Myrrä byebye!

  • 93 574
  • 512

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Ja onko niin, että pelaajarosteri on rivi tyhjiä tauluja, joita valmentaja kädestä pitäen ohjaa kohti jotain pelitapaa? Yksilön ja pienryhmien vastuu aikuisten maailmassa, jää kiekkokaukalon ulkopuolelle?
Mikä on valmennuksen vastuu mikäli viime kauden rivi tyhjiä tauluja on edelleen kirjoilla Ilveksessä? Olisi Myrrältä äärettömän heikko esitys, hieman myös Koskelalta. Kesällä oli isoa vaihtuvuutta, olisin todella ihmeissäni mikäli tyhjimmät taulut jäi edelleen seisomaan tyhjinä. Uudet hankinnat sitten asia erikseen. Ihmettelisin silti mikäli Koskela-Myrrä akselilla ei olla käyty keskustelua hankintojen soveltuvuudesta Myrrän tämän kauden pelitapaan.

Grewekin vaihtoi maisemaa kesken sopimuksen koska peli ei kulkenut Myrrän alaisuudessa. Koskelalla on kykyä reagoida pelaajiston suhteen. Kyllä ne tyhjät taulut olisi jo toisissa osotteissa eikä roikotettaisi sabotoimassa Myrrän nerokasta pelitapaa.

Vaikka pelaajien kehityskäyrät aaltoilee niin viime kauden pelaajistosta jokainen on pelannut lupaavalla tasolla ainakin joillakin kausilla ennen Myrrän kiljustenherrasväki-hokia. Kiljustenherrasväki-hokin jälkeen järjestäen lähes jokainen on taantunut kapua lukuunottamatta. Kuvitteletko tosiaan että tämä johtuisi noinkin usean pelaajan ymmärryksen taantumisesta? Aivan älytöntä vihjailla ettei pääongelma olisi valmennuksessa. Toissijaisten ongelmien etsimisellä Ilveksen ongelmia ei ratkaista, keskitytään nyt niihin helposti tunnistettaviin pääongelmiin.

Resetoituuko pelitavalliset nyanssit pelaajan siirtyessä seuraavaan organisaatioon? Vai tarvitaanko erillistä pois-opettajaa?
Tämä resetoituminen on selkeästi Ilveksen oma henkilökohtainen helvetti. Harvoilla muilla seuroilla tästä tulee näin isoa numeroa sekä järjestelmällistä ongelmaa. Ei sinne maajoukkueeseenkaan ole tarvinnut treenata uutta pelitapaa 700 päivää kun meidän peli oli vielä uusi juttu. Pelaajat sopeutui ihan viikoissa, jotkut jopa päivissä, totutusta uuteen ja erilaiseen pelitapaan. Erona vain se että maajoukkueessa pelitapaan opastajina oli tekijämiehiä. Myös se erona että se pelitapa oli toimiva. Sekä se näytti toimivalta myös katsomoon. Nykyinen kiljustenherrasväki-hoki ei näytä katsomoon toimivalta, sitä se ei ole myöskään tilastollisesti.
Kysyn kun en tiedä.
Korkki kiinni nyt! Tai hei onkin perjantai, ehkä minunkin pitäisi nollata.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Tampereella näköjään halutaan kummassakin päässä hallia valmennuksesta eroon. Suosittelisin kummallekin samaa lääkettä: ootellaas nyt vielä vähän aikaa. Selvästi parempia vaihtoehtoja ei ole kummallekaan markkinat pullollaan, joten kannattaa nyt antaa se 15-20 peliä aikaa, kun siinä ajassa ei vielä mitään menetä.

Kyllä tässä vielä ehtii.
Helppo huudella sieltä naapurista kun teidän peli on kuitenkin viime ja nykyisen kauden aikana loksahdellut ajoittain paikoilleen. Kun meillä ei ole ollut toimivaa sellaista viime kauden alusta asti. Eli odoteltu on moninkertaisesti enemmän kuin se 15-20 peliä. Tapparassa sitten monia muita ongelmia valmennuksen suhteen, mitä ei välttämättä Ilveksessä ole. Näkisin kuitenkin että tehtävässään ei voi olla sellainen ihminen joka ei osaa tehdä päätyönkuvaansa, vaikka olisi kuinka mukava jätkä.

Tapolalla on kuitenkin näyttöjä että peli on historian valossa saatu useampaan otteeseen mestaruutta enteilevään vireeseen, kunnes se on loksahtanut tai jäänyt loksahtamatta raiteiltaan.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ilveksessä alisuorittaa tällä hetkellä ihan kärkijätkiä, kuten Kontiola ja Babtiste.

Onko Konna alisuorittanut milloin viimeksi? Niin, sitä minäkin.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Konna, miksei myös Supikin, on kuitenkin sen verran kokenut pelaaja, että varmasti keskustelee sekä muiden pelaajien että valmennuksen kanssa tilanteesta. Mikä mättää missäkin ja miten sen voi korjata. Ei siellä pelkkä valmennus keskenään asioista ns. päätä ja kerro pelaajille norsunluutornista, että te teette nyt näin ja näin. Tiimipeli, kyllä kaikki osallistuu siihen, että saataisiin homma toimimaan vaikka päävalmentaja sitten sen suuren kuvan ja viimeisen sanan päättääkin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ei sinne maajoukkueeseenkaan ole tarvinnut treenata uutta pelitapaa 700 päivää kun meidän peli oli vielä uusi juttu. Pelaajat sopeutui ihan viikoissa, jotkut jopa päivissä, totutusta uuteen ja erilaiseen pelitapaan.

Tämähän ei pidä paikkaansa... Maajoukkueella meni pelin sisäistämiseen monta turnausta EHT:tä ja parit MM kisat (eikä Vancouverissa änäritähdet esim Selänne edes suostunu MP:tä pelaan, vaan vaihteli kaistaa kun huvitti). Ja ennen Majua Jalonen & Kump kehitteli sitä kerhossa monta kautta

Jalosen todistettua pelitavan toimivan ja koska se oli jalkautettu junnuputkeen jo aiemmin, on MP nykyään suomalisten pelaajine DNA:ssa ja sitä voi lähteä pelaan lähes sormia napsauttamalla. Aivan kuten kanadalaiset hallitsee pystyyn pelaamisen taidon, ja sitä taas nää suomalaiset pelaajat joutuu selkeästi opetteleen. Ajoituksien kanssa on ongelmia, samoin pelitilannetunnistamisen kanssa.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Myrrä ulos. Ei riitä luotto.

Häpeällistä peliä ollut kohta vuoden päivät ja nyt karmea sulaminen jatkoille nimetöntä SaiPaa vastaan kotona juhlapelissä.

Samalla voi lähteä myös Koskela ja kohta Jalokin. Ei ole kovin vahvaa tekemistä urheilupuolella hankintojen suhteen olleet viime kausi ja tämä kausi.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Avatkaas nyt vähän laajemmin kuin "potkut siellä ja toiset tuolla" -mentaliteetilla. Mikä nyt nyppii noin kaikista pahiten? En ole katsonut riittävästi Ilveksen pelejä, että voisin aidosti arvioida tilannetta. Tulosten perusteella Ilves on ollut jokaisessa pelissään kiinni tuloksessa. Voiko valmennus olla täysin osaamaton, jos maalin peleissä näkkileipä jatkuvasti vain tippuu voipuoli edellä lattialle?
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Omiin silmiini suurin huolenaihe on liike. Pelaajat liikkuvat lepoedulla kuin täi turvassa. Itseluottamus selittää maalitilanteiden tehokkuuden heikkoutta, mutta ei kaikkia pelillisiä heikkouksia.

Ja kyllä valmennus yrittää. Umpisurkea kakkosketju tippui nelosen taakse tänäänkin pelin edetessä.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Avatkaas nyt vähän laajemmin kuin "potkut siellä ja toiset tuolla" -mentaliteetilla. Mikä nyt nyppii noin kaikista pahiten? En ole katsonut riittävästi Ilveksen pelejä, että voisin aidosti arvioida tilannetta. Tulosten perusteella Ilves on ollut jokaisessa pelissään kiinni tuloksessa. Voiko valmennus olla täysin osaamaton, jos maalin peleissä näkkileipä jatkuvasti vain tippuu voipuoli edellä lattialle?

No lyhyesti:
Ilves on ollut se onnekas osapuoli tämän alkukauden. Pisteitä on enemmän kuin peliesitykset edellyttäisivät.
Toisekseen, se ei ole vain tämä alkukausi. Jo viime kauden alusta saakka viisikkopeli ollut etenkin hyökkäyssuuntaan karmeeta organisoimatonta sekasotkua, eikä edes yksilöt tunnu ottavan mitään steppejä eteenpäin.
Sikäli ei ihme, että alkaa kannattajilla käämi palaan.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toinen peräkkäinen lepoetu lauantaina, jossa oltiin lopulta liikkeessä perässä vastustajaa. Paskasti valmennettu, valmistettu ja organisoitu jengi. Toivottavasti saadaan nopeasti joku uusi ukko penkin taakse.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Sahtiankat
Ilves on ollut se onnekas osapuoli tämän alkukauden. Pisteitä on enemmän kuin peliesitykset edellyttäisivät.
Tätä väitettä mä en ihan heti osta. Ennemminkin näkisin että onnen suhteen tämän viikon pelit kumoavat kauden avanneet Tappara- ja TPS-matsit. Pelicans-pelistä olisi ehkä "ansaittu" voitto ja muuten pisteet ovat mun silmään jakautuneet oikein.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toinen peräkkäinen lepoetu lauantaina, jossa oltiin lopulta liikkeessä perässä vastustajaa. Paskasti valmennettu, valmistettu ja organisoitu jengi. Toivottavasti saadaan nopeasti joku uusi ukko penkin taakse.

Katsoin ensimmäisen erän näin naapurin silmin ja minun mielestäni kyseessä ei ollut mitään pelillisesti hälyttävää Ilveksen osalta. Joukkueessa on nyt ihan viime peleissä alkanut nousta ukkoa Suomen & Kontiolan sekä Parikan takaa tuloksellisesti. Jos yksilöiden nousu jatkuu niin on väistämätöntä, että se tulee jollakin aikavälillä näkymään myös Ilveksen voittosarakkeessa. Kauden avauksesta on jo aikaa, joten sinänsä se, miten jo laarissa makaavia pisteitä on ansaittu ei ole sinänsä kovin relevanttia. Ilves on oiva osoitus, kuinka valtava ero sillä on faneille, voitatko pelin jatkoilla vai häviätkö sen. Kahden maalin johtoasema on Ilvekselle ihan yhtä haastava kuin mille tahansa muullekin jengille ja kyllä se ihan näyttää olevan ns. globaali fakta jääkiekosta, että jokainen organisaatio maksaa kauden alussa oppirahoja.

Myös nämä kokemukset ovat tärkeitä, monella eri tavalla. Juuri näissä hetkissä se valmennuksen rooli korostuu - lähdetäänkö väärään suuntaan vai otetaanko lusikka kauniisti käteen ja ruvetaan hommiin. Ilveksen valmennuksessa ei ole mitään merkkejä siitä, ettei lusikkaa otettaisi kauniisti käteen. Jos nyt aiheeseen liittymättä vertaan niin Tapparan puolella Tapola päätti häviön jälkeen Ruotsissa hyödyntää hetkensä ja kertoi, että Tapparalla on kakkoskorin pelaajia ja Skellefteålla ykköskorin pelaajia. Tappion hetkellä tällaiset puheet kokeneeltakin valmentajalta ovat typeriä. No, miten Tapola tähän reagoi? Ensin hän joukkueineen hävisi eilen jonkinlaisen tuomarishown säestyksellä kotiottelun ja tuli sen jälkeen hymyillen lehdistötilaisuuteen. Ei alkanut selitellä (sitäkin on Tapolalta nähty), kuinka koettiin sitä ja tätä ja tuollaista vielä päälle vaan totesi, että joukkue tarvitsee näitä hetkiä. Tulos ei ole ollut suosiollinen, vaikka jokaisessa pelissä on laitettu sielu ja yrittäminen likoon. Uskoa koetellaan, mutta se palkitsee. Tänään Tappara sai hienon palkinnon 2-8 vierasvoiton muodossa, kun esimerkiksi sellainen yksilö kuin valmentaja päätti palata johtamaan joukkojaan edestä eikä takarivistä.

Myrrän pelillisiä puutteita voi jokainen vinkua suuntaan ja toiseen - en itsekään pidä Myrrän pelitapaa minään valmennuksen "maisteritason" suorituksena. Sen sijaan rehellisesti on sanottava, että Myrrä usein pystyy tappionkin hetkellä katsomaan itseäänkin peilistä ja en ole ikinä kuullut hänen julkisesti suolaavan pelaajiaan tai selittelevän tuomareista tai mistään muustakaan. Myrrä ei viesti joukkueelleen typeryyksiä, joka asettaa joukkuen itsensä peilin eteen toistuvasti. Ilveksen kohdalla on jokainen jokunen peli päättynyt maalin erolla suuntaan tai toiseen, joten ei se nyt ydinfysiikkaa tule tuolle valmennukselle olemaan siirtää fokus siihen, että jokainen pelaaja ymmärtää paikan tullessa, että kiekko reppuun.

Se, että häviää ylipäätään SaiPan Virran pumppaamille supersankareille ei ole sinänsä ihan kamalaa. Virta osaa mitata vaikeissa hetkissä maksimit ulos. Tänään käsitin myös, että tuomaripelistä olisi voinut jotain supistakin jälkeenpäin. Ottakaa nyt järki käteen ja luopukaa viimein tuosta yltiöpäisestä tarpeesta vaihtaa ukkoja valmennukseen. Eivät Ilveksen ongelmat ole ennenkään sillä selvinneet eikä niin käy nytkään. Malttakaa vähän. Panikoida ehtii kyllä, kun 20 peliä on hoidettuna. Muuten pieni detaili: voittakaa noi teidän rästipelit niin ootte top 4.
 

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Tämähän ei pidä paikkaansa... Maajoukkueella meni pelin sisäistämiseen monta turnausta EHT:tä ja parit MM kisat (eikä Vancouverissa änäritähdet esim Selänne edes suostunu MP:tä pelaan, vaan vaihteli kaistaa kun huvitti). Ja ennen Majua Jalonen & Kump kehitteli sitä kerhossa monta kautta
Niin Vancouverin mitaliahan ei voida laskea meidän pelillä voitetuksi koska yksi pelaaja ei suostunut pelaamaan MP:ä. Useampi vuosi Vancouveriin on siis vähän yli vuosi siitä kun Jalonen alotti päävalmentajana. Eikä sitä joukkuetta kauheasti koulittu EHT:ssä eikä MM-kisoissa. Laskutapoja on tietysti monia.

Joku mp-fanaatikko voisi sanoa että useamman vuoden sijaan Jalonen voitti meidän pelillä arvokilpailumitalin jo ennen omaa pestiään. Nimittäin Jalonen vastasi Suomen joukkueen pelillisistä asioista todella painokkaasti jo Sheddenin stintillä. Sheddenillä oli tosin omat teesinsä ettei sitä mitenkään voi kutsua meidän peliksi. Mutta taustalla Jalonen hääräsi käytännössä vapain käsin.

Tottakai peli hioutui ja koki evoluutiota vuosien varrella. Se ei poista sitä etteikö käytännön välittömiä tuloksia olisi tullut.
Katsoin ensimmäisen erän näin naapurin silmin ja minun mielestäni kyseessä ei ollut mitään pelillisesti hälyttävää Ilveksen osalta.
Kannattaa katsoa lehdistötilaisuus. Seksi-Peksi vastasi hienosti kysymykseen ottelun hallinnasta. Analyysisi osuu samaan Virran analyysin kanssa. Tosin mainitsemasi 20 minuuttia ei vastannut koko ottelun kuvaa kuin ensimmäisen erän osalta.
Eivät Ilveksen ongelmat ole ennenkään sillä selvinneet eikä niin käy nytkään. Malttakaa vähän. Panikoida ehtii kyllä, kun 20 peliä on hoidettuna. Muuten pieni detaili: voittakaa noi teidän rästipelit niin ootte top 4.
Kuten aiemmin totesin ei ole kyse panikoinnista. Tätä on pitkin kynsin ja hampain siedetty lähes koko viime kausi ja vaadittu muutosta ennen nykyistä juhlakautta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves alisuorittaa lähes kaikilla osa-alueilla, nuorten pelaajien kehitys ei näytä etenevän ja luottomiehetkin tuntuvat taantuvan. Ratkaisuksi huudetaan pelaajahankintoja.

En osta tätä ajatusta. Jotain järkeä on saada aikaan pelitavallisesti ja valmennuksessa muutenkin. Nyt ollaan hukkaamassa vuosien työ siitä, että Ilves on loistava paikka nuorille läpimurron tekemiseen.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Alkaa olla Myrrän päivät luetut näillä näkymin. Klassinen tilanne jossa yli puolet pelaajistosta alisuorittaa ja pelitapa sakkaa pahasti. Tämä harvoin tietää valmentajalle hyvää koska rosteria on vaikea laittaa uusiksi kesken kauden. Tähän päälle vielä täysin aneeminen suorittaminen suuren osan kaudesta, johtoaseman jatkuva menettäminen ja nuorten pelaajien kehityskäyrät ovat enemmän tai vähemmän kaikilla alaspäin ja ei hyvältä näytä. Paineet ovat varmasti suuret kuitenkin tuolla budjetilla ja tällä juhlakaudella muutenkin.

Ilveksellä vielä ollut todella helppo tämä alun otteluohjelma joka taas kertoo sitä että kovemmat ajat ovat pian edessä. Sinänsä tässä olisi meritoituneemmalla valmentajalla sauma nostaa esiin että ainoat joukkueet jota ennen kautta top-6 povattiin on kaadettu, mutta tuo ei ole hirveän vakuuttava argumentti kun uran saavutuksina on 0 voittoa oikeista pleijareista ja takana viime kauden melkein kuin luovutusvoiton antaminen Lukolle.

Tuntuu olevan kuitenkin enemmän suorituskyvyn puute. Pelit mennään puolivaloilla eikä valmennus oikein osaa motivoida tai reagoida pelin sisällä. Tässä nyt on kuitenkin Myrränkin aikana (ja hatunnosto hänelle tästä) ollut loistava recordi Tapparaa vastaan keskinäisissä ja peli on usein aivan eri näköistä. Tämä johtaa väistämättä siihen ajatteluun että eikö oikein nappaa pelit ns. Pleijarien ulkopuolella olevia vastaan? Ja joo mikään joukkue ei aina pysty kaikkea antamaan mutta tämä nyt on jatkunut ilta toisensa jälkeen vaikka itse pelaavat levänneenä joukkueena. Hyvä joukkue jos tekee näin yleensä lyö taululle sellaiset lukemat että usko loppuu toiselta ja silti jatkaa kuitenkin hyvää organisoitua puolustuspeliä vaikka ei ihan sata lasissa taklaillakaan. Tämä loistaa poissaolollaan Ilveksessä.

Viimeisenä pointtina tuo eilinen peli. Juhlaottelu. Kapteenit ja ikonit paikalla. Ilveksellä ei ollut peliä perjantaina, Saipalla oli. Miksi siellä maalilla on kakkosvahti jolla on voittoprosentti 0. Ei tunnu ainakaan Myrrällä olevan huolta huomisesta vai onko siellä taustalla nyt jotain mitä olen missannut.
 

masa90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Nhl
Jotain pitää tehdä. Peli ollut todella pitkään aivan kammottavaa. Viime vuoden syksynä auttoi nhl-vahvistukset. Muuten viime kausi oli selviytymistaistelua.

Mielestäni tällä kaudella on vähintään yhtä hyvä jengi kuin viime vuonna. Tosin lukumäärällisesti yllättävän vajaa ja ratkaisuosastolla puutetta.

Mutta se mikä minua ärsyttää on tuo aivan kammottava peli-ilme. Pakka ei pysy kasassa yhtäkään peliä, yksilösuoritusten varassa menee edelleen joukkue. Mitä tuolle pitäisi tehdä?

Luulisi saavan vähän rotia tohon touhuun. Valmentajavaihtoon en usko/haluaisi nähdä, mutta kyllä kohta alkaa paine nousemaan. Käytännössä yli vuoden painittu samojen ongelmien kanssa ilman parannusta.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Tällä viikolla vastassa Pelicans, Jukurit ja Ässät. Pelicans on kova, Jukureilta pisteitä pystyttäneen kotona raapiin ja Ässillä on lauantaina lepoetu.

Silti 6p pitäisi irrota. Kolme on ihan minimi, koska Ässien voittaessa vedotaan tuohon lepoetuun, jota Ilves ei pysty koskaan hyödyntämään. Jos Jukureiltakin tulee takkiin, niin sitten on kyllä huonompi juttu.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Myrrä ulos. Ei riitä luotto.

Häpeällistä peliä ollut kohta vuoden päivät ja nyt karmea sulaminen jatkoille nimetöntä SaiPaa vastaan kotona juhlapelissä.

Samalla voi lähteä myös Koskela ja kohta Jalokin. Ei ole kovin vahvaa tekemistä urheilupuolella hankintojen suhteen olleet viime kausi ja tämä kausi.

Tästä on menty pari viikkoa ja seuraavassa pelissä olisikin taas SaiPa vastassa ja tällä kertaa vieraissa. Sen jälkeen sitten Tapparaa vastaan kotipeli ja HIFK vieraissa. Näistä pitäisi se 5-9 pistettä raapia, ettei tähän ketjuun tule asiaa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä on menty pari viikkoa ja seuraavassa pelissä olisikin taas SaiPa vastassa ja tällä kertaa vieraissa. Sen jälkeen sitten Tapparaa vastaan kotipeli ja HIFK vieraissa. Näistä pitäisi se 5-9 pistettä raapia, ettei tähän ketjuun tule asiaa.
Top-3 jengin vaateita sulla. Neljän voiton letkussa viilletetään. Itseluottamus vaan nousee, vaikka sivussa on ykkösveska ja ykköslaituri. Pelin ilme ja rakenne paranee vanhetessaan. Kamppailupelaaminen ja oman alueen puolustuspeli vähintäänkin hyvällä mallilla.

Hankinnoista mietteitä,

Konna tasollaan. Poimii aloituksia plus-merkkisesti. Rakentaa ja ratkoo. Kamppailee ja välittää.

Babtiste haluaa ratkaista. Onnistuminen maalin muodossa. Kulmahammasta näkyvissä laitakamppailussa.

Oden vanhempi. Aktiivisesti luisteluaan käyttävä, ahne ja periksiksiantamaton karvauksessa ja kiekollisessa hyökkäyspelissä.

Mäntykivi ja jatkuva vaarallisuus hyökkäysalueella. Tulostakin syntyy. Yläpään raksutus kuuluu katsomoon saakka.

Sebok. Onko vaivoja haittaamassa. Parasta pöytään tänään entistä seuraansa vastaan. Oivaltavuutta. Himoa ja halukkuutta jopa kaksinkamppailuissa. Toivottavasti pysyvämpää trendiä.

Lööf. Itsevarmaa pelin rauhoitusta omalla alueella. Peliäly ja maltti haisee yläparvelle asti. Nuori mies, sika ja juoksu.

Konemainen Masin. Rauhallinen oman pään malttaja. Fysiikka vähintäänkin riitävällä tasolla. Pelejä alle ja hyvä tullee.

Johansson. Ei ehkä riitävä Liiga-tasolle. Haparointia havaittavissa kiekollisissa ratkaisuissa. Itseluottamus? Hyvä aihio.

Lancaster. Kiekollinen seppä puolustajan valepuvussa. Syötöt ja kuti lähtee. Kamppailuissa äly matkassa. Kulttiainesta.

Langhammer. Toinen ykkösveskoista. Paketti kasassa, Rauhallisuus huokuu, ei turhaan höntyile. Mentor.

Zherenko. Toinen ykkösveskoista. Paketti kasassa. Rauhallisuus ei huou. Pientä höntyilyä havaittavissa. Ylipelaavuutta nöyryydellä ja vaatimattomuudella höystettynä. Nuori mies. Suunta ylös.

En ole pettynyt kokonaisuuteen. Yks huippulaituri olis kiva yllätys.

Tillu suorittaa, eikä Joukokaan ole se tyhjin housu. Viides sija runkkarissa pelaajabudjetin mukainen tavoite. Ihan mahdollista mielestäni. Metsäkuva vilahti verkkokalvoilleni puista huolimatta.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Top-3 jengin vaateita sulla.

Lähinnä sellaista hyvässä TOP-6 vauhdissa pysyvää toivetta. Neljännes runkosarjasta pelattu ja sija on 7. Nyt pitää tällaisen vähintään 4 ottelun voittoputken olla normaalia suorittamista ja jättää ne tappioputket 1-2 matsiin.

Loukkaantumisia tulee joka jengille. Silloin pitää olla pelaajistossa leveyttä, sitä ei kovin hyvin Ilveksellä ole ollut. Tästä raippaa Koskelalle. Särkymävaraa ei ole yhtään.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Lähinnä sellaista hyvässä TOP-6 vauhdissa pysyvää toivetta. Neljännes runkosarjasta pelattu ja sija on 7. Nyt pitää tällaisen vähintään 4 ottelun voittoputken olla normaalia suorittamista ja jättää ne tappioputket 1-2 matsiin.

Loukkaantumisia tulee joka jengille. Silloin pitää olla pelaajistossa leveyttä, sitä ei kovin hyvin Ilveksellä ole ollut. Tästä raippaa Koskelalle. Särkymävaraa ei ole yhtään.
Viides sija vähimmäistavoite. Tosin jons neljän ottelun voittoputki höystettynä yhden/kahden ottelun tappioputkilla on normaalia suorittamista, voimme matemaattisesti arvioida "normaalin" Ilveksen taistelevan tosissaan runkosarjan voitosta. Itsellä ei toki näin optimistisia toiveunia. Vähempäänkin voisin lukita tyytyväisyyteni.

Rosterin leveys ei toki ole optimaalisella tasolla. Ykkösmolarin, kahden top-2 ketjun (no Saarela ehkäs kuitenkin top-3) ja kahden, optimaalisessa pelimaailmassa top-4 pakin puuttuminen ovat mielestäni valtaisia suoneniskuja kokonaispelitasoon. Hyökkäysketjut ja pakkiparit kärsivät jatkuvista muutoksista. Pelitavan toteutus vaikeutuu potenssiin yhteisten suoritteiden jäädessä yksittäisottelusuoritteiksi. Ristiinnaulitaanko Myrrä, Tillu vai Jalo? Vai varmuuden vuoksi kaikki. Pelaajabudjetissakin olis hyvä olla ainakin puoli milliä pelivaraa. Onko? Jos ei, vika myynnissä, kannattajissa ja tukijoissa.

Olis ees liraus kusta tän paskan keskellä..
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pilkun sitä ja tätä niin kyllä ollaan sijalla 6 nyt, katsotaa p/o kun pelimäärät vaihtelevat kovastikin.

P/O 1,79 riittää viidenteen sijaan.

Huolestuttavalta näytti vielä hetki sitten, mutta tänään oli jo kollektiivinen tekeminen ihan harjoitellun näköistä. Vastaiskuissakin oltiin säännöllisesti ylivoimaisena ja pitkiä hyökkäyksiä saatiin läpi koko ottelun. Parempi ottelun kaikilla osa-alueilla voitti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös