Naisten MM-kisat 20.–31.8.2021 @ Calgary, Kanada

  • 11 798
  • 81

rpeez

Jäsen
Nyt mielestäni kummastakaan ei ollut kysymys, hommahan oli ihan Suomen hallussa läpi matsin.

En usko että pataa olisi tullut, vaikka Hiirikosken, Tapanin, Karvisen ja Niemisen peliajat olisivat olleet vaikka 5min pienemmät. Nuo 5min MM-mitaliottelussa olisivat taas olleet äärettömän arvokkaita nuoremmille runkopelaajille, kuten Laitinen, Karjalainen, Vanhanen ja Liikala.

Olet mahdollisesti oikeassa. Uskoisin ettei Mustonen vaan halunnut riskeerata yhtään.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Naisjääkiekon taso on edelleen todella kaukana siitä, mitä maksava yleisö vaatisi. Turha odottaa sponsori-rahoja ja samanlaisia palkkoja kun smliigassa, jos ei osata syöttää tai laukaista. Joissain lajeissa miesten ja naisten väliset erot ovat liian isoja, jotta naiset voisivat sitä ammattimaisesti harjoittaa ja valitettavasti jääkiekko on yksi näistä lajeista.

Taklaukset olisi myös hyvä sallia. Nythän tuo naisten jääkiekko ei ole edes jääkiekkoa tai ainakaan samaa kuin miesten.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
jatkossa saattaa olla niin, että naisten MM-kisoja pelataan olympiavuosina elokuussa. Eli ensi vuonna olisi taas kisat syksyllä kun on olympiavuosi kyseessä. Mielenkiintoista nähdä millä tavalla tämä vaikuttaa eritoten kärkimaiden välisiin voimasuhteisiin, saavatko USA ja Kanada kaikkia parhaita pelaajiaan mukaan jos MM-kisat olympiavuonna pelataan. Suomelle tästä voi olla jopa hyötyä. Ja kuten Gina Kingsbury tuossa artikkelissa sanoi, on elintärkeää lajin kasvamisen ja kehittymisen kannalta että MM-kisoja voitaisiin olympiavuonnakin pelata.

Women's hockey worlds expected to be contested in 2022 Olympic year | CBC Sports
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kanada–USA 3–2 JA 67:22
(0–2, 2–0, 0–0, 1–0)
laukaukset 32–25

Maalikooste IIHF:n Vimeo-tilillä

Näihin MM-kisoihin päättyi ainakin toistaiseksi USA:n viiden perättäisen maailmanmestaruuden ja olympiavoiton valtakausi, minkä olisi toki pitänyt päättyä jo 2019. Mistään alkusarjassa nähdystä ylikävelystä ei ollut kyse, mutta koko turnauksessa asteen nälkäisemmältä näyttänyt Kanada käänsi loppuottelun lopulta itselleen. Ylimääräistä motivaatiota taisi antaa epäonnistuminen vuonna 2019 ja USA:n mahdollisuus nousta maailmanmestaruuksien määrässä tasoihin Kanadan kotijäillä.

Kanada

51 Victoria Bach – 29 Marie-Philip Poulin – 19 Brianne Jenner
15 Melodie Daoust – 10 Sarah Fillier – 24 Natalie Spooner
6 Rebecca Johnston – 40 Blayre Turnbull – 26 Emily Clark
27 Emma Maltais – 20 Sarah Nurse – 11 Jill Saulnier
47 Jamie Lee Rattray (13. hyökkääjä)

3 Jocelyne Larocque – 14 Renata Fast
42 Claire Thompson – 23 Erin Ambrose
17 Ella Shelton – 21 Ashton Bell
25 Jaime Bourbonnais

35 Ann-Renee Desbiens 23/25 - 67:22
(38 Emerance Maschmeyer)

USA

26 Kendall Coyne Schofield – 14 Brianna Decker – 21 Hilary Knight
24 Dani Cameranesi – 12 Kelly Pannek – 37 Abbey Murphy
16 Hayley Scamurra – 18 Jesse Compher – 13 Grace Zumwinkle
28 Amanda Kessel – 25 Alex Carpenter – 36 Lacey Eden
11 Abby Roque (13. hyökkääjä)

5 Megan Keller – 3 Cayla Barnes
2 Lee Stecklein – 4 Caroline Harvey
15 Savannah Harmon – 9 Megan Bozek
19 Jincy Dunne

29 Nicole Hensley 29/32 - 67:22
(33 Alex Cavallini)

Ottelun pöytäkirja PDF-tiedostona (104 kb)
(PDF löytyy myös tämän viestin liitetiedostona ihan siltä varalta, että IIHF tekee jonkun sivustomuutoksen ja PDF-tiedostot häviävät bittiavaruuteen.)



Vaikka Kanada saikin lopulta nostaa ottelun päätteeksi mestaruuspokaalia kultamitalit kaulassa, ottelu alkoi heidän kannaltaan yhtä heikosti kuin turnauksen avausottelu Suomea vastaan. USA oli terävänä maalinedustalla ja johti avauserän jälkeen jo 0–2.

Kanada tuli toiseen erään ihan erilaisella ilmeellä ja ensimmäinen ylivoima tuottikin kavennuksen. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen USA:n maalissa ja ottelu alkoi tasatilanteessa ikään kuin uudestaan.

Seuraavaa maalia piti odottaa kuitenkin aina jatkoajalle asti. Kevään 2019 katastrofin jälkeen jatkoaikasääntöjä oli muutettu loppuottelun osalta siten, että mestaruudesta pelattaisiin 20 minuutin jatkoeriä aina ratkaisuun asti. Ratkaisuun ei tarvittu jatkoaikaa kuitenkaan kuin 7:22, joten vanhoillakin säännöillä olisi vältetty voittolaukauskilpailu. Toki jatkoaika pelattiin 3vs3 jääkiekkona, joten senkin mielekkyydestä mestaruuden ratkaisemisessa voidaan olla montaa mieltä.

Espoon kisoissa puolikuntoisena kaukalossa pyristellyt Marie-Philip Poulin ikuisti viimeistään nyt itsellensä jonkinlaisen "Captain Clutch"-arvonimen. Hänellä oli vyöllään jo 2–0-voittomaali Vancouverin olympialaisten loppuottelusta, sekä 3–2-jatkoaikamaali Sotshin olympialaisista. Nyt hän viimeisteli 3–2-jatkoaikaosuman myös MM-loppuottelussa. Kapteenilta ei voi juuri tuon enempää enää odottaa edestä johtamista.

Peliaikoja katsellessa kiinnitti huomiota, että vielä turnauksen viimeisessä jatkoajalla venyneessä ottelussakin Kanada kuormitti avainpelaajiaan merkittävästi enemmän. Mistään Suomen peleissä nähdystä räikeän epätasaisesta peluuttamisesta ei ollut kyse, mutta yllätti hieman, että USA:n leveän kokoonpanon tasainen peluuttaminen ei sitten kuitenkaan ollut ollut avain mestaruuteen. 5vs5-jatkoajalla tai edes 4vs4-jatkoajalla tuolla olisi voinut olla enemmän merkitystä. Niin tai näin tämä lopputulos lisää varmasti sähköä helmikuun olympialaisia vastaan ja tuo sentään edes pientä vaihtelua joukkueiden voimasuhteisiin.
 

Liitteet

  • loppuottelun tilastoyhteenveto.pdf
    104,3 KB · kertaa luettu: 116

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kisojen päättymisen myötä valittiin myös turnauksen parhaita pelaajia.

Kisojen arvokkaimman pelaajan palkinnon sai pistepörssin voittanut Kanadan Melodie Daoust

Direktoraatin valitisemien pelipaikkojen parhaimpien pelaajien joukkoon saatiin myös suomalaisedustusta, kun Anni Keisala valittiin ansaitusti turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. MVP Melodie Daoust valittiin myös turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi. Parhaan puolustajan valinnan kohdalla vaihtui valta, kun edelliset kuusi perättäistä turnausta parhaaksi valittu Jenni Hiirikoski joutui väistämään USA:n Lee Steckleinin tieltä. Vaikka kapteeni-Hiirikoski on edelleen häikäisevä ja Suomelle elintärkeä pelaaja, valinta meni omastakin mielestä tällä kertaa ihan oikein.

Median edustajien valitsemaan tähdistökentälliseen mahtui kaksi suomalaista, kun Anni Keisalan lisäksi myös maalipörssin voiton Daoustin kanssa jakanut Petra Nieminen mahtui laitahyökkääjistä muodostettuun tähdistöketjuun Daoustin ja kanadalaisen Natalie Spoonerin kanssa. Puolustuksessa Lee Steckleinin pariksi valittiin vielä Kanadan Erin Ambrose.

Tällä kertaa yksilöpalkintoja voittaneet pelaajat mahtuivat myös tähdistökentälliseen. Joinakin vuosina direktoraatin ja median edustajien valinnoissa on ollut eroja.

* * *

Pistepörssin TOP-10 sekä jokaisen joukkueen sisäisen pistepörssin voittaja


#
PelaajaGPG+A=P+/-PIM
1.​
Melodie Daoust, CAN​
7.​
6+6=12​
+13​
0 min​
2.​
Brianne Jenner, CAN​
6.​
3+8=11​
+13​
4 min​
3.​
Natalie Spooner, CAN​
7.​
4+5=9​
+11​
0 min​
4.​
Marie-Philip Poulin, CAN​
6.​
3+6=9​
+10​
2 min​
5.​
Petra Nieminen, FIN​
7.​
6+1=7​
+3​
0 min​
6.​
Alena Mills, CZE​
6.​
5+2=7​
+2​
4 min​
7.​
Lee Stecklein, USA​
7.​
2+5=7​
+12​
0 min​
8.​
Grace Zumwinkle, USA​
7.​
4+2=6​
+5​
2 min​
9.​
Hilary Knight, USA​
7.​
4+2=6​
+3​
2 min​
10.​
Sarah Fillier, CAN​
7.​
3+3=6​
+6​
6 min​
13.​
Fanni Gasparics, HUN​
4.​
4+1=5​
+3​
2 min​
25.​
Akane Shiga, JPN​
7.​
4+0=4​
0​
4 min​
-​
Josefine Jakobsen, DEN​
4.​
2+1=3​
-2​
6 min​
-​
Julia Zorn, GER​
6.​
2+1=3​
-2​
0 min​
-​
Kerstin Spielberger, GER​
6.​
2+1=3​
-2​
0 min​
-​
Viktoria Kulishova, ROC​
7.​
2+1=3​
+1​
0 min​
-​
Phoebe Staenz, SUI​
7.​
1+2=3​
-5​
4 min​

* * *

Naisten IIHF-rankingissa ei tapahtunut huippumaiden järjestyksen osalta suuria muutoksia. Alempien divisioonien MM-kisat kun jäivät pelaamatta, rankingissa alempanakaan ei tapahtunut suuria muutoksia. Sekään ei ole suuri yllätys, koska tämän vuoden osalta alempien divisioonien joukkueille on annettu pisteet edellisen rankingin sijoituksen perusteella. Esimerkiksi Ruotsin kannalta tämä on huono asia, kun taas Unkari nousi osittain tuon vuoksi juuri Ruotsin ohi. Koko 42 maan listaus löytyy IIHF:n sivuilta.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ja nythän on siis käsittelyssä, otetaanko naisten MM-kisat ohjelmaan myös olympiavuosina. Ja kuten ylempänä totesin, olympiavuosina kisojen ajankohta olisi siis elokuussa. IIHF:n neuvosto on jo hyväksynyt ehdotuksen ja asia etenee kongressin käsiteltäväksi. Jos myös kongressi hyväksyy ehdotuksen, seuraavat naisten MM-kisat pidetään elokuussa 2022.

IIHF - Proposal for Women’s Worlds in Olympic years
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös