Naapurit – pakollinen riesa

  • 83 796
  • 308

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Korkean keski-iän yhtiöissä ongelma tuppaa olemaan juuri suurempien remonttien läpinuijiminen. Eläkkeellä olevat "alkuasukkaat" ovat lainansa maksaneet pois jo aikoja sitten, eivätkä halua enää uusia lainoja ottaa putkien, julkisivujen yms remppoihin. Ei heitä kiinnosta mikä se asunnon arvo on 10 tai 20 vuoden kuluttua, koska todennäköisesti lähtevät asunnosta viimeistä kertaa joko palvelutaloon tai hautaan. Siinä sitten koitat saada ajankohtaisia remontteja läpi ettei oman asuntosi arvo sula täysin vuosien varrella. Toki kuullut myös, että jotkut näistä 50 vuotta yhtiössä asuneista kuvittelevat omaavansa jonkinlaista määräysvaltaa yhtiössä, koska tietävät miten asiat ovat aina menneet.

Joo tämän huomasin juurikin tuossa tiedotustilaisuudessa. Ei koskenut kovin suurta remonttia edes, mutta niitä "mutku" -ääniä tuli ihmeesti. Taloyhtiön hallitus ilmeisesti varsin nuorta porukkaa, mutta nämä eräät näkevät oikeudekseen huutaa niitä vankkoja konkareiden ääniä. Tuo naureskelemani esimerkki tiivisti tämän ihan jo aloituksessaan. Onneksi asuu eri talossa kuin minä, etten törmäile aivan liiaksi. Ja onneksi tämä saattaa olla väliaikainen nopeahko ratkaisu itsellä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
jostakin kyttäävä valittaja.
Aikoinaan menin tuttavani luona käymään hänen autonsa kyydissä.
Kun käveltiin parkkikselta kerrostalon ovelle, totesi kaveri, että "veturinkuljettajat näkyy olevan töissä".
Piti kysyä mitä hän tarkoittaa, ja sanonta liittyi siihen, että veturinkuljettajat siihen aikaan seisoivat ajokkinsa ikkunan edessä nähdäkseen paremmin.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Narkit murtautuivat toiseen narkkikämppään naapurissa, niin piti lähteä karkuun maaseudulle. Täällä kyllä mieli lepää, eikä tarvitse miettiä oikein muuta kuin nauttia rauhasta.

Tuo narkkien touhu alkoi oikeasti ahdistamaan niin paljon, että tässä oli taas mielenterveyden kanssa haasteita. Tulee niin turvaton olo, kun tuollaista todistaa, sillä onhan se päihdeongelma noillakin aika raakaa tasoa. Siinä ne elää ja riehuu päivä ja annos kerrallaan. Kellään tai millään muulla ei ole vittujakaan väliä, eikä sekään merkkaa, että jotain vahingontekoa tai häiriötä tapahtuu. Kunhan heidän pitää saada hoitaa bisneksensä aina välillä raivoisasti meuhkaten.

Huumejengi on aina pahemmasta päästä häirikköjä. Ei esimerkiksi keskivertoalkoholisti häiritse useinkaan ketään, vaan hoitaa omat asiansa sekoilematta päivittäin/viikoittain yötäpäivää muiden kustannuksella, ja sanottakoon, että tiedän hyvin myös poikkeukset, joista löytyy takuuvarmasti kaikenlaista väkeä.

Olen näitä narkkeja katsellut vähän aikaa ja seuraavan kerran kun jotain tällaista järjestelmällistä sekoilua tapahtuu, niin pitää varmaan itse muuttaa pois, koska eihän tällaiseen nurkkiin pesiytyvään rupusakkiin tepsi oikein mikään. Näitä tuntuu nyt olevan joka toisessa saapumiserässä. Joku sanoi jossain, että parhainta huumevalistusta on ottaa naapuriin tai vaikka ihan omaan kotiin joku asustelemaan. Siinä tajuaa, että tämä porukka pitäisi jossain paremmassa todellisuudessa teljetä keskelle ei mitään keskenään hörhöilemään.

Toki tiedän, että tämä porukka tarvitsee oikeita tavallisia ihmisiä ympärilleen, jotka sen touhun rahoittavat välittömästi. Eli eivät osaisi keskenään pyörittää mitään ja ennen pitkää ne alkaisivat vaikka konttaamaan ihmisten ilmoille rikoksia tekemään, kun "kavereitakaan" ei voi ryöstää kerta toisensa jälkeen. Tai samaa lähikauppaa. Ja kuten he itse sen ilmaisevat, ovat aina kysyttäessä töissä tai tekevät töitä lähitulevaisuudessa.

Jos joku sairauksista alkaa varsinkin tässä yhteydessä puhumaan ikään kuin se lieventäisi asiaa, niin ottakaa tosiaan siipienne alle vaikka yksi tällainen narkkisankari kokeeksi. Silmät avautuvat varmasti siihen, että hankala niitä on auttaakaan, jos ovat niin loputtoman syvällä suossa, että vain silmät näkyvät. Hyvin, hyvin synkkää seurattavaa on, eivätkä ne itsekään usko niihin juttuihin mitä suustaan päästävät. Siinä on ihan oma logiikkansa.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Huh, kuulostaa pahalta @godspeed. Omassa yhtiössä ei tietääkseni ole sentään narkit murtautuneet toiseen asuntoon, mutta pelkästään se että niitä pyörii pihoilla ja pientareilla luo kyllä turvattomuuden tunnetta. Ei tuota touhua kannata loputtomiin jäädä seuraamaan, vaan suosittelisin kyllä muuttoa muualle oman mielenrauhan takia.

Itsellä tässä mielessä vähän hankalampi tilanne, kun kyseessä oma asunto eikä tästä ihan noin vaan lähdetä. Olen kuitenkin jo sen todennut, että olen valmis tekemään kunnolla persnettoa asunnon myynnistä oman mielenterveyden kustannuksella. Alkaa vähän menemään mielenkiinto siihen, että saa aina jännittää töistä kotiin tullessa mitäs tällä kertaa yhtiössä tapahtuu.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
@Giroux

Kyllä nämä häädön ovat aina saaneet ja niin tässäkin tapauksessa tulee käymään, mutta se mitataan helposti vuosissa ennen kuin lentävät pihalle. Kaikenlaista oiretta on saattanut olla vaikka millä mitalla siihen mennessä. Ja totta tosiaan, jos vielä yksikin tällainen tapaus sattuu johonkin päin taloa, niin sitten on jo hieman paskaa säkääkin. Kolmatta kertaa minäkään en jaksa enää katsella tätä touhua, mutta voi olla, että tekee mieli lähteä jo ennen sitäkin...
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Hivit ja hepatiitit riehuu rappukäytävässä, koska jengi sotkee eritteillään ja vetää taas kerran muita väkisin mukaan näihin touhuihinsa. Onneksi minulla on takaportti ja voin olla muualla kuin kotona, eikä tarvitse kärvistellä aina jossain vaiheessa jatkuvan melunkaan kanssa.

Niin, terveiset hitaaseen oikeuteen piti vielä lähettää.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
@Giroux @godspeed

Ruudun tälläkin puolella tuntuu ikävältä, omat naapurikokemukset tuommoisesta jengistä tuntuu vähäpätöiseltä ja kesti vaan puolisen vuotta, sekin vähä alkoi käymään mielen päälle.
 
Viimeksi muokattu:

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
@Ilmari Ahde

Joo, tässä on nyt todella jännät paikat, kun äksöniä on ihan kunnolla. Vähän myös pelottaa kaikkien turvallisuuden puolesta enemmän kun aiemmin, kun rapusta kuuluu väkivaltaisuuksilla ja huumeiden käytöllä uhkailevaa huutoa. En tiedä mihin piripää pystyy, jos mihinkään, mutta en kyllä lähtisi ihan heti kysymään ilman jotain kättä pidempää.

Jos joku miettii, että voisi soittaa poliisit, niin poliisit on soitettu viimeisen vuoden aikana jo varmaan kymmeniä kertoja, eikä siinä yleensä mitään tapahdu. Useinkaan ketään ei edes poisteta kämpästä. Meno jatkuu. Jengi osaa kuin jollain ilveellä väistää kaikki kudit, sillä eihän nuo poliisia pelkää. Se on vaan sellanen juttukaveri, joka vähän kyselee pehmeitä.

No, jos jotain positiivista, niin ilmeisesti tämä porukka on ihan aidosti nyt lähtökuopissa. Siihen kaikki viittaa vaikka toiminta on hyvinkin sekavaa kauttaaltaan niin itse tapahtumapaikalla kuin päättävissä elimissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös