New Jersey Devils 2014–2015

  • 84 015
  • 253

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
No niin. Irtoaako keltään analyysia ensimmäisestä harkkapelistä?
NHL:n sivuilta löytyy video ottelun kohokohdista. Sen perusteella tosiaan tuo Boucher-Henrique-Ryder-trio on esiintynyt varsin pirteästi. Boucherin liike tuota Ryderin maalia edeltäneessä tilanteessa oli hienoa katseltavaa. Saa nähdä onko Boucher jo kauden alussa pelaavassa kokoonpanossa vai onko vielä yksi AHL-vuosi edessä.

Ykköskentän lisäksi lepovuorossa oli ykkösvahti Schneider. Clemmensenille upposi yksi helppo maali. Kinkaid esiintyi vähän reippaammin, joutui silti antautumaan kahdesti.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
NHL:n sivuilta löytyy video ottelun kohokohdista. Sen perusteella tosiaan tuo Boucher-Henrique-Ryder-trio on esiintynyt varsin pirteästi. Boucherin liike tuota Ryderin maalia edeltäneessä tilanteessa oli hienoa katseltavaa. Saa nähdä onko Boucher jo kauden alussa pelaavassa kokoonpanossa vai onko vielä yksi AHL-vuosi edessä.

Mielestäni Boucher voi saada vakiopaikan suoraan leiriltä oikeastaan vain siinä tilanteessa, että harjoitusleirin aikana Devilsiltä putoaa parin ketjun verran hyökkääjiä pitkäksi aikaa sairastuvalle. Nykyisessä sopimustilanteessa Boucher on yksi harvoista, joiden ei tarvitse siirtyä AHL:ään waivers-listan kautta, joten pelkästään sopimusteknisistä syistä hän aloittanee kautensa Albanyssa. Periaatteessa hän voi kuitenkin olla waivers-vapautensa ansiosta runkosarjan alussa NHL-miehistön matkassa sikäli, jos roster limit antaa siihen mahdollisuuden.

Vahva harjoitusleiri vie toki Boucheria lähemmäksi NHL-paikkaa ja jos hän antaa riittävät näytöt, hänelle järjestyy kyllä pelipaikka ylhäältä myöhemmin kauden aikana. Minusta tuntuu kuitenkin siltä, että pelillisesti liikkuvia osasia on kauden alussa niin paljon, että Boucherin osaksi jää myös tämän takia kauden aloitus Albanyssa. Miehistössä on jälleen tänä kesänä tapahtunut paljon muutoksia, joten Devilsille on tärkeää saada pistetuotanto käyntiin heti kauden alussa. DeBoer nojannee hyökkäyksessä veteraaneihin ja etsiä heidän joukostaan toimivat triot ja toisaalta tällä tavoin varmistaa myös perussuoritustason. Sen sijaan uskon, että Boucher saa kauden aikana vähintään yhdestä kahteen näyttöpaikkaa ylhäällä. Tärkeintä on kuitenkin, että Boucher pelaa säännöllisesti, tuli peliaika sitten NHL:ssä tai AHL:ssä.

Tom Gulitti raportoi, että Devils oli eilen tiistaina jakanut porukan "kahden kerroksen väkeen". Toisessa harjoitusryhmässä treenasivat NHL-ringin rajatapaukset, tryout-miehet, junnut ja AHL-pelurit ja toisessa ryhmässä puolestaan NHL-joukkueen todennäköinen runko muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. NHL-ringin vahvuudesta puuttui Jon Merrill, joka satutti päänsä yhteentörmäyksessä Ruslan Fedotenkon kanssa, ja lisäksi kakkosveskarina tuurasi AHL:ssä ykkösveskan paikkaa havitteleva Scott Wedgewood. Devils ei ole luonnollisestikaan paljon pukahtanut Merrillin tilanteesta. Toivottavasti hän ei saanut aivotärähdystä tai muutakaan vakavampaa vammaa, vaan hänen kanssaan otetaan vain varman päälle nyt, kun lepopäiviä on helppoa antaa.

Tässä vielä tuo NHL-ringin kokoonpano eilisistä treeneistä.

Mike Cammalleri-Travis Zajac-Jaromir Jagr
Martin Havlat-Patrik Elias-Dainius Zubrus
Ryane Clowe-Adam Henrique-Michael Ryder
Tuomo Ruutu-Jacob Josefson-Damien Brunner

Andy Greene-Peter Harrold
Eric Gelinas-Adam Larsson
Bryce Salvador-Marek Zidlicky

Cory Schneider
Scott Wedgewood
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tom Gulitti raportoi, että Devils oli eilen tiistaina jakanut porukan "kahden kerroksen väkeen". Toisessa harjoitusryhmässä treenasivat NHL-ringin rajatapaukset, tryout-miehet, junnut ja AHL-pelurit ja toisessa ryhmässä puolestaan NHL-joukkueen todennäköinen runko muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.
Onko muuten osunut silmään mitään juttua että kuka tai ketkä noista try-out miehistä ois lähimpänä sopparia?

Kyllähän toi Devilsin kookonpano ainakin paperilla ihan kivalta näyttää. Tosin ei toi Havlat nyt varmaan kovin montaa peliä ehjänä pysy.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Joka kerta kyllä jaksaa yllättää kuinka leveä materiaali NJD:llä on hyökkäyksen osalta. Tuolla rosterilla jos vain pelihuumori on joukkueella kunnossa, niin ei pitäisi olla ongelmia. Toki onhan joissakin sotaratsuista omat pienet kysymysmerkkinsä, mutta muutamaan loukkiin ei ainakaan homma kaadu ja paperilla ratkaisukykyä löytyy jokaisesta kentästä. Mikäli yksikään ketjuista ei hirveästi alisuorita, niin voi olla melko tasaiset peliajat tasaviisikoin jokaisella vitjalla.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Onko muuten osunut silmään mitään juttua että kuka tai ketkä noista try-out miehistä ois lähimpänä sopparia?

Tootoo on käsittääkseni esiintynyt edukseen leirillä, muttei tainnut Rangers-pelissä ihmeitä esittää (tosin ei ollut huonokaan). Vaikea uskoa, että kuitenkaan hyökkääjien runsaudesta johtuen sopimusta Devilsiin saisi.

Ensimmäiset pudotukset on tehty ja aika odotetunlaisia nimiä palautettu junioreihin: (Brodeur, Quenneville, Rehill, Baddock, Chatman ja Kujawinski). Quenneville ehkä ainoa merkittävä pudotus, vaikka kukaan häneltä tuskin NHL-paikasta kilpailua odottikaan (kuitenkin 1st rounder).

On muuten kolme Compliance buyoutin uhria Devilsin leirillä (Komisarek, Gomez ja Kaberle) sekä yksi tavallisen buyoutin saanut pelaaja (Tootoo)
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Devils karsi leirimiehitystään uudestaan ja tällä kertaa vähän kovemmalla kädellä - 19 pelaajaa sai lähteä leiriltä.

39 pelaajan miehistö näyttää nyt tältä:

Maalivahdit: Clemmensen, Kinkaid, Schneider, Wedgewood

Puolustajat: Gelinas, Greene, Harrold, Helgeson, Kaberle, Komisarek, Larsson, Mamashev, McPherson, Merrill, Salvador, Severson, Zidlicky

Hyökkääjät: Bernier, Boucher, Brunner, Cammalleri, Carter, Clowe, Elias, Fedotenko, Gionta, Gomez, Havlat, Henrique, Jagr, Janssen, Josefson, Matteau, Ruutu, Ryder, Tootoo, Whitney, T. Zajac, Zubrus

Boucherille on annettu kunnon näytönpaikka ja hän on pelannut kaikissa 3 harjoitusottelussa - vieläpä ihan hyvällä menestyksellä. Tryout-miehistä Scott Gomez kuului ilmeisesti Devilsin parhaimmistoon rankkaritappioon (http://www.hasnewjerseywonashootoutyet.com) päättyneessä Islanders-ottelussa.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Gomer jatkaa lentoaan, siitähän saattaa kuoriutua edullinen yv mies Devilsille. Vaihteeksi voitto Phillystä 3-1 ja ainakin torjuntojen perusteella Devils komennossa mentiin, torjunnat phi 38 - njd 15. . Onpas hauska muuten nähdä Hextall kentällä phillyn paidassa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
[QUOTE="FiFi93]

On muuten kolme Compliance buyoutin uhria Devilsin leirillä (Komisarek, Gomez ja Kaberle) sekä yksi tavallisen buyoutin saanut pelaaja (Tootoo)[/QUOTE]

Oli se Tootookin compliance buyout.
 

teemujuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Saipa
On kyllä Gomez kovaa vauhtia pelaamassa itselleen sopimusta. Josefsonin kannalta se on kyllä mielestäni erittäin huono asia, tällä kaudella olisi viimeistään pitänyt se neloskentän sentterin paikka kaapia itselleen.

Edelleen kovasti odotan myös jonkinnäköistä dumppausta, ja tällä hetkellä haluaisin Brunnerin olevan se pelaaja, joka lähtee. Ryder toisena vaihtoehtona, mutta mielestäni Ryderilla on paljon suurempi todennäköisyys painaa se +20 häkkiä kuin Brunnerilla. Tootoollekkin sitä toivoisi sopimusta Carterin ohella, mutta kun tilaa ei vain ole. Jos Brunner nyt saataisiin johonkin kipattua, kentät näyttäisivät omaan silmään hyvältä näin:

Cammalleri - Zajac - Jagr
Clowe - Henrique - Ryder
Ruutu -Elias - Havlat
Josefson - Gomez - Zubrus
Tootoo - Gionta/Bernier

Gionta tai Bernier Albanyyn ja toinen syömään poppareita siksi aikaa, että joku loukkaantuu. Tootoota silloin tällöin neloseen ja esim. Ryder poppareille kun niitä kuivia kausia tulee kuitenkin. Sitten, kun Havlat loukkaantuu, niin Boucheria vaan ihan rohkeasti kehiin.

Tällä kaudella Devilsillä on varmasti koko liigan leveimpiä hyökkäyksiä, ja jos puolustuksen nuoret miehet vastaavat huutoon, en epäile hetkeäkään, etteikö pirupaitoja nähtäisi tällä kaudella poffeissa!
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devilsin prospekteista on pitänyt kirjoittaa jo useampaan otteeseen. Erinäisistä kiireistä johtuen homma on aina lykkääntynyt. Koko kattauksen läpi käymiseen en taida ehtiä vähään aikaan, joten julkaistakoon nyt lyhyt katsaus Asterix-henkisellä joitakin paholaisia -otteella.

Maalivahdit

Devilsin maalivahtitilanne Schneiderin taustalla on koko lailla asiallisella tolalla varsinkin, kun huomioidaan organisaation tapa rakentaa joukkue vahvan ykkösmaalivahdin ympärille. Albanyssa hyviä näyttöjä antanut Keith Kinkaid saa tilaisuutensa murtautua NHL:ään, sillä hänelle on tarjolla kakkosveskan rooli Schneiderin takana. Harjoitusleirin aikaan Devilsin johto on vihjannut, että Schneider pelaisi leijonanosan runkosarjasta, jopa 70 ottelua. Tässä tilanteessa voi hyvin olla niin, että Kinkaid pelaa Albanyssa ja saa muutamia keikkoja NHL:ssä, koska sopimustilanne mahdollistaa vapaan liikenteen Albanyn ja Newarkin välillä. Kinkaid on waivers-poikkeuksen suojaama, eikä mikään organisaatio erityisesti tarvitse Scott Clemmenseniä.

Devilsin organisaatiossa ei toki ole yhtään aivan huipputason maalivahtilupausta, mutta Kinkaidissa ja Scott Wedgewoodissa Devilsillä on organisaatiossa kaksi potentiaalista kakkosmaalivahtia Schneiderin aisapariksi. Aika näyttää, mihin kaksikon rahkeet lopulta riittävät, mutta oletusarvoisesti heidän potentiaalinsa riittää kakkosmaalivahdiksi ja/tai tandemiveskariksi NHL:ssä.

Maalivahtiosaston syvyyttä ja laatua arvioitaessa on hyvä huomioida organisaation tekemä linjanmuutos tapaus Ari Ahosen jälkeen. David Conte totesi joitain vuosia sitten, että Ahosen hautaaminen farmiin oli paha virhe organisaatiolta (no shit, sherlock) ja tämä viimeistään muutti seuran maalivahtipolitiikkaa. Toki taustalla vaikuttivat myös muut maalivahtiosaston epäonnistumiset, kuten ykkösvarauksen hukkaaminen J-F Damphousseen ja Mike Dunhamin menettäminen korvauksetta vuoden 1998 laajennusdraftissa Nashvilleen.

Sivuhuomiona kerrottakoon pikku detalji Mike Dunhamin Devils-urasta, johon liittyy yksi vähemmän tunnettu työehtosopimuskiista. Hänen peliaikansa kanssa kikkailtiin kaudella 1996-1997 oikein huolella, jotta 25 pelatun ottelun ehto täyttyisi, eikä Dunhamista tulisi vapaata agenttia. Dunhamia peluutettiin muutamissa otteluissa vain joitain sekunteja, että hänelle saatiin pelattu ottelu tilastoihin. Dunhamin ja pelaajayhdistyksen mielestä näitä piipahduksia kaukalossa ei voitu laskea pelatuiksi otteluiksi ja Devils oli heidän mielestään näin ollen rikkonut työehtosopimusta. Lopulta kiista Dunhamin statuksesta meni välimieskäsittelyyn, jossa kuitenkin todettiin, että Devils ei ole rikkonut silloista työehtosopimusta ja Dunham pysyi rajoitettuna vapaana agenttina. Ja tästä vain vuotta myöhemmin Dunhamia ei suojattu/voitu suojata laajennusdraftissa ja hänen osoitteensa vaihtui Nashvilleen.

Sitten takaisin tähän aikaan ja Devilsin maalivahteihin. Organisaation tekemä linjanmuutos näkyy hyvin siinä, että vuonna 2005 varatun Jeff Frazeen jälkeen Devils käytti varausvuoroja maalivahteihin seuraavan kerran vasta vuonna 2010, jolloin Devils varasi Albany Devilsin peliminuuteista tulevalla kaudella kilvoittelevat Scott Wedgewoodin ja Maxime Clermont'n. Vahvoja näyttöjä yliopistosarjassa antanut Keith Kinkaid puolestaan liittyi mukaan varaamattomana pelaajana kesällä 2011.

Albanyssa peliminuutit jakautuvat nähdäkseni siten, että Kinkaid pelaa ykkösenä silloin, kun ei ole NHL-joukkueen matkassa ja muun aikaa pelivuorot jakautuvat Clemmensenin ja Scott Wedgewoodin kesken. Maxime Clermont saa peliaikaa joko ECHL:ssä tai loukkaantuneiden tuuraajana AHL:ssä.

Puolustus

Devilsin prospektipuolen merkittävin vahvuus on puolustuksessa, joka on laitettu systemaattisella työllä kuntoon. Vuoden 2008 varaustilaisuudesta konkreettisen alkunsa saanut rakennustyö on alkanut hiljalleen tuottaa hedelmää. Devilsin peruslinjana on ollut varata ykköskierroksella hyökkääjä ja kakkoskierroksella puolustaja/puolustajia. Poikkeuksena on tietysti kesän 2011 drafti, josta kiinnitettiin Adam Larsson. Myös kesän 2013 draftia voi pitää poikkeuksena, koska ykkösvaraus käytettiin Cory Schneiderin hankkimiseen. Puolustuksen erityisenä vahvuutena voidaan pitää nuorten pelaajien monipuolisuutta, sillä jokaiseen rooliin löytyy erikoisosaamista. Toinen huomionarvoinen, moneen kertaan todettu, seikka on panostaminen isokokoisiin, mutta liikkuviin ja kiekolliseen peliin pystyviin pelaajiin. Devilsin on rakentanut maltilla puolustusta uudelleen draftin kautta, eikä vähiten siksi, että kiekollisesti taitavat puolustajat muodostavat tämän paljonpuhutun modernin kiekonhallintaan perustuvan pelitavan kulmakiven. Devilsin linjauksen näkyvät tulokset oli helppoa havaita kesän prospektileirillä, jolle osallistuneista NHL-prospekteista 180-senttinen Joe Faust oli lyhyin.

En käsittele enää tässä yhteydessä NHL-joukkueen rinkiin kuuluvia Adam Larssonia, Jon Merrilliä ja Eric Gelinas'ta, vaan kiinnitän huomiota AHL:ssä ja juniorisarjoissa pelaaviin nuoriin. NHL-joukkueeseen murtautuneen kovan kolmikon taustalla lupaavimmat nimet ovat Damon Severson ja Steven Santini. Reece Scarlett on mielenkiintoinen tapaus. Kevytrakenteinen Scarlett on hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja, josta sopii odottaa NHL-pakkia pieneen kiekolliseen rooliin kolmosparissa, kunhan linnunluinen nuorukainen kasvaa miehen mittoihin. Organisaation muista puolustajista korvan taakse kannattaa laittaa myös Corbin McPhersonin ja Seth Helgesonin nimet. Ei heistä mitään tähtiä ole luvassa, mutta molemmilla on eväitä nousta roolipelaajiksi NHL:ään. Molemmat ovat kulkeneet pitkän tien varausvuotensa jälkeen ja saaneet kasvaa mittoihinsa rauhassa. Tulevien 1-2 vuoden aikana nähdään, nousevatko he kannattamaan fyysisen peruspakin soihtua Devilsin takalinjoille.

Damon Seversoniin kohdistuu tällä hetkellä organisaatiossa kovimmat odotukset, kun puhutaan NHL:n ulkopuolisista nuorista puolustajista ja hän onkin syksyn harjoitusleirin musta hevonen kilpailussa puolustuksen pelipaikoista. Severson sai jo viime syksynä tavallista pidemmän näyttöpaikan ja nyt hän kilpailee tosissaan pelipaikasta ylhäällä. Todennäköisesti hänkin ainakin aloittaa kautensa Albanyssa. Luisteluvoimaisesta ja kylmäpäisestä Seversonista on lupa odottaa vahvaa allround-puolustajaa, jota voi peluuttaa kaikissa tilanteissa. Vaikka puhutaankin vasta 20-vuotiaasta pelaajasta, joka on päättänyt junioriuransa, olisi yllätys, jos Seversonista ei kehittyisi vakiopuolustajaa NHL:ään.

Devilsin kykyjenetsinnän päällikkö David Conte on toistuvasti ilmaissut äimistyksensä, että Severson oli saatavilla vielä 60. varausvuorolla kesän 2012 draftissa. Devilsin papereissa hänet oli laskettu ykköskierroksen talentiksi, eikä häntä voitu ohittaa, vaikka ajatuksena oli ollut varata tuon kesän varaustilaisuudessa lähinnä hyökkääjiä täydentämään 2010-luvun taitteen pelaajakaupoissa tyhjentynyttä prospektiosastoa. Päättyneellä kaudella Seversonin hyökkäyspeli puhkesi kukkaan WHL:ssä ja tehoja syntyi piste per peli -tahtiin ja hän oli liigan puolustajien pistepörssin seitsemäs.

Steven Santini on kenties kaikista kiehtovin puolustajalupaus, joka Devilsin organisaatiossa on kasvamassa. Santini huokuu johtajaominaisuuksia ja ikäisekseen hän on suorastaan poikkeuksellisen vahva puolustuspelin spesialisti. Santinilla on Devilsin puolustajaprospekteista parhaat puhdasverisen shutdown-pakin ominaisuudet ja yksin tästä syystä hänelle on tarjolla iso rooli joukkueessa riippumatta siitä, millainen kilpailutilanne puolustuksen peliajasta tulevaisuudessa on.

Santinin kohdalla NHL ei ole realismia todennäköisesti vielä moneen vuoteen, joten on liian aikaista spekuloida tarkemmin, kenet hän mahdollisesti syrjäyttää puolustuksessa ja miten suureen rooliin hänen rahkeensa riittävät. Santini aloittaa toisen kautensa Boston Collegessa ja Devilsin toimintatavat tuntien hänen kanssaan ei kiirehditä, vaan todennäköisesti hän pelaa vähintään kolme kautta yliopistokiekkoa.

Santinin puolustustyöskentelyn tarkkuus ja eleettömyys herättää ihailua varsinkin, kun huomioidaan, että kyseessä on vasta 19-vuotias pelaaja. Santini on hyvällä todennäköisyydellä mukana talvella Yhdysvaltain alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Seth Helgeson varattiin jo viisi vuotta sitten neljännellä kierroksella. Isokokoinen Helgeson (193 cm/ 98 kg) on sittemmin pelannut neljä kautta Minnesotan yliopistossa ja viime kausi oli hänen ensimmäinen ammattilaisena Albanyssa. Helgeson on saanut varausvuotensa jälkeen rauhassa kasvaa miehen mittoihin ja hioa kulmia pois otteistaan.

Devilsin puolustajalupausten joukossa Helgeson erottuu fyysisten ominaisuuksiensa ansiosta. Osana puolustuksen kokonaisuutta hänellä on varsin hyvät mahdollisuudet ottaa haltuunsa puolustavan puolustajan rooli. Helgeson saa tänä vuonna jo kunnon näyttöpaikan, mutta varsinainen etsikkoaika murtautua Devilsin puolustukseen lienee vuoden kuluttua, jolloin Bryce Salvadorin sopimus on katkolla.

Sellaista. Hyökkääjistä pari sanaa vähän tuonnempana.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
...jatkoa edelliseen viestiin.

Hyökkäys

Kommentit Devilsin synkästä tulevaisuudesta ja olemattomasta prospektiosastosta kytkeytyvät pitkälti sen faktan ympärille, että Devilsin hyökkäykseen ei hirveästi ole tällä hetkellä tunkua NHL-ringin ulkopuolelta. Varsinkin huippuosaamista tuovista laitahyökkääjistä on huutava pula olettaen, etteivät Elias ja Jagr pelaa vielä 2020-luvulla.

Siinä, missä Devils on viime vuosina etsinyt ja löytänyt puolustukseen vahvan joukon todennäköisesti NHL:ään päätyviä lupauksia, on hyökkäykseen varattu myöhäisemmillä kierroksilla vastaavasti huiman potentiaalin pelaajia, joista joko tulee huippuonnistumisia, tai sitten heidät unohdetaan. Blake Coleman, Myles Bell, Miles Wood ja Ryan Kujawinski ovat kaikki enemmän tai vähemmän jokerikortteja, joiden menestys riippuu ennen muuta siitä, loksahtavatko palaset kohdalleen. Toisaalta organisaatiosta löytyy myös Blake Pietilan ja Graham Blackin kaltaisia pelaajia, joista on hyvällä todennäköisyydellä kasvamassa laadukkaita alempien ketjujen roolipelaajia.

Devilsin hyökkäyksen kolmen kärki muodostuu kesällä 2012 varatusta Stefan Matteusta, kesän 2011 varauksesta Reid Boucherista sekä tämän vuoden ykkösvarauksesta John Quennevillestä. Kukaan näistä pelaajista ei omaa huimaa tähtipotentiaalia, mutta kaikistä heistä on odotettavissa päteviä NHL-hyökkääjiä. Reid Boucher on kolmikosta se, joka huiman maalintekovoimansa ansiosta voi nousta jopa tähdeksi. Hänen kohdallaan tulevaisuuden suunta ja menestys NHL:ssä kietoutuu sen ympärille, miten hän suoriutuu hyökkäyspäässä vastustajan kiinnittäessä häneen enemmän huomiota ja pienemmässä mittakaavassa miten kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi hän lopulta kehittyy. Kesän harjoitusleirillä Pete DeBoer korosti Boucherin kohdalla juuri työmoraalin merkitystä, oli tämän rooli sitten mikä tahansa. Nyt käynnissä oleva NHL-leiri on antanut viitteitä siitä, ettei Boucher vietä koko kautta AHL:ssä.

Nuorista hyökkääjistä ajattelin nostaa vielä erikseen esille kaksi potentiaalista draftilöytöä WHL:stä, josta Devils on viime vuosina varannut aktiivisesti pelaajia. Swift Current Broncosin sentteri Graham Black ja Kelowna Rocketsin Myles Bell ovat pelaajia, joita kannattaa pitää silmällä lähivuosina. Black siirtyy alkavalla kaudella Albanyyn, kuten oletettavasti myös Bell, jolla ei vielä toistaiseksi ole sopimusta alkavalle kaudelle.

Graham Blackista puhuttiin potentiaalisena ”sleeper pickinä” vuoden 2012 varaustilaisuuden jälkeen. Nyt näyttää siltä, että puheille on katetta. Viidennen kierroksen varaus Graham Black puhkesi kukkaan viime kaudella ja miltei tuplasi aiemman piste-ennätyksensä (50 pistettä) paukuttelemalla runkosarjassa tehot 34+63, jolla irtosi koko liigan pistepörssin kahdeksas sija. Huomionarvoista on, että Blackin tehoista valtaosa syntyi tasaviisikoin. Esimerkiksi maaleista 23 syntyi viidellä viittä vastaan. Huiman kehitysharppauksen taustalla on myös se, että vuosien ajan elämää kaukalossa ja eritoten sen ulkopuolella haitannut kilpirauhasen liikatoiminta tunnistettiin ja hän sai siihen hoidon.

Kehityksen jatkuessa Blackista on kehittymässä potentiaalinen sentteri NHL-tasolle ja sinänsä hänellä on suorastaan mainiot mahdollisuudet murtautua NHL-joukkueeseen niin sanotun skill setin puolesta. Blackin vahvuudet (peliäly, luisteluvoima, kiekoton pelaaminen, aloitustaidot) kantavat myös ammattilaissarjoissa, koska hänen arvonsa ei ole riippuvainen pistesaldosta. Rooliin suuruus riippuu siitä, seuraavatko tehot mukana myös ammattilaissarjoihin. Kahden ensimmäisen ketjun peliminuutit ja vastuu vaikuttavat ainakin toistaiseksi etäisiltä ja Blackistä kehittynee ensisijaisesti pelaaja, jolle valmennus uskoo puolustavamman roolin ja sen sisällä isojakin vastuita.


Myles Bell
näyttää ilahduttavasti saaneen juonen päästä kiinni sekä kaukalossa että kaukalon ulkopuolella. Hän oli 17-vuotiaana yksi WHL:n lupaavimmista hyökkääjäprospekteista, mutta huhtikuussa 2011 hänen elämänsä muuttui peruuttamattomasti. Bell ajoi rajua ylinopeutta, menetti autonsa hallinnan ja hänen tyttöystävänsä menehtyi onnettomuudessa. Bellin elämän muuttaneen onnettomuuden yksi sivuvaikutus oli draftisijoituksen putoaminen ja varausvuoden siirtyminen. Lopulta hänen elämänsä sai käänteen parempaan, kun Devils varasi hänet kuudennella kierroksella kesän 2012 draftissa.

Bell on toki (edelleen) täysi projekti ja hänen mahdollinen NHL-uransa riippuu ennen muuta siitä, miten kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi hän kehittyy ammattilaissarjoissa, miten hän pystyy mukautumaan nopeampaan tempoon ja hyödyntämään maalipaikat. Yhtä kaikki hänen kehityksensä on kulkenut hyvällä uralla NHL-varauksen jälkeen. Bellin kausi loppui kuitenkin ennenaikaisesti hänen loukattuaan pahasti polvensa maaliskuussa ja jouduttuaan leikkauspöydälle. Toivottavasti loukkaantuminen ei pysäyttänyt lupaavasti kulkenutta kehitystä.

Puolustajasta laitahyökkääjäksi pari kautta sitten siirtynyt Bell on kahdella viime kaudella latonut runkosarjassa 80 maalia ja yhteensä 170 tehopistettä ja 15 pudotuspeliottelussa kahdeksan maalia ja yhteensä 13 pistettä. Viime kaudella Bell oli WHL:n maalipörssin kahdeksas 42 osumallaan. Bell erottuu edukseen poikkeuksellisen kovan laukauksen ansiosta, jolla tehdään tuhoa varsinkin juniorisarjoissa. Elokuussa 21 vuotta täyttänyt Bell on jo nyt sangen vanttera jässikkä (185 cm/98 kg), joten häntä ei tönitä isommissakaan ympyröissä.

Junioriuransa päättäneellä Bellillä ei toistaiseksi ole pelaajasopimusta. Periaatteessa Devilsin ei tarvitse tehdä Bellin kanssa sopimusta vielä, sillä hänen pelaajaoikeutensa säilyvät Devilsillä joka tapauksessa. HfBoardsilla oli esitetty mielenkiintoinen spekulaatio, jossa Devils tekisi hänen kanssaan ensin AHL-sopimuksen ja jos Bell vakuuttaa seuran, hänen kanssaan tehtäisiin vuoden päästä NHL-sopimus. Tiedä sitten, miten houkutteleva tällainen järjestely on pelaajan näkökulmasta.

Ugh.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei ainakaan NHL.comin virallisen listan mukaan ollut http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=675349

Itsekin tosin luulin Tootoon ulososton olleen, mutta kuulin ettei se olisi ollut ja tarkistin asian ja tuon löysin...

Näköjään nhl.com on sitten vaan väärässä, kun eihän tavallisesta buyoutista voi jäädä 0 dollarin caphittiä... ei Wingsillä ole minkäänlaista penalttia capissaan Tootoon buyoutista, jollainen tavallisesta buyoutista olisi tullut. Eli se on silloin compliance buyout.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ilmeisesti Devils ei hirveesti luota euroopalaisiin pelaajiin draftissa? Vuodesta 2007 lähtien Devils on valinnut 51 pelaajaa draftissa joista vain 7 on ollut euroopaasta. Kaksi viimeisintä draftia menty ilman euoroopalaista pelajaa ja vuoden 2012 vikalla kieroksella varattu Artur Gavruskin pelasi draftivuonnaa junnukiekkoa OHL:lässä. Piti oikein tarkistaa Devilsin sivuilta että onko niillä edes eruroopalaisia scoutteja ja kyllä mä muistelinkin että Timo Blomqvist edustaa siellä suomea.
Tuli muuten eilen nähtyä Espoossa Barona-Areenalla Devilsin scoutti Timo Blomqvist. Oli varmaan katsomassa Jere Lehtisen juhlallisuuksia ja mahdollisesti myös TPS:n Mikko Rantasta. Mutta kuten tässä aikasemmin kirjoitin niin ei toi Devils ole nyt seisemään vuoteen yhtään suomalaista draftannut niin varmaan on kiva halleilla notkua ja niitä scoutti raportteja vääntää. Toki, kyllähän Harri Pesonen roudattiin sm-liigasta rapakon taakse joka on varmaan ollu Blomqvistin löytö.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils järjesti kannattajilleen harvinaista herkkua voittamalla Islandersin rankkariskaban jälkeen maalein 2-1. Travis Zajac oli kisan ainoa onnistuja. Mike Cammalleri sivalsi Devilsin ainokaisen varsinaisella peliajalla. Cory Schneider torjui koko ottelun ja keräsi tililleen 20 torjuntaa.

Devilsin peliesitysten seuraaminen on ollut vähän ohkaisella ja jälkiraporttien varassa, eikä vähiten siksi, että otteluista ei ole ollut televisiointia/streamia tarjolla. Viime yön peli olisi kiinnostanut kovasti, koska Devils peluutti viittä nuorta puolustajaa isoilla minuuteilla. Viimeisestä harkkapelistä Rangersia vastaan sentään on elävää kuvaa tarjolla.

Kaberle ja Fedotenko ovat tosiaan viimeisimmät lähtijät leirivahvuudesta. Kaberle esitti raporttien mukaan kelpo otteita leirillä ja harjoituspeleissä, mutta hänelle ei yksinkertaisesti ole joukkueessa tilaa, koska puolustuksen terveystilanne on hyvä, nuoret Severson ja Helgeson ovat antaneet hyviä näyttöjä NHL-valmiudestaan, eikä Eric Gelinás'n kanssa tarvinnut vääntää pidempään jatkosopimuksesta. Fedotenkon kohdalla tilanne oli pitkälti niin, ettei hänelle ollut pelaajasuman keskellä erityistä tarvetta, eikä hän esittänyt pelaamissaan kahdessa harjoitusottelussa mitään sellaista, mikä olisi puoltanut sopimuksen tekemistä.

Maalivahtitilanne on ollut heinäkuusta lähtien reilassa ja nyt myös puolustuksen osalta palaset alkavat loksahdella paikalleen. Jon Merrilliä on kaavailtu Andy Greenen pariksi, ainakin kauden alussa. Tämän perusteella arvelen, että kauden avauksessa nähdään myös jo viime kaudella yhdessä pelannut kaksikko Gelinás ja Larsson ja Marek Zidlicky puolestaan pelaa Bryce Salvadorin parina kolmosparissa. Tämä siis perustuen nykyiseen kokoonpanoon.

Hyökkäyksessä tilanne on kaikkea muuta kuin selkeä, nimenomaan kahden alemman ketjun osalta. Scott Gomez näyttää tosiaan vahvalta kandidaatilta alkavan kauden joukkueeseen ja uskon, että hän myös saa sopimuksen. Gomez on ollut virkeällä pelipäällä ja oikein roolitettuna hänestä on edelleen paljon apua. Hän osaa edelleen tuoda kiekon keskialueen yli hyökkäysalueelle, mikä on ollut yksi Devilsin heikko kohta parin viime kauden ajan. Joukkueessa on riittämiin tunnollisia kahden suunnan röyhijöitä, mutta kiekollinen osaaminen lepää liian harvoilla harteilla.

On mielenkiintoista nähdä, miten Devils ratkaisee hyökkäyksen pelaajasuman nyt, kun Ryane Clowe on kaikella todennäköisyydellä pelikunnossa, eikä suunnitelmia B:stä D:hen tarvitakaan. Vahvat näytöt antaneet Boucher ja Matteau aloittavat kautensa Albanyssa ja tryoutilla oleva Jordin Tootoo voidaan jättää ilman sopimusta, mutta yksinkertaiset ratkaisut pienentää rinkiä jäävät oikeastaan tähän. Lienee selvää, että ringissä on määrällisesti runsaasti hyökkääjiä, koska materiaali on jokseenkin loukkaantumisherkkää. Silti uskon, että Devils kauppaa vielä ennen kauden alkua ainakin yhden alempien ketjujen hyökkääjän toisaalle.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
On mielenkiintoista nähdä, miten Devils ratkaisee hyökkäyksen pelaajasuman nyt, kun Ryane Clowe on kaikella todennäköisyydellä pelikunnossa, eikä suunnitelmia B:stä D:hen tarvitakaan. Vahvat näytöt antaneet Boucher ja Matteau aloittavat kautensa Albanyssa ja tryoutilla oleva Jordin Tootoo voidaan jättää ilman sopimusta, mutta yksinkertaiset ratkaisut pienentää rinkiä jäävät oikeastaan tähän. Lienee selvää, että ringissä on määrällisesti runsaasti hyökkääjiä, koska materiaali on jokseenkin loukkaantumisherkkää. Silti uskon, että Devils kauppaa vielä ennen kauden alkua ainakin yhden alempien ketjujen hyökkääjän toisaalle.

On mahdollista, että Devils lähtee kauteen jopa neljällä kiekollisella ketjulla. Mikäli Gomez signataan, nelonen voi nimittäin hyvinkin olla muotoa Ruutu-Gomez-Brunner. Jonkunhan on liikuttava, mikäli Gomez signataan, sillä muuten tulee tuo 23 pelaajan raja vastaan. Yhä enemmän ja enemmän on ihmeteltävä Giontan ja etenkin Bernierin signaamista.. Vaikka Giontasta tykkäänkin, en häntä silti näe Devilsin avauskokoonpanossa kauden alkaessa. Ja mikä on Ryan Carterin osa? Ilman kauppoja ei Carteria tulla Devilsissä näkemään - tosin tämä taisi olla selvää jo pidemmän aikaa.

Kuka sitten kaupattaisiin? Giontalle ja Bernierille tosiaan solmittiin uudet sopimukset kesällä ja näin on vaikea nähdä, että kumpikaan Devilsiä jättää ennen kauden alkua, vaikka niin haluaisinkin. Sama juttu Jacob Josefsonin kanssa, joka on taas jäämässä ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Brunner taitaa olla se todennäköisin kaupattava, mutta mieluummin minä Brunnerin joukkueessa pitäisin kuin ottaisin Gomezin. Vaikeita päätöksiä tulee tosiaan olemaan - etenkin kun B ja M ovat esittäneet hyviä otteita. Mikäli hyökkääjiä ei olisi näin paljoa, ottaisin myös Tootoon ilomielin neloseen. Nyt sanon kuitenkin, että kiitos ja hei hei!
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Nyt on sitten Bernier, Harrold ja Janssen waivereissa.. Janssen oli nyt odotettu, mutta Harrold ja Bernier ehkä pienoisia yllätyksiä. Harroldin poistuminen (joko farmiin tai muualle) tarkoittanee sitä, että Damon Severson nappasi itselleen paikan NHL-miehistöön. Mitä olen viime aikoina kaverista raportteja lukenut niin itseluottamus ainakin tuntuu olevan kohdillaan. Otteet kaukalossakin ilmeisesti olleet vakuuttavia, kun managementti on päättänyt hänet pitää.

Bernier waivereissa puolestaan herättää semmoisia tunteita, että joku kolmikosta Carter, Tootoo, Gomez oltaisiin signaamassa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
En vielä(kään) löisi rahoja, tai muutakaan arvokasta, pantiksi siitä, että Severson selvitti tiensä NHL-joukkueeseen ainakaan pysyvästi. Devilsin joukkue on harvoin "valmis" kauden alkaessa, vaan usein varsinkin ensimmäisten kymmenen ottelun aikana kokoonpano elää. Lisäksi Lou Lamoriello tunnetusti käyttää kaikki keinot uittaakseen pelaajia "turvallisesti" waivers-listan kautta. Peter Harrold on joukkueelle ihanteellinen seiskapakki, enkä usko hänen pelaavan Albanyssa. Tässä yhteydessä oli paras paikka asettaa Harrold waiversiin, koska joukkueilla ei ole juuri nyt mahdollisuuksia/halua poimia ylimääräisiä pelaajia, joten riski hänen menettämiseksi on pienin.

Waivers-vapauden piiriin kuuluvan Seversonin voi lähettää milloin tahansa Albanyyn, joten häntä voi käyttää silkkaan kikkailuun. Toisaalta hän on vakuuttanut Devilsin valmennuksen, joten hänelle voidaan esimerkiksi tarjota muutaman ottelun setti kauden alussa, jonka jälkeen hän siirtyy Albanyyn ja Harrold palaa takaisin seiskapakin rooliin.

Ryan Carter ei sitten löytänyt yhteistä säveltä Devilsin kanssa, mikä on tietysti harmi, sillä hänessä menetettiin DeBoerin sapluunaan sopiva roolipelaaja. Nyt odotellaan sitten, miten Devils ratkaisee Gomezin ja Tootoon kohtalon. Periaatteessa näytän vihreää valoa kumman tahansa kiinnittämiselle. Gomez on toki varjo entisestään, mutta oikeassa roolissa hän toisi kaivattua kiekollista osaamista. Tootoo toisi taas kaivattua särmää nelosketjuun. Devilsiltä on puuttunut kunnollinen retale sen jälkeen, kun David Clarkson oppi sisäsiistiksi, joten Tootoo kiinnostaisi yksin tämän takia ja ilmeisesti hän voitti Carterin kilpailussa pelipaikasta juuri rottaominaisuuksiensa ansiosta. Uskon itsekin vahvasti, että Devils käyttää neljää kiekollista ketjua, mutta kokoonpanossa on tilausta pelaajille, jotka pystyvät kovaan taklauspeliin.

Eri asia on sitten, miten kaksi pelaajaa saadaan mahdutettua 23 pelaajan rinkiin, kun avoimia paikkoja on tällä hetkellä yksi. Yksi mahdollisuus ratkaista tilanne on tarjota Tootoolle ensin AHL-sopimusta, solmia NHL-sopimus myöhemmin kauden aikana ja kutsua hänet ylös, kun pelaajatilanne on ratkaistu, tai ratkennut loukkaantumisten kautta. Näinhän Devils toimi Steve Bernierin kanssa kolme vuotta sitten. Lisäksi Damon Seversonin avulla kokoonpanoon saadaan kyllä tilaa yhdelle pelaajalle, mutta tällöin kokoonpanoon jäisi vain kuusi puolustajaa. Toinen mahdollisuus on, että Gomez/Tootoo jäävät hengailemaan sopimuksettomina ja odottelevat pelaajakauppaa tai loukkaantumisia. Pelaajakaupoista puheen ollen, minunkin katseeni kääntyy tässä kohtaa Damien Brunneriin. Tiedä sitten, olisiko esimerkiksi Carolinassa kiinnostusta häntä kohtaan varsinkin, jos Jeff Skinnerkin on pidempään poissa.

Lauantain Rangers-ottelusta vielä lyhyesti. Ottelun lopputulos 3-0 kertoo ennen muuta joukkueiden materiaalierosta ja vastaa myös pelillisiä tapahtumia kohtuullisen hyvin. Ottelu ei tarjonnut mitään suuria hienouksia, vaan varsinkin avauserä oli molemmilta aika kamalaa roiskimista. Devilsin veteraanien rutiini oli Rangersin nuorisopainotteista ryhmää kovempi ja ottelun loput 40 minuuttia menivät pitkälti isäntien komennossa.

Nollapelin torjunutta Schneideria ei kuormitettu määrällisesti paljon, mutta hän sai muutaman kerran siivota merkkausvirheiden jäljet onnistuen tässä täydellisesti. Devilsin maaleista vastasivat Tuomo Ruutu, Jaromir Jagr ja Dainius Zubrus. Kotijoukkueen onnistujiksi voidaan laskea kaksi maalia alustanut Adam Larsson, viileästi torjunut Cory Schneider ja rauhallisesti esiintynyt Jon Merrill. Hyökkäyksessä parhaiten onnistui ykkösketju, joka sai luotua muutaman hyvän paikan Cam Talbotin maalille. Trio on toki vielä kaukana valmiista, eikä yhteinen sävel varmaan löydykään aivan kauden alussa.

Damon Severson jätti hieman ristiriitaiset fiilikset. Hän huokuu toki kiekollista osaamista, luisteluvoimaa ja pelirohkeutta, eikä hänen pelipaikkansa olisi tietenkään mikään vääryys. Silti pitäisin hänen kannaltaan parempana vaihtoehtona pelata (vaikka muutaman NHL-ottelun maistiaisen jälkeen) Albanyssa ja hioa pelaamisen puutteita, eli lähinnä kiekotonta pelaamista omalla alueella. Rangersia vastaan Severson unohtui moneen otteeseen niin monen nuoren pakin tavoin seuraamaan liian aktiivisesti kiekkoa ja unohti oman paikkansa/miehensä.

Adam Larsson puolestaan pelasi hyvin tasapainoisesti ja odotuksia nostattavasti. Erityishuomio kuuluu antaa kahdesta syöttöpisteestä, jotka Larsson saalisti laukomalla siekailematta kiekon maalille. Ensimmäisen vedon Tuomo Ruutu ohjasi nätisti sisään. Toinen laukaus osui Jagrin selkään, kimposi Talbotin patjoihin ja Jagrin siirrettäväksi verkkoon. Toivottavasti Larsson rohkaistuu käyttämään hyvää lämäriään myös jatkossa, eikä vain heittämään kiekkoa turvallisesti ränniin, tai ohjurin toivossa maalille.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Niinhän siinä kävi, että Tootoo signattiin yksivuotiseen ja -suuntaiseen sopimukseen ja Harrold lähetettiin Albanyyn. Severson siis on kauden avauskokoonpanossa. Gomez jatkaa Devilsin mukana ilman sopimusta ja on ilmeisesti tyytyväinen tilanteeseen.

Devilsin rosteri näyttäisi olevan siis tällainen:

Hyökkääjät (14):
Mike Cammalleri
Travis Zajac
Jaromir Jagr
Martin Havlat
Patrik Elias
Dainius Zubrus
Ryane Clowe
Adam Henrique
Michael Ryder
Tuomo Ruutu
Stephen Gionta
Jordin Tootoo
Damien Brunner
Jacob Josefson

Puolustajat (7):
Andy Greene
Damon Severson
Bryce Salvador
Marek Zidlicky
Eric Gelinas
Jon Merrill
Adam Larsson

Maalivahdit (2):
Cory Schneider
Scott Clemmensen

No, Tootoon otan mielummin kuin Bernierin, joten siltä osin pidän signauksesta. Harmittaa silti hieman, että Carter päästettiin menemään. Olisin ottanut kyllä Giontan tilalle ilomielin. Toivoisin tulevalle kaudelle, että CBGB:n rikkoutuminen tietäisi Josefsonille lisää peliaikaa ja että hän pystyy sen vakiopelipaikan nappaamaan.

Kertokaas vielä hyvät palstaveljet ja -siskot, että miten Gionta ja Bernier saivat yksisuuntaiset sopimukset, kun Carter joutui tyytymään kaksisuuntaiseen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ryan Carterin menettäminen herättää kieltämättä kysymyksen: Miten tässä näin kävi? CBGB-vitjan vahvin lenkki vaihtoi maisemaa ja hyväksyi kaksisuuntaisen sopimuksen, kun taas Bernier ja Gionta saivat yksisuuntaiset diilit.

Tom Gulitti raportoi, että Carter oli hylännyt kesällä Devilsin tekemän sopimustarjouksen. Tästä herää ajatus, että Carterilla on lopulta jäänyt luu käteen pelaajamarkkinoilla. Devilsin ja muiden seurojen (oletetut) tarjoama palkka ja rooli eivät todennäköisesti ole lyöneet ällikällä. Carter päätyi odottamaan Devilsiltä uutta, parempaa sopimustarjousta, mutta hänen kohtalokseen koitui hyökkäyksen pelaajasuma ja Jordin Tootoon vahva esitys leirillä, jolla tämä valtasi nelosketjun rotan/energiapelaajan roolin. Carterille ei lopulta löytynyt roolia Devilsiltä, eikä hän ymmärrettävästi halunnut enää jatkaa epävarmuudessa ja odottaa mahdollista pelipaikan avautumista. Samaan aikaan kiinnostus muualla Carteria kohtaan oli laimennut, koska mikään jengi ei jää odottamaan nelosketjun roolipelaajan ratkaisuja. Lopulta Carter otti vastaan sen, mikä oli olosuhteisiin nähden paras tarjous.

Tiedä en, mutta arvelisin, että tähän tulokseen päädyttiin jotenkin näin. Giontan ja Bernierin sopimuksia arvioitaessa on tärkeää huomioida tilanne, jossa ne somittiin. Heinäkuussa ei ollut vielä varmuutta joukkueen terveystilanteesta, eikä Boucherin ja Matteaun NHL-valmiudesta. Lou Lamoriello pelasi tilanteessa varman päälle ja teki jatkot ennestään tuttujen pelureiden kanssa, joita voi käyttää alempien ketjujen rooleissa. Toisaalta Gionta ja Bernier tarttuivat hanakasti tarjottuihin sopimuksiin, koska kysyjiä tuskin oli jonoksi asti ja molemmat viihtyvät Devilsissä.

Organisaatiossa vallitsee (minulle selittämättömästä syystä) erityisen lämmin suhde Giontaa kohtaan ja esimerkiksi Pete DeBoer on toistuvasti sanonut pitävänsä Giontaa vakiopelaajana joukkueessaan. Bernier puolestaan otti ihan tuntuvan palkanalennuksen, mutta sopimus on toki yksisuuntainen ja turvaa hänen tulotasonsa. Onhan tuo silti omalla tavallaan surkuhupaisaa, että Stephen Gionta pelaa hyvällä todennäköisyydellä tänäkin vuonna keskushyökkääjänä ja alivoimalla, vaikka hänen aloitusprosenttinsa on vain runsaat 40 (myös puolustuspään aloituksissa ja alivoimalla) ja yksin tämän takia Devils joutuu tekemään ylimääräistä työtä Giontan ollessa kentällä. Gionta on hyvä karvauspelissä ja hän soveltuisi hyvin nelosketjun laidalle pörräämään, mutta jostain syystä häntä on ainakin tähän asti haluttu peluuttaa sentterinä.

Tavallaan Devilsillä on käsissään positiivinen ongelma, kun NHL-ringissä on enemmän pelaajia kuin tarjolla olevia rooleja ja lupaavasti esiintyneet Boucher ja Matteau jouduttiin laittamaan AHL:ään. Juuri nyt tilanne vaikuttaa yhdeltä sekamelskalta, mutta pitkän kauden aikana laajalle pelaajaringille on käyttöä, koska todennäköisesti jo marraskuussa muutama hyökkääjä on telakalla. Mieluummin näin päin kuin viime kauden pelaajapula, jossa juuri Steve Bernierin kaltaiset pelaajat joutuivat pelaamaan heille liian suurissa rooleissa.

edit piaf. Jordin Tootoon yksivuotisen sopimuksen arvo on 550 000 dollaria.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Aamujäiden perusteella kentälliset näyttävät Flyersia vastaan tältä:

Forwards: Mike Cammalleri-Travis Zajac-Jaromir Jagr; Martin Havlat-Patrik Elias-Dainius Zubrus; Ryane Clowe-Adam Henrqiue-Michael Ryder; Tuomo Ruutu-Stephen Gionta-Jordin Tootoo; Extras: Damien Brunner, Jacob Josefson.

Defenseman: Andy Greene-Damon Severson; Bryce Salvador-Marek Zidlicky; Eric Gelinas-Jon Merrill. Extra: Adam Larsson.

Goaltenders: Cory Schneider, Scott Clemmensen.

Kuten yltä saattaa lukea, niin Brunner, Josefson ja Larsson ilmeisesti katsomossa ekasta pelistä. Itse veikkasin ekstrapakiksi Gelinasia, mutta väärässä olin. Lisäksi Zubruksen kakkosketjun paikka on ihmetyttänyt harjoituskaudelta lähtien.

Nelosessa CBGB-ketju on vaihtunut Ruutu-Gionta-Tootoo yhdistelmään. Ketju on ehtinyt saada jo monia nimiehdotuksia, niistä hauskin on varmaan Star Wars -hengessä R2G2.

Tulevasta kaudesta vielä sen verran, että yllättävän alas Devils on listattu monissa veikkauksissa. Joukkue on kuitenkin vahvistunut hieman viime kaudesta, ja silloinkin pudotuspelipaikka jäi vain muutaman turhan rankkaritappion päähän.
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Sellainen avausmatsi paholaisilta. Tärkeät pisteet rivalrysta, mutta taso "hieman" heitteli. Pieni deja-vu viimekausilta, peli pysyi kasassa puolimatsi jonka jälkeen flyers nopeasti 3-3 tasatilanteeseen. Onneksi joukkue otti lopulta itseään niskasta kiinni ja kampesi kahden maalin voittoon. Maalintekoonkin pystyivät juuri ne kaverit kenen pitääkin jos joukkue meinaa pärjätä.

Seversonilta kelpo debyytti (+2) ja muutenkin mukavasti runsasmaalisessa pelissä kukaan ei päätynyt pakkaselle. Ruutu oli aktiivinen ja hyvä (5 taklausta) ja nelonen muutenkin oikein hyvä pienestä peliajasta huolimatta.

Silmiin pisti Zajacin luokattomat aloitukset, pitäisikö huolestua?

Etiäppäin kohti floridan aurinkoa.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Silmiin pisti Zajacin luokattomat aloitukset, pitäisikö huolestua?

Zajacillahan on jotain vaivaa ollut viime päivinä.. Liekö tuo vaikuttanut?

Hieno juttu, että saatiin voitto heti alle! Pikkuisen meni pelko puseroon siinä toisen erän lopussa, kun Flyers iski reilu neljään minuuttiin kolme maalia ja tuli kertaheitolla tasoihin. Plussaa ehdottomasti se, että Zajacia lukuunottamatta koko top 9 pääsi pisteiden makuun. Severson pelasi tosiaan ihan hyvin. En ollut yhtään peliä kaverilta aiemmin nähnyt, joten en oikein tiennyt mitä odottaa, mutta oli etenkin puolustuspäähän positiivinen yllätys. Hyvät otteet ansaitsivat miehelle vielä mahdollisuuden näyttää kykynsä tiukassa paikassa kolmannessa erässä alivoimalla maalin johtoasemassa. Cammalleri sai ensimmäiset maalinsa (jälkimmäinen tyhjiin) Devils-paidassa ja Havlatkin avasi pistetilinsä. Lisäksi Ryderin 1+2 on mainitsemisen arvoinen.

Negatiivista on se, että pahoissa paikoissa annettiin kaverille tilaisuuksia päästä peliin mukaan. Etenkin toisen erän loppu, jossa Simmonds rokotti kahdesti viimeisellä minuutilla (toisen 0,6 sek ennen loppua) ja 4-4 tasoitusmaali 15 sekuntia 4-3 -johtomaalin jälkeen olivat sellaisia, joita ei olisi saanut tapahtua. Tämä viimeinen syntyi vielä kapteeni-Salvadorin pelattua itsensä ulos tilanteesta päästäen Flyersin 2-on-1 -hyökkäykseen. Alivoimalla olisi myös kaivattu Volchenkovia ja Faynea, vaikka DeBoer ja Salvador vakuuttelivatkin ottelun jälkeen, ettei alivoimassa ollut mitään vikaa. Omasta mielestäni av-pelaamisessa oli runsaasti parantamisen varaa, mutta on totta ettei yhden voittoon päättyneen pelin jälkeen kannata paniikkinappulaa painaa. Kunnia myös Flyersin ylivoimalle, joka on kieltämättä hyvää.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Aika värikäs alku saatiin ensimmäiselle brodeurittomalle kaudelle viimeisiin 20 vuoteen. Avausottelun perusteella Devils latoo lähemmäs 500 maalia runkosarjassa, joten maalinteko-ongelma ei tällä kaudella pudotuspeleihin pääsemistä. Ehkä viime vuosina vaivannut tehottomuus ja siitä seurannut menestyksettömyys oli sittenkin Martyn syytä ja nyt uudestisyntynyt joukkue suoltaa maaleja vapautuneena sortovallan ikeestä.

Devils pelasi tosiaan koko lailla täydellistä vieraspeliä ensimmäiset 32-33 minuuttia ja karkasi kolmen maalin johtoasemaan Ryderin, Henriquen ja Cammallerin maaleilla. Toisen erän loppu olikin sitten yhtä painajaista. Jordin Tootoon jäähyn aikana Flyersin heräsi ja oranssipaidat alkoivat vyöryä Devilsin alueelle. Erän viimeisellä vitosella Flyersilta onnistui kaikki ja peli oli kahden erän jälkeen tasan. Loppujen lopuksi Flyersin maaleja ei edeltänyt mitään täydellistä pelillistä romahdusta, vaan tukku hävittyjä kaksinkamppailuja, pari turhaa jäähyä ja kolmatta maalia edeltänyt taktinen kömmähdys peluutuksessa. Kolmas erä olikin jälleen varsin hyvin Devilsin hallussa ja pappaosasto Eliaksen ja Zubrusin johdolla teki voittoon tarvittavat osumat. Viisi tasaviisikoin tehtyä maalia (joista neljä suorista hyökkäyksistä) lämmittävät kovasti mieltä, mutta samalla ne kuvastavat myös sitä, etteivät Flyersin pelaaminen puolustussuuntaan ja pakkien toiminta oman maalin edustalla olleet ihan reilassa.

Kokonaisuutena avausotteluun voi kuitenkin olla vähintään tyytyväinen, vaikka parantamisen varaa jäi varsinkin johtoasemassa pelaamisen osalta. Kaksi pistettä kelpaavat aina ja tältä pohjalta on huomattavasti mukavampaa jatkaa vieraskiertuetta Floridaan kuin tappio niskassa.

Olen murmattanut Pete DeBoerin ajoittain kyseenalaisista peluutuspäätöksistä ennenkin, ja viime yönä huono peluutus maksoi maalin, kun hän laittoi Stephen Giontan aloittamaan toisen erän viime sekunneilla oman pään aloituksen. Gionta hävisi aloituksen aivan pystyyn ja neljän sekunnin päästä kiekkoa kaivettiin Devilsin maalista. Ei maali toki ollut Giontan syytä, vaan takaiskua edelsi paljon muutakin. Ryane Clowen jäähy oli alkujaankin aivan turha. Hävityn aloituksen jälkeen tekopaikka aukesi Salvadorin hävittyä kaksinkamppailun elintilasta maalilla Simmondsia vastaan. Silti tajuntaani ei mene, miksi Travis Zajac, tai Adam Henrique ei ollut aloittamassa, vaan joukkueen heikoin aloittaja laitettiin kehiin tilanteessa, jossa av-nelikon piti varmistaa, ettei omissa soi enää viime sekunneilla? DeBoer on kaikkinensa hyvä valmentaja, mutta jostain syystä hänellä on taipumus kerätä verta nenästä juuri tämänkaltaisilla ratkaisuilla.

Viime yönä näkyi tosiaan hyvin, mikä merkitys Mark Faynella ja Anton Voltshenkovilla on ollut viime kaudet liigan eliittiin kuuluneessa alivoimapelaamisessa. Yhden ottelun perusteella ei toki kannata vetää liiemmin johtopäätöksiä, mutta jotakin tuolle alivoimalle on tehtävä ja nimenomaan puolustajien osalta. Adam Larssonin puuttuminen kokoonpanosta näkyi juuri alivoimalla, kun Devilsillä ei ollut rutinoituneita av-pakkeja oikeastaan kuin Greene ja Salvador. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten valmennus reagoi avausottelun erikoistilannepelaamiseen ja miten ennakoitu nuorten puolustajien kierrättäminen toteutetaan.

Damon Severson pelasi kyllä ilahduttavan hyvän debyyttiottelun puolustuksessa. Esityksessä vaikuttavinta oli nuorukaisen maltti, eikä hän yrittänyt mitään näyttäviä temppuja voittaakseen pelipaikan, vaan teki juuri niitä asioita, joilla pelipaikan voi ansaita - liikuttamalla kiekkoa rauhallisesti, huolehtimalla sijoittumisesta ja osallistumalla tilanteen salliessa hyökkäyksiin. Seversonin hyvä esitys palkittiin myös lisääntyneellä vastuulla ja tulokas sai kolmannessa erässä peliaikaa myös alivoimalla.

Muita onnistujia olivat kaksi maalia viimeistellyt Mike Cammalleri ja voittomaalin niitannut Dainius Zubrus, joka kunnostautui myös alivoimalla. Muutenkin hyökkäyksen pappaosaston meno lämmitti mieltä ja tuo kolmas erä oli hyvä näyte siitä, keihin voi luottaa, kun ottelu pitää kääntää omille. Cammallerille pitää lisäksi antaa tunnustusta hänen taiteilemastaan ohjurimaalista, joka yllätti Masonin perinpohjaisesti. Jaromir Jagr saalisti kaksi syöttöä jatkoi nousuaan kaikkien aikojen pistetilastossa. Kaikkiaan Jagrilla on nyt kasassa 1757 pistettä ja hän nousi tilaston kuudenneksi ohi Steve Yzermanin.

Travis Zajac oli tosiaan loukannut itseään alkuviikosta treeneissä. Devilsin mukaan kyseessä oli alavartalovamma, joka nyt voi tarkoittaa ihan mitä tahansa. En nyt erityisesti huomannut, että Zajac olisi aristellut mitenkään. Pidänkin käypänä selityksenä synkälle saldolle sitä, että Giroux ja Couturier etunenässä hoitivat hommansa kunnialla.

Plussat ja miinukset

+ Viisi tasakentällisin tehtyä maalia, kaikissa eri maalintekijät
+ Vanhojen setien tasonnosto kolmannessa erässä
+ Damon Seversonin vahva debyytti

- Toisen erän lopun romahdus
- Alivoimapelaaminen
- Cory Schneiderin haparoiva esitys
- Turhat jäähyt (esim. Tootoo ja Clowe)
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jännä peli. 3-0-tilanteessa tuntui, että homma on joukkueen hallussa, mutta muutamassa minuutissa Flyers nousi tehokkaalla viimeistelyllä peliin mukaan. Olikohan Daneyko joka totesi, että Flyersilla oli ollut edellisen x-minuutin aikana viisi (tai neljä) maalipaikkaa, joista joukkue teki neljä (tai kolme) osumaa. Kolmannessa erässä sitten jatkui sama aaltoliike, kun Eliakselle erittäin tyylikkäästi pelatun maalin jälkeen Lecavalier tasoitti lähes välittömästi. No, tällä kertaa Zubrus teki sitten voittomaalin ja Cammalleri viimeisteli tyhjiin. Hyvä niin.

Plussat ja miinukset dali tiivistikin edellä hyvin jo yhteen. Giontan oman pään aloituksissa käyttämistä voi vain ihmetellä, vaikka kokonaisuutena joukkue taisi hävitä muutenkin aloitukset tyyliin 42/58 tai jotain sinne päin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös