New Jersey Devils 2013–2014

  • 165 103
  • 407
Kun asiasta tekee syväanalyysejä pikaisella Wikipedian selaamisella ja mutu- pohjalta niin pieleenhän se menee.

Esimerkkejä "lopun ajan tunnelmista":

- Devilsien joukkueesta tasan kolmasosa pelaajista on ykköskierroksen varauksia.

(Ainoastaan pitkään aiemmin heikosti menestyneet Edmonton ja NYI omasivat useampia).

- Mitä taas rahankäyttöön tulee niin kuluneena kautena koko joukkueesta yli puolet ansaitsi alle $1M.

Kovalchuk ainoana meni liigan viidenkymmenen eniten tienaavan joukkoon.

- Yleisömäärästä on vaikea mennä sanomaan, mutta parin TV-ottelun perusteella en tekisi itse suuria johtopäätöksiä.

ESPN:n mukaan Devils viime kaudella täytti 97.1% kapasiteetistaan (linkki).

No ehkä sinunkin kannattaisi mutu-muistelun sijasta käydä tarkistamassa Wikipediasta, miltä Devilsin vakuuttava playoff-historia näyttää noin niinku mustaa valkoisella/faktat tiskiin. Kyllä siinä vähän huolestuu, kun ajattelee mennyttä ja tulevaa.

Devilsin joukkueessa kolmasosa pelaajista 1. kierroksen varauksia?
Voi olla, mutta 37 pelaajasta joille merkittiin vähintään yksi ottelu, heistä 12 eli kolmasosa on yli kolmikymppisiä. Yli 10 peliä pelanneita max 22-vuotiaita oli viisi.
Ei siis voida puhua nuoresta tai lupaavasta joukkueesta. Itse asiassa, kauden alussa ilmoitettujen kokoonpanojen mukaan Devils oli liigan vanhin joukkue, ainoa jossa pelaajien keski-ikä oli yli 30.

Onhan siellä toki muutamia nuoria kypsymässä, kuten muillakin seuroilla. Pidän kyllä paljon Tedenbystä, hän on todella taitava, hauska pelaaja katsella ja erottuu ollessaan jäällä. Tai no, se oli pari vuotta sitten ja olen ihmetellyt missä hänen läpimurtonsa viipyy. Silloin nuorempana oli turhautumista, käsien levittelyä ja mailan heittelyä, mutta uskoin hänen nousevan isoon rooliin.
Hyvä jottei ainakaan vielä ole lähdössä Eurooppaan.

Ei kuitenkaan ole paljoa kehumista Devilsin nuorisokaartissa, siitä osaltaan kertoo tämä Hockey´s Futuren arvio: liigan sijalla 28.
Hockeys Future - Spring Team Rankings 2012-13
Sitten on tämmönen sivu mitä tulee seurattua, sielläkin sijalla 28. Viime kauden alusta, mutta ei se siitä kovin paljon kirkkaammaksi ole muuttunut:
Top Shelf Prospects: NHL Team Rankings - Part One | Last Word On Sports

On se vähän huono tilanne jos on liigan vanhin joukkue, ja samaan aikaan vähiten lupaavien ryhmien joukossa. Mutta niihän siinä voi käydä kun menestyy.

Onko se sitten hyvä vai huono, jos yli puolet pelaajista ansaitsee alle miljoonan? Miten sen nyt ottaa. Varmasti pyrkivät tekemään hankintoja, onko Devils sitten houkutteleva kohde...
Ja kun tuossa ylempänä nimimerkki dali raportoi lainanmaksuvaikeuksista niin eihän se ole hyvä merkki. Niiden velka-asioiden piti olla suunnilleen kunnossa, mutta näyttää ettei olekaan. Vai onko nämä sitten ihan uusia vaikeuksia, tai onko edes mitään vaikeuksia? Tietysti pamppu kiirehtii Kalen tyylisesti jyrähtämään, että ei ole mitään vaikeuksia. Onko se sitten billclintonmaista mediataktiikkaa, ei savua ilman tulta?

Tekee mieli sanoa myös, että se Zajacin sopimus oli vähän epäilyttävä päivästä yksi lähtien. Kun Parise oli lähtenyt, niin oli motivaatiota ja rahaakin maksaa reilusti. Ja pitäähän kai NHL-joukkueen mahdolliselle ykkössetterille maksaakin. Mutta nyt hän on pelannut kaksi kautta 35-45 pisteen tasolla, ja siinä välissä 15 ottelun kauden.
Häneltä varmaan toivotaan vakuuttavampia otteita, auttaisi uutta nousua/hengissä pysyttelyä.

Muutenkin aika levällää on sopimustilanne, mutta kyllähän se siitä selkeytyy ja ensi kaudella pelataan kiekkoa. Näillä mennään.
 
Viimeksi muokattu:

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
New Jersey Devils on solminut kolmen vuoden ja 9milj arvoisen sopimuksen Dainius Zubruksen kanssa. Cap hitiksi jää 3 miljoonaa jokaiselle vuodelle.

NHL.com - News
 

Eleanor

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Devils
New Jersey Devils on solminut kolmen vuoden ja 9milj arvoisen sopimuksen Dainius Zubruksen kanssa. Cap hitiksi jää 3 miljoonaa jokaiselle vuodelle.

NHL.com - News
Ah, vielä kun Lou saisi Eliasin sainattua johonkin muutaman vuoden pahviin. Clarkson olisi toki mukava pitää, mutta tuntuu jotenkin, että mies hinnoittelee itsensä ulos.

Philadelphia Flyers on ostanut Daniel Brieren ulos, Tampa Bay Lightning teki saman tempun seuran kasvoille Vincent Lecavalierille. Kaipaisikohan Devils näistä kumpaakaan? Briere voisi ymmärtääkseni pelata myös laidassa, mikä olisi iso plussa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Eiköhän tätä Zubrusin sopimusta voi pitää käytännössä varmana, vaikka virallinen vahvistus vielä puuttuu. Sopimus on odotetunlainen ja nyt Devilsillä on taas kiinnitettynä yksi tärkeä palanen lisää hyökkäykseen ja pukuhuoneen musiikillinen linja on seuraavat kolme kautta eurodancea.

David Clarkson taitaa tosiaan olla jo toinen jalka oven ulkopuolella. Tai vähintään Clarkson aikoo katsoa, mitä vapailla markkinoilla on tarjolla. Tämä on kuitenkin hänelle uran paras ja todennäköisesti ainoa tilaisuus rahastaa kunnolla. Mutta, kuten jo avausviestissä tuli spekuloitua, Clarkson voi hyvin hinnoitella itsensä Devilsistä pois.

Vincent Lecavalier kelpaisi toki ilomielin täydentämään joukkuetta, jos hän nyt sattuisi kiinnostumaan Devilsistä, eikä vaatisi ihan mahdottomasti palkkaa.

Danny Brierestä turisin sanasen jo ketjun edellisellä sivulla. Jos Briere ei pyydä älyttömiä ja tyytyy kakkosviulistin rooliin, hän voisi puutteineenkin olla hyvä täydennys hyökkäykseen. Uskoisin, että Devils käy ainakin potkimassa renkaita. Ainakin Philadelphian kiekkomediassa Devilsiä pidetään yhtenä vahvana kandidaattina Brieren uudeksi joukkueeksi, koska hän ei halua muuttaa etäälle perheestään. Briere pystyy hyvinkin pelaamaan laidalla ja mielestäni sopii nimenomaan laituriksi.

Tom Gulittin mukaan Devils on tehnyt qualifying offerit ainakin Jacob Josefsonille ja Adam Henriquelle. Muista rajoitetuista vapaista agenteista Keith Kinkaid ainakin saa sopimustarjouksen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Newarkista kajahtaa kunnon uutispommi. Newjerseyläisen lakimiehen Andrew Barrowayn johtama sijoittajaryhmä on hankkimassa enemmistöosakkuutta ja Jeff Vanderbeek on jäämässä vähemmistöosakkaaksi. Kauppa on uutisen mukaan toteutumassa viimeistään syksyn aikana.

Kysymys Vanderbeekin aseman lujuudesta Devilsin ainoana omistajana on ollut ilmassa läpi kuluneen vuoden, jonka Vanderbeek on ollut seuran ainoa omistaja. On ollut jokseenkin selvää, ettei hän itse kykene, eikä halua maksaa Devilsin areenan lainoja ja muita kuluja, joten sen puolesta uutinen ei yllätä. Sen sijaan nyt näyttää siltä, että Vanderbeek on odotettua todella paljon syvemmässä ahdingossa. Forbesin uutisen mukaan Vanderbeek ei ole pystynyt maksamaan 30 miljoonan edestä escrow- ja eläkemaksuja, vaan Barroway on lainannut rahat.

Vanderbeek onkin yrittänyt löytää lisärahoitusta hakemalla osakkaita seuraan. Vähemmistöosakkaiden etsimisessä kynnyskysymykseksi on äkkiseltään ajateltuna tullut juuri se, ettei Vanderbeek ole halunnut luovuttaa määräysvaltaa seurassa pois eivätkä sijoittajaehdokkaat taas ole kiinnostuneita pelkästä maksumiehen roolista. Niinpä käteen jää vaihtoehdoksi myydä enemmistöosakkuus.

Omistajanvaihdos on (toteutuessaan) lopulta ainoa oikea vaihtoehto Devilsille. Vanderbeek on kaikesta päätellen todella pahassa jamassa, eikä olisi pystynyt maksamaan areenan rakennuslainojen toista osaa, joka erääntyy maksettavaksi ensi vuoden syksyllä. Ja jos uusi omistaja ei osoittaudu läpimädäksi, ja Barrowayn johtama omistajaryhmä tuo lisäpääomaa seuralle, niin tämähän on vain hyvä uutinen.

Muuta pientä

- Tom Gulittin mukaan Dainius Zubrusin kolmevuotisen sopimuksen arvo on 3,1 miljoonaa per vuosi.

- Kesän 2012 kakkoskierroksen varaus Damon Severson on valittu Kanadan 20-vuotiaiden kesäleiritysryhmään. Stefan Matteau sai kutsun Yhdysvaltain joukkueen harjoitusryhmään.
 
Esimerkkejä "lopun ajan tunnelmista":

- Devilsien joukkueesta tasan kolmasosa pelaajista on ykköskierroksen varauksia.

(Ainoastaan pitkään aiemmin heikosti menestyneet Edmonton ja NYI omasivat useampia).

Onko tuo nyt sellainen asia, jolla sopii ylpeillä. Tai jonka perusteella voi paukutella henkseleitä ja todeta, että Devilsillä on asiat helvetin hyvin ja rosteri on huippulupauksia täynnä? Minusta ei voi eikä tuo ykköskierroksella varattujen pelaajien määrä sinänsä kerro mitään jos ja kun potentiaalia ei saada koskaan ulosmitattua.

Yleinen mielipide taitaa kuitenkin olla, että Devilsin prospect pool on koko liigan mittapuulla varsin keskinkertainen. Hyökkäyksen osalta se on jopa surkea. Puhun nyt siis NHL:n ulkopuolisista pelaajista. NHL:n puolella joukkueella on sentään muutamia semilupaavia pelaajia, mutta näistäkin osa alkaa olla menetettyjä tapauksia (parhaana esimerkkinä Tedenby).
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Hyökkäyksen osalta se on jopa surkea. Puhun nyt siis NHL:n ulkopuolisista pelaajista. NHL:n puolella joukkueella on sentään muutamia semilupaavia pelaajia, mutta näistäkin osa alkaa olla menetettyjä tapauksia (parhaana esimerkkinä Tedenby).

Yllättävän vähän arvostusta saa Stamkosin maaliennätyksen murskannut Reid Boucher. Itse pidän miestä kyllä ihan liigatasolla yhtenä mielenkiintoisemmista lupauksista. Mutta mielipideasioitahan nämä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Yleinen mielipide taitaa kuitenkin olla, että Devilsin prospect pool on koko liigan mittapuulla varsin keskinkertainen. Hyökkäyksen osalta se on jopa surkea. Puhun nyt siis NHL:n ulkopuolisista pelaajista. NHL:n puolella joukkueella on sentään muutamia semilupaavia pelaajia, mutta näistäkin osa alkaa olla menetettyjä tapauksia (parhaana esimerkkinä Tedenby).

Ovathan Adam Larsson ja Adam Henrique ihan semilupaavia, mutta eivät tietenkään mitään erityisiä lahjakkuuksia.

Ihan mielenkiinnosta pitää kysyä, että ketkä muut mielestäsi ovat menetettyjä tapauksia kuin Tedenby, ja miten ylipäänsä määrittelet menetyn tapauksen?

Noin vakavasti puhuen, Devilsillä on vahva prospektiosasto puolustuksessa, jossa vahvuutena on nimenomaan se, että NHL:ään on lähiaikoina tyrkyllä useampia isokokoisia ja hyvin liikkuvia pakkeja. Hyökkäyksessä tilanne on taas huomattavasti huonompi. Taustalla on kasvamassa vain pari kolme varteenotettavaa NHL-tason lupausta ja heidän taustalla on koko joukko rajatapauksia, joista saattaa tulla NHL-pelimiehiä tai sitten ei. Sama tilanne on myös maalivahdeissa. Keith Kinkaid ja Scott Wedgewood ovat mahdollisia NHL-vahteja, mutta kummankin kohdalla on vielä liian aikaista sanoa, miten pitkälle tie vie.

Minunkin mielestä Mattias Tedenbyllä alkaa olla aika vastata odotuksiin ja näyttää edistysaskeleita nimenomaan puolustuspelaamisessa. Silti en vielä julistaisi Tedenbyä eilisen lupaukseksi. Hän on kuitenkin vasta 23-vuotias, joten epäonnistujan leiman lyöminen on iänkin puolesta ennenaikaista. Ensi kausi on olennaisen tärkeä näytön paikka ruotsalaiselle, koska ei hänkään loputtomiin saa uusia tilaisuuksia.

Huomisessa varaustilaisuudessa on tärkeää onnistua, koska nyt Devilsillä on mahdollisuus napata uusi kulmakivi joukkueeseen. Devils varaa nyt toisen kerran kolmen vuoden aikana top-10:ssä ja hyvät asemat varaustilaisuudessa tuovat vähän lohtua siihen, että lyhyen ajan sisään kaksi kautta on mennyt vihkoon.

Devils on toki sillä tapaa välikädessä, että ikäluokan kirkkain kärki on todennäköisesti huudettu yhdeksännellä vuorolla. En pitäisi suurena ihmeenä, vaikka Devils kävisi kauppaa ja koettaisi pusertaa joko toisen ykköskieroksen varauksen tälle vuodelle tai ensi vuodelle.

Tom Gulitti teki pari mainiota haastattelua draftin mediatilaisuudesta, jossa oli paikalla kahdeksan huippulupausta. Gulittin kysymyksiin vastailevat Darnell Nurse ja Hunter Shinkaruk. Haastateltavien valinta taisi mennä Devils-kytkyjen kautta. Nursen esikuva on eräs Scott Stevens ja Shinkarukia taas on verrattu Zach Pariseen. Näissä haastatteluissa on myös paljon kommentteja David Contelta ja Lou Lamoriellolta.

Hyvää settiä varaustilaisuuden alla on myös Edmonton Journalin kaksiosainen juttu, jossa David Conte pukee kykyjenetsinnän ja draftaamisen peruselementit arkikielelle.

Conten oleellisin kommentti liittyy siihen, millä perusteilla huomisen ykkösvaraus valitaan. Devilsillä on ilmeinen tarve saada lisää NHL-tason hyökkääjälupauksia, mutta valinnassa painottuu myös se, että pelaaja on (oletettavasti) keskeinen osa joukkuetta vuosien ajan. Conte luonnollisesti toteaa myös, ettei anna valinnassa painoarvoa kiekkomedian spekuloinnille ja rankingeille.

We try to categorize and quantify the value of each particular pick and see where those drop-offs are and try to adjust accordingly. So try to move forward, try to stay where you are or move backwards. Again, there is too much of this talk. It’s great for you and it’s great for the fans, but for those of us who have to make an absolute decision, it’s kind of better to rely on our own knowledge, on our own scouting reports, and our own people and basically sequester ourselves to making the choice that we think is right for the New Jersey Devils.

I suppose that what might be popular with the media, or popular with the fans, or even popular with your coaches sometimes, might not be what we see. This is a pick that will impact, especially when picking ninth, this franchise for a long time to come. It is easier to get caught up in the up-and-down rankings because you are only waiting nine turns, but I also think it’s far more important to pick correctly because you have less room for error.

Conte kertoo myös, mitä ominaisuuksia hän haluaa varattavilta pelaajilta. Ei ole yllättävää, että Devilsiin haetaan tunnollisia ja työteliäitä joukkuepelaajia. Conten mukaan on erittäin tärkeää, että pelaajalla on myös kyky käsitellä paineita ja venyä ratkaisuhetkillä. Toisaalta Conte esikuntineen hakee myös projekteja, joista voidaan muokata Devilsin tarpeisiin sopivia pelaajia. Edellä mainittu Mattias Tedenby on hyvä esimerkki tällaisesta varauksesta. Huippuluokan yksilötaidosta huolimatta hän on monivuotinen projekti, koska hänen pelaamisensa kiekottomana ja puolustussuuntaan kaipaa edelleen hiomista. Muita hyviä esimerkkejä pitkistä projekteista ovat Eric Gelinas ja Reid Boucher, jotka olivat varaushetkellä, ja ovat edelleen, huimalla potentiaalilla siunattuja raakileita.

You brought up character earlier, how do you evaluate character from one player to the next from year to year?

With difficulty, but players that play under pressure, players that elevate their games in the most important situations, players that work the clock and the score and they play for the team, I think those are things that are trademarks of players that have survived and prospered with the Devils. We’ve not had a lot of players that put “I” before the team and we’d like to keep it that way. Again, how do you make that happen? Well you don’t, but often if you have enough players of that great character, everyone follows suit.

If you have people that are selfish and are into it for individual things, well, other players will follow suit in that regard, too. So it is an important thing, the contagious element of your team and how that will impact your guys. Are your older players nurturing and do they want young players to be better or do they consider them to be threats to their own security? There are a myriad of factors that really have to be handled often when the players arrive in the NHL or arrive in your organization.

But, me personally, I want to give the raw material to our coaching staff and the management that we can make the appropriate trade if we need to, that we can give them the appropriate types of players to be successful. It’s never been an exact science, and it never will be an exact science, but it’s exciting.

Conten turinat

Toivelistani kärjessä on kiekollinen sentteri, koska nyky-NHL:ssä tahtoo olla niin, että sentterit on kasvatettava itse. Elias Lindholm tai Sean Monahan ovat kirkkaimmat haavekuvat, mutta myös Bo Horvat ja Alexander Wennberg voisivat hyvin tulla kysymykseen, jos ajatellaan pelkkää pelipaikkaa. Tämä nelikko erottuu näin maalikon silmin ominaisuuksiltaan juuri sellaisina, joita Devils haluaa.

Ja sitten tämä pakollinen disclaimer: Pelipaikka ei tietenkään saa olla itseisarvo, vaan luonnollisesti paras pelaaja on otettava, oli tämä sitten puolustaja, hyökkääjä tai maalivahti. Ja toisaalta, kyllähän tuo pakiston prospektiosasto olisi entistä lupaavampi, jos joukkoon liittyy esimerkiksi Darnell Nurse tai Rasmus Ristolainen.

Tosin lopultahan tässä käy niin, että Devils varaa myös tänä vuonna fanien inhoaman pelaajan jälkikasvua. Eli Max Domi on Devilsin ykkösvaraus ja hän saa kaiken kruunuksi vetää päälleen numeron 13, jota Lamoriellon Devilsissä ei käytetä. Tosin Lou voisi aivan hyvin käyttää myös blancoa paitaa ja vedota vaikka siihen, etteivät paidat ehtineet painosta ajoissa...

PS. Onnittelut Martille pääsystä kansikuvapojaksi. Expertin kotiin pelejä hankitaan arvatenkin vähintään yksi kappale jokaiseen huoneeseen ja kaksi kesämökille. :)
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
Devils vaihtoi 9.vuoronsa Cory Schneideriin. Nyt saatiin Brodeurin seuraaja halvalla. Kaveri on jo näyttänyt kykynsä NHL:ssa. Kelpaa mulle!
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Ja niin kuin piti olla varmaa, ettei Devils varaa tänä vuonna, varsinkaan näin korkealla, maalivahtia.

Lou ei ole koskaan pelännyt tehdä isoja kauppoja ja tämä on jälleen sellainen. Tuskin kovin moni GM kauppaisi omaa top10-varaustaan omassa draftissaan. Ensitunnelmat diilistä ovat loistavat. Valmis ykkösveskari 9. vuorolla. Kuulostaa liiankin täydelliseltä.

Mutta mitä tapahtuu Hedbergille? Brodeuria ei liikuteta Devilsistä mihinkään, joten Hedbergin on kaiketi lähdettävä. Hänellä on NTC, mutta eiköhän se sieltä neuvotteluilla lähde.

Lou se vaan osaa yllättää.
 

Pioneeripoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Sapko, Lufc
Ainahan sitä voi treidata Schneiderin eteenpäin. Vaikka se epätodennäköistä olisinkin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Don Lou hallitsee myös draaman kaaren. Mikä olisikaan parempi paikka julkistaa Martyn seuraaja kuin varaustilaisuudessa omalla kotiareenalla.

Lou Lamoriello on kevään ja alkukesän aikana vihjaillut, että muutokset ovat mahdollisia. Ja nyt tosiaan the GM teki taas kerran kylmäpäisen ratkaisun vaihtamalla draftin yhdeksännen varausvuoron valmiiseen pelimieheen. Schneider on maalivahti parhaassa iässä ja valmis ottamaan torjuntavastuun Martyn jälkeen.

Olen ollut vastahankainen korkean profiilin maalivahtihankinnan suhteen juuri siksi, että Martyn jälkeen maalin suulle astuva maalivahti (Schneider) joutuu sietämään vertailua Martin Brodeuriin ja vastaamaan todella korkealla oleviin odotuksiin. Tämän vuoksi kannatin ajallista etäisyyttä Brodeurin aikakauteen ja väliaikaisratkaisua hoitamaan ykkösmaalivahdin tonttia.

Silti, paha tästä kaupasta on olla pahoillaan. Devils on ainakin lyhyellä aikavälillä kaupassa voittaja, koska punamustat saivat valmiin pelimiehen varausvuoroa vastaan, eikä Canucksiin tarvinnut lähettää yhtään NHL-pelaajaa tai junioripelaajaa.

Moose Hedberg on tämän kaupan sijaiskärsijä ja hänen osakseen tullee treidi, jos hän ei sitten tyystin lopeta uraansa. Uskoisin, että kiinnostusta Hedbergiä kohtaan löytyy, ja että Lamoriello löytää myös Hedbergille sopivan seuran.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Moosella on ainakin CapGeekin mukaan NTC ja tuskin haluaa enää muuttaa vanhoilla vuosilla uuteen seuraan.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Aivan loistava kauppa, olenkin viimeiset pari vuotta odotellut, että milloinka Devilsin maalivahtirintamalla tapahtuisi jotain tällaista, kun ei noista omista maalivahtivarauksista ilmeisesti mitään sateentekijöitä ole luvassa (?). Schneiderillä ei ole lainkaan huonot mentorit toimineet maalivahtiparina, Luongokin on kaikesta parjauksestaan huolimatta rautainen ammattilainen, ja nyt jos vielä pääsee kauden/pari pelaamaan Martyn kanssa niin ei voi valittaa. Lahjoja ja potentiaalia löytyy, ja toisin kuin vasta varatulta junnulta, myös jo hieman niitä näyttöjä ihan aikuisten peleistä. Hatunnosto Loulle täältä suunnalta.
 
Yllättävän vähän arvostusta saa Stamkosin maaliennätyksen murskannut Reid Boucher. Itse pidän miestä kyllä ihan liigatasolla yhtenä mielenkiintoisemmista lupauksista. Mutta mielipideasioitahan nämä.

Todettakoon, että tuo Stamkosin henk.koht. maaliennätys ei ole mikään Kanadan junioriliigojen tai edes OHL:n ennätys. 62 maalia yhdellä kaudella OHL:ssä on kuitenkin ihan merkittävä saldo ja asettaa ainakin jonkinlaisia odotusarvoja Boucherin NHL-uraa kohtaan. En minä häntä silti minään varmana NHL-pelaajana osaa pitää. Suhteellisen pienikokoinen 4. kierroksella varattu pelaaja kuitenkin kyseessä, mutta komeat tilastot kieltämättä tältä kaudelta junnuissa (62+33).

Nämä ovat niitä kuuluisia mielipide-eroja, mutta en tosiaan itse odota Boucherista NHL:n kärkiketjujen pelaajaa. Silti hän on Devils-prospecteista Matteaun jälkeen mielenkiintoisin mitä hyökkääjiin tulee. Pitkä projekti kuitenkin kyseessä. Ja ehkä tämä kertookin kaiken organisaation syvyydessä hyökkääjistön osalta mitä NHL:n ulkopuolisiin pelaajiin tulee.

Ovathan Adam Larsson ja Adam Henrique ihan semilupaavia, mutta eivät tietenkään mitään erityisiä lahjakkuuksia.

Ihan mielenkiinnosta pitää kysyä, että ketkä muut mielestäsi ovat menetettyjä tapauksia kuin Tedenby, ja miten ylipäänsä määrittelet menetyn tapauksen?

Niin no miten kukin sitten määrittelee erityisen lahjakkuuden. Larssonin nyt tottakai on huippulupaus, onhan hän oman draftinsa 4. varattu pelaaja. Adam Henriquen tuntee jokainen, mutta hänelläkin on vielä paljon todistettavaa. Näiden takaa ei NHL:n ulkopuolelta ole mitään varmoja NHL:ssä breikkaavia nimiä ole montaa tulossa. Jon Merrill on mielenkiintoinen ja tullee breikkaamaan ennemmin tai myöhemmin kuten myös jo aiemmin mainitsemani Matteau, mutta entäpä muita? Blake Pietila alempiin ketjuihin duunariksi ja Scott Wedgewood mahdollisesti Schneiderin backupiksi jonain päivänä. Larssonin ja Merrillin taakse puolustukseen Urbom tai Gelinas. Siinäpä ne sitten olivatkin.

En vielä tuominnut noita mainitsemiasi pelaajia menetetyiksi, mutta sanoin, että alkavat olla menetettyjä. Toisin sanoen tuleva kausi näyttää miten Devils-uran kanssa käy. Tedenby (kuten mainitsinkin) on hyvä esimerkki tästä. Samaan kastiin laittaisin myös toisen ruotsalaisen eli Jakob Josefsonin, joka nuoresta iästään huolimatta on pelannut jo 3 kautta NHL:ää eikä kehitys ole ollut odotetunlaista (vai odotinko liikoja?). Loppukausi oli Josefsonilta parempia, jotain aineksia on, mutta vähitellen pitää alkaa tapahtua. Mike Hoeffelin voi kai jo tuomita menetetyksi lupaukseksi?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tänään tajuntaan iski voimakkaammin kuin kertaakaan tähän asti ajatus Martyn aikakauden päättymisestä. Vielä ensi kausi ja sitten ehkä toinen.

Cory Schneiderin hankinta on vastaus maalivahtikysymykseen ja samalla myös osaltaan seuran tulevaisuden suunnitelmiin. Varsinkin, jos Schneider sitoutuu Devilsiin nykyisen sopimuksensa jälkeen, punamustilla on pitkälti koossa ne avainmiehet, joiden ympärille joukkue kootaan.

Pelillisesti Schneider tuo välittömästi vakautta maalivahtipeliin. Martin ikä ja pelityyli ovat vaatineet veronsa. On todennäköistä, että ensi kaudella jotain menee rikki Brodeurin kropassa, jolloin Schneider saa tilaisuutensa ottaa ykkösveskarin tontti haltuunsa. Yksi viime kauden epäonnistumiseen johtaneita syitä oli, että nelikymppisen Brodeurin palautuminen hyvään pelivireeseen kestää huomattavasti kauemmin kuin vielä muutama vuosi sitten ennen loukkaantumiskierteen alkua. Eikä Johan Hedbergin varaan ei voi laskea menestystä, yhtään mitään häneltä pois ottamatta. Realiteetit on vain tunnustettava.

Keskeisin, ja luonnollisesti pitkäkestoisin, vallanvaihdon mukana tuleva muutos lienee kuitenkin Devilsin pelitavan väistämätön uudistuminen. Martin Brodeur on 20 vuoden ajan katkonut enimmät rännikiekot ja helpottanut pakkien työsarkaa huomattavasti, mutta tämä ylellisyys on loppumassa. Tässä muutoksessa on paljon pohdittavaa alkaen siitä, aikooko Devils ajaa sisään uuden aikakauden puolustajia jo alkavalla kaudella, vai vieläkö mennään sananmukaisesti vanhalla rungolla.

Muutama sananen vielä muista eilisillan varauksista

Devils hankki odotusten mukaisesti pari varausvuoroa lisää. Se hankki Phoenixilta 3. kierroksen varausvuoron ja Kingsiltä 7. kierroksen varausvuoron. En ole hirveän syvällisesti perehtynyt varsinkaan myöhempien kierrosten nimiin, joten kovin vahvaa analyysiä ei kannata odottaa.

2. kierros, 42. vuoro
puolustaja Steve Santini
USNTDP


Devils tosiaan treidasi toisella kierroksella kolme pykälää alaspäin ja sai vaihdossa Phoenixin kakkos- ja kolmoskierroksen vuorot. Toisen kierroksen vuoron Devils käytti taas yhteen isokokoiseen puolustajaan. Vielä kaiken lisäksi fyysiseen peruspakkiin.

Steve Santini täydentää kuitenkin mukavasti Devilsin puolustuspään nuoriso-osastoa, josta on ehkä vielä puuttunut potentiaalinen, fyysinen shutdown-puolustaja. Seth Helgeson, Brandon Burlon ja Alexander Urbom ovat jokseenkin kallellaan tähän rooliin, mutta ovat kaikki enemmän tai vähemmän kahdensuunnan puolustajia, kun taas Santini on puolustuspelaamisen erikoisosaaja. Lisäksi hänestä huokuvat oikeanlainen asenne ja johtajaominaisuudet.

Varaus on jälleen tutusta ja turvallisesta jenkkien maajoukkueen kehitysohjelmasta, josta Devils on viime vuosina poiminut muun muassa Jon Merrillin, Stefan Matteaun ja Reid Boucherin. Santinin varaus on satsaus pidemmälle tulevaisuuteen. Häntä tuskin nähdään vielä vuosiin Devilsissä, vaan hän kulkee ensin yliopistosarjan kautta.

Santinin kommentit

3. kierros, vuoro 73
keskushyökkääjä Ryan Kujawinski,
Kingston, OHL


Devils käytti kolmannen vuoronsa sentteri Ryan Kujawinskiin. Tämä varaus joko poikii kovan pelimiehen NHL:ään tai pistekuninkaan Itävaltaan. Joissain vanhemmissa ennakkoarvioissa Kujawinski keikkui jopa ykköskierroksen varauksena, mutta huonosti sujunut alkukausi laski hänen osakkeitaan.

Kujawinski tuo hyökkäysosastolle lisää kokoa, luovuutta hyökkäyspeliin ja luisteluvoimaa. Hänen heikko kohtansa on ailahtelevuus, josta muistutetaan kaikissa pelaaja-analyyseissä. Lisäksi hänen pitäisi hyödyntää fyysiset avunsa paremmin.

Varauksena tämä menee samaan osastoon Reid Boucherin ja Blake Colemanin kanssa. Kaikilla on reilusti potentiaalia, mutta tulevaisuus NHL:ssä vaatii usemman vuoden ajan kovaa työtä ja heikkouksien hiomista.

Kujawinskin turinat

4. kierros, vuoro 100
Vasen laitahyökkääjä Miles Wood
Noble and Greenough High school


Devilsin neljännen kierroksen varaus on vedetty ranking-listojen ulkopuolelta. Wood oli arvioitu ennen varaustilaisuutta sijalle 138 pohjoisamerikkalaisista kenttäpelaajista.

Joku tarkkasilmäinen hfboardsilla oli huomannut, että Wood varattiin samasta high schoolista kuin Mark Fayne, joten eiköhän tässäkin ole taustalla Lamoriellon ja Conten henk. koht. suhteet. Ja onhan Miles Wood tietty ex-pelimies Randy Woodin poika.

6. kierros, vuoro 160
vasen laitahyökkääjä Myles Bell
Kelowna, WHL


Tästä voi syntyä hieno tarina. Uusi alku Myles Bellille, joka ajoi kaksi vuotta sitten pahan kolarin, jossa hänen tyttöystävänsä menehtyi. Varsinkin tästä näkökulmasta yli-ikäisen Bellin varaaminen oli juuri sellainen valinta, joista Lamoriellon Devils tunnetaan.

Viime vuonna Devilsin varaaman Damon Seversonin joukkuetoveri Bell on hiljattain siirtynyt puolustajan paikalta laitahyökkääjäksi ja hän tykitteli hyvät tehot (38+55) männä kaudella WHL:ssä.

7. kierros, vuoro 208
maalivahti Anthony Brodeur
Shattuck-St. Marie


Silkkaa tunnettahan tämä on. Videoklippi kertoo kaiken tarpeellisen.

Kiitos myös Kingsin GM Dean Lombardille, joka ystävällisesti antoi tämän vuoron vaihdossa vuoden 2015 7. kierroksen varausvuoroon.

Muuta pientä

Dainius Zubrus vahvisti tänään jo aiemmin uutisoidun jatkosopimuksen. Tom Gulittin ja Rich Cheren mukaan myös Patrik Eliaksen ja Peter Harroldin jatkosopimukset alkavat olla varmoja. Lou Lamoriello Eliaksen sopimustilannetta näin:

Patrik, I think it’s very close, Lamoriello said of re-signing the Devils’ all-time leading scorer. I think we’ll have that worked out.

David Clarkson sen sijaan on lähdössä vapaille markkinoille, eli toisin sanoen Devils ei aio lähteä huutokauppaan mukaan. Hyvä niin, maksakoon jokin toinen seura hänestä viisi miljoonaa kaudessa, tai mitä nyt haluaakaan pulittaa.

Moosella on ainakin CapGeekin mukaan NTC ja tuskin haluaa enää muuttaa vanhoilla vuosilla uuteen seuraan.

Kirjoitin eilen hätäpäissäni vähän huonosti ajatukseni auki. Hedbergin pelit Devilsissä ovat joka tapauksessa pelatut ja hänen vaihtoehtonsa ovat joko siirto toiseen seuraan, sopimuksen ulosostaminen tai uran päättäminen. Bisnes on kovaa. Moose on kaikkien suuresti arvostama ja suorastaan rakastettu pelaaja niin seurajohdon, pelaajien kuin fanienkin parissa, mutta hänen on siirryttävä syrjään.

Hedbergillä on toki no trade -pykälä ja hän on luonnollisesti haluton lähtemään minne tahansa. No trade -pykälästä luopuminen tuskin muodostuu kynnyskysymykseksi, jos hän haluaa vielä jatkaa uraansa, ja sopiva joukkue löytyy. Sopivalla kaupalla tarkoitin sitä, että Lamoriello kartoittaa markkinat ja tarjoaa näistä vaihtoehdot Hedbergille. Moosen viime kausi oli melko heikko, mutta luulisi jonkin seuran kelpuuttavan hänet kakkosveskaksi pelaamaan noin 20-25 ottelua. Jos kuu ja tähdet taivaalla asettuvat suotuisasti, Hedberg pelaa ensi kaudella Islandersin kakkosveskana. Ei siksi, että Isles olisi huono vaihtoehto, vaan siksi, että tällöin Hedbergin perhe voisi edelleen asua nykyisessä kodissaan.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cory Schneider oli hyvä hankinta. Olihan se jo aikakin hankkia uusi maalivahti.
Martin Brodeur on edelleenkin hyvä, mutta parhaat vuodet ovat jo takana, eikä
hänen kroppansa enää kestä suuria pelimääriä. Ensikausi saattaa hyvinkin jäädä legendan viimeiseksi.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Niin no miten kukin sitten määrittelee erityisen lahjakkuuden. Larssonin nyt tottakai on huippulupaus, onhan hän oman draftinsa 4. varattu pelaaja. Adam Henriquen tuntee jokainen, mutta hänelläkin on vielä paljon todistettavaa.

Tarkoitukseni ei nyt ollut ohjata keskustelua käsitteiden määrittelemiseen. Tartuin vain alkuperäiseen kommenttiisi siitä, että Devilsillä on NHL-ryhmässään sentään muutama semilupaava nuori.

Adam Henrique on tehnyt poikkeuksellisen sulavan siirtymän juniorisarjoista NHL:ään. Keväällä 2010 Henrique loisti Memorial Cupissa Taylor Hallin rinnalla ja yhden AHL:ssä vietetyn kauden jälkeen hän nousi heti tulokaskaudella merkittäväksi vastuunkantajaksi pelaamaan vastustajan parhaita vastaan. Loukkaantumisen rikkoma viime kausi oli toki täynnä ylä- ja alamäkiä. Silti on perusteltua sanoa, että Henrique on enemmän kuin semilupaava nuori pelaaja.

Larsson ja Henrique ovat tietenkin vielä kaukana valmiista pelimiehistä ja kumpikin on kärsinyt kasvukivuista ja ailahdellut niin kuin nyt nuoret pelaajat ailahtelevat. Silti kummastakaan ei tahoillaan uskoisi, että heillä on allaan vain kaksi kautta NHL:ssä.

Näiden takaa ei NHL:n ulkopuolelta ole mitään varmoja NHL:ssä breikkaavia nimiä ole montaa tulossa. Jon Merrill on mielenkiintoinen ja tullee breikkaamaan ennemmin tai myöhemmin kuten myös jo aiemmin mainitsemani Matteau, mutta entäpä muita? Blake Pietila alempiin ketjuihin duunariksi ja Scott Wedgewood mahdollisesti Schneiderin backupiksi jonain päivänä. Larssonin ja Merrillin taakse puolustukseen Urbom tai Gelinas. Siinäpä ne sitten olivatkin.

Hyökkäyksessä on hiljaista Matteaun, Boucherin ja Pietilan jälkeen, se tiedetään. Scott Wedgewoodin ja Keith Kinkaidin tulevaisuudesta on liian aikaista sanoa oikeastaan mitään. Aika näyttää, miten nämä kaksi kehittyvät. Puolustuksessa sen sijaan tilanne on kaikkea muuta kuin huono, sillä puolustuksessa on paljon potentiaalisia NHL-lupauksia ja nimenomaan erilaisiin rooleihin. Merrill, Gelinas ja Urbom ovat lähimpänä NHL-paikkaa, mutta heidän lisäkseen Devilsillä on puolen tusinaa puolustajalupausta, joilla on vähintään kohtuullisesti NHL-potentiaalia. Damon Severson on melko korkean profiilin NHL-prospekti ja mahdollinen nimi Kanadan kaksikymppisten MM-joukkueeseen. Seth Helgeson, Brandon Burlon ja Curtis Gedig taas ovat pienemmän, puolustavan roolin lupauksia.

Kaikki eivät tietenkään breikkaa NHL:ssä, mutta puolustukseen Devilsillä on tulevien 1-3 kauden aikana tyrkyllä useampi nimi.

En vielä tuominnut noita mainitsemiasi pelaajia menetetyiksi, mutta sanoin, että alkavat olla menetettyjä. Toisin sanoen tuleva kausi näyttää miten Devils-uran kanssa käy. Tedenby (kuten mainitsinkin) on hyvä esimerkki tästä. Samaan kastiin laittaisin myös toisen ruotsalaisen eli Jakob Josefsonin, joka nuoresta iästään huolimatta on pelannut jo 3 kautta NHL:ää eikä kehitys ole ollut odotetunlaista (vai odotinko liikoja?). Loppukausi oli Josefsonilta parempia, jotain aineksia on, mutta vähitellen pitää alkaa tapahtua. Mike Hoeffelin voi kai jo tuomita menetetyksi lupaukseksi?

Mattias Tedenbyn kohdalla on toki paljon kysymyksiä, koska hän ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaa NHL:ssä ja hän oli päättyneellä kaudella pettymys. Silti, lahjakkuudestaan huolimatta Tedenby tiedettiin myös projektiksi. Olen siitä samaa mieltä, että alkavalla kaudella Tedenby on vedenjakajalla. Nyt hänellä alkaa neljäs kausi Devilsin organisaatiossa ja edistystä pitäisi alkaa tulla. Paljon riippuu siitä, miten vahva Tedenby on tätä nykyä henkisesti ja miten hän käsittelee paineet pelipaikan vakiinnuttamisesta. Parilla edellisellä kaudella hän on vajonnut täysin varjojen maille.

Jacob Josefsonin kohdalla kehitys on junnannut paikallaan lähinnä toistuvien loukkaantumisten vuoksi. Hän ei ole pystynyt pelaamaan vielä yhtään täysipainoista kautta Pohjois-Amerikassa. Hänen kohdallaan tähtäin on kaudessa 2014-2015, jos ja kun hän toivottavasti pysyy ensi kaudella tarveenä ja saa viimein pelattua kokonaisen kauden.

Mike Hoeffel nyt ei ole koskaan ollut mitenkään korkean profiilin lupaus, eikä hänestä ole perusteltua puhua menetettynä tapauksena ainakaan samassa yhteydessä nimekkäiden ykkösvarausten kanssa. Jos näitä menetettyjä lupauksia halutaan nostaa esiin, niin Matt Corrente ja Jeff Frazee täyttävät tunnusmerkit.

Muuta pientä

- Peter Harrold on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen. Harroldin palkka on 800 000 taalaa kaudessa.

- Devils on tehnyt qualifying offerit kaikille muille rfa-pelaajille, paitsi Matt D'Agostinille ja AHL-kovanaama Jean-Sebastian Berubelle.
 
dali,

Olemme siis oikeastaan periaatteessa samaa mieltä kaikesta mitä Devilsin prospect-osastoon tulee. Puolustuksessa löytyy syvyyttä ja sitä kärkiosaamistakin tulevaisuudessa, mutta hyökkäys on pelottavan ohut. Samaten maalivahtiosastolle on parikin lupaavaa nimeä tunkemassa ylös.

Se mitä halusin sanoa ja mihin tartuin oli se, että mielestäni joukkueen prospect pool on kuitenkin kokonaisuudessaan varsin keskinkertainen ja koko liigan mittapuulla pohjasakkaa. En sano, että huonoin, mutta huonoimmalla kolmanneksella kuitenkin. Tätä nimimerkki apulais-GM yritti sanoa, mutta hänet jonkun kirjoittajan toimesta tyrmättiin täysin mihin sitten itse vastasin. No kyseinen nimimerkki ei ole sen jälkeen ollut vastaamassa ketjussa, joten en sitten tiedä mikä hänen todellinen ajatuksensa oli.

PS. Mike Hoeffelin nostin esiin oikeastaan vain siksi, että hän oli aikanaan Devilsin 2. kierroksen varaus ja häntä korkeammalla Devils on varannut vuoden 2004 jälkeen vain 5 hyökkääjää (Matteau, Josefson, Tedenby, Cormier ja Bergfors). Ei nyt tietenkään mikään pomminvarma NHL-pelaaja varauksen aikoihin, mutta jotain odotuksia hänelle kaiketi asetettiin kun noinkin korkealla varattiin.
 

Daroth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils
Tom Gulitti: Johan Hedberg is on waivers today. Not bought out yet, but will be.

Jälkeen päin on helppo jossitella, mutta tämä liike oli sinänsä arvattavissa jo silloin, kun Cory Scheider saapui Devilsin maalivahtiosastolle. Guilitti kertoo myös twiiteissään että Hedbergiä oltaisiin yritetetty siirtää toiseen seuraan, mutta kauppoja ei ole jostain syystä saatu aikaiseksi.

Tom Gulitti Three years, $16.5 million total ($5.5 AAV) for Patrik Elias' new deal with Devils.

Todettakoon myös että Patrik Elias on tehnyt jatkosopimuksen Devilsin kanssa. Tämä on erittäin tärkeä sopimus ensi kautta ajatellen, sillä Devilsillä on nyt samantyyppiset lähtökohdat rakentaessaan hyökkäysketjuja kaudelle 2013 - 2014.

David Clarksonin on päättänyt hylätä Lamoriellon ehdottaman "substantial offerin". Henkilökohtaisesti en laske juurikaan painoarvoa sille, että Clarkson päätti jättää allekirjoittamatta Lamoriellon tarjoaman sopimuksen. Tynkäkaudella tehdyt 10 maalia 10 päivässä, jonka jälkeen täydellinen jäätyminen ei juuri hetkauta Devilsiä maalimäärien osalta suuntaan eikä toiseen. Allekirjoittanut voi kuitenkin rehellisesti myöntää, että tunneside Clarksoniin on kerinnyt muodostua hänen Devils-vuosien aikana. Ehkä sen takia olisin kaivannut Clarksonia myös ensi kauden joukkueeseen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Todellinen seuraikoni Pyhä Patrik jatkaa todennäköisesti uransa loppuun punamustissa. Kolmevuotinen, 16,5 miljoonan arvoinen diili pitää Eliaksen hyvin palkattuna, mutta jos terveys vain kestää, Elias jatkanee uransa loppuun saakka tehokkaana ja monikäyttöisenä pelaajana.

Olisi ollut haikeaa ja suorastaan outoa katsella Pattya minkään muun joukkueen väreissä. kolmen vuoden päästä numeron 26 voi sitten nostaa Prudential Centerin kattoon.

To Lou, all my teammates and Devils’ fans, I’m excited to sign a new contract and be back with New Jersey. This year marks my 17th year with the Devils and it’s very special to be a member of one organization for my entire career. We’ve shared some great moments together and I look forward to working with everyone to create new ones. Go Devils

Johan Hedbergin kohtaloksi tulee sitten sopimuksen ulososto, kun sopivaa joukkuetta ei löytynyt. Varmaan Hedbergiä kohtaan sinänsä olisi ollut kiinnostusta, mutta mies itse on perhesyiden vuoksi haluton siirtymään viettämään matkalaukkuelämää. Kuten monessa yhteydessä on todettu, Moose on viimeinen henkilö, kelle toivoisi näin kovaa kohtaloa. Arvostettu ja pidetty joukkuetoveri on liikaa käytetty ilmaus, mutta Hedberg on tämän määritelmän ruumiillistuma.

Vapaiden agenttien markkinoiden hulluutta kuvaa täydellisesti, että David Clarkson voi todella saada Eliasta suuremmat vuositulot.

Mängimies,

mun tarvii varmaan vähän vielä avata ajatteluni taustaa, koska se jäi tekemättä aikaisemmissa viesteissäni. Meillä ei tosiaan ole varmasti hirveästi toisistaan poikkeava käsitys Devilsin nuorista pelaajista sinänsä, mutta luulen, että annamme kumpikin nuoriso-osastolle erilaisen painoarvon. Tai ainakin tällaisen kuvan sain viesteistäsi.

Lou Lamoriellon Devils on aina rakennettu veteraanien ympärille. Seuran kulttuuri nojaa vahvasti siihen, että kokeneet pelaajat näyttävät omalla esimerkillään nuoremmille mitä on olla kiekkoammattilainen ja mitä tarkoittaa edustaa Devilsiä. Usein myös unohtuu, että Devilsissä on myös jatkuvasti ajettu sisään nuoria pelaajia. Nythän Devilsissä on nuorisopainotteisin joukkue noin 15 vuoteen, kun NHL-ringissä on puolen tusinaa 20-23-vuotiasta pelaajaa. Tämä on suurin määrä aloittelevia NHL-pelaajia sitten Eliaksen, Sykoran, Brylinin, Pandolfon, Sullivanin ja kumppaneiden peliuran alkuvaiheen 1990-luvun jälkimmäisellä puoliskolla.

Mielestäni nuorten pelaajien suuri määrä ei ole itseisarvo. Nuoriso-osaston syvyys on tietysti sinänsä arvokasta ja jatkuvuuden kannalta on tärkeää, että NHL-joukkueeseen vuosittain tarjolla pari kolme nuorta pelaajaa. Usein näissä arvioissa vain unohtuu, että suurin osa näistä nuorukaisista tekee tulosta vasta monen vuoden kuluttua, jos silloinkaan. Laajasta prospektiringistä ei ole mitään hyötyä, jos pelaajia ei ajeta oikealla tavalla (lue: maltilla) sisään. Kun puhutaan Devilsin tulevaisuudesta, paljon tärkeämpää on kiinnittää huomio NHL:ssä läpimurtoa yrittäviin pelaajiin, koska heidän onnistumisensa lopulta vaikuttaa organisaation suuntaan paljon enemmän kuin se, minkä sijoituksen joukkueen prospektit saa jollain listalla. Lisäksi Lamoriellon Devils tekee tunnetusti kauppaa niin, että nuoria pelaajia ja varausvuoroja vaihdetaan veteraanipelaajiin. Tämä osaltaan vaikuttaa siihen, miten paljon nuoria pelaajia ylipäänsä organisaatiossa on.

Tästä voi myös hyvin päätellä, etten anna hirveästi painoarvoa näille erilaisille prospektilistauksille, koska sellaisenaan ne eivät anna kovin syvällistä kuvaa joukkueiden tilanteesta ja loppujen lopuksi kyse on pelaajista, jotka eivät ole vielä ammattilaisympyröissä todistaneet mitään. Esimerkiksi Hockeysfuturen ranking-listat ovat vertailukelvottomia, koska arvioissa vedetään usein vahvasti kotiinpäin. Vielä pari vuotta sitten Devils teki vahvaa nousua tällä samaisella Hockeysfuturen listalla, mutta nyt Larsson, Henrique, Josefson ja kumppanit eivät enää täytä listan kriteerejä, jolloin listasijoitus luonnollisesti laskee ja faktat sopivasti valiten voidaan apulais-GM:n tapaan sanoa, että tulevaisuus näyttää synkältä.

Kuten aiemmissa viesteissä olemme molemmat todenneet, Devilsillä on kova tarve saada joukkueeseen lisää nuoria hyökkääjiä kasvamaan korkoa pitkän aikavälin tulevaisuutta varten ja tuomaan tervettä kilpailua pelipaikoista. Organisaation puutteista huolimatta en pidä vuoden 2013 tilannetta kuitenkaan erityisen huonona siitäkään syystä, että joitain vuosia sitten Devilsillä ei todella ollut nuoria pelaajia AHL:ssä eikä oikein edes junioreissa. Vuosituhannen vaihteen surkea draftaus ja varausvuorojen kauppaaminen johtivat siihen, että joskus vuonna 2007 Matt Corrente oli organisaation paras ja suurin piirtein ainoa NHL-lupaus. Tuolloin keskustelu epävarmasta tulevaisuudesta olisi ollut hyvinkin perusteltua.

Cory Schneiderin hankinta on malliesimerkki Lou Lamoriellon tavasta rakentaa joukkuetta ja miten yhdellä pelaajahankinnalla jonkin osa-alueen pelaajahierarkia voidaan saada tasapainoon. Olisi ollut täysin mahdoton ajatus, että organisaation ainoat varteenotettavat maalivahtilupaukset Kinkaid ja Wedgewood olisi heitetty tuleen Brodeurin aikakauden jälkeen. Nyt näiden kahden kehitykselle on tullut työrauha, kun Schneider kantaa ykköstorjujan vastuun.

Eliaksen ja Zubrusin jatkosopimukset määrittivät aikataulun hyökkäyksen vastuunkantajien uusimiselle. Seuraavien 2-3 kauden aikana katsotaan, kuka tai ketkä nousevat esimerkiksi nuorten hyökkääjien joukosta (Henrique, Loktionov, Josefson, Tedenby ja varauksin Matteau) joukkueen ytimeen kantamaan vastuuta. En usko, että 2-3 vuoden päästä Devilsin organisaatio varsinaisesti pullistelee nuoria lupauksia, mutta uskon vahvasti siihen, että joukkueen sukupolvenvaihdos on onnistunut niin, että seuran nuorilla pelaajilla on edelleen hyvät edellytykset kasvaa vastuunkantajiksi NHL:ssä.
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
Clowe ja Olesz hankittiin Devilsiin tänään. Olesz aika riskitön hankinta 1 milj. $ / 1 vuosi. Clowen sopimus vähän pelottaa, kun ottaa huomioon miehen rikkonaisen viime kauden. Toki on tehnyt aikasemmin ihan hyvin pisteitä, mutta 4,85 milj. $ / 5 vuotta on aika kova hinta kaverista. Paljon ollut puhetta, että miehen vauhti ei meinaa riittää änäriin. Tykkään pelaajasta, mutta hinta oli tosi kova. Noh, toivotaan että saa kesän aikana siivet ja näyttää meikäläiselle keskisormea.

Tuli vielä Michael Ryder 3,5 milj. $ kausi / 2 vuotta. Ihan hyvät fiilarit tästä hankinnasta. Mies tekee todennäköseisesti sen 40-50 pinnaa kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Jep, Clowen sopimus ihmetyttää täälläkin. Miksi ihmeessä tuollaiselle kaverille tehtiin noin pitkä ja rahakas sopimus? Eikö Clarksonia saatu jäämään tuolla summalla, vaan piti ottaa ihan outo kortti sen tilalle? Ryderista on varovaisen positiiviset fiilikset, Olesz on taas aika riskitön hankinta tuolla hintaa.

Mutta koska viimeksi Devils on laittanut noin paljon rahaa palamaan Free Agent Frenzyn eka päivänä? :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös