Siirtyvät myös ennen kehittymistään runkopelaajiksi. Miksi siirtymistä tapahtuu? Muutama tapaus viime kausilta ainakin lähtenyt etsimään "ammattimaisempaa" tekemistä. Mutta Turha murehtia pois lähteneitä kun näillä on pelattava mitä on käytössä.
En tiedä miten muissa naisten joukkueissa, kun ei naisjoukkueiden arkitekeminen ole juurikaan tuttua, mutta tuo yllä oleva lainattu teksti sekä tämä tänään jatkoajassa julkaistu juttu kertoo ehkä juuri siitä ammattimaisuuden puutteesta KJT Haukkojen naisissa. Vaikkakin Amanda Serviss tuntuu viihtyvän todella hyvin eikä ollenkaan kritisoi joukkuetta tai heidän tekemisiään, niin kyllähän tuo "harjoittelemme pari kertaa viikossa"-kohta pistää silmään aika rajusti...
Ei kai voi olettaa että menestystä tai pelaajien kehittymistä juurikaan tapahtuu jos harjoitellaan pari kertaa viikossa?

"− Yliopistojääkiekko oli niin kurinalaista ja aikataulutettua. Täällä on paljon vapaampaa, mikä on todella mukavaa. Harjoittelemme pari kertaa viikossa ja tämä on todella hauskaa jääkiekkoa verrattuna yliopistojääkiekkoon. Olen todella onnellinen nyt, Serviss päättää."
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Vaikkakin Amanda Serviss tuntuu viihtyvän todella hyvin eikä ollenkaan kritisoi joukkuetta tai heidän tekemisiään, niin kyllähän tuo "harjoittelemme pari kertaa viikossa"-kohta pistää silmään aika rajusti...
Ei kai voi olettaa että menestystä tai pelaajien kehittymistä juurikaan tapahtuu jos harjoitellaan pari kertaa viikossa?
Nojoo, varsinkin kun tiedän mestiskarsinnoissa pelaavia (tod.näk. Suomi-sarjaan päätyviä) joukkueita, jotka harjoittelevat jo nekin 3-4krt. viikossa. Toki usein näissä on jo sekin, että alemmalla sarjatasolla on max. 10-13 pelaajaa kokoonpanossa niin kuntopohjankin on oltava eri tasolla jos meinaa edes näennäisesti pärjätä...
 
Kouvola, vain hieman helvettiä kurjempi paikka

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
Tuoltahan Tapahtumakalenteri - KJT Hockey ry näkee miten KJT Haukat Naiset treenaa, normaaliviikko näyttää olevan 3 x oheiset+jää, kahteen jäädään tiukemmilla peliviikoilla ja tyhjemmillä järkätty parhaimillaan neljät treenit. Kyllähän pelaajat tuohon vielä, toivottavasti, omaa treeniä vetävät päälle, mutta ei 2x50min + 1x80min jäätä ja 3x ~60min oheisia vielä liigatasolla riitä esim. taktiikan puolesta viemään kehitystä eteenpäin.

En tiedä käyvätkö KJT:n naiset treenaamassa myös poikajoukkueiden mukana, tätähän tekevät lähinnä maajoukkueen mukana pelaavat (kuten esim. Bluesin Viitasuo treenasi JYPin B2:sen mukana arkena), mutta luulisi olevan hyvää täydennystä jos ei oma joukkue tuon enempää pysty tarjoamaan. Kuitenkin esim. Moilanen pelannut miestenkin mukana kolmosta aiemmin.
 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
Tuli käytyä vilkaisemassa tänään kun Blues pelasi KJT Haukkoja vastaan poikkeuksellisesti Matinkylässä. Olihan se näin ekaa kertaa livenä näkiessä alkulämmöistä (jos ei toki sarjataulukostakin) alkaen selvää että KJT Haukat on valovuoden päässä takana niin urheilullisuudessa kuin lajitaidoissa, vaikka peli jäikin vain 8-0 eroon, kun Blues tuhlaili yllin kyllin paikkoja. Bluesilla maajoukkuenaiset palanneina ja muu joukkue oli käynyt välillä BJR:n C2 (kakkos/kolmosjoukkueen?) treeneissä. Kärkijoukkueista (Kärppiä en ole nähnyt) Bluesilla on mielestäni kokonaisuudessaan selkeästi urheilullisin joukkue, jos lajitaidoiltaan tai peliälyltään ei kuitenkaan ehkä niin selkeästi. Vastustajasta sen sijaan, luulisi, että noilla harjoittelumäärilläkin saisi urheilullisemman joukkueen kasaan kuin KJT Haukat tällä hetkellä on, tuolla jäämäärällä ymmärtää toisaalta kyllä monien pelaajien lajitaitojen vajavaisuuden. Esim. Molinohan liikkuu luistellessa enemmän ylös-alas kuin eteenpäin.

Muutamia poimintoja Bluesin puolelta: Kyllähän tuolla maajoukkuepelaajat erottuvat ihailtavasti (Rajahuhta ja Tuominen erityisesti) luistelu- ja kiekollisilla taidoilla. Jos naisten sarjassa saisi taklata niin nyt olisi tullut ekassa erässä kyllä tosi rumaa jälkeä, sen verran kovaa puskutraktori Lehtopelto, Haukijärvi, Valkjärvi ja Rakkolainen ajeli laidasta ja maalin kulmalta sisään. Viitasuolta odotan kyllä edelleen enemmän, vaikka eihän hän ole varsinaisesti pisteidentekijä. Laitinen jaksaa kyllä ihastuttaa, on luistelun sulavuudeltaan nyt jo mielestäni Tuomistakin parempi. Sen sijaan puolustajalle kummallisesti Laitista vaan ei hirveästi omaan puolustuspäähän paluu kiinnostele hyökkäyksien jälkeen, tänäänkin puolet KJT Haukkojen läpiajoista osin Laitisen kovien hyökkäyshalujen takia, ehkä oppii kun kovempia kv-pelejä tulee enemmän alle että parempi kotiliigassakin olla varastamatta. Mutta iso tulevaisuuden tekijä Laitinen kyllä on. Ihmettelen miten Teräväinen on voinut tehdä noinkin paljon pisteitä tällä kaudella, vaikka on toki -02, niin löysä ja välttelevä kaksinkamppailuissa muun joukkueen tasoon verrattaen. Yksi uusi suosikki Haukijärven ja vakiomajupelaajien lisäksi on Emmi Rakkolainen. Rakkolaisesta voi tulla oikeasti kova luu pian, kv-peleihin hyväkokoinen ja kova liike vaikka vajavainen jaksaminen rajaa vielä hyvän luisteluasennon kannattamista pidemmissä vaihdoissa. Pelaa monesti aika rajoilla, tänäänkin ihan turha jäähy "äijäilystä", mutta näkisin että voisi hyvin pärjätä vakituisemminkin maajoukkuetasollakin. Fyysisestä puolesta ja uskalluksesta se ei jää ainakaan tulevina vuosina kiinni, mutta ei ehkä lue peliä yhtä hyvin kuin tämän hetkiset Bluesin maajoukkuepelaajat. Kivahan tuota voitokasta menoa on taas katsella.
 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
Alkusarja tuli siis päätökseen viikonloppuna ja yläloppusarjaan jatkavat varsin odotetut joukkueet Blues, Ilves, KalPa, Kärpät ja Kuortane. Jakautuminenhan näkyi jo siinä ennen U18 maaottelutaukoa 8 ottelun jälkeen, alaloppusarjan joukkueet itse asiassa aivan samoilla paikoilla (ja KJT Haukat ei napannut lopuista 10 ottelusta pistettäkään tehden 9 maalia 10 otteluun). Blues sen sijaan hävisi sarjan avausviikonlopun jälkeen ainoastaan KalPalle kerran vieraissa ja porhalsi loppusarjaan ykkösenä eniten maaleja tehneenä ja vähiten päästäneenä.

Koodi:
Sarjataulukko 25.11.2018

        O  3-2-1-0 TM-PM  P
---------------------------------------
 1. Blues   18. 14 1 0 3 122-31 44
 2. Ilves   18. 13 1 1 3 106-39 42
 3. KalPa   18. 13 0 0 5 112-51 39
 4. Kärpät   18. 12 1 1 4 95-41 39
 5. Kuortane  18. 11 1 0 6 96-61 35
---------------------------------------
 6. HPK    18. 7 0 2 9 50-65 23
 7. Sport   18. 6 0 0 12 42-91 18
 8. TPS    18. 5 1 0 12 36-115 17
 9. Lukko   18. 3 1 0 14 43-110 11
10. KJT Haukat 18. 0 0 2 16 18-116 2
Niskanen ja Nilsson johtivat pistepörssiä ylivoimaisesti jo alkusarjan puolivälissä, mutta suurinta nousua tekivät Bluesin pelaajat, joita Rajahuhdan lisäksi TOP 10:iin toisen puolikkaan aikana nousi kolme muuta Bluesilaista (koko ykkösketju + Tuominen). Kuten aavisteltiin jo ennen kautta, TPS oli aika vahvasti henkilöitynyt lopulta vain reilut puolet otteluista pelanneeseen Susanna Tapaniin (ja Portnoj'n torjuntoihin), sillä Tapani teki puolet TPS:n maaleista!

Koodi:
Pistepörssin TOP-10 sekä jokaisen joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipelaaja

 1. NISKANEN Tanja, KalPa      18. 24+40=64 4 min
 2. NILSSON Matilda, KalPa     18. 29+28=57 12 min
 3. VÄLIMÄKI Linda, Ilves      16. 25+20=45 14 min
 4. RAJAHUHTA Annina, Blues     18. 25+20=45 16 min
 5. TUOMINEN Minnamari, Blues    18. 7+37=44 10 min
 6. NORONEN Riikka, Ilves      14. 15+25=40 0 min
 7. HAUKIJÄRVI Tinja, Blues     18. 21+16=37 10 min
 8. TARKKI Saija, Kärpät      18. 13+22=35 14 min
 9. VAINIKKA Viivi, Kuortane    18. 19+15=34 2 min
10. RAKKOLAINEN Emmi, Blues     18. 12+22=34 12 min

21. TAPANI Susanna, TPS       10. 18+ 5=23 12 min
28. KUOPPALA Ida, Sport       18. 18+ 2=20 6 min
31. YLITALO Elviira, Lukko     18. 9+ 9=18 10 min
43. LIIKALA Julia, HPK       18. 5+11=16 4 min
80. ANDERSSON Jeannette, KJT Haukat 18. 5+ 2= 7 6 min
Bluesista sanottiin, että erityisesti sen puolustus ja maalivahti on kovaa tasoa, mutta kyllä hyökkäys (kaksi kovaa hyökkäysketjua) on nostanut osakkeitaan kovasti ja tiukkaa tekee jos Bluesin haluaa kammeta suoralta välieräpaikalta pois tämän hetkisellä tekemisellä. Sanoisin, että puolustus on Bluesilla ehkä jopa haavoittuvuus, vaikka kolme kärkipakkia onkin eliittiä (Tuominen, Laitinen, Viitasuo), mutta sen jälkeen tulee kyllä tyhjää kun esim. Villilä ei tunnu kerkeävän nykyään mihinkään. Kuormitusta tulee kärkipelaajille aika paljon kuten toki myös erityisesti KalPalla, mutta ei taida muissakaan ylemmän joukkueissa kärki olevan Bluesia leveämpi, ehkä Ilveksellä? Kuortaneella peli taitaa vain parantua kauden edetessä, nytkin kiekko liikkui todella nätisti lavasta lapaan. Toisaalta mitä Kuortanelaisten vanhempia katsomossa kuunteli niin aivan täyttä luottoa ei esim. maalivahtivalmennuksen laatuun ja peluutukseen ole.

Ehkä tuosta veikkaisin Bluesia ja Ilves/Kalpa suoraan välieriin, Kärpät, Kuortane, HPK (alemmasta) myös mukaan pleijareihin. Toki en pistäisi pahakseni jos Tapani ja Portnoj hinaisi Tepsin vielä jatkoon tuosta.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Alkusarja siis saatiin pelattua ja todella hyvä päätös oli jakaa sarja kahtia. Tulee tasaisia pelejä molemmissa sarjoissa. Ainut pieni kysymysmerkki on tietenkin se kasvaako kuilu kärkipään ja häntäpään joukkueiden välillä entisestään. Aika vähän kerkesin pelejä nähdä, mutta kyllä tuohon nimimerkki Shinnyn mielipiteeseen Bluesin hyvästä hyökkäyksestä on helppo yhtyä. Tosin paras kenttä hyökkääjien osalta mielestäni löytyi Kalpasata, sillä uskomattoman kovilla tehoilla ykköskenttä Kalpassa pelasi. Holopainen ei loukkaantumisen vuoksi pelannut kuin 10 peliä, mutta hänenkin pistekeskiarvo oli 2,2.


Mutta ehdottomasti Blues voitti alkusarjan ansaitusti ja jos Kalpan nuori Holopainen oli hyvä niin uskomattoman hyvä on vielä vuotta Holopaista nuorempi Bluesin Nelli Laitinen. Hiirikosken jalanjäljillä on Nelli Laitinen. Jenna Silvonen maalilla oli totutun hyvä ja hyvä maalivahti on myös N-18 maalivahti Erica Jaskari. Maalivahteihin Blues ei tule kaatumaan. Puolustus on mielestäni kokonaisuutena selvästi paras liigassa.

Ilves oli alkuun erittäin vahva ja tulee kamppailemaan sarjan voitosta, mutta loukkaantumiset ja sairastumiset vaikutti sarjan loppupuolella Ilveksen menestykseen. Vaikka Bluesin hyökkäys oli erittäin positiivinen yllätys niin silti pidän hyökkäyksen osalta Ilveksen materiaalia parempana silloin kun kaikki on mukana, mutta maalivahtipeli ja puolustus kääntää kokonaisuuden Bluesin eduksi.

Kalpan menestys on tietenkin ollut pitkälti ykköskentän varassa, mutta muutenkin Kalpan hyökkäys on ihan hyvä. Kalpan ongelmat on puolustuspelissä ja se on saatava Kuopiossa kuntoon jos keväällä Kalpa haluaa mennä pitkälle.

Hallitseva mestari Kärpät pelasi hetkittäin ihan hyvin, mutta sitten taas välillä oli pelejä jossa Kärppiä ei kyllä tunnistanut siksi joukkueeksi joka viime keväänä nosteli kannua. Materiaali on laaja ja Isa Rahunen on parhaimmillaan sarjan paras puolustaja sekä maalivahdit ovat Kärpissä edelleen hyviä, mutta esimerkiksi Saila Saari vaikka pisteitä tekikin ihan hyvin niin siitä huolimatta pystyy paljon parempaan. Kenties viimeistä kauttaan pelaava konkari Saija Tarkki onkin välillä kantanut joukkuetta hyökkäyksen osalta lähes yksin. Mahdollisuuksia Kärpillä toki on mihin vain, mutta tasaisuutta pitää löytyä.

Kuortane oli minulle positiivinen yllätys. Joka vuosi Kuortaneen joukkue vaihtuu, mutta harvoin lähtijät ovat olleet noin hyviä kuin viime kauden jälkeen ja siitä huolimatta Kuortaneella on löytynyt uusia ratkaisijoita ja joukkue pelaa vauhdikasta nykyaikaista kiekkoa. Viivi Vainikan 19 maalia on kova suoritus ja monia muitakin onnistujia Kuortaneelta löytyy.
 

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Jatkosarja vauhtiin hieman yllättävillä tuloksilla. Se että kun Ilves saa rosterin suunnilleen kokoon niin se ei yllätä että Ilves voittaa kenet tahansa, mutta 1 - 8 voitto ja täysin suvereenilla esityksellä Kuortaneella oli kyllä jonkinlainen yllätys. Bluesin ja Kärppien kohtaamiset ovat viime vuosina yleensä päättyneet niin että Blues voittaa Tapiolassa ja Kärpät Raksilassa, mutta tämä oli jo kauden toinen kerta kun tämä tuttu kaava murtui kun edellisestä Oulun pelistä Blues kävi hakemassa voiton ja nyt Kärpät kuittasi takaisin. Blues Kärpät pelissä kohtasi sarjan kaksi parasta maalivahtia ja sarjan paras puolustus vastaan sarjan paras puolustaja ja siihen kun lisätään että molemmilla on ihan laadukas hyökkäys niin hyvää peliä saattoi odottaa ja hyvä peli olikin. Blues hallitsi peliä enemmän ja pystyi pelaamaan suoraviivaisemmin kohti Kärppien maalia. Jenna Silvonen on loistava maalivahti vaikka ei nyt ihan paras päivä sattunutkaan, mutta ei todellakaan Blues tule kaatumaan maalivahteihin sillä erittäin hyvä maalivahti on kasvamassa myös Erica Jaskarista. Kärppien puolelta tietysti on helppo nostaa esille kaksi maalia tehnyt Suvi Käyhkö, mutta edelleen myös Saija Tarkki lukee peliä hyvin ja on iso palanen Kärppien joukkuetta tälläkin kaudella.
Jos ei ollut paras päivä Jenna Silvosella niin hieman helpon näköisesti meni Bluesin ensimmäinen maali Kärppien Oksmanin selän taakse, mutta muuten Oksman pelasi loistavasti. Kärppien joukkue muutenkin näytti nyt hieman enemmän joukkueelta kuin aikaisemmat pelit jotka olen Kärpiltä nähnyt jolloin Kärpät on ollut ennemminkin sekava joukko hyviä yksilöitä ja peli ei ole silloin kulkenut.


Mielenkiintoinen ylempi jatkosarja on tulossa ja uskon että pelit tulevat menemään vielä paljon ristiin ja nähdään hieno kamppailu pääsystä suoraan välieriin.
 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
Nyt alkaa jatkosarjoissa olemaan kaksi viikonloppua jäljellä ja kullakin joukkueella jäljellä 4-5 peliä (pl. HPK ja Kuortane 6 peliä). Ylempi jatkosarja kulkenut odotetun kaltaisesti, Bluesin marssissa kohti runkosarjan voittoa aino tahra tuli viime viikonlopun yllättävän selkeässä kotitappiossa Ilvekselle 1-5. Kevätpuolen avanneessa (9.1.) Ilves-Blues pelissä oli muuten mielenkiintoista nähdä kun N18-kisojen verottamaa Bluesin rosteria täydentämässä oli Naisten Harraste Pro -sarjan Hot Wingseistä muuan Emma Terho! Ilves on vetänyt pari viikkoa hienosti vajaalla porukallakin (Ilveksen kokoonpanon purkua Twitterissä), ja näyttääkin vahvahkosti siltä että Blues ja Ilves kulkevat suoraan välieriin. KalPalla kovat voitot Holopaisen palattua, mutta piste-eroa ehkä liikaa Ilvekseen. Kuortane sen sijaan ei ole ottanut yhtään voittoa ylemmässä jatkosarjassa. Kuortane ei tietenkään pelannut N18-kisojen aikana, mutta pronssimitalistien saavuttuakin (silti 14 pelaajalla pelaten) Kuortane on ottanut rumia tappioita, kotona 0-9 KalPa ja vieraissa 7-1 Blues. Mielenkiintoista nähdä löytyykö N18-kisojen pronssimitalista samanlaista boostia kevätkaudelle tietyille pelaajille, vastaavasti kuin on nähty voitettujen U20-kisojen jälkeen miesten Liigassa.

----
Tässä muuten harvinaista, ja hyvää keskustelua Naisten Liigasta Youtubessa (Liigattaret osa 2)
----

Ylempää jatkosarjaa kiinnostavampi omasta mielestäni on kuitenkin ollut alempi jatkosarja. Katsotaanpa hieman sarjataulukkoa alkusarjan loputtua ja tällä hetkellä.

Koodi:
Sarjataulukko 25.11.2018
        O 3-2-1-0 TM-PM  P
---------------------------------------
 6. HPK    18 7 0 2 9 50-65 23
 7. Sport   18 6 0 0 12 42-91 18
 8. TPS    18 5 1 0 12 36-115 17
 9. Lukko   18 3 1 0 14 43-110 11
10. KJT Haukat 18 0 0 2 16 18-116 2

Sarjataulukko 20.1.2019
# JOUKKUE    O 3-2-1-0 TM-PM  P
---------------------------------------
1. HPK     24 10 0 3 11 66-78 33
2. Sport    26 9 0 0 17 65-115 27
3. Lukko    26 7 2 0 17 70-137 25
4. TPS     26 7 1 0 18 62-149 23
5. KJT Haukat 26 6 0 2 18 47-139 20
HPK on edelleen vahvasti menossa pudotuspeleihin, mutta suurin mielenkiinto itselläni on kohdistunut KJT Haukkojen erinomaiseen pelaamiseen itsenäisyyspäivästä eteenpäin.

KJT Haukat 18 pistettä 8 pelissä (alkusarjan jälkeen HPK +10 pistettä, Sport +9, Lukko +14, TPS +6). KJT Haukat maaliero alemmassa jatkosarjassa 29-23.

KJT Haukathan ei ollut voittanut peliäkään(!) koko kaudella ennen itsenäisyyspäivää ja on sen jälkeen ottanut kaikki 6 voittoa putkeen! Joukkue on löytänyt itseluottamuksensa ja voittavan maalivahdin (Anni Hyvönen) sekä kärkipelaajien että alempien kenttien pelin taso on noussut roimasti syksystä. TPS on ollut alemmassa jatkosarjassa heikko mm. loukkaantumisten myötä, mutta aina edes Tapanin, Otamon ja Portnoj:n pelaaminenkaan välttämättä ole pelastanut peliä. Odotukset jopa HPK:n haastamisesta pudotuspelipaikasta on voinut unohtaa. KJT Haukkojen vahvan vireen myötä paikat karsintasarjaan ovat vielä jaossa, kukaan ei varmastikaan halua HIFK:ta vastaan 4 joukkueen kaksinkertaisessa sarjassa. Toinen joukkue Mestiksestä liigakarsintaan näyttää tulevan RoKi/Hermes-kaksikosta. HPK:lla on iso merkitys karsintasarjan joukkueiden määrämisessä, sillä sekä Lukko ja KJT Haukat pelaavat kahdesti ja TPS kerran HPK:ta vastaan. Vielä riittää siis jännitettävää jatkosarjan loppupeleihin.
 
Viimeksi muokattu:

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
Viikonlopun aikana tuli jo varmistuksia pudotuspelejä ajatellen, Blues varmisti suoran välieräpaikkansa ja HPK voitoillaan varmisti voiton alemmasta jatkosarjasta ja paikan pudotuspeleihin. Ilves ja Kärpät vielä selvittävät toisen suoran välieräpaikan, toivottavasti jännitys säilyisi vielä sunnuntain keskinäiseen peliin asti. Kuortaneella jatkettiin tuskaisesti kolme peliä tukkaan maalierolla 5-24, joista Vainikka teki 4 maalia. KJT Haukkojen voitokkaalle menolle tuli stoppi HPK:n ja TPS:n (Tapanilta komea maali eilen) käsittelyssä, jonka myötä ei enää pysty kampeamaan itseään ulos karsintasarjasta. Tiukkaa taistoa käydään vielä kuitenkin siitä ketkä kaksi kolmikosta TPS, Sport, Lukko välttävät karsintasarjan, tärkeitä keskinäisiä otteluita tulossa heti keskiviikkona Lukko-TPS-ottelun muodossa. Sportilla ja Lukolla käyrä osoittaa tällä hetkellä väärään suuntaan, keskinäinen ottelu luvassa lauantaina, jonka myötä voi olla että jännitys säilyy vielä sunnuntai-illalle asti. HIFK vetää Saara Niemi pelaajavalkkuna etunenässä puhtaalla pelillä Mestiksessä. Hermes otti jo pientä niskaotetta RoKista toisesta liigakarsintapaikasta, siellä Sportissakin säännöllisesti lainalla käynyt Susanna Viitala tykittelee kovalla tahdilla maaleja.

----

Naisten EHT-finaaliin, viimeiseen turnaukseen ennen MM-kisoja, nimettiin tänään 22 pelaajaa. Tällä kertaa suurin osa (12) kotimaisesta Liigasta, kun Pohjois-Amerikan vahvistukset eivät tänne tällä kertaa kerkeä. Mukana nuoriso-osaston Laitinen, Holopainen, Vainikka ja Melotindos. Blues 4, Kärpät 2, KalPa 2, Kuortane 2, Ilves 1, TPS 1. Melotindos pieni yllätys, toki ollut ainakin yhdessä turnauksessa tällä kaudella mukana. Yhden erinomaisen pelin syksyltä Bluesia vastaan häneltä nähnyt, mutta nyt Espoon vierailulla ei erottunut muusta joukkueesta, Vainikan valinnalle on sentään perustelunsa.

Puolustajat:
2 Rahunen Isa, Kärpät Oulu
14 Laitinen Nelli, Blues Espoo
15 Tuominen Minnamari, Blues Espoo
28 Viitasuo Ella, Blues Espoo

Hyökkääjät:
7 Tapani Susanna, TPS Turku
10 Välimäki Linda, Ilves Tampere
11 Rajahuhta Annina, Blues Espoo
12 Holopainen Elisa, KalPa Kuopio
19 Niskanen Tanja, KalPa Kuopio
21 Melotindos Linnea, Team Kuortane
25 Vainikka Viivi, Team Kuortane
27 Saari Saila, Kärpät Oulu
 
Viimeksi muokattu:

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Kohti puolivälieriä. Ensimmäistä kertaa naisten liigassa ollaan tilanteessa jossa pudotuspeleissä kohtaa alemman jatkosarjan voittaja Hpk ja ylemmän jatkosarjan kolmonen eli Kärpät. Ennakkoon voisi kuvitella että tämä sarja menee helposti Kärpille ja kyllä Kärpät suosikkina ottelusarjaan lähteekin, mutta liigan runkosarjassa Hpk taisteli Kärppiä vastaan hyvin Hämeenlinnassa häviten vasta voittolaukauksilla.
Hpk on myös tottunut voittamaan alemmassa jatkosarjassa ja pääsee haastajana puolustavaa mestaria vastaan enkä usko että ottelusarja olisi mikään läpihuutojuttu Kärpille vaan ottelusarjassa saatetaan nähdä enemmän kuin kolme peliä.

Hpk:lla on hyvät maalivahdit ja varsinkin Salla Sivula on ollut hyvä ja vastaavasti Kärpillä on ollut välillä vaikeuksia maalienteon kanssa vaikka päätöskierroksella voittikin ilveksen selvästi niin tiukoille Kärpät voi joutua varsinkin Hämeenlinnassa. Ida Karjalaisen johdolla Hpk lähtee iskemään Kärppiä vastaan ja uskon että Hpk voittaa sarjassa 1 - 2 peliä

Kärppien kausi ei oikein ole missään vaiheessa lähtenyt lentoon vaan yksittäisten hyvien pelien jälkeen taso on heitellyt yllättävän paljon.
Saa nähdä kuinka puolustava mestari syttyy kun tosi pelit alkavat. Toki Kärppien materiaali on parempi kuin Hpk:n ja nyt maajoukkueen mukana olevat Isa Rahunen, Saila Saari ja Johanna Oksman sekä ikinuori Saija Tarkki ovat isossa roolissa kun kiekko tippuu jäähän puolivälierissä.
Arvio Kärpät jatkoon otteluvoitoin 3 - 1 tai 3 - 2.

Toisessa puolivälierässä kohtaavat Kalpa ja Kuortane. Kuortaneella on hyviä pelaajia ja joukkue pelasikin syyskaudella ihan hyvin, mutta ylemmässä jatkosarjassa hävisi kaikki pelinsä ja monet niistä vielä aika rumilla lukemilla. Kuortane on ollut jatkosarjan isoin pettymys.
Paineettomasti Kuortane toki puolivälieriin saa lähteä ja uskoisin että kotikaukalossa Kalpa voi olla tiukoilla, mutta Kalpan kärkipelaajat Holopainen, Niskanen ja Nilsson ovat niin kovassa vireessä että ottelusarja menee Kalpalle.

Kalpa sai puolustukseen loppukaudesta vanhan tutun pelaajansa kun Lotta Toivonen liittyi joukkueeseen ja tuo leveyttä Kuopiolaisten puolustukseen. Kalpan enemmän kaudella pelannut maalivahti Iina Kuusela on loukkaantunut, mutta Tiina Ranne on ollut erittäin hyvä
ja silläkin osa-alueella etu on Kalpalla.
Arvio Kalpa jatkoon voitoin 3 - 0.
 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
Tälle kaudelle nousseet seurat tosiaan pitivät lopulta puolensa ja jatkavat myös ensi kaudella Liigassa, positiviista sanoisin! Puolivälierät ja karsintasarja tosiaan lähestyvät, joten kautta jatkavat joukkueet vahvistivatkin rivejään Sportin ja TPS:n pelaajilla ennen siirtorajaa. Susanna Tapani lähti lisäksi hakemaan MM-kisoja varten kovempia pelejä SDHL:n Linköpingistä. Pääsi suoraan pudotuspelejä pelaamaan, ja jo toisessa ottelussa maalinkin makuun.

Pudotuspelijoukkueet:
Blues: Juulia Salonen (TPS), Ida Kuoppala (Sport)
- Salosen paluu takaisin Espooseen & Sportin paras pistenainen (koko kausi maali per peli tahtia). Kuoppala erinomainen lisäys hyökkäykseen ja oli joukkueen parhaimmistoa (ainakin sunnuntaina) Naisten pelatessa viikonloppuna C2 AAA poikia vastaan (BJR Blue 1 & 2 sekajoukkue vajaalla kokoonpanolla hiihtoloman takia ja taisivat pelata ilman Pohjolaan valittuja). Toivottavasti poikien joukkue pelasi lauantaina Anna Mykkänen (-03) maalissa, olisi ollut mielenkiintoista nähdä "kaksinkamppailu" vs Silvonen (-99). Siinä mahdollisesti seuraavaa Blues Naisten maalivahtia Jaskarin (-01) ja Drufvan (-02) perään.
Naiset hävisivät molemmat pelit (lauantaita en nähnyt ja sunnuntaina lukemat 1-4), mutta varmasti hyvää harjoitusta pudotuspelejä varten sillä kaikki pelitilanteet ja hyökkäyksiin käännöt tulivat paljon nopeammin kuin Naisten Liigassa. Pojat pyörittivät peliä suurimmaksi osaksi aivan miten halusivat, maajoukkuenaiset Tuominen ja Viitasuo pysyivät jollain tapaa temmossa mukana sekä Silvonen otti koppeja kunnolla, esim. 3. erän torjunnat 13-3.
Ilves: Maija Otamo (TPS), Janette Jokikokko (TPS) + tammikuun lopussa Alina Lappalainen (Jukurit)
- Alemman loppusarjan pistepörssin voittaja Otamo & loukkaantumisen jälkeen tammikuussa palannut TPS:n kauden "pelastanut" sentteri Jokikokko. Kasvattajaseura Kärpillä olisin luullut saattaneen olla Jokikokolle, ex-pelaajalleen, käyttöä, mutta onhan Jokikokko Tampereenkin suunnalla pelannut aiemmin. Sanoisin, että kokonaisuudessaan Ilves sai kaksikosta kovimmat vahvistukset pudotuspeleihin ja lähes veikkaisin finaaliparia Blues-Ilves.​

HPK: Neea Lehtimäki (Sport), Pauliina Suoniemi (Sport), Jade Mäkivaara (Sport)
- Sportin ykkösketjun sentteri (Suoniemi), laituri (Mäkivaara) ja ykkösparin pakki (Lehtimäki) olivat parasta mitä Kuoppalan jälkeen Sportista pystyi saamaan. Suoniemen ja Mäkivaaran myötä Ida Karjalaisen kärjittämä hyökkäys näyttä jo varsin hyvältä. HPK voi laittaa Kärpät oikeasti tiukille, mutta silti veikkaan Kärppien etenevän 3-2 välieriin, kärki on kovempi Kärpillä ilman lisävahvistuksiakin.
Samaa mieltä kilpakiekon kanssa, KalPa hoitelee Kuortaneen suoraan 3-0, en usko Kuortaneen löytäneen mitään uutta hevosta pelisysteemiinsä (+ kärkipelaajien yo-kirjoitusten painotaakka?).

Karsintasarja:
RoKi: Uche Udeh (TPS)
- Oli pelaamassa viikonloppuna Bluesin paidassa poikia vastaan. Harvoja fyysisiä "pelotteita" naisten sarjassa ja hyvä pelaaja karsintasarjan tasolle. Voisi olla astetta timanttisempi pelaaja jos lajitaidot olisivat paremmat ja saisi urheilullisuutta vielä hieman lisää.
Lisäksi voinee laskea KJT Haukkoihin Jenkkien NCAA DIII:sta tammikuussa saapuneen Roosa Siikkin, joka on tärkeä vahvistus KJT:lle karsintasarjaan, sillä oli saapumisensa jälkeen alemmassa jatkosarjassa joukkueen tehokkain pelaaja.

Karsintasarjasta veikkaan nousijaksi HIFK:ta, säilyjäksi KJT Haukkoja ja Mestikseen suuntaaviksi Lukkoa ja RoKia. Liigaseuroista KJT Haukat (+18 pistettä syksystä) ja Lukko (+17) pelasivat syksyn jälkeen lopulta pisteiden valossa hyvin vastaavat alemmat loppusarjat. Ajattelen KJT Haukkojen paremman kärjen hoitelevan Lukon tasaisemman kokoonpanon, mutta lähes tammikuun kaltaista hurmosta vaaditaan taas keravalaisilta.

HIFK on Saara Niemen johdolla tottunut voittamaan, ainoa tappio koko kaudella on tullut syksyllä kentällisellä Bluesin kärkipelaajia (Tuominen, Viitasuo, Rajahuhta, Rakkolainen, Haukijärvi, Jaskari) täydennettyä EKS:ää vastaan 3-2 ja jatkosarjankin ainoa pistemenetys jatkoaikavoitossa JYP:iä vastaan. Olisi mielenkiintoista nähdä millaista ryhtiliikettä ja uutta panostusta HIFK:n nopea nousu toisi naisten Liigaan, kuitenkin heillä tiiveimpiä yhteistöitä miesten Liigaseuran kanssa. RoKista ei ole havaintoa, kärkipelaajat lähinnä omia kasvatteja joilla ei kokemusta Liigasta, kiinteistönvälittäjä, 9 SM-kullan ent. maju-pelaaja Parviaista lukuunottamatta. Kotona luulisi olevan vahva vastustajien pitkän vierasmatkan myötä, mutta riittääkö?
 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
Pudotuspelien ensimmäinen viikonloppu tarjosi kyllä mielenkiintoisia pelejä ja yllätyksiä kerrakseen.

Liigan pudotuspelit:

Kärpät - HPK 5-0
HPK - Kärpät 2-3
Voitot Kärpille 2-0 ja epäilemättä Kärpät painelee keskiviikon kotiottelunsa jälkeen voitoin 3-0 välieriin. Raksilan ensimmäisessä ottelussa HPK sinnitteli jäätävillä bussijaloillaan minkä pystyi, mutta täydellä neljällä kentällä liikkuneen Kärppien liike tuotti ottelun edetessä enemmän ja enemmän ongelmia HPK:lle. HPK:n Salla Sivula on maalissa pelannut lähes epäinhimillisellä tasolla, torjunnat kun ovat kahden ottelun jälkeen Oksman 29 - Sivula 124!! Kotikaukalossa HPK:lla oli tilaisuus harvoilla tehokkailla hyökkäyksillään kammeta tasoihin Kärppien kanssa, mutta Kärppien pelaajiston laatu on kova ja HPK torpedoi kirinsä omalla jäähyilyllään lopussa. HPK on liiaksi Ida Karjalaisen ja Sivulan varassa.​

KalPa - Kuortane 4-5
Kuortane - KalPa 2-6
Voitot tasan 1-1. Lauantain tulos oli suuri yllätys, Kuortane hurjasteli alussa sellaisella pelitemmolla KalPan pystyyn etten ole sellaista suoritusta pitkään aikaan Kuortaneelta nähnyt. Aukesiko nyt tappioputkessa pelailleiden "vain pudotuspelejä odotelleiden" Kuortanelaisten energioiden pato, nimittäin KalPa oli aivan vastaantulija ottelun alussa, ainoastaan Holopainen eteni näyttävillä yksilösuorituksilla hyökkäysalueelle, mutta ruuti oli märkää. KalPa lopulta ryhdistäytyi pelin loppua kohden, mutta aika loppui kesken. Kuortaneella taasen oli sitä enemmän odotettua KalPaa ja Holopainen paineli matsiin kypärätempun (aloittaen AV-maalilla). Kyllä tämä kuopiolaisille menee yhden kompastumisen jälkeen, seuraavaan Kuortaneen matsiin lauantaina tullee kovat panokset.
Liigakarsinnat:
HIFK - RoKi 1-0
HIFK - Lukko 10-1

Lukko - KJT Haukat 3-1
KJT Haukat - RoKi 1-4

Koodi:
HIFK    6p. 2-0-0-0
RoKi    3p. 1-0-0-1
----------------------
Lukko   3p. 1-0-0-1
KJT Haukat 0p. 0-0-0-2
HIFK sai aloittaa karsinnat kahdella kotimatsilla Malmin purkissa, jossa peli oli yllättävänkin hyvävauhtista Mestisjoukkueiden kesken. Pientä hermoilua oli havaittavissa, peli oli hyvin tasainen ja itseä enemmän yllätti kuinka hyvää oli RoKin pelaaminen niin liikkeellä ja rakenteeltaan. Ei sinänsä yllättävää, kun penkin takaa löytyy NMJ:n valmennusryhmästä Juuso Toivola ja miesten Liiga TPS:n valmennusryhmässä (jj./video) useamman kauden ollut Tuomas Liitola. HIFK:ta vastaan pelatun ottelun jälkeen aavistelin, että jos ennakkokaavailuiden perusteella liigastatuksen seuroilla tulee kiire HIFK:n kanssa, niin tulee sitä myös nyt RoKin kanssa. Sillä HIFK-RoKi oli laadukkaampi ja vauhdikkaampi ottelu kuin suurin osa otteluista mitä Liigan alemmasta loppusarjan osalta näin, ja molemmat maalivahdit pelasivat erinomaisesti. Keravalla sunnuntaina KJT Haukat näyttääkin hakanneen päätään RoKin Kortessalon torjuntoihin.

Mestisjengit vetelivät hyvävauhtisesti neljällä ketjulla, RoKi tosin yhdellä maalivahdilla(!), kun taas Lukko vetää tuttuun tapaan vajaalla kolmella kentällisellä. KJT Haukat mennee veskareissa Hyvösellä loppuun asti, sillä kakkosveskari nostettu harrastesarjoista, kun taas Jonna Moilanen siirretty EKS:n puolelle ja Serviss lähti takaisin Jenkkeihin jo tammikuussa.

HIFK sitten murskasi tänään Lukon 10-1, ottelua kuvastanee Miisa Kleemolan tekemä avausmaali upean yksilösuorituksen päätteksi kun koko Lukon viisikko + veskari pistetään puolustusalueella aivan nippuun (Facebookista). Pelaajavalmentaja Saara Niemen laukaus on edelleen aivan epis tähän sarjaan, RoKia vastaan ottelun ainoa maali ja Lukkoa vastaan 5+0 (yht. 2p. 6+0). Vielä on kullekkin joukkueelle neljä matsia jäljellä kahdelle seuraavalle viikonlopulle, mutta jo ensimmäinen viikonloppu antoi osviittaa Mestiksen kärjen ja Liigan pohjaporukoiden tasoeroista. KJT Haukat saa ottaa itsestään kovaa niskasta kiinni jos meinaavat perjantaina kammeta HIFK:ta, keravalaiset alkavat olla jo pakkovoittojen kohdalla, jos haluavat säilyä. Ei olisi tämän viikonlopun perusteella hirveä yllätys, että Mestis- ja Liigajengit vaihtavat ensi kaudelle sarjoja päittäin. Vielä on kaikki Lapin pelit jäljellä nimittäin..
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kiitos Shinny todella kattavasta raportoinnista :). Olin lauantaina katselemassa Kärpät-HPK ottelua ja taytyy mainostaa että HPK:sta #51 Kiti Seikkula oli pelaaja jonka läsnäolon kentällä huomasi. HPK:lla riitti työmoraalia ja yritystä loppuun saakka ja olisin toivonut maalia palkkioksi kovasta työstä mutta kyllä Oksman oli eleettömän varma koko ottelun ajan.
 

Glove

Jäsen
Taitaa moni etelän seura toivoa, ettei RoKi nouse. Tosin taitaisi Rovaniemen reissut mennä sarjaohjelmassa samalle viikonlopulle Kärppien kanssa. Mutta onhan se Oulusta 500 km mutka kun käy Rovaniemellä ja sitten pitää vielä ajaa Oulusta esim. Hämeenlinnaan toiset 500 km. Tiukkaa tekee ehtiä sunnuntain puolella kotiin.
 
Fair play and respect

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Näyttäisi RoKi kuitenkin olevan vahvemmilla kuin Lukko. RoKi:n porukka on laaja ja tasalaatuinen, se pelaa vauhdikkaasti ja kovaa. Myös maalivahti on tasokas. Kakkosmaalivahdin, joka nyt ei jostainsyystä ole mukana, pelejä en ole nähnyt.
 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
HIFK painelee kyllä näillä otteilla Liigaan, ensimmäinen kierros täynnä heillä puhtaalla pelillä ja RoKi peliä lukuunottamatta aika lailla murskaavat otteet. Saara Niemi taas tänään 5-1 voitossa 0+4, luistelu ja laukaus olisi edelleen Liigankin kärkitasoa. KJT Haukoilla käytännössä kuudes peräkkäinen kausi karsinnoissa (viime kausi selvisivät kun sarja laajeni), ja aina pinnistellen pysyneet korkeimmalla tasolla, mutta nyt näyttää tulevan vihdoin poikkeus. Keravalaisilla on joukkueessa urheilullisuuden ja lajitaitojen puolesta aivan liikaa Mestistason pelaajia, eikä nyt valmennuskaan näytä olevan ihan sarjan tasalla taktisesti (vaikka Siikkin haukena/repivänä peluuttaminen kerran onnistuikin). Olihan se kiusallisen näköistä, että KJT:lla kärkipelaajat eivät esim. (uskalla/halua) pelata kiekkoa viivaan, kun tietävät että syöttö on aina riski. Ainoastaan yksi kentällinen pelaajia pysyi HIFK:n mukana joten kuten ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen, jatkuva perässäluistelu ja sitä kautta boksissa istuminen antoi HIFK:lle mahdollisuudet hoitaa peli kotiin ylivoimamaalein.

HIFK tuskin tästä ainakaan heikkenee ensi kaudeksi, vaan enemmänkin houkuttelee uusia pelaajia, joten tässä voisi olla jopa potentiaalinen pudotuspelijoukkue ensi kaudelle. Tämänkin hetkisellä rosterilla olisi mielestäni pärjännyt Liigan alemmassa jatkosarjassa erinomaisesti, ilahduttavaa että hieman enemmän ammattimaista tekemistä nousemassa Liigaan ensi kaudeksi. Jos Keravalla on ollut hankaluuksia saada riittävästi hyvä tasoisia pelaajia Uudeltamaalta Bluesiin imun myötä, niin ei ainakaan helpota tästä eteenpäin HIFK:n houkuttelevuuden takia.
 

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
Näinhän se HIFK meni varmistamaan liiganousun jo kaksi peliä ennen karsintojen päättymistä, vahvaa suorittamista! Samalla KJT Haukkojen kuusi kautta kestänyt pyristely korkeimmalla tasolla tulee päättymään, paljon on kuitenkin nykyisiä hyvän tason liigapelaajia Uudeltamaalta pompannut juuri keravalaisten riveistä. HIFK:n vahvuus tällä kaudella oli useampien pelaajien pääsarjatason pelihistoria, pohja Red Wingsin kautta ja yhtenäinen peli. Pelaajavalmentajamanageri Saara Niemen mukaan Liigaan tulevan joukkueen runko on tässä rosterissa + vahvistetaan yhdellä kentällisellä pelaajia, hyviä otteita saanee odottaa myös ensi kaudella. Lisänä kakkosjoukkue Mestiskarsintaan niin alkaa tyttöjen pelaajapolku olla kunnossa myös Helsingissä.

Lukolle riittää yksikin piste kahdesta jäljellä olevasta ottelusta liigapaikan säilyttämiseen, Rovaniemellä ensi perjantaina on siis jännät paikat kun RoKi yrittää vielä pitää omat toiveensa Liigasta elossa.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
KJT poistuu liigakartalta, eikä ole sinne ihan heti palaamassa näillä näkymin. Joukkueen saaminen ensi vuonna mestis-karsintaan voi olla kiven alla.

Extra-maininta valmennukselle. Noin ala-arvoista suorittamista en ole nähnyt varmaan ikinä, mitä kiekkoa seurannut. Miesten ollessa kyseessä, ois kenkää tullut jo ajat sitten.
 
#nuorijanälkäinen #jälleenrakennus

Shinny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ishockeyklubbar i Esbo & Grankulla
Keravalaisilla on joukkueessa urheilullisuuden ja lajitaitojen puolesta aivan liikaa Mestistason pelaajia, eikä nyt valmennuskaan näytä olevan ihan sarjan tasalla taktisesti (vaikka Siikkin haukena/repivänä peluuttaminen kerran onnistuikin). Olihan se kiusallisen näköistä, että KJT:lla kärkipelaajat eivät esim. (uskalla/halua) pelata kiekkoa viivaan, kun tietävät että syöttö on aina riski.
KJT poistuu liigakartalta, eikä ole sinne ihan heti palaamassa näillä näkymin. Joukkueen saaminen ensi vuonna mestis-karsintaan voi olla kiven alla.

Extra-maininta valmennukselle. Noin ala-arvoista suorittamista en ole nähnyt varmaan ikinä, mitä kiekkoa seurannut. Miesten ollessa kyseessä, ois kenkää tullut jo ajat sitten.
Tämäpä juurikin, joulu-tammikuun hurmosta lukuunottamatta niin aivan kauheaa tekemistä oli koko kausi keravalaisilla, valmennusta vietiin taktisesti monesti kuin kuoriämpäriä ja riittää kun katsoo joukkueiden alkulämmittelyitä niin huomaa ettei ihan olla Liigatasolla. Tuosta joukkueesta ne alle yhden käden sormilla laskettavat nuoret liigatason pelaajat kun kaavitaan pois muihin joukkueisiin niin jäljelle jäävä joukkue ei menestyisi Mestiksessäkään. Samoin vaikea nähdä, että paluuta Liigaan keravalaisilla olisi kun maakuntien pienten paikkojen lahjakkuudet lähtenee Kuortaneelle ja Uudeltamaalta Espoolla ja Helsingillä tarjolla Mestis-Liiga-pelaajaputki. Vaikka tytöissä KJT on tainnut kuitenkin pärjätä varsin hyvin.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Miten asiantuntijat näkevät KalPan Elisa Holopaisen saumat mahtua Naisten kotikisajoukkueeseen?
Aivan mieletön luistelija ja pelitaitava, mutta miten valmennus haluaa painottaa kokemusta ja vanhoja kemioita? Kertakaikkiaan ihailtavaa pelaamista, eteenkin luistelu niin helppoa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Finaalisarja alkaisi sitten viikonloppuna Espoossa vastatasa Ilves.Kävin alkusarjassa kattomassa pelejä ennen joulua ja nyt taas pleijareissa... Ilveksen peli on kehittynyt todella roimasti. Joukkue pelaa joukkueena ja MeidänPelin opit on sisäistetty. Lähdetään viiveellä ja rintamassa. Alkukaudella kiekkoa räiskittiin pitkin laitoja ja luistelussaan erinomaiset pelaajat kävi tekemässä peliä hyökkäysalueella. Nyt jopa liikkeessä aika ylivoimainen Välimäki lähtee viivelähtöjen kera, jos sellainen otetaan. Ero alkukauteen ja myös viimekauteen on pelitavallisesti selkeä. Taktinen osaaminen ja pelin lukeminen on pelaajilla kehittynyt hienosti tän talven aikana.No sit finaaleihin taas paikanpäälle...
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Luleå HF
Kärpille pronssit. KalPa kaatui pronssimatsissa numeroin 3-2. Saija Tarkki lopetti hienon uransa voittomaaliin. 21 upeaa kautta Kärpissä, legenda.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ilves jäi Bluesin jalkoihin kyllä pahasti. Silmiinpistävintä Ilveksen pelissä oli paluu alkukauden roiskintaan. Johtuiko siitä, että tuollakin tavalla ekassa erässä oli paljon paikkoja, mutta valmennuksen olisi pitänyt ottaa joukot kasaan ja korostaa sen joukkuepelin merkitystä. Ilves puski yksittäisin pelaajin hyökkäysalueelle ja kiekonmenetyksen jälkeen viisikko ei ollut valmis ottaan vastahyökkäystä vastaan. Kaikki ne meidänpelin elementit, joita nähtiin Kärppäsarjassa, loisti poissaolollaan.. Sit tuli Blues ja viimeisteli tehokkaasti.


Tällä pelin tasolla Ilves häviää tän 3-0.

toivottavasti tänään vähän joukkuepelaamisempi esitys..

Eiköhän tästä kohta kohti Tesomaa
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ja taas turpaan… Blues oli selvästi pelirohkeampi joukkue. Ilves ei uskaltanut juurikaan kiekotella omissa, Blues uskalsi ja pääsi näin hyökkäyksiin viisikkona. Tämä näkyy sitten hyökkäyspään pelaamisessa, jossa tuoreella jalalla voidaan pelata maalipaikkaa. Ilves pelkää kiekonmenetyksiä liikaa (joita toki tuleekin paljon) ja roiskii siksi raipekiekkomaisesti kiekkoa vaan ylös ja hyökkäykset on yksilötaidon varassa. Ilves ei tainnut vaihtaa kiekolla kun kerran, ilmeisesti juuri kiekonmenetyspelossa, mutta näin kiekko aina Bluesille vapaaehtoisesti.. kun voisi meidänpelin ajatuksella ajatella että kiekon hallussa pitäminen on parempi idea… huolimatta hieman heikosta syöttötaidosta. Blues uskalsi kiekotella paineen alta ja oli siten yleensä organisoituneena hyvin hyökkäyssinisellä kiekon kanssa.Lisäksi Ilves taisi väsähtää kolmannen loppupuolella. Ei pysynyt jalalla enää mukana ja kokoajan maalinedessä on vapaa bluussinlikka...Aika paljon saa tapahtua, jos tästä torstain jälkeen viä jatketaan…
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Onnea Blusille mestaruudesta. Parempi voitti, selvästi.

Kun olisikin Ilves pelannut yhtä rohkeasti kiekolla aikasemmissakin matsheissa. Nyt uskallettiin pitää kiekkoa ja lähteä kiekon kanssa omista, eikä roiskittu kiekkoa vaan laidankautta ylöspäin ja toivottu kiekon voittamista päädyssä.

Tuomari antoi myös pelata, eikä ihan hipasuista lähtenyt pihalle. Tää on ihan htvä playofflinja, toisin kun sununtain peli, jossa jäähyjä tuli oisin aika köykäisesti.

Viimenen peli oli sitä, mitä naisilta odotin, mutta ei riittänyt sittenkään.

...ehkäensikaudella
 
Tulevaisuus on toivoa täynnä

-Share Ilves-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy