Sushi on maistamatta turhaa. Ei nyt paskaa, mutta melko turhanaikaista on sellainen. Samanlaisen eli paremman äjäyksen saa suomalaisesta hauesta, ahvenasta, kuhasta ja siiasta, lohesta ja taimenesta parhaimmat. Mausteina näihin on erinomaisimmillaan suola, miksei jopa tilli, jos tekee mieli olla toista parempi.
Nämä kalalajit voi kääräistä esimerkiksi ohueen rieskaan, eikä tarvitse käyttää pahanmakuisia lehtiä ja leviä. Eikä joutavanpäiväisiä puikkoja, niilläpä ei tee tosiaankaan mitään, onhan sormet ja puukko, ikinä en ole kokeillut syödä puikoilla, koska tiedän sellaisen turhaksi. Hautuneet lehdet toimivat kyllä vihdassa tai vastassa, mutta ei ruoassa. Saken korvaa Suomessa kossu tai raikas kraanavesi, myös pontikkaa on toisinaan tarjolla.
Myös aasialainen tapa syödä suu auki ja mässyttää on ikävää, ankeaa ja sivistymätöntä raakalaismaisuutta. Tämä tosin nähtynä ja koettuna.