Muukkosen päätös Rossiterin tapauksesta

  • 11 978
  • 88

SSMiika

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, jalkapallossa MP
Ei hohhoijaa... Jämtinille lisää puuroa lautaselle niin pysyy paremmin pystyssä. Pelirangaistus mun mielestä ehdoton maksimi tosta taklauksesta...

Pelirangaistuskin vain siksi, että tuomari voi pelitilanteessa ylireagoida jos ei kunnolla näe tapahtunutta.
 
Viimeksi muokattu:

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Voi hellenlettas. Mitähän videota se Muuppola on kattonut jos tuo on PÄÄHÄN kohdistunut taklaus? Rintaan se ensin osuu eikä kyynärpää ole siellä päinkään. Änärissä olisi annettu standing ovationit vastustajankin vaihtoaitiossa. Mekin halutaan oma Rossiter.
 

Kyle

Jäsen
Vetää kyllä vihaksi kurinpitoryhmää kohtaan tälläinen pelleily, Rossiterilta hieno pommi, joita tylsistynyt liigamme kaipaa ja se palkitaan sitten sanktioilla.

En ihmettele että SM-liigasta on viimme vuosina lähtenyt paljon pelaajia pois.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tuossa taklauksessa ei kyllä ainakaan tuon videon mukaan ole mitään pahaa. Puhdas ja hyvä pommi, vauhtia ei ole liikaa, ei mitään. Eihän tuo edes näyttänyt miltään.

Yleensä päätöksissään mielestäni erinomaisesti onnistunut Muukkonen kyllä teki mielestäni virheen tässä.
 

redpecka

Jäsen
psychodad kirjoitti:
Kädet olivat vartalossa kiinni kontaktihetkellä, ja sen jälkeen heilahtivat sitten pelaajan suuntaan. Kädet ylhäällä ei tultu, joten puhdas taklaus sen suhteen.
Joo, ei siinä mitään ryntäystä missään nimessä ollut, se osa meni hyvin Rossiterin puolelta. Olisi vaan pitänyt ne kädet loppuun asti alhaalla, niin siitä ei olisi kukaan unto voinut sanoa mitään pahaa. Taklaus näyttää aina pahemmalta jos sen saattaa käsillä loppuun, vaikka ne kädet ei siinä enää mitään muuta tekisikään kuin viimeistelisi liikeradan. Tuohon "kädet kiinni vartalossa" -kohtaan puutuin kirjoituksessasi, en ryntäykseen. (Epäselvästi ehkä joo lainattu).

Mitäköhän itse Rossiter mahtaa tuumia skandinaavisesta jääkiekosta?
 
Viimeksi muokattu:

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
No josko Jämtin tuon jälkeen oppisi pitämään pään ylhäällä, kun luistelee vastustajan siniviivan yli. Ei tainnut Rossiterkaan arvata, että noin tavallisessa tilanteessa tulee puun takaa.
 

Virén

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montréal Canadiens
Pitkästä aikaa pitää taas tuoda oma mielipiteeni julki palstalla, sillä tuon puhtaampaa taklausta ei voi ollakkaan ! Kaiken lisäksi yksi tämän kauden hienoimmista taklauksista. Rossiter ei edes aja suoraan vastapalloon, vaan voimakkaana mihenä roiskaisee Jämtinin kuin rätin, sivultpäin. Ainoa vika taklauksessa, että se osui juuri Tepsin pelaajaan :(
 

Koeoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jameson
Jestas sentään! Kaunis, puhdas ja kova paukku. Ja pelikieltoa.... Mitä on Muukkonen miettinyt:
a. ei mitään
b. ei vieläkään mitään
c. Muukkonen yrittää liehitellä Irja Tulosta
 

Pioneer

Jäsen
Rossiterin saama pelikielto on täydellinen oikeusmurha, sillä kuten niin monet muutkin, myös minä hehkutan tätä yhtenä hienoimmista niiteistä, joita tällä kaudella olen Suomen kaukaloissa nähnyt.

Onkohan Jämtin kommentoinut taklausta mitenkään? Vaikka vittumaisen voimapelaajan maineessa onkin, niin luulisi ammattilaisen ymmärtävän kolinan mahdollisuuden, jos noin pää nuupallaan surffaa eteenpäin.

Ei muuten harmittaisi lainkaan, jos Rossiter siirtyisi ensi kaudeksi SaiPaan. Taitaa olla kuitenkin utopistinen toive.
 
Ainoa mitä en tässä ketjussa käsitä, on Jämtinin arvostelijat. Ei hän tässä ole antanut pelikieltoa kellekään. Jos kaikki olisivat kaukalossa über varuillaan koko ajan, ei nähtäisi noin hienoja pommeja ollenkaan. V.Nieminen sanoi osuvasti nuorten pelien yhteydessä viime vuonna, kun kanukki veti suomalaisen aivan levyksi, että "tuolla pelillä taklauksia tulee välillä puun takaa eikä niitä tartte hävetä. Jokainen joutuu niitä vastaan ottamaan ja välillä niitä pääsee antamaan". Sama pätee tähän.. vai onko tämä taklattava alkanut julkisesti jossain itkemään kohtaloaan???

Hyvä jämtin.. loistavaa Rossiter!! Muukkola.. ehkä ringette sopisi paremmin?
 

C.Simon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Illuminati
Tulee mieleen kahden vuoden takainen tilanne turkuhallista jossa Antti Hulkkonen jyräsi Timo Salosen puhtaasti siniviivalla. Timo menetti taysin ajan ja paikan tajun (hoiperteli väärään suuntaan joka oli huvittavaa) sitten soi pilli ja linjurin avustuksella Antti pelistä pois. Noh se oli se peli, mutta on näitä ennenkin ollut. Hävettää vaan ihan helvetisti kaikkien kiekkomiesten puolesta jotka ymmärtää kiekkoa. Kyllä Rossiter on varmaan ihmeissään että mihin neitiliigaan sitä on tullut laskeuduttua.
 

anjupi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virran kuntokuuri
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
vai onko tämä taklattava alkanut julkisesti jossain itkemään kohtaloaan???

Ruotsi ei ole vahvinta aluettani, mutta tuollahan tuo Jämtin tuntuu vertailevan Rossiteria kamikaze lentäjään. Onko tuo nyt sitten itkemistä siitähän voidaan olla montaa mieltä. Jämtinhän tuntuu kuitenkin toivovan ettei hänen enää tällä kaudella tarvitse Rossiteria kohdata :).

Ps: Olisihan tuo jutun kirjoittanut toimittaja voinut edes tarkastaa, miten se Rossiterin uuden seuran nimi kirjoitetaan.
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
Pitää vaan toivoa ettei rossiter menetä pelihuumoriaan ja lähde suomestakin. Ikävästi on kyllä alkanut äijän Euroopan valloitus. Viikossa ruotsista pois ja ensimmäisissä matseissa ottelurangaistuksia ropisee suomessa.

Tuossa pelissä olisi kyllä rossiterista ollut varmasti apua myöhemmin.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Helvettiin koko liigan päättäjät. Eikö niillä ole maalaisjärkeä. Ensin kitketään kovallakädellä pois puhdaskin fyysinenpeli, seuraavalla viikolla ihmetellään urheiluruudussa, "miksi maailman toiseksiparas kiekkoviihde ei kiinnosta Suomalaisia"? Luuleekohan ne oikeasti, että siitä haluaa maksaa rahaa, että pääsee haukottelemaan 2,5 tunniksi jäähalliin.

Mitähän Rossiter kertoo Suomesta kavereilleen? mua ainakin hävettää liigan puolesta.

Ps. saatte olla varmoja, että tuommosella logiikalla "satteni ja lostetti" huilaa loppukauden. Jos kerran videolta näkee mitä sattuu, niin kaipa silloin kuuleekin mitä sattuu.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Olkku kirjoitti:
Ps. saatte olla varmoja, että tuommosella logiikalla "satteni ja lostetti" huilaa loppukauden. Jos kerran videolta näkee mitä sattuu, niin kaipa silloin kuuleekin mitä sattuu.


No jos Muukkosella on yhtä paljon kuulossa vikaa kuin näössä, saattaa päätös olla vapauttava. Jos yhtään on nuo aistivammat synkassa, niin hän kuulee Sheddenin sanovan puhtaalla suomen kielellä Lostedtille "Mistä täältä saa kahvia?"
 

redpecka

Jäsen
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
Ainoa mitä en tässä ketjussa käsitä, on Jämtinin arvostelijat. Ei hän tässä ole antanut pelikieltoa kellekään.

Hyvä jämtin.. loistavaa Rossiter!! Muukkola.. ehkä ringette sopisi paremmin?
Aivan, samaa ihmettelen itsekin mitä tässä on Jämtinin ympärillä keskustelua käyty. Luulisi sen kaikkien tietävän että keltainen lehdistö värittää niitä juttuja iskevimmiksi, eikä sieltä välttämättä saa lukea tyypin omia oikeita sanomisiaan, tai sitten revitään asiayhteydestä joku lause jne. On tää logiikka välillä niin sumeeta.

Hyvä jämtin.. loistavaa Rossiter!! Päivää, Muukkonen.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Vauhti on Suukkosen mielestä liian kova, mutta ryntäyksestä hän ei mainitse. Ryntäyksestä tuo toisen ottelun panna ei voi siis johtua.

Korkeasta mailastakaan tuo ei voi johtua, sillä dvd:ltä hidastettuna tilanteen 42":lta katsottuna mailan liikerata ei muutu missään vaiheessa, joten maila ei haavaa Jämtinin huuleen tee.

Eikä tuo ole päähän kohdistuva taklauskaan, vaikka vastaanottaja hieman kumarassa on. Pituuseroa näiden kahden pelaajan välillä ei ainakaan Jatkoajan pelaajakorttien mukaan ole kuin 6 cm.

Tuo on puhdas taklaus.

Haisee pahasti siltä, että Suukkosen nenä, joka ei vaistonnut peliuran aikana maalipaikkoja, vaistosi tässä ennakkotapauksen. Halu tehdä tästä varoittava esimerkki oli niin kova, että Suukkonen ei ole selvittänyt tarkkaan, mikä tuossa taklauksessa on väärin. Ei kertonut, koska ei pystynyt, kun tietää, että ihmisillä on silmät.

Suukkosen munattomuus ei pistä vihaksi, koska se on hänen henkilökohtainen ongelmansa ja haittaa hänen henkilökohtaista elämäänsä.
Tässä tapauksessa vihaksi pistää tasan kaksi asiaa;
1: Tommi T. Laitisen silmät eivät nähneet taklauksessa mitään väärää, mutta kuulopuheen perusteella hän mätkäisee samantien pelirangaistuksen sijaan OTTELUrangaistuksen!
2: OTTELUrangaistus tuomitaan, koska pelaajasta vuotaa jäälle verta (huulessa on haava, joka todennäköisimmin tuli oman visiirin alalaidan kantista). LISÄrangaistus määrätään, koska kyseessä on päähän kohdistuva taklaus. Ensimmäinen ja toinen pelikielto tulivat siis eri asioista. Toisin sanoen taklattavan pelaajan oman visiirin huuleen tekemä haava toi taklaajalle kahden ottelun pelikiellon.


Juippi kirjoitti:
Jos miehen korvasta ja suusta tulee verta ja huuli on halki, niin eikö se mielestäsi ole jo loukkaantuminen?!QUOTE]
Luulin aiemmin, ettei naisten jääkiekko-otteluissa saa taklata suurista ikäeroista johtuvien kokoerojen takia. Nyt tiedän, että naisten jääkiekko-otteluissa ei saa taklata, koska suihkukomennus kuuluu jokaiselle taklaajalle, mikäli taklattavasta vuotaa verta..


Jouni "NHL-kausi alkaa 100% varmasti" Huttusen ja Wesa "Jounin koira" Koistisen pienessä(?) sievässä kirjoittamaa juttua tiistai-aamun Savon Seiskasta (entinen Savon Sanomat) odotan "mielenkiinnolla". Vai yllättäisivätköhän herrat ja eivät mainitsisi lehdessä siitä peräti olleenkaan. Olisivat näin ollen laupiaita samarialaisia, kun eivät kuuleman mukaan tykkää Jatkoajan- ja Niiralanmonttu.comin forumeilla heihin kohdistuneesta kritiikistä, ja eivät nyt näin ollen lynkkaisi Rossiteria jokaisesta tämän "hölmöilystä", kuten taklausta seuranneesta "viikatemaisesta huitaisusta". Viimeisin sitaatti on Huttusen TPS-ottelusta lehteen kirjoittama näkemys taklauksesta.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Mielestäni päähänkohdistunuttaklaus on aina OR:n paikka, koska niistä todellakin tulisi pyrkiä eroon. Tämä on kuitenkin ehdoton maximi jos: a)taklaus on muulta osin puhdas b) osuma päähän johtuu osaltaan vastaaottavasta pelaajasta ts. pelaajalla on pää ahaalla.

Ennen pelaajien asennekasvatusta haluaisin kuitenkin tehdä esim. kaukalon pleksit ja laidat joustavammiksi. Suurin osa aivotärskyistä tulee kuitenkin siitä kun pää kopisee laitaan tai pleksiin.
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
"Rossiterilla oli tilanteessa liian kova vauhti...", sanoi Muukkonen.
Ei kyllä mene tällaisen rivikatsojan päähän. Onko säännöissä määritelty miten "kovaa" tilanteisiin saa mennä? Liian kova vauhti? Ei vittu Muukkonen. En ymmärrä.
 

JanJ

Jäsen
Brian Glough kirjoitti:
Onko säännöissä määritelty miten "kovaa" tilanteisiin saa mennä? Liian kova vauhti?
Itseasiassa on. Kannattaisko lukea säännöt ennen valittamista?

Harmi että Rossiter sai pelikieltoa. Odotin vesi kielellä Ässät-KalPa matsia, josta Rossiter on nyt siis pois.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Tervetuloa maailmaan jossa ei taklata edes puhtaasti, niin se kävi case Hulkkosessakin. Seuraavaksi valmentajat alkavat opettaa junioreista asti, jotta muistetaan huutoo ennen kuin tullaan "puun takaa": MIE TUUN NY ENKÄ HILIJENNÄ YHTÄÄ..... Mutta turha siitä on varmaan edelleen Jämtiniä syytellä asiasta, ei tainnut olla linjatuomari pelissä jossa päätuomaria neuvottiin, eikä tainna olla Muukkosenakaan Muukkosen paikalla.

Ei ole ensimmäinen Muukkosen paska päätös, eikä varmalla viimeinen.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Brian Glough kirjoitti:
Onko säännöissä määritelty miten "kovaa" tilanteisiin saa mennä?

JanJ kirjoitti:
Itseasiassa on. Kannattaisko lukea säännöt ennen valittamista?
No näin. Asialliseen kysymykseen "asiallinen" vastaus. No miten on JanJ, täyttyikö nämä ryntäyksen tunnusmerkit tässä tapauksessa?


Mielenkiintoista Suukkoselta ryhtyä puuttumaan keskialueen taklauksien vauhteihin. Hieman eri asia soveltaa ryntäys -sääntöä perinteisiin laitataklauksiin, kuin avojään pommeihin. Tälle tielle jos lähdetään, niin näinköhän pystyy Suukkonen pitämään toleranssin sallitun ja liian kovan vauhdin arvioinnin suhteen samana.

Seuraava sääntöuudistus voisikin olla se, että pleksien takana olisi ympäri kaukaloa toimitsijoita, jotka mittaisivat tallentavien tutkien kanssa pelaajien nopeuksia. Ja mikäli tietty nopeus ylittyy, kun kyse on taklaustilanteesta, niin ottelurangaistus ja vähintään yksi ottelu siihen päälle.
 

Isorumailkeä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anonyymit kotikiusatut
No jo on helvetti... Aika komean pommin Rossiter pistää. Ja luonnollisesti Muukkonen iskee pelikiellolla. Tällä menolla kutosdivarin salibandyssa saa ottaa kovempaa vartalokontaktia kuin SM-liigassa.

Ja sen verran kanon.se:n uutista tuli selailtua että kyllähän tuo Jämtinin ininä itkun merkit täyttää. "Hän tuli kyynerpää edellä kuin kamikaze ja taklasi minua päähän. Olen yllättynyt, jos Rossiter vielä KalPassa pelaa kun joukkueet seuraavan kerran kohtaavat"... siis wtf??? Palkankorotus pitäisi saada kauden toistaiseksi parhaasta niitistä.

Ja mitä tulee vauhtiin, niin eiköhän se Jämtin ole jolla kovempi vauhti oli tilanteessa. Mitä Rossiterin olisi pitänyt tehdä, jättää taklaamatta vai? Väistyä ja antaa tilaa vai? SM-liigan linjan mukaan ilmeisesti näin...
 

Veivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
kosh kirjoitti:
Liigassa ei näköjään saa tälläkään kaudella taklata kovaa.

Ei saa, niin kauan kuin säännöt ovat mitä ovat. Kohta säännöissä "millä vartalon osalla hyvänsä" tietää melkein aina kovia rangaistuksia, jos esim. taklaa vastapalloon .

540 - PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS
a) Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen tai iskun, millä vartalonsa osalla hyvänsä, vastusta-jan
pään tai niskan alueelle tai ”ohjaa” tai ”painaa” vastustajan pään suojalasia tai laitaa
vasten, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:
- Pieni rangaistus+ automaattinen käytösrangaistus (2’ + 10’)
tai
- Iso rangaistus + automaattinen pelirangaistus käytöksestä (5’ + PRK)
tai
- Ottelurangaistus (OR)
b) Pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa ”pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen”
seurauksena, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:
- Ottelurangaistus (OR)
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
US-KO-MA-TON-TA!

Meinasi alaleuka loksahtaa sijoiltaan kun tuon Rossiterin lisäpannan uutisoinnin luin, ei helvetti. Kyllä on Muukkosella otsaa, yrittää väkisin keksiä jotain vikaa tuosta (kova vauhti jne, hah!) toistaiseksi kauden upeimmasta pommista ja kun ei kuitenkaan keksi esittää faktoja, lätkäisee vielä toisenkin huilattavan matsin. Terve, vittu mitä pelleilyä, kohta alkaa S/M liigan boikotointi tässä taloudessa. Onneksi näkyy NHL.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös