Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Asiallista settiä puolin ja toisin, eiköhän pidetäkin tämä sellaisena.

Joo, innostuin aikaisemmassa viestissäni koskien Clippersiä. Silloin takana oli neljä voitokasta peliä viimeisistä viidestä. Tämän jälkeen on tullutkin sitten viisi tappiota putkeen, ja pleijarihaaveet voi vähitellen haudata.

Vastustajat oppivat kyllä nopeasti, näin kävi tapaus Randolphinkin kanssa. Monta peliä Zach sai tehdä vapaasti mitä tykkää, mutta nyt kun mies on pistetty jäihin, ei voittoja enää tipu. Katselin muuten tuon Bulls-Clippers pelin, joka oli oikein viihdyttävää koripalloa. Huomioitavaa pelissä oli se, että Clippersin penkki taisi tehdä koko pelissä jotain ~10 pistettä. Toinen huomionarvoinen seikka oli Baron Davisin turhautumiset. Kuten Mats jo ohimennen sanoikin, ihmettelen suuresti, jos B-Diddy vielä ensi kaudella Clippersin paidassa viilettää, sen verran paskemmin Clippers pelaa kuin miehen aikaisemmat jengit..
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Davisiahan vahan "kusetettiin" koko Clippers-diilissa ja varmaan mies on siella vahan niin kun kysymysmerkkina koko homman kanssa. Warriors pelasi ihan ok korista viime kaudella eika sielta olis varmaan tarttenut lahtea minnekaan, paitsi kun ilmaantui mahis pelata hyvan forwardin kanssa lahikaupungissa. Ja paitsi etta tama forwardi paatti sitten lahtea Itaan ja jattaa koko jengin kuseen. Siksi siis veikkaan, etta Clippers putoaa kohta viela kovemmin, jos ja kun Davis lahtee taas havittelemaan uutta jengia ja uutta nousua. Vaikee meinaan uskoa, etta Clipperseihin VIELA lisaa nimimiehia roudattais...

Tanaan taas jatketaan Rose Gardenissa kun Hornets tulee kylailemaan. Tassahan on nyt menossa aika hyva sessio kun ensin vieraissa kavi Celtics, tanaan Hornets ja sunnuntaina Blazers pelaa Staples Centerissa Lakersien vieraana. Ja tietysti viela mielenkiintoisemmaksi homman tekee se, etta Roy on edelleen ulkona ja nyt Przybillakin pelaa loppukauden kasivammasena ellei sitten paata menna leikkaukseen ennen sita (ja olla potilaana 4-6 viikkoa). Vasen kasi (peukalo) on kuulemma "sika-kipee". Noh, onpahan ainakin sapinaa peleissa, kun eri jatkat pelaa ja ratkasee.
 
All day.

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Piti eilen kirjoittaa vielä pelaajatyypeistä ja miten minä heidät näen, joten nyt kun muistan niin..

NBA on siitä hieno liiga, että pelaajiin saa kosketuksen todella lähietäisyydeltä. Näet heidän tunteet, onnistumiset ja turhautumiset välittömästi. Tässä on ero esimerkiksi NFL:ään, josta pelaajan numeron erottaa varsinkin katsomosta juuri ja juuri kiikareilla. En minä sillä, etteikö NFL:ssä olisi suuria pelaajatyyppejä, (Favre, Haynesworth ym. kyllä te tiedätte) mutta NBA:ssa yksittäisiin pelaajiin saa enemmän kosketusta. Tämä on yksi pääsyistä, miksi NBA:ta seuraan, se on niin lähellä.

Tässä on nyt ollut puhetta "kovista" pelaajista ja mitä he touhuavat, ei siinä mitään, mutta ulkokuorikin saattaa joskus pettää. Esimerkiksi Jason Williams näytti ainakin Kingsissä pelatessaan ulos kaikin puolin fiksulta naapurinpojalta, mutta toisinhan siinä kävi. Hyvä pelaaja, jolle omien taitojen huomaaminen nousi lievästi päähän. En tarkoita tätä sillä, etteikö taitoja saisi käyttää ja kehittää, päinvastoin. Suomalaiset huippu-urheilijat eivät usein halua nolostumisen pelossa noteerata omia taitojaan. Mutta White Boy tatuoituna rystysiin menee mielestäni hieman yli.. Lisää tatuoinneista ja muista miehen älynväläyksistä voi lukea vaikka Wikipedian Controversy-osiosta.

Toimii se toiseenkin suuntaan. Suuri suosikkini, Bryant Reeves halusi pelata vain koripalloa. Suurelle yleisölle tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan Grizzliesin kaikkien aikojen ensimmäisen draftauksen olisi pitänyt hakea kuu taivaalta ja pelata sillä. Harva muistaa miehen pilkkauksen ylitse, että Reeves oli oikeasti hyvä pelaaja. Tulokaskaudella 13.3 pistettä/peli ei ole huonosti, tällä kaudella sillä oltaisiin tulokkaiden ppg-listalla sijalla neljä. Taakse jäisivät muun muassa Beasley sekä Oden. Kahdella seuraavalla kaudella yli 16 pistettä/peli. Ei häntä näistä muisteta, vaan aivan muista jutuista. Ylipainosta ja valtavasta sopimuksesta. Tuntuukin absurdilta, että miestä ei osattu arvostaa vain sen takia, ettei hän koskaan tehnyt mitään erikoisen typerää tai säväyttävää.

Tällaisia "säväyttäviä" pelaajia kyllä löytyy. Yksi esimerkki on Carmelo Anthony, joka vaikuttaa juuri niin mulkulta kuin miltä näyttääkin. En jaksa käsittää, miksi tällaiset herrat ovat suosittuja. Tekeekö pelaajasta superstaran se, että osaa sekoilla? Aivan sama juttu tämän Xzibitin ja Pimp my riden kanssa, ei saatana mitä aivottomuutta. Mutta sehän myy. Samoin kuin Melo, joka roikkuu paitansa kanssa NBA Storen myydyimpien listalla vuodesta toiseen. Viisaus on syntiä.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
..Ja jottei totuus unohtuisi, niin on mainittava, että Vince Carter on pääsemässä uudelleen Raptorsin aikojensa huippukuntoon. Melkoinen kolmen pisteen buzzer beater viime yönä Hawksia vastaan.

Samoin ilahduttaa Michael Redd, joka on vihdoin pääsemässä loukkaantumisiensa kanssa sopuun ja paukuttaa kovia lukuja illasta toiseen. Isoa yllätystä Bucks on kuitenkin idässä rakentamassa, jos Reddin ja kumppaneiden (etenkin Villanueva) johdolla Milwaukee pleijareihin selviää. Ei tainnut nimittäin kovin moni sijoittaa Bucksia kahdeksan parhaan joukkoon..
 

TML

Jäsen
7 peliä 5 tappiota... Kestä joukkueesta puhutaan?

Tietenkin hallitsevista mestareista. Aika heikkoa on Celticsin meno tällä hetkellä, nyt tuli tappio Bobcatsille jatkoajan jälkeen. Hyvä nousu kolmannella neljänneksellä, mutta silti vierastappio Bobcatsille joka ei edes taistele pleijaripaikasta.
Cleveland meni jo Celticsin ohitse sarjataulukossa ja jos samat esitykset Celticsillä jatkuvat, voi perjantaina olla kylmää kyytiä luvasssa kun Celtics vierailee Clevelandissa.

Hyvä kuitenkin että saadaan tasaisempi liiga.


Viime päivinä ei mitään kummosempia ole tapahtunut, sunnuntaina idän kolme kovinta joukkuetta hävisivät kaikki omat vieraspelinsä. Magic kompastu Raptorsia vastaan, Celtics Knicksiä ja Cavs Wizardia vastaan.

Rocketsin pelinkin tuossa muutama yö sitten katsoin ja eipä ole heilläkään paletti ihan kasassa. Yao pelaa ihan hyvin mutta T-Mac on aivan hukassa ja Artest (onko hyötyä edes kentällä) onkin ollut injuryna vähän aikaa. Tätä menoa playoff paikkakin karkaa Rocketsilta. Samaa voi sanoa Jazzista joka on kanssa ollut iso pettymys ainakin minulle. Lännessä on kuitenkin 9 parasta jo melkolailla selvillä, joten ainakin toinen Rocketsista ja Jazzista pääsee mitä todennäköisimmin pleijareihin.

Heat-Spurs pelin kattelin kanssa ja kyllä on meinaan kovassa vedossa Spurs juuri nyt. Viimesistä 9 pelistä vain yksi tappio ja Duncan sekä Parker ovat kovassa vedossa. Vaikka Heatin puolella matsissa olin, on kyllä mukava seurata Spursin peliä juuri nyt. Musta hevonen keväällä ehdottomasti.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
NBAssa aletaan olemaan siina vaiheessa kautta, etta jengi rupee pikku hiljaa vasymaan ja loukkaantumiset lisaantyy. Baut 30-35 matsia takana ja eletaan synkkaa tammikuuta, mika ei ole kiva kuukausi missaan muualla kun Orlandossa ja Miamissa.

TML puhui Lannen tiimeista ja etenkin pettymyksestaan Utahiin. Utahista puhuttaessa pitaa muistaa, etta silla jengilla on ollut koko kauden vaikeuksia saada koko jengia kentalle. Pahimpana poissaolijana tietysti Carlos Boozer. Ei siis sinallaan ihme, etta voittoja ei ole tullut odotetulla tavalla. Houston painii samojen ongelmien kanssa vuodesta toiseen ja nyt kun Melo:kin loukkasi katensa, ja on poissa 3 viikkoa, niin hurjaksi menee tama keskikauden vaanto pleijaripaikoista. Toki naihin loukkaantumisiin pitaa laskea myos Blazers, jolta on veke B-Roy ja Martell Webster seka Przybilla pelaa pahasti loukkaantuneena. Jalleen tulee mieleen vaan se, etta onkohan toi 82 pelia lyhyessa kaudessa hilppasen liian paljon...? Noh, money talks, minkas sille voi.

Onneksi Lannessa tilanne on se, etta seitsemasta pleijaripaikasta taistelee kahdeksan joukkuetta, niin tilaa liikkumiselle kauden aikana on. Vain yksi jengi jaa ulos pleijareista. Lakers voittaa tietysti Lannen eika tuolta (nyt) Utahin takaa kylla yksikaan jengi nouse mukaan pleijaritaistoihin, se on selva. Eniten tassa vaiheessa pelkaisinkin juuri Utahin ja Houstonin puolesta. Milloin Utah saa kaikki pelaajat kentalle? Ja miten Houstonin repaleinen kausi etenee kohti loppua? Meilla on tilanne se, etta B-Roy saattaa pelata jo lauantaina, ja jos ei lauantaina, niin sitten sen jalkeen alkavalla Idan kiertueella. Martell Webster puolestaan palannee ensi viikolla pelaavaan ryhmaan mukaan. Przybilla vetaa rikkinaisella kadella lapi kauden ellei pahempaa satu sitten tassa viela.

Treidihuhut vellovat nyt kuumina. Niita kannattaa tarkkailla, silla varsinkin naissa pleijareihin halajavilla joukkueilla on varmasti tarvetta ponkittaa rosteriaan juuri sen takia. Blazers:kaan ei ole jaanyt tasta paitsi ja tanne on viime aikoina "tarjottu" vaikka keta. Olen aika saletti, etta treidi tulee, mutta milloin ja keta lahtee/tulee, se jaa nahtavaksi. Viime aikoina on puhuttu Knicksien David Leesta, mutta silta on ammuttu siivet alta jo pari paivaa sitten. Toisaalta...

Memphis Grizzlies "veivasi" sitten Darius Milesin tanaan ja tassa on mita ilmeisimmin sitten Dariuksen paatepysakki ammattikoripallossa. Kundi pelasi yhden pelin Memphisin paidassa, pelasi 2 minuuttia eika tehnyt mitaan. Se kaksi minuuttinen auttoi johtoporrasta nakemaan, etta susi mika susi. Tama on toki huikean hyva uutinen meille, silla jos Darius olisi pelannut vaaditut 10 pelia Memphisissa, niin sen palkka olis laskettu meidan kokonaispalkkoihin. Nyt kun "case Darius" on suljettu, niin tiedetaan, etta kesalla on "gappia" ja tappia, joten hymyssa suin taalla tama sinansa surullinen uutinen vastaan otettiin.

Tanaan hallille katsomaan Detroitin hevoslaumaa.
 
All day.

Mack

Jäsen
Otin ehkä semityperän vetokohteen kun veikkasin Thunderin voittavan Knicksin. Kerroin oli silti yli kahden, kotipeli ja Thunder pistänyt viime aikoina kovempia jengejä suht tiukalle, eli mielestäni perusteltu peli. Kaikki näytti erittäin ilmavalta kun kolmannella johto oli jo 23 pojoa. Kieltämättä kun Knicks huohotti jo yhden korin päässä neljännen puolessavälissä, niin aika lasittuneena sitä screeniä katsoi miettien minkä takia liigan huonointa veikkaisi missään tilanteessa. Oli nimittäin osa hyökkäyksistä ja pallonmenetyksistä aika karmean näköisiä.

Uljaasti kuitenkin hakivat kauden viidennen voittonsa minun kannaltani mainioon aikaan. Mukava voittaa välillä. Ensi yönä New Orleansille löytyy yli kahden kerrointa Utahia vastaan.


MACK
 
A kick in the head is worth eight in the pants.

TML

Jäsen
Uljaasti kuitenkin hakivat kauden viidennen voittonsa minun kannaltani mainioon aikaan. Mukava voittaa välillä. Ensi yönä New Orleansille löytyy yli kahden kerrointa Utahia vastaan.
Jos vetoja pohditaan, niin ehdottomasti Hornetsin yli 2 on pelaamisen arvoinen. Horneteilla menee nyt melko lujaa ja pystyvät voittamaan liigassa ihan minkä joukkueen tahansa, etenkin nyt haavoittuvaisen Jazzin.


Tänä yönä pelit jatkuneet ja Raptorskin otti voiton jumbo Wizardsista ja elättelee vielä playoff-haaveita. O´Neal on ollut viime aikoina poissa, joten aikalailla Boshin ja viiime aikoina hyvin pelanneen Bargnanin varassa Raptors on ollut.
Rockets sitten kukisti Celticsin ja Celdicksin laskusuhdenne sai taas jatkoa. Melko tasainen ottelu oli, josa molemmilla oli omat etsikkoaikansa. Rockets tuli viimeisen neljänneksen kovaa ja viimeinen minuutti toi taas mukavan jännityksen ruudunkin välityksellä. Waferin pussitettua kolmosen ja vieden Rocketsin 2 pinnan johtoon jtn. 40 sekuntia ennen loppua, touhotti Pierce kolmosensa kanssa joka ei uponnut ja Rockets nappasi riparit. Rockets kulutti hyökkäysaikansa loppuun ja Landry muistaakseni heitti epäonnistuneen yrityksen, jonka Yao kuitenkin nappasi reboundista itselleen, pussittaen Rocketsin 4 pinnan karkumatkalle 12 sekuntia ennen loppua. Tämä lopulta riitti Houstonille ja Celtics on 2/8 viime peleistä.

Saas nähdä tuleeko kylmää kyytiä perjantaina kun Bostonin vihreät miehet saapuvat LeBronin taloon. Cavs on voittanut 17 (katsoinko oikein?) putkeen himassaan, joten helpolta ei homma näytä tällä hetkellä.
 

TML

Jäsen
Pitikin mennä tuosta horneteista sanomaan, kusivathan ne Jazzille tällä kertaa.

Blazers-Pistons pelin lopun katsoin ja jännä pelihän siitä jälleen muodostui. Rudy nappasi tärkeän reboundin 18 sekuntia ennen loppua, Iversonin hieman vaikeasta heittoyrityksestä.
Outlaw kuittasi toisessa päässä 8 sekuntia ennen loppua ja käänsi Blazersin pinnan tappion pinnan johdoksi.

Viimeisellä 8 sekuntisella Iversonille pedattiin paikkaa, mutta loistavasti puolustanut Blake nappasi reboundit ja pinnat jäivät Portlandiin. Hyvä matsi ainakin viimeisen neljänneksen perusteella, sen tarkempia analyysejä en pysty heittelemään.

Lakers muuten häviöllä Warriorsin vieraana kun 8min on jäljellä siellä.
 

Evander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saas nähdä tuleeko kylmää kyytiä perjantaina kun Bostonin vihreät miehet saapuvat LeBronin taloon. Cavs on voittanut 17 (katsoinko oikein?) putkeen himassaan, joten helpolta ei homma näytä tällä hetkellä.
Meikäläistäkin armottomana fanipoikana alkaa hieman hermostuttamaan Celticsin viimeaikaiset otteet. Katsottuani tuossa pari viime peliä alan jo ymmärtää mitä Mats tarkoitti kehuessaan bostonilaisia pelleiksi. Se peli ei aina niin kovin urheiluhenkiseltä näyttänyt, mutta onneksi peli tullee paranemaan ja turhautuminen väistyy ennen pitkää. Nyt on Celticsillä kova näytönpaikka, nimittäin jos tuolta Cavsin himasta onnistuvat voiton nappaamaan, voidaan puheet huonoista otteista unohtaa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No joo, tuo Blazers - Pistons oli aika karmaisevaa katsottavaa ekalla puoliajalla. Pistons veti "kaiken sisaan" (60%!!), paaosassa Pekingin turisti Tayshaun Price. Hurja ukko kylla. Meilla puolestaan kusi pick'n'roll puolustus eika heitotkaan uponeet. LA piti pinnalla... Molemmat jengit pelasivat pahasti varamiehisina, kun Pistonsiltakin puuttuivat Sheed ja Hamilton. Pistons oli kuitenkin liigan kuumin jengi ennen eilis-iltaa ja Stuckey oli vetanyt ka. 22+ pinnaa viimeisimmissa peleissaan. Tokalla puoliajalla, niin kun niin usein, puolustus astui kuvaan ja Pistonsien laukka alkoi hyytya. Stuckey ei saanut mitaan aikaan ja A.I. heitti, niin kun aina, paljon, mutta vahan sisaan. Niin myos niissa kahdessa vikassa Pistons-hyokkayssa taa "sayWHAT??" Iverson veti ohi molemmat ohi. Tuli vaan mieleen, etta miksei T-Prince ollut ratkaisija lopussa?? TML tuossa jo mainitsikin, etta Steve Blake puolusti sen vikan posessionin varsin hyvin, ja tassa kantsiikin muistaa se, etta Blake pelasi yhen kauden Denverissa A.I. aisaparina ja tuntee miehen liikeet. Blake sanoikin pelin jalkeen, etta se vika heitto oli A.I.:n signature move ja koska han tiesi sen tulevan, niin siihen eteen kerkesi varsin hyvin. Naa on naita pikkujuttuja, mitka saataa joskus ratkaista peleja.

Brandon Roy palaa joukkoon tummaan lauantaina Warriorseja vastaan, joten tama "Roy -ton" jakso oli nyt siis neljan pelin mittainen, pretty painful sessio. Jos kuitenkin katsotaan keta vastaan me naa nelja pelia pelattiin ja milla lopputuloksella, niin ihan ok suoritus kylla. Siina oli Boston, Hornets, Lakers ja Pistons, ja matsit meni 2-2. Taa olisi ihan hyvin voinut olla tuloksena myos Royn kanssa, joten eipa sikali kannata ihan hirveesti itkea (paitsi hieman ehka pelillisesti). Nyt siis seuraavaksi lauantai-iltamat Warriorseja vastaan ja siita sitten Itaan kekkuloimaan. Itaa vastaanhan me ollaan edelleen "ihan ok", eli 11-2. Tappiot on tulleet 'odotetusti' Magic:ille ja Bostonille.

Darius Miles saaga jatkuu... "Kaikki" luulivat taman asian olleen paketissa eilen, kunnes Yahoo! Sports luki saannot tarkemmin kun kukaan muu tahan mennessa, hello NBA!!!, ja sai selville, etta Dariuksen pre-season pelit Celtics paidassa lasketaan tahan 10 pelin joukkoon, jotka hanen pitaa pelata, jotta hanen taman ja ensi vuoden palkkansa laskettaisiin Blazers palkkoihin mukaan. Sikali outoa, minun mielestani, etta jos nain kerran on, niin miksi han karsi 10 paivan sakkonsa vasta vuoden lopulla? Noh, niin tai nain, nyt kavi siis ilmi, etta hanen pitaa pelata enaa vain kaksi pelia, niin "Portland on kusessa". Kusessa siis niin, etta eipa tule ensi kesana "blockbuster" diilia tanne suuntaan. Ja kyllahan joku tiimi hanet sielta noukkii naiden kahden pelin ajaksi, jotta lupaava ja nousua tekeva Portland ei vahvistuisi "liikaa" ensi kaudeksi. Ja jos yhtaan veikata pitaisi, niin ennen kun huomaammekaan, niin Darius Miles on pukenut ylleen Denver Chicken Nuggets -paidan ja pelaa siella 2 x 3 minuuttia ja sitten huis vittuun kaypi hanen tiensa. Ja nain on tehty, ei niin urheilullinen, jayna Portlandille. Ah tata major liigojen urheilullisuutta!
 
All day.

Mack

Jäsen
Vaikka on melkein veikkausketjun tavaraa, niin pohditaan silti täällä.

Itselläni oli koko ajan pieni epäily persuksissa tuosta Utah-NO-taistosta. Orleansilla kuitenkin back-to-back vieraissa ja takana henkisesti aika tyhjentävä voitto Lakerseista. Silti yli kahden kerrointa ei voi jättää pelaamatta tuossa. Positiivisesti sain kuitenkin Toronton voitosta ihan mukavasti kuitattua. Myös heillä oli yli kahden kerroin Wizzardseja vastaan.

Koriksen veikkaamisesta pidän sen takia ettei tuota saamarin tasapeliä tarvitse tuskailla. Tosin kertoimien bongaaminen on välillä niin ja näin. Aina kun saa näitä realistisia yli kakkosia niin niitä pitää pelata. Onko muilla jotain punaista lankaa korisveikkauksissaan?


MACK
 
A kick in the head is worth eight in the pants.

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Meikäläistäkin armottomana fanipoikana alkaa hieman hermostuttamaan Celticsin viimeaikaiset otteet. Katsottuani tuossa pari viime peliä alan jo ymmärtää mitä Mats tarkoitti kehuessaan bostonilaisia pelleiksi. Se peli ei aina niin kovin urheiluhenkiseltä näyttänyt, mutta onneksi peli tullee paranemaan ja turhautuminen väistyy ennen pitkää. Nyt on Celticsillä kova näytönpaikka, nimittäin jos tuolta Cavsin himasta onnistuvat voiton nappaamaan, voidaan puheet huonoista otteista unohtaa.
Pelleja pelleja... nimenomaan sen perusteella miten naa isot nimet siella kentalla kayttaytyy. Vaan eipa siina mitaan, tod nak. tulen olemana heidan puolellaan finaalissa joka tapauksessa. Ellei vastassa sitten ole Spurs ;-)

Bostonin viimeiset 10 pelia ovat menneet 4-6 eli varsin heikosti. Pistekeskiarvokin on laskenut yllattaen reilu 15 pinnaa. En nyt jaksa lahtea katsomaan kuinka monet nosita viimeisista 10sta pelista on pelattu reissussa, mutta luulen, etta aika monet. Ja NBAssa tuo vieraissa voittaminen ON kova juttu. Oli jengi sitten mika tahansa. Eli osasyyna on varmasti tuo matkustaminen. Osasyyna varmasti myos turhautuminen ja osasyyna ehdottomasti yhditettyna mr. Rondo seka penkki. Kun "Boston Three Party" pelaa turhautuneena, pitaa apuja tulla muilta. Nyt ei tule.

En kuitenkaan usko, etta tama notkauhdus kauaa kestaisi ja kevaan loppumetreilla Idan finaalissa pelaa Cavs ja Boston. Ja finaalissa edelleen Boston. Usko pystyyn sikali.

Huomenna on vuorossa kylla huikea matsi: Cavs - Celtics!
 
All day.

TML

Jäsen
Odotettu tappio Celticsille LeBron Cavaliersia vastaan. LeBron nakutti 38 pinnaa ja hallitsi kenttää kyllä alusta loppuun, ainakin hyökkäyspäässä. LeBron teki 3 pinnaa vähemmän kuin Boston -kolmikko Pierce, Allen, KG5.
Heittopeli oli jälleen Celticsin akilleen kantapää ja kolmoset upposivat jälleen huonolla prosentilla. Pierce, joka on näissä tappiopeleissä ollut miltei ainoa melkein omalla tasollaan, oli tänään suht heikko. KG5 pelasi hyvän pelin.

Lopullinen ero oli 15 pinnaa ja eipä tuossa liikaa ollut. Ei Celtics noussut missään vaiheessa kunnolla taistelemaan pinnoista ja melko helppo voittahan tuo idän ykkösille oli. Saas nähä mitä Bostonissa alkaa tapahtumaan.


Orlando pisti Hawksit maahan hurjalla 34 pinnan erolla, joista peräti 41 syntyi ensimmäisellä 12 minuuttisella. Aika kovia lukemia kun jo tauolle mennessä tilanne oli 71-33. Eroa ei kuitenkaan sarjataulukossa ole hirveästi ja hyvin mahdollista on että joukkueet kohtaavat pleijareissa.

Nyt kun kuitenkin jokseenkin aktiivisesti olen NBA-ketjuunkin kirjoittanut, niin voisihan sitä oman suosikkijoukkueenkin paljastaa. Raptors on toki ollut lapsuudesta asti "seurattu" joukkue kun on samasta kaupungista ollut Leafsin kanssa. Parin vuoden aikana on kuitenkin Heat noussut suosikiksi ihan puhtaasti D-Waden ansiosta. Viime yönä Heat voitti jatkoajalla Kingsit, arkkitehtinä D-Wade yli 40 pinnan kanssa. Beasley aloitti vaihdossa mutta antoi peliin päästyään hyvän tuen Wadelle ja nakutti yli 20. Tärkeät pinnat Heatille joka hamuaa kotietua.

Pistons ja Nuggets kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa sitten Iverson-Billups -kaupan ja pisteet lähtivät Detroittiin tästä kamppailusta. Ilman Antonhonya pelannut Nuggets oli Billupsin varasssa joka nakutti 30 pinnaa ja voitti taistelussa Iversonin, joka teki 23 pinnaa ollen kuitenkin Pistonsin paras pistemies.

Tuossa kun vedonlyönnistä puhuttiin vähän aika sitten, niin sellaisen "vinkin" annan että Pacersin peleihin kannattaa lyödä ottelun kokonaispinnoista vetoa. Ja laittaa reilusti yli 200 pinnaa. Helpot rahat kävin taas hakemassa tuon Lakers-Pacers pelin kanssa, jossa mätettiin 230 pinnaa tauluun. Jonkin verran sympatiseeraan Pacersia, joka ei ole vedonlyönnissä pettänyt ja koska Granger pelaa siellä.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Warriors kavi siis pyorahtamassa Rose Gardenissa ja niitten run'n'gun tukehdutettiin taysin. Fast Break Points meille: 20-6. Run'n'gun my ass... Warriors on yksi naista jengeista, jotka painii pahojen loukkaantumisten kanssa ja koska jengi on myos NBAn nuorin, niin vaikeetahan heilla silloin tietysti on.

Noh, B-Roy palasi eilen kentalle ja koitteli nivusiaan... Hyvin toimivat alun lammittelyn jalkeen ja koko Blazersien jengi teki San Franciscon pojista lahinna hakkelusta. Huomattava kuitenkin oli, etta kun Blazers alkoi pelaamaan "run'n'gunia", niin pysayttajaa ei ollut. Kun aloimme siihen meidan puuduttavaan half courttiin, niin peli jamahti siihen. Tuo peli olisi ollut voitettavissa baut 30-40 pinnalla, jos jengi olis vaan pelannut pelkkaa nopeeta. Vastusta ei siis ekan jakson jalkeen ollut.

Jokin aika sitten puhuin hikipannoista ja "jostain jengista jossa ne on kokonaan kielletty". Noh, kalikka osui sikali omaan nilkkaan, etta kyseessa on siis meidan "mallikas" Blazers. Ei vaan enaa muistunut mieleen, kun kaikki kundit on nykyaan niin mukavia, niiiin rehteja ja niiiiiiiin kiltteja. Nate McMillan tosiaan kielsi pelaajilta hikipannat kolmisen vuotta sitten. Eilen olikin ensimmainen kerta kun Blazers pelaajalla sellainen paassa nakyi ja kyllahan se aika hassulta naytti. Kyseessa oli nimittain LaMarcus Aldridge, joka loukkasi Detroit pelissa korvansa aika pahasti ja joutui nyt kayttamaan hikipantaa, jotta hiki ei loytaisi tietaan korvaan. Naytii auttavan, silla Royn poissaoloaikana itseluottamusta ja munaa loytanyt LA pelasi todennakoisesti parhaimman pelinsa talla kaudella. Tassa oli nyt juuri sita LA:ta, jollaista mina odotin kauden alla, kun puhuin All Stars LAsta. Han matti tyylilla 26 ja vaikka Roy:kin teki "normaalit" 19, niin tasta naki sen, etta molemmille riittaa kylla heittoyrityksia (LA: 18, ROY: 15) ihan mukavasti tallaisessakin pelissa.

Darius Miles saaga sai paatoksensa viikonloppuna kun Memphis meni ja signeerasi Dariuksen 10 paivan sopparilla. Nain han pelaa nuo puuttuvat 2 matsia (ja kai enemmankin) Memphisin paidassa, joka merkitsee meille luxus verojen maksuja ja salary gappin tayttymista. Tekis mieli sanoa, etta pill.... jardi. Aika ihmeellisiahan nama "saannot" on, kun kundi pelaa yhdessa jengissa, mutta hanen palkkansa lasketaan toisen jengin saldoihin. Syyna tietysti loukkaantuminen ja Blazersien jullistus "career ending injury"sta ja sikali potkuista jengista. Noh, nailla mennaan. Urheilu on urheilua. Raha on rahaa. Ja politiikka on politiikkaa. Tassa casessa ne on vaan kaikki samassa. Elakoon ammattiurheilu!

Blazers lahti tanaan Chicagoon, jossa pelataan huomenna (Blazers voitti ekan kohtaamisen 42 pinnalla), sitten Phillyyn, New Jerseyyn ja lopuksi Charlotteen. En nae syyta miksi tuolta ei palattais neljan voiton kanssa, vaikka toisaalta vierasvoitot on aina vaikeita, oli ne missa tahansa. Ehka 2-2 olis sittenkin se realistisempia vaihtoehto, vaikka ollaankin viela 11-2 Itaa vastaan talla kaudella.

Lannessa sijat 2-9 on muuten edelleen todella kutkuttavasti vain parin pelin sisalla. Pikku voittoputki tai pikku tappioputki ja se nakyy aikalailla sarjataulukossa.

Lannesta sellainen huomio, etta seka Minnesota etta Oklahoma City ovat vihdoin loytaneet juonen peleihinsa. Harmittavat, ja lukuisat, tiukat tappiot on nyt kaannetty voitoiksi, joten taputuksia kuuluu varmasti niitten fanijoukoista. Liian myohaan, mutta valaa uskoa ensi kaudeksi ja tulevaisuuteen.
 
All day.

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tuli just raporttia tosta Brandon Roy:n tilasta koskien hanen nivusiaan:

Raportti

Nayttais olevan ihan ok.

**Edith** Tassa olis viela hieman pidempia patka tuosta samasta. Warriors' run'n'gun??? Yeah, but what about your D?? :-D

Rudy's 2 assists in 20 sec
 
Viimeksi muokattu:
All day.

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Chicagosta haettiin varsin helppo voitto ja tanaan on vastassa "kuuma" 76ers.

Anyway... D-Miles pelasi eilen yhdeksannen pelinsa, eli on yhta vajaa "Blazers kuseen" -projektisaan, ja siita pelista on jalkipolville esittaa hanen 13 pinnaansa ja tama "huikea donkki". Hieman nayttais viela olevan ruostetta raajoissa...

D-Miles
 
All day.

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Golden State ja Sacramento näköjään menossa kolmanelle jatkoajalle. Mitenköhän Warriorsilla riittää miehet kun aloitusviisikosta pihalle ovat lentäneet jo Watson, Maggette ja Biedrins. Ja kun muutenkin sieltä ovat loukkaantumisten takia sivussa mm. Jackson ja Belinelli. No, suurempaa roolia tarjolla penkkimiehille...

EDIT: perhana, ei mennyt neljänteen... John Salmons ratkaisi Kingseille sekunti (135-133) ennen loppua.
 
Viimeksi muokattu:

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
En tiedä tuliko muilla samanlainen iloisen hyväksyvä reaktio kuin itselläni yli viikko takaisin Urheilukanava+:n Cleveland-Wizards -ottelussa, kun pelin loppupuolella LeBronille vihellettiin askeleet tästä tilanteesta. Taustalla Jalen Rose kertoo, mikä on King Jamesin sepittämä "crap dribble".

Hieno ja harvinainen vihellys. Ainakin meikäläistä välillä ärsyttää se, että kentällä olevat taiturit ovat monimiljonäärejä, mutta tuollaisista koripallon perusasioista ei niin tarvitse välittää juuri sen vuoksi. Laji näyttää kuljettelun osalta välillä käsipallolta.

Kyseinen vihellys oli siitäkin hauska, että You Tuben syövereistä löytyy monia melko räikeitä epäselviä kuljetuksia. Tässä linkkeinä top5.
Lebron lyö palloa viimeisen kerran maahan kolmosen viivalla ja harppoo korille "kahdella" askeleella.
LeBron jälleen. Riisto ja perus kolmen askeleen lähtö.
Carter ei heti jaksa lyödä palloa lattiaan.
Air Jordanin hieman epäilyttävä kuljetus katkeran fanin kommenteilla.
Toki pudotuspeleissä nämä kuljetukset katsotaan hieman tarkemmin.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Noi on just niita mitka saa mut raivon partaalle peleissa. Miksi ihmeessa a) staroilla on omat saantonsa ja kee) pelin alussa ja lopussa saannot on eri? Siella on kolme tuomaria kentalla, ei se siita pitaisi kiinni olla...

Anyway, back-2-backissa tanaan NJN ja sen pelin "onni" meille on, etta NJN:kin pelasi eilen, Bostonissa. Nyt on meinaan sellanen tilanne, etta alkaa puistattamaan: Roylla on edelleen ongelmia hamstringinsa kanssa, Przybilla pelaa edelleen rikkinaisella sormella (niin kun Roykin muuten!), Martell ei tule takaisin lahiaikoina, Rudylla on nilkka paskana (eika pelaa) ja eilen... TADAAA!... Blake muljautti pahasti olkapaansa ja vaikka uutisia siita ei viela ole, niin veikkaan 2-3 viikkoa vahintaan.

Elikka kusessahan tassa aletaan olemaan sikali. Ryhma aika hajalla ja eilen tuli selkaan pahiten talla kaudella kun nousua tekeva 76ers kylvetti oikeen kunnolla.

Tahan valiin vois nyt vaikka huokasta sievasti.
 
All day.

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Näin tuli kirjoitettu kutakuinkin kuukausi sitten ja sen jälkeen auringonlaskun maassa on tapahtunutkin merkittävä treidi.

Sunsien osalta rekordi siis 12-9 ja sijoitus konferenssissa 9. eli pleijaripaikan ulkopuolella. Shaq on tosiaan pelannut kuin uudestisyntynyt Miamin alkuaikojen Shaq, mikä tosin ei valitettavasti vielä riitä.
No JR sitten tuli ja treidin jälkeen peli on ollutkin ainakin tulosten valossa sitä tuttua Sunsia, viimeiset 10 peliä 7-3 ja kokonaisuudessaan JR:n kanssa 12 peliä on tainnut mennä 8-4 ja tuloksena nyt konferenssin vitospaikka, ei niin kaukana kotiedusta mutta jo useamman tappion päässä pudotuspelin ulkopuolelle tippumisesta. No kautta on toki jäljellä vielä yli puolikas mutta ainakin tällä hetkellä näyttää siltä että hommat taas kulkevat.
Seuraavat 20 peliä antavatkin sitten summittaista arviota siitä mitä on odotettavissa, siinä missä peli tuottaa nyt voittoja, niin on vielä arvoitus miten homma toimii pudotuspeleissä.
Jonkinlaista esimakua on tulossa heti tänään, kun vastassa on Denver.

Syvyyttä miehistöön yhä tarvittaisiin, mutta sellaista tuskin on tapahtumassa. Positiivista toki on, että Kerr tuntuu pystyvän reagoivan nopeasti tilanteisiin ja korjaamaan joukkueen suunnan. Mutta toisaalta, en siltikään vielä ole laskemassa Shaq-treidiä miksikään suureksi neronleimaukseksi, vaikka mies nyt sattumalta jaksaakin taas pelata.
Toisaalta, jos Shaq ihan oikeasti vielä jaksaa tsempata niin pudotuspeleissä voi olla odotettavissa vaikka mitä koska nyt Front court on vahva ja takakentälläkin on enemmän kuin 1 pelaaja joka pystyy luomaan itselleen ratkaisupaikkoja.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Isoa trediä Toronton ja Sunsien välillä huhuillaan, Torontoon menisi ainakin Nash ja Barbosa ja Sunseihin tulisi ainakin Calderon ja Bargnani.

Sikäli tavallaan tuossa treidissä molemmat voittaisivat, Toronto saisi yleisömagneetin ja "oman maan pojan" pariksi vuodeksi lehtereitä täyttämään ja Suns taas nuorentaisi pointtinsa ja puolustuspäässä Calderon on Nashia parempi, hyökkäyspäässä taas hivenen heikompi.

Toisaalta Toronto kyllä samalla treidasi tulevaisuutensa, että vaikea uskoa tuollaiseen treidiin, vaikka se Sunsien kannalta näyttäisi aika hyvältä, no yksittäisen fanin kannalta toki Nashin lähtö laskisi kiinnostusta.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Suosikkijengeistä

Tässä oli puhetta suosikkijoukkueesta, joten tässäpä oma tarinani suosikkijoukkueiden matkassa.

Ensikosketuksen NBA:han sain joskus syksyllä 1996 tai 1997. Sain silloin Toronto Raptorsin violetin pipon, joka iski kovaa. Olinhan sentään nähnyt pätkiä Jurassic Park II:sta, jossa raptorit kurittivat ihmisiä oikein kunnolla. Muistan myös tuolta ajalta Vince Carterin, johon sain Raptorsin univormussa ensikosketuksen YLE:n urheiluruudusta, jossa mies esitti upean donkin. Olikin päivänselvää, mikä toimi lempijoukkueenani tuolloin, kun marssin tarhaan tuo violetti pipo päässäni.

Sitten tuli kesä (en nyt muista vuotta, mutta alle kymmenen olin) ja Tervakosken Puuhamaa. Puuhamaan legendaarisessa pelihallissa tapasin NBA-pelin. Varmasti joku muukin muistaa tämän punaisen jokapojan unelmarakennuksen, jossa pelejä flippereitä myöten sai takoa ilmaiseksi vaikka koko päivän, ennenkuulumatonta! Löysin Puuhamaasta siis NBA-pelin, jonka nimeä en muista, mutta täysi lisenssi siinä oli.

Sillä siinä pelissä oli yksi joukkue, joka iski ala-asteikäiseen poikaan kuin tuhat volttia. Se joukkue oli Vancouver Grizzlies. Maiskutelkaa nyt vaikka tuota nimeä suussanne, Väncuuvä Grisliis, hemmetin upea. Lisäksi on mainittava peliasut ja logo, jotka sarjakuvateemallaan löivät Marvel-fanboyltä jalat alta. Ja sitten ne pelaajat. Abdur-Rahim, Bibby ja etenkin Big Country Reeves, jotka jo ennen aloitussyöttöä sulattivat minut. Ei tarvinne edes mainita sitä, kun Reeves donkillaan sytytti pelissä koriverkon tuleen.

Tällöin seurasin NBA:ta hämmästyttävän tarkasti, kun nyt asiaa ajattelen. Kukaan muu ei oikein ollut lajista kiinnostunut, olihan Suomessa jääkiekko ja Jenkeissä NHL. Muistan katselleeni Vancouverin ryömintää teksti-tv:stä ja kirjaston netistä (kotona ei tuolloin vielä ollut *tähän hymiö*). Sittenhän siinä lopulta kävi niin, että Grizzlies lähti kantrin syleilyyn Memphisiin vuonna 2001, nimi sentään jäi entisekseen. Tähän loppui NBA minun osaltani vuosiksi. Tuli futis, lätkä ja muut perinteisemmät lajit kuvioihin, jotka olivat toki taustalla olleet koko ajan.

Muistan ala-asteen loppuaikoina pitäneeni T'Wolvesista Garnettin ja Cassellin takia. Muutama vuosi sitten Bucksien touhua tarkemmin yksilöiden takia (Bogutin tulokaskausi, Redd ym.) Tällä kaudella seurasin jonkin aikaa Clippersin taaperrusta, tälläkin kertaa yksilöiden takia, mutta ei mitään kannatusta. Nyt olen syttynyt uudelleen Grizzliesiin juuri tuon nostalgian takia. Tällä kertaa tosin pakonkin alla Memphisin versioon, mutta onhan siinä nimi tallella. Vaikka Crittenton treidattiinkin idioottimaisesti Wizardsiin, niin on Grizzliesissä silti monia loistavan tulevaisuuden omaavia pelaajia (mm. Mayo, Arthur).

Ehkä jonakin päivänä Vancouverissa nähdään vielä se aito Grizzlies nostattamassa fanaattisen alkuaikojen yleisön uuteen nousuun. Silloin olen minäkin taas viimeistään varma, mikä se suosikkijengi on.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kausi on puolivalissaan! Aika huikeeta. 41 pelia on pelattu ja 41 pelia on edessa. 41 pelia, joissa on paljon enemman panoksia kun jo pelatuissa peleissa. Nyt aletaan mittaamaan sita kuka pelaa pleijareissa ja kuka ei.

Meidan alkukausi on mennyt vaihtelevasti. Suurimpana miinuksena eittamatta loukkaantumiset, jotka on koitelleet nuorta joukkuetta varsin kovalla kadella. Toisaalta kenellapa ei loukkaantumisia olisi, joten olisko pelien maaraa ehka hyva pienentaa? Kylla 2 kertaa pitaisi riittaa jokaista joukkuetta vastaan... Eli nytkin siis meilla pelaa loukkaantuneina Rudy, Roy ja Przybilla, seka sairasosaston penkkia kuluttavat Webster, LaFrentz ja Blake. Melkein puolet on siis klenkkana tassa vaiheessa kautta. Noh, ehka kuitenkin paree nyt kun viimeisten 10 pelin ja mahdollisten pleijarien aikana...

Kauden puolivalissa on kaiketi aiheellista jakaa jonkinlaisia "arvonimia" pelatuista 41 pelista:

MVP: Brandon Roy ilman muuta. Blazers on B-Roy ja silla selva. Joukkue on kuitenkin nayttanyt parjaavansa ilmankin hanta, joten ihan yksin tassa ei hanen varassaan tietenkaan olla.

Pettymys: Tama pitaa jakaa kahdelle miehelle. 1) Greg Oden on ollut pieni pettymys, vaikka eilen han huikeasti pelasikin (24/15). Polvi vaivaa edelleen eika han ole lahellakaan huippukuntoa. Liian monesti jannu on ajautunut virhevaikeuksiin ja sita kautta taysin tehottomaksi. 2) Nate McMillanin pelityyli. Uskomatonta paskaa. Vain pelaajien henk koht lahjat tekee siita edes siedettavaa katseltavaa. Miehella ei ole D:ta eika O:ta, muuten ihan sikahyva koutsi ;)

R.O.Y.: Nicolas Batum. Tama mieshan haparoi kesalla Petteri Koposen kanssa ja oli kesaliigassa varsin nakymaton. Websterin loukkaantuminen (ja T-Law:n heikko paa) nostivat hanet kuitenkin het'sillaan aloitukseen ja on paikkansa ansainnut. SF on meilla perinteisesti ollut "free rider" -paikka (ei ole tarvinnut ihmeita esittaa), mutta patongilla on munaa ja lahjoja tarpeeksi pitamaan tuo aloituskokoonpanopaikka pitkaankin. Ja D:ta loytyy! Mahtava loyto KP:lta.

After Roy: LaMarcus Aldridge aloitti kauden haparoiden, mutta Roy:n loukkaantumisen myota loysi munaa ja pelaa nyt todella nautittavaa korista. Ehka hieman liian pehmea viela, mutta takuuvarmasti nakuttaa sen 20 pinnaa kauniilla heitolla illasta toiseen. Saas nahda yltaako All Stars-peliin asti?

Show Man: Rudy Fernandez. Donkkeja, kolmosia, alley-ooppeja, tulta! Mies matkaakin All Stars -tapahtuman donkkikisaan mukaan. Liikkeesta heittaminen on tuskaa, muuten kylla lahtee. Ensi kaudella varmasti viela parempi kuin nyt. Mahtava loyto KP:lta taas kerran.

Penkki: Tama menee koko penkille. Illasta toiseen meidan penkki pesee vastustajan penkin, joten syvyytta loytyy. Aika harvoin joutuu pettymaan penkiltatulijaan, joskin joskus jos sielta tulee pari jannua "off day:na", niin saattaa vahan kylmata ;)

Eli kausi on siis puolivalissaan ja saldo on "ok" 25-16. Ok sikali, etta viime kaudella taisimme olla samoissa. Silloin tosin olimme juuri paattaneet sen 13 voiton sarjan, joten se kaunisti saldoa jonnin verran. Siitahan me sitten paatimme sarjan 41-41, joten loppukausi meni hieman vituralleen.

Parhaimpina peleina tahan asti ilman muuta Phoenix peli, jossa Roy teki 52 pinnaa; Houston peli, jossa Roy veti sen "haamun" vikalla sekunnilla seka Joulun jalkeinen Boston peli, josta tuli voitto ilman Roy:ta. Heikoimpina esityksina ilman muuta Clippers peli seka lauantainen Bobcats peli, jotka molemmat havittiin surkeisiin vapari-roiskimisiin.

Itaa vastaan ollaan 14-4, Lantta vastaan 11-12, kotona 15-4 ja vieraissa 10-12. Ei liene epaselvyyksia miten me sinne pleijareihin paastaan, jos paastaan: Lannesta on otettava enemman paanahkoja loppukaudella. Taistelu pleijaripaikoista tulee olemaan huikeeta ja viimeiset paikat ratkennee vasta vikalla kierroksella...

Huomenna vieraaksi saapuu LeBron hevosmiehineen. Ehdottomasti yksi kauden kohokohdista. Cavs pelasi varsin vaisusti eilen Staples Centerissa, joka on tietysti huonoa uutista meille, silla se varmasti sytyttaa Clevelandin pojat huomenna.
 
All day.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy