NBA

  • 641 998
  • 4 429

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Taalla kausi on kaantynyt seka nostalgian etta odotuksen puolelle. Ilta toisensa jalkeen siella annetaan varsin mukavia yksittaisia nayttoja, mutta valmennuksellinen johtaminen ja joukkuepelaaminen on jo niin heikolla tasolla, etta enpa odota kun yhta tsagavoittoa loppukaudelta. Valmentajavaihdoksen jalkeenhan on tullut vain yksi voitto, sekin ilman Stoudamirea. Z-Bo on ulkona leikkauksen takia, Nick on kieltaytynyt pelaamasta ja myos Pattersonin on huhuiltu olleen poissa samasta syysta. Rubenissa onkin esikuvaa monelle nuorelle: dokaa koko kesa ja kiukuttele oman edun, ei joukkueen nimissa. Hienoa Ruben!

Tasta nuorennusleikkauksesta ja jatkuvista tappiosta on nostettavissa muutama positiivinenkin asia esiin: Telfair, mita vahemman yrittaa ratkaista, sen paremmin pelaa. Kylla siita viela todella hyva pelaaja tulee! Przybilla, ehdoton kauden valopilkku, jolta voi odottaa edelleenkin kovia suorituksia tulevaisuudessa. Noussut yhdeksi kovimmista valkoisista senttereista liigassa. Khryapa, puolustuspelaaminen on miehen heinia ja hetkittaisia nukahteluita lukuunottamatta hoitaa asiansa hyvin. Myos hyokkayksessa kulkee kun niikseen tulee. Outlaw, tulevaisuuden ehka kovin nimi Blazerseista, joka illasta toiseen haikaisee pomppuvoimallaan ja ratkaisuherkkyydellaan. Siina on joukko, jolla on tulevina vuosina varmasti sanomista ns peruspelaajina niin Blazerseissa kuin muissakin joukkueissa, jos taalta lahtevat.

Niin, nostagiaa on ollut ilmassa kun viikonlopun lehdessa maalailtiin meillekin entisaikojen kulta-aikoja, jos vaan olisi pidetty Rasheed Wallace ja Jermaine O'Neil kaupungissa. Silla duolla ja nykyrosterin parhailla olisimme ehdottomasti korkealla vuodesta toiseen, oli viesti kolumnistilta. Silloinen/nykyinen johto vaan paatti, etta O'Neilista ei tule mitaan eli myydaan pois seka etta Wallace on enemman haitaksi kuin hyodyksi seuran imagolle. Oliskohan kantsinut miettia hieman pidempaan? Ja uusiutuvatko samat virheet taas nykynuortemme kanssa?

Odotus-puolella taalla odotellaan jo kesan draftia. Nythan kun pudotuspelitaisto vaihtui "liigan paskin joukkue" taistoksi, niin odotukset on kovat draftin puolella. Tosin sielta ei ole nousemassa ns "valmista pelaajaa" tana vuonna, joten eikohan sielta haaviin tartu taas yksi "outlaw" tai "telfair", jonka kanssa menee ensin hermot ennen kun hanesta on hyotya joukkueelle... Toinen ryssahan meille on joka tapauksessa tulossa ensi kaudelle. Kuulemma kova heittaja... En muista nimea.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Päinvastaiseen suuntaan on taas menossa Indiana Pacers, jota riivaa pelikiellot ja loukkaantumiset.

Indiana nyt alkoi mennä alaspäin heti tuon Detroit pelin jälkeen, mutta viime aikoina on pelannut ihan kohtuullisesti. Itselle ainakin on ollut yllätys että ovat ylipäätään pudotuspeli kuvioissa mukana, sen verran on ollut vaikeuksia kauden aikana tosin voi olla että se kertoo enemmän Itäisen konfferenssin muista joukkueista että Indiana on vielä mukana kuin heidän hyvyydestä.


Denver jatkaa lännen puolella vahvaa menoaan, viimeisestä 13 voittanut 12. Denver tulee vielä pudotuspeleissä olemaan kova, saa nyt sitten nähdä mille sijalle päätyy ja ketä vastaan tulee pelaamaan. Lakersit taas ovat melko varmasti pudotuspelien ulkopuolella, mikäli Denver jatkaa menoaan heitä nyt ei saa kiinni ja Memphisiin on eroa 6.5 peliä joten aika vaikea ero kuvottavaksi kun Lakersilla on jäljellä 15 peliä. Tietenkin Minnesotakin on vielä välissä tavoittelemasssa viimeistä pudotuspeli paikkaa.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viestin lähetti 1Timer
Toinen ryssahan meille on joka tapauksessa tulossa ensi kaudelle. Kuulemma kova heittaja... En muista nimea.

Kyseessä on viimekesän ykköskierroksen varaus Sergei Monya, Khryapan entinen seurakaveri ZSKA:sta.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Viestin lähetti steepler
Charley Rosen taas ottaa kantaa Lebronin otteisiin.

http://msn.foxsports.com/nba/story/3485406

Aika tyly tuomio tulee ainakin puolustuspelaamisesta.

Vaikkakin ihan asiaa, niin tyyli ei yllata. Onhan julkaisijana Fox.

LeBronista puhuttaessa kovin monesta unohtuu jatkuvasti, jopa entiselta CBA koutsilta, etta hyvin harva pelaaja on toisena kautenaan taydellinen puolustupelaaja tossa liigassa. NBAssa, jossa puolustus on eri asia kuin missaan muussa liigassa. Jokainen joutuu opettelemaan sen lahes nollilta. LeBronia, niin hyvassa kuin pahassa, arvosteltaessa taytyy aina tukistaa itseaan ja sanoa: hei, toinen vuosi johtoroolissa NBA-joukkueessa ja kaveri on 20v. Uskomatonta, mutta totta.

Kritiikki on aina hyvasta, mutta kun kritiikki on subjektiivista ja osin jopa herjaa itse kirjoittajaansa, niin heikoilla ollaan.

Onko kukaan muuten erehtynyt pohtimaan sita mahdollisuutta, etta LeBronin 56 pinnaa tulivat pelissa, joka oli joukkueen viides viikon sisaan. Paria paivaa ennen tullut tappio ei voitoksi muuttunut, vaikka LeBron teki vain 16 pinnaa. Silla siis on tuskin paljoa suoraan sen kanssa tekemista paljonko LeBron ottelussa tekee. Tai onko kukaan ehka tullut ajatelleeksi sita mahdollisuutta, etta koko 56 pinnaa (tulkoon tappio! sita ei kukaan muista kesalla) oli "publicity stunt", jolla haettiin medianakyvyytta. Jolla haettiin nakyvyytta LeBronille ja sponsoreille. Jolla han murskasi jalleen yhden NBA ennatyksista. Se jaa historian kirjoihin, ei yksi tappio.

Ja toden totta! Siina on onnistuttu. Eihan taalla/mediassa paljoa muusta puhutakaan.

Onnistuivat. Perkeleet ;-)
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Suns sitten hävisi tiukan pelin Miamille ja pelin hahmoksi toki nostettakoon pysäyttämätön Wade, joka käytännössä juoksi Suns-puolustuksen läpi miten tahtoi. Wadelle 35 pistettä, 7 levaria ja 9 syöttöä ja mikä tärkeintä, voitto.

Kuitenkin, huolimatta Waden upeasta pelistä, yksi asia oli lopussa yli kaiken
2:28 MIA Dwyane Wade missed Jump Shot
2:20 MIA Offensive Rebound by Shaquille O'Neal
2:19 MIA Shaquille O'Neal missed Tip-in
2:12 MIA Offensive Rebound by Shaquille O'Neal
2:11 MIA Shaquille O'Neal made Dunk Shot

The Diesel cannot be stopped, resistance is futile.

Yksinkertaisesti huolimatta virhevaikeuksistaan, Shaq tuli lopussa ja dominoi korin alustoja. 7 hyökkäyslevaria puhuvat puolestaan.

Sunseista JJ epäonnistui hieman, mutta pääsyy tappioon on joukkuepuolustuksen puuttuminen. Vaikka Barbosa pelasi pisteitten valossa hyvän ottelun, niin Nashin ollessa kentällä Suns teki todella vähän pisteitä ja Barbosa ei selkeästikään kykene paikkaamaan Nashia pelinluomisessa.

Tässä vielä mielenkiintoinen juttu asiaan liittyen
http://www.nba.com/step_up/phoenix_rising.html
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Heat vei Sunsia miten tahtoi ottelun ratkaisuvaiheissa kolmannella jaksolla. Ottelu oli kaytannossa pelattu ja voittaja julistettu, kun Richarson rupes hetkeksi sooloilemaan ja sai ottelun nayttamaan jannittavalta lopussa. Minkaanlaista juonta Sunsien hyokkayksessa ei kuitenkaan ollut ja turnoverit tekivat pisteen Sunsin lopun pyristelylle. Itse asiassa, ei Sunseilla ollut saumoja missaan vaiheessa, silla oli aivan selvaa, etta viimeisen 3 minsan aikana Heat tekee ainakin 6 pinnaa eika Sun pysty yli viiteentoista. Eika pystynyt. Richardson ja Nash eivat voi yksin voittaa liigan parasta joukkuetta.

Ottelun ehdottomasti paras hetki oli kolmannen jakson viimeinen Suns hyokkays, jossa pallo pelattiin Stoudamirelle vapariviivan kulmaan. Hypari, jonka Wade blokkasi todella IN YOUR FACE -tyyliin, otti pallon ja heitti pelikellon nayttaessa 0.2 sekkaa 23 metrista suoraan sisaan. Jopa Andre Agassilla oli hauskaa! Ehdoton top10 namupala talle illalle.

Ottelun studioraati ESPNlla oli aivan samaa mielta mita tassa on itse kukin lajia seuraava ollut: Sunseilla ei ole mitaan saumaa joukkuetta vastaan, jolla on iso sentteri ja hyvin heittava miehisto. Siihen ei ole laaketta. Lannen semifinaalin voitto jaa kauden kohokohdaksi.

**edit** Ottelua Pacers-Pistons jouduttiin lykkaamaan illalla 90 minuuttia pommiuhan takia. Hallille oli tullut soitto, etta Pacersien pukuhuoneessa on pommi. Poliisi kavi huoneen lapi kahdesti, mitaan ei loydetty ja peli voitiin aloittaa. Jonkun vahemman hauska Paasiais-pila.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Blazers paatti eilen taman kauden ottelut Itaa vastaan. Viimeiseksi vuorossa oli Wizards, joka vei vieraissa voiton lahinna Blazersien toisen jakson heikolla esityksella. Nain ollen taman kauden saldoksi Itaa vastaan jai 14-16, kotona 7-8. Ei siis juurikaan kerrottavaa jalkipolville. T-Law ja Telfair kuitenkin jatkoivat hyvia esityksia ja Frahmkin veti melkein kaikki sisaan. Kahdeksalla pelaajalla ei kuitenkaan hyvia henk.koht. suorituksia pidemmalle potkita.

Huomenna Houston taalla.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Pistänpä tänne tämän.

Elikä kanavalla #ja-liiga@ircnet olemme nyt kymmenen illan ajan pelanneet NBA-veikkausta, jossa aina edellisenä iltana (mieluiten) valitaan joku yön otteluista ja sitten jokainen veikkaa kumpi joukkue ottelun vie.
Ottelut ovat yleensä valittu siten, että niissä on jotain "suurempaa" panosta tai jännitystä.
Panosta ei ole, mutta kunnia on pelissä.

Liitteenä tämänhetkinen 10 kierroksen tuloskuvaaja.
Veikkaukset ovat käynnissä joka päivä/ilta/yö, joten jos haluat osallistua, pistäydy kanavalla.
Ottelut joita on veikattu ovat

Koodi:
 Alkaen 21.3.2005
Knicks-Spurs
Houston-Miami
GSW-Dallas
Houston-Cavs
Miami-Suns
Denver-Kings
Lakers-Philly
Suns-Denver
Knicks-Lakers
Boston-Dallas
 

Liitteet

  • nba-veikkaus.gif
    nba-veikkaus.gif
    11,6 KB · kertaa luettu: 297

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Kyllä...onpa komeaa luettavaa kerta kaikkiaan. Sieltähän sen näkee, että "D-fence"llä nää pelit voitetaan. Tosin vielä kerkeää hyytyä. Onneksi vastus on varjoa lukuunottamatta erittäin köykäistä ja pelkällä mutulla arvauksia latovaa porukkaa.

Katselin tuossa Itäisen konferenssin pudotuspelikamppailua ja kyllä se Indiana sen jatkopaikan sieltä taitaa niistää. Kovin kamppailu käydäänkin Philadelphian, New Jerseyn ja Orlandon välillä. Näistä Orlandolla on vaikein loppuohjelma ja huonoin kuntokäyrä, joten se voidaan kirjoittaa ulos. NJ on puolitoista peliä jäljessä Philaa, joka pääsee nyt pois Läntisen rannikon kiertueeltaan. Ratkaisevaksi otteluksi voi hyvinkin nousta joukkueiden keskinäinen kohtaaminen, joka pelataan Netsin kotiareenalla... Iverson pelaa statistiikkojen mukaan kuin unelma, mutta CWebb on edelleen tuuliajolla. Jotain tarttis tehdä niin sanotusti ja pian! VC nimittäin tykittää täysillä sylintereillä. Ennustelisin Phillylle CWebbistä riippuen 6-5 tai 7-4 loppukauden saldoksi. NJ:lle loppukausi 7-3 tai 6-4, eli todella kalkkiviivoille tässä parissa mennään...
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kirjoittamisen vimma iski ja tuloksena syntyi tämä jokseenkin yhdentekevä jaarittelu NBA-joukkueitten palkkabudjeteista ja toisaalta menestyksestä.
Viitteet löytyvät viestin lopusta, kuten hyviin tapoihin kuuluu.

NHL:n lakkoillessa onkin hyvä hieman tarkastella NBA:n palkkamenoja ja miettiä sitä mitä niillä oikeastaan saadaan.
Toki on selvää, että NBA-joukkueen rosteri on n. puolet jääkiekkojoukkueesta, joten siltä osin menojenkin pitäisi olla pienempiä.
Toisaalta taas, koska pelissä usein 5 pelaajaa pelaavat 80-90% oman pelipaikkansa peliajasta, näitten pelaajien rooli on korostunut ja se näkyy palkoissakin[1].

NBA kävi ovat palkkaneuvottelunsa jokin aika sitten ja silloin palkkakehitystä hillittiin tuntuvasti ja maksimipalkat tipahtivat käytännössä n. 10 M dollaria[2].
Tällä hetkellä käytössä on pehmeä palkkakatto, jossa rajana on n.45 miljoonaa dollaria.

Nykyään suurimmat palkat ovat ajoilta ennen uutta CBA:ta ja näitten sopimusten loputtua uusia vastaavankokoisia vuosipalkkoja saadaankin odottaa tovi. NBA ei toisaalta myöskään elä missään onnelassa, vaan "halpa" NCAA-yliopistokoripallo on nostanut suosiotaan ja syönyt hieman NBA:n katsojamääriä lippuhintojen kallistuessa. Kuitenkin NBA on silti lähes National past time, joskaan ei aivan samassa tilanteessa kuin Jordanin aikana. Tämä takaa sen, että rahaa löytyy käyttöön aivan eri tavalla kuin NHL:lle, mutta toisaalta holtittomaan käyttöön ei ole varaa.

NBA:ssa joukkueet voidaan palkkabudjettiensa perusteella jakaa karkeasti kolmeen ryhmään, tai neljään.
Ryhmät ovat summittaisesti
1. Rebuilderit/Builderit
- Joitten budjetit ovat vain muutamia kymmeniä miljoonia joukkueen koostuessa pääosassa nuorista pelaajista ja yleensä yhdestä kovapalkkaisesta tähdestä. Laajennusjoukkueita, tai joukkueita jotka ovat läpikäyneet totaalisen muutoksen pelaajissa (esim. Bulls MJ:n, Pippenin ja Rodmanin jälkeen, tai Jazz Malonen ja Stocktonin jälkeen).

2. Keskikasti
- Franchise-pelaaja ja pari jo kokenutta roolipelaajaa. Näitten joukkueitten budjetit ovat suurinpiirtein 40-60 Miljoonan tienoilla, eli käytännössä siis palkkakaton molemmin puolin. Todettakoon ettei NBA:ssa monikaan "varteenotettava" joukkue pysy palkkakaton alapuolella.

3. Tuhlarit
- Kovapalkkaisia tähtiä, ylipalkattuja veteraaneja isojen sopimustensa loppuvuosilla, järjettömiä palkkoja keskitason pelaajille...omistajina yleensä yksittäinen miljardööri (aivan, miljardööri) jolla on liikaa rahaa ja suuri rakkaus koripalloon.
Palkat ovat 60 miljoonasta ylöspäin.

(4. New York Knicks)
- Joukkueen budjetti ei noudata mitään talouselämän lakeja, vaan on aina taivaissa. Tässä joukkueessa juomapullojen täyttäjäkin ajaa Mersulla töihin. MSG:n yleisö vaatii tähtiä ja tähtiä saa rahalla.

Menestyksen ja palkkabudjetin suhde taas on monimutkaisempi kysymys, mutta yleensä voittajalla ei ole ollut suurinta budjettia, mutta ei kylläkään pienintäkään.
Ennen Detroitin mestaruutta viime vuonna, NBA-titteliä ei ollut pariinkymmeneen vuoteen voitettu ilman dominoivaa (lue: myös kallista) isoa miestä tai Michael Jordania (96-98 kausilla myös kallis). Eikä Detroitkaan hiluilla pelannut, vaikka joukkueessa ei supertähtiä ollutkaan. Tasainen materiaali vaati myös hyvien=hyvin palkattujen rivimiesten hommaamista penkille.
Detroitin palkkabudjetti kuitenkin asettui keskitasolle, ylittäen palkkakaton n. 10 miljoonalla.

Tarkastelkaamme sitten kuluvaa kautta runkosarjan osalta, joka ei toki sano mitään pudotuspeleistä, mutta NBA-mestaruus on kuitenkin usein mennyt runkosarjaakin dominoineelle joukkueelle.

Jos tarkastelu aloitetaan erikoisryhmästä 4. elikä Knickseistä, voidaan todeta, että rahalla saa lähinnä kourallisen ulostetta.
Knicks jää ulos pudotuspeleistä huolimatta valtavasta 104 miljoonan dollarin budjetista. New Yorkin riesana on lähinnä järkyttävät sopimukset keskitason pelaajille vuosia sitten, jotka ovat tällä hetkellä huipussaan.
Heittäjä Allan Houston, 17M.
Toinen saman paikan pelaaja Penny Hardaway 14M.
Stephon Marbuty 14M jne.

Traagisinta on, että ellei treidejä tehdä, ensi vuonna palkkabudjetti tullee ylittämään 110 miljoonaa ja pudotuspelit ovat aivan yhtä kaukana kuin nytkin.

Mutta koska raha on vain rahaa ja kyllähän miljardööriomistajilla sitä riittää, tarkastellaan asiaa ensin menestyksen kannalta.

Idän ja Lännen sarjataulukot[3], joihin ei enää 10 ottelun aikana tulle suuria muutoksia pudotuspelijoukkueitten osalta, palkkabudjetit ja sijoitus budjettilistassa perässä.

Koodi:
[b]Itä[/b]
1. Miami - 59M 13.
2. Detroit - 52M  19.
3. Boston - 63M 10.
4. Washington - 48M 22.
5. Chicago - 54M 17.
6. Cleveland - 49M 21.
7. Indiana - 65M 8.
8. Philadelphia - 74M 4.
(9. Orlando/Nets - 66M/61M)

Koodi:
[b]Länsi[/b]
1. Suns - 44M 25.
2. Spurs -  46M 24.
3. Seattle - 52M 18.
4. Dallas - 91M 2.
5. Houston - 58M 14.
6. Sacramento - 57M 15.
7. Denver - 43M 26.
8. Memphis - 73M 5.
(9. Minnesota -70M)

Kuten havaitaan, yleisesti pudotuspeleihin pääsevät joukkueet ovat keskikastia budjeteiltaan. Huomionarvoista onkin Lännen johtajien matalat budjetit (joita tarkastelen myöhemmin) sekä toisaalta isompibudjettisten joukkueitten sijainti taulukon alaosissa pl. Dallas. Voi siis sanoa, että joukkueen omistajan ei tarvitse olla Roope Ankka voidakseen pärjätä NBA:ssa, tärkeämpää on pelaajien (ja valmentajan) laatu...Ylläri, eikö. Toisaalta Jääkiekosta Detroitin ja Coloradon tähtisikermien "ostomestaruudet" viime vuosina ovat antaneet toisenlaisen kuvan menestysreseptistä.

Hauskaksi tarkastelu menee kun katsotaan sarjataulukon pohjille.
Idästä löytyy tosiaan Knicks sijalla 11. 104 miljoonan budjettinsa kanssa (kirkas ykköstila budjettirankissa), muut pudotuspelien ulkopuoliset joukkueet ovatkin pääasiassa uudelleenrakennusvaiheessa. Toisilla uudelleenrakennus lähtee pienellä budjetilla toisilla suuremmilla.
Laajennusjoukkue Charlotte Bobcats pitää perää budjetissa 25M palkkabudjetillaan ja 14. sijalla Idässä, Atlantalla 37M ja viimeinen sija Idässä. Toronto taasen edustaa toista päätä 61 miljoonalla ja 12. sijalla.

Lännessä kaikki Espoon Bluesin ostojoukkuetta haukkuneet pääsevät todenteolla vauhtiin, kun heille kerrotaan Portlandin tilanteesta. 78 miljoonan budjetilla saa hankittua kolmanneksi viimeisen runkosarjasijoituksen. Noh Microsoftin rahojahan ne ovat, Paul Allenin pistäessä haisemaan. Mainittakoon kuitenkin, että Portlandin budjetti lähenteli sataa miljoonaa vielä viime kaudella.
Lännen pohjalta löytyy avainpelaajansa myynyt New Orleans 35 miljoonan budjetilla, sekä Utah 39 miljoonalla.

Kun tarkastellaan NBA:n kärkijoukkueita tarkemmin on helppo nähdä, miten Suns tai Spurs voivat olla minibudjeteillaan sarjan kärjessä.

Länsi

Phoenix Suns - 44M
Phoenixin joukkue on nuori ja sen suurin tähti Amare Stoudamire (26PPG 9RPG) nauttii vielä kolmannen vuoden pelaajana vaatimatonta 2 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, samoin kuin tasoaan nostanut/tasonsa löytänyt Joe Johnson [vrt. Lebron 4,3 M].
Ennen kautta päiviteltiin Nashin miltei 9M/vuosi sopimusta, mutta ehkä ei enää. Palkkarohmuna toimii kuitenkin Marion 11 miljoonallaan.
Muu joukkue sitten ottaakin ihan hiluja ja käytännössä avausviisikon palkalla saisi juuri ja juuri Knicksin takamieskaksikon Marbury (ex-Suns), Houston.
Huikean runkosarjamenestyksen taustalla ovat siis loistavat omat junnut JJ ja Amare, sekä onnistuneet veteraanihankinnat Nash Ja QRich. Joukkue ei silti kauaa pysy näin halpana, koska JJ ja Amare odottavat parin vuoden kuluttua tuntuvia korotuksia.

San Antonio Spurs -46M
Spurs on hieman samassa tilanteessa kuin Suns, joskin luonnollisesti Tim Duncan on suurempi tähti kuin yksikään Sunsin pelaajista ja tämä näkyy myös palkassa. Duncan ottaa yksin 14M/v siinä missä Ginobili vain 6,6M. Kuitenkin todellinen ryöstö on Tony Parker 1,5 miljoonan sopimuksellaan, johon tosin tullee kova korotus tämän kauden jälkeen.
Spurs on palkkabudjeteiltaan samanlainen joukkue kuin on kentälläkin, TD tekee eniten töitä ja saa eniten liksaa, muitten säestäessä pienemmillä palkoilla.

Dallas Mavericks - 91M
Mark Cubanin polttaessa joukkueeseen rahaa joka taskusta budjetti on myös paisunut veteraanien palkkavaatimusten takia, mutta toisaalta joukkue myös pärjää...runkosarjassa.
Finley 14M kuulunee ylipalkattujen pelaajien kategoriaan, mutta ei pahimpaan joukkoon.
Keith Van Horn 14M pistää raavaan miehen itkemään, koska se parempi pitkä valkoinen mies, Herman The German eli Dirk Nowitzki tienaa 12 M ja on _hieman_ eri tason pelaaja kuin rikkaan miehen Hanno.
Ilman KVH:ta budjetti olisi jo lähes siedettävä ja joukkue ei olisi olennaisesti heikompi.
Yleislinjana Dallasissa on, että kaikki tienaavat kivasti ja varsinaisesti alipalkattuja pelaajia ei ole. Kuitenkin kun isketään kymmenen kappaletta "hyviä diilejä" yhteen niin summaksi muodostuu tuo 90 miljoonaa.
No, Cuban summan katoamista tuskin huomaa hyppiessään otteluissa vaihtopenkin keskellä.

Seattle, Houston ja Sacramento ovat käytännössä kahden miehen joukkueita myös palkkamenojensa osalta eikä niissä ole erityisemmin tarkasteltavaa.
Denverissä Martinin jättisoppari vie suurimman osa palkoista, muu joukkue nauttii normaalipalkkoja.
Memphisin omistajalla on lievä Cuban-syndrooma, mutta vähemmän rahaa, koska joukkueessa on peräti 9 yli 5M/v tienaavaa pelaajaa, jotka nostavat budjetin liigan kärkipäähän.

Portlandissa taas maksetaan tolkuttomasti rahaa keskinkertaisille pelaajille, mutta kenties 1Timer osannee kertoa asiasta tarkemmin. Jättisopimukset kuitenkin loppuvat tähän vuoteen ja ensi vuonna joukkuetta tuskin budjettirankin kärkipäässä nähdään...tai mistä sitä tietää mitä Allen päättää tehdä.

Itä

Miami Heat - 59M
Joukkueen palkkabudjetissa on Shaqin mentävä musta aukko, joka syö lähes puolet koko budjetista 27 miljoonallaan...joskin raha myös tuo NBA:n kovimman joukkueen tittelin, joten...
Toinen raharohmu Eddie Jones nauttii 13 miljoonan palkkaa, joten helpolla laskutoimituksella voi nähdä, ettei Miaminkaan menestys perustu tolkuttomaan rahankäyttöön.
Super-Sophomore Wade tienaa hilkun alle 3M ja muut lähinnä saavat palkkansa tarjouskuponkeina.
Shaq on kallis, mutta jää nähtäväksi onko palkkansa arvoinen, vain mestaruus on riittävä palkka Isosta pojasta (Miami tekee tappiota, eivätkä täydet katsomot riitä kattamaan Shaqin palkkaa, mutta mestaruuden hintaa ei tietenkään voi mitata rahassa). Ensi kaudella vielä 30 M, mutta sen jälkeen on odotettavissa radikaali pudotus palkassa...ellei jopa eläke.
Eddie Jonesin palkkaneuvottelut hoitanut taho kiroaa tekemisiä samalla kun agentti viettää lomaa Bahamalla provisioitten kanssa.

Detroit - 52M

Tasainen materiaali, ei suuria palkkarohmuja ja kun vielä Okur lähti pois isohkon palkkatoivomuksensa kanssa, on Detroitin taloudenhoitajalla vähemmän stressiä.
Rip Hamilton, Ben Wallace ja Chauncey Billups tienaavat kohtalaiset 5-7M kukin ja Portlandin sopimus tuo 'Sheedille reilu 9M vuodessa. (ts. yhden Penny Hardawayn verran)
Huomioitavaa kuitenkin on, että keskimäärin vaihtopelaajillekin maksetaan hyvin rahaa.
Naurettavin on tietenkin Darko "Mikä peliaika, mitkä tehot" Milicicin miltei 4M/v palkka...no mikäs siinä sluibaillessa, kun mestaruus on jo plakkarissa ja pianhan voikin alkaa nauttia eläkettä alta 25:sena.
Sarjassamme ryöstöjä on myös Princen 1M/v sopimus, joka on suht vähän liigan parhaalle? puolustajalle.

Boston sai rasitteekseen Walkerin ison sopimuksen ja Piercen ottaessa Franchise-pelaajan palkkaa, joukkue on samaa sarjaa Houstonin, Seattlen yms. joukkueitten kanssa.

Chicago Bulls -54M

Aika ilman MJ:tä&Co:ta oli ankeaa, mutta nyt on valoa nähtävissä.
Junnukaarti ja superrookie Gordon yhdistettynä kivenkoviin veteraaneihin on viemässä Bullseja hyvää vauhtia pudotuspeleihin ja palkkabudjettikin on kohtalainen, joskin Antonio Davisin 13M on lähes tuplat seuraavaksi tienaavaan nähden. Lisäksi joukkue maksaa yhä 5M tämän vuoden ajan Scottie Pippenille "eläkesopimuksesta".
Hindrich 2M sopimuksellaan on myös halpaa tavaraa, eikä edes pariin vuoteen pääse sopimustaan korottamaan.

Philadelphia 76ers - 74M
Phillyn rasitteena on AI:n ja vastahankitun Webberin jättisopimukset, jotka nostavat palkkabudjetin pilviin. Lisäksi kestoloukkaantunut Mashburn 9 miljoonallaan lievästi v*tuttaa palkanmaksajaa. Helpotusta budjettiin ei ole tiedossa lähivuosina, joten menestystä olisi parempi tulla. Toisaalta Allen vain vanhenee ja hidastuu, Webberin lähinnä maatuessa...Philadelphiassa tultaneen näkemään treidejä lähivuosina, mikäli joukkue haluaa menestyä.


Noin, siinäpä pieni katsaus tämänhetkisiin palkkabudjetteihin yms. Mikäli jotakuta kiinnostaa, voisin raapustaa kasaan pientä tarinaa pelaajien palkoista/tehot...niin tai sitten voisi hankkia elämän/tyttöystävän tms.
Ohimennen, luettuasi tekstin klikkaa allaolevaa tiedostoa, jonka lukukertojen perusteella saan jonkinlaisen käsityksen tämänkin ketjun lukijamäärästä...tietääpähän summittaisen eksaktisti miten hyödyttömästi sitä yönsä käyttää.

Viitteet
[1] http://www.hoopshype.com/salaries.htm
[2] http://members.cox.net/lmcoon/salarycap.htm#1
[3] http://www.sportsline.com/nba/standings
 

Liitteet

  • laskuri.gif
    laskuri.gif
    1,5 KB · kertaa luettu: 304

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Palkka-asiat joo... Mikähän ihme noita New Yorkin joukkueita vaivaa? Rangers ja Knicks ovat molemmat surkealla tavalla hoidettuja tiimejä. Hankitaan vaan nimimiehiä isolla rahalla ja pistetään luksusverot haisemaan. Baseballin puolelta en tiedä tilannetta, onko siellä sama meininki? Taitaa olla se "ollaan maailman tunnetuin kaupunki, joten meillä on pakko olla hyvät ja nimensä veroiset urheilujoukkueet"- syndrooma.

Tuo Philadephian tilanne Mashburnin osalta mietityttää myös. Olin siinä uskossa kyllä, että Mash lopettaa uransa ja helpottaa Sixersin tilannetta sitä kautta jatkossa. Vai oliko se vain swappi, jotta saatiin Big Dog pois kaupungista?

Memphiksen palkkabudjetti oli myös "yllättävän" iso, mutta kun muistaa mikä on ollut joukkueen pelityyli, niin eipä tuo sittenkään mikä yllätys ole. NBA:n syvin vaihtopenkkihän heillä on ollut. Sieltä on tullut Swiftiä, Battieria, Cardinalia ja Wellsiä vaihdossa kentälle ja ovat pelanneet 10-12 miehen rotaatiolla. Kyllähän se maksaa, jos vaihtopenkille tahtoo samantasoiset miehet kuin kentälle. Kuinka toimiva se taktiikka sitten loppujen lopuksi on... Tosin sitä ei kai tarvitse enää post Hubie aikakaudella niin paljoa miettiä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
NBA'ssa suurimmat ongelmat tulee mielestäni kun tehdään yhden hyvän kauden jälkeen superisot sopparit jotka ovat vielä älyttömän pitkiä. Tästä parhaina esimerkkeinä mm. eräs nimeltä mainitsematon Shaq-kaupan osanen joka siirtyi Lakersiin(Brian Grant siis). Ehkä koomisin esimerkki on kuitenkin Memphisissä jossa Michaeal Dickerson ei ole pelannut vuosiin ja nauttii 9m palkkaa vielä kaudella 2007/2008. Samoin koomista on että tämän kauden Mutombon 18m palkasta Netsit maksavat 14miljoonaa.

Ylipalkatuimmat ovat kyllä linjalla Van Horn, Houston, Rose&Grant. Ehkä nyt pahiten kuitenkin Penny Hardaway joka on vielä viime vuodellakin nauttimassa melkein 16miljoonan palkkaa.

Rookieilla tosiaan on suhteellisen pienet sopimukset, joten onkin hauska nähdä paljonko esim. juuri Amare saa ensi kaudella.

Varjolta muuten hyvä kirjoitus, omassani kertaustakin, mutta kun tätä asiaa tuli tarkasteltua joskus kauden alussa, niin palasi nyt mieleen ja oli pakko itsekkin jotain kirjoitella.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti FtB
Saattaa kuulostaa tyhmältä kysymykseltä, mutta mikä ihme on tämä ainakin varjon käyttämä sana franchise player?

Noin perjaatteessa sellainen jonka ympärille kasataan(tai ainakin oletetaan että voisi kasata) voittava/menestyvä joukkue. Noin esimerkkeinä siis vaikka Tim Duncan. Näin itse siis asian käsittänyt.
 

Etsijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti eagle
Noin perjaatteessa sellainen jonka ympärille kasataan(tai ainakin oletetaan että voisi kasata) voittava/menestyvä joukkue. Noin esimerkkeinä siis vaikka Tim Duncan. Näin itse siis asian käsittänyt.

Ok, tämä kuulostaakin järkevältä. Kiitos vaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti JWill
Palkka-asiat joo... Mikähän ihme noita New Yorkin joukkueita vaivaa? Rangers ja Knicks ovat molemmat surkealla tavalla hoidettuja tiimejä. Hankitaan vaan nimimiehiä isolla rahalla ja pistetään luksusverot haisemaan. Baseballin puolelta en tiedä tilannetta, onko siellä sama meininki? Taitaa olla se "ollaan maailman tunnetuin kaupunki, joten meillä on pakko olla hyvät ja nimensä veroiset urheilujoukkueet"- syndrooma.

Knicksin, Rangersin ja etenkin Yankeesin kohdalla täytyy ottaa huomioon se, että nämä joukkueet tuovat sisään rahaa niin paljon enemmän kuin heikompien markkina-alueiden joukkueet, että New Yorkin joukkueen omistajille/general managereille ne palkkakustannukset eivät ole suhteutettuna niin isoja kuin pelkkiä lukuja katselemalla moni päättelee.

Rangers ja Knicks ovat huonosti hoidettuja joukkueita -- urheilullisesti...

Tietysti myös New Yorkin maine ja fanien kovat vaatimukset velvoittavat joukkueita hankkimaan isoja tähtiä, vaikka se ei usein olisikaan viisasta.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti eagle
Ehkä koomisin esimerkki on kuitenkin Memphisissä jossa Michaeal Dickerson ei ole pelannut vuosiin ja nauttii 9m palkkaa vielä kaudella 2007/2008.

Tosin eikös Dickersonin ura loppunut loukkaantumiseen, eli vaikka palkka juoksee niin se ei kuitenkaan vaikut Grizzliesin palkkakattotilanteeseen?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti redruM
Tosin eikös Dickersonin ura loppunut loukkaantumiseen, eli vaikka palkka juoksee niin se ei kuitenkaan vaikut Grizzliesin palkkakattotilanteeseen?

Niin sehän loppui jo vuosia sitten. Kysymys nyt oli lähinnä siitä että joudutaan maksamaan sitä palkkaa vuosia ja vuosia sen jälkeen kun kaveri on ollut lasaretissa jo. Eli palkkaa juoksee yhteensä siis 6-7 kautta ilman pelaamista ja suurudeltaan 6-9m puhutaan niin onhan se aika iso summa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Mutta kellaanpa ei oo yhta kallista vapaaehtoista apulaisvalmentajaa kun meilla!

Nick Van Exel: ei suostu pelaamaan, valmentaa kotipeleissa Sebastian Telfairia ja vuosipalkka oli muistaaksi 13 ja rapiat miljoonaa. Mutta hienot korvakorut silla on, jos ei muuta!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Viestin lähetti 1Timer
Mutta kellaanpa ei oo yhta kallista vapaaehtoista apulaisvalmentajaa kun meilla!

Nick Van Exel: ei suostu pelaamaan, valmentaa kotipeleissa Sebastian Telfairia ja vuosipalkka oli muistaaksi 13 ja rapiat miljoonaa. Mutta hienot korvakorut silla on, jos ei muuta!

Jooh, Nickin palkka nosti kyllä palan kurkkuun....Aivan järkyttävä palkka suht keskinkertaisesti heittävälle pari hyvää kautta urallaan pelanneelle vanhenevalle pointille.

Tosiaan kuten eagle sanoikin, NBA:ssa tuntuu olevan ilmassa kova "mun pelaaja MUN"-ilmapiiri, jossa omistajat antavat älyttömiä sopimuksia pelaajille parin hyvän kauden jälkeen...tai sitten toinen joukkue signaa pelaajan vieläkin älyttömämmällä sopimuksella.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Pahinta tassa jutussa on viela se, etta nyt se kundi on perunut lopettamispaatoksensa. Toivottavasti lopettaa jossain muualla kun taalla, vaikka hanen kauden viimeiseksi jaaneessa pelissaan vetikin 7/11 kolmoset sisaan ja teki 27 pinnaa. Hyvin ailahtelevainen kaveri, jonka asenne ei voisi olla nain nuorelle joukkueelle enaa huonompi: joukkuepalavereista ei ole koskaan ollut eika tule koskaan olemaan kenellekaan hyotya, oli hanen kommenttinsa loppusyksyksta kun viela pelattiin 50-50 kautta. Siihen loppui meikalaisen hyvat vibat Nickia kohtaan.

Telfairille muuten eilen tappiopelissa career high 10 syottoa ja Shareefille season high 48 minuuttia. Lopussa tulikin noutaja, vaikka johdettiin viela 86-83. Anderson, Miles, Z-Bo ja Ratcliff edelleen ulkona. Nickin lisaksi siis.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Saako NBA:ssa olla samassa joukkueessa pelaajat numeroille 0 ja 00?
Sehän kun on käytännössä sama numero..
Vieläkö muuten näille numeroille löytyy käyttäjiä entiseen malliin?
 

Van der Teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Mavericks, Manchester United, Klubi
Pleijaripaikat

Cleveland yrittää näköjään ihan tosissaan vielä ryssiä itsensä ulos pleijareista. Viime yönä jälleen tappio. En edes muista kuinka mones viimeisistä peleistä. Ei siinä taida edes yksin LeBron auttaa, vaikka hän tekeekin joka pelissä ne 25 pistettä. Mutta muilta ei näytä hirveästi apuja tulevan.

Lakers jäi sitten myös ulos pleijareista ensimmäisen kerran sitten kauden 93-94. Ei hyvä, olisikohan se Shaq sittenkin kannattanut pitää... Onkohan ensi kaudeksi luvassa uusia pelaajia Lakers paitaan?
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Lakersia ajatellessa mieleen juolahtaa eittamatta kysymys, etta tajuaako Kobe edes ite mita han on tuolle legendaariselle tiimille tehnyt??

Meilla: Stoudelle eilen tappiomatsissa tripla-tupla plus missattu vikan sekan kolmonen, Przybillan vahvan kauden jatkuminen (19/14) seka Theo Ratcliffin $35.000 sakot, koska oli jattanyt loukkaantuneena 7 punttitreenia ilmoittamatta valiin. Myos kausikorttien asteittainen alennusmyynti heille, jotka ovat kauimmin niita putkeen ostaneet. Huh huh!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös