MV-lehti

  • 254 444
  • 1 455
Mv-lehdessä oli huikea viihdepläjäys, eli pitkä sepustus siitä, miten ISIS saattaisi iskeä Suomessa.

Analyysi oli sellainen, että 300 jihadistia aiheuttaisi Suomessa pelkästään ensimmäisen vuorokauden aikana 100 000 ihmishengen menetyksen! Armeija ja poliisi olisivat kuulemma voimattomia luotiliivein varustautuneiden jihadistien edessä!

Linkkiä en laita, mutta kannattaa käydä lukemassa, syväluotavaa pohdintaa mm. siitä, miten ISIS ottaa varuskunnat haltuunsa päivässä!

Mv-lehti on kyllä sementoinut allekirjoittaneelle paikkansa niiden julkaisujen joukossa, jotka pitää parin päivän välein selata huolella läpi. Samaan kategoriaan kuuluvat dosentti Bäckmanin kirjoitukset.
Lukematta juttua, koska tuolle en klikkausta suo, niin taitaa olla juttu kopioitu eräästä mielenterveysongelmista kärsivän ukkelin blogista. En laita siihenkään linkkiä tai siitä sano, koska eipä sen blogin sisältö lukemista kaipaa.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Kyseiseen skenaarioon tuli törmättyä aika kauan aikaa sitten. Hirveää paskaa se oli, sillä siinä oli lukuisia typeriä virheitä ihan lähtien siitä miksi ISIS täällä iskisi ja miten hitossa ISIS edes tietäisi miten Suomen armeijan viestintävälineet toimisivat tai miten osaisivat puhua uskottavasti suomea.

Kirjoittajahan on jonkinmoisen nettilegendan maineessa persoonansa takia. Hänen kunniakseen on tehty jopa oma nettigeneraattori imitoimaan keskustelutyyliä ja bannit on varmaan aikalailla jokaiselta foorumilta, kun käytöstavat on vähän hakusessa. Liittynee varmaan aspergerin syndroomaansa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Todistetusti Venäjän virallista propagandaa ajava mv-lehti on listannut todisteet venäjävastaisesta propagandasta ja Venäjän tarkoituksellisesta mustamaalaamisesta valtamedioissa? Hieno homma. Saammeko seuraavaksi magneettimedian todisteet siitä että holokausti on (juutalaisomisteisen) valtamedian propagandaa?
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun mielestä ihan hyvä, jos Venäjästäkin väärin uutisoitua materiaalia pyritään korjaamaan. Venäjä-uutisoinnin saralla monet mediat saavat ns. rellestää aivan rauhassa, koska kielitaito on mitä on, ja täten esimerkiksi uutisten todenperäisyyttä on vaikeaa tarkistaa, tai siihen ei haluta panostaa.

Ei faktantarkastuksessa ole mitään ns. putinistista.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä on moneen otteeseen tivattu todisteita valtamedian valheellisista uutisista.
Virheellisellä ja valheellisella on aika merkittävä ero. Lainaus linkkaamastasi blogista:

"Onnistuimme siinä mielestämme hyvin. Olimme myös yhteydessä joihinkin toimittajiin ja he jotka meille vastasivat, suhtautuivat uutisankkojen korjauksiin (yhtä poikkeusta lukuun ottamatta) pääosin myönteisesti. Osa jätti vastaamatta palautteeseen ja osa tyytyi poistamaan ankkansa ilman sen kummempia oikaisuja tai korjauksia."

Se, että on laiska ja kopioi hassun venäjäuutisen netistä tarkistamatta taustoja on tietysti typerää ja niin päin pois, mutta siitä on vielä matkaa tietoiseen valehteluun. Ei pitäisi tulla yllätyksenä, että meillä on myös ihan vaan paskoja, ammattitaidottomia toimittajia.
 

Tuamas

Jäsen
Toinen vaihtoehto on, että näiden esimerkkien valossa voidaan yhtenä onnellisena ja isona perheenä myöntää, ettei suomalaisen valtamedian uutisointi aina olekaan totuuden mukaista. Varmasti tuntuu pahalta sellaisen asian myöntäminen.

Suurin osa uutisista oli hupiuutisina julkaistuja hönöilyjä, se että tuollaiset ovat menneet läpi kertoo enemmän nykytoimittajien laiskuudesta kuin mistään "demonisointikampanjasta".

Valitettavasti iltapäivälehtien "toimittajat" keskittyvät lähinnä kääntämään eri nettilähteistä hakemiaan "uutisia", tällöin faktojen tarkastus saattaa jäädä "hieman" puolitiehen.

Laskin muuten tuosta nyt kymmenen "uutista", joista yksi oli kahteen kertaan ja joista siis yhdeksän oli korjattu tai poistettu. Melkoinen salaliitto.
 

Tuamas

Jäsen
Pyydettiin esimerkkejä ja laitoin niitä. En minäkään niin skeptinen ole, että olettaisin vastaavia löytyvän kymmeniä tai satoja ihan tuosta noin vain. Olisi kylläkin erittäin mielenkiintoista, jos jokin taho tutkisi uutisvirtaa jatkuvasti vastaavalla tavalla. Ja nimen omaan kaikkea uutisointia eikä pelkästään jotain Venäjään liittyvää. Oletan, että Eurooppaa vaivaavan mamu-kriisin uutisoinnissa on reilusti vastaavaa paskaa siellä seassa. Ja erityisesti ne kokonaan kirjoittamatta jätetyt jutut.

No, jos käydään läpi ns. höpöuutisointia, kuten tuossa oli pääasiassa tehty, niin vähintään kymmeniä juttuja löytyisi helposti ~viikon seuraamisella.

Tämä johtuu nykytoimittajien ammattitaidottomuudesta ja laiskuudesta, kun uutisointi tuolla puolella perustuu käytännössä kokonaan englanninkielisten viihdesivustojen "uutisten" referointiin.

Toki osansa on silläkin, kun juttuja suolletaan eetteriin kymmeniä päivittäin, ei yksittäisten höpöuutisten faktatsekkaukseen käytetä aikaa juurikaan, kunhan lyödään alkuperäisteksti google-translateen, oiotaan teksti suunnilleen oikeakieliseksi ja yritetään muistaa laittaa lähde jutun loppuun.

Edit.
Sinänsä silti melkoinen höpöstatementti tämän avauksen jälkeen:

Täällä on moneen otteeseen tivattu todisteita valtamedian valheellisista uutisista. Nyt jo rauhoittumaan päin ollut Venäjän ja Putinin demonisointikampanja tuotti reilulla kädellä todisteita suomalaisten medioiden propagandasta, valehtelusta, vääristelystä ja lähdekritiikittömyydestä. Ilmeisesti moni näistäkin uutisista elää lampaiden päässä edelleenkin omaa elämäänsä:

365 faktaa | Faktantarkastusta lähdekritiikin lähteillä – Venäjä-uutismokien herkkupalat.

Otetaan muuten sivulla uutisoidut virheelliset uutiset otsikkotasolla tähän ja mietitään yhdessä, menevätkö nämä sanontojen "Venäjän ja Putinin demonisointikampanja", "medioiden propagandasta, vääristelystä ja lähdekritiikittömyydestä" sekä jutuista jotka "elää lampaiden päässä edelleenkin omaa elämäänsä" kanssa yhteen:

1. ”Venäjä uhkaa kieltää Katto-Kassisen ja Aku Ankan”, julkaistu 2.5.2014
2. ”Venäjä kielsi Suomen lipun” (lähteenä muuten niinkin maineikas julkaisu, kuin "Karjalan kuvalehti"), julkaisupäivä on 15.10.2009
3. ”Stalingrad palaa Venäjälle”, julkaistu 7.6.2014
4. ”Kaikille venäläisnaisille jaettava Putinin spermaa”, julkaistu 8.11.2014
5. ”He ovat Venäjän Miss Hitler -kauneuskilpailun osallistujat”, julkaistu 21.10.2014
6. ”Venäjällä kielletään pitsiset alusvaatteet”, julkaistu 18.2.2014 sekä 26.8.2015
7. "Iltapäivälehtien mystinen ”Lukijan kuva”, julkaistu 19.8.2014. Tämä on itseasiassa ainoa uutinen, jonka esiin nostaminen saattaa jopa olla ihan perusteltua
8. ”Orenburgin 16. maahanlaskuprikaati” Ukrainassa", julkaistu 4.8.2015
9. "Outo väite kondomien tuontikiellosta Venäjälle levisi suomalaismediassa", julkaistu 6.8.2015
10. ”Tavallinen venäläinen tienaa nyt vähemmän kuin 16 vuoteen”, julkaistu 25.5.2015

Että sinänsä, ihan hyvää työtä trollitehtaalta, mutta melkoista paskaa kun tarkemmin tutustuu.

Ps. Muistithan hakea bonarit tämän tärkeän tiedonjyväsen levittämisestä?
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt jo rauhoittumaan päin ollut Venäjän ja Putinin demonisointikampanja tuotti reilulla kädellä todisteita suomalaisten medioiden propagandasta, valehtelusta, vääristelystä ja lähdekritiikittömyydestä. Ilmeisesti moni näistäkin uutisista elää lampaiden päässä edelleenkin omaa elämäänsä:

365 faktaa | Faktantarkastusta lähdekritiikin lähteillä – Venäjä-uutismokien herkkupalat.

Linkki blogiin, jossa koeluontoisesti tarkasteltiin suomalaisen valtamedian uutisten faktoja ja todenperäisyyttä..

En saa linkkiä auki, joten siinä varmaan käsitellään tärkeimmistä Venäjä-uutisista ainakin nämä:

1. Venäjän hyökkäystä Krimille
2. Venäjän aseapua ja sotilaallista operointia Itä-Ukrainassa sis. siviililentokoneen alasampumisen
3. Venäjän suorittamaa Armenian ja Gruusian kiristämistä
4. Venäjän ihmisoikeustilannetta
5. Venäjän harvainvaltaa jossa merkittävä omaisuus päätyy Putinin ja hänen kavereiden käsiin
5. Venäjän järjestelmällistä dopingia
6. Venäjän tukea Syyrian moninkertaisella sotarikollispresidentille ja sen vuosia jatkuneen tuen tuloksena ISIS:n nousua vaikuttavaksi tekijäksi
7. Venäjän operoimaa Suomen vastaista kampanjaa jossa venäläisäideiltä viedään lapset ja kielletään oikeus venäläisyyteensä.

Vastaavia asioita löytyy paljon lisää ja jotta voidaan käsitellä Venäjään liittyvää uutisointia neutraalisti, pitää ensi määritellä minkä tason uutisointia ja kirjoituksia arvioidaan. Jos kyse on kansainvälisesti merkittävistä asioista, tuosta voi lähteä liikkelle ja verrata sitten mitä Venäjällä ao. tapahtumista virallisesti uutisoidaan, mitä Suomessa ja mikä on totuus niin objektiivisesti kuin se voidaan selvittää.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onko tuo mv-lehden Koivulaaksoa koskeva uutisointi faktaa, eli ovatko nuo kuvakaappaukset oikeasti jotain Koivulaakson kirjoittamia juttuja?

Muistan nähneeni Koivulaakson aikanaan esiintymässä YLEn asiaohjelmassa, jossa kertoi ettei hänellä ole ollut mitään tekemistä väkivaltaisuuksien kanssa, eikä tiedä niistä mitään. Mikäli mv:n matsku on aitoa, niin kait Koivulaakson voi sanoa valehdelleen telkkarissa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mv-lehdestä on tullut ainoita paikkoja tätä nykyä kunnon hupilukemiselle, syy on tietysti siinä, että Bäckmanin aktiivisuus on nähtävästi laskenut...
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mv-lehdestä on tullut ainoita paikkoja tätä nykyä kunnon hupilukemiselle, syy on tietysti siinä, että Bäckmanin aktiivisuus on nähtävästi laskenut...

Putkosen Janukselta tulee kohta vastaus kysymykseen, että kärsivätkö donbassin puolesta taistelevat taisteluiden jälkeen post-traumaattisesta stressistä. Alustus oli jotenkin sitä luokkaa, että huhua liikkuu, ettei näin olisi, koska stressiä ei pääse syntymään jos taistelee aidosti hyvän asian puolesta.

Mielenkiinnolla odottelemme analyysia aiheesta. Tosin näiden veijareiden jutut olivat paljon mielenkiintoisempia, kun ne liittyivät edes jotenkin Suomeen. Tuo Ukraina alkaa olla jo melko tylsä, tai oikeastaan jo puhkikulunut disinformaation aihe.

MV-lehteä en ole jaksanut lukea hupimielessä, koska eipä taida sen kirjoittajakaan olla kauhean tosissaan. Haluaa lähinnä provosoida siinä hyvin onnistuen. Bäcke ja kumppanit ovat paljon mielenkiintoisempia, kun puhuvat paskaa niin vakavalla naamalla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mv-lehdestä on tullut ainoita paikkoja tätä nykyä kunnon hupilukemiselle, syy on tietysti siinä, että Bäckmanin aktiivisuus on nähtävästi laskenut...
Ei kai fasistit ole saaneet vapauden ja demokratian esitaistelijaa hiljennettyä?!

Vakavammin puhuen, onko JB pitänyt mekkalaa itsestään (ja agendastaan) lainkaan, vai ainoastaan vähentänyt julkimesoamista? Ettei Kremlissä olisi päätetty että dosentista alkaa olla enemmän hyötyä poliittisen murhan uhrina ja vapaan maailman marttyyrinä...
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Eipä tässä voi oikein tehdä mitään, muuta kuin jättää tämän tähän.

Niin siis onhan tuo "lehti" täynnä malkoista skeidaa, mutta yhden asian olen siellä kuitenkin huomannut. Lähteisiin on lähes jokaisessa tapauksessa linkki, jolloin sen lähteen ja lähteen luotettavuuden tutkiminen jää lukijan vastuulle.

Tässä artikkelissa homma on hoidettu coolisti sanoin "MV:n toiminta perustuu tiukimpaan mahdolliseen lähdesuojaan, ja emme koskaan missään yhteydessä paljasta lähteitämme minnekkään."

Aika_moista.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Hjuvaa viihdettä se lehti on. Sillon kun Parviaisen ankara totuus koki päivänvalon, niin muistan kuinka luin sitä ja pysähdyin kovimpien väitteiden kohdalla miettimään hetkeksi, että voiko se olla totta, jonka jälkeen tuumasin, että ihan sama. Mutta silti viihdyin sitä lukiessani. Voin hyvin kuvitella, kuinka tähän pläjäykseen uskovat pysähtyvät lukiessan skuuppeja ja saavat tukea näistä uutisista omalle agendalle ja pysähtyvät kelaamaan asioita, joihin hyvä lähdekritiikki tulee the mv-lehdestä.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Eipä tässä voi oikein tehdä mitään, muuta kuin jättää tämän tähän.



Tässä artikkelissa homma on hoidettu coolisti sanoin "MV:n toiminta perustuu tiukimpaan mahdolliseen lähdesuojaan, ja emme koskaan missään yhteydessä paljasta lähteitämme minnekkään."

Aika_moista.
Mitähän tällä nyt tarkoitat? Ensinnäkin, jonkun Imagen haista paska juttu, jostain muusta tahosta, ei tarkoita ettei lähteet olisi selvillä. Tuossakin haista paska jutussa (huom siis ei haista paska sinulle, vaan tuon Imagen juttu MV-lehteä kohtaan, on ns. haista paska juttu, eikä edes ensimmäinen sellainen) on selvästi havaittavissa, että lähde on jonkun naamakirjakirjoitus. Tällöin jokainen voi, tai ainakin pitäisi voida asettaa sen jutun todenperäisyys oikeisiin mittasuhteisiin. MV-lehti on suurimmaksi osaksi, edelleen, täyttä paskaa, mutta joku naamakirja kirjoitus ja nimen blurraaminen ei tee "uutisoinnista" yhtään sen vähempää lähdeviitattua, vaan siinä varsin selvästi annetaan lähdeviite, aka. naamakirja, aka. suhtaudu hyvin suurella varauksella.

Toisin kuin monissa ihan päälehdistöön kuuluvissa jutuissa, joissa voidaan esim. tehdä tiede artikkeli, ilman että alkuperäiseen lähteeseen, on mitään linkkiä tai muuta viitettä, ellei käytä googlea. Se jos pitä jonkun naamakirjaviestiä faktana on sitten taas lukijan päässä.

Edelleen väitän siis samaa mitä väitin aiemmin, toisin kuin mm YLE ja Vihreät muuten edelleen väittää mamu jutuissaan, joista molemmista löytyy edelleen korjaamaton viesti, miten "vastaanottokeskukset EIVÄT aiheuta rikostilastoihin piikkiä", minkä vasta poliisi kumosi, mutta, minkä korjaamiseen ei ilmeisesti valtamedialla, tai yhdellä puolueella ole tarvetta. Minä en usko MV-lehden juttuja alkuunkaan, mutta siis väitän edelleen että hyvin suuressa osassa niiden jutuista on lähdeviittaukset kunnossa, ainakin niin että ilmoitetaan asian olevan jonkun henkilön naamakirjakirjoitus tms. jolloin tyhmänkin pitäisi tajuta, että kyseessä on jonkun henk. koht. mielipide ja totuuden kanssa sillä ei ole välttämättä mitään tekemistä.

Sitten jos MV-Lehti alkaa julkaisemaan joidenkin naamakirjakirjoituksia faktoina, ilman siis sitä lähde kuvaa tms. niin minä voin muuttaa kantaani tästä asiasta, toistaiseksi ei ole tarvinnut, kun on aika selkeesti ilmaistu kyseessä olevan jonkun kirjoitus ja nimi on blurrattuna, jos on.
 
Viimeksi muokattu:

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
MV-lehden paheksumisen ymmärrän, mutta miksi UPP:n linkiittäminen on mielestäsi niin kamalaa?
Samanlainen vajakki se on kuin nuo mv-lehden kirjoittelijatkin. Erona on vain se kumpaan ääripäähän kuuluu...


Olisi vain tyytynyt kirjoittelemaan noista työttömien asioista, kun niistä se selvästi on perillä (miksiköhän?) ja jättänyt nämä maahanmuuttoasiat joillekkin vähän terävimmille kynille.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Samanlainen vajakki se on kuin nuo mv-lehden kirjoittelijatkin. Erona on vain se kumpaan ääripäähän kuuluu...
Eli siis toinen ääripää on vahvistamatonta huttua ja venäjämielistä propagandaa levittävä höpösivusto ja toinen ääripää on epäkohtia oikova bloggaava juristi. Ei ainakaan mene liian vaikeaksi valita kumpi pää vaikuttaa samaistuttavammalta.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Niin, no siis alunperin kaverini jakoi facebookissa Marko Hannulan alkuperäisen fb-postin, missä oli linkki tuohon imagen haista paska juttuun ja ajattelin, että koko keissi olisi sitä kautta helpompi lukea. Ja alkuperäinen mv-lehden artikkeli löytyy tästä.

jonkun Imagen haista paska juttu, jostain muusta tahosta, ei tarkoita ettei lähteet olisi selvillä.

Nyt tosin, kun mainitsit tuon, en pienen stalkkailun jälkeen löytänyt Marko Hannulan facebook-sivuilta alkuperäistä postausta, eli aivan hyvin tämä saattoi olla siltä puolelta faktoihin perustumaton kuitti mv-lehdelle. Point taken.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Eli siis toinen ääripää on vahvistamatonta huttua ja venäjämielistä propagandaa levittävä höpösivusto ja toinen ääripää on epäkohtia oikova bloggaava juristi. Ei ainakaan mene liian vaikeaksi valita kumpi pää vaikuttaa samaistuttavammalta.
Itse en ajatellut samaistua kumpaankaan. Itse saat toki samaistua tuohon tyhjäntoimittajaan niin kovaa kuin haluat.

Sen verran antaisin armon käydä oikeudesta, että "mille naurat juuri nyt" ketjuun, voisi noita perähikiän kunnallispoliitikon teksejä kyllä linkitellä. Mv-lehti ei oikein sovi sinnekkään.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihmettelen mv-lehden lukemista minään muuns kuin huumoriaviisina (joskin pidemmän päälle tuollainen käy huumorinakin raskaaksi). Kyseessä kuitenkin sivusto jonka ainoa tehtävä on parantaa Venäjän valtionjohdon imagoa suomalaisten mielissä. Melko surullista että sivustostakin voidaan huomata että silovikkien ainoa hyväksi katsottava puoli on, että ne on kuitenkin parempia kuin raiskaavat elintasopakolaiset. Tai siis tämä nyt tuntuisi lehdykän sanoma olevan, itse suhtaudun tuohonkin väitteeseen suht skeptisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös