Pamerikkalaisella blogirintamalla näkee joskus upeita pointteja nostavia kirjoituksia, joissa poimitaan mielenkiintoisia ja kenties olennaisia tilastoja esille. Esimerkiksi Corsi-jutut ja jutut siitä, mitä ketjuja vastaan pelaajat onnistuvat ovat mielestäni merkittävässä asemassa kiekonpelaajien arvioimisen suhteen.
Tässä on kuitenkin Rinteeseen liittyen mielestäni varsin epäonnistunut teksti Jets Nationissa:
http://jetsnation.ca/2011/11/3/why-giving-pekka-rinne-a-huge-contract-was-a-bad-idea
Tämän voisi helposti kuitata sillä, että olen jonkin sortin Rinteen fanipoika, enkä hyväksy kritiikkiä. Artikkeli on kuitenkin ihmeellisellä putkinäöllä tehty, vaikeasti ennustettavalla ja joukkueesta riippuvaisella alivoimaprosentilla on arveltu, että Rinne hiipuu. Ja muutenkin puhuttu Rinteestä keskinkertaisena maalivahtina. Ihan älytöntä.
Artikkelin ainoa mielestäni "validi" pointti on nykyisten vapaiden agenttien markkinoiden mahdollisuudet. Hyviä maalivahteja on välillä tarjolla erittäin halvalla. Samassa artikkeli kuitenkin kompastuu, sillä vapaiden agenttien markkinat ovat vähintään yhtä epäennustettavat, kuten tämä artikkelin itse kritisoima alivoimaprosentti. Saatikka että Vezina-kandidaatteja olisi oikeasti tarjolla yhtään.
Onhan sopimuksessa Nashville-lisää. Sen voi kyseenalaistaa nimenomaan hinnan suhteen, sen, kuinka paljon rahaa voi olla kiinnitettynä pieneen osaa pelaajistoa. Mutta se on taas NHL- ja joukkueenkokoamisongelma, ei yhden sopimuksen ongelma. Yksi sopimus kun voi maksaa pikkuisen enemmän, JOS pelaaja nousee muiden yläpuolelle.
This isn’t to say Rinne will implode, or anything like that. In two previous years he’s been an average to slightly above average NHL starter.
~HA! Heitterit suksikaa esim. vittuun!