Myönteistä Ilveksestä

  • 412 116
  • 1 082

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aivan liian vähän Ilveksen pelaajia. Tämä turnaus, jossa ei tarvitse matkustaa ja jonka aikana SM-liiga on tauolla, on se, johon pelaajien soisi menevät. Siis jos on pakko valita, niin ennemmin tähän kuin muihin turnauksiin, joihin liittyy matkustamista ulkomaille ja joiden aikana pelataan liigapelejä. Toki sekin sopisi, että Ilveksen pelaajia ei rasitettaisia näillä EHT-touhuilla lainkaan.

Tähän turnaukseen olisi nimenomaan toivonut maksimimäärän pelaajia omasta joukkueesta. Seuraaviin toivon minimiä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Esko Seppäsestä voi olla hahmona montaa mieltä, mutta eno-Esko totesi tämän päivän Urheilucastissa Ilveksen olevan omien lähteidensä mukaan pelaajamarkkinoilla kysytyin seura tällä hetkellä. Eli siis niin, että pelaajat haluavat tulla Ilvekseen. Siis meitin Ilvekseen. Jotenkin itsellä on edelleen sellainen pieni alemmuuskompleksi ja ehkä näiden muutaman kärjen tuntumassa vietettyjen kausien jälkeen myös jonkinlainen huijarisyndrooma, että on ainakin vielä hiton vaikea uskoa tällaisia juttuja, mutta helkkarin hyvä fiilishän tästä kaikesta tulee.
Kyllä sitä itsekin tulee edelleen seurattua jotenkin epäuskoisena tätä kaikkea. Mutta kyllähän meidän rekordi NHL:ään menevien kohdalla on pirun kova, halliolosuhteet parhaat mahdolliset ja valmentajat on hyviä. Uskoisin myös, että palkka on vertailukelpoinen. Kyllä noilla pystyy hyvän paketin tarjoamaan pelaajille. Ja kaiken tämän lisäksi meininki lienee jokseenkin raikas kun Ilves on vasta muutaman vuoden sisään noussut tähän asemaan.

Nautitaan tästä ja uskotaan että sama jatkuu myös tulevaisuudessa!
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Adam Clendeningin liityttyä joukkueeseen on Ilveksen saldo 9 voittoa 10 ottelusta. 8-1-0-1.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Pakkohan tota Clendeningiä on fanittaa. Vanhan liiton luotto omaan one timeriin eli pystyy tekemään maaleja ilman täydellistä maskia, pelirohkeutta löytyy, syötöt on pirun kovia ja äijämäinen olemus kruunaa koko paketin. Vaikka Niku onkin liigan paras puolustaja, niin ei se missään yhtä seksikäs pelaaja ole kun Clendening. Clendening on myös napsun verran kovempi versio Teemu Erosesta johon täällä myös erittäin kova man crush. Hemmetin kova haku teiltä!
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Suomen ketjussa mainittiin että Eemeli on taas kivunnut pistepörssin kärkisijoille. Mutta Suomen lisäksi on kohtuu kiitettävä määrä ilvesläisiä mukana. TOP20:ssä on kuusi ilveksen pelaajaa. Ja jos Clendening olisi pelannut kauden alusta lähtien niin siinä olisi seitsemäs. Meillä on kova kärki ja mielenkiintoista on nähdä että pystyykö tämä porukka pitämään vauhtia yllä loppuun asti.

Etenkin Mäntykiven sijoitus on positiivista, mies on kuitenkin perinteisesti ollut kohtuu ailahteleva mutta nyt on lähtenyt alusta asti kausi hyvin käyntiin!
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ristiriitaisen viikonlopun jälkeen otetaan esille ne monet myönteiset asiat tämän hetken Tampereen Ilveksestä

1. Kausi on puolivälissä, pelattu 30 peliä ja kasassa on 62 pinnaa. Ilveksellä ei ole koskaan ollut näin hyvää recordia 30 ottelun jälkeen.

2. Viimeiseen 23 otteluun on jääty kolmesti pisteittä, kertoo siitä että kyky maksimoida tulos on todella kova tällä hetkellä, oli peliesitys mitä tahansa

3. Ilveksen ylivoima on 28% mikä on Liigan toiseksi paras, ja toisaalta aika pitkällä otannalla viime peleissä Liigan parasta, esimerkiksi viimeiseen kymmeneen otteluun 37,5%. Ylivoima ei ole yhden kuvion varassa vaan tekijöitä ja ratkaisijoita riittää, kun vaan niitä hyödynnetään toisin kuin perjantaina.

4. Puolustuksessa on sellainen kiekollinen rykmentti ettei ole ennen nähty. Clendening on rykinyt 15 peliä yli pinna per peli tahdilla ja noussut puolustajien pistepörssin top10. Pellillä on viimeiseen 10 peliin 4+5 ja vielä täysin hyödyntämättä on koko viime kauden pakkien pistepörssin voittaja Les Lancaster.

5. Hyökkäyksen kärki on ihan älyttömän terävä. Liigan 21 tehokkaimmasta hyökkääjästä peräti kuusi on Ilveksen pelaajia ja lisäksi Stransky on matkalla tuohon sakkiin. Ilveksen ottelut eivät jää kiinni Suomen EHT-poissaolosta tai Nymanin U20-komennuksesta.

6. Ilves on saavuttanut vieraissa 16 peliin 40 pinnaa, ihan käsittämätön saldo. Kerran jääty pisteittä Turussa. Nyt on meneillään 12 ottelun vierasputki ja ollaan matkalla kohti omaa 2019-20 tehtyä ennätystä.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikka tuo Tapparan strategia jakaa tuhansia ilmaisia lippuja koululaisille on sinänsä hyvä veto niin eilen tuossa juuri todettiin porukassa, että toisaalta kyllä hyvä, ettei Ilves ole lähtenyt mukaan massiivisiin ilmaislippujakeluihin. Niillä voi saada jokusen uuden kannattajan ja luvut näyttään hyviltä mutta Ilveksen kokoisen seuran kannalta tärkeämpää on pitää brändiarvoa korkealla. Alennukset esim perheille on hyvä ja nykyisessä taloustilanteessa joudutaan varmaan lipunhintoja tsekkaamaan (tai siis alennuskampanjoita harrastamaan). Nyt olisi tärkeää saada peli rullaamaan, että loppukaudellakin kävisi hyvin yleisöä.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Vihdoin myös lyhyitä väläyksiä kriisiä edeltävästä Ilveksestä. Matka kriisistä ulos on huonon tuloksen takana alkanut, mutta koska se alkaa siirtyä taululle ja montako sarjasijoitusta sitä ennen ehditään menettää.

Jos hyvin käy - ja tätä itse odotan- Hifk on käännepeli. Kova peli, paljon yleisöä, ollaan näistä lähtökohdista altavastaaja, heikko kotisaldo. Eipä ole suuria paineita joukkueelle ennakko-odotuksista. Kuitenkin loistava mahdollisuus todistaa, että se taso on siellä vielä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Varsin hyvä mieli tulee kun katselee noita videoita Vaasan pelin jälkeen, joissa joukkue tuli jäälle takaisin. Siellä pomppii Clendeningit, masinit ja Kodytekit mukana ja laulaa yhdessä fanien kanssa. Uutena kaverina O'Leary todennäköisesti ymmärtää että nyt pelataan koholle, jos meininki on tällaista! Ei puhuta mistään palkka-armeijasta vaan ihan oikeasta joukkueesta.

Vaasan tapahtuna oli komea lähtölaukaus keväälle!
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kaksi Ilvestä varattiin taas NHL:ään. Ondrej Kos Bluesiin #81 ja Sebastian Soini Wildiin #140. Toivottavasti saadaan poikia kehitettyä NHL-tasolle asti ja voidaan pari kautta nauttia heidän otteistaan myös Liigassa. Itse tykkäsin Soinin pelistä jo viime kaudella Liigassa, vaikka Mestiksessä taisi olla vaikeampaa isoilla minuuteilla.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaksi Ilvestä varattiin taas NHL:ään. Ondrej Kos Bluesiin #81 ja Sebastian Soini Wildiin #140. Toivottavasti saadaan poikia kehitettyä NHL-tasolle asti ja voidaan pari kautta nauttia heidän otteistaan myös Liigassa. Itse tykkäsin Soinin pelistä jo viime kaudella Liigassa, vaikka Mestiksessä taisi olla vaikeampaa isoilla minuuteilla.

Joo. Hieno juttu. Valmennuksen pitäisi löytää jonkinlainen keskitie, missä annetaan peliaikaa kärsivällisesti ja isosti lupaavimmille junioreille, vaikka virheitä tulisi.

Viime vuonna Bau, Nyman ja Malek saivat hyvin peliaikaa ja Soini jonkin verran. Osa kannattajista antoi koko ajan kuraa Baulle ja Malekille, vaikka heidän esityksensä kohentuivat valtavasti.

Baun +/- oli heikko, mutta kentällä hänen ottensa näyttivät ihan kohtuullisilta. Jonkin verran ylipelaamista, kun yritti paikata heikompien ketjukavereittensa ruutua. Luulen, että esitykset ovat ensi kaudella aivan toista luokkaa, jos laidoilla olevat osaavat luistella, kamppailla ja jos heillä on edes kohtalainen pelisilmä ja syöttötaito.

Malek oli viime kaudella parempi maalivahti kuin Gustafsson ja jo edelliskauden keväällä parempi kuin Langhamer (torjuntaprosentti ja päästettyjen maalien keskiarvo), mutta jostain vaan löytyi se fanien joukko, joka varsinkin syksyllä syyti paskaa Jakubin niskaan. Valmennusjohtokin töppäsi vaihtamalla viimeiseen playoff-peliin Gustafssonin maaliin. Nyt jälkiviisaina voidaan nähdä, että Jakub antoi jokaisessa pelaamassaan playoff-pelissään joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

Eli jos mietitään pelaajia Soini ja Kos, niin kannattajienkin pitäisi myös huonompien pelien kohdalle sattuessa ymmärtää, että nuoret pelaajat kehittyvät vielä. Ja he eivät hyvin todennäköisestikään kehity viltissä istumalla. Jos nuorten peluuttaminen hyväksytään, ei voida hankkia joukkuetta täyteen kokeneita jyriä, vaan sitä kuuluisaa nuorta potentiaaliakin täytyy joukkueeseen jonkin verran mahtua.

Kun katsoo Ilveksen nykyistä rosteria, on siellä vähän nuorten pelaajien lunastettavissa olevaa potentiaalia. Sen sijaan viime vuonna eri syistä alisuorittaneiden kokeneiden pelaajien osastoa on runsaasti. Mutta tilanne ei ole tosiaankaan sellainen kuin monella muulla joukkueella III- ja IV-ketjujen osalta, jossa nostetaan kokoonpanoon uusina pelaajina lähes tulkoon pelkkää potentiaalia, jos aina sitäkään.

Ondrej Kosille vaan näyttöpaikkaa Joonas Nättisen rinnalle. Myös muun muassa Emil Laurellin, Jakub Frolon ja Iivari Heikkisen peluuttamista kannattaa miettiä, jos esitykset U20-joukkueessa sujuvat mallikkaasti.

Ajat olivat toiset ja maailma on paljon muuttunut, mutta jolleivat Helminen, Mäkelä, Siren ja Henriksson olisi saaneet aika nuorina vastuuta, niin läpimurto olisi voinut olla hitaampi, tai se olisi tapahtunut jossain muussa joukkueessa. Muun muassa Pekka Järvelän Ilves muutamaa vuotta aiemmin hukkasi, kun joukkueen johto ei uskonut häneen tarpeeksi vaan sysäsi Ilves-KooVee fuusiossa 1-divisioonaan.

Näin noina vuosina Järvelän pelaamista niin Forssassa kuin KooVeessa, eikä yhtä ylivoimaista yksilöä divarissa ollut nähty sitten Håkan Hjerppen.

Edit: Järvelän (s.1962) divaripisteet puuttuvat jostain syystä netin tilastoista. Jääkiekkokirjan mukaan: KooVee 1981-82, 36 ottelua, 20+45=65, 49 jäähyminuuttia. Toki HPK:n nousua varten (ei onnistunut) hankkima tuolloin entinen maajoukkuepelaaja Jouni Rinne teki samalla kaudella 35 otteluun 51+43=94.
Forssan kaudella Järvelä näköjään runkosarjassa Forssan paras pistemies 19+29=48 (jatkoajasta googletettu). Ja sitten seuraavalla kaudella Jokereissa Ronolle 33 ottelua ja 18+26=44, Tämä sitten löytyy jo:

 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ondrejhin varmaankin viitataan.

Kärsivällisyyttä pitää olla ja hyväksyä, että nuorille annetaan ainakin syksyllä mahdollisuuksia, eikä täytetä jokaista rotaatiopaikkaa konkareilla. Siirtorajaan mennessä ehditään reagoimaan, jos on tarvetta.

Bausta todettakoon, että hänen kohdallaan keskimääräinen peliaika oli joukkueen vakiokokoonpanon hyökkääjistä pienin (11.19), mutta hän pelasi kuitenkin hyökkääjistä neljänneksi eniten ja senttereistä eniten alivoimaa (71.15). Aloitusprosenttikin oli kokemattomalle sentterille kohtuullinen 46,3%. Ihan varmasti tämä kaikki on ollut rahaa pankkiin, vaikka olisikin toivonut tälle enemmän pelejä Mestiksen puolella isommassa roolissa liigapelien ohessa.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kausi voidaan ilman huolta aloittaa esim.

Suomi - Mäntykivi - Lööke
Stransky - Najman - Nättinen
Ratinen - Borg - Meskanen
Könönen - Bau - Björkqvist

Baulle vain rinnalle konkarit, joilla on kykyä puolustaa ja joilta voi kiekon saada joskus takaisinkin.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Baulla alkaa olla ne vuodet, että jotain pitäisi saada jo aikaiseksi. Isokokoiset pelaajat tarvitsevat yleensä vähän enemmän aikaa kehittymiseen, mutta kovin montaa 2+0, -19 kautta ei pysty enää katselemaan.

Aikalailla tuleva kausi on se. Mikäli taas tekee joku 2-5 pistettä, niin ei muutakun uutta prospektia tilalle.
 

Kyle

Jäsen
Könönen 0+1
Mäntykivi 3+3
Meskanen 3+0
Nättinen 0+3
Ratinen -
Suomi -

Siinä suomalaisista hyökkääjistämme vertailukohtia Bau:lle saman ikäisenä tehdyistä pisteistä, kuin mitä Samu oli viime kaudella. En muista kenestäkään alle 20-vuotiaasta pelaajasta puhuttavan yhtä vähättelevään sävyyn kuin Bausta ns menetettynä lupauksena tai, että tulosta pitäisi tulla heti ja nyt.

Bau:han on fyysisiltä mitoiltaan aika poikkeuksellinen pelaaja ja itse olen 100% varma, että tämä kortti pitää katsoa loppuun asti.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Bau:han on fyysisiltä mitoiltaan aika poikkeuksellinen pelaaja ja itse olen 100% varma, että tämä kortti pitää katsoa loppuun asti.

Samaa mieltä. U20-kisoissa ja muissa nuorten maajoukkuepeleissä nähtiin, että omassa ikäluokassaan hän pystyy suorittamaan myös pelinrakentelussa ihan kelvollisesti.

Lisätään aiempaan listaan myös eräs Arttu Ruotsalainen:
Ässät 1+0
U20 WJC 0+0
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Aikalailla tuleva kausi on se. Mikäli taas tekee joku 2-5 pistettä, niin ei muutakun uutta prospektia tilalle.

Tuossa olikin hyviä esimerkkejä jo muiden pisteistä Baun ikäisenä. Oikeasti pitää ymmärtää ikä ja koko. NHL:n puolelta voisi nostaa kaksi vähän isompaa kaveria joista odotettiin heti ja paljon.

Nino Niederreiter sai ensimmäisen kierroksen varauksen ja heti vaan NHL:ään. Ensimmäinen kausi, 9 ottelua ja tehot 1+1 ja palautus junnuihin. Toinen kausi, 55 ottelua NHL:ssä 1+0 tehoin ja osa alkoi huutamaan jo bustia. Seuraava kausi meni kokonaan farmissa. Draft +4 olikin sitten se kausi, kun El Nino oli valmis NHL:ään ja sen jälkeen on tuota 15-25 maalia paukutellut vuosittain. Hänellä tuo kypsyminen 188 cm / 99 kg kokoisena pelaajana vei kolme vuotta, vaikka heti odotettiin tuloksia.

Tage Thompson on toinen hyvä esimerkki. Taas isokokoinen (197 cm / 100 kg) ykköskierroksen varaus, jolla kesti vuosia saada kroppa toimimaan. Draft+1 meni yliopistossa ja AHL:ssä, seuraava kausi jo tarjosi NHL:ssä 3+6 tehot, mutta seura ei enää uskonut vaan kauppasi eteenpäin. Draft +3 kausi ei ollut sen parempi vaan tehot jäivät 7+5 saldoon. Draft+4 meni loukkaantumiseen ja farmissa. Draft +5 oli myös rikkonainen ja tehot puolikkaalla kaudella 8+6. Mutta sitten, 24 vuotiaana, räväytti Tage 38 maalia tiskiin ja loppu on historiaa hänen osaltaan.

Siinä nyt pari esimerkkiä pelaajista joiden osalta ei kannattanut vetää johtopäätöksiä 20 vuoden iässä tai edes vuosi-pari sen jälkeen. Toki itse toivon, että Bau ottaisi nopeasti noita askeleita eteenpäin, mutta kyllä itse antaisin hänelle nyt rauhassa aikaa. Ei pidä antaa peliaikaa ilmaiseksi, mutta pitää antaa mahdollisuus epäonnistua ja oppia virheistä.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En muista kenestäkään alle 20-vuotiaasta pelaajasta puhuttavan yhtä vähättelevään sävyyn kuin Bausta ns menetettynä lupauksena tai, että tulosta pitäisi tulla heti ja nyt.
Ehkä tämä joidenkin fanien asenne johtuu pitkälti siitä, että mitä enemmän Ilveksellä on ollut budjetissa varaa, niin sitä enemmän osa kannattajista haluaa vain ns. "valmiita pelaajia". Se asenne on mennyt älyttömyyksiin muutaman kirjoittajan toimesta Ilves-foorumin puolella.
Ja kyllähän Bau olisi pisteitä tehnyt jo viime kaudellakin, jos olisi heitetty Suomen ja Ikosen väliin. En tiedä mihin Tapparan Keskinen olisi kyennyt esimerkiksi Gregoiren ja Alvarezin rinnalla.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
.En tiedä mihin Tapparan Keskinen olisi kyennyt esimerkiksi Gregoiren ja Alvarezin rinnalla.
Olisi todennäköisesti kerännyt valtavan syöttömäärän näiden samettikäsien kymmenistä maaleista. ;)

(Toki Keskinen oli Bauta edellä pelin useimmilla osa-alueilla)

Edit. kirjoitusvirhe
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kausi voidaan ilman huolta aloittaa esim.

Suomi - Mäntykivi - Lööke
Stransky - Najman - Nättinen
Ratinen - Borg - Meskanen
Könönen - Bau - Björkqvist

Nyt, kun oikein miettii, niin ei haittaisi kokeilla kauden alussa vaikkapa:
Suomi - Mäntykivi - Lööke
Stransky - Najman - Meskanen
Könönen - Bau - Nättinen
Ratinen - Borg - Björkqvist
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös