New Jersey Devils 2022–2023

  • 122 834
  • 671

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Taitaa onneks olla menneen talven lumia se juttu, kun Barkov kommentoi tilannetta, ettei ite usko sen olleen tahallinen. Hitto siitäkin vierähtäny jo 3kk...
Aika intensiivinen peli on edessä joka tapauksessa, koska molemmat tarvitsevat kipeästi pisteitä. Pelin sisällä tulee varmasti jotain tökkimistä ja hämmentämistä, mutta en usko, että mitään Hischierin erityiskäsittelyä on odotettavissa.

Tietenkin tilanne voi muuttua pelin sisällä, jos Devils pääsee useamman maalin johtoon ja jotain pitää keksiä paholaisten horjuttamiseksi. Mutta eivät mieskunnia-asiat voi olla peliin lähdettäessä etusijalla, vaan eiköhän Panthersinkin kopissa ymmärretä, että olisi vain Devilsin etu, jos heidän huomionsa on Nicossa.

Kaksi ekaa erää Lightningia vastaan onkin purettu hyvin, kuten aina. Nostaisin itte vielä erikseen tikun nokkaan edellisen pelin 5-3:n jälkeen tulleen takaiskumaalin. Todellinen oppitunti siitä, miten huippujengit kääntävät ahdinkonsa iskun paikaksi, kun siihen annetaan tilaisuus.

On yksi asia, ettei yv tuota maaleja, mutta hyökkäysmoodista palautumisessa, tai miksi sitä haluaakaan kutsua, on vielä parannettavaa. Nämä nukahdukset ja lepsuilut maksavat sarjapisteitä ja ottelusarjoja. Kokonaisuutena peli toimii varsin hyvin, mutta jos pelien sisällä pystytään kontrolloimaan paremmin taitekohtia, joissa vaaran paikat piilee, Devils voi pärjätäkin keväällä. Okei, toi viimeinen kuulostaa jo ihan Mika Aaltolalta. Ei jatketa siihen suuntaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Semmoinen kolmannen erän sulaminen sitten. Peli ihan hyvin hallussa, mutta sitten yksi tuuripomppu Marc Staalin selän kautta suoraan Barkovin lapaan. Sen jälkeen Devilsin peli sekosi, Severson otti tyhmän jäähyn ja yv:llä Florida pisti pelin tasoihin. Siitä vain hetkeä myöhemmin Devilsin puolustus hajosi ja Tkachuk pääsi laittamaan kiekon Schmidin edestä maaliin. Yhteensä kolmeen Floridan maaliin meni 2,5 minuuttia aikaa.

Ekan erän perusteella Florida ansaitsi voittonsa, sen verran parempi se oli ja vain Schmidin torjunnat pitivät vastustajan nollilla. Tokasta erästä alkaen Devils kuitenkin hallitsi peliä – siihen kolmannen erän sulamiseen asti. Eli aika kaksijakoinen matsi.

Florida oli etenkin ottelun alussa epätoivoisempi joukkue ja halusi voittoa enemmän. Devils oli runkosarjamoodissa, Panthers pelaa jo omia pudotuspelimatsejaan.

Devils ei ole ihan parassa vireessä tällä hetkellä. Asiaa ei auta se, että Hughes ei ole vieläkään oma itsensä (olisiko siellä vieläkin jotain pikku loukkaantumista taustalla) ja Bratt on syväjäässä. Tuli joku kommentti vastaan, jonka mukaan Brattilla on viimeisistä 18 matsista vain yksi syöttöpiste tilillä. Se ei ole tarpeeksi joukkueen toiseksi parhaalle pelintekijälle. Vanecek ei pelannut Floridaa vastaan, mutta muuten hän kuuluu alisuorittajien joukkoon. Toisaalta on siellä yhä onnistujiakin, kuten Hischier ja Mercer.

Hyvä kuitenkin muistaa, että isossa kuvassa Devilsillä on hyvin pullat uunissa. Pudotuspelipaikka on viimeistä silausta vaille varma ja tässä on 13 matsia aikaa saada peli kunnolla uomiinsa. Tampaa vastaan olisi silti kiva saada voitto tilille.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Eipä olekaan pitkään aikaan tullut samanlaista mustaa hetkeä kuin viime yönä, siis edelliskausilla valitettavan tutuksi tullutta totaalista kontrollin menetystä. Panthersia vastaan sellainen nähtiin ja kissat tulivat 2,5 minuutissa kahden maalin takaa rinnalle ja ohi.

Täytyy nostaa hattua Floridalle, joka oli löytänyt lääkkeet Devilsiä vastaan. Se pelasi ahnaammin ja voitti suurimman osan kaksinkamppailuista ja pääsi sitä kautta hyvin tekopaikoille erityisesti avauserässä. Vastaavasti Devilsillä oli vaikeuksia avata peliä ja päästä tekopaikoille. Laukauksia tuli jälleen määrällisesti hyvin, mutta lopulta aika vähän vaarallisilta alueilta tai maskin takaa. Devils sai jonkin verran painetta hakiessaan tasoitusta, mutta Bobrovskyn maskia lähemmäs ei päästy.

Pudotuspelien avauskierroksen mahdollisia vastustajia mietittäessä Panthers ei ole mitenkään mieluisa vastustaja.

Akira Schmidista: Hän oli jälleen vakuuttava maalilla ja piti Devilsin pinnalla. Yhtään huonommalla esityksellä homma olisi voinut revetä jo avauserässä. Sääli, ettei joukkue pystynyt hyödyntämään tarjottua tilaisuutta ryöstää pisteet. Ja jos maalivahtien esitykset jatkuvat tällaisina, liputtaisin Schmidin nostamista ykköseksi pudotuspeleihin valmistauduttaessa. Hän on tällä hetkellä se, jolla koppi tarttuu, kun Vanecek etsiskelee virettään. Blackwood on minusta selkeästi ulkona, ellei tule loukkaantumisia.

Piti ihan tarkastaa tuo @Toby Dammit mainitsema Brattin tilastorivi ja totta se on, hänellä on viimeisiin 18 peliin vain yksi syöttö ja kaksi syöttöä viimeisiin 20 peliin. Tehoja pitäisi ehdottomasti tulla enemmän, mutta minusta vielä isompi ongelma on Brattin välinpitämättömät otteet tai ehkä pikemmin sitoutumisen puute. Ei hänelle tietenkään makseta rymistelystä, mutta jälleen viime yönä nähtiin todella vaisu esitys. Minulle jäi Brattin edesottamuksista mieleen ainoastaan avauserän kiekonmenetys keskialueella ja siitä seurannut Floridan vastahyökkäys. Huonoja jaksoja tulee kaikille, mutta tätä halutonta nuhjaamista on nyt nähty jo viikkojen ajan.

Onhan tämä runkosarjan viimeisen kolmanneksen ottelutahtikin joukkueille ihan älyttömän kuluttava. Jos miettii vaikkapa Hughesin ja Brattin alisuoriutumista, niin tässä on yksi selittäjä heikoille tuloksille. Hugheskaan ei ole vielä aiemmin NHL-urallaan pelannut näin isossa roolissa tällaisia pelimääriä ja -minuutteja. On ihan ymmärrettävää, jos kropassa tuntuu ja vielä enemmän, jos taustalla on vammoja.

Devilsillä ei ole ollut maaliskuussa pelien välissä kuin enintään yksi välipäivä. Ensi tiistain Wild-ottelun jälkeen on parin päivän tauko, mutta sitten taas painetaankin kolme peliä neljään päivään.

Joukkueesta tai pudotuspeleistä ei tarvitse olla määräänsä enempää huolissaan. Pari vapauttavaa voittoa ensi viikolla tekisi kieltämättä hyvää, kun matemaattinenkin mahdollisuus luisua pudotuspelien ulkopuolelle kuroutuisi umpeen. Suunta olisi hyvä saada käännetyksi ihan senkin vuoksi, että pitkittyvä voitoton putki ja siitä vääjäämättä seuraava kipsaaminen on aina huono, vaikkei runkosarjan loppu menisikään selviytymistaisteluksi.

Plussat ja miinukset

+ Akira Schmid piti Devilsin pinnalla ja antoi avaimet pelata voitosta.
+ Nico Hischieriltä nätti av-maali
+ Toisen erän voi nostaa kokonaisuutena tähän

- Kolmannen erän totaalinen sulaminen
- Damon Seversonin henkilökohtaiset virheet maksoivat kaksi maalia. Ihan erityisesti pitää mainita tuo tyhmä estämisjäähy, josta Panthers rankaisi välittömästi ja tuli tasoihin. Se siitä ottelun kriittisten hetkien hallinnasta. Viimeisen minuutin koomailu viivassa oli sitten pisteenä i:n päälle.
- Puolustaminen oli kokonaisuutena aika keskinkertaista, mutta Floridan 3-2-voittomaalissa mokattiin oikein huolella. Tää toistuu liian usein, että jätkät lipuvat omiin tuijottaen kiekkoa ja vastustajan takamies/toinen aalto tulee viimeistelemään vapaasti. Tällä kertaa Haula ja Boqvist syyllistyivät tähän.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nopeesti karkas voitto käsistä. Tässä vaiheessa kautta pitäis jo pystyä pitämään paremmin pakka kasassa.

Toki, olihan joukkueilla eri lähtökohdat peliin, kun Devils on käytännössä jo pleijareissa ja Florida taas taistelee omasta paikastaan hampaat irvessä. Mutta ei sovi Devilsinkään unohtaa sitä, että kyllä siitä kotiedusta pitäis myös vääntää tosissaan. Rangers on kuitenkin enää viiden pisteen päässä.

Ens yönä kaikki peliin Tampaa vastaan!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: dali

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tervehdys kaikille jatkoaikalaisille ja ennen kaikkea palstan Devils-henkisille kirjoittajille.

Ohessa uuden palstalaisen näkemyksiä Devilsin tästä kaudesta, omasta polusta ja kokemuksista joukkueen kanssa ja lähitulevaisuudesta.

Olen seurannut säännöllisesti tätä palstaa jo pitkään ja täällä on hyviä ja analyyttisiä havaintoja joukkueesta sekä muuta keskustelua.

Oma polkuni Devilsin kanssa käynnistyi jo vuonna 1994 lähinnä Brodeurin kannattamisen kautta ja on jatkunut melko tasaisen seuraamisen muodossa kaikki nämä vuodet. Toki mestaruuskaudet, vuoden 2011-2012 SC-finaalit ja nyt tästä kaudesta kunnolla käynnistynyt nousu ovat nostaneet aina innostusta sekä lisänneet pelien seuraamisen määrää. Vähintään kaikki koosteet tulee katsottua kuitenkin, meni sitten hyvin tai huonosti.

Olen käynyt myös säännöllisesti paikan päällä jenkeissä katsomassa joukkueen pelejä ja ne ovatkin tarjonneet monenlaisia tunteita sekä hetkiä. Edellinen reissu oli viikko sitten(Nyi-Wash, Njd-Car ja Njd-Tbl), joten paikalliset matsikuviot NY:n alueella ovat tulleet tutuiksi.

Livenä nähdyistä hyvistä peleistä nousevat esille mm:

-2018 Ruotsissa pelattu Global Seriesiin kuulunut Oilers-peli

- vuonna 2020 ennen koronaa otetut back to back- voitot Bluesista kotona ja Ragsista MSG:llä vaikka joukkue oli tuolloin huono

- viikko sitten otettu voitto Hurricanesista melko hyvän ja tasapainoisen esityksen päätteeksi

Pettymyksiä joukkue on tarjonnut myös paikan päällä ja edelleen kauniista sanottuna "hieman harmittaa" muun muassa:

- kevään 2022 sulaminen Panthersia vastaan 6-2 johdosta kolmannessa erässä

- noin viikko sitten pelattu ensimmäinen Lightning-peli, jossa ekassa erässä 2 tolppaa, 2-3 avopaikkaa, mielestäni melko kevyesti hylätty 2-0 johtomaali sekä täydellinen antautuminen kolmanteen erään

- joulukuun 2022 paikallispeli MSG:llä, jossa melko hyvästä pelistä huolimatta annettiin vihulle 2 maalia 7 sekuntiin ja hävittiin jatkoilla. Samalla meni mun 3 pelin voittoputki MSG:llä nähdyistä Nyr-Njd peleistä poikki.

Tämän hetken joukkueen tilasta voin todeta, että melko luottavaisin mielin katson eteenpäin ja odotan joukkueen kisaavan tosissaan pytystä viimeistään 2-3 vuoden päästä, ehkä jo aikaisemminkin. Joukkueen rakenne(ikä,palkka,roolitus) on jo hyvä ja pääosin tasapainoinen ja tärkeimmät palikat on jo kiinnitetty hyvillä soppareilla tai joukkueen hallinnassa(Meier,Bratt ja pakkilupaukset). Toki hetkittäin jo tällä kaudella odotukset ovat nousseet, mutta näen liikaa kysymysmerkkejä vielä tälle kaudelle(mv-peli,puolustuspelin mustat hetket, nuorten tähtien kasvutarina playoff-ratkaisijoiksi jne.). Siten itse olisin tyytyväinen, vaikka tällä kaudella tulisi first round exit, kunhan se tulee taistelevan ja tasapainoisen esityksen jälkeen, koska vastus tulee olemaan kova. Tietysti, kuten varmasti me kaikki olisimme tyytyväisiä, jos joukkue ottaa pidempiä askeleita myös pleijareissa, kuten se teki jo runkosarjassa. Askel kerrallaan kuitenkin mennään ja harvassa ovat nuorten ja kokemattomien joukkueiden paraatimarssit päätyyn asti tai pitkälle pleijareissa olleet 2000-luvulla(vrt. esim Blackhawks 2010 luvun vaihteessa).

Lopuksi vielä lyhyesti viime yön Panthers-pelistä. Eka erä oltiin ihan jaloissa, mutta Schmid piti joukkueen pinnalla. Tokassa erässä johtoasemassa oli joitain yksittäisiä pelin tappopaikkoja, sillä en usko että pantterit olisivat tulleet kolmen maalin takaa. Joukkue ei siihen kyennyt ja Barkovin onnekkaan kavennuksen jälkeen toteutunut tapahtumienkulku oli ennakoitavissa ja nähtävissä. Kun Hughes ja Bratt eivät ole ytimessä ja Meier vielä sopeutuu, niin joukkue on liian harvojen vastuunkantajien varassa ja mielestäni se näkyi eilen. Tänä yönä tuskin helpottaa, kun päätetään minisarja Lightningiä vastaan, mutta toiveissa on ns. statement-peli, vähän kuten Hurricanesia vastaan viikko sitten. Täysin luottavaisin mielin en peliin ole lähdössä, se on myönnettävä. Tosin vastoinkäymiset kasvattavat ja edellisistä joulukuun vaikeuksista on jo tovi, joten mieluiten nyt niitä, kuin 10 pelin päästä.

Siinä omat ajatukset tällä erää, pahoittelut pitkästä kirjoituksesta ja hyviä keskustelua odotellessa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
@LGD tervetuloa Devils-palstalle mukaan. Hyvää pohdintaa ja kiinnostavia ottelukokemuksia.

Itsekin tulee suunnattua loppukeväästä New York-New Jersey -akselille, joten täytyy toivoa Devilsille pitkää pudotuspelikevättä, jota pääsen todistamaan pelejä paikan päälle. Göteborgissa tuli nähtyä se Oilers-peli, mutta ei se silti sama asia ole kuin Devilsin kotiluolassa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Sangen vahva sisääntulo palstalle @LGD. Tervetuloa mukaan keskusteluihin!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kiitos toivotuksista.

Ja @Toby Dammit kyllä asia on juuri niin, kuten totesit eli viihdearvo on siellä aivan eri luokkaa. Pleijaripelit tuovat tähän vielä lisävaihteen. Paikalliset osaavat luoda nimenomaan tapahtumasta viihdyttävän, vaikka tuntuu että perusfani ei juurikaan pelin sisällöstä ja taktiikoista ymmärrä. Prudential Center tarjoaa muutoinkin hyvät puitteet peleille verrattuna esim. edeltävään Devilsin areenaan tai esim. MSG:hen, jossa vahvuudet ovat muualla kuin toimivuudessa.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Teretulemasta joukkoon @LGD !

Tässähän jo itelläkin alkaa tulla matkakuumetta, kun lueskelee muiden reissuista... Edellisestä rundista Newarkiin on aikalailla päivälleen neljä vuotta.

Pakko se on varmaan ens kaudella lähteä todistamaan L. Hughesin ja Nemecin otteita paikanpäälle. Länsirannikko vois melkeen jopa olla seuraava keissi, koska siellä en oo vielä käyny.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Teretulemasta joukkoon @LGD !

Tässähän jo itelläkin alkaa tulla matkakuumetta, kun lueskelee muiden reissuista... Edellisestä rundista Newarkiin on aikalailla päivälleen neljä vuotta.

Pakko se on varmaan ens kaudella lähteä todistamaan L. Hughesin ja Nemecin otteita paikanpäälle. Länsirannikko vois melkeen jopa olla seuraava keissi, koska siellä en oo vielä käyny.

Ite käynyt viimeksi Hischierin ekalla kaudella katsomassa. Kovasti tekisi itse myös lähteä tässä lähitulevaisuudessa katsomaan. Ei sitä tiedä, jos playoffeissa lähtee kulkemaan lennokkaasti ja tuleekin hommattua joku äkkilähtö lätäkön toiselle puolelle :)

Tervetuloa @LGD !!
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tampa on vihdoin lyöty! Tärkeä voitto joukkueelle, eikä varmasti vähiten Vanecekille.

Kentät oli laitettu uuteen uskoon ja illan ylivoimainen sankari oli varjojenmailta herännyt Bratt uran ekalla hattutempullaan. Josko se nyt heräis kapteenin rinnalla vanhaan loistoon.

Lazarilla taitaa olla pientä loukkia ja sen takia Foote pääs pelaamaan sen tilalle neloseen. Siitä kiitollisena herra iski yhden osuman. Woodia ja Bastiania ei oo tällä hetkellä ikävä. Meiän uus nelonen on MFS, eli Motherfuckers-line.

Oikeastaan oli vaan kaks tilannetta koko pelissä, jossa tuli päästettyä ärräpäitä. Eka oli ottelun alussa, kun Hamilton otti turhan jäähyn ja Gravesin huono purkuyritys johti Tampan avausmaaliin yv:llä. Toinen oli Tampan tokassa maalissa, kun Severson heittäyty aivan turhaan jäihin, jonka jälkeen omissa soi. Severson oli toisaalta muuten siihen asti pelannut hyvin ja ollut varsinkin hyökkäyspäässä aktiivinen, niin en sen enempää anna noottia.

Muuten, jos peliä katsoo kokonaisuutena, niin Devils oli parempi joukkue. Tässä pelissä oli isossa roolissa se, ettei herpaannuta, vaan pelataan omaa peliä. Ja tietty myös se kuuluisa voitonnälkä, eli voitetaan kaksinkamppailuja ja liikutetaan niitä jalkoja.

Kotia kohti ja ti-ke yönä Minnesotaa vastaan!
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Aina mukavaa huomata olevansa väärässä aliarvioidessani Devilsin tämän kauden joukkuetta. Eilen puhuin toiveesta ns. statement-peliin Lightningia vastaan ja joukkue vastasi huutoon. Ei ehkä kaikkia kriteerejä täysin täytä, mutta todella vahvasti joukkue näytti kulmahammasta, erityisesti toisessa ja kolmannessa erässä. Nopea kavennus 2-0 takaiskun jälkeen oli mielestäni pelin käännekohta.

Yksittäisistä positiivisista huomioista nousivat esille:

-Bratt oli kentän kunkku ja toisesta eteenpäin jatkuvasti esillä vaarallisena. Nyt olisi tärkeää pitää tämä taso, sillä epäsäännöllisyys tuloksenteossa ja aktiivisuudessa on vaivannut. Luulin, jo että Hurricanes-pelin jälkeen lähtee, mutta nyt jälkeen uusi mahdollisuus.

-Vanecek tarjosi mahdollisuuden voittoon ja torjui riittävän hyvin, erityisesti ensimmäisen vedon. Tässä on mielestäni minimitaso veskaripelissä, jolla hänen on pelattava, jos halutaan menestyä, eikä tarvitse toivoa Schmidiltä ihmeitä. Mielessäni olen jo siirtynyt Blackwoodista eteenpäin ja luottamus häneen on vahvasti horjunut.

-Neljän kentän voimin peli pyöri melko hyvin ja esim. nelonen oli vahvasti esillä tänään, kuten myös Panthers-pelissä. Antaisin Sharangovichille isomman mahdollisuuden ylemmissä kentissä, vaikka hän on hyvin ailahteleva pelaaja.

Sitten kriittisiä havaintoja:

- Nuoren joukkueen kasvukipuihin mahdollisesti kuuluen joukkue tekee pelien kriittisistä kohdista itselleen vaikeita. Tämän yön pelissä esim. Boqvist otti 3 minsaa ennen loppua huolimattoman jäähyn ja vaarallinen kotijoukkue pääsi vielä yrittämään. Nyt ei uponnut, mutta vrt. edellisyön Panthers-peli ja Seversonin jäähy kolmoserässä, josta peli tasan. Näistä pitäisi päästä eroon kevättä kohdin mennessä ja korostaa kurinalaisuutta.

-Yv-peli on saatava tuottamaan paremmin, jos halutaan käyttää iskunpaikat, joita peleissä saadaan. Miettisin pieniä muutoksia, kuten esim. Brattin ja Mercerin vaihtamista, jotta saadaan kätisyyksien kautta ykköseen rightin myötä enemmän vaihtoehtoja ja kakkoseen pelintekokykyä.

-Hughesin tuska näkyy selkeästi. Ehkä kyse on pitkän kauden tuomasta väsymyksestä tai aiemmasta tai uudesta loukkaantumisesta, joka vie pelihuumoria ja näkyy esim. selkeästi vähentyneenä laukaisuaktiivisuutena. Kyse on silti niin hyvästä pelaajasta, että hän luo itselleen 1-2 huippupaikkaa ja muille väh. 2-3 vastaavaa. Kun jälkimmäiset menivät Haulalle, niin lopputulos oli odotettavissa. Pohtisin Lindynä ja kumppaneina hänen ja Sharangovichin yhdistämistä, sillä heillä oli kemiaa viime ja sitä edeltävällä kaudella. Ketjukoostumusten pitäminen ei vaikuta olevan nykyvalmennuksen juttu. Siten toinen vaihtoehto eli Meierin juurruttaminen Hughesin viereen vaikuttaa tässä kohdin epätodennäköiseltä, sillä välitöntä kemiaa, ainakaan tuloksen muodossa, näillä ei muodostunut.

Näillä opeilla kohti tiistain Wild-peliä, jossa toiveissa vakaa ja perusvahva suoritus.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kunnon statement-matsi tosiaan. Etenkin toka ja kolmas erä olivat Devilsin täyttä hallintaa.

Kehut erityisesti Brattille hatusta ja syötöstä, mutta muutenkin koko ketju Meierin ja Hischierin kanssa toimi tosi hyvin. Meier teki kahdessa ekassa Brattin maalissa tärkeää maskia ja otti kolmanteen syöttöpisteen. Hischier teki ekaa kertaa urallaan 30 maalia.

Samoin kehut Footelle, joka näytti ekaa kertaa oikealta NHL-pelaajalta. Tosi hyvin toimi tuo nelonen tässä muodossaan. Antaisin olla yhdessä seuraavassa matsissakin, vaikka Wood tai Lazar olisi valmis palaamaan kentille (jälkimmäinen rymistelee ja blokkailee hyvin, mutta hyökkäyspäässä hänestä ei ole mitään iloa).

Hughesilla näkyy tosiaan turhautumisen aiheuttamaa tuskaa, mutta viime yön pelissä hän pääsi hyvin paikoille ja loi niitä muutaman muillekin, mikä on erittäin positiivista. Jos sama tahti jatkuu, eiköhän se kiekko tuosta maaliinkin löydä.

Tärkeä voitto Vanecekille. Toki se oli sitä koko joukkueelle.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Hyvää pohdintaa jo yllä ja hyvin perattu ottelu läpi. Tässä muutamia omia ajatuksia ottelusta:

- Vanecekille tosiaan tärkeä voitto kuten @Toby Dammit totesikin. Vanecekista huokui kuitenkin jollain tapaa kuitenkin se itseluottamuksen puute mikä ollut yleistä viimeaikoina. Toivottavasti voitto parantaa itseluottamusta ja alettaisiin näkemään sitä parasta Vitekkia.

- Haulalla selvästi joku kirous, ettei saa Hughesin syötöstä kiekkoa maalin oli sitten miten hyvä paikka tahansa.

- Hischierin ketju toimi tuossakin muodossa todella hyvin. Bratilta loistava peli, tasaisuus pitäisi saada pidettyä yllä joka ilta.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kun tuuri, tolpat ja kiekkojumalat eivät ole omalla puolella, niin on osuvaa, että jatkoajan viimeisellä 30 sekunnilla ensin Hughes ampuu tolppaan ja pian seuranneesta vastahyökkäyksestä Wild ratkaisee pelin. Viimeisellä sekuntilla tietysti.

Itse peli oli melko tasainen, jossa molemmilla oli omat hyvät hetkensä ja painostusjaksonsa. Näin erityisesti kahden ensimmäisen erän aikana ja kolmannessa Devils oli selkeästi hallitsevampi osapuoli. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin ja eivät voineet mitään heidät ohittaneille laukauksilla, jotka olivat melko onnekkaita kiepautuksia maalin takaa.

Devilsin osalta toive oli vakaassa suorituksessa ja pääosin sellainen saatiin. Puolustusalueella peli toimi pääosin hyvin ja omaan silmään sattui vain yksi Bahlin sokkosyöttö keskustaan. Hyökkäyksessä esille nousi mielestäni, etenkin alussa, neloskentän vahva peli. Myös Hischierin kenttä pelasi melko vahvasti läpi ottelun. Hughes oli tänään aktiivinen ja ratkaisuhalukas, etenkin jatkoajalla. Luin Twitteristä tai jostain, että All-Star pelin jälkeen hän on laukonut noin 5% teholla, kun ennen sitä prosentti oli 13-15% luokkaa. Näkökulma oli siinä kirjoituksessa kiekkotuurissa, jota kieltämättä jatkoajan ratkaisuyrityksistä puuttui.

Minua häiritsee edelleen kokonaisuutena ylivoimapelin ja sen tuomien ratkaisumahdollisuuksien käyttämättä jättäminen. Tilastollisesti yv on ollut keskikastiin kuuluvaa ja siltä se tänäänkin näytti. Erityisesti jälkimmäinen, noin 3 minuuttia ennen loppua saatu mahdollisuus jätettiin käyttämättä.

Viikonloppuna back to back, ensin Buffalo vieraissa ja Ottawa kotona. Näistä odotuksissa on tasan 4 pistettä.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Olihan loppu pelille. Pinna taskuun ja eteenpäin. Ei jäädä tuleen makaamaan.

Tarkkaa pelaamista läpi ottelun. Huomaa, ettei enää pelata mitään marraskuisia "läpsyttelyjä", vaan kyllä tässä alkaa jo haistamaan pleijareiden tuoksun.

Viikonlopun kamppailuja venatessa!
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Devilsin toimittaja Amanda Steinin mukaan ylivoimakoostumuksia on harjoituksissa hieman muokattu ja toiveitani on kuultu, sillä Mercer ja Bratt vaihtavat paikkoja. Toivotaan tälle kokeilulle aikaa, sillä jatkossa tullaan tarvitsemaan molemmilta yv-kentiltä tehoja.

Saman kirjoittajan mukaan viime öinen Floridan häviö tarkoitti, sitä että Devils voi varmistaa voitolla ensimmäisen playoff-paikkansa sitten kauden 2017-2018. Siinä luulisi olevan riittävää motivaatiota tänä yönä pelattavaan Buffalo-vieraspeliin. 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Devilsin esitys Sabresin vieraana oli pitkälti haluttoman ja hitaan näköisen joukkueen esitys, jota korosti huolimattomuus. Kaksi ensin mainittua olivat minulle yllätyksiä, sillä edellä kuvatusti tämän pelin voitolla olisi ollut erityinen panos ja Devils on säännönmukaisesti ollut yksi änärin nopeimmista joukkueista, jollei nopein. Näön vuoksi toki saatiin loppukiri aikaan, mutta mielestäni 6-4 oli melkein lähempänä, kuin tasoitus. Positiivisen puolelle jäi Hughesin myös tulostaululle siirtynyt suoritus, joskin häneltäkin on nähty terävämpiä esityksiä. Hyvä kuitenkin, että ketsuppipullo aukesi ja jälkikäteen voi hieman harmitella paitsiotuomion vuoksi vietyä kolmatta maalia. Myös uusitut yv-kentät tuottivat maalin ja muutaman vaarallisen paikan, tosin pelin rakenne vaikutti vielä hieman epäsäännölliseltä.

Huolimattoman oman alueen puolustuspelin lisäksi minulle pisti silmään, erityisesti kahdessa ensimmäisessä erässä, loputon kiekon siirtely maalipaikoissa. Ikään kuin joukkue pyrki hakemaan vain hienoja maaleja ja suoraviivaisuus puuttui täysin. Pari seppää eli Hamilton ja Severson nousi minulla erityisesti esille heikkojen yksittäisten suoritusten vuoksi. Ensimmäinen näytti ajoittain änärin hitaimmalle ja tämä korostui hänen ottamassa jäähyssä. Severson puolestaan lähti hakemaan riskipeliä viivalla n. 3 minsaa ennen loppua, menetti kiekon ja koukki itsensä jäähylle seuranneesta vastahyökkäyksestä. Kuvaavia suorituksia herroilta koko Devilsin peliin nähden. Kumpikin veskari pääsi myös yrittämään, Schmidille riitti 10 minsaa ja 3 päästettyä, eikä Vitekiltäkään löytynyt montaa huipputorjuntaa. Molemmat hävisivät oman pelinsä Luukkoselle, joka otti muutaman hyvän kopin.

Olivatko paineet ja hehkutus playoff-paikan varmistamisessa joukkueelle liikaa ja fokus karkasi?

Ensi yönä Senators kotona ja odotettavissa on, että joukkue sisuuntuu ja ponnahtaa takaisin. Viimeisen 10 ottelun kuntopuntari ei näytä hyvälle tällä hetkellä ja nuoren joukkueen ailahtelu kärkijoukkueita vastaan pelatun huippupelin ja tämänkaltaisen pelin välillä on todella suuri. 10 peliä aikaa saada paletti kasaan, sillä pleijareissa tarvitaan säännöllisyyttä, jos halutaan muutakin kuin 4-5 pelin sarja ja nopea exit.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Olivatko paineet ja hehkutus playoff-paikan varmistamisessa joukkueelle liikaa ja fokus karkasi?
En usko, että paineista oli kysymys, mutta fokus taisi tosiaan olla muualla. Enemmänkin otteissa näkyi haluttomuus kuin yliyritys. Muutaman kovan vastuksen jälkeen siellä varmaan ajateltiin, että saadaan napattua voitto puolivaloilla. No, ei se mennyt ihan niin.

Mainitaan samalla, että Luke Hughes ja Michigan aloittivat omat pudotuspelinsä NCAA:ssa Colgatea vastaan vaatimattomalla 11-1 voitolla. Hughes oli kentän kunkku 2+3 tehoilla.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Oli taas täällä suunnassa melkosta tunteiden vuoristorataa tää peli. Välillä heräs toivonkipinä, mutta melko nopeasti se aina sammu jonkun hölmöilyn takia.

Mä luulen, että pelaajien ajatukset oli vähän liikaa tulevassa. Fiilisteltiin pleijaripaikkaa, mutta ei oltu tarpeeks halukkaita tekemään töitä voiton eteen. No, ens yönä kotihallissa hieno mahis tehdä ryhtiliike. Vaikeaa on kyllä ollut, kun edellisen kuuden pelin saldo näyttää 1-3-2.

Ottelun isoin posi omasta mielestä oli Hughesin otteet. Tää oli lähimpänä sitä ennen All-Stars -taukoa nähtyä Jackia. Harmi, että se sen yks maali oli lopulta paitsio. Hattutemppu ois ollu hieno hauiksen näyttö.

Kohti seuraavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös