"Myllyt sallittu" - Tappelut kaudella 2012-13

  • 261 281
  • 743
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mutta joo, SM-liigassa puhallellaan näemmä koko kausi surkastuneisiin kasseihin...

Jokseenkin samaa mieltä. Ei sillä, että tappelut varsinaisesti olisivat minkäänlainen itseisarvo liigassa, mutta joku roti pitäisi olla. Nyt tuntuu että milteinpä kuka pelaaja tahansa voi ottaa roolia hieromalla hanskalla kaverin naamaa, kun tapella ei kuitenkaan voi, eli teoistaan ei joudu kumminkaan maksamaan. Peli muuttuu kohta vaaralliseksi kun provoaminen etenkin kiihkeämmiksi äityvissä peleissä lisääntyy, mutta kukaan ei tappele. Sitten tulee näitä lieveilmiöitä, eli kaikennäköisiä vaarallisia, mutta hyödyttömiä temppuja, joista annetaan useampien pelien mittaista kieltoa.

Myllyt sallittava, niissä sentään tulee todella harvoin loukkaantumisia, ja toisivat peliin sopivasti ryhtiä ja ilkeyttä.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Tämä on aivan eeppinen thread. Jo 22 sivua, 532 viestiä ja yli 150.000 lukukertaa myllyistä, joita ei koskaan tapahtunut. Only in SM-Liiga. Ei ziisus mikä sarja ja mitkä liigan johtajat.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kummola sanoi eilen linnassa että hän on ylpeä siitä, että liigassa ei ole ollut yhtään tappelua. Ei sitten tullut puheeksi Abidin ja kumppaneiden suorittamat päähänkohdistuneet iskut tai muut koiruudet.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Kummola sanoi eilen linnassa että hän on ylpeä siitä, että liigassa ei ole ollut yhtään tappelua. Ei sitten tullut puheeksi Abidin ja kumppaneiden suorittamat päähänkohdistuneet iskut tai muut koiruudet.
Ei varmaankaan ketään yllätä, että Kummola on tässäkin asiassa pihalla. Mr. Kummola tuhoaa jääkiekkoa enemmän kuin auttaa. Pääasia, että omat taskut on pullollaan ja kukkahattutädit tyytyväisiä. Pelaajien turvallisuus on ihan toisarvoinen juttu.
 

Kyle

Jäsen
Ei varmaankaan ketään yllätä, että Kummola on tässäkin asiassa pihalla. Mr. Kummola tuhoaa jääkiekkoa enemmän kuin auttaa.

Ikävintä tässä on että pelin lisäksi myös pelaajat ja fanit kärsivät. Väittäisin että mikäli ottelun aikana tehtäisiin galluppi joukkueitten 40 pelaajalle ja 5000 fanille katsomossa, niin Kummola olisi mielipiteidensä kanssa vähemmistöä.
 
Tappeluiden siistimisvaikutuksesta olen sikäli samaa mieltä, että kyllä ne jotain vaikuttavat. Kuitenkin niiden merkitystä voi helpolla liioitella. Pelaajayhdistyshän on tehnyt tilastoja päävammoista vissiin useamman vuoden ajan ja olikohan kuukausi sitten jossain haastattelussa, että aivotärähdyksiä on tullut saman verran kuin muinakin vuosina. Ei siis hirvittävää kasvua niihin ole ainakaan tullut, mutta mitenhän lie sitten huitomiset ja muut. Tällä hetkellä on useampikin pelaaja jo kärsinyt käsien luiden murtumisista, joista toki kaikki eivät ole tulleet huitomisista.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Kummola sanoi eilen linnassa että hän on ylpeä siitä, että liigassa ei ole ollut yhtään tappelua.
Tämän on pakko olla joku mauton läppä. Sanoiko hän mitön siitä, kuinka ylpeä hän on joukkueiden terveystilanteesta?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Pelaajayhdistyshän on tehnyt tilastoja päävammoista vissiin useamman vuoden ajan ja olikohan kuukausi sitten jossain haastattelussa, että aivotärähdyksiä on tullut saman verran kuin muinakin vuosina.

Pitää kuitenkin muistaa, että aivotärähdyksen voi saada puhtaasta taklauksesta ja vastaavasti törkeästä taklauksesta (case Azevedo esimerkiksi) saattaa selvitä säikähdyksellä. Tein hieman tilastointia taklaus- ja huitomistilanteista tulleista pelikielloista ja tulos oli seuraava:

Kausi 2012-13 (tilanne 13.12.12)
Jokela 4 päähänkohdistunut
Abid 3 päähänkohdistunut
Keränen 3 ryntäys
Pikkarainen 2 laitataklaus
Peltonen 4 päähänkohdistunut
Azevedo 2 päähänkohdistunut
Riksman 2 korkea maila
Spang 3 päähänkohdistunut
Grönholm 1 päähänkohdistunut
Huml 3 päähänkohdistunut
Miettinen 1 selästä taklaaminen
Mäkelä 2 selästä taklaaminen
Marjamäki 1 Kyynärpäätaklaus

Yht: 1 korkea maila (Riksmanin vahinko) ja 12 taklaustapausta. Yhteensä 31 ottelun edestä pelikieltoja, joista 26 tullut taklaustilanteista. Käytös- ja ns. muut (Lindbohmin&Liivikin potkut, jne.) on jätetty tilastoimatta. Tappeluista tuskin tarvinnee mainitakaan.

Kausi 2011-12, runkosarja kokonaisuudessaan
Kurvinen 1 päähänkohdistunut
Sailio 2 päähänkohdistunut
Riska 1 laitataklaus
Huml 1 päähänkohdistunut
Bäckström 1 ryntäys
Porseland 1 korkea maila
Pöysti 1 laitataklaus
Lintner 2 päähänkohdistunut

Mailalla tehdyistä virheistä ja taklauksista jaettu siis kahdeksan pelikieltoa, yhteensä 10 matsia. Tuolla kaudella tuli muutama tappelu, potku ja käytösrangaistuksia muun muassa tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta ja puskusta.

Kun noita lukuja katselee, niin mielestäni kaksi asiaa nousee esiin. Ensinnäkin, tällä kaudella on ollut enemmän ns. pahoja tilanteita ja kausi on vasta puolessa välissä. Jos vauhti pysyy edes 50% tasolla nykyisestä, tällä kaudella tulee yli 10 pelikieltoon johtanutta tapausta enemmän taklauksista ja mailalla tehdyistä rikkeistä. Aika hirveä luku suhteutettuna kauden 2011-12 määrään.

Toinen on rangaistusten kovuus. Tällä kaudella kakkuja on jaettu kovemmalla kädellä, vaikkakaan se ei yksin selitä suurempaa ottelukohtaista pelikieltojen määrää: tällä kaudella ns. törkeitä tekoja on ollut enemmän, joten luonnollisesti keskiarvoksi tulee pidempiä pelikieltoja.

Tässä voidaan vääntää kättä vaikka mistä, mutta ainakin liigan linjauksia katselessa peli on kaukana viime kautta siistimmästä. Syitä voidaan hakea vaikka mistä, mutta itse väitän tämän "tappelukiellon" olevan yksi merkittävä tekijä. Kun pelaajilta otetaan pois mahdollisuus kuitata tekoja, luodaan kentälle ns. valtatyhjiö. Kukaan ei tule kostamaan kyynärpäätaklausta ja rikkeestä pääsee niiltä osin rangaistuksetta, tekoja kuitataan ajelemalla tylysti kohti päätä ja niin päin pois.
 

Handyy

Jäsen
Syitä voidaan hakea vaikka mistä, mutta itse väitän tämän "tappelukiellon" olevan yksi merkittävä tekijä. Kun pelaajilta otetaan pois mahdollisuus kuitata tekoja, luodaan kentälle ns. valtatyhjiö. Kukaan ei tule kostamaan kyynärpäätaklausta ja rikkeestä pääsee niiltä osin rangaistuksetta, tekoja kuitataan ajelemalla tylysti kohti päätä ja niin päin pois.
Noihin viime kauden pelikieltoihin liittyen, kuinka moni noista pelaajista joutui vastaamaan epäpuhtaista taklauksistaan tappelun muodossa?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Noihin viime kauden pelikieltoihin liittyen, kuinka moni noista pelaajista joutui vastaamaan epäpuhtaista taklauksistaan tappelun muodossa?

Hahaa, tähän löytyy helppo vastaus, ei yksikään. Viime kauden pelikieltojen vähyyteen vaikuttaa myös se, että kurinpito oli paljon väljempi. Tällä kaudella tilanteet katsotaan erityisellä tarkkuudella, nimenomaan nuo päähän kohdistuvat.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Noihin viime kauden pelikieltoihin liittyen, kuinka moni noista pelaajista joutui vastaamaan epäpuhtaista taklauksistaan tappelun muodossa?

Moni pelaaja, valmentaja ja muu kiekkovaikuttaja on todennut, että pelkkä pelotteen olemassaolo vähentää ylilyöntejä. Jos joudut vastaamaan teosta X epämiellyttävällä tavalla, todennäköisesti teko jää tekemättä. Ja koska teko jää tekemättä, ei vastaustakaan tarvitse antaa.

Mutta nyt kun kuitenkin kysyit, niin esimerkiksi viime vuosina Melart enemmän tai vähemmän kosti Karalahdelle ja Mäntylälle. En nyt jaksa tähän hätään kaivaa vanhoja tilastoja esille, mutta muistelisin Mäntylän älyttömyyksien loppuneen tuohon tappeluun. Ei Mäntylä saanut tuossa tilanteessa niin pahasti pataansa, että sen takia olisi mitään tarvinnut muuttaa.

Samoin Kreps "kuittasi" Marjamäelle kovan taklauksen seuraavassa kohtelussa ja sikailut jäivät siihen. Jää vain kuvittelun varaan olisiko Marjamäelle esimerkiksi tarjottu puutavaraa ja kyynärpäätä, jos Krepsillä ei olisi ollut mahdollisuutta kuitata tilannetta itse.

Kauden alla nähtiin kuitenkin useisiin pelikieltoihin, yhteen loukkaantumiseen ja syytteeseen johtanut tapahtumasarja, jonka yhdeksi syyksi on sanottu tekojen jääminen "kuittaamatta" puolin ja tosiin. Melart oli kokoajan hakemassa Ruutua tämän "päästyä ihon alle" niin kuin Soppa asian ilmaisi, Jokerien valmennusjohdon väitetään haluavan antaa muistutus "Ruudun jahtaamisesta" ja loppu on historiaa. Olisiko esimerkiksi Krepsin ja Marjamäen tilanne eskaloitunut nähtyä pahemmaksi, jos Kreps olisi "joutunut" hakemaan kuittia toisin ottein?

Hahaa, tähän löytyy helppo vastaus, ei yksikään. Viime kauden pelikieltojen vähyyteen vaikuttaa myös se, että kurinpito oli paljon väljempi. Tällä kaudella tilanteet katsotaan erityisellä tarkkuudella, nimenomaan nuo päähän kohdistuvat.

Peltosen, Azevedon, Humlin, Spangin ja Abidin tapaukset olivat melko törkeitä tekoja. Puolessa kaudessa 5 tuollaista tapausta, vain yksi vähemmän kun koko viime kaudella taklaustilanteista tulleita oli kokonaisuudessaan. Linjan tiukentuminen voi olla tuonut noihin ottelun tai pari enemmän kakkua, mutta noista tapauksista jokaisesta olisi varmasti jotain tullut.

Vaikka muutama ns. turha pelikielto tällä kaudella olisikin annettu ja viime kaudella päästetty pari rikettä läpi sormien, tuon tilaston pitäisi olla melko selkeä. Tällä kaudella on taklausten takia jaettu reilusti enemmän ja aiheestakin kakkua kuin viime kaudella. Jos olet eri mieltä tästä, toivoisin jotain konkreettista näyttöä siitä, miksi puolessa välissä kautta on jaettu määrällisesti selvästi enemmän pelikieltoja (ei vain kovempia!) kuin koko viime kauden runkosarjassa. Jos nykyinen tahti pysyy, niin runkosarjan lopussa pelikieltoja on tullut 22-24 taklaustilanteesta. Määrä on yli kolminkertaistunut kauden 2011-12 tilanteesta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
No joo, lähinnä tuota tappeluihin johtaneita tilanteita meinasin. Kyllähän tällä kaudella ollaan nähty välinpitämätöntä toimintaa kanssapelaajia kohtaan, kunnioitus on ollut hukassa monessa tilanteessa, se on selvä. Ja sitä kautta myös törkeämpiä taklauksia on nähty kuin viime kaudella (nuo mainitsemasi esimerkit), vaikka tuo Lintnerin hyppytaklaus on kyllä viime vuosien yksi törkeimmistä.

Tuo Kreps vs Marjamäki oli hyvä esimerkki tilanteesta, kuinka kuitti pitäisi hoitaa ja samalla myös Marjamäen suoraselkäisyydestä. Kreps koki kohdanneensa vääryyttä ja haastoi Masin, tämä vastasi haasteeseen ja homma pihvi.

Mutta siis tämän tappelukiellon takana taitaa olla tuo hippo, joka tuntuu määräävän tätä nykyä kaikesta suomalaisessa jääkiekossa. Kukaan ei uskalla laittaa vastaan.
 
Pitää kuitenkin muistaa, että aivotärähdyksen voi saada puhtaasta taklauksesta ja vastaavasti törkeästä taklauksesta (case Azevedo esimerkiksi) saattaa selvitä säikähdyksellä.

Aivan totta. Kuten myös edellisillä kausilla on saattanut mennä sormien läpi selvät tilanteet, joista tällä kaudella oltaisiin annettu isolla kädellä kakkua.

Linja on ollut joka tapauksessa aivan selvästi tiukin kurinpidon suhteen, mitä olen ikinä liigassa nähnyt. Tämän on pakko vaikuttaa myös osaltaan tuomioiden lisääntymisiin. Pelaajaliitto (Wallinheimo haastateltavana) oli myös näistä kysymyksistä sitä mieltä, että ainakin sikailut ovat olleet aivan eri suurennuslasin alla tällä kaudella kuin aiemmin. Ne ovat olleet myös otsikoissa enemmän, eikä halunnut ainakaan sanoa sikailujen olleen lisääntyneen jotenkin erikoisesti.

Itse en usko tappelu-uhan siistivän peliä kovin paljoa. Tällä lähinnä tarkoitan sitä, että ennenkin on sikailtu ja eivät ole tappelut laittaneet ketään kuriin. Pieni vaikutus sillä on, ennen kaikkea silloin, kun vaara saada käkättimeen on välitön. Aarniot, Sailiot, Karalahdet & Cot ovat taklanneet niin, että tärisee vaikka olisi mitä mörssäreitä ollut samaan aikaan liigassa. Samaten Järviset, Hirsot, Kangasniemet & Cot ovat antaneet keppiä ranteille aivan surutta.

Auttaisiko, jos tappeluista olisi vain 5min jäähyt? En tiedä, mutta ainakaan 5min+ulosajo ei yhdiselmänä toimi sen paremmin kuin tämä nykyinen "tappelukielto", mitä ei ole tosin missään sanottu. Enkä usko, että spontaaneista matseista tulisi edelleenkään mitään sen kummempaa penalttia. Melart muuten näyttää pitävän uudesta roolistaan joukkueessa. Mies suorastaan uhkuu peli-iloa.
 

Handyy

Jäsen
Moni pelaaja, valmentaja ja muu kiekkovaikuttaja on todennut, että pelkkä pelotteen olemassaolo vähentää ylilyöntejä. Jos joudut vastaamaan teosta X epämiellyttävällä tavalla, todennäköisesti teko jää tekemättä. Ja koska teko jää tekemättä, ei vastaustakaan tarvitse antaa.
Osalla joukkueista ei ollut viimekään kaudella mitään tällaista pelotetta käytössään. Kärsivätkö nämä joukkueet enemmän ylilyönneistä? Miksi NHL:ssä jouduttiin antamaan viime kaudella 48 pelikieltoa (145 ottelun verran), kun siellä käytännössä jokaisessa joukkueessa on pelote olemassa?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Osalla joukkueista ei ollut viimekään kaudella mitään tällaista pelotetta käytössään. Kärsivätkö nämä joukkueet enemmän ylilyönneistä?

En tiedä, en ole laskenut. Jos sinusta siltä tuntuu, niin voithan tuon varmasti laskea. Liigan viime kauden tappelijat löytää helposti esimerkiksi Dropyourglovesin arkistoista.

Mitä tuota eniten tapelleiden listaa katson, niin muutaman voisi laskea liigan mittapuulla kovaksi tekijäksi, mutta valtaosaa ei voi pitää minkään sortin pelotteena. Sama trendi on nähtävissä parina viimekin kautena rosterien kavennuksen jälkeen.

Lisäksi en tainnut mainita mitään varsinaisista alan erikoismiehistä. Ja kun otit NHL:n esimerkiksi, niin NHL:ssä muun muassa Peltonen on tiputtanut hanskat Artjuhinia vastaan ja Selänteenkään hanskauksesta ei ole hirveän pitkä aika. Ei tappelun tarvitse aina olla kahden goonin välinen ottelu, viestin saa perille hieman pienempikin mies.

Miksi NHL:ssä jouduttiin antamaan viime kaudella 48 pelikieltoa (145 ottelun verran), kun siellä käytännössä jokaisessa joukkueessa on pelote olemassa?

NHL:ssä pelataan 1230 ottelua kauden aikana. 48 pelikieltoa suhteutettuna tuohon tarkoittaa 0,039 pelikieltoa ottelua kohden. SM-liigaa on tätä kirjoittaessa pelattu 216 ottelua eli pelkästään taklauksista ja Riksmanin korkeasta mailasta on vihelletty 0,06 pelikieltoa per ottelu. Suhdeluku nousisi entisestään NHL:n hyväksi jos NHL:n pelikielloista eroteltaisiin pois muut kuin taklauksista ja mailahäirinnästä johtuvat pelikiellot tai liigan lukuihin laskettaisiin muut pelleilyt (potkut, Karlssonin mailatemppu, Pikkaraisen keskisormi, jne.) mukaan.

Tiedä sitten onko kyseessä NHL:n (hiipuva) gooniperinne vai mikä, mutta vastustajan terveydelle haitallisimpia tekoja (taklaukset ja iskut mailalla) nähdään siellä suhteellisesti noin 2 kertaa vähemmän kuin Suomessa. Moni NHL-pelaaja on puhunut sellaisista asioista kuin kunnioituksesta ja juurikin omista teoista vastaamisesta.

Dropyourglovesin mukaan liigassa on viime kaudet hanskattu suurin piirtein 30 matsin verran kaudessa. Tässä vaiheessa kautta pitäisi siis olla noin 12-17 ottelua käytynä jos meno oli samanlaista kuin viitenä viime kautena. Noita otteluita ei ole käyty, mutta törkeitä taklauksia on nähty jo nyt määrällisesti enemmän kuin viime kaudella. En väitä, että "normiolosuhteissa" liigassa ei olisi törkeitä tekoja nähty, mutta uskon vakaasti, että ei samassa mittakaavassa.
 

Handyy

Jäsen
En tiedä, en ole laskenut. Jos sinusta siltä tuntuu, niin voithan tuon varmasti laskea. Liigan viime kauden tappelijat löytää helposti esimerkiksi Dropyourglovesin arkistoista.
Olikohan tämä joku vitsi? Tuollahan on myös tilastoitu jotkut hanskalla naamaan hieromiset 2+2 -jäähyllä. Ei tuosta saa mitään selvää, ketkä ovat oikeasti tapelleet.

Joka tapauksessa eiköhän nuo törkeydet menneet viime kaudella(kin) aika lailla tasan, oli sitten rosterissa joku sellainen pelaaja mitä muka pitäisi kauheasti pelätä tai ei.

Tiedä sitten onko kyseessä NHL:n (hiipuva) gooniperinne vai mikä, mutta vastustajan terveydelle haitallisimpia tekoja (taklaukset ja iskut mailalla) nähdään siellä suhteellisesti noin 2 kertaa vähemmän kuin Suomessa. Moni NHL-pelaaja on puhunut sellaisista asioista kuin kunnioituksesta ja juurikin omista teoista vastaamisesta.
Moni asiantuntija on myös puhunut sellaisista asioista kuten pelin jatkuvasta nopeutumisesta ja varusteiden kehityksestä siihen pisteeseen, että väärin kohdistunut taklaus on kuin betoniseinään törmäämistä. Sama koskee myös SM-Liigan betonipleksejä ja laitoja. Täällä nähdään enemmän ulosajoja laitataklauksista, koska jälki on pahempaa. SM-Liigassa myös lentää sääntöjen takia ulos, väittäisin että vähintään puolet enemmän, verrattuna NHL:ssä tapahtuviin tekoihin.

En väitä, että "normiolosuhteissa" liigassa ei olisi törkeitä tekoja nähty, mutta uskon vakaasti, että ei samassa mittakaavassa.
Törkein tekohan tällä kaudella, joskin SM-Liigan ulkopuolella, on ollut kun on lähdetty toteuttamaan näitä kostotoimenpiteitä. Ja sekin joukkuetta vastaan, jossa tätä pelotekulttuuria tietääkseni on olemassa. Oliko noudosta tai pelotteesta siis kenellekään mitään hyötyä?
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Kyllä se totuus tulee pelaajien suusta. Kaankaanperä sanoi suoraan, että tappelut puhdistaa peliä. Omasta mielestäni ei tarvitse penkkiurheilijankaan olla kummoinen Einstein, että vetää samat johtopäätökset.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kahden viivan syöttö takaisin?

Spontaanien myllyjen puuttuminen puuduttaa, ne kuuluvat ilman muuta lajiin.

Moni asiantuntija on myös puhunut sellaisista asioista kuten pelin jatkuvasta nopeutumisesta ja varusteiden kehityksestä siihen pisteeseen, että väärin kohdistunut taklaus on kuin betoniseinään törmäämistä. Sama koskee myös SM-Liigan betonipleksejä ja laitoja. Täällä nähdään enemmän ulosajoja laitataklauksista, koska jälki on pahempaa. SM-Liigassa myös lentää sääntöjen takia ulos, väittäisin että vähintään puolet enemmän, verrattuna NHL:ssä tapahtuviin tekoihin.

Uskon että tiukentuneen valvonnan ohella tässä ollaan jäljillä. Vauhti on lisääntynyt huimasti, ja aikaa kaukalossa on vähän. Yleisenä pohdiskeluna mietin, että voisiko kahden viivan syötön palauttaminen auttaa? Aikanaan yksi syy "punaviivan poistoon" oli maalimäärien lisääminen hyökkäämistä hepottamalla. Käytännössä ihan näin ei tainnut tapahtua, sumppu siirtyi punaviivalta omalle siniselle, ja sentteri pelaa nyt alempana (NHLssä kahvaamiseen puuttumisella oli se todellinen vaikutus maalimäärien nousuun). Voisiko punaviivan palauttaminen hidastaa peliä sen verran, että rumaa jälkeä tulisi vähemmän?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Voisiko punaviivan palauttaminen hidastaa peliä sen verran, että rumaa jälkeä tulisi vähemmän?

Tiedä häntä, aikaisemmin punaviiva oli avojääpommien jakelussa paras paikka, kun pelaajat tuijottelivat takaa tulevaa syöttöä. Tänä päivänä, tilanne olisi todennäköisesti entistä pahempi, liittyen juuri noihin pelin nopeuden lisääntymiseen ja varusteiden parantumiseen. Nythän nuo avojäänpommit ovat suht harvinaisia, koska keskialue on helpompi ylittää, vaikka vastassa olisikin puolustussumppu.
 

Handyy

Jäsen
Kyllä se totuus tulee pelaajien suusta. Kaankaanperä sanoi suoraan, että tappelut puhdistaa peliä. Omasta mielestäni ei tarvitse penkkiurheilijankaan olla kummoinen Einstein, että vetää samat johtopäätökset.
Eli edelleen, miten nämä SM-Liigaseurat jotka eivät pidä mitään pelotteita rostereissaan eivät kuitenkaan nähdäkseni kärsi törkeyksistä yhtään sen enempää, kuin ne joilla on? Joku voisi väittää asian olevan jopa päinvastainen, kts. Ben-Amor vs Peltonen.
 

Smeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eli edelleen, miten nämä SM-Liigaseurat jotka eivät pidä mitään pelotteita rostereissaan eivät kuitenkaan nähdäkseni kärsi törkeyksistä yhtään sen enempää, kuin ne joilla on? Joku voisi väittää asian olevan jopa päinvastainen, kts. Ben-Amor vs Peltonen.

Kuinka monta kertaa olet nähnyt esimerkiksi KalPan pelaajien kaltoinkohtelun joka olisi pitänyt kuitata?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eli edelleen, miten nämä SM-Liigaseurat jotka eivät pidä mitään pelotteita rostereissaan eivät kuitenkaan nähdäkseni kärsi törkeyksistä yhtään sen enempää, kuin ne joilla on?

Pelotekulttuuri on sinänsä kadonnut kokoonpanojen kavennuttua, jos siis haet takaa aikoja, jolloin Brennan, Helenius ja kumppanit olivat kovaa valuuttaa. Mielestäni tätä ei pidä missään nimessä täysin yhdistää siihen, että pelaajien takaraivoon on taottu ajatus hanskojen liimaamisesta pieniin kätösiin.

Joku voisi väittää asian olevan jopa päinvastainen, kts. Ben-Amor vs Peltonen.

Ensinnäkin, tuo syyskuun ensimmäisen päivän rähinä oli liigan mittapuulla aivan poikkeuksellinen ilmiö. Toisekseen, ainakin itse väitän yhtenä taustatekijänä olleen juurikin tappelukielto.

Noin vuoden verran Ruutu oli hiillostanut HIFK:n miehiä ja nämä eivät millään saaneet asioita selvitettyä Ruudun pidettyä hanskat kädessä ja piilolinssit jäässä. Oliko nyt Soppa, joka puhui Ruudun päässeen seuran pelaajien ihon alle. Olisiko sama ilmiö nähty, jos Ruutu olisi esimerkiksi Melartia vastaan oikeasti heittänyt hanskat tiskiin ja käynyt läpi edes päällisin puolin rehdin nyrkkitappelun?

Jos tuo tappelu olisi nähty, ei HIFK:lla olisi ollut syytä sikailla Ruutua kohtaan. Jo ennen tuota Semirin hyökkäystä Melart oli ollut hakemassa Ruutua ja aivan varmasti jokerileirissä haluttiin tehdä HIFK:lle selväksi, että ellei tuo Melartin toiminta lopu, se lopetetaan vaikeimman kautta. "Jos te tökitte meidän avainpelaajia, me tökimme teidän avainpelaajia".

Saa nähdä miten tämä nykyinen linja kehittyy. Keittääkö pelaajilla ja valmentajilla yli jos tietyt pelaajat pystyvät täysin vapaasti rottailemaan ilman mitään rangaistuksia? Ruutu sai Melartin aivan sekaisin ja kun Melartin kostoyritysten kanssa kipuraja meni rikki, niin nähtiin liigan mittapuulla aivan poikkeuksellinen episodi. Jatketaan kuitenkin tästä aiheesta tarkemmin vaikka toisessa ketjussa, mielestäni noin poikkeuksellinen tapaus ei oikein ole hyvä vertailukohta tappeluiden puolesta tai vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös