fiilikset tästä. Brind'Amour olisi ollut oma suosikki, mutta aika kaukaiseksi haaveeksi se jäi. Toivottavasti Keefe saa paketin kasaan ja ensi kaudella taistellaan Stanley Cupista. Ja samaa mieltä myös siitä että penkin takana voisi olla vielä enemmän vaihtuvuutta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Erittäin tyytyväinen Keefen valintaan. Mitä pidempään valintajavalinta kesti, sitä enemmän aloin kallistua itse nimenomaan Keefen suuntaan. Siis näistä oikeasti tarjolla olleista nimistä.

Kuten aiemmin tuli kirjoiteltua, kaikissa vaihtoehdoissa on omat heikkoudet ja vahvuutensa. Keefen kohdalla isoja plussia ovat esim. erinomaiset runkosarjatulokset (liigan kaikkien aikojen kärkipäässä voittoprosenteilla ja pistekeskiarvoilla mitattuna), nuorehkojen tähtipelaajien valmentaminen hyviksi kahdensuunnan pelaajiksi ja viisikkopelin struktuuri. Miinuksena sitten nuo kuuluisat pudotuspelisulamiset. Keefe oli niistä osavastuussa, mutta laittaisin silti suurimmat syyt kokoonpanon rakennuksen suuntaan.

Devils oli valmis laittamaan paukkuja kunnolla valmentajavalintaan, kun neljävuotinen soppari on Keefelle ilmeisesti rahakkaampi kuin seuraavat kaksi vuotta olisivat olleet Torontossa. Siis keskimääräisillä vuosiansioilla mitattuna. Fitzgerald selvästi sai haluamansa valmentajan.

Tästä on hyvä jatkaa kohti draftia sekä treidi- ja UFA-markkinoita.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Keefe esiteltiin tänään Devilsin toimesta. X:stä poimittuna paljon yleistä lätinää ja kehuja joka suuntaan, mutta ehtikö joku kuunnella setin ja tuliko ajatuksia apuvalkuista?

Kiinnostaisi tietää, että miten Keefe lähtee rakentamaan valmennusryhmäänsä?

Edit: Kraken pestasi oman valmentajansa, joten Woodcroft on edelleen saatavilla. Taitaa tosin ainakin SJ olla vielä ilman valkkua, joten saatavuus ei ole mitenkään varma, mutta ottaisin ehdottomasti osaksi valmennusryhmää.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Keefe esiteltiin tänään Devilsin toimesta. X:stä poimittuna paljon yleistä lätinää ja kehuja joka suuntaan, mutta ehtikö joku kuunnella setin ja tuliko ajatuksia apuvalkuista?

Kiinnostaisi tietää, että miten Keefe lähtee rakentamaan valmennusryhmäänsä?
Kuuntelin samalla kun tein ruokaa. Osa jutuista meni vähän ohi tai tuli kuunneltua puolihuolimattomasti.

Valmennustiimistä ei puhuttu mielestäni kovin paljoa. Tai jäi vain mieleen yksi kysymys, johon Fitzgerald vastasi, että alkavat käydä Keefen kanssa läpi valmennustiimiä ja tekevät sen jälkeen ratkaisuja, mihin suuntaan mennään. Eli ilmeisesti siellä annetaan Keefelle saumat tutustua nykyisiin apuvalmentajiin ja sitten katsotaan, ketkä näistä jäävät ensi kaudella Devilsiin ja kenen tilalle tarvitaan uutta virtaa. Brylin siellä nostettiin tilaisuutta vetäneen Loughlinin tai Fitzgeraldin (en muista kumman) toimesta erikseen esille aplodien kera.

Mutta yleisesti ottaen oli vähän ympäripyöreä vastaus, jos ymmärsin Fitzgeraldin vastauksen oikein. Ja kuten sanottua, kuuntelin tilaisuutta vähän kuin sivukorvalla, eli saatoin ymmärtää asian myös väärin. :D
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Ihan mielenkiintoista lätinää: LeBrun: Rumblings on the Devils' goalie search, Zegras, Marner, Necas, Saros and more from the NHL combine

Pääkohdat niille jotka eivät pääse lukemaan:

- Markström ja Ullmark nousee artikkelissa esiin, vaikka Fitz ei näitä nimeltä mainitse, mutta sanoo siellä olevan muutama kaveri kenen perässä ollaan.
- LeBrun antaa ymmärtää, että Markström olisi valmis poistaamaan tuon NMC:n jotta treidi Devilsiin toteutuisi, mutta Devils ei ole ainoa joukkue joka on hänestä kiinnostunut.
- Devilsin kokoonpanossa on muitakin puutteita kun maalivahti eikä tuota 10 pickiä ole tarkoitettu pelkästään veskan hommaamiseen.
- Fitz sanoo myös, että on enemmän kuin halukas treidaamaan tuon 10 pickin pois, jos sopiva treidi kohde vain löytyy. Kohteen tulee olla sellainen, joka on ainakin muutaman vuoden joukkueen kontrollissa.
- Fitz tiedostaa hyvin, että hyökkäys on liian pehmeä tällä hetkellä.
- Lopuksi hän mainitsee vielä, että puolustukseen etsitään myös jotain muutoksia.

Ihan ekana tuli mieleen, että tämän jälkeen jokaiselle kauppakumppanille on kyllä käynyt täysin selväksi, että Devils on maalivahdin perässä ja 10 picki on kaupan. Toisaalta sokeinkin GM tiedostaa sen, että Devilsin on saatava se ykkösmoke jostain, että tuskin tuo neuvotteluihin vaikuttaa.

Kyllä tässä alkaa toipumaan viimekauden pettymyksestä nyt kun ragskin lähti lauluun, valmentaja valinta tuntuu näin ennakkoon onnistuneen positiivisesti ja draft alkaa lähestymään. Ihan hyvin Fitzgerald tuntuu olevan perillä joukkueen heikkouksista ja näkee ne samaan tapaan miten jatkoajan Devilskerho on tässä kauden aikana nähnyt. Uusi koutsi hommattu, veskan perässä ollaan ja vähän fyysisyyttä haetaan joukkueeseen.

Maalivahti on ollut kyllä ihan välttämätön hankinta ensi kaudelle ja nämä Fitzgeraldin kommentit antavat kyllä luottoa siihen, että toimistolla tämä ongelma pyritään ratkomaan. Itsellä ei ole mitään ykkössuosikkia maalin suulle vaan pidättäydyn innostumaan uudesta hankinnasta kun se tulee ja pessimistinä pidän oikeuden haukkua Fitzin lyttyyn, jos uusi maalivahti paljastuukin uudeksi Vanecekiksi ja kaikki muukin menee munille.

Voi olla, että draftin tullessa Devils ei varaa 10 pickilla. Sen verran halukkaalta Fitzgerald kuulosti sen treidaamaan. Toisaalta en usko, että Fitz tuotaa myy myymisen ilosta (tätä hän itse myös painotti) ja voi olla ettei sopivaa kauppaa löydy. Vaikea uskoa, että maalivahtia tuolla ainakaan hommataan.

Fitz puhui myös fyysisemmän hyökkäyksen puolesta ja kyllä tuonne hyökkäykseen mahtuisi parikin uutta fyysistä työmyyrää. Unelmahan olisi saada Brady Tkachuck jollain ihmeellä tuonne mahtumaan, mutta palkkakaton kanssa alkaisi tulemaan jo omat ongelmat. 10 picki, Holtz, Mercer, Seamus Casey ja monen muun prospectin avulla voisi saada jo sellaisen paketin, että Ottawa voisi tarttua, jos ovat häntä oikeasti kaupittelemassa. Taitaa olla vain toiveajattelua tämä.

Puolustukseen ottaisin mielelläni jonkun ihan pätevän leftin pakin, joka toisi vähän fyysisyttä/ilkeyttä puolustukseen ja pelaisi paljon alivoimaa. Bahl olisi helppo liikuttaa tieltä pois ja uskon, että joku olisi valmis hänestä draftin keskivaiheen varausvuoron tarjoamaan. Siegenthalerin treidaamalla saisi toki vähän enemmän tilaa palkkakattoon, mutta jos Siegs palaa parin vuoden takaiselle tasolleen niin tuo on loistava sopimus ja tämän takia en häntä treidaisi. UFA markkinoilla tuntuu ainakin olevan monia mielenkiintoisia nimiä tuohon rooliin. Kaikkien pakkien ollessa kunnossa tuo puolustus on aika selkeä palapeli ensikaudelle:

Hughes-Marino
Siegenthaler-Hamilton
x/Bahl-Nemec

Pakkiparit voivat myös olla missä järjestyksessä tahansa ja paritkin voivat sekoittaa melkein miten tahansa. Kuitenkin leveyttä ja laatua löytyy jokaiseen pakkipariin varsinkin oikealle puolelle. Joku saa nauttia tuolla ensikaudella 22-23 kauden Seversonin tapaan helpoista minuuteista ja vähän luulen, että se on 9 miljoonan Hamilton.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ihan mielenkiintoista lätinää: LeBrun: Rumblings on the Devils' goalie search, Zegras, Marner, Necas, Saros and more from the NHL combine

Pääkohdat niille jotka eivät pääse lukemaan:

- Markström ja Ullmark nousee artikkelissa esiin, vaikka Fitz ei näitä nimeltä mainitse, mutta sanoo siellä olevan muutama kaveri kenen perässä ollaan.
- LeBrun antaa ymmärtää, että Markström olisi valmis poistaamaan tuon NMC:n jotta treidi Devilsiin toteutuisi, mutta Devils ei ole ainoa joukkue joka on hänestä kiinnostunut.
- Devilsin kokoonpanossa on muitakin puutteita kun maalivahti eikä tuota 10 pickiä ole tarkoitettu pelkästään veskan hommaamiseen.
- Fitz sanoo myös, että on enemmän kuin halukas treidaamaan tuon 10 pickin pois, jos sopiva treidi kohde vain löytyy. Kohteen tulee olla sellainen, joka on ainakin muutaman vuoden joukkueen kontrollissa.
- Fitz tiedostaa hyvin, että hyökkäys on liian pehmeä tällä hetkellä.
- Lopuksi hän mainitsee vielä, että puolustukseen etsitään myös jotain muutoksia.

Ihan ekana tuli mieleen, että tämän jälkeen jokaiselle kauppakumppanille on kyllä käynyt täysin selväksi, että Devils on maalivahdin perässä ja 10 picki on kaupan. Toisaalta sokeinkin GM tiedostaa sen, että Devilsin on saatava se ykkösmoke jostain, että tuskin tuo neuvotteluihin vaikuttaa.

Kyllä tässä alkaa toipumaan viimekauden pettymyksestä nyt kun ragskin lähti lauluun, valmentaja valinta tuntuu näin ennakkoon onnistuneen positiivisesti ja draft alkaa lähestymään. Ihan hyvin Fitzgerald tuntuu olevan perillä joukkueen heikkouksista ja näkee ne samaan tapaan miten jatkoajan Devilskerho on tässä kauden aikana nähnyt. Uusi koutsi hommattu, veskan perässä ollaan ja vähän fyysisyyttä haetaan joukkueeseen.

Maalivahti on ollut kyllä ihan välttämätön hankinta ensi kaudelle ja nämä Fitzgeraldin kommentit antavat kyllä luottoa siihen, että toimistolla tämä ongelma pyritään ratkomaan. Itsellä ei ole mitään ykkössuosikkia maalin suulle vaan pidättäydyn innostumaan uudesta hankinnasta kun se tulee ja pessimistinä pidän oikeuden haukkua Fitzin lyttyyn, jos uusi maalivahti paljastuukin uudeksi Vanecekiksi ja kaikki muukin menee munille.

Voi olla, että draftin tullessa Devils ei varaa 10 pickilla. Sen verran halukkaalta Fitzgerald kuulosti sen treidaamaan. Toisaalta en usko, että Fitz tuotaa myy myymisen ilosta (tätä hän itse myös painotti) ja voi olla ettei sopivaa kauppaa löydy. Vaikea uskoa, että maalivahtia tuolla ainakaan hommataan.

Fitz puhui myös fyysisemmän hyökkäyksen puolesta ja kyllä tuonne hyökkäykseen mahtuisi parikin uutta fyysistä työmyyrää. Unelmahan olisi saada Brady Tkachuck jollain ihmeellä tuonne mahtumaan, mutta palkkakaton kanssa alkaisi tulemaan jo omat ongelmat. 10 picki, Holtz, Mercer, Seamus Casey ja monen muun prospectin avulla voisi saada jo sellaisen paketin, että Ottawa voisi tarttua, jos ovat häntä oikeasti kaupittelemassa. Taitaa olla vain toiveajattelua tämä.

Puolustukseen ottaisin mielelläni jonkun ihan pätevän leftin pakin, joka toisi vähän fyysisyttä/ilkeyttä puolustukseen ja pelaisi paljon alivoimaa. Bahl olisi helppo liikuttaa tieltä pois ja uskon, että joku olisi valmis hänestä draftin keskivaiheen varausvuoron tarjoamaan. Siegenthalerin treidaamalla saisi toki vähän enemmän tilaa palkkakattoon, mutta jos Siegs palaa parin vuoden takaiselle tasolleen niin tuo on loistava sopimus ja tämän takia en häntä treidaisi. UFA markkinoilla tuntuu ainakin olevan monia mielenkiintoisia nimiä tuohon rooliin. Kaikkien pakkien ollessa kunnossa tuo puolustus on aika selkeä palapeli ensikaudelle:

Hughes-Marino
Siegenthaler-Hamilton
x/Bahl-Nemec

Pakkiparit voivat myös olla missä järjestyksessä tahansa ja paritkin voivat sekoittaa melkein miten tahansa. Kuitenkin leveyttä ja laatua löytyy jokaiseen pakkipariin varsinkin oikealle puolelle. Joku saa nauttia tuolla ensikaudella 22-23 kauden Seversonin tapaan helpoista minuuteista ja vähän luulen, että se on 9 miljoonan Hamilton.
LeBrunin mainitsema Dillon on itselleni kiinnostavin pakkinimi UFA-markkinoilla. On juuri sellainen pelaajaprofiili, jolle Devilsillä olisi tarvetta. Muutenkin on pelannut hyvin Jetsissä. Toki samoista syistä kiinnostaa myös muita joukkueita.

Saa nähdä, mitä Devils tekee kymppivuoron kanssa. Varmasti siellä on kauppahaluja, jos sopiva nuorehko ukkeli tulee vastaan. En vaan ole ollenkaan varma, onko siellä sopivia pelaajia tarjolla. Siis noita Fitzgeraldin kaipaamia kovaotteisia pelaajia. Kun en vieläkään usko, että Ottawa on kauppaamassa Tkachukia minnekään. Muutenkin Fitzgerald on ollut ennenkin valmis vuoron kauppaamiseen, tai ainakin samat puheet on kuultu siitä, miten hän on valmis vuoron kauppaamiseen, jos sopivaa tulee vastaan. Toki kymppivuorolle on todennäköisesti helpompaa löytää jotain realistista/sopivaa vastinetta kuin esimerkiksi kakkosvuorolle.

Maalivahdin osalta on kyllä kiinnostavaa nähdä, kenet Devils onnistuu lopulta hankkimaan ja mihin hintaan.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvät huomiot @FinDevil ja @Toby Dammit . Vaikka kausi on pahasti kesken, niin kyllä katseet alkavat jo kääntyä draftiin, frenzyyn ja pikkuhiljaa uuden kauden odotukseen. Prahan reissu kolkuttelee jo vaatimattomasti 121 päivän päässä. Ihan positiivisin mielin voi kokonaisuutena olla, vaikkakaan ei tyytyväinen, ja voin todeta kanssa, että paikallisvihun finaalipaikka tai mahdollinen mestaruus olisi kyllä vielä kerran vääntänyt puukkoa tämän kauden haavassa -joka märki vielä muutama viikko sitten. Jos vihulaisia lukee, niin voi todeta, että kyllä siellä ollaan edellä ja paljon on meillä tehtävää, että päästään edes Metron hallitsijoiksi. Meinasin sanoa, että pohjalle pääsee nopeasti, mutta meidän tapauksessa myös huipulle(runkosarjamittarein), joten ensi kausi on mielenkiintoinen.

Luin myös saman artikkelin ja samoja ajatuksia, kuin edellisillä kirjoittajilla. Veskahan se kiinnostavin ja tärkein on, eikä Markström ja Ullmark ennakolta erityisesti sytytä. Ensimmäinen voi toki suorittaa bobrovskymaisesti ja vaan parantua iän myötä tai sitten ei ja jälkimmäinen irtoaa ilmeisen kovalla vastineella. Kun aikaa on kulunut kauden päättymisestä, niin en kyllä ihan heti olisi Holtzia, Merceriä tai Caseyä siirtämässä, jollei vastine ole "Brady T-tyyppinen" tai ehkä Saros-tasoa.

Uskon, että joku Dillon pakistoon ja Trenin/Carrier hyökkäykseen hoituu kyllä Fitziltä. Veikkaan myös, että TML:sta hankitaan joku vanha Keefen suosikki pohjaketjuihin.

Yllärikorttina maaliin voisi olla ehkä Binnington, vaikka kysymysmerkkejä liittyy häneenkin. Jossain tämän tyyppinen spekulaatio tuli myös vastaan, mutta ei mitään konkretiaa ainakaan vielä. Totean nyt kuitenkin selvyydeksi, että uskon Markströmin olevan Devilsin valinta.

Top10-varaukseen ja sen hyödyntämiseen osana treidiä pidän perusteltuna lähestymisenä. Vaikka voidaan teoriassa saada taas tuleva huippu, niin se hyöty on ulosmitattavissa vasta usean vuoden kuluttua. Meillä on ns. valmiina huippuina nyt Bratt, Jack ja Nico (ns. ensimmäinen ja samanikäinen kärkipelaajisto) sekä seuraavassa aallossa tulevat mm. Luke, Mercer ja Nemec. Mielestäni näiden palikoiden varaan pitää nyt rakentaa, eikä aleta vahvasti suunnittelemaan seuraavaa "ketjua". Meidän ikkuna on nyt auki, vaikka se ei siltä tällä kaudella tuntunut. Ymmärrän toki tulevaisuuden tarpeet, mutta on siellä Hämeenahoa ja Caseyä jne. Eli 10-picki vaan lihoiksi ja valmis tekijä tilalle, kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Top10-varaukseen ja sen hyödyntämiseen osana treidiä pidän perusteltuna lähestymisenä. Vaikka voidaan teoriassa saada taas tuleva huippu, niin se hyöty on ulosmitattavissa vasta usean vuoden kuluttua. Meillä on ns. valmiina huippuina nyt Bratt, Jack ja Nico (ns. ensimmäinen ja samanikäinen kärkipelaajisto) sekä seuraavassa aallossa tulevat mm. Luke, Mercer ja Nemec. Mielestäni näiden palikoiden varaan pitää nyt rakentaa, eikä aleta vahvasti suunnittelemaan seuraavaa "ketjua". Meidän ikkuna on nyt auki, vaikka se ei siltä tällä kaudella tuntunut. Ymmärrän toki tulevaisuuden tarpeet, mutta on siellä Hämeenahoa ja Caseyä jne. Eli 10-picki vaan lihoiksi ja valmis tekijä tilalle, kiitos.
En minäkään tuon vuoron kauppaamista vastaan ole. En vain keksi näistä huhuissa esillä olleista pelaajista ketään, keneen se kannattaisi vaihtaa. Joku Chychrun ei ole ollenkaan sitä, mitä Devils tarvitsee. Sama juttu Necasin kanssa (tosin luulen muutenkin, että Carolina vaihtaa hänet mieluummin johonkin valmiiseen pelaajaan kuin varausvuoroon). Eikä joku Zegraskaan ole yhtään sitä, mitä Devils tarvitsee. Eli ellei sieltä tiskin alta löydy joku yllärinimi, en keksi kymppivuorolle yhtään sopivaa kauppakumppania.

En ole Binningtonin temppuilujen ystävä, mutta täytyy antaa silti tunnustusta, että hän pelasi todella vahvan kauden Bluesissa. Jos hinta olisi Markströmin ja Binningtonin kohdalla sama, valitsisin todennäköisesti jälkimmäisen.

Samassa artikkelissa LeBrun puhui myös John Gibsonista, ei tosin Devilsin kohdalla vaan ylipäätään että saattaa olla kaupan. Siinä on sitten yksi nimi, johon itselläni ei riitä luottoa. Eli mieluummin joku muu maalivahti sisään.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Vilkaisemattakaan palkkakattoa, omissa papereissa haiskahtaa, että Devils (en siis välttämättä itse) on UFA-markkinoilla Zadorovin, Martinezin, Stephensonin ja Joshuan perässä.

Zadorov tai Martinez olisi Bahlin korvike. Zadorovissa yhdistyy pelottavalla tavalla kaikki ne ominaisuudet, joita johto on huudellut. Kokoa, oman pään peluuta ja fyysisyyttä. Zadorov voisi profiililtaan kyllä olla pätevä tyyliin kakkospariin, mutta hirvittää, jos hänen pitäisi kantaa suurinta puolustavan puolustajan kuormaa vasemmalla. Hintakin varmaan nousi keväällä kovemmaksi kuin pelin yleistaso.

Stephenson olisi Haulan korvike sitten tulevaisuudessa. Ei kuitenkaan suoraan tarkoita, että Haulan pitäisi poistua heti edestä. Stephenson voisi pelata Hughesin ketjussa laituri-sentteri-karvaajana kovemman kaliiperin uutena Haulana tai tarvittaessa kolmosen keskellä.

Elämänsä kauden pelannut Joshua taas kuulostaa siltä kovuudelta ja koolta, jota joukkueeseen huudellaan. Hiukan hirvittää, miten hinta ja joukkueen odotukset häneen suhteutuvat. Jos odotukset ovat maltilliset kolmoskentän miehenä niin mikä ettei.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Vilkaisemattakaan palkkakattoa, omissa papereissa haiskahtaa, että Devils (en siis välttämättä itse) on UFA-markkinoilla Zadorovin, Martinezin, Stephensonin ja Joshuan perässä.

Zadorov tai Martinez olisi Bahlin korvike. Zadorovissa yhdistyy pelottavalla tavalla kaikki ne ominaisuudet, joita johto on huudellut. Kokoa, oman pään peluuta ja fyysisyyttä. Zadorov voisi profiililtaan kyllä olla pätevä tyyliin kakkospariin, mutta hirvittää, jos hänen pitäisi kantaa suurinta puolustavan puolustajan kuormaa vasemmalla. Hintakin varmaan nousi keväällä kovemmaksi kuin pelin yleistaso.

Stephenson olisi Haulan korvike sitten tulevaisuudessa. Ei kuitenkaan suoraan tarkoita, että Haulan pitäisi poistua heti edestä. Stephenson voisi pelata Hughesin ketjussa laituri-sentteri-karvaajana kovemman kaliiperin uutena Haulana tai tarvittaessa kolmosen keskellä.

Elämänsä kauden pelannut Joshua taas kuulostaa siltä kovuudelta ja koolta, jota joukkueeseen huudellaan. Hiukan hirvittää, miten hinta ja joukkueen odotukset häneen suhteutuvat. Jos odotukset ovat maltilliset kolmoskentän miehenä niin mikä ettei.

Paljon mahdollista, mutta erityisesti Zadorovin ja Stephensonin hinta sekä jälkimmäisen sopparin pituus hirvittää. Muistaakseni molempien arviot ovat olleet vähintään 5x5 luokkaa ja Stephenson taisi olla enemmän kutosen luokassa. Yhdistettynä siihen, että hän ei ole käsitykseni mukaan mikään puolustuspään osaaja, niin minulta hard pass. Hyvä pelaaja, mutta ei tähän rakoon. Joshua varmaan saa ylihintaisen sopparin, mutta jos se olisi meiltä ja joku 3x3, niin voisin elää asian kanssa. Tuollaiselle pelaajaprofiilille ei mielestäni kannata antaa pidempiä sopimuksia.

Jos Ottawa kiinnostaa kauppakumppanina, niin miten Batherson Jackin laituriksi? Kohtuullinen soppari vielä kolmeksi kaudeksi. On hyvä, isokokoinen maalintekijälaituri ja muistaakseni ei mikään täysi sukka puolustuspäässä. Fyysisyyden aste kysymysmerkki minulle. Lähinnä ajatus siinä, että Ottawa arvioi nyt koko joukkueensa uudelleen ja kuuntelee suurimmasta osasta tarjouksia. Varmaan se kymppipicki menisi siinä yhteydessä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Paljon mahdollista, mutta erityisesti Zadorovin ja Stephensonin hinta sekä jälkimmäisen sopparin pituus hirvittää. Muistaakseni molempien arviot ovat olleet vähintään 5x5 luokkaa ja Stephenson taisi olla enemmän kutosen luokassa. Yhdistettynä siihen, että hän ei ole käsitykseni mukaan mikään puolustuspään osaaja, niin minulta hard pass. Hyvä pelaaja, mutta ei tähän rakoon. Joshua varmaan saa ylihintaisen sopparin, mutta jos se olisi meiltä ja joku 3x3, niin voisin elää asian kanssa. Tuollaiselle pelaajaprofiilille ei mielestäni kannata antaa pidempiä sopimuksia.

Jos Ottawa kiinnostaa kauppakumppanina, niin miten Batherson Jackin laituriksi? Kohtuullinen soppari vielä kolmeksi kaudeksi. On hyvä, isokokoinen maalintekijälaituri ja muistaakseni ei mikään täysi sukka puolustuspäässä. Fyysisyyden aste kysymysmerkki minulle. Lähinnä ajatus siinä, että Ottawa arvioi nyt koko joukkueensa uudelleen ja kuuntelee suurimmasta osasta tarjouksia. Varmaan se kymppipicki menisi siinä yhteydessä.
Bathersonin nimi tuli eilen vai toissa päivänä itselläkin vastaan jossain mahdollisena treidikohteena. Täytyy sanoa, ettei ole oikein kunnollista käsitystä pelaajasta. Tehojen puolesta vaikuttaisi olevan sopparinsa arvoinen, ja kokoakin riittää. Mutta kuinka hyvin osuu muuten Fitzgeraldin hakemaan pelaajatyyppiin (eli ei lisää vaniljaa joukkkueeseen), en osaa sanoa.

Pienenä haasteena olisi sekin, että hän olisi yksi rightin puolen pelaaja lisää joukkueeseen oikealla puolella pelaavien Meierin, Brattin, Mercerin ja Holtzin jatkoksi. CapFriendlyn mukaan hän tosin pelaisi molempia laiturin tontteja, mutta en tiedä, pitääkö tämä paikkaansa.

Voisin veikata, että Ottawa myy helpommin Bathersonin kuin Tkachukin. Mutta tässäkin tapauksessa mietin sitä, miksi Batherson myytäisiin varausvuoroon. Siis kun Ottawassakin on pyrkimyksenä parantaa joukkuetta tulevaa varten.

Noista muista nimistä olen samaa mieltä, että Stephensonin ja Zadorovin sopparit hirvittävät aika paljon. Stephensonissa on aika iso riski tulla samanlaiseksi ylipalkatuksi pelaajaksi kuin Palat aiemmin (tosin Palat saa toisaalla liikaa kritiikkiä otteistaan), ja Zadorov on jollekin joukkueelle todennäköisesti kallis nelos- tai vitospakki. Joshua kiinnostaa, jos hinta ei ole ihan älytön.

Jos todennäköisiä soppareiden hintoja ja pituuksia miettii, ottaisin Dillonin Devilsiin mieluummin kuin Zadorovin tai Martinezin. Martinezkin varmaan menisi kuutospakkina, mutta Devils tarvitsee mieluummin ukkelin, joka pystyy pelaamaan TOP4-minuutteja. Martinezista ei taida enää olla siihen.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Friedmanin mukaan Jeremy Colliton on yksi vaihtoehto Devilsin apuvalmentajaksi. Blackhawks-pestin jälkeen Colliton on valmentanut Canucksin farmijengiä. Ei mitään hajua, onko hyvä vai huono vaihtoehto apuvalmentajaksi.
Hyvältä kuulostaa! Olen Collitonia hapuillut itsekin penkin taakse avustavaan rooliin, mutta toki unohdin mainita asiasta ennen tällaista jälkiglooriaa, heh.

Käsitykseni mukaan Collitonilla on (tai ainakin kehittymässä) tarvittavaa osaamista, mutta joutui Chicagossa väärään paikkaan joukkueen suhdannetta. Ottaisin mieluusti avustavien valmentajien joukkoon.

Woodcroftin kohdalla on ollut usein mainintaa assistantin sijaan associate-tittelistä. Vaikka mieluusti ottaisin penkin taakse kaiken mahdollisen avun, lähihistorian valossa näen siinä myös riskejä. Assaria laajemmissa, kokeneissa associate-vaihtoehdoissa minua hiertää joukkueen jatkuvuus. Jos sinne tuodaan Brunetten tavoin liian meritoitunut ja houkutteleva nimi, miten hänet pidetään kautta tai kahta pidempään, ettei pakka taas leviä? Joo, ehkä Keefellä on Ruffia paremmin paketti jo valmiiksi hallussa. Silti toivoisin sinne nyt sellaista kovaa valmennustiimiä, joka sitoutuisi ainakin neljän vuoden projektiin.

NHL:n tämän kauden vaihtuvuudella tuntuisi melkoiselta haasteelta pitää joku Associate-sankari yhtäkään kautta pidemmälle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Käsitykseni mukaan Collitonilla on (tai ainakin kehittymässä) tarvittavaa osaamista, mutta joutui Chicagossa väärään paikkaan joukkueen suhdannetta. Ottaisin mieluusti avustavien valmentajien joukkoon.

Colliton teki todella hyvää työtä heti ensimmäisellä kaudellaan Rockfordin päävalmentajana 2017-18 ja johdatti IceHogsit konferenssin finaaliin. Seuraavalla kaudella Stan Bowman teki yhden suurimmista virheistään ja nosti Collitonin tekemättömään paikkaan korvaamaan pois potkitun Joel Quennevillen Blackhawksin päävalmentajana. Blackhawksin konkariosastolla oli vaikeuksia ostaa nuoren valmentajan metodeja ja mm. Duncan Keith antoi julkisesti kritiikkiä siitä, kuinka Collitonin alaisuudessa piti jatkuvasti miettiä yksityiskohtia eikä saanut pelata tarpeeksi vaistoilla. Tuo liitto oli tuhoon tuomittu jo lähtökohtaisesti, mutta en syyttäisi siitä Collitonia. Käsittääkseni taas AHL:n puolelle pääkäskijäksi palattuaan teki siellä taas hyvää jälkeä Abbotsfordin penkin takana.

Colliton on vasta 39-vuotias ja valmentajatkin kehittyvät siinä missä pelaajat, jos niin haluavat. Tämä askel apuvalmentajaksi on looginen ja järkevä valinta Collitonille hänen urakehitykselleen ja Devilsiltä myös ihan turvallinen valinta. Näin ainakin uskoisin.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kiitos @secord analyysistä Collitoniin liittyen. Sille näemmä tuli heti tarvetta, kun Devils nimitti hänet apuvalmentajaksi. Voisi olettaa, että tämä liitto kestää pidempään, kuin vuoden vaikka Collitonin tavoitteet lienevätkin päävalmentajatasolla. Vaikea tästä nyt on olla erityisen kriittinen, jos Keefe on tätä toivonut ja nuori kaveri on jo ehtinyt marinoitua useammassa tehtävässä, useammalla tasolla.

Itselle olennaisin tieto uutisesta oli se, että muut viime kauden apuvalmentajat vaikuttavat jatkavan, ml. Rogalski. Sitä en voi ymmärtää, mutta ehkä muut nyt menevät joukon jatkona.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Itselle olennaisin tieto uutisesta oli se, että muut viime kauden apuvalmentajat vaikuttavat jatkavan, ml. Rogalski. Sitä en voi ymmärtää, mutta ehkä muut nyt menevät joukon jatkona.
Joo, olin itsekin tulossa just kommentoimaan, että Rogalskista ei näköjään päästä millään eroon. Aika montaa maalivahtia on saanut jo "kehittää" tuolla, ilman erityisen hyviä tuloksia.

No, Collitonista on varovaisen positiiviset fiilikset, eikä noissa muissa vanhoissa apuvalmentajissa ole varsinaisesti valitettavaa. Mutta, Rogalski... ei voi ymmärtää. :D
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei savua ilman tulta ja oma veikkauskin osui kohdalleen eli Jacob Markström Devilsin maalinsuulle. Itse kaupasta jo keskusteltu toisessa ketjussa, joten muita ajatuksia tähän.

En nyt pompi riemusta, mutta kyllä lähtökohtaisesti Markströmin pitäisi olla viime kausien Devils-veskareita edellä. Ainakin ensi kaudella ja viimeisen sopimuskauden osalta ei vielä jaksa murehtia. Uskon, että hän oli kohtuudella saatavina olleista veskareista paras, ja positiivisena seikkana oli sitoutuminen vain kahteen kauteen(kohtuullinen cap hit) ja melko järkevä vastine. Parhaita lupauksia ei haluttu luovuttaa kaupassa ja hyvä näin. Lisäksi organisaatiossa uskotaan edelleen, joko Dawsiin, Schmidiin tai co:hon. Joku näistä veskarilupauksista voi hyvin vaihtaa vielä seuraa, mutta paras saanee ensi kaudellakin muutaman pelin ylhäällä ja sitten sitä seuraavalla kaudella vakituisesti ylös. Itse veikkaan Dawsin olevan valinta, mutta se jäänee nähtäväksi. Tämäkin yksi looginen syy sille, miksi tämä kauppa koettiin Devilsin toimistolla parhaaksi mahdolliseksi.

Seuraavaksi odotellaan draftia ja itse toivoisin sieltä ekalla kierroksella esim. Heleniusta tai toista sentterilupausta, mikäli pickiä ei ole kaupattu valmiiseen tekijään. Pakisto taitaa olla kunnossa ja en jaksaisi uutta maalintekijälaituriprosessia, a la Holtz tässä kohdassa, joten aletaan rakentamaan sitä kolmipäistä hirviötä keskikaistalle. Pidän kyllä kauppaa lähes yhtä todennäköisenä kuin varausvuoron käyttämistä, joten katsellaan miten käy...

Frenzyynkin on vielä oravannahkaa jäljellä ja 16 millillä pitäisi saada aika sujuvasti puuttuvat palikat kiinnitettyä, kun ehkä Mercerin lisäksi hankitaan todnäk. vain yksi kovempipalkkainen kaveri. Veikkaan jotain laatupakkia pariksi kaudeksi pakistoon. Jotkut Noesenit, Martinookit, Carrierit tai Treninit eivät räjäytä pankkia hyökkäyksessä, ainakaan meille tullessaan. Tai näin voi toivoa ja saattaa mennä ennakoinnin osalta ihan metsäänkin, kuten SCF:n osalta on mennyt...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös