moelsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suurempi kysymys lienee se, että onko siellä joukkueessa sitten muitakin joille ei ole kesätreenit maistuneet? Onhan näissä aina ne riskit että se puolivillainen tekeminen alkaa tarttumaan muihinkin.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän JYP:n tekemisessä on näkynyt koko kauden että jossain vaiheessa treenaamisessa on oiottu aika reippaalla kädellä. Veikkaisin että kokeneemmat pelaajat on saanut vetää suht pitkän omatoimijakson kesällä, jolloin voi olla että treenaaminen on saattanut jäädä hieman vähemmälle. Yksittäisen pelaajan välinpitämättömyys ja esim. kesätreenien väliin jättäminen ei ole mikään kauhean iso juttu, mutta nyt vaikuttaa siltä että koko porukka on ollut koko kauden enemmän tai vähemmän huonossa kunnossa. Suurimman vastuun tästä kantaa vastuuvalmentaja.

Tietysti periaatteessa jokainen pelaaja yksilönä viime kädessä vastaa omasta tekemisestään, mutta valmentajan on pystyttävä toteamaan tilanne ja laittamaan pelaajia treenaamaan siten että pelaajat ovat edes jossain vaiheessa pelikunnossa. Saattaa vaatia hieman pokkaa laittaa kokeneita jätkiä villaan, mutta sitä varten se valmentaja siellä on. Olisiko Merikiven valmentajan rooli ollut samanlainen kuin JYP:n toimitusjohtajan, ettei valmentaja ehkä vastannut siihen toimenkuvaan joka on perinteisesti ymmärretty valmentajan tehtävänä, samoin kun JYP:ssä toimitusjohtaja ei ilmeisesti vastaa samoista operatiivisista asioista joita yleisesti on ymmärretty kuuluvan tj.n vastuulle? Tästä ei mitään tietoa, mutta jos tj voi jättää normaaleja tj.n tehtäviä muille niin mikesi valmentaja voi jättää valmentajan tehtäviä joillekkin muille, esim johtaville pelaajille. Tämä omaa pohdintaa.

Yksittäisten pelaajien heikolla treenaamisella on toinenkin puoli, jota ei suuremmin ole otettu esille. Esimerkiksi sellainen puoli, että kun osa pelaajista on huonossa kunnossa niin siinä tulee samalla kusseeksi muidenkin pelaajien muroihin. Jos, esim. Eric Perrin on vetänyt kesän kovaa ja tulee uran viimeiseen kauteen into piukeana tavoittelemaan JYP:n kanssa mestaruutta ja voikin sitten parin viikon jälkeen todeta että suurinosa kanssa pelaajista on tehnyt jotain ihan muuta kuin harjoitellut. Tästä voi tulla aavistuksen turhautunut olo niille pelureille jotka on hoitanut treenaamisen moitteetta. Huonoa kesätreeniä voidaan oikoa vielä syksyllä jolloin voidaan yhteisissä treeneissä pitää tempo ja vaatimustaso niin kovana että kunto nousee sellaiselle tasolle jolla voidaan sarjassa pärjätä. Nyt vaikuttaa siltä että myös syksy on treeneissä löysäilty. Dufvahan laittoi ensimmäisissä treeneissä pelaajat luistelemaan. Tiedä sitten mihin tuo viittaa, ei välttämättä mihinkään.

Itse olen sitä mieltä, että vaikka Immonen on tehnyt ihan kovat tehot huhujen mukaan vaillinaisella kesätreenaamisella, niin jos mies olisi kesällä treenannut kunnolla niin herää kysymys, mitkä ne tehot olisivat kunnollisen kesän jälkeen tällä hetkellä? En halua vierittää syytä yksittäisen pelaajan niskoille, mutta en myöskään ymmärrä miksei jokainen yksittäinen pelaaja voisi tehdä asioita kesällä siten että kauden viimeisen pelin jälkeen voi kurkata peiliin hyvillä mielin?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siis tämähän on julkinen salaisuus, Immonen keskittynyt kesällä enemmän terassielämään, kuin huippu-urheilijan arkeen.
Toisaalta ihan sama kai se lopulta mitä kesällä on tehty jos mies kuitenkin joukkueen paras pistemies ja tehnyt tälläkaudella myös kivan määrän maaleja. Ihmetyttää jopa joidenkin kirjoittajien vaatimus että pelaajasopimus pitäisi purkaa ennen loppumista. Tietenkin voisihan siellä pistepörssinkin ihan kärkitiloilla olla mutta mielestäni siinäkin enemmän näkyy että koko joukkueella on pelit mennyt vihkoon että juuri ne muutamat ratkaisevat pisteet on jäänyt pelaajalta tekemättä. Tuolla tehokkuudella ja joukkueen parhaimpia +- saldoja kyllä täyttänyt paikkansa joukkueessa. Käsittääkseni palkkakaan ei ole aivan liigan top 10 mitä se maineella kuitenkin voisi olla. Tietenkin aina voi paremmin pelata , mutta en näkisi että Immonen mikään ongelma mihinkään suuntaan on.
 
Hockeyarena.net

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä mitä Immonen on/ei ole kesällä tehnyt. Mutta kai nyt vähimmäistavoite hänelläkin pelata pudotuspelejä ja olla merkityksellinen siellä. Jos ei ole, voi hyvinkin alkaa osoittelemaan kokeneen ja oletettavimmin johtavassa asemassa olevan pelaajan suuntaan.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils
Odotettavissa varmasti ihan jännä peli taas kerran kun KalPa tappelee ihan samoista sijoista ja niillä alla peli jossa tekivät seitsemän maalia, sehän on enemmän kuin mitä JYP tehnyt tyyliin seitsemään peliin. Taas olisi pakkovoiton paikka mutta mitä uskaltaa odottaa? Näitä pakkovoittoja on jätetty ottamatta muutama ja pahoin pelkään että huomenna taas jää ottamatta. Pessimisti ei pety kuin joka ikinen kerta.
 
Aina ei voi voittaa, mutta aina voi hävitä.

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Immosestahan voisi tilastojen perusteella todeta että pelasi esimerkiksi viime kevään pudotuspelit lähes yhtä hyvin kuin mestaruuskeväänä. Ja pistetahti kaikkinensa ei ole pudonnut kuin reippaan 10 pinnaa 60 ottelun otannalla. Tai sitten voi avata silmät ja katsoa millaista nyky-Immosen suorittaminen tilanne tilanteelta on. Niiden tehopisteiden ympärille kun mahtuu myös kaikkea.

Hytösen kohdalla sopii nykyisen alisuorittamisen yhteydessä muistaa että kykeni johdattamaan joukkueen mitaleille paluukaudellaan. Silloinen rosteri ei ollut lähelläkään sitä mitä Immosellelle on katettu. Omassa immoskritiikissä vaadin häneltä sitä mitä Perriniltä vaadittiin 2010-2012(tuolloin olin lukijan roolissa) ja vielä myöhemminkin. Ekin fanipoikana puolustelin myös pisteitä, mutta JYPin kokoisen nakkikioskin ykkössenalta tulee vaatia enemmän. Immonen ei ole paluunsa jälkeen todistanut mitään isossa kuvassa. Moni muu on.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Suurempi kysymys lienee se, että onko siellä joukkueessa sitten muitakin joille ei ole kesätreenit maistuneet? Onhan näissä aina ne riskit että se puolivillainen tekeminen alkaa tarttumaan muihinkin.
Nimenomaan. Immosen ja kumppaneitten pitäisi olla se esimerkki joista nuoremmat pelaajat ottaisivat oppia ja ymmärtäisivät mitä huipulle pääseminen ja siellä pysyminen vaatii.
Miksi nuorempia pitäisi harjoittelu kiinnostaa, jos joukkueen kapteenistoon kuuluva fanien puolijumala istuu kesäterassilla muiden hikoillessa.
Ja siltä se on kyllä näyttänytkin että omistajat ja omistajien kaverit ovat tehneet ihan muuta kesän kuin harjoitelleet.
 
"Omasta mielestäni Cowboys from Hell kuvaa asenteeltaan tuota nykyistä joukkuetta huomattavasti paremmin, kuin Scorpionsin viikonlopun kännipanot."
-McWerkon mielipide JYPin sisääntulobiisistä

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
En nyt muista tarkkaa lainausta, mutta Hytönenhän taisi ihan suoraan jossain haastattelussa sanoa että kesäharjoittelu on ollut "erilaista" kuin ennen ja keskityttiin kestävyyteen. En tiedä tarkoittaako se sitten sitä montako tuoppia voi kumota putoamatta pöydän alle vai ei, mutta ennätysmäisen tukkoiseltahan tuo meno on näyttänyt koko sakilla. Aika paljon kertoo se että Yonkman tuli kesken kauden mukaan ajeltuaan syksyn traktorilla Saskatchewanissa eikä näyttänyt olevan liikkeessä yhtään jäljessä.
 
Tämä on systeemin hyväksymä allekirjoitus.
JYP-Discord: https://discord.gg/j5ja64f

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En nyt muista tarkkaa lainausta, mutta Hytönenhän taisi ihan suoraan jossain haastattelussa sanoa että kesäharjoittelu on ollut "erilaista" kuin ennen ja keskityttiin kestävyyteen.
Mä muistelisin että Hytönen sanoi että kesäharjoittelussa juurikin kestävyystreeni jätettiin aiempaa vähemmälle ja keskityttiin muihin asioihin. Tästä kielisi juurikin nuo pelien loppujen hyytymiset ja useemman pelin viikkojen huonot suoritukset.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Kraken, 1923 (1897)
Mä muistelisin että Hytönen sanoi että kesäharjoittelussa juurikin kestävyystreeni jätettiin aiempaa vähemmälle ja keskityttiin muihin asioihin. Tästä kielisi juurikin nuo pelien loppujen hyytymiset ja useemman pelin viikkojen huonot suoritukset.
Näin on, keskityttiin räjähtävyyteen ja kestävyysharjoittelun osuutta pienennettiin.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Miksi nuorempia pitäisi harjoittelu kiinnostaa, jos joukkueen kapteenistoon kuuluva fanien puolijumala istuu kesäterassilla muiden hikoillessa.
Jos (paino tolla sanalla) Immonen on tehnyt kesätreeninsä terassilla tuoppi kädessä, kyse ei todellakaan ole statukselleen sopivasta vaan erittäin epäammattimaisesta ja päälle vielä typerästäkin toiminnasta sillä mies on siinä tapauksessa haitannut osaomistamansa firman tulosta välinpitämättömyydellään, mutta esittämäsi kysymys on aivan lapsellinen. Vai keksitkö kuvaavampaa adjektiivia tilanteelle, jossa kolmikirjaimisiin rahasarjoihin NLA/SHL/KHL/NHL tähtäävä nuori pelaaja vetää "no en kyl mäkään sit" -kiukkuvaihteelle koska kaiken jo saavuttanut veteraaniosasto päättää ottaa rennommin?
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Niinpä taisi ollakin. Missähän se räjähtävyys sitten on näkynyt?
 
Tämä on systeemin hyväksymä allekirjoitus.
JYP-Discord: https://discord.gg/j5ja64f

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En nyt muista tarkkaa lainausta, mutta Hytönenhän taisi ihan suoraan jossain haastattelussa sanoa että kesäharjoittelu on ollut "erilaista" kuin ennen ja keskityttiin kestävyyteen. En tiedä tarkoittaako se sitten sitä montako tuoppia voi kumota putoamatta pöydän alle vai ei, mutta ennätysmäisen tukkoiseltahan tuo meno on näyttänyt koko sakilla. Aika paljon kertoo se että Yonkman tuli kesken kauden mukaan ajeltuaan syksyn traktorilla Saskatchewanissa eikä näyttänyt olevan liikkeessä yhtään jäljessä.
Jep. Kyllä jotakin on täytynyt mennä pieleen kauteen valmistavassa harjoittelussa. Tuo Yonkmanin case tuo sen hyvin irvokkaasti esille.

Mitä tästä opimme? Sen tuleva valmentajavalinta ja ensi syksyn jalkanopeus sitten aikanaan näyttävät.
 
"Kyllä Dufva siinä jo varoitteli aikaisemmin, ettei menisi överiksi, mutta niinhän se taas keuli yli näköjään", Wallinheimo hauskutti toimittajia.

-Sinuhe 15.1.2010 jouduttuaan ulosajetuksi kesken rankkarikisan.

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Nää Immosen kesäterdehommat lähtee nyt kyllä aivan lapasesta. Näillä aiheutetaan aivan turhaa närää ja ennakkoluuloa/harhaluuloa jopa fanien keskuudessa, ja tuollaiset hommat vois suosiolla jättää sanomatta täällä. Se jos kerran on nähnyt jätkän terassilla kaljalla, ei tee siitä paskaa harjoittelijaa tai huonoa esimerkkiä. Joku roti näihin juttuihin. Tänäänkin Jakke painanut vitun kännissä 2+0, oisko ollut 5+0 selvinpäin?
 

nixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Perrin 43v on kuitenkin nopeampi luistimilla kuin absolutisti Immonen..
Samoin tuo Yonkmanin kunto vs muut tällä kaudella kertoo kyllä paljon kesätreenien onnistumisesta.
 

Hexa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nää Immosen kesäterdehommat lähtee nyt kyllä aivan lapasesta. Näillä aiheutetaan aivan turhaa närää ja ennakkoluuloa/harhaluuloa jopa fanien keskuudessa, ja tuollaiset hommat vois suosiolla jättää sanomatta täällä. Se jos kerran on nähnyt jätkän terassilla kaljalla, ei tee siitä paskaa harjoittelijaa tai huonoa esimerkkiä. Joku roti näihin juttuihin. Tänäänkin Jakke painanut vitun kännissä 2+0, oisko ollut 5+0 selvinpäin?
Juuri näin. En usko hetkeäkään Immosen epäammattimaisuuteen tässä asiassa. Saa kai sitä nyt joskus helteillä treenien jälkeen terassilla käydä, kunhan ei tule tavaksi. Tuskin nyt niin montaa kertaa kuitenkaan bongattu siellä.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse en Immosta pahemmin halua syytellä. Ei tietty ole enää 2011 vuoden Immonen, mutta miksi olisikaan. Silti Jakke on selkeä ykkössentteri ja kantaa isoa vastuuta. Hytönen on paljon suurempi floppi tällä kaudella.

Mutta vielä tuohon kuntoon. Meillä kärkihyökkääjät pelaavat 5 minuuttia vähemmän kuin vastustajalla per peli. Miten silti voi piiputtaa noin pahasti?
 
"Kyllä Dufva siinä jo varoitteli aikaisemmin, ettei menisi överiksi, mutta niinhän se taas keuli yli näköjään", Wallinheimo hauskutti toimittajia.

-Sinuhe 15.1.2010 jouduttuaan ulosajetuksi kesken rankkarikisan.

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri näin. En usko hetkeäkään Immosen epäammattimaisuuteen tässä asiassa. Saa kai sitä nyt joskus helteillä treenien jälkeen terassilla käydä, kunhan ei tule tavaksi. Tuskin nyt niin montaa kertaa kuitenkaan bongattu siellä.
Jep. Hyvin vaikea olisi uskoa moista. Kai siellä terassilla saa ihan seuranakin olla ja kenties jotain alkoholitontakin voi nauttia. Niin kuin @Tukka edellä jo kirjoittikin, se että juo mahdollisesti kesällä muutaman oluen, ei tee Immosesta ongelmaa.
 
I never lose. I either win or learn.

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Perrin 43v on kuitenkin nopeampi luistimilla kuin absolutisti Immonen..
Samoin tuo Yonkmanin kunto vs muut tällä kaudella kertoo kyllä paljon kesätreenien onnistumisesta.
Perrin on ollut aina nopeampi, kuin Immonen. Koko vertailu on aika turha, koska kyseessä on kaksi eri tyylin ja eri vahvuuksilla pelaavaa pelaajaa.
Ihmetyttää, miten tuo Jaken vauhti tulee edelleen joillekin yllätyksenä. Ei se rakettina painanut 9+3 2011-kultakeväänäkään.
Taitaa olla peli nopeutunut enemmän, kuin Immonen hidastunut, kontrastihan siinä tietysti kasvaa.
 
"Of course! Derka Derkastan..."

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
No kertoo vaan siitä miten kova pelimies on kyseessä, jos tuosta huolimatta vetelee taas koko kauden kultakuuppa päässä. Immonen nyt on viimeinen, jota tarvitsee tästä joukkueen saamattomuudesta syyttää.
Kun katselee muutakin kuin pelkkiä pisteitä niin mikäli tuo treenaamattomuus pitää paikkaansa näkyy se kyllä liikkeessä ja jaksamisessa jäällä. Monesti tuntuu Jakelta loppuvan "bensa" kun vielä pitäisi pikkasen itsestään puristaa. Tuosta voi vain ja ainoastaan tehdä sen johtopäätöksen, että on tullut tänne jäähdyttelemään ja jo melkein kaiken voittaneena ei hirveästi nappaa vaikkei joukkue menestykkään. Pääsee sitten aikaisin kesälomille
 
Jyp häviämisen kulttuuria vuodesta 2018

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Kun katselee muutakin kuin pelkkiä pisteitä niin mikäli tuo treenaamattomuus pitää paikkaansa näkyy se kyllä liikkeessä ja jaksamisessa jäällä.
Hetkinen. Siis riippumatta siitä, onko tämä täysin spekuloitu treenamattomuus totta vai ei, se näkyy joka tapauksessa jäällä? Hämmentävää.

Monesti tuntuu Jakelta loppuvan "bensa" kun vielä pitäisi pikkasen itsestään puristaa. Tuosta voi vain ja ainoastaan tehdä sen johtopäätöksen, että on tullut tänne jäähdyttelemään ja jo melkein kaiken voittaneena ei hirveästi nappaa vaikkei joukkue menestykkään. Pääsee sitten aikaisin kesälomille
Se, että sinä päädyt moiseen johtopäätökseen, ei tarkoita että se olisi ehdoton totuus tai ainoa johtopäätös. Näin ne uskonnot syntyvät.

Aika helppo on keksiä muitakin syitä Immosen suhteelliselle hitaudelle ja kestävyydelle. Esimerkiksi ikä ja jo mainittu pelin huomattava nopeutuminen.
 
"Of course! Derka Derkastan..."

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä ja myös minkä pelitavallisen tuen pelaajalle muu viisikko kykenee tarjoamaan, ei näitä pelejä kukaan yksin ratko.
Eilen tuli katseltua Jakkea jopa hitusen normaalia tarkemmalla silmällä ja pääosin tykkäsin siitä mitä näin. Jaken peliäly on niin kovaa luokkaa, että vähäisemmälläkin liikkeellä kykenee tekemään paljon hyviä asioita. Myös kentällisen tuki ja yhteispeli tuntui ihan hyvältä. Tuloksena tästä myös kaksi Jakelle tyypillistä maalia.

Jos nyt jotain kokeneempaa pelaajaa pitää kunnolla moittia tämän kauden suorittamisesta, niin aivan ehdoton ykkönen on kapteenimme Hytönen. En olisi uskonut, että tällaista kautta voidaan Hytöseltä nähdä. Toivottavasti pelastaa kasvonsa loppukauden aikana, joka toki vaatisi myös joukkueen etenemistä pudotuspeleissä. Heikkoon suorittamiseen liittyy myös se vastuu mikä kapteenilla on joukkueen suorittamisesta. Kun kapteeni ei näytä hyvää pelillistä esimerkkiä ja kopissakaan ei ole onnistunut, niin kokonaisuus on todella pahasti miinuksella.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nää Immosen kesäterdehommat lähtee nyt kyllä aivan lapasesta. Näillä aiheutetaan aivan turhaa närää ja ennakkoluuloa/harhaluuloa jopa fanien keskuudessa, ja tuollaiset hommat vois suosiolla jättää sanomatta täällä. Se jos kerran on nähnyt jätkän terassilla kaljalla, ei tee siitä paskaa harjoittelijaa tai huonoa esimerkkiä. Joku roti näihin juttuihin. Tänäänkin Jakke painanut vitun kännissä 2+0, oisko ollut 5+0 selvinpäin?
Niin en tiedä onko tällaista @Tukka n esittämää kukaan varsinaisesti väittänytkään. On vaan laskettu ykkösiä yhteen ja saatu sitten sen mukainen tulos. JYP on näyttänyt koko kauden siltä ettei jalka ole kovin hyvässä kuosissa, ja sitten jos porukka on nähnyt pelaajia kesällä virvokkeiden parissa niin siitähän tuo päättely kaiketi on tehty.

Itse olen ainakin pyrkinyt kirjoittamaan asiasta yleisellä tasolla, enkä syyttää ketään yksittäistä pelaajaa mistään. Eikä kyllä ole mitään näyttöäkään mistään asiasta josta ketään moittia. Mitä nyt tuo pelaaminen JYP:llä on ollut kohtuullisen kuraista koko kauden. Joukkueen pelaajamateriaalin pitäisi kuitenkin riittää "hieman" parempaan.

Juuri näin. En usko hetkeäkään Immosen epäammattimaisuuteen tässä asiassa. Saa kai sitä nyt joskus helteillä treenien jälkeen terassilla käydä, kunhan ei tule tavaksi. Tuskin nyt niin montaa kertaa kuitenkaan bongattu siellä.
Tähän tekisi mieli esittää vastakysymys. Onko JYP:n pelaaminen näyttänyt jossain vaiheessa siltä ettei ole tullut tavaksi? Vai siltä, että on tullut tavaksi?

No tuskinpa tähän konttaamiseen on yksikään terassi syyllinen eiköhän tämä ole monen asian summa. Ylä-Ruthin ja Sohwin terasseilta alkaen, edeten Kauppakatua jja päättyen Aren aukiolle unohtamatta mahdollisia poikkikatujen terasseja. Tarkoitin siis sitä että, jos on vähän vedetty vihkoon joka osa-alueella, niin toimistolla, valmennuksessa, kuntopuolen- , teknisten ja taktisten asioiden harjoittelussa ja siitä tämä kokonaisuus 10.sija muodostuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy