Netflix Suomi

  • 1 094 447
  • 3 646
Suosikkijoukkue
HIFK
Better Call Saulia yritin katsoa mutta en saanut siihen mitään tarttumapintaa. Täytyy myös mainita etten ole vieläkään katsonut Breaking Badia mutta kun sitä on kehottu, täytyy siihenkin tutustua kun kerkeää.
Better Call Saulista saa ehdottomasti enemmän irti, jos ja kun on katsonut Breaking Badin. Saa huomattavasti enemmän irti hahmosta, kun sen tavallaan jo tuntee ennakkon ja tietää mitä "tulevaisuudessa" tapahtuu. Koskee niin itse päähahmo Saulia, kuin muutamaa muutakin sivuhahmoa jotka molemmissa sarjoissa vilahtavat.
Toki jos kronologista järjestystä miettii, niin Better Call Saulin tapahtumat tapahtuvat ennen Breaking Badin tapahtumia, mutta silti parempi järjestys on mielestäni ensin Breaking Bad ja sitten tämä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen ennekin jo kirjoittanut johonkin ketjuun että Breaking Badin ongelma oli se että Walter oli äärettömän epämiellyttävä henkilö sarjassa. Better Call Saulissa taas Jimmy on kaikkine vikoineenkin osattu kuvata sten että katsoja sympatisoi häntä. Tähän kun lisää että kaikki BB:n huippuelementit kuten elokuvallisuus ja tarinankeronta ovat edelleen mukana niin... Toisaalta ohjelmaan upoteut viittaukset emosarjaan houkutteleisivat katsomaan sen tarinan uudestaan. Kiehtovaa.
Epämiellyttävä kyllä, mutta juuri siksi mahtava. Oikeastaan kaikki sarjan hahmot on tavalla tai toisella epämiellyttäviä ja ärsyttäviä ja siksi ne toimii, koska ne on sillä tapaa realistisia. Kuten oikeat ihmiset jotka on kompleksisia ja ristiriitaisia hahmoja lähes yksinomaan.

BCS:ssa on puuttunut ehkä juuri henkilöhahmojen väliltä sellaiset riittävät jännitteet ja keskinäiset kuviot. Kyllä niitä on, mutta ne ei ihan yhtä syvällisiä ole ainakaan vielä ollut mitä Breaking Badissa. Jimmyn lisäksi Mike on toki mahtava hahmo kuten emosarjassakin ja Jimmyn veli sinänsä kiehtova hahmo ja heidän välisissään asioissa ehkä on tiettyä samankaltaista kipinää. Sarja kuitenkin tuntuisi liiaksi lepäävän Jimmyn/Saulin harteilla. Siinä missä Breaking Badissa oli Walter ja Jesse tuomassa tarinaan eri puolia ja sarjaa seurailtiin myös paljolti heidän vinkkelistään ja muidenkin hahmojen välillä.

Mutta siis, mainio sarja BCS on ekan kauden perusteella ja ehdottomasti katson jatkonkin. Paikoin erittäin mehukkaita yksittäisiä juttuja, dialogeja ja käänteitä, mutta kuten todettua, Breaking Bad on omissa kirjoissani vahvasti TOP5 kamaa kautta-aikain ja sen tasolle on vaikea päästä, vaikka olisikin oikein hyvä, niin se ei välttämättä riitä jos nyt on tarve vertailla. Tosiasiassahan tämä sarja antaa kyllä lisää tarinaa ja taustoittaa mukavasti määrättyjä asioita. Saul Goodman kaikessa loistavuudessaan jäi kuitenkin melkoiseksi mysteeriksi henkilönä Breaking Badissa ja sikäli hienoa, että esitellään tällä tapaa tarkemmin. Sama pätee Mikeen myös osaltaan. Ei haittaisi jos Miken rooli kasvaisi sarjan myötä.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Samaa mieltä siitä, että vaikka BCS hieno sarja onkin, niin onhan se luonnollisesti pikkuveljen asemassa BB:hen verrattuna. Kevyempi, humoristisempi ja juoneltaan yksinkertaisempi. Kaikki BCS:n tuomat uudet henkilöhahmot ovat jääneet aika ohuiksi Chuckia lukuunottamatta ja sarja pyörii paljon Saulin ja Miken ympärillä. Hyvin nuokin pystyvät tätä sarjaa kannattelemaan. Sarjaan on myös saatu mukavasti BB:n tuntua. Ei vain hahmojen kautta, vaan myös kohtausten kuljetuksen ym. suhteen. Toivottavasti BCS:ää ei myöskään jatketa loputtomasti, vaan jatketaan enää 1-2 kautta näin saaden näppärä pikkupaketti aikaan BB:n rinnalle.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Ensimmäinen kausi kyllä, mainiota katsottavaa. Toinen kausi taas turhaa paskaa. Jakso jaksolta huonommaksi ja välillä tuli tunne, että nyt on menty juurikin sillä "pakko tehdä yksi kausi lisää kun eka oli niin kova hitti".
Blood Line, kolmas kausikin tulossa. Osavaltio (Florida) lupasi tukea sarjan tekemista, toisaalta Netflix/tuottaja totesi etta olisi vaikeata tehda tata jossain muualla kuin Keys:lla. Sitten osavaltio meni ja antoi rahat.

JOL
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ruokatositelkkua, mutta Mind of a Chef on ainakin ykköskautensa osalta ollut mielenkiintoista katsottavaa näin kotikokin mielestä. Hauska seurata, miten ammattilaiset improvisoivat ruokia ja tietysti Bourdain kertojana on hyvä lisä.

Ruokaa tämäkin, mutta samalla oivan pläjäyksen kulttuurihistoriaa tarjoaa Cooked. Ei ole turhaan viitosen pinnassa arvostelut. Loistava sarja ruoanlaiton perustekniikoista ja ihmiskunnan tukeutumisesta niihin historian saatossa sekä nykyään. Toki arvioni sarjasta on sikäli puolueellinen, että sekä ruoka että hissa molemmat kuuluvat omiin intohimoihini, mutta onhan tuo yleissivistävä pläjäys silti.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
The Ranchin ensimmäinen osa oli kohtalaisen hyvä, mutta tää eilen julkaistu toinen osa on todella hyvä. Itse tykkään tästä sarjasta paljon ja näin 70's Show fanina on hauska nähdä "Kelso" ja "Hyde" jälleen samassa sarjassa ja tämän toisen osan loppupuolella saadaan vielä "Fez" mukaan.

Toivottavasti 70's Show tulisi joskus myös Suomen Netflixiin.
 

BaronFIN

Jäsen
Kylläpäs lokakuussa napsahti leffoja: Black Mass, Knock Knock, Jim Careyn parhaimmistot Ace Venturat ja Liar Liar, Paluu tulevaisuuteen trilogia. Erittäin hyvä setti tuli tarjolle uudestaan ja tästä on hyvä jatkaa jälkikasvun yleisivistämistä vanhoilla klassikoilla ja itsellekin tuli uutuuksia jotka ovat tuttuja vain trailereista.

Ja sitten uutta sarjaa tulee jatkuvasti... Huoh.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tuonne pamahti joku 200 uutta leffaa/sarjaa ihan kuukauden sisään. Emmä tiedä milloin nuo kaikki ehtisi muka katsoa pois...
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
NetFlixin omasta tuotannosta nostaisin esiin uutusleffa Siege of Jadotvillen. Kertoo joukosta irlantilaisia YK-joukkoja 60-luvun Kongossa. Hyvä, laadukas ja viihteellinen sotaelokuva.

Dokkaripuolen uutuuksista 13th on katsomatta.
Aubrey&Daisy on jenkkityylinen dokkari high school -ikäisten koulutyttöjen bileraiskauksista, siitä seuraavasta kiusaamisesta ja sen seurauksista. Ei tuo välttämättä mitään uutta pöydälle, jos on jo jonkun vastaavaan dokumentin aiheesta nähnyt, mutta "uusin silmin" varmaan varsin mielenkiintoinen näkemys kuinka homma pyörii Jenkkilässä, etenkin pikkukylissä, jossa nimellä on väliä.

Amanda Knox taas on hieman Making A Murdererin -tyylinen dokkari, jossa keskitytään Amanda Knoxin aka Foxy Knoxin murhatapaukseen Italiassa. Kestonsa vuoksi (yksi osa) tiettyjä asioita jää tuomatta esiin, mutta kaikki "avainpelurit" pääsevät ruutuun haastattelujen kera. Dokkarina ihan mukiin menevä joskin näin IS/IL -jutut itse lukeneena olisin kaivannut enemmän tonkimista mm. poliisin/syyttäjän toimiin. Kyseinen herra, kun oli kunnostautunut aiemminkin...
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Netflixissä näkyy olevan myös melko monta klassikko-elokuvaa, tyyliin Casablanca, tarjolla. Tervehdin tätä ilolla. Vielä kun saataisiin vanhoja kunnon kauhuleffoja (30-luvulta alkaen) ja Hitchcockin tuotantoa tarjolle, niin olisin hyvin onnellinen Sika :)
 

krobbe

Jäsen
Omalla listalla on ollut viime aikoina The Killing (joka pyöri kolmosella nimellä Jälkiä jättämättä)

Netflix ollut meidän ruokakunnassa vajaan kuukauden ja katsottavaa on niin paljon, että tuskin elinaikanani ehdin kaikkea katsomisen arvoista katsomaan. The Killing (Jälkiä jättämättä) tuli kahlattua läpi ja pidin kovasti. Voin suositella muille netfliksaajille ruotsalaista erinomaista sarjaa Johan Falk. Omistan kaikki lähes parikymmentä osaa ja koukuttaa todella vahvasti.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Suosittelen katsottavaksi sarjaa nimeltä Lilyhammer.
Kertoo arvostetusta mafian jäsenestä joka on tyytymätön uuteen "kummisetään" ja päättää käräyttää tämän, ja muuttaa todistajansuojelun avulla Norjaan, Lillehammeriin, koska ihastui 94- vuoden olympialaisiin. Avaa paikkakunnalle baarin, eikä aivan ole vanhoista metkuista eroon päässyt...
Sarjan ensimmäinen kausi on vähän humoristisempi ja kaksi seuraavaa tunnelmaltaan vähän tummempia. Päähenkilöstä saa suht sympaattisen kuvan, vaikka rikollisuuksia harrastaakin on pohjimmiltaan oikeudenmukainen. Muut päähenkilöt ovat noh, aika omalaatuisia.
Kaikille kolmelle kaudelle on saatu sinänsä toimiva juoni ja joka kauteen mahtuu hyvällä tavalla ns. Ohijaksoja, jotka nyt enemmän komediaa ovatkin. Toivon että uusi kausi tulisi, mutta vain siinä tapauksessa että kaudelle löytyisi vähän eri suuntaan vievä juoni.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Pakko kyllä vielä hehkuttaa tuota Stranger Thingsia. Helvetillisen kovaa kamaa ja todellista natsikultaa monella tasolla. E.T. + X-Files + Aliens + PC-klassikko Half-life + Stand by me + Stephen Kingin kirjojen atmosfääri kaupungissa + toinen ulottuvuus visuaalisesti Guillermo del Toron Pan's Labyrinthista. Viittaukset ovat samalla hienovaraisia, mutta silti lähes aina tunnistettavia. 5/5.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Onko kenelläkään palstaveljistä - ja sisarista edelleenkään tietoa, koska Gothamin toinen kausi rantautuu Suomeen? Jenkkien Netflixissähän tuo on ollut jo kuukauden katseltavissa.

Itse rupesin katsomaan eilen Designated Survivoria, ja jäin samantien koukkuun. Sarja kertoo pienemmän luokan politiikosta Tom Kirkmanista (Kiefer Sutherland), josta tulee yhtäkkiä Jenkkien pressa, kun koko Capitol Hill räjäytetään, ja käytännössä kaikki mukaanlukien istuva presidentti kuolevat.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Black Mirrorin kolmoskausi takana - piti eilen katsoa vain jakso tai pari, mutta niinhän sitä tuli kaikki ahmittua. Ja onhan se edelleenkin ihan helvetin kova. Viimeinen jakso oli ehkä turhaan puolitoistatuntinen, olisi voinut typistää tuntiin ja yhdessä jaksossa oli jopa jokseenkin onnellinen loppu (ainakin näin Black Mirror-standardeilla), mutta ei sarja minnekään teräänsä ole menettänyt. Ensimmäinen jakso ei niinkään ole dystopiaa kuin melkein todellisuutta, valitettavasti. Ehdottoman suositeltava, jos pikimusta Twilight Zone -meininki vetoaa laisinkaan.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Black Mirrorin kolmoskausi takana - piti eilen katsoa vain jakso tai pari, mutta niinhän sitä tuli kaikki ahmittua. Ja onhan se edelleenkin ihan helvetin kova. Viimeinen jakso oli ehkä turhaan puolitoistatuntinen, olisi voinut typistää tuntiin ja yhdessä jaksossa oli jopa jokseenkin onnellinen loppu (ainakin näin Black Mirror-standardeilla), mutta ei sarja minnekään teräänsä ole menettänyt. Ensimmäinen jakso ei niinkään ole dystopiaa kuin melkein todellisuutta, valitettavasti. Ehdottoman suositeltava, jos pikimusta Twilight Zone -meininki vetoaa laisinkaan.

Sama juttu, täälläkin kahlattiin kolmoskausi viikonlopun aikana läpi. Olen joskus aiemminkin tätä hehkuttanut 2010-luvun parhaaksi tuotokseksi, enkä yhtään suotta. Täyttä timanttia.

Omasta mielestäni kauden parhaat jaksot olivat kolmas ja kuudes. Huonoimmillaankin helvetin hyvä.
 

Bawdy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Dallas Stars, JJK, Happee ja Vimpelin Veto.
Paljon on ollut Breaking Badista puhetta ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että Kylmän Ringin ohella paras sarja ikinä. Ainoa joka Breaking Badissa jäi ärsyttämään oli nämä siskokset (Hankin ja Walterin vaimot) jotka olivat niin latteita, Hankin varsinkin, että teki mieli kelata kohtaukset pois. Mitään muuta en sarjasta vaihtaisi. Tylsää jaksoa mahdotonta löytää.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Black Mirrorille ääni täältäkin. Tarinat eivät ehkä niin mahtavia ihan kaikki ole, mutta toteutus ja fiilis noissa on vähän poikkeuksellinen hyvällä tavalla kaikkeen jenkkihuttuun verrattuna. White Bear -jakso oli paras omaan makuun.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
The Fall. Rikossarjoista tykkääville suositten.

Tullut katsottua kaudet 1 ja 2. Nyt ilmestyi kausi 3.

Kun juonesta saa kiinni, niin koukkuun tuli jäätyä. Paranee edetessä.

Edit: 3 kausi shaissea.
 
Viimeksi muokattu:

Lavis

Jäsen
Paljon on ollut Breaking Badista puhetta ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että Kylmän Ringin ohella paras sarja ikinä. Ainoa joka Breaking Badissa jäi ärsyttämään oli nämä siskokset (Hankin ja Walterin vaimot) jotka olivat niin latteita, Hankin varsinkin, että teki mieli kelata kohtaukset pois. Mitään muuta en sarjasta vaihtaisi. Tylsää jaksoa mahdotonta löytää.
Jakso nimeltä "Fly" on aivan helkkarin tylsä. Koko jakson Walt ja Jesse koittavat pyydystää tätä kärpästä laboratoriossaan.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Eilen tuli katsottua flixistä "Man vs Snake" - jos "King of Kong"-dokumentti on tuttu, vähän samaa sarjaa (ja Billy Mitchell + Walter Day esittävät aika merkittävää roolia tässäkin). Erotuksena aiempaan, siinä missä Kong oli kovinkin humoristinen, tämä suhtautuu kuvattaviinsa enemmän sympaattisella otteella. Tarina kertoo siis pojasta/miehestä, joka saavutti Nibbler-arcadepelissä (perinteinen matopeli) ensimmäisenä yli miljardi pistettä 80-luvun alussa. Tämä tarkoittaa siis, että peliä pelataan sellaiset 40 tuntia putkeen. Ennätys sittemmin rikotaan - saako vanha mestari vielä tittelinsä takaisin?

Olisi ollut helppoa tehdä dokumentti, joka vain naureskelee kuvattaville ihmisille - kyllä, vaatiihan tuollainen omistautuminen jonkinlaista nörttiyttä ainakin vähän jos ei paljonkin. Onneksi tähän ei sorruta ja ennätyksen tavoitteluun mahtuu monia yllättäviä käänteitä. Leikkaus on myös erittäin onnistunut, tarina liikkuu sujuvasti eteenpäin, mutta samalla tulee myös selväksi kuinka mieltäturruttava suoritus tuollainen lähes kahden vuorokauden pelisessio voi olla. Jos erilainen urheiludokumentti kiinnostaa, tästä tulee oikein hyvälle mielelle.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Huomenna pläjähtää, The Expansen ensimmäinen tuotantokausi tulee nähtäväksi Netflixiin. Sarjassa ihmiskunta on levittäytynyt aurinkokuntaan, erityisesti Marsille ja asteroidivyöhykkeelle joita käsitellään tässä ensimmäisellä kaudella. Jatkossa käydään ainakin Jupiterin kuu Ganymedeksellä. Valonnopeusmatkustamista yms höpöhöpöä tai keinotekoista painovoimaa ei ole, pinnoilla pysytään avaruusalusten moottorien tuottaman kiihtyvyyden ja magneettien avulla. Inertia on olemassa ja asteroideilla eletään jalat kohti avaruutta ja pää kohti asteroidin ydintä. Television mittakaavassa siis suht kovaa scifiä.

Netflix esittää kehutun The Expanse -scifisarjan Suomessa | Dome.fi

Vähän videoita ilman spoilereita:
The Expanse Trailer - YouTube
The Expanse - High G Ship Maneuver - YouTube
The Expanse EP1 Intro (Opening Scene) - YouTube
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös