New Jersey Devils 2022–2023

  • 122 229
  • 667

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Aina tulee uusi kausi. Olisi mukavampaa, jos tätä ei vuodesta toiseen tarvitsisi kirjoittaa heti runkosarjan jälkeen. Tässä pohjustuksena ensi kauteen valmistautumisen keskeisimmät teemat ja päälle ajatuksia muutamista pelaajista.

Koodi:
Sopimustilanne 24.10.2022

Maalivahdit

Vitek Vaneck, 3,4 M, 2025, UFA
Mackenzie Blackwood, 2,8 M, 2023, RFA
Jonathan Bernier, 4,125, 2023, UFA

Puolustus

Dougie Hamilton, 9,0 M, 2028, UFA, NMC
John Marino, 4,4 M, 2027, UFA
Damon Severson, 4,166 M, 2023, UFA
Ryan Graves, 3,166 M, 2023, UFA
Jonas Siegenthaler, 1,5 M, 2023, RFA -> 26.7. jatkosopimus 3,4 M, 2028, UFA, 10 joukkueen no trade -lista kaudesta 2024-2025 alkaen
Brendan Smith, 1,1 M, 2024, UFA

Hyökkäys

Jack Hughes, 8,0 M, 2030, UFA No trade -pykälä voimassa kaudesta 2026-2027 alkaen
Nico Hischier, 7,5 M, 2027, UFA, No trade -pykälä voimassa kaudesta 2024-2025 alkaen
Ondrej Palat, 6 M, 2027, UFA
Jesper Bratt, 5,45 M, 2023, RFA
Tomas Tatar, 4,5 M, 2023, UFA
Andreas Johnsson, 3,4 M, 2023, UFA
Miles Wood, 3,2 M, 2023, UFA
Erik Haula, 2,375 M, 2023, UFA
Yegor Sharangovich, 2,0 M, 2023, RFA
Dawson Mercer, 0,894 M, 2024, RFA
Jesper Boqvist, 0,874 M, 2023, RFA
Nathan Bastian, 0,825 M, 2024, RFA
Tyce Thompson, 0,762 M, 2024, RFA
Fabian Zetterlund, 0,75 M, 2023, RFA

Vapaat agentit

UFA
P.K. Subban -> lopetti
Jimmy Vesey -> Rangers
Colton White -> Anaheim Ducks

Ulosostot

Cory Schneider 2,0 M 2024
Ilja Kovaltshuk 0,25 M 2025
Janne Kuokkanen 0,2M, 2024


Lähtökohdat kesään

Offseasonin onnistumista voi mitata viidellä eri osa-alueella. Koetin järjestellä näitä jonkinlaiseen tärkeysjärjestykseen.

1) Sopimusneuvottelut: Tähtäin on edelleen tulevaisuudessa. Devilsillä on suorastaan hyvin tilaa palkkabudjetissaan, mutta yksi lähitulevaisuuden tärkeimmistä taustatarinoista on Fitzin onnistuminen sopimusneuvotteluissa ja millaiseksi sopimusrakenne muodostuu Hughesin, Hischierin ja Hamiltonin taustalla. Seuraavien 12–15 kuukauden sisään tehtävien sopimusten vaikutukset tulevat aikajanalla vastaan muutaman vuoden päästä, joten onnistuminen tänä kesänä Brattin ja Woodin kanssa ja seuraavassa vaiheessa Sharangovichin, Seversonin, Siegenthalerin, Gravesin ja pienin varauksin Blackwoodin kanssa määrittää aika paljon, millaista liikkumavaraa Devilsillä on sitten joskus, kun aletaan voittaa.

2) Varaustilaisuus: Tiistaina 10. toukokuuta on lottopäivä. Devilsillä on 8,5 prosentin mahdollisuus Shane Wrightiin. Huonoimmassa tapauksessa Devils varaa seitsemäntenä. Joka tapauksessa Devilsillä on jälleen tilaisuus saada yksi laatupelaaja. Tällä hetkellä Devilsillä on yhteensä kymmenen varausvuoroa draftiin.

3) Valmennus: Offseason alkoi Recchin ja Nasreddinen potkuilla. Ruff on vielä toistaiseksi joukkueen luotsina, mutta ei olisi mitenkään yllättävää, että penkin takana olisi ensi lokakuussa kokonaan uusi valmennusryhmä. Pelaajat Jack Hughesin johdolla ovat julkisuudessa vuorollaan kehuneet Ruffia, jolla on myös ansionsa, mutta viimeisten kahden kauden tulokset eivät tee hänen jatkostaan mitenkään varmaa.

Yksi spekulaatioissa väläytelty vaihtoehto on Ruffin ja muiden valmentajien korvaaminen hyvää tulosta tehneellä Kevin Dineenin ja Sergei Brylinin johtamalla Utican valmennusryhmällä. Tämä olisi ihan looginen, ehkä hyväkin vaihtoehto. Itse toivon kuitenkin, että Dineen ja kumppanit jatkaisivat ainakin toistaiseksi nykyisessä roolissaan tuottamassa Devilsille kovatasoisia nuoria.

4) Maalivahtitilanne: Fitzgerald kertoi kauden 2021–2022 päätöspressissä, ettei Jonathan Bernier välttämättä ole pelikunnossa vielä ensi kauden alussa. Tämä valaisi jo jonkin verran maalivahtiosaston tilannetta, eli joukkue tarvitsee Blackwoodin taustalle yhden NHL-tason maalivahdin. Tämän voi tietysti ratkaista tekemällä jatkon Gilliesin tai Hammondin kanssa ja sitkutella heidän kanssaan, kunnes tiedetään, salliiko Bernierin terveys vielä paluun NHL-tasolle. Riippumatta Bernierin kunnosta toivoisin vahvistukseksi selkeää NHL-tason kakkosveskaria, että Blackwoodilla on jonkinlainen kirittäjä ja joukkueella pätevä vaihtoehto Blackwoodin lepovuoroille.

5) Täsmähankinnat: Joukkueessa on potentiaalia ja pelaajamateriaalia alkaa olla mukavasti. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen offseasonin pääteemana ei ole uusien kulmakivien etsiminen tai ammottavien aukkojen paikkaaminen. Maalivahdin lisäksi puolustukseen tarvitaan yksi veteraani puolustavaan rooliin ja hyökkäykseen yksi maalintekoon kykenevä, mielellään fyysinen laitahyökkääjä oikeaan laitaan. Miles Woodin paluu kaukaloon vastaa yhtä hankintaa. Kaksi ensimmäistä ketjua kuitenkin kaipaisi yhtä vahvistusta.

Maalivahdit

Lähtisin kauteen Blackwoodin johdolla, jos ja kun hän on pelikunnossa. Muutenkin, jos joukkueen tähtäin on noin vuodessa 2025, tämä kortti kannattaa katsoa nyt, kun aikaa on tarvittaessa etsiä ja ajaa uusi ykkönen sisään. En ole mitenkään innoissani maalivahtitilanteesta, mutta Blackwoodilla on eväät nousta pysyvästi ykkösmaalivahdiksi, ja hän on ansainnut vielä yhden näyttöpaikan.

Nico Dawsin pitäisin pelaamassa selkeänä ykkösenä Uticassa. Hänen aikansa tulee vielä.

Puolustus

Devilsin puolustuksessa asiat ovat huomattavasti paremmin kuin vuosi sitten. Hamilton, Graves, Severson ja Siegenthaler muodostavat ainakin paperilla uskottavan top 4:n, jonka varassa ensi kauteen on ihan hyvä lähteä. Silti joukkue kaipaisi yhtä veteraanipuolustajaa, lähinnä puolustavaan rooliin kolmospariin. Puolustuksessakin tähtäin on 2–3 kauden päässä, jolloin Luke Hughes oletettavasti on täysipainoisesti mukana ja joukkueen menestysikkuna tai kellarin kattoluukku on auennut.

Ty Smith on ainakin toistaiseksi ykkösvaihtoehto kolmosparin vasemmalle puolelle. Kausi 2021–2022 oli mitä oli, enkä epäile, etteikö Smith nosta tasoaan ensi kaudella. Helposti myös unohtuu, että Smith on vasta 22-vuotias ja hänen kohdallaan on muutenkin kyse useamman kauden mittaisesta projektista yksin lihasvoiman kasvattamisen takia. Samalla Smithin kohdalla kello tikittää hiljaa taustalla, koska tasonnostoa ei voida kovin kauaa odottaa.

Smithiä ei vielä toistaiseksi tarvitse kuljettaa AHL:ään waiversin kautta, joten yksi vaihtoehto olisi peluuttaa häntä Uticassa. Itse pitäisin tätä toissijaisena vaihtoehtona, koska en usko pelillisten ongelmien korjautuvan AHL-tason vastustajia vastaan.

Toinen kandidaatti kolmosparin vasemmalle puolelle on Kevin Bahl, joka vaikutti varsin hyvältä päättyneen kauden lopulla. Hän myös vastaisi GM Fitzgeraldin tavoitteeseen olla vaikeampi ja vittumaisempi vastustaja. Bahlille ei ole AHL:ssä tarjolla enempää, vaan siipien kantavuutta pitää seuraavaksi kokeilla NHL:ssä. Tämä ei välttämättä tapahdu heti kauden alussa, vaan itse uskon Bahlin sisäänajoon pitkin kautta.

Muista nuorista pelipaikkaa hamuavat varteenotettavasti myös Nikita Okhotjuk ja Reilly Walsh. Shakir Mukhamadullin tarvinnee ainakin ensi kauden Pohjois-Amerikkaan sopeutumiseen. Syyskuussa 19 täyttävä Luke Hughes saa varmasti pitkän harjoitusleirin ja on mukana kauden alkuun asti, mutta ensi kausi mennee vielä Michiganissa.

Damon Seversonille toivon jatkosopimusta jo tänä kesänä. Hänen korvaamisensa on todella vaikeaa, vaikka hänen kauppaamisensakin puolesta löytyy perusteluita. Mutta. Hänen tasoistaan rightin top 3 -puolustajaa on vaikeaa löytää markkinoilta, ainakaan mihinkään järkevään hintaan, eikä Devilsin omissa riveissä ole näköpiirissä ketään, joka tuossa roolissa menestyisi paremmin.

P.K. Subbanille sanotaan toivottavasti kiitos ja näkemiin, vaikka Fitzgerald vähän pyörsikin kauden päätöspressissä siirtorajan puheitaan, ettei Subbanille tarjottaisi jatkosopimusta. Ehkä Fitz oli myös kohtelias, Devils kun ei mitenkään erityisesti tarvitse Subbania kaukalossa. Tietysti, jos pakkimarkkinoilta ei löydy fiksuun hintaan parempaa, niin ei yksivuotinen ja halpa sopimus mikään maailmanloppu olisi. Paljon riippuu myös Subbanista itsestään, eli miten pelaaminen täyteroolissa maistuisi, vai vieläkö hän yrittäisi löytää jostain isomman roolin tai lyöttäytyä samaan jengiin velipoika Malcomin kanssa.

Hyökkäys

Jack Hughes ja Nico Hischieriltä on lupa odottaa paljon ensi kaudella. Hughes näytti potentiaalia jopa sadan pisteen kauteen, loukkaantumisista toipunut Hischier pelasi joulun jälkeen piste per peli -tahtia ja näytti vahvaa koko kentän pelaamista. Näiden kahden ympärille on hyvä rakentaa hyökkäystä.

Hyökkäyspeli tasaviisikoin oli päättyneellä kaudella pitkästä aikaa suoranainen vahvuus Devilsille. Joukkue teki 182 osumaa viidellä viittä vastaan, mikä on liigassa 10:neksi eniten. Toisaalta oma nuotta heilui tasaviisikoin 217 kertaa, joten pientä korjattavaa on. Tosin edes liigan keskitasoa olevasta maalivahtipelistä ei olisi suoranaista haittaa.

Hyökkäys on taitava, nopea ja kohtuullisen suoraviivainen, mutta se on rakentunut liiaksi pienikokoisten pelaajien ympärille. Kesän aikana joukkueesta saisi myös kitkeä joitain alisuorittaneita pelaajia pois. Ajattelen tässä mm. Tataria, Johnssonia ja Zachaa. Joukkueen pitäisi alkavalla kaudella myös pystyä ottamaan edistysaskeleita pelitaktisesti. Devils oli yksi liigan huonoimmista joukkueista puolustamaan johtoasemaansa, laajemmin kyse on ylipäänsä pelien pitämisestä omissa käsissä. Tämä on yksi keskeisimmistä kritiikin aiheista Ruffia kohtaan. Ruff ei ole saanut aikaiseksi Hynesin/Nasreddinen jälkeen kaivattua muutosta, vaan illasta toiseen pressitilaisuudessa valitellaan, miten pitäisi pelata järkevämmin ja tehdä parempia ratkaisuja kiekon kanssa. Toki voi olla, että tämä on osin itseään korjaava prosessi, kun pelaajat kypsyvät, mene ja tiedä.

Pavel Zachasta: Lupauksia antaneet tynkäkauden 2020–2021 jälkeen Zacha palasi vanhaan tuttuun epätasaisuuteen ja on pelannut itsensä korvattavaksi. Zachan jatkosopimus ei tietenkään olisi katastrofi, mutta Fitzillä on varmasti mietittävää, onko Zachalle tarjolla sellaista roolia, joka on pelaajalle mielekäs, ja jossa joukkueen kannattaa sitoutua häneen. Toisaalta Zachan alisuorittamisessa on hopeareunus: Neuvotteluvaltit ovat seuralla ja Zachalle saadaan todennäköisesti aikaiseksi tarvittaessa kaupaksi käyvä sopimus.

Alkavalle kaudelle saadaan myös mukavasti kilpailua pelipaikoista, kun Alexander Holtz, Fabian Zetterlund, Nolan Foote ja Tyce Thompson haastavat veteraanit.

Lopuksi: Tällä päivämäärällä kymmenen vuotta sitten oli kunnollista. Olispa ensi vuonna tähän aikaan taas kunnollista.

 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mielettömän hyvä avaus, Mr. @dali ! Iso kiitos! Sun kirjottama teksti itsessään sai jo ainakin allekirjoittaneen odottamaan kiekon tippumista jäähän ens lokakuussa.

Vaikea tohon on mitään lisätä, kun näkökulmat menee niin hyvin yks yhteen. Nyt vaan odotellaan huomista Draftilottoa ja kaikkea muuta (kivaa), mitä Fitzy päättää off-seasonilla junailla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: dali

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, J. Hughes,Miro Karjalainen, NJD, HPK
Huisia @dali ! Kiitos.

Ei paljoa lisättävää. Mielenkiinnolla odota offseasonia ja etenkin valmennuspuolta ja sitä, että lähdetäänkö jo ensikaudelle hankkimaan näitä ykköskorin ukkoja. Itse kaipaisin joukkueeseen M.Tkachukin tyyppistä enforceria, joka mättää kiekkoa verkkoon ja aukoo naamaansa. En toki ole pettynyt huhuttuun Fialaankaan, mutta kokoa ja röyhkeyttä näkisin mielelläni enemmän. Toki Miles Wood voi ratkaista tämän asian jos hyvin käy ja terveenä pysyy.

Pakko tunnustaa, että oma usko Blackwoodiin alkaa rakoilla niin pahasti, että 1b veskarin täytyisi olla todella laadukas ja tarvittaessa kykenevä isoonkin työkuormaan.

Subbanista samaa mieltä, että alennussopimuksella en laittaisi pahaksi. Myös markkinoinnillisesti organisaatiolle hyvä kasvo tummalla jerseyn alueella.

Zachaa ei tulisi ikävä, mutta menee jos katsotaan tarpeelliseksi.

Pakiston osalta ei millään malttaisi odottaa Luken kypsymistä, mutta kai se on pakko. Harvinaisen hyvä tilanne tosiaan top-4 osalta.

Draftia kun miettii, niin raamikas Slafkovksy ei olisi varmasti pöllömpi jos sattuu olemaan vuorolla tarjolla.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sieltä tuli draft-lotosta sitten kakkossija. En pistä pahakseni. Sijoitus tarkoittaa sitä, että Devils pääsee valitsemaan sieltä haluamansa pelaajan, on se sitten Slafkovsky, Nemec, Jiricek tai joku muu. Ja ihan hyvä, että se ykköspaikka meni Canadiensille.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Mitä mieltä palstalaiset on, pitäiskö Devilsin ottaa best player available? Sentteri-osasto on Hughesin ja Hischierin ansiosta suht hyvin pulkassa ja maalintekovoimaa tarvittaisiin. Itseä kyllä polttelisi Logan Cooley, jota pidetään lähtökohtaisesti draftin dynaamisimpana pelaajana - Tosin tässä tapauksessa ei todellakaan saataisi sitä kokoa joukkueeseen, jota se kyllä kipeästi kaipaisi.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Ajjai mitä herkkua taas draft lotteryssa! Alkuun aamulla vain iloisesti naurahdin kun näin lotteryn tuloksen, mutta kyllä tässä kun päivän aikana on alkanut realisoitumaan tuo että Devils pääsee oikeasti varaamaan toisena niin kyllä tuntuu hyvältä ja tämä piristää kovasti raskaan kauden jälkeen!

Tänä vuonna en ole paljoa jaksanut prospecteja muuten seurata, mutta Slafkovskyn liiga pelejä on jonkin verran tullut nähtyä ja muutama peli olympialaisissa niin sanottava kyllä että olen täysin team Slafkovsky- kelkassa!

Huikea ketjun avaus @dali !! Näin laadukkaista kirjoituksista olisin valmis vaikka maksamaan! Täytyy paremmalla ajalla yrittää muistaa tuota paremmin kommentoida vaikka ei tossa paljoa semmoista ole mistä voisin väittää olevani erimieltä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Eipä voi valittaa arpaonnesta.

Morreale ja Kimelman fiilistelevät Slafkovskyllä ja kyllähän tuo olisi ainakin sellainen järkiavioliitto. Mutta mielenkiintoinenhan tuo viiden kärki. Vaikka Shane Wright ei välttämättä enää olekaan päivänselvä ykkösvaraus, olisi kuitenkin aikamoinen yllätys, jos Montreal hänet sivuuttaisi.

@Meikäpoika itte ajattelen niin, että koko draftin kakkosvuorolla täytyy varata paras saatavilla oleva pelaaja, vaikka se tarkoittaisi vielä yhden nykystandardein hieman alimittaisen sentterin varaamista. Tästä hetkestä käsin katsottuna Slafkovsky tai jompikumpi kaksikosta Nemec-Jiricek olisi tietysti loogisin vaihtoehto ja tuossa tasaisessa kärkiporukassa (Wrightin takana) jokainen heistä voi täyttää parhaan saatavilla olevan pelaajan määritelmän.

Noin yleisesti: Kuka tietää, mitkä Devilsin tarpeet ovat siinä vaiheessa, kun ykkösvaraus on täysipäiväinen NHL-pelaaja ja muutenkin tähtäin on seuraavissa 10-15 vuodessa. Ja jos keskikaistalla sattuisi vielä muutaman kauden kuluttua olemaan ruuhkaksi asti franchise/ykkösketjun senttereitä, Devils voi pyytää ainakin jonkinkokoista taivaankappaletta vastineeksi yhdestä tällaisesta.

Ja kiitosta nyt vain suorastaan ylitsevuotavista kehuista! Avausviesti on monilta osin koonti niistä asioista, joista keskusteltiin jo viime kauden ketjussa ja yhtä lailla ketjun Devils-kirjoittajien näkemykset ovat vaikuttaneet omaan ajatteluun. Ja eiköhän tässä vielä ehdi jokusen parin peliverkkareita repiä ennen kuin ensi kausi on pelattu.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Logan Cooley teki kyllä itseen aika suuren vaikutuksen kun pari peliä U18 katselin. Kun on sena niin vois kuvitella että nyt löytyy kiinnostusta tohon Devilsin vuoroon kun tiedetään että seurassa on kärkiketjujen sentteriosasto kunnossa tuleviksi vuosiksi. Eli kannatasko tossa esim. kuunnella Philadelphian taikka Detroitin tarjouksia vuorojen vaihdoista? Kuitenkin noilla vuoroilla saa sitten laituriosastolle täytettä.

Harvoinhan top 3 vuorojen treidauksia nähdään, mutta kai se tilastopoikkeama tekee sieltä tuloaan.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Eipä voi valittaa arpaonnesta.

Morreale ja Kimelman fiilistelevät Slafkovskyllä ja kyllähän tuo olisi ainakin sellainen järkiavioliitto. Mutta mielenkiintoinenhan tuo viiden kärki. Vaikka Shane Wright ei välttämättä enää olekaan päivänselvä ykkösvaraus, olisi kuitenkin aikamoinen yllätys, jos Montreal hänet sivuuttaisi.

@Meikäpoika itte ajattelen niin, että koko draftin kakkosvuorolla täytyy varata paras saatavilla oleva pelaaja, vaikka se tarkoittaisi vielä yhden nykystandardein hieman alimittaisen sentterin varaamista. Tästä hetkestä käsin katsottuna Slafkovsky tai jompikumpi kaksikosta Nemec-Jiricek olisi tietysti loogisin vaihtoehto ja tuossa tasaisessa kärkiporukassa (Wrightin takana) jokainen heistä voi täyttää parhaan saatavilla olevan pelaajan määritelmän.

Noin yleisesti: Kuka tietää, mitkä Devilsin tarpeet ovat siinä vaiheessa, kun ykkösvaraus on täysipäiväinen NHL-pelaaja ja muutenkin tähtäin on seuraavissa 10-15 vuodessa. Ja jos keskikaistalla sattuisi vielä muutaman kauden kuluttua olemaan ruuhkaksi asti franchise/ykkösketjun senttereitä, Devils voi pyytää ainakin jonkinkokoista taivaankappaletta vastineeksi yhdestä tällaisesta.

Ja kiitosta nyt vain suorastaan ylitsevuotavista kehuista! Avausviesti on monilta osin koonti niistä asioista, joista keskusteltiin jo viime kauden ketjussa ja yhtä lailla ketjun Devils-kirjoittajien näkemykset ovat vaikuttaneet omaan ajatteluun. Ja eiköhän tässä vielä ehdi jokusen parin peliverkkareita repiä ennen kuin ensi kausi on pelattu.
Toisaalta otapa noista lupauksista selvää, kuka siellä on sitten se kuuluisa BPA. Esim. eilen julkaistulla Bob McKenzien draft lottery editionilla Slafkovsky oli kahden scoutin mielestä paras pelaaja ja Cooley yhden (Wright kuuden). Corey Pronmanin listoissa Wright ja Slafkovsky menevät ns. ykköstasolle, joka on "Projected bubble NHL All-Star and top of the lineup player". Cooley on sitten listan seuraava pelaaja. Wheelerillä Cooley taitaa olla Slafkovskyn edellä. Dobber Prospectsilla puolestaan Nemec on kakkonen, Cooley kolmas ja Slafkovsky neljäs. Ja noita listoja riittää vaikka kuinka paljon. Mutta sillä oleellisimmalla, eli McKenzien listalla, tilanne on tosiaan tasainen Slafkovskyn ja Cooleyn kesken.

Voihan se olla, että Devils päätyy valitsemaan Cooleyn. Mutta yhtä lailla Slafkovskyn mahdollinen (todennäköisempi?) valinta tehdään varmasti BPA-periaatteella - elleivät Cooley ja Slafkovsky ole scouttien papereissa aivan tasan, minkä jälkeen valinnassa painotetaan joukkueen tarpeita. Sama juttu toki esim. Nemecin tai Jiricekin kanssa. Mutta kuten kirjoititkin, niin tasaisessa kärkiporukassa jokainen heistä täyttää parhaan saatavilla olevan pelaajan määritelmän.

No, riittääpähän seuraaviksi pariksi kuukaudeksi arvailtavaa, kun valinta ei ole selvä. Ja tuohan tuo Devilsin kakkosvuoro lisää mielenkiintoa perjantaina alkaviin MM-kisoihin, kun Slafkovsky, Jiricek ja Nemec pelaavat siellä. Eli ei kun kotisohvalta käsin scouttausta tekemään.

Edit: Vähän tässä on itselläni sellainen kutina, että Devils ei malta olla varaamatta Slafkovskya tai Jiricekia ja olla katsomatta sitä potentiaalia, mikä heihin liittyy. Kaiken osuessa nappiin siellä on ainutlaatuinen pelaaja tarjolla. Varmaa potentiaalin lunastus ei ole, mutta ei noita isokokoisia taitopelaajia yleensä saa muualta kuin draftin kärjestä. Tai ehkä tämä lisäys kertoo enemmän omista toiveista kuin Devilsin tulevasta draft-strategiasta. Hah.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Logan Cooley teki kyllä itseen aika suuren vaikutuksen kun pari peliä U18 katselin. Kun on sena niin vois kuvitella että nyt löytyy kiinnostusta tohon Devilsin vuoroon kun tiedetään että seurassa on kärkiketjujen sentteriosasto kunnossa tuleviksi vuosiksi. Eli kannatasko tossa esim. kuunnella Philadelphian taikka Detroitin tarjouksia vuorojen vaihdoista? Kuitenkin noilla vuoroilla saa sitten laituriosastolle täytettä.

Harvoinhan top 3 vuorojen treidauksia nähdään, mutta kai se tilastopoikkeama tekee sieltä tuloaan.
Itse kauppaisin vuoroa korkeintaan kaksi tai kolme pykälää alaspäin, jotta sieltä saa varmasti Slafkovskyn, Nemecin, Jiricekin tai Cooleyn Devilsiin. Eli esim. Seattlen neloseen ja johonkin niistä kaikista kakkoskiekan vuoroista. Mutta aika harvoin noita alaspäin kauppaamisia nähdään etenkään tuolla kärjessä. Se näyttää aina GM:n näkökulmasta jälkeenpäin huonolta, jos treidaa alas ja missaa sitä kautta jonkun huippupelaajan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ekat MM-matsit katsottu. Slafkovsky on ollut kaikissa kolmesssa Slovakian matsissa mielestäni vaarallisin hyökkääjä joukkueessaan ja muutenkin vakuuttava. Kanadaa vastaan hän oli vauhdissa (etenkin ekassa erässä) luomalla tukun hyviä maalipaikkoja itselleen ja muille. Myös hyvää mailahäirintää ja vahvaa tekemistä laitojen lähellä. Hän ohjasi yhden vahingossa omiin ja oli parin takaiskumaalin aikana kentällä, mutta eipä hän noille maaleille voinut mitään.

Sen sijaan Jiricekistä en ole innostunut yhtä paljoa kuin mitä aiempien klippien ja ottelukoosteiden perusteella kuvittelin. Luistelu on mielestäni vähän keskinkertaista eivätkä mailataidot ole ihan parasta A-luokkaa. Sen sijaan Nemecistä olen pitänyt paljon, etenkin tänään Kanadaa vastaan hän oli erittäin hyvä. Nemec on hyvä luistelija, joka pelaa varmaa kiekollista peliä, osoittaa hyviä oivalluksia hyökkäyspäässä jne. Ei ihme, että joissain yhteyksissä häntä on verrattu pelityylinsä osalta Heiskaseen.

Näiden matsien perusteella liputtaisin vahvasti Slafkovskyä Devilsin varaukseksi, mikäli Canadiens ei tee radikaalia peliliikettä ja nappaa häntä ykkösvuorolla. Siinä tapauksessa vaihtoehdot olisivat Wright ja Nemec. Mutta voihan se olla, että mieli ehtii vielä muuttua kisojen aikana.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: dali

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Utican pudotuspelit alkoivat ja päättyivät toisella kierroksella Rochesteria vastaan. Viidennessä ottelussa ratkennut sarja oli kaikkiaan todella tasainen. Sarja olisi voinut keikahtaa myös Utican hyväksi, mutta Rochester vei molemmat jatkoeriin menneet ottelut.

Piensaatanoista hatunnoston ansaitsee tehokaksikko A.J. Greer ja Fabian Zetterlund, jotka pitkälti vastasivat Cometsin tehoista. Greer latoi viidessä pelissä tehot 6+2 ja Zetterlund puolestaan 2+6. Muiden osalta oli sitten hiljaisempaa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Friedmanin mukaan Devils on yhä valmis kauppaamaan kakkosvuoron sopivaa pelaajaa vastaan. Parin viikon sisään olisi tarkoitus tehdä lista niistä pelaajista, joihin kakkonen voisi vaihtua. Lista on todennäköisesti aika lyhyt: Matthew Tkachuk ja... siinäpä se suunnilleen.

Tämä on tätä kiekkojournalistien pakollista lätinää, enkä todellakaan usko, että vuoro vaihtuu minnekään. 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Muutama sana MM-kisoissa pelanneista junioreista.

Slafkovsky pelasi vahvat MM-kisat Slovakian paidassa ja oli melkeinpä joka matsissa vaarallisimpia Slovakian pelaajia. Pisteitä tuli kahdeksassa matsissa yhdeksän, mikä on Laineen jälkeen toiseksi paras saldo draft-kelpoiselle pelaajalle. Niistä tosin vain yksi tuli ns. kovia maita vastaan, minkä kaikki Slafkovskyn dissaajat muistavat mainita sillä toisella foorumilla sekä The Athleticin kommenttiosiossa. Toisaalta jos katsoi yhtään Slovakian pelejä, näki että Slafkovsky loi kentällä jatkuvasti vaarallisia tilanteita myös Kanadaa, Sveitsiä ja Saksaa vastaan. Siksi en ole pisteiden puuttumisesta yhtään huolissani.

Slafkovskyllä on kaikki työkalut tehdä vahva ura NHL:ssä. Luistelu on hyvää etenkin kokoon nähden, kiekon suojaaminen ja laitapeli ovat vahvalla tasolla, kädet ovat pehmeät ja syötöt napsuvat kovalla prosentilla omille. Oikeastaan ainoa kritiikin kohde itselläni on se, että toivoisin näkeväni Slafkovskyltä kiekottomana vielä aktiivisempaa peliä, sillä välillä touhu meinaa mennä vähän seisoskeluksi, mikä tuo etäisesti lievät Patrik Laine -fibat mieleen.

Kisojen jälkeen toiveenani on, että Devils varaa Slafkovskyn, mikäli Canadiens ei tee ylläreitä ja nappaa häntä.

Nemec teki minuun MM-kisoissa ison vaikutuksen. Todella vakuttavaa tekemistä kiekon kanssa, eikä se kiekoton pelikään ollut huonoa. Mainitsin jo aikaisemmassa viestissäni, että Nemec muistuttaa paljon Heiskasta ja olen asiasta yhä samaa mieltä. Luistelu on sulavaa (vaikka ei toki Heiskasen veroista) ja pelin avaaminen onnistuu kovalla prosentilla niin kuljettamalla kuin hyvillä avaussyötöilläkin. Myös hyökkäysalueella Nemec oli omassa elementissään. Puolustuspelissä on yhä kehittymisen varaa, mutta mielestäni Nemec pärjäsi MM-kisoissa silläkin osa-alueella asiallisesti.

Jiricek oli minulle iso pettymys. Puolustuspelaaminen sujui ihan mallikelpoisesti, mutta kiekollinen peli oli etenkin kisojen alkupuolella melko olematonta. Hänellä oli aika usein vaikeuksia avata peliä ja päästä omissa paineen alta pois. Sen lisäksi luistelu ei näyttänyt hirveän hyvältä kauden aikana tehdyn polvivamman jäljiltä.

Jos ajatellaan positiivisia, niin varman puolustuspelaamisen lisäksi laukaus lähti kakkos-yv:stä äkäisesti/tarkasti ja kiekon liikuttelu hoitui viivalla sujuvasti. Alkusarjan vikassa matsissa alkoi myös näkyä välähdyksiä kiekollisesta pelistä, joten työkalupakissa on todennäköisesti enemmän osaamista tarjolla kuin mitä MM-kisoissa nähtiin. Paljonhan se on näissä karkeloissa myös itseluottamuksesta kiinni. Joka tapauksesssa on kiinnostavaa nähdä, muistuttaako Jiricek huippuvuosinaan enemmän Shea Weberiä vai Zach Bogosiania.

***

Lopuksi vielä oma TOP5-listani tulevaa draftia varten. Täytyy tosin todeta, etten ole katsonut paljoa Wrightin pelejä, kun olen lähes 100-prosenttisen varma, että hän menee ykkösvuorolla Montrealiin. Voi siis olla, että tarkemmalla nojatuoliscouttauksella tiputtaisin häntä listalla pikkuisen alaspäin. Tai sitten en. Myös Jiricekin sijoitus saattaisi tippua pykälän tai pari, jos perehtyisin tarkemmin listalla seuraavana oleviin lupauksiin.

1. Shane Wright
2. Juraj Slafkovsky
3. Simon Nemec
4. Logan Cooley
5. David Jiricek
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Olispa hienoa, jos Devilsillä olisi taas monen vuoden tauon jälkeen kunnon beat writer paikallismediassa. Bergen Recordin ja Newark Star-Ledgerin toiminta on ollut suorastaan luokatonta viime vuosina. The Athletic tarjoaa toki rahalle vastinetta, mutta aina parempi, mitä useampi journalisti seuraa Devilsiä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Olispa hienoa, jos Devilsillä olisi taas monen vuoden tauon jälkeen kunnon beat writer paikallismediassa. Bergen Recordin ja Newark Star-Ledgerin toiminta on ollut suorastaan luokatonta viime vuosina. The Athletic tarjoaa toki rahalle vastinetta, mutta aina parempi, mitä useampi journalisti seuraa Devilsiä.
Jep. Ja toisaalta tuo The Athleticin Devils-vastine on ollut Masisakin lähdön jälkeen heikkoa. Kaikki kunnia Goldmanin jutuille, mutta ne ovat lähinnä pelkkää tilasto- ja palkkatuijottelua, eivätkä osoita hirveän syvällistä joukkueen tuntemusta. Se on ihan ymmärrettävää, kun hänen tehtäviinsä kuuluu paljon muutakin kuin Devilsistä kirjoittamista. Mutta toivotaan, että sinnekin saataisiin jossain vaiheessa oma beat writer. Viimeistään sitten kun joukkue alkaa menestyä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: dali

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
NY Postin Larry Brooks fiilistelee Devilsin maalivahtitilanteella keskikesän viihdykkeeksi. Tartunpa huvikseni tähän, kun ei muutakaan tapahdu.

Brooksien siteeraamien lähteiden mukaan Devils on kiinnostunut Jack Campbellista ja Alexandar Georgievistä, jos nämä tulevat saataville kesän pelaajamarkkinoilla.

There is a fair amount of chatter from multiple industry sources that the Devils will be in on impending Toronto free agent goaltender Jack Campbell if he hits the open market on July 13.
The idea would be to move Mackenzie Blackwood, whose career has somehow careened off course during a couple of drama-filled seasons this fragile team does not need. It also does not need an older veteran coming off injuries to serve as the backup; e.g., Corey Crawford; Jonathan Bernier.

Ensimmäinen enpä tiedä pääsi tässä kohdassa. Devilsillä on tarve yhdelle täysivertaiselle NHL-maalivahdille, sekä noin 1-2 kautta aikaa vakiinnuttaa maalivahtiosasto, jos uskotaan nousujohteiseen kehitykseen.

Brooksie siis vakiinnuttaisi maalivahtitilanteen ratkaisemalla yhden ongelman ja luomalla samalla uusi(a). Ok, Jack Campbell olisi tässä kuviossa selkeä ykkönen, mutta mitä muuta Devilsillä olisi hänen lisäkseen? Jonathan Bernier, joka ehkä pystyy pelaamaan tai sitten ei, ja Nico Daws, joka tarvitsisi täyden kauden AHL:ssä? Campbellin lisäksi sisään pitäisi tulla toinen, ainakin suht laadukas maalivahti.

Toiseksi, tuskin kukaan pitää Blackwoodia selkeänä pitkäaikaisena ykkösenä ja tiedostaisi hiekan huvenneen hänen tiimalasissaan. Mutta ellei organisaatio ole saanut kerrassaan kyllikseen Blackwoodista, niin nyt, kahden erittäin rikkonaisen kauden jälkeen, voisi tuskin olla huonompaa hetkeä kauppaamiselle.

We’re hearing as well that the Devils could have interest in Alex Georgiev if he becomes unrestricted this summer, but likely as part of a tandem operation rather than as a No. 1. It is unlikely that the Blueshirts would send No. 40’s rights to New Jersey without an overpay, though if Michael McLeod becomes part of the conversation, I’d be all in.

Georgiev (tai vastaava) taas kävisi paremmin järkeen kuin Campbell - Olettaen siis, että Blackwood olisi maalivahtikaksikon toinen osapuoli. Tällöin saataisiin ainakin paperilla ihan kilpailukykyinen kaksikko ja Georgievilläkin olisi hänen toivomansa mahdollisuudet pelata enemmän. Georgiev asettuisi myös ikänsä puolesta paremmin Devilsin aikajanalle.

Eikä mennä nyt kysymyksiin siitä, pitäisikö Rangersin kanssa ylipäänsä tehdä kauppoja ja kannattaisiko neuvotteluoikeuksista maksaa.

Itse antaisin Blackwoodille vielä yhden näyttöpaikan osin juuri Brooksinkin mainitseman haurauden vuoksi. En usko, että koko veskariosaston uusimisella yhdellä kertaa voidaan saavuttaa sellaista tasonnostoa tai vakautta, jota maalin suulle ollaan hakemassa.

Bernieristä: En ole huomannut uusia päivityksiä hänen tilanteeseensa viime kauden päätöshaastattelujen jälkeen. Tuolloin Bernier kertoi toipumisen alkaneen odotettua hitaammin, mutta hän oli aloittanut kevyen jääharjoittelun ja toivoi pääsevänsä täysipainoiseen harjoitteluun syksyn harjoitusleirin aikaan.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
@dali n tekstiin oma mielipide:

Kyllä mä antaisin Blackwoodille mahdollisuuden. Isoja tekijöitä sen ailahtelevissa otteissa on ollu korona ja sen jälkioireet ja vielä isompana operoitu kantapää, joka ei ollut täydessä pelikunnossa oikeastaan koko kautena. Hyvä, jos oli ylipäätään minkäänlaisessa kunnossa. Jos kantapää kestää ja "Blacky" saa alle normaalin harjoituskauden (ja syksyllä leirin), niin mun mielestä vasta siinä vaiheessa nähdään, missä mennään kyseisen herran suhteen.

Bernier on niin iso kysymysmerkki, että ois hyvä olla toinen suunnitelma sen varalle, oli se sitten Campbell tai Georgiev.


Laitetaan vielä tohon leiriin liittyen, että Devilsin harkkamatsien ajankohdat ja vastustajat on nyt julkaistu. Alla linkkiä.


Pitäiskö sitä tällä kaudella lähteä pitkästä aikaa rapakon taakse kattomaan pelejä...
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, J. Hughes,Miro Karjalainen, NJD, HPK
Jahas siellä on heti draftin ykkönen ja kakkonen vastakkain ekassa harkkamatsissa. Jännä nähä kuka kenenkäkin paidassa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Friedmanin mukaan Devilsin uskotaan olevan kiinnostunut Andrew Brunetten palveluksista, siis apuvalmentajan rooliin.

"New Jersey is believed to be among the teams interested in former Florida coach Andrew Brunette as an assistant."

Friedman myös pohtii, voisiko Devils olla kiinnostunut Hussosta, kun maalivahtivalmentaja Dave Rogalski tuntee Husson Bluesin ajoilta hyvin.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös