NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tällä hetkellä ei kauheesti harmita, etten pääsekään alkuvuodesta rapakon taakse kattomaan pelejä. Pitäiskö tästä jotain muka vielä maksaakin?!
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tässä ketjussa Marko Virtasen JYP-aika ei varmasti tuttua ole, mutta noin pääpiirteittäin se on samaa kuin Devilsin meno. Pelitavallisesti sekavaa ja päämäärätöntä häröilyä ja potentiaalin haaskausta. Ero on siinä että Virtasen JYP teki lopulta jonkinmoisen tuloksen ja Devils tuntuu viihtyvän pohjamudissa.

En haluaisi monottaa kaikkia, mutta kyllä Sheronkin uskottavuus on koetuksella. Ei maailman parhaassa liigassa tällaista toimintaa vain voi suvaita.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tekeekö Shero saman minkä Pittsburghissa ja pitää valmentajastaan kiinni viimeiseen asti? Toki se on ihailtavaa, että mies luottaa siihen omaan valmentajaansa kuin vuoreen, mutta kyllähän joskus pitää myös osata tehdä se kiperä päätös ja erottaa valmentaja. Tai sitten kokee saman minkä Pittsburghissa, että joutuu myös itse pakkaamaan laukkunsa. Vaikea nähdä, että tuosta suosta Devils nousisi Hynesin kanssa enää jos ylipäätään voi nousta. Hieman oli eri fiilikset New Jerseyssä ennen kauden alkua.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Voi olla toistoakin, mutta yllättävän paljon tunteisiin mennyt Devilsin touhu. Näin amatöörin ja sohvakoutsin silmin en tajua muutamaa täysin selkeää asiaa. Tai mielestäni selkeää asiaa. Toki annetaan sen verran löysiä että ei tässä organisaation ytimessä olla, mutta nojataan nykyisiin faktoihin.

Case Hall. Sinulla on parhaimmillaan suvereeni huippupelaaja, hän ilmoittaa halusta tehdä jatkot jos uskoo menestykseen, sinä kilpavarustelet joukkuetta ja munkitat vielä ykkösvarauksen. Hall näki pudotuspelit jo nihkeämmällä rosterilla ja tuoreena sisään tuotiin Subban, Gusev, Hughes ja jopa Simmonds liharooliin. Muu joukkue vuoden kokeneempi.

Kysymys: Millainen idiootti jättää huomioimatta pelitavan(mm. etäisyydet, kiekoton tarjonta, paineistus, tukitoimet jne), erikoistilanteet("mennäänkö" ylivoimalla alueelle yhdellä aina epäonnistuvalla rakenteella vai voisiko olla jopa vaihtoehtoja? Lisäksi kilpailu yv-pakin roolista loisi haastetta/nälkää) ja yleisen vaatimustason? Tämä kaikki pätee ihan suoraan siihen miten Hall reagoi ja tietty koko joukkue.

Veskariosasto olisi pitänyt hoitaa kuntoon vaikken olekaan sen päälle syljeskellyt.

Sinulla on siis pakiston top 4 Subban, Vatanen, Severson ja Butcher. Greenekin tiettyihin minuutteihin saakka täyttää roolinsa. Subban on oireillut pitkään ja ainoa hänelle sopiva pari on ollut Severson.

Subban-Severson
Butcher/Greene-Vatanen
Butcher/Greene-X

Tuossa on selkeät roolit ja Greenen sekä Butcherin minuutit ovat kontrollissa. Tuota olisi pitänyt alkaa hieroa yhteen heti kun se taas mahdollista oli. Sen sijaan nyt on sekoiltu miten sattuu ja se näkyy. Devilsin pelaamisen rakenteen yksi ydin on pakkien nopea reagointi omissa ja laadukas pelin avaaminen. Jopa korostuneesti kun joukkue ilmeisesti haluaisi vauhtikiekkoa pelata. Tuo pakisto on oikeasti parempi kuin moni uskoo. Jos siitä siis mitattaisiin kaikki fiksusti ulos. Eli kauniimmin sanottuna rauhoittaa pakkiparit ja antaa aikaa JOS toimivuutta löytyy. Subbanilla ja Vatasella ei ole alkuunkaan kemiaa, mutta mikäs on Devilsin nykyinen pakkipari? Aivan.

Hyökkäyksestä löytyy tälläkin hetkellä jalkavaa sekä oikeasti riittävää lihaosastoa. Simmonds, Zajac, Wood, Hayden/Rooney ja Coleman. Sitten joukkueessa on myös sopivasti breikkaamisen nurkilla olevat Zacha, Bratt ja Boqvist. Sitten terävin kärki Hallin, Hischierin, Palmierin, Zajacin(kyllä, on myös kelvollinen tietyssä kiekollisessa roolissa), Gusevin ja myöskin Hughesin(oikein roolitettuna) muodossa.

Vähänkään nälkäinen organisaatio olisi saanut nuo kaikki asiat kuntoon. Ei todellakaan mitään taikuutta. Siltikään Devilsistä ei puhuttaisi mestarisuosikkina, mutta täysin selkeänä pudotuspelijoukkueena. Ja joukkueena johon Hall uskoisi ja jopa sitoutuisi tuleviksi vuosiksi. Kyse on organisaation signaalista, intohimosta sekä ammattitaidosta. Nyt tässä on fiilis että olet tehnyt elämäsi parhaan lasagnen, mutta päätätkin paskantaa siihen.

Pahoittelut pitkästä avautumisesta ja melko samojen juttujen toistosta.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Päivää vaan.

Yksittäisten otteluiden kommentointi ei ole tuntunut kovin mielekkäältä enää moneen viikkoon. Mutta kiitos kaikille ketjuun urhoollisesti kirjoittaneille! Eipä näihin tunnelmiin ole ollut hirveästi lisättävää.

Niin se vain on, että kausi on jälleen ohi runkosarjan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Viiden edellisen kauden aikana Itäisessä konferenssissa pienin pudotuspeleihin riittänyt pistemäärä on ollut 93, mutta yleensä pudotuspelipaikkaan on tarvittu 96-98 pistettä. Devilsillä on nyt kasassa 22 pistettä ja jäljellä on 56 ottelua. Käytännössä Devilsin pitäisi pelata loppukausi liigan kärjen tahdissa noin 1,4 pisteen keskiarvolla päästäkseen edes villi kortti -paikoille.

Nyt voidaan huoletta kääntää katseet ensi kauteen. Valmistautumisen voi aloittaa valmennusryhmän erottamisella. Mitä nopeammin, sen parempi. John Hynes on saanut siimaa ja uusia tilaisuuksia, mutta hänen valmennustiiminsä "viitekehyksessä" joukkue ei valitettavasti kasva voittajaksi. Tuskin kukaan odotti rakentamisesta mitään suoraviivaista polkua, mutta kaksi perättäistä sössittyä kautta on liikaa. Tämän kauden Devilsin piti materiaalin puolesta olla valmis palaamaan pudotuspelitaisteluun, mutta päinvastoin, se kilpailee vahvasti John MacLeanin lyhyen aikakauden joukkueen kanssa pahiten alisuorittavasta ja sekoilevasta joukkueesta.

Lainaan lyhyesti itseäni viime kauden ketjusta.

Kuten todettua, en usko dramaattisiin muutoksiin kuluvan kauden perusteella, mutta kello tikittää hiljaa ja vääjäämättä. Näin hihasta ravistamalla Ray Sherolla on 2-3 kauden ja yhden valmentajanvaihdoksen verran aikaa saada aikaan näkyviä tuloksia. Hän on saanut neljän vuoden ajan rakentaa joukkuetta näköisekseen ja parin kauden kuluessa näillä Sheron ja Castronin hommaamilla leluilla pitäisi alkaa saada tulosta kaukalossa.
Ei ole oikein sanoa, että Sheron asema olisi vieläkään - ainakaan välittömästi - uhattuna, mutta hänen on pakko reagoida pelkästään organisaation ja uskottavuuden takia. Ainoa vaihtoehto on erottaa epäonnistunut valmennusryhmä, koska koko joukkuetta ei voi vaihtaa. Eri asia sitten, kenet otetaan Hynesin ja kumppaneiden tilalle. Tom Fitzgerald väliaikaiseksi päävalmentajaksi ja vanha kunnon Sergei Brylin apulaiseksi?

Sekasotkun setvimisessä auttaisi myös se, että Taylor Hallin kanssa saadaan ratkaisu aikaiseksi, oli ratkaisu sitten jatkosopimus tai kauppaaminen.

@ZayWest, paljon hyviä ajatuksia näissiä viimeisissä viesteissäsi. Hynes on ollut itsensä pahin vihollinen nimenomaan koostumusten osalta. Jäin kuitenkin miettimään, mitä tarkoitit tuolla organisaation nälkäisyydellä. Ajattelitko, että pelaajat ja/tai toimiston henkilökunta ovat laiskanpulskeita, eikä vaatimustaso ole riittävän korkealla? Sinänsä olen samaa mieltä, että organisaation puheiden ja annettujen näyttöjen välillä on sangen suuri epäsuhta.
 
Oh baby, Grant Marshall! - Chico Resch

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@dali

Organisaation nälkäisyydellä ja intohimolla nyt viittasin esimerkiksi siihen että vahvojen hankintojen ja sitä kautta kilpailukykyiselle joukkueelle luodaan pelitapa. Ei jäädä ihailemaan nimiä paperilla. Intohimoinen ja nälkäinen organisaatio olisi jo sitten tuolla saanut sovittua jatkot Hallin kanssa kun tulosta tulisi. Intohimoinen ja nälkäinen organisaatio motivoi kaikkia ympärillään. Toiset pelaajat syttyvät itsestään ja toiset kaipaavat voimapuhetta ja raippaa. Kiteytän jälkimmäisen Vataseen.

Jotenkin tuntuu ettei Devilsissä aidosti haluta/osata menestyä. Tehdään välillä ihan huikeita hankintoja ja on suoritettukin hyvin, mutta ei ymmärretä mitä se next level on. Varmasti monien asioiden summa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Organisaation nälkäisyydellä ja intohimolla nyt viittasin esimerkiksi siihen että vahvojen hankintojen ja sitä kautta kilpailukykyiselle joukkueelle luodaan pelitapa. Ei jäädä ihailemaan nimiä paperilla. Intohimoinen ja nälkäinen organisaatio olisi jo sitten tuolla saanut sovittua jatkot Hallin kanssa kun tulosta tulisi. Intohimoinen ja nälkäinen organisaatio motivoi kaikkia ympärillään. Toiset pelaajat syttyvät itsestään ja toiset kaipaavat voimapuhetta ja raippaa. Kiteytän jälkimmäisen Vataseen.

Jotenkin tuntuu ettei Devilsissä aidosti haluta/osata menestyä. Tehdään välillä ihan huikeita hankintoja ja on suoritettukin hyvin, mutta ei ymmärretä mitä se next level on. Varmasti monien asioiden summa.
Kiitoksia tästä. Kyselin, että ymmärrän paremmin, mistä puhutaan kun viitataan nälkäisyyteen ja intohimoon. Mä olen osittain samaa ja osittain eri mieltä.

Paperilla moni asia näyttää todella hyvältä ja ainekset menestyvän joukkueen rakentamiseen ovat olemassa. Minusta kyse ei ole niinkään siitä, etteikö Devilsin (kiekko)organisaatiossa haluttaisi menestystä tai ymmärrettäisi, mitä se vaatii. Ray Shero on ollut mukana useamman menestyneen joukkueen rakentamisessa, joten en nyt ihan allekirjoita tuota, että homma kiikastaisi ymmärryksen puutteesta. Omistajaportaan intohimo on sitten asia erikseen. Heille on toistaiseksi riittänyt, että Prudential Center on voitollinen ja Devils siinä sivussa tuo pyllyjä hallin istuimille. On myös ihan hyvä, etteivät omistajat ole liian intohimoisina puuhastelemassa.

Joukkueen materiaalissa on ollut, ja on edelleen, omat puutteensa, mutta ongelmat kulminoituvat erityisesti valmennuksen epäonnistumiseen sekä tällä kaudella että pidemmällä aikavälillä. Hynesin valmennustiimin osalta sille seuraavalle tasolle pääsy on osoittautunut vaikeaksi, ellei ylitsepääsemättömäksi kynnykseksi ja siksi tämän ryhmän kortit on nyt pelattu loppuun. Tietyllä tavalla on ironista, että Devilsin pelaamisessa oli nähtävissä enemmän punaista lankaa silloin, kun pelaajamateriaali ei sallinut hienouksia, vaan ohjasi pelaamaan yksinkertaisesti. Esimerkiksi kaudella 2015-2016 Hynes sai materiaalista ajoittain jopa merkittävästi enemmän irti kuin siltä sopi odottaa.

Siinä taas ollaan kaiken ytimessä, että jokaisen joukkueen on vuorollaan opeteltava miten menestytään. Uudet hankinnat ja lupaavat nuoret eivät automaattisesti ole yhtä kuin, saati osiensa summa. Pari voitettua pudotuspelisarjaa tekisi ihmeitä ja se toisi varmaankin esiin sitä peräänkuuluttamaasi intohimoa ja nälkää. Mutta nämä askeleet otetaan jonkun muun kuin John Hynesin johdolla. Mahdollisesti myös ilman Taylor Hallia. Palataan vielä lopuksi organisaation intohimoon ja nälkäisyyteen. Tämä on nyt silkkaa yksityisajatteluani, mutta Hallin jatkosopimus jää tuskin kiinni intohimosta. Se voi kariutua Hallin näkökulmasta Devilsin suunnitelmien uskottavuusongelmiin ja Sheron näkökulmasta Hallin vasemman polven kuntoon.
 
Oh baby, Grant Marshall! - Chico Resch

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@dali Ehkä turhan raflaava ja vähän epäselvä olin. Hynesiin minäkin olen syytökset keskittänyt ja ehkä juuri Sheron suuntaan kuittia ettei miettinyt että onko Hynes oikea mies ottamaan haltuun noinkin vahvistetun laivan. JYPissä Virtasta roikutettiin aivan liian pitkään ja tuohon kiteytän nälän ja intohimon. Tai lähinnä ongelmat. Minusta tämän kauden Devils on houkutteleva nippu, mutta olisiko koutsi pitänyt silti vaihtaa jo aiemmin? Itse en kannata pelkkää menestyskeskeistä tai potkukeskeistä ajattelua. Enemmänkin juuri sitä että onko tiettyyn tasoon jo tovin tottunut koutsi hämmentymässä saatuaan useita laatupalasia. Hynes meni selvästi umpisolmuun niin pahasti ettei edes pelitapa tuntunut olevan prioriteetti. Vaikka se on elinehto. Tuollaisen asian tulisi olla erityisen korostettua kun organisaatio hommaa laatua pelaajistoon. Eli valmennus sisältöineen.

Ja nyt homma on ratkennut. Sherolle pisteet.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
@ZayWest samoilla linjoilla ollaan. Minusta Hynes-kortti kannatti katsoa loppuun ja mitä hän saa aikaiseksi vahvistetulla miehistöllä. Lopputuloksena oli nyt nähty umpisolmu, jota ei enää saanut auki muulla tavoin kuin antamalla potkut. Analogia pitää paikkansa universaalisti niin Jyväskylässä kuin muuallakin, kun valmentajan naama alkaa kulua ja jokainen yritys kääntää kurssia tuottaa aina hieman huonompia tuloksia. Tämä sama kävi aikanaan myös Pete DeBoerin kanssa, kun mikään ei lopulta enää toiminut ja lopulta pelaajat irrottivat ohjaimet konsolista.

Nasreddine olisi tosiaan saanut mennä samalla ovenavauksella. Samapa tuo, kunhan jää vain virkaatekeväksi luotsiksi.
 
Oh baby, Grant Marshall! - Chico Resch

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@ZayWest samoilla linjoilla ollaan. Minusta Hynes-kortti kannatti katsoa loppuun ja mitä hän saa aikaiseksi vahvistetulla miehistöllä. Lopputuloksena oli nyt nähty umpisolmu, jota ei enää saanut auki muulla tavoin kuin antamalla potkut. Analogia pitää paikkansa universaalisti niin Jyväskylässä kuin muuallakin, kun valmentajan naama alkaa kulua ja jokainen yritys kääntää kurssia tuottaa aina hieman huonompia tuloksia. Tämä sama kävi aikanaan myös Pete DeBoerin kanssa, kun mikään ei lopulta enää toiminut ja lopulta pelaajat irrottivat ohjaimet konsolista.

Nasreddine olisi tosiaan saanut mennä samalla ovenavauksella. Samapa tuo, kunhan jää vain virkaatekeväksi luotsiksi.
Hynesin jutun voin nyt osaltani päättää punaiseen lankaani joka myöskin umpisolmussa oli. Eli Sherolta oli perusteltua katsoa kortti loppuun, mutta tämän kauden Hynes-Devils oli umpisolmussa alusta saakka ja juuri kriittisiltä osin. Ehkä näitä potkuja ei olisi tarvittu jos hyvissä ajoin ennen kautta olisi soviteltu pelaajapalapeli yhteen, mietitty toitottamani pelitapa ja myyty se pelaajille niin että kaikki ovat kartalla. Kuitenkin 17-18 Devils pelasi erittäin miellyttävää kiekkoa ja eipä siihen samaan pääseminen selkeästi vahvistetulla tiimillä niin vaikeaa olisi ollut.

Voi myös olla ettei Hynes enää vain riittänyt ja siinä ei mikään auta. Olisin itse kenkinyt aiemmin kun mikään ei osoittanut muuttumista ja kaudenkin olisi voinut ehkä pelastaa. No, tämä tästä ja toivottavasti nyt alkaa positiivisempi flow.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Texasin ykkösketju: Gibbons - Hill - Beard
Tästäkö se nyt sitten alkaa, uusi nousu? Hynesin potkuista? Toivottavasti. Jotenkin toivoi, että pohja nähtiin jo. Hyviä varauksia on saatu sisään, lupaavaa kundia olisi tulollaan mutta joku runko tuosta puuttuu. Hall on kova jäbä ja kerran kantoi koko joukkuetta selässään aika pitkälle, mutta ei se joka vuosi jaksa. Hynes taas... jotenkin sen oloinen jätkä että en sitä kutsuisi kotiini saunomaan ja kaljoille. Suuttuu jostain pienestä, kusee kiukaalle, potkaisee Irja-mummon lahjoittaman Mingus-dynastian jatsivaasin paskaksi ohikulkeissaan ja kusee portinpylvääseen. Ylhäältäpäin. Vittumaisen näköinen ja pelottava. Vähän kuin Amerikan Raimo Summanen. Valmentajalla ehkä pitää vähän sitä ollakin, mutta ehkä se raja tuli vastaan. Katellaas mitä tapahtuu ja kuka seuraavaksi epäonnistuu. Odotukset on aika matalalla, edelleen.
 
You can call me lost, I call it freedom.

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Eihän siitä sitten palkintoa tullut kun Vegas haki 3-4 voiton varsinaisella peliajalla. Devilsin uunit Palmierille, Brattille ja Hischierille. Devilsin peli muistutti ajoittain jopa jääkiekkoa ja nyt vastustaja ei ihan pilkkanaan pitänyt. Tennysonin loukkaantuminen jonkun Vegasin valopään toimesta sotki vielä pakkien peluutusta. Haastetta piisasi, mutta olihan tuossa pientä ryhtiliikettä havaittavissa. Toki sieti ollakin.

Seversonin kioski oli auki ja karkkia saivat Palmieri sekä Bratt. Kiekollisesti onnistui Seversonilla melkein kaikki, mutta kiekoton peli poikkeuksellisen kammottavaa. Ratkoi osaltaan peliä Vegasille. Hallilla on kyllä kypärä jumissa ja se näkyi läpi pelin. Vatanen vapautti läpiajoon ja ratkaisu kuvasti kyllä Hallia täysin. Varsinkin kun vertasi miten Palmieri hetkeä myöhemmin käytti oman läpiajonsa.

Sanoisin että peli oli oikeasti voitettavissa ja tuo lienee se positiivisin asia. Lämmitti myös Vatasen kondis jaksaa ihan asiallisella tasolla 27:13 kun kuitenkin edellisen päivän peli taustalla. Subban kellotti noin 3 minuuttia vähemmän ja ei tuo pelaaminen siltikään oikein lähtenyt. Kaikkien rakastamassa tehotilastossa taitaa muuten nyt olla -12 kun esimerkiksi Vatasella lukema on 0.
 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Takkiin tuli, mutta oli peli onneks paremman näköstä ku pari viimestä matsia. Se tosin ei kauheesti vaadi, mutta silti.

Harmi, ettei Hynesin alaisuudessa hommat menneet eteenpäin. Mä tykkäsin pitkään siitä ja usko oli kova, että saa jengin taistelemaan pleijaripaikasta vuodesta toiseen. No, toisin kävi ja nyt viimeistään oli oikea aika antaa monoa. Mielenkiintoista nähdä, miten valmentajatilanne tulee menemään loppukauden ajan.

Toinen mitä mietin on se, että muuttuuko Zachan otteet valmentajan muutoksen myötä. Jos ei seuraavan valmentajankaan alaisuudessa ala lunastamaan lupauksia, on mielestäni aika myös miettiä sille uutta osoitetta viimeistään kauden jälkeen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Niin se voitto edelleen antaa odottaa itseään. Nyt joukkue taipui vasta pilkuilla kun kesän ykköskierroksen kolmas pisti kiekon reppuun ja Hughes ei.

Hughes oli pirteä ja kiekon kanssa aika priimaa. Väkevä paluu. Itseäni kyllä edelleen hirvittää nuoren miehen huoleton käsityskyky kun vastustaja tarjoilee kovuutta. Toivottavasti oppii ennen kun kolahtaa kunnolla. Hall pääsi maalin makuun ja nyt tuo pirteä pelaaminen oli hetkittäin jopa ytimessä oloa.

Vataselta kyllä aikamoinen pannukakku ja kirsikkahillot lopulta päälle. Täysin unessa omissa, toimi Kanen Paten pujottelukeppinä ja ottikin jäähyn lopulta. Vastustaja tasoihin. Sitten kolahtikin kiekko päähän kolmannessa erässä ja sairastuvalle. Vatasen historian tuntien yllätys ellei toipuminen kestä sen 2kk. Kyllä tuo oikeasti huonolta vaikuttaa ihan isossakin kuvassa ja saisi nyt tuuri käydä.

Nyt tietenkin Devilsillä on mahdollisuus tsekata Subbanin taso jos Vadu on pidempään poissa. Seversonin pitäisin ykkösylivoiman viivalla kuitenkin.

Seuraavaksi Predators.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Harmittava tappio, muta pelillisesti mentiin taas eteenpäin, tietty askel kerrallaan ku uus koutsi ajaa ideoitaan sisään. Devils vaikutti läpi ottelun energiseltä ja huomas, että jätkille ollaan lähipäivinä painotettu, että pidetään jalat liikkeellä ja koitetaan pelata omilla vahvuuksilla. Tuli siellä vieläkin harhasyöttöjä ja ajatuskatkoja, mutta niitä nyt tulee joka jengillä enemmän tai vähemmän.

@ZayWest kanssa sama huomio Hughesista. Vahva paluu ja tuntu, ettei ois missannut peliäkään. Vaikka jäikin kerran melko pahasti laidassa jyrän alle, niin silti koko ajan osaa väistellä vastustajan ukkoja paremmin ja paremmin. Tuo myös monesti kiekon alueelle melko huolettoman näköisesti ja myös pitää sitä hallussaan. Parantamisen varaa on mielestäni kynäilyjen jälkeisen syötön kanssa. Monesti hakee liian vaikeaa passia, vaikka ois helpompiakin ratkaisuja tarjolla. Mutta oppia ikä kaikki.

Blackwood oli tolppien välissä tosi hyvä. Otti pari läpiajoa kiinni ja hoiti myös omalla alueella tapahtuneiden kiekonmenetysten jälkeiset nopeasti syntyneet maalintekopaikat hyvin.

Ylivoima näytti myös hieman erilaiselta ku Hynesin alaisuudessa. Käytettiinkö kertaakaan alueelle tultaessa sitä kuuluisaa jättösyöttöä, missä Hall painelee kiekon kaa vastustajan sinisen yli? En ainakaan muista nähneeni. Omiin silmiin kiekko pyöri hyökkäysalueella tehokkaammin ja samalla rauhallisemman näköisesti. Tietty silläkin osa-alueella riittää paljon tekemistä.

Ei muuta ku viikon road tripille. Toi (NSH, DAL, COL, ARI) reissu ois by the way joskus siisti tehä itekin. Nashville varsinkin kaupunkina kiinnostaa tosi paljon. Osuiskohan ens kaudella synttäreiden kohalle...
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sama teema jatkui kuin edellisessä pelissä Vegasia vastaan eli touhu näytti välillä jo jääkiekolta. Toisaalta Blackhawks oli ekat 25 minuuttia tosi vaisu, eikä Devils onnistunut hyödyntämään sitä. Sen jälkeen peli tasoittui, ja Blackhawksilla oli varmaan enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Blackwood oli kuitenkin hyvä, eikä päästänyt kuin yv:llä tulleen maalin reboundista tai jostain pomppukiekosta.

Kunnollisille maalipaikoille pääseminen on edelleen turhan vaikeaa, etenkin ekan erän jälkeen, jolloin vastustajat ryhdistäytyvät yleensä pelaamaan. Toki siellä joukossa oli mm. Woodin läpiajo, mutta sellainen systemaattinen maalipaikkojen luonti puuttuu. Nasreddine on peräänkuuluttanut lisää nopeutta joukkueen peliin, ja se onkin varmasti yksi asia, jolla asiaa voi korjata.

Blackwoodin lisäksi Hall ja Hughes olivat pirteitä. Parissa vikassa matsissa Hallkin on jaksanut luistella täysillä omiin puolustamaan, toisin kuin aikaisemmin alkukaudesta. Muutenkin luistin ja kiekko liikkuivat hyvin, samoin Hughesilla.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ylivoima näytti myös hieman erilaiselta ku Hynesin alaisuudessa. Käytettiinkö kertaakaan alueelle tultaessa sitä kuuluisaa jättösyöttöä, missä Hall painelee kiekon kaa vastustajan sinisen yli? En ainakaan muista nähneeni. Omiin silmiin kiekko pyöri hyökkäysalueella tehokkaammin ja samalla rauhallisemman näköisesti. Tietty silläkin osa-alueella riittää paljon tekemistä.
Jotenkin tuntui, että ykkös-yv oli pääasiassa näennäistä pyöritystä Hallin, Vatasen ja Gusevin kesken. Etenkin Gusevin pitäisi olla valmiimpi laukomaan kiekkoa suoraan syötöstä, eikä syöttämään heti takaisin Vataselle. Toki siellä oli häneltä yksi hyvä veto joukossa, joka viuhui vähän maalin ohi, ja Hall teki Devilsin ainoan maalin yv:llä, että ei se nyt luokatonta ollut. Mutta aika vaarattomalta se enimmäkseen minusta vaikutti.

Saa nähdä, onko Nico mukana ensi yön pelissä Nashvillea vastaan.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@NJEspoo Hughesin kohdalla itseäni hirvitti tuo väistely. Eli mitäs sitten kun 30kg painavampi kaveri osuukin vahingossa vaikkapa polveen noissa vauhdeissa? Kyllä nuori mies oppii, mutta peliäly riittäisi kyllä jo nyt fiksumpaan kiekon kuskailuun. Onhan tuo oikeasti nättiä kun nöyryytti pari kertaa junnusarjasta tutuilla kikoilla, mutta toivon nopeaa kypsymistä. Seurailin Hughesin elekieltä ja vaikuttaa oikeasti kunnioittavan kokeneempia jannuja. Erityiset respectit Subbanille joka napautti lohduttaen olkapäähän kun peli ratkesi Hughesin epäonnistumiseen. JH oli aika vittuuntuneen oloinen. Hyvä merkki!

Subbania olen kritisoinut, mutta taitaa Vatasen ohella olla ainoita jotka tsemppaa vähän kaikkia näkyvämmin ja käyvät aloituskuvioita läpi omissa. Noin sen pitääkin olla. Ja hei Miles Wood. Tuo villieläin on oikeasti aarre.

Nasreddine muuten kuulostaa joltain kolmen räppärin kokoonpanolta. Jäseninä Nas, Red ja Dine.
 
Viimeksi muokattu:

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vataselta kyllä aikamoinen pannukakku ja kirsikkahillot lopulta päälle. Täysin unessa omissa, toimi Kanen Paten pujottelukeppinä ja ottikin jäähyn lopulta. Vastustaja tasoihin. Sitten kolahtikin kiekko päähän kolmannessa erässä ja sairastuvalle. Vatasen historian tuntien yllätys ellei toipuminen kestä sen 2kk. Kyllä tuo oikeasti huonolta vaikuttaa ihan isossakin kuvassa ja saisi nyt tuuri käydä.
Ei saatana. Mietinkin itse peliä katsomatta, että mikä oli syynä alle 18 minuutin peliaikaan, ja yllättäen taas päävammaa pukkaa. Lopun alkua, jos taas on kyseessä aivotärähdys.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ei saatana. Mietinkin itse peliä katsomatta, että mikä oli syynä alle 18 minuutin peliaikaan, ja yllättäen taas päävammaa pukkaa. Lopun alkua, jos taas on kyseessä aivotärähdys.
Ja tämä ei ole edes liioittelua. Noita aivovammoja ollut paljon ja kynnys on ollut todella matalalla noiden saamisten suhteen. Välillä tullut mietittyä noiden merkitystäkin siihen kun Vadu aika unessa on vaikka fysiikkakin kestäisi. Maalailin sitä kuvaa että saako Sami uutta lappua enää, mutta nyt sopii miettiä onko se fiksuakaan enää. On olemassa jääkiekkoa tärkeämpiä asioita.
 
Suosikkijoukkue
TPS & NJD
Ikävä tilanne tuo Vatasen loukkaantuminen, mutta en jaksa uskoa aivotärähdykseen kuitenkaan. Kiekko tuli nähdäkseni Samin omasta mailasta kimmokkeena poskeen, jotenka joku murtuma posken luussa saattaisi olla kyseessä pahassa tapauksessa. Toivotaan kuitenkin että vain varotoimena oli sivussa loppupelin ja on mukana taas viimeistään tiistaina Dallasia vastaan. JOS kovinkin paljon vakavampaa tuossa kuitenkin kävi, niin pahalle alkaa vaikuttamaan, että noinkin "pienestä" joutuu pitkäksi aikaa telakalle. Tosin kyllähän esimerkiksi Bratt oli sivussa kohtuu pitkään leukaluun murtuman takia, mutta lähinnä tarkoitan että jos tuosta aivotärähdyksen saa, niin alkaa olemaan melko herkällään.

Luin niin monta viestiä kerralla, etten muista kuka mainitsi asiasta, mutta tosiaan itsekin kiinnitin huomiota tuohon ettei kiekkoa enää tuotu keskialueen jätöllä alueelle vissiin kertaakaan. Hynesin aikanahan muita tapoja ei oikeastaan ollutkaan, kohtuullisen helppo oli vastustajan jo lukea tuo ja pelata pois, vaikka silloin tällöin tehtynä onkin varmasti hyvä ja toimiva tapa saada kiekko alueelle.

Tästäkin joku taisi jo mainita, mutta mielestäni Gusevin pitäisi laukoa enemmän. Varmasti on paineita pelata monipuolisesti jotta saisi paikan vakiinnutettua, mutta toivottavasti ei unohda kuitenkaan maalintekoa kokonaan, kun pisteitä todistettavasti osaa tehdä. Hall oli nyt pirteämpi (ei pelkästään kaukalossa vaan myös vaihdossa), ei istunut ihan pelkällä tonnin setelillä koko ajan kuten aiemmin on ollut.. johtuuko valmentajan vaihdoksesta vai onko taustalla mahdollisesti siirtohaluja ja pitää osoittaa että hänet kannattaa jonkun joukkueen vielä pitkään sopimukseen kalastaa? Yksi spekulaatio oli häntä viemässä Coloradoon ja myös Arizona on ilmeisesti osoittanut kiinnostusta.. elämme mielenkiintoisia aikoja. Tavallaan tosi mielenkiintoista seurata tällä hetkellä Devilsiä, vaikka sarjataulukko ja tappiot masentavatkin.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Kiekko tuli nähdäkseni Samin omasta mailasta kimmokkeena poskeen, jotenka joku murtuma posken luussa saattaisi olla kyseessä pahassa tapauksessa. Toivotaan kuitenkin että vain varotoimena oli sivussa loppupelin ja on mukana taas viimeistään tiistaina Dallasia vastaan. JOS kovinkin paljon vakavampaa tuossa kuitenkin kävi, niin pahalle alkaa vaikuttamaan, että noinkin "pienestä" joutuu pitkäksi aikaa telakalle.
Poskeen tai leukaan jos tulee kiekko niin isku voi tehdä aivotärähdyksen. Joskus aikoinaan divaripelissä joukkuekaveri sai oikeasti pienen ja hiljaisen nepin leukaan, jonka seurauksena tuli aivotärähdys. Sitä en tiedä vaikuttaako tuohon yksilön fyysinen rakenne vai mikä...
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy