Muutoksilla mestaruuteen? - Kärppien kevät 2010

  • 107 771
  • 277
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Muutoksilla pleijareihin? - Kärppien kevät 2010

Kuten otsikkokin kertoo, jotain pitää tehdä jos meinataan keväällä pytystä taistella tai edes mitaleilla olla.

Omat teesini:

1. Alatalo pois. Jos ensi kaudella valmentaja on akselilla Aravirta - Haapakoski, niin, joko Ara sisään tai sitten Haapa-Mikko rohkeasti ykköseksi. Ei tämä enää huonommin voi mennä. Haapa-Mikon kontolla on kyllä joukkueen puolustuspeli, joka on suoraan sanottuna aivan surkeaa. Eli Arako sittenkin?

2. Saarenheimo - Koskenkorva. Koska huonommin ei voi liigassa enää pelata, ja hinta on katosta läpi niin Peksi Hokkiin opettelemaan miten jääkiekkoa pelataan. Kossu on kolmosen tai nelosen roolipelaaja. Puoli kautta on mennyt, aika on loppu ja päätelmät on tehty.

3. Sisään "Bros" ja tasokas laituri kakkoseen, pakistoon yksi Äijä. Kallista, on. Pakko paikata Hillin mokat.

4. Halutaanko oikeasti taistella mestaruudesta tai mitaleista? Jos ei, niin turhakkeet ulos ja junnuille peliaikaa. Asia on myönnettävä rehellisesti tai sitten tehdään todellisia tekoja, jotka mahdollistavat mestaruudesta pelaamisen.

Joka tapauksessa Alatalon aika Kärpissä on loputtava, oli kyse tästä kaudesta tai ensi kaudesta, niin suunnan on muututtava. On palattava aikaan, missä pelaaja tietää pelisysteemin ja osaa toteuttaa sitä.
 
Viimeksi muokattu:

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Pieniä ajatuksia ja muutoksia

Kyllähän siinä olisi ideaa laittaa Matti telakalle ja antaa nyt(jo) tulevalle valmentajalle mahdollisuus aloittaa työt Kärpissä. Tuskin ainakaan ensikautta ajatellen olisi millään tavalla huono ratkaisu. Varsinkin mikäli kaavailuissa olisi Haapakoski niin rohkeasti vaan hänelle näyttöpaikka etuajassa. Olisihan siinä toki riskinsä ja mikäli tulisikin epäonnistuminen, niin sitten moni miettisi, että miten olisikaan mennyt Alatalon kanssa – valmensihan mies Kärpät kuitenkin viimekaudella finaaliin. No joo - hauskaahan tämä spekulointi ja viisastelu on.

Mitä tulee sitten kokoonpanoihin niin kyllä huolestuttaa nuo Saarenheimon surkeat esitykset. Jokaisessa pelissä sitä toivoo, että mies onnistuisi, mutta nyt alkaa jo usko loppumaan. Kyllä minä näkisin jopa pakkohankintana sentterin, koska Lasi Viuhkolan paluu Helmikuussa ja pelaaminen kauden loppuun on enemmän kuin epävarmaa, valitettavasti. Tämä yksi vahvistus voisi kantaa jo paljon hedelmää, mutta mistä mies sitten löytyisi onkin jo hepreaa.

Eli valmentaja vaihtoon – vai mitenhän se oli ja sentteri(vahvistus) hankintalistalle mahdollisimman ripeästi sekä mahdollista muutakin hienosäätöä pelaajistoon, mikäli ei onnistumisia rupea tulemaan ala Koskenkorva. Tällaista lyhykäisesti näin aamuyön sekavina tunteina.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kyllähän Kärpillä on mahdollisuuksia vielä runkosarjassa jopa toiseen tilaan, mikäli oma peli käynnistyisi, kotietu on ihan omissa käsissä vielä. Mutta kuten sanottua, ilman muutoksia ei mestaruutta tule. Ei missään tapauksessa millään Haapakoski - Alatalo kiekolla, jos sellaista nyt on olemassakaan.

Kun miettii maalivahtipeliä, Tarkki ei ole enään se, kenellä mestaruuksia voitetaan. Petri Koivisto on riskin arvoinen kortti ja se kannattaa nyt tänä keväänä katsoa. Kuitenkin olen sitä mieltä, että Koivistolla voidaan mennä päätyyn asti ja jos ei voida, tiedetäämpä ensi kaudelle se.

Puolustus on nimellisesti jopa liigan paras, mutta pelillisesti varmaan 4 paskimman joukossa.

Aalto
Mikkola
korpikari
Juskevitsh
Grönholm
Ohtamaa
Jokinen
Ylönen

On laukaisuvoimaa, kovuutta, kiekkollista osaamista. Kokemusta, nuoruutta ja ties mitä. Kyllä tuon pakkikaluston pitäisi olla aivan liigan terävintä kärkeä. Katsokaa huviksenne Lukon, IFK:n tai vaikkapa Kalpan vastaavaa. Ei me nimissä hävitä paskaakaan kenellekkään. Mielestäni Kärpillä on siis paras pakkikalusto PAPERILLA, mutta vain paperilla. Ammattitaitoinen valmentaja kyllä saisi nuo yksilöt yhdistettyä joukkueeksi.

Extrana, joka ikinen pelaaja on pelannut vähintään sm-liigan loppuottelussa.Tuossa puolustuksessa taitaa olla enemmän sm-kultamitalleja, kuin IFK:lla ja Lukolla yhteensä?


Hyökkäyksesä etumatka ei ole niin suuri, kuin moni luulee. Viuhkolan palattua rosteriin, meillä on liigan paras ykkösketju ja taas kerran paperilla. Pitäisi olla erittäin kova kakkosketjukin ja todella hyvä kolmosketju, nykypäivän sm-liigaan. Nelosen pitäisi pystyä pelaamaan nolla nollaa, joukkuetta kuin joukkuetta vastaan.

Kuusela - Viuhkola - Rosa
Kaspar - Saarenheimo - Koskenkorva
Viitakoski - Viinanen - Normio
Alikoski - Kiiholma - Donskoi/Keränen/Pekkala etc...

Tuon joukkuee ( P A P E R I L L A ) tulisi todellakin pelata sm-liigan runkosrajan voitosta. Ei kamppailla Ilveksien ja Pelicansien kanssa pudotuspeleihin pääsystä. Sarja sijoitusta vakavampana asiana näen edelleen joukkueen erittäin epävarman ja sekavan sekä riskialttiin tavan pelata. Mitään tiettyä selkärankaan iskostettua pelitapaahan heillä ei ole. On vai Rosa - Kaspar kaksikko, sekä paljon muita pelaajia jotka pelailevat ja voittelevat tarpeeksi pelejä pudotuspelejä ajatellen.

Ongelmia pelaamisen suhteen on erittäin paljon, eihän se toki kenelläkään ole täydellistä, mutta Kärpillä on erittäin isoja ongelmia, vaikka kausi on jo pitkällä. Ongelmat voisi jaotella kahteen koriin. Toisessa on "kiekollisen pelin sietämätön vaikeus" ja Toisessa "mitä helvettiä pitäisi tehdä, kun vastustaja tulee kiekon kanssa päälle".

Kiekollisen pelin ongelmat

1. Hyökkäysalueelle pelaaminen tuntuu erittäin epätoivoiselta, välillä äärimmäisen hitaalta vaikka pakit antaisivatkin täyteen vauhtiin sentterille tai laiturille. Alueelle ei mennä nopeilla syötöillä, vaan yritetään päästä kamppailemalla päätykiekkojen kautta. Mutta jos pakki ei pysty avaamaan täyteen vauhtiin, kävellään alueelle hitaasti ja peliä ei päästä kunnolla edes pyörittämään.

2. Puolustajat pelaavat systeemiä, joka on todella hidasta, epävarmaa ja riskialtista edelleen. Hyökkääjien ja puolustajien väliset etäisyydet karkaavat eikä ns, rintamahyökkäyksiä tule kuin aniharvoin. Ei se ole kokonaan puolustajien vika, sillä kun katsoo Kärppien peliä, on vaikea nähdä edes kunnon syöttöpaikkoja pakin vinkkelistä ajateltuna. Hyökkääjät odottelevat keskialueella paikallaan lähes, kun pakit miettivät kenelle tässä pitäisi syöttää. Yleensä peli menee sitten kuskaamiseksi ja jo punasen jälkeen kiekko kolahtaa päätyyn, koska yhtään mitään muutakaan ei voida järkevästi tehdä.

Ongelman juju on minun mielestä siinä, että viisikossa jokainen pelaaja luistelee yksinkertaistettuna liian kaukana toisistaan ja kun etäisyydet kasvavat, peli menee hitaammaksi ja harhasyöttöjen määrä kasvaa. Alueelle meno menee aivan puuroksi ja sitä kautta ei päästä pelin päälle lainkaan. Se taas ajaa tilanteeseen että vastustajat kontrolloivat peliä kokoajan. Pelaavat kiekollisena niin paljon enemmän, että saavat sitä kautta myös ylivoimaa enemmän, koska kärpät joutuvat siinä sivussa kamppailessaan kiekkoa takaisin, rikkomaan.

Ja kun vastustaja tulee rintamana meidän alueelle, ensin peruutellaan alta pois ja jos jostian syystä vastustajan hyökkäys ei pääty peitettyyn vetoon, jäättösyöttöön, tai vastustaja ei pääsekkään kulmaan, aletaan jostain ihmeen syystä pelaamaan paniikinomaisesti ja repimään tikkaria vastustajalta. Edelleen ongelmana on se, että viisikko on levällään ja on vaikea pelata omaa paikkaa, kun pitää siinä sivussa katsella vähän muitakin omia pelaajia. Niinhän siinä monesti käy, että mies unohtuu ja takatolpalla onkin se Jantusen perkele jonka piti olla pakkikaverin merkattu mies ja koska viisikko on jo lähes hapoilla ja levällään kuin jokisen eväät, miten siinä sitten lähdetään Kärppämäiseen nopeaan vastaiskuun ?

Eli, kyllä minä näkisin niin että Kärpät ei pysty nykisen valmentajan kanssa toteuttemaan edes erittäin yksinkertaista peliä, puhumattakaan mistään taktisemmasta kiekosta.

Materiaalia olisi ja mahdollisuuksia huippuvalmentajalla peluuttaa lähes miten tahansa, millaista kiekkoa tahansa. Alatalon & Haapakosken kanssa mennään yksilöillä. Kärpät kaatuu ja voittaa Rosa & Kasparin kanssa, heillä on sellainen määrä taitoa että pystyvät pelaamaan huipputasolla ilman minkäänlaista pelityyliä. Tämän sekavan ja toimimattoman sähellyksen suurimpia yksittäisejä uhreja ovat Pekka Saarenheimo ja Kristian Kuusela. Missä tahansa muualla heidän jälki olisi karmeaa. Ei Oulussa. Ei Matti Alatalon alaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tiettävästi Kärpät julkaisee ensi kauden valmennuksen lähiaikoina, ilmeisesti jo tänään. Tiivistetysti Kärppien ongelmat ovat siinä, että liian paljon keskinkertaisuutta ja siihen tyytyviä on kertynyt toiminnan eri osa-alueille.

Toimistoon, valmennukseen, maalivahteihin, puolustukseen ja hyökkäykseen.

Junno & muutama pelaaja saa synninpäästön. Mutta mutta sen jälkeen on hiljaisempaa ei ***** ole sattumaa että kärpät ottanut tähän mennessä 5 kärjeltä huikeat 4 pistettä eli hävinnyt käytännössä joka pelin.

Monia asioita pitää muuttaa jos tulevaisuudessa tai edes tällä kaudella haaveillaan mestaruudesta. Jos näillä mennään niin kenenkään ei pidä tyytyä keskinkertaiseen.

ot: nimim. petke kirjoitti, jotenkin siihen tyylliin Alatalosta että ihan hyvä peli, jos otettiin 0-9 pataan. Tässä on hyvä kärjitys siitä mitä on keskinkertaisuuden hyväksyminen!
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ujcik#11 kirjoitti asiat juuri niin kuin ne ovat. Allekirjoitan tuon kirjoituksen jokaisen kohdan aivan tismalleen. Eikä avaukseenkaan ole vastaan sanominen. Harvoin taitaa ihan näin vahva konsensus vallita.

Mitä tulee valmentajanvaihdokseen jo nyt, niin siinä olisi se hyvä puoli, että tässä ehtisi vielä joitain pelillisiäkin muutoksia hioa ennen kevättä. Ensi kauden valmentaja (jos se ei ole Haapakoski, eikä se saatana saa olla!) voisi hypätä remmiin jo nyt ja ajaa pelityylinsä sisään jo nyt. Kun ei todellakaan mitään hävittävää enää ole. Ja jos tuleva valmentaja onkin vielä entisessä toimessaan kiinni, niin sitten hommataan kevääksi joku psykopaattisempi hahmo herättämään tuo Alatalon salissa nuokkuva joukkue. Summanen sinne 3-4 kuukaudeksi riehumaan!

Vaan eiköhän se Matti siellä muikistele vielä ainakin tammikuun ja luultavasti pidemmällekin. Tosin tulihan se Heikkilän Kakekin joskus 1990-luvulla (1997?) kesken divarin poffienkin Kärppiin, että toivo uudesta valmentajasta elää minulla vielä keväälläkin...
 

Fordél

Jäsen
Hyvä kirjoitus Ujcik#11! Vaikka en ole tällä kaudella suuremmin Kärppiä päässyt seuraamaan niin onhan se perin outoa, että sarjan parhaalla pakistolla puolustuspelaaminen kusee. Kuusikko Aalto, Mikkola, Korpikari, Juskevitsh, Grönholm ja Ohtamaa on tosiaan todella monipuolinen ja kokenut, mutta silti pelaamisessa on kusee. Käsittämätöntä! Kyllä tuon kuusikon peli on saatava toimimaan eikä mielestäni sille puolelle ei ole järkeä tehdä hankintoja.

Sen sijaan se, että hyökkäyspeli ei toimi, on mielestäni täysin ymmärrettävää. Jos ykkössentterinä häärii Viinanen (kaikki kunnia miehelle, on vain väärissä saappaissa) niin mitä voitte odottaa? Siihen päälle sarjan pahin floppi eli Saarenheimo ja Viuhkola pitkään poissa niin ihan ymmärrettävästi Alatalolla ei ole palikoita toteuttaa omaa hyökkäyssuunnitelmaansa. Laidoilta löytyy kyllä ihan kiitettävästi pelureita, mutta tuo sentteriosasto on huonompi kuin SaiPalla. Jotain tarttis siis tehdä ja ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin hankkia yksi sentteri.

Olisiko muuten mahdollisuutta peluuttaa esim. Kasparia keskellä?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä kirjoitus Ujcik#11! Vaikka en ole tällä kaudella suuremmin Kärppiä päässyt seuraamaan niin onhan se perin outoa, että sarjan parhaalla pakistolla puolustuspelaaminen kusee. Kuusikko Aalto, Mikkola, Korpikari, Juskevitsh, Grönholm ja Ohtamaa on tosiaan todella monipuolinen ja kokenut, mutta silti pelaamisessa on kusee. Käsittämätöntä! Kyllä tuon kuusikon peli on saatava toimimaan eikä mielestäni sille puolelle ei ole järkeä tehdä hankintoja.
Sinähän unohdit tuosta pakistosta Alatalon luottomiehen, Juho Jokisen. Siinä on yksi osasyy miksi tuo pakisto ei ole niin hyvä kuin se voisi olla. Kaikkien ollessa terveenä Kärpillä on seitsemän pakkia, joista Jushkevitsh, Aalto, Mikkola ja Jokinen pelaavat jokaisessa matsissa ja Grönholm, Korpikari ja Ohtamaa puolestaan vuorottelevat viltissä. Varmaan 99 % prosenttia kiekkoa seuraavista on sitä mieltä että nimenomaan Jokinen on se, jonka tuosta seitsikosta kuuluisi olla pääsääntöisesti viltissä, mutta ei Alatalo. Matti se vain pistää Kalajoen pojan kentälle ilta toisensa jälkeen.
 

Fordél

Jäsen
Sinähän unohdit tuosta pakistosta Alatalon luottomiehen, Juho Jokisen. Siinä on yksi osasyy miksi tuo pakisto ei ole niin hyvä kuin se voisi olla. Kaikkien ollessa terveenä Kärpillä on seitsemän pakkia, joista Jushkevitsh, Aalto, Mikkola ja Jokinen pelaavat jokaisessa matsissa ja Grönholm, Korpikari ja Ohtamaa puolestaan vuorottelevat viltissä. Varmaan 99 % prosenttia kiekkoa seuraavista on sitä mieltä että nimenomaan Jokinen on se, jonka tuosta seitsikosta kuuluisi olla pääsääntöisesti viltissä, mutta ei Alatalo. Matti se vain pistää Kalajoen pojan kentälle ilta toisensa jälkeen.

Juu en unohtanut vaan listasin tosiaan sen kuusikon, jonka käsittääkseni pitäisi pelata jos ideana on, että parhaat kuusi pelaavat.

Mutta mitä taas tulee peluutukseen niin vaikka päävalmentaja kantaa aina lopullisen vastuun paketin toimimisesta niin voisiko tässä Jokisen tapauksessa osoittaa syyttäviä katseita pikemminkin Haapakoskeen, joka hoitaa pakkien peluuttamisen kuin Alataloon.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta mitä taas tulee peluutukseen niin vaikka päävalmentaja kantaa aina lopullisen vastuun paketin toimimisesta niin voisiko tässä Jokisen tapauksessa osoittaa syyttäviä katseita pikemminkin Haapakoskeen, joka hoitaa pakkien peluuttamisen kuin Alataloon.
Haapakoski peluuttaa niitä pakkeja jotka Alatalo on joukkueeseen valinnut, näin minä olen asian ymmärtänyt. Eli Alatalo nimeää rosterin kuhunkin matsiin ja pelin ollessa käynnissä Haapakoski hoitaa pakkien peluutuksen. Ja jos Alatalo ei ota peliin kuin kuusi pakkia mukaan niin pakkohan sitä Jokisen akan poikaa on peluuttaa myös.

HaapaMikko on sentään itsekin entinen liigapakki, joten kai edes hänen pitäisi tajuta ettei Jokinen kuulu pelaavaan kuusikkoon. Ja koska Jokinen siinä kuitenkin on, syytän itse asiasta Alataloa kunnes toisin todistetaan.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
HaapaMikko on sentään itsekin entinen liigapakki, joten kai edes hänen pitäisi tajuta ettei Jokinen kuulu pelaavaan kuusikkoon. Ja koska Jokinen siinä kuitenkin on, syytän itse asiasta Alataloa kunnes toisin todistetaan.

Meinaatko nyt tosiaan, ettei Haapakoskella olisi mitään nokan koputtamista Alatalon valintoihin? Itsellä ei sen tarkempaa tietoa ole, miten Kärpissä vastuu valmentajien kesken jaetaan, mutta eiköhän yleisenä käytäntönä ole, että kakkosvalmentaja kantaa päävastuun sekä puolustajien valinnasta kokoonpanoon että itse peluutuksesta.
 

Fordél

Jäsen
Mullakaan ei ole mitään tietoa asiasta, mutta luulisi, ettei Haapakoski ole niin munaton kaveri, että antaisi toisen täysin valita ne kaverit, joita itse sitten joutuu peluuttamaan. Luulisi, että Alatalo on tiimityöskentelymiehiä ja eiköhän nuo yhdessä valita. Mutta tämä siis vaan spekulaatiota.
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä kirjoitus Ujcik#11! Vaikka en ole tällä kaudella suuremmin Kärppiä päässyt seuraamaan niin onhan se perin outoa, että sarjan parhaalla pakistolla puolustuspelaaminen kusee. Kuusikko Aalto, Mikkola, Korpikari, Juskevitsh, Grönholm ja Ohtamaa on tosiaan todella monipuolinen ja kokenut, mutta silti pelaamisessa on kusee. Käsittämätöntä! Kyllä tuon kuusikon peli on saatava toimimaan eikä mielestäni sille puolelle ei ole järkeä tehdä hankintoja.

Minun mielestäni tässä on aivan turha alkaa syyttämään puolustajia. Hyökkääminen ja puolustaminen tapahtuu koko viisikon voimin, joten en oikein ymmärrä, että miksi juuri Kärppien pakit on tässä ketjussa otettu silmätikuiksi. Lisäksi kyllähän hyvä hyökkääminen ja hyvä puolustaminen kulkevat ainakin jossain määrin käsi kädessä. Esimerkiksi huono hyökkääminen voi aiheuttaa kiekonmenetyksen, josta tulee todella paha vastaisku omaan päähän. Juuri nuo vastaiskut ovat olleet Kärpille paha ongelma tämän kauden aikana.

Samaa mieltä, että pakistoon ei tarvita vahvistuksia, laadukkaita puolustajia on aivan tarpeeksi. Toki jos esim. Lehtonen haluaa pelata Kärpissä, niin silloin voidaan tehdä poikkeus.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Muutoksilla mestaruuteen? Ei tarvita kuin kaksi muutosta. Matti ulos ja sentteri sisään. Tämä riittää mainiosti. Tilalle sellainen kaveri, jolla on pelikirja.

Jos Ara on tuleva valmentaja, niin Ara voisi varmasti ottaa ohjat jo nyt, jos vain haluaa. Jos ei, niin otetaan loppukauden projektivalmentaja, vaikka sitten se stna Simpsonni jos ei parempaa ole saatavilla. Sentteriä ei periaatteessa tarvittaisi, jos tiedettäisiin varmasti että Viuhkola ei mene särki enää tällä kaudella ja että Saareneheimo löytää pelihuumorin uuden valmentajan myötä. Ideaalimaailmassa kun ei eletä, niin sentteri täytyy hommata. Näillä kahdella muutoksella oltaisiin mitaleilla. Varmasti!

Eri asia sitten on, että halutaanko tällä kaudella enää menestyä. Junnokin tietää, että Kärpät ei voi aina voittaa. Ei nyt hävitä tahallaan, mutta ei välttämättä käännetä sitä viimeistä kiveä kun haetaan muutosta joukkueen esityksiin. Saunakaveri Mattia ei voi pettää ja pitää antaa kunniakas poistuminen Kärpistä, varsinkin nyt kun ei enää haluttu hänen kanssaan jatkaa vaikka Matti oli kyllä kiinostunut. Potkut ovat varmaan out of the question vaikka se olisi tähän tilanteeseen juuri sitä mitä lääkäri määräsi.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoinen ketjun avaus johon jokunen kommentti. Valmentajan vaihto ei mahda olla kovinkaan realistista tällä kaudella enkä itse asiassa pidä menestymistä Matinkaan kanssa ihan mahdottomana. Pelaajarintamalla ihanteellista olisi mielestäni kahden hyökkääjän ja yhden pakin hankinta mutta tämäkään tuskin tulee toteutumaan.

Jos ja kun hankintalistalla on yksi hyökkääjä voisivat vaihtoehdot olla seuraavat:

1. Hankitaan supersentteri ja siirretään Viinanen laitaan. Tällöin kentät voisivat olla Pikun läsnäollessa esim. seuraavat:

Kuusela - Viuhkola - Rosa
Viinanen - X - Kaspar
Viitakoski/Keränen/Alikoski (/Donskoi/Normio) - Saarenheimo - Kossu
nelonen lopuista esim. Alikoski - Karppinen - Aarnio / Normio

2. Hankitaan hyvä ykköskentän laituri jolloin kaksi ekaa kenttää voisi olla:

Kuusela - Viuhkola - X
Kaspar - Viinanen - Rosa

Laitureiden paikat saattaa heittää mutta ihan kelvolliset kaksi kenttää tuosta saisi kasaan, vaikken vieläkään ole varma onko Viinanen aivan niin hyvä että riittää kahteen ekaan kenttään. Hyvä pelimies silti ja tehnyt kivasti tehojakin.
Toki harkita voitaisiin Saarenheimon vuokraamistakin (esim. Keski-Euroopassa tai allsvenskanissa joku saattaisi jotain maksaakin), toisaalta en ole vieläkään heittänyt täysin toivoa hänen suhteensa ja Saarenheimo-Kossu saattaisikin muodostaa kelpo parin toimivaksi kolmoskentäksi.

Ellei rahat meinaa riittää voisi omasta puolestani myös koittaa kaupata Normiota muualle. Kyllä hänestä saattaisi ainakin 30 000 irrota, toisaalta Norppaa saatetaan tarvita pleijareissa jos loukkaantumisia tulee paljon.

Pakkipuolella on se ongelma että lukumääräisesti pakkeja on ennestäänkin paljon mutta silti sinne kaivattaisiin yhtä Bumen kaltaista huippupakkia. Tässä ehdottaisin esim. OPG:n kaupittelua muualle. Fyysisyyttä lähtisi mutta toivottavasti uusi pakki toisi sitä vieläkin enemmän ja samalla saataisiin osaamista hyökkäyspäähän.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta Rosa-Viinanen-Kaspar ketjua ei missään nimessä tule enää hajottaa vaikka Piku palaisikin. Tuo kolmikko pelaa yhteen koko ajan paremmin ja paremmin ja on jo nykyiselläänkin liigan parhaita ketjuja.

Lisäksi Piku on ennenkin pelannut Kuuselan kanssa hyvin yhteen, joten siitä vain muodostamaan toista kovaa ketjua loppukaudeksi. En tiedä kuka siihen olisi paras mies kolmanneksi lenkiksi, mutta ainakin vaihtoehtoja riittää.

Myös eilisen pelin nelosketju Alikoski-Karppinen-Aarnio oli suorastaan loistava, joten toivoa sopii että jatkoa piisaa tällekin koostumukselle.

Jäljelle jääviä miehiä, ja jotka pitäisi johonkin asetella, olisi siis ainakin Viitakoski, Normio, Saarenheimo, Kiilholma, Pekkala, Donskoi, Keränen ja Koskenkorva.

Viitakoski voisi minun visiossani ottaa sen kolmannen paikan Pikun ja Kuuselan rinnalta, mutta sen jälkeen onkin jo vaikeampaa miten loput sijoitetaan. Rosterissa kun on vapaana enää vain kolme paikkaa ja ottajia seitsemän.

Niin pahalta kuin se tuntuukin, Donskoin paikka tullee loppukaudesta olemaan A-junnuissa. Edustuksessa on yksinkertaisesti liian täyttä tällä hetkellä. Normio puolestaan voidaan viltittää ja Keränen antaa vaikka Hokkiin lainalle.

Saarenheimo ja Kiilholma hoitavat kolmosen sentterin tontin ja laidoille Koskenkorva ja Pekkala.

Eli näin:
Rosa-Viinanen-Kaspar
Kuusela-Viuhkola-Viitakoski
Koskenkorva-Saarenheimo/Kiilholma-Pekkala
Alikoski-Karppinen-Aarnio

Viltissä Normio, Kiilholma

Vaihtoehtoisesti Viitakoski ja Pekkala voisivat vaihtaa paikkaa normikoostumuksessa ja ylivoimassa Vesku sitten takaisin Pikun rinnalle.

Pointti joka tapauksessa se, että nykyistä ykköstä ei hajoteta ja Piku-Kuusela akselilla rakennetaan toinen toimiva ketju. Alempia ketjuja voidaan järjestellä sitten tilanteen mukaan vaikka yllä mainitulla tavalla tai jotenkin muuten. Plussaa olisi jos Donskoitakin johonkin väliin saataisiin ängettyä.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Porvoon Kärpällä on ihan hyviä ajatuksia, luotto nykyjoukkueeseenkin on näköjään kova kun ei vahvistuksille nähdä enää tarvetta. Itse en ole ihan niin optimistinen. Tietysti mahdollisuudet mestaruuteen on näinkin mutta matka on tosi pitkä. Yksi huippuhankinta hyökkäyspäähän muuttaisi melkoisesti koska silloin saisimme kaksi mainiota kentällistä. Voidaanhan Viuhkolan ja Kuuselan laidalle sovittaa esim. Viitakoskea tai Normiota mutta kyllähän se oisi ihan eri luokkaa jos kyseisellä paikalla pelaisi jokin Rosan/Kasparin tasoinen pelimies. Viitakoski tekee aina joskus maalin lähinnä ylivoimalla mutta on tasakentällisin kaukana liigan huippupelaajista, Normio ehkä vieläkin kauempana taistelustaan huolimatta. Enkä tiedä onko omista kasvateistakaan (Alikoski, Keränen yms.) noihin saappaisiin. Tietysti tilan raivaaminen tekee kipeää mutta jos oikeasti tavoitellaan mestaruutta pitää olla valmis tarvitaessa kipeisiinkin ratkaisuihin.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Tietysti tilan raivaaminen tekee kipeää mutta jos oikeasti tavoitellaan mestaruutta pitää olla valmis tarvitaessa kipeisiinkin ratkaisuihin.

Niin, kautta on pelattu 32 peliä ja 26 pelin päästä joukkueen sekä pelin tulee olla siinä iskussa että pärjätään kärkijoukkueille. Tällä tahdilla siellä tulee vastaan JYP, ja viime finaalien toisinto. Tai vielä pahempi KalPa.

Kesä on harjoiteltu, syksy pelattu harjoituspelejä sekä sarjaa pelattu 32 peliä. Ykkössentteri on koko ajan rampana, eikä Pikun selkään voi luottaa mitään kevättä varten. Peli kulkee todella ajoittain, ja joukkuepelaamisesta on havaintoja noin joka kuudes peli.

Tästä joukkueesta ei tässä valmennuksessa, eikä näillä äijillä saada enempää irti vaan Kärpät on sijoilla 5-6. Pleijareissa tulee takkiin jommalta kummalta 4-0tai 4-1 ja ollaan ekaa kertaa mitalipelien ulkopuolella sitten 2000-01 kauden.

Nämä ovat faktat, ja se ei enää toiveajattelulla muuksi muutu. Jos tähän uskotaan täällä tai toimistolla niin itku pääsee keväällä. Kautta on tällä hetkellä jäljellä sen 30-31 peliä, eli se on aikaa saada peli kuntoon.

Jos Saarenheimo-Koskenkorva eivät ole saaneet mitään aikaan 40 peliin, niin taivaastako se ihme tulee ja saa miehet pelaamaan, kun Alatalo ei ole saanut miehistä mitään irti noihin 40 peliin. Voin kertoa ettei tule, tässä vaiheessa kausi on jo niin pitkällä ettei suuria muutoksia enää tule. Kyseessä eivät ole mitkään supertähdet vaan liigajyrät.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mestaruuteen Kärpät tarvitsisi myös hyvässä pelivireessä olevaa Saarenheimoa. Jos Peksiä ei treidata ennen siirtoaikaa, olisin valmis kokeilemaan häntä jopa Viuhkolan laidassa, kun Piku tekee paluun kaukaloon. Saarenheimo ei ole tainnut laiturin tontilla miehissä pelata ja tämä saattaisikin olla nykytilanteeseen kaivattava riittävän ravisteleva muutos. Viuhkolan ja Kuuselan kanssa pelatessa onnistumisen kokemuksia voisi tulla melko keskinkertaisillakin suorituksilla ja onnistumisia Peksi nimenomaan kaipaa.
 
Muutoksista sen verran, että kyllähän tuo sentteriä edelleen vaatii. Kuten pahoin pelkäsin ennen kauden alussa, joukkue heikentyi melko paljon. Isoimpana miinuksena luonnollisesti Saarenheimon täydellinen floppaaminen.

En kuitenkaan usko, että lisäpelaajat olisivat oikotie onneen. Joukkue on kasattu, huonosti, mutta pitäisi katsoa kortin loppuun. Tämän kauden kohtalo on jäädä mitalipelien ulkopuolelle, ainakin siltä se näyttää. Lisäsentterillä voi tulos olla aivan samanlainen. Uuden sentterin pitäisi olla kuitenkin tasoa "Saarenheimon oletusarvo paperilla", johon pitäisi sitten satsata melkoinen nippu kahisevaa. Liekkö enää kannattaa lisäriskit vai pitäisikö jo ajatella vahinkojen minimoimista? Toki joukkueeseen on jo lyöty niin paljon rahaa, että paljoa ei tappioita enää minimoida. Pelillisesti on ainakin tappioita, miten lie käy taloudellisesti.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saarenheimo ei ole tainnut laiturin tontilla miehissä pelata ja tämä saattaisikin olla nykytilanteeseen kaivattava riittävän ravisteleva muutos.
Edellisellä kaudellaan Kärpissä Nokan alaisuudessa, Peki pelasi koko kauden laiturina eikä suoraan sanottuna soveltunut sille tontille sitten yhtään. Peki on niin umpisentteri kuin olla ja voi.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Eli näin:
Rosa-Viinanen-Kaspar
Kuusela-Viuhkola-Viitakoski
Koskenkorva-Saarenheimo/Kiilholma-Pekkala
Alikoski-Karppinen-Aarnio

Viltissä Normio, Kiilholma
Melko pitkälle Porvoon Kärpän kanssa samaa mieltä.

Selvät tapaukset
Rosa-Viinanen-Kaspar on tasavahva ketju, jossa Viinanen on selkeästi rouhija, Rosan pelintekijä ja Kaspar maalintekijä. Viuhkolan pelatessa Rosan kanssa näitä viimeisiä pelejä, peli meni täysin näpertelyksi, Viinanen tuo tähän selkeästi suoraviivaisuutta.

Alikoski-Karppinen-Aarnio: Tässä on nelonen jota ei pidä enää hajottaa. Oli erinomainen jo syksyllä, kunnes Matti heitti Karppisen hokkiin ja kokeili esim. laitureina kaiken maailman Normioita. Yksikään muu koostumus ei ole toiminut. Tässä on laitettu kaikki sähköjänikset samaan ketjuun, jalat käy ja karvauspeli on agressiivista. Täydellinen nelosketju ja rutkasti pleijarikokemusta.

Viilattavat
Viitakoski-Saarenheimo-Koskenkorva: Hieman oli jo HIFK-pelissä heräämisen merkkejä, antaisin tälle koostumukselle muutaman pelin aikaa. Jos ei muuten, niin kyllä tämä ketju osaa puolustuspelin hoitaa. Mikäli tämä koostumus ei toimi, niin Viitakoski & Donskoi toisinpäin ja katsotaan toisiko juniori virtaa Saarenheimo-Koskenkorva -kaksikolle.

Kuusela-Viuhkola-Donskoi. Viuhkola-Kuusela -parivaljakko on aina ollut perusvarma kaksikko. Tämä siis sillä oletuksella että Piku vielä kuntoutuu. Toiselle laidalle kokeilisin itse Donskoita, ihan vain sen takia että kaverin kehitystä pedattaisiin tulevia kausia varten. Donskoi on kuitenkin oikeasti huippulahjakas, toisin kuin Keränen ja Pekkala.

Jäljelle jäävät jampat
Kiilholma: Hyvä vitossentteri. Itse pidän Karppista parempana, mikä on tullut varmaan jo monta kertaa todettua.
Keränen: Koheltava pelityyli. Hyvä korvaaja nelosketjun laitureille jos näistä jompikumpi rikki.
Pekkala: Ylihypetetty. Osaa toki tehdä maalin silloin tällöin, mutta ei tuo peliin mitään sellaisia elementtejä, joilla käännetään tiukat pelit kotiin. Vilttiketjumiehistä silti selkeästi paras vaihtoehto kolmeen ensimmäiseen ketjuun laituriksi mikäli joku näistä on pipi.
Normio: Tuhoaa käytännössä aina sen ketjun pelin jossa pelaa. Löysä, hidas ja arka. Jos on hyvä pukukoppipelaaja niin istukoon pukukopin nurkassa mehupullon kanssa vaikka kaikki pelit hamaan loppuun saakka.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pelicans, Kalpa, Roki
Watsonilta hyviä pointteja. Tuohon Kossu-Saarenheimo-Viitakoski -ketjuun ei tunnu löytyvän avainta mistään. Ehkäpä muutama kierros viltissä tekisi hyvää ainakin Pekin kohdalla.

Donskoin pelaaminen Kuuselan ja Viuhkolan kaltaisten rinnalla olisi tulevaisuuden peliliikku ja kuka tietää; seuraisi siitä jopa tulostakin - vrt. Granlund tänä vuonna Hifkn 2:ssa.

Samankaltainen tilanne tulee mieleen kun yksi ihannoimistani ex-kiekkoilijoista, muuan E.Tikkanen siirtyi pystymetsistä 19-20 v junnuna suoraan Edmontoniin Gretzkyn ja Kurrin rinnalle NHL-playoffseihin. Mikseipä siis pian 18 v Donskoi onnistuisi siinä nyky SM-liigasssa, onhan alla jo pari maalia alkukauden pienillä minuuteilla ja A-junioreissa pelit on mennyt hyvin pari pistettä/peli -tahdilla. Itseasiassa Donskoi voisi toimia jopa avaimena tuossa Kossu-Saareheimo -palapelissäkin.

Muuten tämänhetkinen ykkönen on varovaisesti sanottuna ykkönen koko liigassa ja nelonen on melko varmasti parhaassa mahdollisessa koostumuksessaan. 2-3 kentät ovat todellakin ne eniten muutoksia kaipaavat.

Ja joka tapauksessa Kärpät on taas hienoisessa nousussa ja kevät vaikuttaa jälleen kiinnostavalta; edessä on oikeata taistelua, verta ja hikeä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Watsonilta hyviä pointteja. Tuohon Kossu-Saarenheimo-Viitakoski -ketjuun ei tunnu löytyvän avainta mistään. Ehkäpä muutama kierros viltissä tekisi hyvää ainakin Pekin kohdalla.

Onhan tämä ketju ollut kasassa nyt kokonaisen Hifk pelin. En muista onko jossain vaiheessa ollut muulloinkin, mutta ei ainakaan hetkeen. Tämä ketju pelasi kohtuullisesti Hifk pelissä. Saarenheimolla oli vaatimattomasti kaksi avopaikkaa ja Kossullakin yksi, mutta apinan tiputtaminen ei ole yksinkertaista ja pahinta olisi viltti oikeasti hyvän pelin jälkeen. Kyllä tätä nyt kannattaa pari peliä katsoa, mitä tulee. Tämä olisi oikein hyvä kolmoskenttänä ainakin Hifk pelin perusteella.

Ja niin hyvältä kuin se kuulostaakin Donskoi Viuhkolan ja Kuuselan kanssa niin Matin kanssa ei tule koskaan tapahtumaan. Normio on niin juurtunut Matin omaksi pikku suosikiksi, että tuntuu siltä, että kun Piku palaa niin siellä on Normio - Viuhkola - Kuusela. Matti ei muutenkaan kovin kokeilunhaluinen näiden nuorten kanssa ole. Aiemminkinhan Donskoi pelasi, kun julkinen paine niin pakotti. Toivottavasti Matin seuraaja ei pelkää peluuttaa nuoria. Sieltä, kun on taas tulossa pienen tauon jälkeen iso kasa hyviä junnuja.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Itse en pitäisi mitenkään kiveen hakattuna tuon Kaspar-Viinanen-Rosa ketjun säilymistä. Omasta mielestä Viuhkolan palatessa hän pelaa joko Rosan tai Kasparin kanssa. Piste. Tuolla ketjulla ei ole kulkenut oikeastaan kuin kriisi seuroja vastaan (HIFK, Ilves, Pelicans). Kovempia vastaan (TPS, Kalpa, Lukko) on ollut aika paljon hiljaisempaa, joten näytöt siinä mielessä eivät ole vielä sellaisia että ketjun koostumus kannattaisi lyödä lopullisesti lukkoon. Katsotaan sitten tammikuun lopulla asiaa tarkemmin, kun Viuhkolan paluu alkaa olemaan ajankohtaista.

Mielenkiintoista nähdä miten Matti peluuttaa maalivahteja tästä eteenpäin nyt kun Tarkkikin on saanut juonesta kiinni hieman. Mielestäni päävastuu pitäisi edelleen antaa Koivistolle, sillä Tarkki tuskin Oulussa ensi kaudella pelaa Peten ollessa Kärppien ykkösveskari.
 

JenniEmilia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, kanadalainen jääkiekko
Kolmella kentällä mestaruuteen?

Tällä hetkellä Kärpät antaa kyllä liikaa tasoitusta kilpailijoilleen pelaamalla jatkuvasti kolmella ketjulla.

Tämänviikkoisten esitysten perusteella meillä on yksi hyökkäysvitja, kaksi varsin pätevää jarruketjua ja Saarenheimon avohoitoketju, jolle ei voi palkkapussin koon vuoksi muka voi tehdä mitään.

Viitakoskelle on paikkansa ylivoimassa, mutta Saarenheimo, Koskenkorva ja Normio pitäisi saada mukaan popcorninsyöntikiertoon Pekkalan, Donskoin ja Keräsen kanssa.

Ylivoimaan meillä on yksi hyvä ketju ja yksi pätevä pakkipari, jotka aniharvoin ovat kentällä yhtäaikaa? Aallolla on kyllä kova pommi, mutta juuri nyt Rosan kenttä pelaa niin tylsämielistä ylivoimaa, että, kun maestron vaihtoehdot ovat joko Syöttö Kasparille tai Aallolle, tämä pommi saadaan vastustajan toimesta eliminoitua. Mikkola-Juskevits -pari saa pienemmällä ylivoima-ajalla enemmän laukauksia maalille.

Jos Viuhkola tervehtyy vielä tälle kaudelle huippuiskuun, se muuttaa varmasti jotakin, mutta tässä odotellessa voisi myös jotenkin reagoida johonkin ja valmistautua siihen, että Viuhkola voi vielä joskus loukkaantua uudelleenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös