Naisten Liiga 2021–2022

  • 33 696
  • 96

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Vielä alkuviikosta tänään piti olla ohjelmassa neljä Naisten Liiga -ottelua. Nyt on jäljellä vain yksi peli Kuortaneella, jos sitäkin ei vielä ehditä perumaan. Yleisöähän paikalle ei päästetä, mutta luottokortin kaivamalla voi katsella keskiympyrää leijonat.tv:n välityksellä.

Joitakin Tepsin vieraspelejä katsoin syksyllä leijonat.tv:n kautta. En muista törmänneeni tuohon ongelmaan, että keskiympyrää olisi tarvinnut tuijotella, mutta joskus harvoin kuva myöhästyi nopeista suunnanmuutoksista. Muita puutteita on ollut sitäkin enemmän. Pelikelloa ei ole näkyvillä ja ottelun maalit lasketaan miten sattuu. Ainakin rankkarit leijonat.tv laski kuvaruutugrafiikassaan aina maaliksi riippumatta siitä onnistuiko rankkari vai ei. Näin kävi ainakin otteluissa Sport-TPS ja K-Espoo-TPS. Selostuskin olisi kiva saada lähetyksiin.

Huonoin puoli maksullisessa leijonat.tv-palvelussa on, että uusia katsojia sillä ei saada. Siitä maksavat vain ne, jotka jo valmiiksi seuraavat sarjaa. Heitäkin harmittaa, jos toteutus on huonompi kuin Ruudussa. Kun Naisten Liigaa näytettiin Ruudun kautta, ottelut olivat myös niiden katsottavissa, jotka olivat hankkineet Ruudun jonkin muun urheilun takia.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Tänään onkin TPS-Kuortane -ottelun seuraamisesta tehty haastavaa. Avi on kieltänyt ottamasta yleisöä, leijonat.tv:n kuvaruutugrafiikka on jumiutunut tilanteeseen 0-0 P1 eikä liiton tulospalvelukaan näytä vajaa tunti sitten alkaneesta ottelusta muuta dataa kuin alkamisajan ja tuomariston. Tulostaulu sentään välillä vahingossa vilahtaa leijonat.tv:n kuvassa.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Tänään onkin TPS-Kuortane -ottelun seuraamisesta tehty haastavaa. Avi on kieltänyt ottamasta yleisöä, leijonat.tv:n kuvaruutugrafiikka on jumiutunut tilanteeseen 0-0 P1 eikä liiton tulospalvelukaan näytä vajaa tunti sitten alkaneesta ottelusta muuta dataa kuin alkamisajan ja tuomariston. Tulostaulu sentään välillä vahingossa vilahtaa leijonat.tv:n kuvassa.
Ei ole tulospalvelu toiminut koko päivänä missään sarjassa.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Ottelun TPS-Kuortane leijonat.tv:n lähetys katkesi noin ajassa 58:45 tilanteessa 6-4, mutta lähetys palautui parhaiden pelaajien palkitsemiseen, jolloin tulostaulu vilahti sen verran, että 6-4 oli myös lopputulos.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tänään onkin TPS-Kuortane -ottelun seuraamisesta tehty haastavaa. Avi on kieltänyt ottamasta yleisöä, leijonat.tv:n kuvaruutugrafiikka on jumiutunut tilanteeseen 0-0 P1 eikä liiton tulospalvelukaan näytä vajaa tunti sitten alkaneesta ottelusta muuta dataa kuin alkamisajan ja tuomariston. Tulostaulu sentään välillä vahingossa vilahtaa leijonat.tv:n kuvassa.
Leijonat.tv:n grafiikat tulee suoraan liiton tulospalvelusta joten jos se ei toimi niin ei toimi gragiikatkaan.
 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Grankulla och Esbo
Onko tilanne nyt siis se, että pääosin ei-ammattilaiset maajoukkuepelaajat ovat olympialaisiin asti karanteenissa neljän seinän sisällä tartuntoja välttääkseen? Miten pelaajien siviilielämä mahdollistaa tuon, kun moni heistä opiskelee tai käy töissä? Miten pelaajat harjoittelevat kuukauden ajan ennen olympialaisia, jos he välttelevät tartuntoja?
Espoossa maajoukkuepelaajat harjoittelevat omana ryhmänään, omalla jäävuorollaan, ainakin välillä jopa Mustosen johdolla. Poikajoukkueissa harjoittelua tai pelaamista ei ole tapahtunut sitten joulukuun puolenvälin. Muu arki on varmasti se mistä tartunnat tulevat jos ovat tulevat, kuten käytännössä kaikilla meillä muillakin, eikä niinkään urheilupaikoilta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Espoossa maajoukkuepelaajat harjoittelevat omana ryhmänään, omalla jäävuorollaan, ainakin välillä jopa Mustosen johdolla. Poikajoukkueissa harjoittelua tai pelaamista ei ole tapahtunut sitten joulukuun puolenvälin.
Tämä onkin mielenkiintoinen tieto. Viittaa entistä enemmän siihen suuntaan, mitä myös @kilpakiekko kirjoitti aiemmin.
Uskomatonta puuhastelua liiton ja maajoukkueen taholta. Kuka teki päätöksen että Ifk ja K-Espoo ei pelaa ennen olympialaisia? Jos ja kun kyse on maajoukkueen "edusta" niin vastuun tästä tietenkin kantaa päävalmentaja Mustonen. Mustonen on tehnyt paljon hyvää Suomalaisen naiskiekon eteen ja siitä hänelle pitää hattua nostaa, mutta nämä viimeisen vuoden tapahtumat ovat kyllä jotain muuta kuin olisi toivonut.
Ainakin omasta mielestäni tämä alkaa olla jo melko härskiä toimintaa. Ymmärrän jossain mielessä, että maajoukkueen menestyksen eteen tehdään kaikki etenkin olympiavuonna, mutta tällaisilla ratkaisuilla on iso riski, että samalla uhrataan koko naisten pääsarjan toiminta, joka ei nyt muutenkaan kerää hurraa-huutoja ainakaan minun suunnastani. HIFK:n ottelusiirtojen kohdalla puhuttiin vain muutamasta maajoukkuepelaajasta, eikä mistään 8 pelaajan ryhmästä. Tasapuolisuuden nimissä tämä otteluiden siirtäminen laajeni sitten myös HPK:n ja KalPan otteluihin.

Toki onhan tässä olemassa se mahdollisuus, että maaliskuussa saisi ottaa halleihin taas yleisöä. Silloin otteluiden siirtäminen sinne saattaa olla ihan järkevääkin. Silloin asia pitäisi kuitenkin päättää ja tiedottaa avoimen johdonmukaisesti, eikä tällä tavalla hätäisesti muutaman joukkueen pelejä salamyhkäisesti siirtäen ja vasta yleisön ihmettelyyn kommentoiden.

Mitä tekee sarjalle 2,5 kuukautta melkein kokonaan ilman pelejä? Välissä on tosin olympialaiset, joissa laji saa perinteisesti parhaan mahdollisen näyteikkunan, mutta tuota ei ole osattu hyödyntää aiemminkaan kovin hyvin, joten en elättele suuria toiveita sen suhteen tälläkään kerralla.

Paljon mukavampaa olisi kirjoittaa joukkueiden otteista, pelaajien onnistumisista ja nostaa siten sarjaa esille myönteisten asioiden kautta. Sen sijaan koko ajan tuntuu olevan käynnissä vähintään yksi farssi, joista suurin osa on vielä aiheutettukin ihan itse.

Hieman haastavalta kuulostaa tämä koronan välttely pelien perumisella, kun kuitenkaan tuskin moni maajoukkueessakaan saa elantoansa lajista.
Samaa mieltä. En sinänsä tiedä tarkkaan, mikä Espoon pelaajien tilanne on.

Sen tiedän, että joukkueen kahdeksan maajoukkuepelaajaa kuuluvat olympiakomitean urheilija-apurahan piiriin. Tuo on ihan julkista tietoa. Tässä vielä summat pelaajakohtaisesti:

Elisa Holopainen 10 000
Nelli Laitinen 10 000
Minnamari Tuominen 10 000
Emmi Rakkolainen 6 000
Sanni Rantala 6 000
Emilia Vesa 6 000
Ella Viitasuo 6 000
Kiira Yrjänen 6 000

Vaikea kuvitella, että pelkästään noilla kuitenkaan kukaan pystyisi elämään pääkaupunkiseudulla. Eiköhän siinä ole pelaajilla lisänä vielä jotain palkkatyötä, opinto- ja asumistukea, maajoukkuepelaajan mahdollisia henkilökohtaisia sponsorisopimuksia tai sitten ainakin nuorempien pelaajien osalta vanhempien mahdollista taloudellista tukemista.

Vielä keväällä 2020 Ella Viitasuo oli ainakin TietoEvrylla koulutustaan vastaavassa työssä, kuten tämä sinänsä hieno juttu kertoo huippu-urheilun ja työelämän yhdistämisestä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Jatketaan samasta aiheesta vielä toisella viestillä, koska minulta oli aiemmin mennyt ohi Ylen perjantainen uutinen, jossa on myös Pasi Mustosen kommentteja.

Aloite lähti upeasti Kiekko-Espoon ja HIFK:n valmentajilta. Sami Haapanen ja Saara Niemi olivat erittäin huolissaan heiltä mahdollisesti valittavien pelaajien olympiaunelman toteutumisesta
Tässä Mustonen toistaa myös Espoon tiedotteen viestin, että aloite otteluiden siirtämisestä lähti joukkueilta. Hieman vaikeaa tuota on uskoa, mutta vaikea lähteä syyttämään ketään valehtelijaksikaan. Vaikealta tuntuu myös uskoa, että päävalmentajille on ilman ulkopuolista painetta yksittäisten pelaajien olympiaunelma tärkeämpi kuin valmentamansa joukkueensa menestys ja saman joukkueen muiden pelaajien kohtalo.

Ruotsin pelaajia ei näillä näkymin saada aikaisemmin kisakuplaan.

– Ei. He ovat työnantajan palveluksessa. Se on suurin riski. Ensimmäinen kuviteltu joukkue julkaistaan 20. päivä, silloin Ruotsissa vielä pelataan, osa ehdokkaista pelaa vielä 21. päivä. Sen jälkeen edessä ovat matkustamiset.
Jotenkin huvittavaa on, että Ruotsissa pelaavat maajoukkuepelaajat ovat työnantajan palveluksessa, mutta Naisten Liigan pelaajia voidaan hyppyyttää ihan miten huvittaa ja asettaa velvoitteita harjoitella poikien kanssa tai jättää sarjapelit väliin jne. Menee vähän samaan sarjaan kuin lokakuinen juttu olympiakomitean sivuilla, jossa Mustosen suurin harmi NCAA-joukkueiden osalta vaikutti olevan, että Suomesta käsin ei pystytä vaikuttamaan pelaajien arkeen.

Naisleijonat kokoontuu vielä Vierumäelle pariksi päiväksi ennen lentoa Pekingiin, mutta joukkue ei enää pelaa harjoitusotteluita tartuntatilanteen takia. Sen sijaan pääkaupunkiseudun kuplaan kokoontuvien pelaajien kanssa on tarkoitus harjoitella jo ennen Vierumäelle kokoontumista.
Tämä ei ole kenenkään sitaatti, vaan Ylen uutisen tekstiä. Pääkaupunkiseudun maajoukkuepelaajista puhutaan kuplana. Tosin sen tarkemmin ei määritellä, mitä kupla tarkoittaa tässä yhteydessä käytännössä. Vuodenvaihteen U20-kisoissakin piti olla kupla ja me kaikki tiedämme nyt uutisten perustella, kuinka hyvin se oli järjestetty. Peruttujen U18-tyttöjen MM-kisojenkin piti olla ruotsalaisten ja suomalaisten kommentien mukaan kuplakisat, mutta se suunnitelma ei kuitenkaan täyttänyt IIHF:n kriteerejä. Kupla itsessään on sanana yhtä turha kuin muodikkaasti viljelty terveysturvallisuus. Niiden varjolla on liian helppo perustella kaikenlaista ilman, että joutuu välttämättä perustelemaan ratkaisuja käytännön tasolla.

Hassinen toivoo, että Naisten Liiga olisi siirtänyt jatkopelejä keskitetysti.

– Se on aina tälläista jokaisen joukkueen omaa toimintaa. Se ei ole tasavertaista toimintaa. Jos haluamme parhaan mahdollisen joukkueen ja turvata parhaan joukkueen aseman, silloin meidän pitää tehdä päätöksiä yhdessä, eikä niin, että joukkueet tekevät yksittäisiä ratkaisuja.
HPK:n Hassisen kanssa on helppoa olla tästä asiasta samaa mieltä. Muutenkin sarjaa tuntuu leimaavan, että kukin joukkue ajattelee asioita itsekkään lyhytnäköisesti vain oman parhaansa kautta. Se näkyy ihan pienissäkin asioissa, kuten että silloin harvoin, kun joku joukkue vaivautuu julkaisemaan maalikoostevideoita, niin suurella todennäköisyydellä videolla näkyy vain oman joukkueen maalit.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Niin kuin tuossa yläpuolella Lunde hyvin kirjoittaa niin vaikea nähdä että seurajoukkueen valmentaja "uhraisi" oman joukkueen muutaman maajoukkuepelaajan takia, mutta ainakin noiden juttujen perusteella näin on. Toki Espoossa maajoukkuepelaajia on paljon, mutta muualla ei niin paljon ole että kenenkään seurajoukkueen pitäisi alistua vain ja ainoastaan maajoukkueen tahtoon. Enpä usko että missään muualla kokonainen sarja alistetaan palvelemaan maajoukkuetta (Toki näin aikoinaan oli Neuvostoliitossa, mutta ehken siitä ei kannata ottaa oppia) ja varsinkin kun se ihan terävin kärki maajoukkueesta pelaa ulkomailla.

Mikä on motivaatio muilla pelaajilla harjoitella kun peleistä tulee 2,5 kuukauden tauko? Jos seurajoukkueen päävalmentaja uhraa joukkueensa muutaman pelaajan takia, niin kuka muu kuin maajoukkuepelaaja haluaa pelata sellaiselle valmentajalle joka ei arvosta heitä yhtään?
Kokonaisuudessaan käsittämätöntä toimintaa ja näin meillä Viktor Tihonov eikun Pasi Mustonen johtaa sekä maajoukkuetta että Naisten liigaa.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Näitä ylemmän jatkosarjan matseja on siirretty jo kahteen kertaan. Alunperin ylempää loppusarjaa piti pelata tammikuussa kahtena viikonloppuna 15.-23.1. Olympialaisten takia jälkimmäisen viikonlopun pelit siirrettiin ensin loppiaisen jälkeiselle viikonlopulle, jolloin tammikuussa olisikin pelattu 8.-16.1. Seuraavaksi tuolta ajanjaksolta siirrettiin K-Espoon ja HIFK:n ottelut kokonaan pois olympiakisojen jälkeiselle ajalle.

Käytännössä K-Espoo ja HIFK siis pelasivat ensin kolmessa kuukaudessa 20 ottelua, pitävät sen jälkeen 2,5 kuukauden tauon ja lopuksi pelaavat 10 ottelua 22 päivässä.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Käytännössä K-Espoo ja HIFK siis pelasivat ensin kolmessa kuukaudessa 20 ottelua, pitävät sen jälkeen 2,5 kuukauden tauon ja lopuksi pelaavat 10 ottelua 22 päivässä.
Tuo vaatii jo arkipäivinä pelaamista, mitä on Naisten Liigassa yleensä yritetty ihan ymmärrettävistä syistä välttää ja käyttää vain pudotuspeleissä.

22 päivää pudotuspelitahtia ja siihen päälle pudotuspelit samalla tahdilla. Tiivis kevät tulee ainakin Pekingin kävijöille. Toivottavasti se ei kostaudu loukkaantumisten muodossa. Onneksi kesällä ehtii sitten levätä. Ei tosin taida koskea elokuun MM-kisoihin meneviä maajoukkuepelaajia.

Kai tuo on sitten pakko tehdä noin, koska olympialaiset, korona, terveysturvallisuus, vastuullisuus, profiilinnosto ja strategian painopiste.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Tuo vaatii jo arkipäivinä pelaamista, mitä on Naisten Liigassa yleensä yritetty ihan ymmärrettävistä syistä välttää ja käyttää vain pudotuspeleissä.
Arkipelejä tulee K-Espoolle ja HIFK:lle kolme, Ilvekselle ja Tepsille yksi. Kärpät ja Kuortane tietysti välttyvät arkipeleiltä kuten jo ihan logistisista syistä onkin järkevää.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
KalPalla arkipelejä näyttäisi olevan kaksi ja HPK:lla jopa neljä. Kummatkin reissaavat myös Rovaniemelle keskellä viikkoa HPK:lla on samalla reissulla peli Vaasassa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ilveksen tämän viikonlopun ottelut siirtyivät myös maaliskuulle. Joukkue tiedotti asiasta tänään sosiaalisessa mediassa, jossa siirtojen syyksi todettiin koronavarotoimet.




Oulussa ovat varmasti kiitollisia tästä esimerkillisestä vastuullisuudesta, kun yhden Turku–Tampere-viikonlopun sijaan Kärpät reissaa nyt Turkuun yhtä peliä varten ja maaliskuussa uudestaan Tampereelle. Silloinkin joukkueella on lauantaina kotipeli Oulussa eli viikonlopun kahden pelin väliin jää matkustamista noin 500 km alkuperäistä isommilla kuluilla. Luonnollisesti se sama 500 km pitää matkustaa toisen pelin jälkeen vielä myös kotiin.

Ainakin Ilves ja TPS kärsivät jo aiemmin vastaavasta yhden viikonlopun pitkän ottelukiertueen pilkkomisesta kahdelle viikonlopulle, kun RoKin ja Sportin pelit siirrettiin avausviikonlopun tartuntojen tai altistumisten vuoksi.

Lienee turha toivoa, että liitossa tai sarjassa otettaisiin järki käteen. Sitä odotellessa touhuun väsyvät todennäköisesti niin pelaajat, toimihenkilöt kuin katsojatkin ja pahimmassa tapauksessa seurojen talouskin kärsii merkittävästi. Mutta ei hätää, aina voi vaihtaa sarjalle uuden logon.

* * *

Liiton seurasiirtosivu paljasti kolmen maajoukkuepelaajan oikeuksien siirrot Kiinaan eli käytännössä Venäjän sarjassa pelaavaan Shenzhen KRS Vanke Raysiin. Susanna Tapanin kohdalla tästä toki uutisoitiin jo syyskuun pikavisiitin jälkeen, että hän palaa joukkueeseen olympialaisten jälkeen. Sen sijaan syyskuussa ja viime kaudella joukkueessa pelanneen Minttu Tuomisen kohdalla ei ollut syksyllä ainakaan mediassa tietoa siirrosta.

Samoin useamman vuoden ennen tätä kautta kiinalaisjoukkueessa pelannut Noora Räty palaa saman tiedon perusteella myös kiinalaisen tilipussin äärelle. Näin ollen HPK:n tammikuun otteluiden siirtäminen olympialaisten jälkeen osoittautui turhaksi, jos niiden ideana oli "maajoukkuekuplassa" olevan Rädyn saaminen tolppien väliin, kuten manageri Hassinen vihjasi sanoessaan tähtimaalivahdin suoritusten olevan 40-50 % joukkueen pelistä.

Suoraan sanottuna en ole kovin yllättynyt tästä juonenkäänteestä. Räty sai syyskaudella HPK:sta sen, mitä tarvitsi eli hyvän paikan harjoitella, pelata ja näyttää jopa maajoukkueen päävalmentajalle, että hän on edelleen huippumaalivahti. Olympialaisten jälkeen ei ole hänen näkökulmastaan enää tarvetta pelata Suomessa, eikä HPK:n jääminen alempaan jatkosarjaan ainakaan nostanut hämeenlinnalaisjoukkueen osakkeita. Onnittelut kaikille, jotka kävitte katsomassa syksyllä Rädyn pelaamista. Voi olla, että hän ei pelaa huippu-uransa aikana enää Suomessa.

Surullistahan tuo on Naisten Liigalle, että sarjakauden kääntyessä ratkaisuhetkiin usea maajoukkuetähti ja joukkueensa avainpelaaja lähtee vuolemaan kultaa. Toki naiskiekkoilijan näkökulmasta ymmärrän, että mahdollisuudet tienata elantonsa pelaamalla ovat todella vähissä. Siinä voi silloin vähän ummistaa silmänsä sillekin, että toimii samalla ihmisoikeuksia polkevan supervallan pehmeän urheilupropagandan mannekiinina.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Edellisessä viestissäni mainittujen kolmen maajoukkuepelaajan lisäksi myös Ilveksen kapteeni Anna Kilponen näyttäisi siirtyvän kiinalaisjoukkueeseen. Kilponen pelasi Tapanin ja Tuomisen tavoin viime syyskuussa Venäjän sarjan rästiin jääneitä loppuotteluita Agidel Ufaa vastaan. Shenzhenin muukalaislegioonalle jäi tuolloin käteen hopeamitali ja tilipussi. Mielenkiintoista nähdä ehtiikö taitavien yksilöiden joukkuepeli hitsautua tällä kertaa yhteen lyhyessä ajassa olympialaisten jälkeen.



 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Grankulla och Esbo
Naisten Liigan alkusarjan ja Naisten Liigan jatkosarjojen tilastoinnin sekoilusta kertoo taas hyvin tämänpäiväinen artikkeli Kiekko-Espoon Sanni Rantalasta, jonka kerrotaan tehneen tällä kaudella 34 alkusarja!ottelussa 44 pistettä.
Puolustaja on iskenyt Kiekko-Espoon riveissä tällä kaudella 34:ssä alkusarjaottelussa tehot 14+30=44.
Ulkomuistista tämä tuntui *hieman* korkealta. Pahan loukkaantumisen kokenut nuori Sanni Rantala nousi olympiajoukkueeseen − "Mieluummin sen otti viime vuoteen kuin tälle kaudelle"

Noh.. Tämä pistemäärä toki näkyy selkeästi hänen liiton pelaajakortissa, josta toimittaja on varmaan sen nopeasti napannut. Jos kuitenkin tarkastelee tarkemmin alempaa sarjakohtaisia tilastoja tai laskee ottelu ottelulta niin huomaa hänen tehneen kuitenkin oikeasti 17 ottelussa 22 pistettä. Lisäksi Naisten Liigan koko "runkosarjassa" ei edes tule kasaan 34 ottelua. Koska tulospalvelussa alkusarjan pisteet niin joukkueilla kuin pelaajilla näemmä siirtyivät "ylempään jatkosarjaan" niin joukkue- ja pelaajakortti kertoo tuplana kaikkien pisteet, mm. Elisa Holopainen tykittänyt jo 84 pistettä tällä kaudella.
 

Pike

Jäsen
Alempi jatkosarja pääsi vihdoinkin liikkeelle kahdella ottelulla eli Roki - APV ja Sport - Lukko.
Korona kurimuksesta selvinnyt puolikuntoinen Roki otti ilmeisesti helpohkon voiton APV:sta lukemin 11-5. Valitettavasti peliä pystyi seuraamaan Leijonant.tv palvelusta huikeat kolmisen minuuttia. Ärsyttävää!
No yritin katsoa toista mielenkiintoista ottelua Sportin ja Lukon välillä, jossa omissa papereissa Lukko ennakkosuosikki. Pelin äänentoistossa oli jotain pahasti pielessä ja äänetön peli on yhtä mautonta kuin Chupa Chups -tikkarin imuttelu käärepaperin päältä, joten ei kiitos. Tulospalvelusta sitten seurattuna Lukko voitti 3-4 ja vaikuttaa olevan Sporttia vahvempi, ainakin torjuntamäärien perusteella.
Näiden kahden pelin perusteella voisi olettaa, että APV ja Sport löytävät itsensä mestis-karsinnasta ensi syksynä.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Alemman jatkosarjan lisäksi Naisten Liigan joukkueet ovat pelanneet harjoitusotteluita. Sinänsä vähän hassua, kun tammikuussa pelejä siirrettiin maaliskuulle. Monella joukkueella alkaa tosin olla jo kaksi kuukautta alkusarjan peleistä, joten hyvähän se on hankkia pelituntumaa.

Osa peleistä näyttäisi olevan ristiin ylemmän ja alemman jatkosarjan joukkueiden kesken eli joukkueet eivät kohtaisi muutenkaan, mutta osa otteluista pelataan saman jatkosarjan joukkueiden kesken. Jälkimmäisessä tapauksessa ihmetyttää hieman, että eikö ne ottelut voisi pelata samalla varsinaisena sarjaotteluna. Silloin ei kertyisi maaliskuullekaan niin älytöntä otteluruuhkaa.

Esimerkiksi suunnitelmissa oleva TPS-HIFK voisi ihan hyvin olla myös sarjaottelu, kun joukkueista on yhteensä yksi pelaaja olympialaisissa. Eilen pelattu K-Espoo-HIFK-ottelu oli toki hieman eri asia, kun olympialaisissa olevia pelaajia puuttui pari kourallista, mikä näkyi kyllä etenkin K-Espoon ketjukoostumuksissakin.

Ainakaan minä en löytänyt tulospalvelusta otteluiden tilastoja, joten hieman kautta edeltävien harjoitusotteluiden tapaan joukkueiden viestintä tilastoista sekä kokoonpanoista on vähän mitä sattuu ja keskittyy yleensä vielä vain oman joukkueen tilastoihin. Amatöörimäistä puuhastelua, mutta minkäs teet. Etenkin harjoitusotteluiden kohdalla kiinostaisi esimerkiksi kokoonpanot, kun ne voivat olla hyvinkin poikeavat normaaliin tilanteeseen verrattuna.

Yritin koostaa kuitenkin pelatuista harjoitusotteluista molempien joukkueiden viestien avulla jonkinlaisia tilastoja tähän alle.

30.1.2022 HIFK–Hunters U15 6–4
HIFK:n raportti

06:26 1–0 HIFK Johanna Kemppainen (Emmanuelle Passard, Matilda Nilsson)
15:26 2–0 HIFK Veronika Lorencova (Nenna Mehtonen)
19:36 2–1 Hunters Daniel Wahlstedt
21:24 2–2 Hunters Daniel Wahlstedt
26:53 3–2 HIFK Henni Virtanen (Veera Huotari)
37:23 3–3 Hunters Rafael Sandberg
38:38 4–3 HIFK Emmanuelle Passard
42:52 5–3 HIFK Emmanuelle Passard (Matilda Nilsson)
52:05 5–4 Hunters Daniel Wahlstedt
55:34 6–4 HIFK Mikaela Saukkosen (Henni Virtanen)

Torjunnat:
HIFK Lumi Jääskeläinen 12+11+13=36
Hunters William Gammals 10+20+10=40


5.2.2022 Ilves–HPK 3–6
Raportit: Ilves | HPK

Maalintekijät
Ilves: Veera Ollikainen, Linnea Melotindos ja Kiia Narinen.
HPK: Mäkivaara x4, Katajamäki & Lehto

Torjunnat: 22–35


5.2.2022 K-Espoo–HIFK 0–2 (0-0, 0-0, 0-2)
Raportit: K-Espoo | HIFK

Maalit:
44:10 0–1 Veera Huotari (Matilda Nilsson)
47:32 0–2 Siiri Yrjölä (Mia Heikuri, Nilsson)

Torjunnat:
K-Espoo Tiia Pajarinen 21 (vaihto ajassa 30.49)
K-Espoo Anna Mykkänen 17
HIFK Lumi Jääskeläinen 8+7+15=30 torjuntaa

K-Espoon kokoopano

Aro - Yrjänen - Haukijärvi
Nuutinen - Katajamäki - Talvitie
Eronen - - Kemppainen

Lehtopelto - Villilä
Kanerva - Zielinska

Pajarinen
(Mykkänen)


Tulevia harjoitusotteluita

su 6.2. klo 16.35 K-Espoo–HPK
suljetut ovet, mutta ottelulähetys Leijonat.tv:ssä

la 12.2. klo 14.00 TPS–HIFK, Kupittaa

* * *

Naisten Liigan alkusarjan ja Naisten Liigan jatkosarjojen tilastoinnin sekoilusta kertoo taas hyvin tämänpäiväinen artikkeli Kiekko-Espoon Sanni Rantalasta, jonka kerrotaan tehneen tällä kaudella 34 alkusarja!ottelussa 44 pistettä.
Tuota en vielä huomannutkaan, kun sarjassa ei ole ollut juurikaan pelejä pitkään aikaan. Näköjään ylemmän jatkosarjan osalta tulospalvelussa on laskettu mukaan lähtötilanteeksi myös alemman jatkosarjan pisteet vähän samaan tapaan kuin joukkueiden sarjataulukossakin on. Ehkä tuo muutos on sitten sotkenut myös liiton pelaajakorttia jotenkin. Tosiaan melkoista sekoilua, mutta kymmenen vuoden tulospalvelusekoilun jälkeen tuo ei jaksa enää yllättää.

Jos jotain hyvää tuosta haluaa keksiä, niin ehkä pistepörssin voittaa nyt koko runkosarjan pelien perusteella, eikä vain ylemmän jatkosarjan kolmasosaotannalla. Jos tuohon päädytään, niin edellisten kolmen kauden palkittujen kohdalle jää tilastoihin tähti, jossa pitää mainita, että ne palkinnot on voitettu vain ylemmän jatkosarjan tilastojen perusteella. No, tällaista se on kun kiimassa uudistetaan kaikkea mitä ihmeellisempiin himmeleihin, mutta ei mietitä ihan loppuun asti päätösten vaikutuksia useasta näkökulmasta ja laajemmalla pespektiivillä niin historiaan kuin tulevaisuutenkin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Esimerkiksi suunnitelmissa oleva TPS-HIFK voisi ihan hyvin olla myös sarjaottelu, kun joukkueista on yhteensä yksi pelaaja olympialaisissa.
Pieni pilkun viilaus, kaksi pelaajaa olympialaisissa. Myös M. Pejzlova on siellä Tsekin maajoukkueessa.
 

Pike

Jäsen

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Tulevia harjoitusotteluita

su 6.2. klo 16.35 K-Espoo–HPK
suljetut ovet, mutta ottelulähetys Leijonat.tv:ssä

la 12.2. klo 14.00 TPS–HIFK, Kupittaa
Harjoitusottelu TPS-HIFK pelataan lauantaina 12.2. klo 14.15 Gatorade Centerissä (Turkuhalli) klo 18.00 alkavan miesten liigaottelun esiotteluna.

Ottelusta mainitaan yhdellä lauseella Tepsin nettisivujen uutisessa, mutta jutussa ei erikseen mainita, että naisten ottelu on tosiaan harjoitusottelu.

Neljän pelin viikkoon! - HC TPS
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Pieni pilkun viilaus, kaksi pelaajaa olympialaisissa. Myös M. Pejzlova on siellä Tsekin maajoukkueessa.
Tämä luonnollisesti pitää paikkansa. En tiedä, hämäsikö syksyn loukkaantumiset jotenkin, mutta kyllähän taituri tosiaan palasi kaukaloihin jo marraskuun lopulla ja kuuluu selkeästi Tšekin maajoukkueeseen. Liikalan ja Pejzlovan puutuminen ei välttämättä muuta alkuperäistä pointtia, että ottelu olisi todennäköisesti kannattanut pelata virallisena sarjapelinä ja keventää siten maaliskuun otteluruuhkaa.

* * *

Ylen toimittaja Hinni Hirvonen ruotii linkittämisen arvoisesti Suomen naisten jääkiekon nykytilaa
Tässä kolumnissa on kyllä paljon asiaa. Toki Pasi Mustosen kaudella maajoukkuepelaajat ovat päässeet urheilija-apurahojen piiriin, että sikäli sentään jotain on tapahtunut. Pääsarjatasolla kehitys on valitettavasti ollut monelta osin tuskastuttavan hidasta ja pikemminkin on jääty jälkeen muita kilpailijamaita. Välillä tuntuu, että liitto pikemminkin pyrkii vaan hankaloittamaan ja sekoittamaan Naisten Liigan toimintaa. Myös kaikki mahdolliset maajoukkueen tarjoamat hypet ja etsikkohetket on osattu hukata niin sarjapelien kuin maajoukkueen kotimaassa pelattujen otteluidenkin osalta.

Naisten jääkiekon näkökulmasta käy kyllä vähän kateeksi naisten jalkapallon nousua niin kotimaassa kuin etenkin ulkomailla. Sekin on silti hieno asia ja ehkä ne asiat ajan myötä valuvat myös jääkiekon puolellekin. Harmi vaan, että hieman ukkoutuvan ja konservatiivisen lajin parissa ei voida olla edelläkävijöitä, vaan reagoidaan perässä ja osittain pakon sanelemana maailman muutokseen.

* * *

Harjoitusottelu TPS-HIFK pelataan lauantaina 12.2. klo 14.15 Gatorade Centerissä (Turkuhalli) klo 18.00 alkavan miesten liigaottelun esiotteluna.
Tuo ottelu tosiaan vaihtoi paikkaa ja aikaa.

12.2.2022 TPS–HIFK 3–4 JA

TPS:n maalintekijät: ?
HIFK:n maalintekijät: Rantamäki x2, Pere, Virtanen

TPS:n kokoonpano



Tuon ottelun mielenkiintoisin tieto tuli kuitenkin ennen peliä, kun TPS:n miesten joukkueen Pride-paitojen huutokaupan yhteydessä kerrottiin viime vuoden hyväntekeväisyyspelin tapaan naisten joukkueen budjetista konkreettisia lukuja. Jostain syystä Naisten Liigassa ei ole tapana julkistaa joukkueiden budjetteja ennen kautta samaan tapaan kuin vaikka miesten SM-liigassa on tehty jo pitkän aikaa. Toki avoimuus loistaa sarjassa poissaolollaan monissa muissakin asioissa, mikä on harmillinen asia naiskiekon kehittymisen kannalta.

Tässä kuitenkin sarjan TOP-6 joukkueen budjetin lukuja. Voisin veikata, että ainakin kovasti naisten jääkiekkoon viime vuosina panostaneella HIFK:lla koko kauden budjetti on kuusilukuinen.

3500 € 3 h jäätä
6000 € pohjoisen pelireissu
9500 € varuste- ja toimitsijakulut
14 500 € koko kauden bussimatkat
18 000 € ruoka ja majoitukset
75 000 € koko kauden budjetti

* * *

Kiekko-Espoo ja HPK pelasivat tosiaan harjoitusottelun reilu viikko sitten

6.2.2022 Kiekko-Espoo–HPK 2–1

Torjunnat 18-34



Kiekko-Espoo pelasi myös toisen harjoitusottelun sunnuntaina Lukon kanssa.

13.2.2022 Kiekko-Espoo–Lukko 5–1

K-Espoon maalintekijät: Haukijärvi x2, Katajamäki x2, Nuutinen
Lukon maalintekijä: ?
Torjunnat 16-42

Kokoonpanot: ?
 

Pike

Jäsen
Naisten sarjakin nyt pyörähtää täysillä kierroksilla liikkeelle yli 2kk tauon jälkeen. 9 päivän aikana pelataan 5 päivänä eli seurattavaa löytyy kiinnostuneille.
 

Pike

Jäsen
Viikonlopun pelikierros ei suurempia yllätyksiä tarjonnut ylemmässä, eikä alemmassa sarjassa. Ylemmässä ainoa mainittava asia on Kärppien niukka tappio Espoolle ja tänään tiukka voitto Ilveksestä. Molemmissa peleissä Kärpät oli varsin ohuella rosterilla liikenteessä, jossa oli melkein kentällinen Mestis pelaajia. Liekkö korona taustalla.
Alemmassa HPK näyttää menevän heittämällä pudotuspeleihin ja varsinaisen pommin tarjosi Roki tänään häviämällä APV:lle tylysti 7-5. Tuloksen tekee erikoiseksi se, että Roki oli toisen erän lopussa jo 7-0 häviöllä kunnes alkoi maalivahti ruletti ja Rokin valmentaja huusi itsensä katsomoon. Kolmannessa erässä Roki sitten takoi 5 maalia ja useampaankin maaliin oli mahdollisuuksia ilman päävalmentajaansa. Olisi mielenkiintoista tietää, mitähän kaikkea tässä on taustalla vai oliko kyseessä ainoastaan APV:n totaalinen sulaminen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös