New Jersey Devils 2011-2012

  • 127 312
  • 315

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Nyt on mielenkiintoinen drafti ohitse ja on aika katsastaa mihin Conte ja Lou sormensa työnsi.

Ensimmäisenä varattu Adam Larsson oli, kuten kaikki tietävät, juuri se mitä Devils draftista haki. Kaiken kaikkiaan Larssonin saamisessa Devils-paitaan oli tuuria mukana todella paljon. Ensimmäiseksi se, että Devilsillä oli draft lotteryssa 3,6%:n mahdollisuus voittaa tuo palkinto, joka kuitenkin kaiken järjen vastaisesti tuli Devils-leiriin. Toiseksi, Devilsin edellä varanneet joukkueet olivat enemmän hyökkääjien perässä. Oilers ei voinut ohittaa RNH:a, Avs halusi valmiin laiturin ja Floridalla on pakkilupauksia jo ennestään. Larsson tupsahti Devilsin syliin kuin taivaan lahjana. Ei siis mikään ihme, että Lou ja Conte hymyilivät kuin naantalin auringot kävellessään podiumille.

Paljon on kysymyksiä siitä, pystyykö Larsson pelaamaan jo ensi vuonna NHL:ää. Sopeutumista helpottaa se, että hän on pelannut jo kaksi vuotta aikuisten kanssa Elitserieniä Skellefteåssa. Mahdollisuuksien vähyydestä ensi kauden pelipaikka tuskin tulee jäämään kiinni, koska mies varmasti halutaan jo ensi kaudeksi the Show'hun. Kesän training-campien jälkeen ollaan varmasti viisaampia. Oma toiveeni on tietysti Larssonin saaminen ylös jo ensi kaudeksi. Jos ei suoraa NHL-paikkaa tule, niin pääsisi haistelemaan Amerikan ilmaa ja pelaamaan tarpeen vaatiessa AHL:ää. Eiköhän tuo Elitserien ole jo miehen osalta nähty. Andy Greenen mahdollisen poistumisen jälkeen ylivoimassa olisi tilaa.. Toki Larsson mahtuisi pakistoon, vaikka Greene jatkosopimuksen tekisikin.

Larsson on luonteeltaan mallia "ei-niin-räiskyvä-persoona", jonka voi päätellä myös alla olevasta haastattelusta. Välillä ei meinaa saada puheesta selvää kun puhetyyli on sen verran hiljainen. Vaikuttaa kuitenkin sympaattiselta ja jalat maassa olevalta kaverilta ja joukkueeseen sisäänpääsemistä varmasti helpottaa Devilsissä ennestään pelaavat ruotsalaiset.

Tässä Larssonin haastattelu draftauksen jälkeen

Devilsin toinen varaus oli vasta 3.kierroksella ja sieltä tarttui matkaan sentteri Blake Coleman. Coleman oli jo viime vuonna varauskelpoinen, mutta silloin ei kukaan ollut kiinnostunut. Tämän kauden räjähdysmäinen kehitys ei jäänyt Devilsin skoutilta David Contelta huomaamatta ja mies varattiin numerolla 75. Devils oli iskenyt silmänsä Colemaniin jo hyvissä ajoin ennen draftia ja kutsui hänet testattavaksi, joissa mies vakuutti Conten, joka myös mainitsi Colemanin aikuismaisen luonteen tehneen vaikutuksen. Hän teki USA:n juniorijääkiekon pääsarjassa USHL:ssä 59 pelissä tehot 34+58 ja valittiin sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Mitoiltaan 180cm ja 93kg. Mielenkiinnolla seurataan tämän miehen urakehitystä, mahdollisuuksia on seuraavaksi pisteitä tekeväksi sentteriksi ylempiin ketjuihin.

Tässä Colemanin haastattelu draftauksen jälkeen

Kolmantena varattiin Reid Boucher. Erittäin kärkäs maalintekijä, joka haistaa tilanteet erinomaisesti. Syy, miksi hän tippui draftissa näinkin alas eli vasta 4.kierrokselle, on hänen luistelunsa ja kokonsa (178cm). Massaa löytyy kuitenkin tuolle varrelle mukavat 87kg, joten ihan mistään St.Louisista ei ole kyse. Mutta NHL:ssä pärjätäkseen voimapuolta on syytä vielä kehittää. U18-kisoissa teki kuudessa ottelussa tehot 8+2. Kunhan saa peliä tekevän kaverin vierelleen, niin käsissä on tulevaisuuden kakkoskentän hyökkääjä.

Tässä Boucherin haastattelu draftauksen jälkeen

Viidennellä kierroksella Devils varasi laituri Blake Pietilän. Fyysinen voimahyökkääjä, jonka kädet eivät ole Datsyukin veroiset, mutta tulevaisuudessa ura voi olla siellä 3-4 ketjuissa energiapelaajana. Jenkkien U18-joukkueessa oli johtavassa roolissa shutdown-kentässä, himmentäen vastustajien tähtipelaajia ja pelaten paljon alivoimaa. Vaikka pitääkin fyysisestä pelistä, niin kokoa ei ole kuin 180cm ja 86kg. Vaatii paljon työtä, jotta ura NHL:ssä aukeaisi, johtuen rajallisista hyökkäyspään taidoista. Miehen asenne on kuitenkin joka pelissä huippuluokkaa ja se on tämän tyyppiselle pelaajalle tehopisteitä tärkeämpää.

Seuraavaksi oli vuorossa toinen puolustaja. Varauksen sai Reece Scarlett (185cm 76kg). Devilsin ei ollut enää tarkoitus varata Larssonin jälkeen puolustajaa, mutta koska Scarlett oli vapaana, niin hänet poimittiin. Syy miksi hän valahti vasta kuudennelle kierrokselle, oli huonosto menneet U18-kisat sekä tietenkin puolustajalle aina epäilyksiä herättävä pieni koko. Viime kausi oli Scarlettille ja hänen joukkueellen vaikea ja +-tilastoon Scarlettille kirjattiin tyly lukema, -37. Hyviä puolia miehen pelaamisessa ovat hyvä kiekonkäsittely ja laukaus. Hockey News listasi hänet sijalle 57, mutta nuo edellä mainitut seikat kasvattivat varausnumeroa, ehkä jopa liikaakin. Mielestäni hyvä varaus, jopa mahdollinen steal, jos vaan saa massaa lisää ja puolustuspelaamistaan paremmaksi.

Devils käytti viimeisen varauksensa puolustaja Patrick Dalyyn. Häntä on kehuttu erinomaiseksi luistelijaksi, mutta jälleen huomiota herättää pieni koko, 183cm 81kg.

Tässä Dalyn haastattelu draftauksen jälkeen

All in all, Devils varasi suht pienikokoisia ja taitavia pelaajia, joista varmasti osa pääsee hamassa tulevaisuudessa näyttämään osaamistaan myös NHL:ään. Larsson on varauksista kaikkein lähimpänä NHL-paikkaa, muilla siihen menee varmasti vähintäänkin 2-4 vuotta. Drafti jäi kokonaisuudessaan reilusti +merkkiseksi ainakin tämän tiedon mukaan. Asian varmisti jo perjantaina Adam Larssonin saaminen joukkueeseen. Mies josta odotetaan puolustuksen johtajaa seuraavaksi 20 vuodeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Devilsin toimistossa riittää tekemistä ruhtinaallisesti vielä draftin jälkeenkin. Loun tehtävälistalta löytyy mm.seuraavia asioita:

- Andy Greenelle, Hedbergille ja kumppaneille jatkosopparin tarjoaminen (RFA-pelaajille DL taitaa olla ensi yönä)

- Pariselle monivuotinen jatko. Tällä hetkellähän ollaan menossa välimieskäsittelyyn, mutta toivottavasti sopimukseen päästään ennen tuota ja se onkin ollut Loun tavoitteena

- Uuden valmentajan värväys. Vahvimmat kandidaatit tällä hetkellä ovat Craig Ramsey ja Gulittin kirjoituksesta esiin pompsahtanut Mike Eaves. Näistä kahdesta Eaves on oma suosikkina pestin saajaksi, paremman kokemuksensa sekä nuorten pelaajien kehittämisen takia. Myös Zach Parise arvostaa Eavesin valmennusmetodit todella korkealle ja joukkueen tulevaa kapteenia olisi mielestäni hyvä ainakin kuunnella valmentajaa pestatessa.

Tuossa ne tärkeimmät polttavat kysymykset taitavat olla. Heinäkuun ensimmäinen lähestyy kovaa vauhtia ja oma mielenkiintonsa on, signaako Lou jonkun vapaan agentin.

Toiveunissa Lou onnistuisi kauppaamaan Rolstonin Floridaan tai muuhun cap-lattian kanssa painivaan joukkueeseen, vaihdossa johonkin prospektiin tai varausvuoroon. Mutta tuo taitaa olla jo liikaa toivottu.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kiitokset Laurille oivista analyyseista.

Svedu-Aatami siis haaviin ja hyvä niin. Pikkuhiljaa kasvatellaan siitä meille uusi Niedermayer niin hyvä tulee. Kiirettä ei ole; nyt on käsissä sellainen kultakimpale että hommia ei saa ryssiä.

Parise on tottakai ensiarvoisen tärkeä kiinnittää pitkällä pahvilla, ja muista ennenkaikkea Andy Greenen soisi jatkavan.

Mitä Rolstoniin tulee, niin muistelen hänen joskus sanoneen (olikohan tullessaan punapaitaan takaisin), että hänen rinnassaan sykkii oikea paholaissydän. Jos näin on, hän ymmärtää mitä hänen on tehtävä jotta joukkue siitä eniten hyötyy, ja lopettaa uransa. Ei millään pahalla Roli, se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti mutta olet nykyisin liian vanha, huono ja kallis. Hauskoja eläkepäiviä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mitä Rolstoniin tulee, niin muistelen hänen joskus sanoneen (olikohan tullessaan punapaitaan takaisin), että hänen rinnassaan sykkii oikea paholaissydän. Jos näin on, hän ymmärtää mitä hänen on tehtävä jotta joukkue siitä eniten hyötyy, ja lopettaa uransa. Ei millään pahalla Roli, se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti mutta olet nykyisin liian vanha, huono ja kallis. Hauskoja eläkepäiviä.

Tuohan olisi Devilsien kannalta kaikkein huonoin vaihtoehto. Rolstonilla on 35+ soppari eli pysyy kirjoissa vaikka tämä lopettaisi uransa. On se Rolston edelleen kuitenkin jotain Pelleytä tai Leblondia parempi pelaaja, eikä tämän lopettamisesta olisi kenellekään hyötyä. Devils joutuisi korvaamaan tämän heikommalla pelaajalla Rolstonin viedessä lopettaneenakin edelleen 5 milliä capista, ja Rolston puolestaan menettäisi ensi kauden palkkansa lopettaessaan.

Vuoden ainakin saatte/joudutte katselemaan Rolstonia, ellei Lamouriello saa taiottua jotain treidiä tästä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tuohan olisi Devilsien kannalta kaikkein huonoin vaihtoehto. Rolstonilla on 35+ soppari eli pysyy kirjoissa vaikka tämä lopettaisi uransa.
Ei kun perkele, niinhän se taitaa mennäkin. Seison korjattuna, minun huono.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Ei Rolston mikään huono pelaaja nykyisinkään ole, palkka on vaan liian suuri tekoihin nähden. Puolet pois palkasta, niin olisi erinomainen vahvistus. Parhaimmillaan Rolston tuo ylivoimaan vaarallisen aseen kovan laukauksensa ansiosta ja miehen kokemusta ei sovi väheksyä. Lisäksi Brianilta löytyy ylpeyttä kantaa Punaista paitaa, onhan se hänen ensimmäinen NHL-joukkueensa, jossa vietti AHL-vuodet mukaan laskettuna lähes 10 vuotta uransa alusta. Arvostaa Lou'ta kovasti ja lepsuilua ei ole ollut havaittavissa. Jos Lamoriello jostain löytyy miehelle uuden seuran, niin uskoisin Brianin olevan valmis luopumaan NTC-pykälästään.

Viime kauden jälkimmäisellä puolikkaalla muodosti Eliasin kanssa hyvän tutkaparin ja välillä pelaaminen näytti todella hyvältä. Jos ja kun Rolston pelaa ensi kauden Devilsissä, niin ainoa paikka on Eliasin vierellä, jossa uskon hänen paukuttavan sen viitisentoista maalia.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Lämmin kiitos Laurille kattavasta varaustilaisuuden yhteenvedosta. Lisään vielä muutaman oman ajatuksen viikonvaihteen annista.

Yksin Adam Larsson tekee tästä varaustilaisuudesta ainutlaatuisen. Hänen kehittymisensä huippupelaajaksi määrittää käytännössä sen, miten onnistuneena kesän 2011 varaustilaisuutta pidetään. Mielestäni kesän 2008 varaustilaisuus on lähivuosien drafteista se, mihin viikonvaihteen saldoa on hyvä verrata haettaessa huippuonnistuneen varaustilaisuuden verrokkia. Kolmen vuoden takainen varaustilaisuus on kantamassa hedelmää lukuisten NHL-tasoisten pelaajien muodossa, kun nyt Devils tunnetusti sai ikäluokkansa halutuimman puolustajan Adam Larssonin.

Yli-ikäisenä varattu Blake Coleman on melkoinen arvoitus. USHL:ssä selvää jälkeä männä kaudella tehnyt sentteri on parhaimmillaan myöhäisherännäinen helmi tai huonoimmassa tapauksessa ikänsä ja fysiikkansa puolesta sarjaa dominoinut pistelinko, josta ei kehity NHL-tason pelaajaa. Toisaalta, jos Devils saa Colemanista oman bradmarchandinsa, kukaan tuskin panee häneen käytettyä varausvuoroa pahakseen. Ainakin David Conte tuntui arvostavan Colemania kovasti, kuten varaustilaisuuden yhteydessä tietysti on tapana:

“He probably didn’t get the type of ice time or have the types of numbers (to draw the attention of scouts),” Conte said “He led his league in scoring (in 2010-11) and nobody lets you do that. You have to earn that. He was spectacular in that regard.

“We did a little extra work on him. We actually brought him in here to do some physical testing and interview him and we were quite impressed. He’s mature and he’s going to the University of Miami of Ohio, which is a great program. Yeah, we think the upside is considerable. The fact that he’s a little bit older shouldn’t be a deterrent. It should be a positive.”

Neljännen kierroksen varaus Reid Boucher on Colemanin tavoin jokerikortti, jos kohta vielä enemmän sellainen. Videoskouttauksen perusteella Boucherin erottaa joukosta äärimmäisen vahva, nopeasti lähtevä ja tarkka laukaus. Hänen kohdallaan kysymysmerkiksi noussee se, miten hyvin hän pärjää pienikokoisena pelaajana NHL:ssä ja toisaalta pääseekö hän käyttämään tappavaa laukaustaan yhtä tehokkaasti ammattilaissarjoissa kuin tähän saakka juniorisarjoissa. Boucherin kohdalla kyse lienee siitä, miten hyvin hänellä riittää fysiikka vastaamaan ammattilaissarjojen haasteisiin - Laukaus sinänsä on jo nyt maailmanluokkaa.

Devils on saanut koko joukon hyviä pelaajia yliopistosarjojen kautta. Sekä Coleman että Boucher ovat tahoillaan siirtymässä ensi kaudeksi yliopistosarjaan. Näitä herrasmiehiä yhdistää se, että kestää vielä vuosia ennen kuin kumpikaan kolkuttelee NHL:n portteja.

Adam Larssonin kannalta olen aavistuksen eri linjoilla kuin Lauri. Mielestäni Larssonille tekisi hyvää pelata vielä ensi kausi Elitserienissä isossa roolissa, jollainen Skellefteåssa on tarjolla. Larsson on kuitenkin vasta 18-vuotias ja kolmas täysipainoinen kausi Elitserienissä tuskin pysäyttää hänen kehitystään. Lisäksi Devilsin ei kannata "tuhlata" tulokassopimuksesta yhtä vuotta, jollei Larssonia aiota peluuttaa koko vuotta NHL:ssä. Tämä on tietenkin pelkkää spekulointia tässä vaiheessa, syksyn harjoitusleiri näyttää, miten valmis Larsson on ottamaan paikan vastaan NHL-miehistöstä.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Adam Larssonin kannalta olen aavistuksen eri linjoilla kuin Lauri. Mielestäni Larssonille tekisi hyvää pelata vielä ensi kausi Elitserienissä isossa roolissa, jollainen Skellefteåssa on tarjolla.

Vuosi Ruotsissa suurella vastuulla ei tosiaan tekisi pahaa, mutta se seikka, miksi itse haluaisin Larssonin Amerikkaan, on totuttelu pieneen kaukaloon. Larsson on kiekon kanssa rauhallinen ja hän tykkää katsoa viimeiseen asti ennen kuin antaa syötön eteenpäin. Tuolla tavalla pelatessa tulee aika usein jyrätyksi; asia joka vain korostuu P-Amerikan kaukaloissa. Mutta tosiaan, nyt puhutaan vasta 18-vuotiaasta pelaajasta, joten on hyvin mahdollista, että pelisilmä taklauksien välttämiseen kehittyy Ruotsissakin.

Mitenköhän muuten Skellefteån pakisto ensi kaudella rakentuu? Viime kaudella ainakin Rundblad ja Erixon olivat joukkueen johtavia kiekollisia pakkeja, joiden takia Larsson joutui puolustavampaan rooliin. Lähtevätkö Rundblad ja Erixon kokeilemaan siipiään Ottawaan ja Rangersiin?
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Vuosi Ruotsissa suurella vastuulla ei tosiaan tekisi pahaa, mutta se seikka, miksi itse haluaisin Larssonin Amerikkaan, on totuttelu pieneen kaukaloon. Larsson on kiekon kanssa rauhallinen ja hän tykkää katsoa viimeiseen asti ennen kuin antaa syötön eteenpäin. Tuolla tavalla pelatessa tulee aika usein jyrätyksi; asia joka vain korostuu P-Amerikan kaukaloissa. Mutta tosiaan, nyt puhutaan vasta 18-vuotiaasta pelaajasta, joten on hyvin mahdollista, että pelisilmä taklauksien välttämiseen kehittyy Ruotsissakin.

Mitenköhän muuten Skellefteån pakisto ensi kaudella rakentuu? Viime kaudella ainakin Rundblad ja Erixon olivat joukkueen johtavia kiekollisia pakkeja, joiden takia Larsson joutui puolustavampaan rooliin. Lähtevätkö Rundblad ja Erixon kokeilemaan siipiään St.Louisiin ja Rangersiin?

Pidän pienenä ihmeenä sitä, jollei David Rundblad lähtisi Senatorsiin tulevaksi vuodeksi. Hänellä on allaan kuitenkin jo kolme täyttä kautta Elitserienissä. Myös kolme vuotta Elitserienissä pelannut Tim Erixon lähtenee myös, tai ainakin uskoisin näin.

Skellefteån etuna Devilsiin nähden on tarjolla oleva johtavan pakin rooli ja runsas vastuu kaikissa tilanteissa. Larssonilla on jo nyt valmiuksia NHL:ään, ei siinä mitään, mutta Devils ja Larsson hyötyisivät mielestäni enemmän vielä yhdestä Elitserien-vuodesta. Samaan aikaan Devils voisi ajaa sisään kivuttomammin esimerkiksi Larssonin maanmiehen Alexander Urbomin.

Ennen varaustilaisuutta Adam Larsson kommentoi tilannettaan siten, että hän harkitsee tarkkaan siirtymisensä Pohjois-Amerikkaan, koska hän haluaa olla hyvin valmistautunut sitä varten. Tässäkin haastattelussa Larssonista huokuu kypsä ja ammattimainen asenne. Hfboardsilta bongatun jutun mukaan Larsson olisi ollut pyrkimässä hotellinsa kuntosalille varaustilaisuuden jälkeisenä yönä, ja oli sangen pettynyt, kun henkilökunta ilmoitti salin olevan suljettu.

Nuorten pelaajien sisäänajosta voidaan rakentaa aasinsilta myös Brian Rolstoniin ja hänen arvoonsa. On sinänsä hienoa, että nuoria pelaajia puskee sisään kokoonpanoon, mutta nuorukaisten varaan ei voida pitkän kauden aikana laskea liikaa. Rolston, joo joo, tienaa liikaa, mutta hän täyttää konkarin mentävän aukon ja on luotettava vaihtoehto pelaamaan ylivoimaa ja myös alivoimaa. Lisäksi hän on sangen pidetty pelaaja pukopissa ja säntillinen kaveri opastamaan nuoria paholaisia.

Toivon, että Rolston pelaa ensi kauden Devilsin paidassa, koska viime talven ryhtiliikkeen perusteella hänellä näyttää vielä olevan menovettä tankissaan, kunhan ketjukaverit ovat oikeanlaiset. Lue: Elias pelaa Rolstonin ketjussa sentterinä. Patty ja Roli ajattelevat pelistä samalla tavalla ja Elias on mitä parhain juonittelija löytämään Rolstonin maalipaikoilta - Onhan tämä nyt nähty viimeisten kolmen kauden aikana niin monta kertaa, että juuri Eliaksen ketjussa Rolston esittää parhaita otteitaan.

Sitten muihin asioihin.

Alexander Vasjunov lähti sitten ensi kaudeksi Lokomotiv Jaroslaviin. Devils kuitenkin säilyttää hänen oikeutensa, kun hänelle tehtiin qualifying offer. Lisäksi Devils teki sopimustarjouksen, mielestäni yllättäen, Mark Fraserille.

Anssi Salmelan kohdalla tilanne on jokseenkin samanlainen kuin Andy Greenellä kesällä 2009 ja vuotta aiemmin Johnny Oduyalla. Tällä menettelyllä Lou vältti ylimääräisen työn, jonka välimieskäsittely olisi tuonut tullessaan. En olisi lainkaan yllättynyt, jos Anssille tarjottaisiin myöhemmin kesällä 1-2 vuoden pituista sopparia, jonka arvo on noin 670 000-700 000 taalaa. En usko, että Salmela ottaa kaksisuuntaista sopimusta, kun edellinenkin sopimus oli yksisuuntainen. Toisaalta Lou mahdollisti myös sen, että Salmela voi vapaasti lähteä, jos jokin joukkue tarjoaa hänelle hyvää diiliä.

Valmentajakuvioista sen verran, että Mike Eaves ehätti kumoamaan huhut, joissa häntä oltiin sovittamassa Devilsin tulevaksi valmentajaksi. Joten ketäs näitä potentiaalisia nimiä nyt onkaan jäljellä: Craig Ramsay, Peter DeBoer, Ken Hitchcock, Marc Crawford, Kirk Muller ja kaukaa haettuna Mike Haviland.

Devils ja Hedberg neuvottelevat

Vaikuttaa siltä, että Moose on hyvällä todennäköisyydellä jatkamassa myös ensi kaudella punamustien maalilla. Hedberg kertoi viihtyvänsä hyvin Devilsissä ja siitä, että Lamoriello ja Jay Grossman tapaavat vielä uudelleen ennen perjantaita.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Heinäkuun 1. päivän hulinoissa Lou Lamoriello teki kaikkein oleellisimmat peliliikkeet ja kiinnitti Andy Greenen ja Johan Hedbergin jatkosopimuksilla. Tätä kirjoitettaessa Devils ei ollut vielä julkistanut kummankaan jatkosopimuksen rahallista arvoa. Yhtä kaikki, Greene kiinnitettiin nelivuotisella sopimuksella ja Moose vuoden pituisella sopimuksella. Sportsnetin Doug McLean kertoili, että Greenen sopimus olisi nelivuotinen ja arvoltaan 11 miljoonaa. Jos tämä pitää kutinsa, Lou on tehnyt todella huokean sopimuksen Devilsin kannalta.

edit. Capgeekin ja Tom Gulittin mukaan sopimus on arvoltaan yhteensä 12 miljoonaa eli cap hit on 3 miljoonaa per vuosi. Mielestäni tämä on hyvä sopimus ottaen huomioon nykyisen palkkakattosumman ja pelaajamarkkinat, jossa kolmea miljoonaa annetaan kuin viikkorahaa lapsille.

Andy Greenen merkitystä ei voi kyllin korostaa, koska hänen lähtönsä olisi jättänyt kenties paikkaamattoman aukon joukkueen puolustukseen. Nyt Devilsillä on neljä kelpo pakkia täyttämään kaksi ensimmäistä puolustajaparia. Greene ei ole yksilönä sateentekijä, mutta hän täyttää roolinsa mainiosti ja on käyttökelpoinen pelimies kaikissa tilanteissa. Jos hän nakuttelee jatkossakin noin 30 pistettä ja on vakaa puolustuspäässä, hän on palkkansa ansainnut.

Ilman Greeneä Henrik Tallinder olisi ollut ainoa takuuvarma mies, joka kykenee kiekolliseen peliin. Niin ihana ajatus kuin silkohapsiset nuorukaiset kantamassa vastuuta onkin, todellisuudessa veteraanit kannattelevat joukkuetta.

Johan Hedberg jatkaa myös, ja hyvä niin. Moose voidaan huoletta heittää maalille koska tahansa ja hän pystyy pelaamaan myös ykkösveskana, jos Martylle sattuisi taas käymään jotain.

Edit. Muista peliliikkeistä Lamoriello oli melko vaitonainen, mutta vakuutti Zach Parisen sopimuksen olevan erittäin tärkeä tehtävä sekä antoi ymmärtää, että muita pelaajakauppoja voi olla tulossa. Hän ei aikonut kiinnittää ketään, jollei nykyisestä kokoonpanosta lähtisi pelaajia poispäin.

Lou Lamoriellon kommentit
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Yhden nukutun yönkään jälkeen en oikein tiedä, mitä mieltä Greenen sopimuksesta olisin. 3M on hieman liikaa, odotin 2-2.5M sen jälkeen kun hän totesi lausunnoissaan haluavansa pysyä New Jerseyssä. Toki muilta seuroilta Greene olisi varmasti saanut yli 3M tarjouksia, joten markkinoihin suhteutettuna sopimus ei ole paha. Muutenkin Devils oli pienessä pakkoraossa Greenen kanssa, koska vahvistusta puolustukseen täytyi saada, oli se sitten Greene tai joku muu. Helpointahan se on signata pelaaja, joka on joukkueessa aiemmin pelannut. Greenen kohdalla tiedetään mitä saadaan ja tuo halu pelata Devilsissä on myös hieno asia.

Lamoriello olisi saanut hoitaa Greenen jatkosopimuksen heti kauden päätyttyä tai edes pari päivää sitten. Silloin Greene olisi voinut irrota parilla miljoonalla. Nyt Lou odotteli aivan viimeiseen asti (ja hieman ylikin) ennen kuin edes alkoi kunnolla neuvotella sopimuksesta. Greenen arvo kohosi silmissä, kun jokainen jämäpakkikin sai rahakkaan sopimuksen.

Jos Greene palaa toissavuoden tasolleen, 3M on hyvä hinta. Jos taas peli on viime kauden alkupuoliskon näköistä, maksettiin lievää ylihintaa.

Tärkeä pointti tuossa sopimuksessa on se, sisältääkö se NTC:n tai NMC:n. Jos ei sisällä, niin Greenestä pääsee halutessaan eroon suht kivuttomasti. Pahoin pelkään, että Lou on jälleen sorvannut NTC:n sopimukseen ja huonoimmasta tapauksessa tästä sopimuksesta tulee riippakivi viimeisille vuosille.

Devilsillä on tällä hetkellä tilaa 9.1M ja tuohon täytyisi mahtua Hedbergin vielä arvoituksena oleva palkka sekä Parisen jatkosoppari. Voisi olettaa että Hedbergin palkka on n.1.5M joten Pariselle jäisi 7.6M. Parisen caphitiksi olettaisin muodostuvan n.6M eli palkkakattoon olisi vielä 1.5M matkaa.

Mahdollista on sekin että Salvador viettää ensi kaudenkin IR-listalla, jolloin tilaa olisi yhteensä päälle 4M. Tuolla hinnalla voisi pari täytepelaajaa signata, jotta vältyttäisiin edellisen kauden alimiehityksellä pelaamiselta.

Toivottavasti jo ensi viikolla ratkeaisi uusi päävalmentaja sekä Parisen jatkosopimus.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Yhden nukutun yönkään jälkeen en oikein tiedä, mitä mieltä Greenen sopimuksesta olisin. 3M on hieman liikaa, odotin 2-2.5M sen jälkeen kun hän totesi lausunnoissaan haluavansa pysyä New Jerseyssä. Toki muilta seuroilta Greene olisi varmasti saanut yli 3M tarjouksia, joten markkinoihin suhteutettuna sopimus ei ole paha. Muutenkin Devils oli pienessä pakkoraossa Greenen kanssa, koska vahvistusta puolustukseen täytyi saada, oli se sitten Greene tai joku muu. Helpointahan se on signata pelaaja, joka on joukkueessa aiemmin pelannut. Greenen kohdalla tiedetään mitä saadaan ja tuo halu pelata Devilsissä on myös hieno asia.

Mielestäni Devils teki ainoan oikean ratkaisun Greenen kanssa. Tässä tilanteessa paras tapa vahvistaa puolustusta oli juuri kiinnittää entuudestaan tuttu pelaaja, joka oli kaiken lisäksi itse halukas jatkamaan vanhassa joukkueessaan.

Greenen kanssa Devilsillä on kasassa kohtuullinen nelikko kantamaan päävastuun puolustuksessa. Ongelmaksi voi jälleen muodostua se, että Greeneltä vaaditaan venymistä ykkösparissa, kun hän olisi kaikkiein omimmillaan kakkosparissa.

Kolme miljoonaa ei kuitenkaan ole paha hinta pelaajasta, joka pystyy pelaamaan sen 20-25 minuuttia pelissä. Kolme miltsiä on toki paljon rahaa, mutta kyllähän tuon summan suo Greenelle ihan mieluusti, kun vertaa sopimusta muihin viime päivinä solmittuihin diileihin ja ylipäänsä pelaajapalkkioiden kehitykseen. Palkkakaton jatkaessa oletettavasti nousuaan sopimus muuttuu myös suhteessa edullisemmaksi tulevina vuosina.

Lamoriello olisi saanut hoitaa Greenen jatkosopimuksen heti kauden päätyttyä tai edes pari päivää sitten. Silloin Greene olisi voinut irrota parilla miljoonalla. Nyt Lou odotteli aivan viimeiseen asti (ja hieman ylikin) ennen kuin edes alkoi kunnolla neuvotella sopimuksesta. Greenen arvo kohosi silmissä, kun jokainen jämäpakkikin sai rahakkaan sopimuksen.

Jos Greene palaa toissavuoden tasolleen, 3M on hyvä hinta. Jos taas peli on viime kauden alkupuoliskon näköistä, maksettiin lievää ylihintaa.

Viime kauden alkupuolella Greene kärsi paljon siitä, että hänen pakkiparinsa vaihtui tiuhaan ja usein aisaparina hääri joku toistaitoinen, kuten Olivier "OMG" Magnan-Grenier. Jacques Lemaire palautti Greenen raiteilleen ja loppukaudesta Greene oli varsinkin puolustuspäässä mies paikallaan.

Tietty Greenen pitää pystyä jatkossakin pelaamaan yli 20 minuuttia pelissä, että kolmen miljoonan tili on ansaittu. En usko, että Lou olisi saanut Greeneä kuitenkaan merkittävästi edullisemmalla hinnalla, vaikka sopimus olisi syntynyt ennen heinäkuun 1. päivää. Kauden päätteeksi oli selvää, että Greenen palkka vähintään kolminkertaistuu, koska hänen päättyneen kauden palkkansa oli top 4 -puolustajalle vaivaiset 750 000 taalaa, ja edellisten kahden vuoden aikana Greene vakiinutti paikkansa NHL-miehistössä.

Devilsillä on tällä hetkellä tilaa 9.1M ja tuohon täytyisi mahtua Hedbergin vielä arvoituksena oleva palkka sekä Parisen jatkosoppari. Voisi olettaa että Hedbergin palkka on n.1.5M joten Pariselle jäisi 7.6M. Parisen caphitiksi olettaisin muodostuvan n.6M eli palkkakattoon olisi vielä 1.5M matkaa.

Mahdollista on sekin että Salvador viettää ensi kaudenkin IR-listalla, jolloin tilaa olisi yhteensä päälle 4M. Tuolla hinnalla voisi pari täytepelaajaa signata, jotta vältyttäisiin edellisen kauden alimiehityksellä pelaamiselta.

Toivottavasti jo ensi viikolla ratkeaisi uusi päävalmentaja sekä Parisen jatkosopimus.

Sal on toistuvasti kärsinyt pään alueen vammoista, enkä usko, että hän pelaa enää ammattilaisjääkiekkoa. Hän on vain yhden loukkaantumisen päässä koko loppuelämää haittaavasta vammautumisesta. Muutenkin on ylioptimistista odottaa, että hän olisi kauden alussa valmis pelaamaan, koska hän oli lähes 9 kuukautta sivussa ennen kuin hän sai luvan aloittaa edes kuntosaliharjoittelun.

Huoh, josko ensi kesänä tätä valmentajadraamaa ei tarvitsisi taas katsella. Eikä varsinkaan ufa-markkinoiden huutokauppaa Zach Parisesta...

edit. NY Postin mukaan Hedbergin sopimuksen arvo olisi 1,25 miljoonaa. Summa tuskin heittää tästä kovin paljon. Ja oikeassahan Post oli. Sopimuksessa on myös no trade -pykälä.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Matt Andersonin kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen ja Anderson tienaa sillä NHL:ssä minimipalkan 525 000 taalaa. Anderson oli viime kaudella Albanyn paras pistemies, ja todennäköisesti hän pelaa myös alkavalla kaudella ensisijaisesti AHL:ssä. Hyvä kiinnitys Albanyyn ja Anderson tuo myös tarvittavaa syvyyttä loukkaantumisten varalle.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Jotta Adam Larssonista voisi edes haaveilla ensi kauden Devils-paidassa, täytyy Lamoriellon tehdä peliliike tai kaksi ja raivata palkkakattoon lisää tilaa. Tällä hetkellä tilaa on n.7M ja Parisen jatkosopimus vie tuosta tietysti suurimman osan. Mikäli Larsson Amerikkaan tuodaan, hänen caphittinsä tulee olemaan todennäköisesti 3M luokkaa. Nugent-Hopkins teki juuri sopimuksen Oilersiin ja hänen caphittinsä on 3,7M.

Lamoriello antoi edellisviikolla sellaisia lausuntoja, että liikkeitä tullaan tekemään, eikä Devils olisi alkavalla kaudella palkkakaton kanssa samoissa ongelmissa kuin viime kauden alussa. Lou myöskin sanoi, että yhtään uutta pelaajaa ei joukkueeseen tule, ennen kuin lisää tilaa on raivattu.
 

chaosti

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jotta Adam Larssonista voisi edes haaveilla ensi kauden Devils-paidassa, täytyy Lamoriellon tehdä peliliike tai kaksi ja raivata palkkakattoon lisää tilaa. Tällä hetkellä tilaa on n.7M ja Parisen jatkosopimus vie tuosta tietysti suurimman osan. Mikäli Larsson Amerikkaan tuodaan, hänen caphittinsä tulee olemaan todennäköisesti 3M luokkaa. Nugent-Hopkins teki juuri sopimuksen Oilersiin ja hänen caphittinsä on 3,7M.

Lamoriello antoi edellisviikolla sellaisia lausuntoja, että liikkeitä tullaan tekemään, eikä Devils olisi alkavalla kaudella palkkakaton kanssa samoissa ongelmissa kuin viime kauden alussa. Lou myöskin sanoi, että yhtään uutta pelaajaa ei joukkueeseen tule, ennen kuin lisää tilaa on raivattu.

Onkohan Bryce Salvadorin tilanne edelleen sama kuin viime kaudella? On hyvinkin mahdollista että hän jatkaa LTIR-listalla, ja näin ollen helpottaisi cappitilannetta.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Onkohan Bryce Salvadorin tilanne edelleen sama kuin viime kaudella? On hyvinkin mahdollista että hän jatkaa LTIR-listalla, ja näin ollen helpottaisi cappitilannetta.

Siltähän se vaikuttaisi, ettei Bryce enää kaukaloon astu. Vaikea kuitenkaan sanoa, luottaako Lou tähän oljenkorteen, koska Salvadorin tilanteesta tuskin kenellekään on varmaa tietoa. Eiköhän tuo asia selviä ennen kauden alkua.

Uskon joka tapauksessa Lamoriellon tekevän ainakin yhden treidin, jolla saadaan vähän tilaa hengittää.

Pariselle varmasti väännetään samantyylinen sopimus kuin nykyään on trendinä, eli takapainotteinen. Pieni ongelma voi muodostua siitä, että Kovaltshuk tienaa vuosien 2012-2017 aikana n.11M/vuosi ja jos Pariselle laitetaan sopimuksen alkuvuosiksi tuollaista 10M niin aika isoja rahoja joutuu Devils kahdelle pelaajalle maksamaan.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Salvador ei ole saanut lupaa jääharjoitteluun, joten on syytä olettaa, että hän ei ole riittävän kunnossa osallistumaan harjoitusleirille, jonka alkuun on enää kaksi kuukautta. Salvadorin tauko ammattilaistason harjoittelusta saati luistelusta ylipäänsä on niin pitkä, että kilpailukunnon rakentamiseen menee kuukausia - Salvador oli viime syyskuusta lähtien treenauskiellossa ja sai vasta toukokuussa luvan kuntosaliharjoitteluun.

Muutenkin olisin yllättynyt, jos Sal palaa ammattilaiskiekkoiluun vuoden pituisen tauon jälkeen, varsinkin, kun taustalla on sisäkorvaa vahingoittanut aivotärähdys/aivotärähdyksiä. Tämän vuoksi Salvador kärsi vakavista tasapaino-ongelmista, huimauksesta ja pahoinvoinnista.

edit. Tyler Eckford ei sitten saanut jatkoa, kuten oli ounasteltavissa. Hän teki vuoden pituisen diilin 'Yotesin kanssa. Onnea Eckfordille uuteen joukkueeseen. Olisi ilo nähdä hänet NHL-jäällä, vaikka sitten toisen joukkueen väreissä.
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Guy Carbonneau on jättänyt valmennustehtävänsä juniorijoukkueessaan, joten siinä saattaa olla Devilsin uusi valmentaja.

Salvadorin tilanteesta on myös tullut "uutta" tietoa. Bryce suhtautuu paluuseensa toiveikkaasti ja kuntoutuminen on edennyt. Tällä hetkellä hän harjoittelee Minnesotassa päivittäin muiden pelaajien, mm. Parisen kanssa. Toiveissa on, että syyskuun training campillä mies olisi kunnossa.

Itse suhtaudun aika skeptisesti Salvadorin paluuseen. Brycen pelityyliin kuuluu olennaisena osana fyysisyys ja pään alueelle kohdistuneet vammat yleensä hieman hillitsevät tilanteisiin menoa. Salvadorista saatava hyöty jää pieneksi, jos hän ei voi käyttää kroppaansa pelkäämättä.

Mark Fraser vei sopimuksensa välimieskäsittelyyn. Hieman ihmeellinen ratkaisu, koska tuskin hän saa minimipalkkaa enempää välimieskäsittelystäkään.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Guy Carbonneau on jättänyt valmennustehtävänsä juniorijoukkueessaan, joten siinä saattaa olla Devilsin uusi valmentaja.

Carbo olisi tietysti sinänsä looginen jatkumo näiden Habs-taustaisten päävalmentajien joukkoon. Kyse on tietysti vain huhusta, mutta Gulitti ei yleensä julkaise mitään kuulopuheita, jollei puheilla ole vinhaa perää.

Hieman tätä pitää sulatella, jos Carbo nyt kerran on uusi päävalmentaja. Ainakin se on hyvä juttu, ettei hän ole ikänsä puolesta siirtymässä hetikohta eläkkeelle.

Salvadorin tilanteesta on myös tullut "uutta" tietoa. Bryce suhtautuu paluuseensa toiveikkaasti ja kuntoutuminen on edennyt. Tällä hetkellä hän harjoittelee Minnesotassa päivittäin muiden pelaajien, mm. Parisen kanssa. Toiveissa on, että syyskuun training campillä mies olisi kunnossa.

Itse suhtaudun aika skeptisesti Salvadorin paluuseen. Brycen pelityyliin kuuluu olennaisena osana fyysisyys ja pään alueelle kohdistuneet vammat yleensä hieman hillitsevät tilanteisiin menoa. Salvadorista saatava hyöty jää pieneksi, jos hän ei voi käyttää kroppaansa pelkäämättä.

Salvador on tosiaan palannut jäälle, mutta hänellä on edelleen kuukausien urakka edessään, ennen kuin hän on edes teoriassa riittävän hyvässä kunnossa palaamaan ammattilaiskiekkoiluun. Lääkärit eivät myöskään ole antaneet hänelle lupaa palata "oikeisiin" lajiharjoitteisiin, joissa on mukana fyysistä kontaktia. Paluu on ylipäänsä mahdollinen, kun ja jos Salvador saa luvan harjoitella täysillä.

Kuten sanoitkin, Sal elää ja kuolee pelaajana sen mukaan, miten kovaa hän pelaa. Ilman fyysistä peliä, Salvadorin pelistä katoaa se olennaisin elementti. Terve Salvador olisi sydämellisesti tervetullut takaisin ainakin meikäläisen puolesta.

Mark Fraser vei sopimuksensa välimieskäsittelyyn. Hieman ihmeellinen ratkaisu, koska tuskin hän saa minimipalkkaa enempää välimieskäsittelystäkään.

Aika erikoista, että Fraser teki saman tempun toistamiseen. Ensisijaisesti taustalla lienee Fraserin halu saada yksisuuntainen sopimus. Pelaajana Fraser on yhdentekevä tämän joukkueen kannalta, joten ihmettelen myös sitä, miksi Devils ylipäänsä teki Fraserille sopimustarjouksen.

Toki Fraser on halpa vaihtoehto pelaamaan kuutos- tai seiskapakin roolissa, mutta hänen pelillinen antinsa on hyvin vähäistä.

edit. Langenbrunner teki sopimuksen St. Louis Bluesiin, joten Devils ei saa Starsilta ensi vuoden toisen kierroksen varausvuoroa.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devilsin nuorisoleiri pyörähti tänään käyntiin. Mukana ovat käytännössä kaikki merkittävimmät tulevaisuuden nimet, pois lukien Jon Merrill. Mattias Tedenby on nimettynä leirin osallistujalistaan, mutta hän ei ole ainakaan tänään jäällä.

edit. Tedenby ei ilmeisesti osallistu lainkaan leirille, koska hän ei ole saanut viisumia. Merrill puolestaan opiskelee kesän ajan Michiganin yliopistossa.

Uutta valmentajaa ei vielä ollut nimetty, joten harjoitukset vedettiin apulaiskoutsien voimin. Jäällä olivat siis Larry Robinson, Adam Oates, Tommy Albelin sekä hieman yllättäen Sergei Brylin.

Lisäksi Devils on tehnyt vuoden pituisen sopimuksen Tim Sestiton kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen ja Sestito tienaa ensi kaudesta minimipalkan, 525 000 taalaa. Sestito on halpa täytemies nelosketjuun tai 13. hyökkääjäksi.

Zach Parise juttelee Newark Star-Ledgerissä, että hän on tarvittaessa valmis tekemään myös yksivuotisen sopimuksen välttääkseen välimieskäsittelyn. Parise sanoo kuitenkin tavoittelevansa ensisijaisesti monivuotista diiliä Devilsin kanssa. Parisen välimieskäsittely pidetään 3. elokuuta, jollei uutta sopimusta synny ennen sitä.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Zharkov ja Wiseman jatkavat Devilsissä

Devils on tehnyt yksivuotisen jatkon Vladimir Zharkovin ja kaksivuotisen sopimuksen Chad Wisemanin kanssa. Molemmat sopimukset ovat kaksisuuntaisia, Zharkovin NHL-palkka on 577 500 dollaria ja Wisemanin 525 000.

Deadline sopimustarjousten hyväksymiselle on perjantaina. Devilsin rajoitetuista vapaista agenteista Matt Corrente, Matt Taormina ja Jeff Frazee eivät ole hyväksyneet sopimustarjousta. Zach Parisen ja Mark Fraserin tulevat sopimukset määritetään viimeistään välimieskäsittelyssä.

Nuorisoleirillä vierailleelta Sergei Bryliniltä udeltiin hänen jatkosuunnitelmiaan. Sarge kommentoi, että olisi hienoa päättää ura Devilsissä. No, tästä on onneksi vielä pitkä matka siihen, että Brylin todella tekisi paluun NHL:ään.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Cam Janssen tekee paluun Devils paitaan. Mies teki vuoden mittaisen kahden suunnan sopimuksen seuran kanssa. PL3 siirto muihin maisemiin sinetöityi tällä Janssenin saapumisella. Mielestäni oikein hyvä siirto ja eiköhän Janssen pysty hyvin heittämään normaalivaihtoja neloskentässä ja myllyttämään tarpeen tullessa kenen tahansa kanssa. Aika odotettu asia tämä fyysisen tappelijan hankinta Devilsien kannalta kun katsoo ketä kaikkia esim atlantin divisioonasta löytyy (Shelley, Rupp, MacIntyre, Gillies jne). Kaikkeen on pakko varautua vielä nykypäivänkin NHL:ssä.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Cam Janssen tekee paluun Devils paitaan. Mies teki vuoden mittaisen kahden suunnan sopimuksen seuran kanssa. PL3 siirto muihin maisemiin sinetöityi tällä Janssenin saapumisella. Mielestäni oikein hyvä siirto ja eiköhän Janssen pysty hyvin heittämään normaalivaihtoja neloskentässä ja myllyttämään tarpeen tullessa kenen tahansa kanssa. Aika odotettu asia tämä fyysisen tappelijan hankinta Devilsien kannalta kun katsoo ketä kaikkia esim atlantin divisioonasta löytyy (Shelley, Rupp, MacIntyre, Gillies jne). Kaikkeen on pakko varautua vielä nykypäivänkin NHL:ssä.

Erittäin tyytyväinen olen tähän kuvioon.

Mitä menetettiin: Leblondin 1-suunnan sopimus
Mitä saatiin: Janssenin 2-suunnan sopimus sekä 5th pick Flamesiltä.

Janssen oli yksi suosikkipelaajistani aikoinaan Devilsissä, joten siinäkin mielessä mukava saada kaveri takaisin. Janssen ei tule pelaamaan koko kautta NHL:ssa, mutta tuo oman mausteensa juuri Parkerin mainitsemiin "paikallispeleihin."

Adam Larssonilla ei ole vielä sopimusta ja tänään perjantaina on viimeinen hetki rustata nimi paperiin. Jos ei nimeä tule paperiin tänään ja Devils signaa Larssonin ennen elokuun 15.päivää, joutuu Devils maksamaan Skellefteålle 100 000. Elokuun 15.päivän jälkeen ei Larssonia ole enää mahdollista ensi kaudeksi kiinnittää, vaan hän pelaa siinä tapauksessa Elitserienissä ensi kauden.

Olen tässä viime päivinä siirtynyt dalin kannoille siinä, että Larssonin pitäisi pelata Ruotsissa ensi kausi. Devilsin puolustus on jo miehitetty ja AHL:ssäkin on hieman ruuhkaa pakkiprospekteista. Lisäksi taakkana on myös ikuinen palkkakatto-ongelma. Ellei Larsson tuo joukkueeseen välitöntä hyötyä ja paranna oleellisesti alakerran kiekollista pelaamista, ei häntä kannata tuoda Amerikkaan n.3M caphitillään pelaamaan kymmentä minuuttia pelissä, kun Ruotsissa peliaikaa tuli viime kaudellakin lähemmäs 20 minuuttia/peli. Ja ensi kaudella Rundbladin ja Erixonin siirryttyä pois tieltä, Larsson saisi vielä enemmän vastuuta joka tilanteessa.

Niin, ja valmentajakuvio ratkeaa (toivottavasti) ensi viikon aikana. Tällä viikolla päätöstä ei ole tulossa.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Mitä menetettiin: Leblondin 1-suunnan sopimus
Mitä saatiin: Janssenin 2-suunnan sopimus sekä 5th pick Flamesiltä.

Myös näin sivusta seurattuna täytyy sanoa, että teitte kyllä todella hyvät peliliikkeet. Janssen ei pelkästään korvaa Leblondia, vaan on mielestäni joka osa-alueella hyödyllisempi. Tuon lisäksi hän on erittäin viihdyttävä tappelija ja pystyy ihan hyvin pudottamaan hanskat kenen kanssa vain. Tuo 5.kierroksen picki oli myös kyllä ylihyvä korvaus Leblondista. Sievää ylihintaa maksoi Flames, kun saman kaliberin kavereita olisi saanut ilmaiseksikin - kuten Flames ketjussa jo ihmeteltiinkin.

Siis Joe Corvo kaupattiin neloskiepin vuoroon ja PLLL vitoskierrokseen. Aika jännä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös