Mukikampanja – tässä ketjussa odotellaan mahdollisia vahvistuksia

  • 4 078 127
  • 24 074

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
En mäkään mitään Iilahtea tänne halua. Tuli vaan mieleen tää "Pirkanmaalainen sanonta" "No kun halvalla sain".
Vain vähän paremmilla statseilla tuo norskikin vetelee, eikä silläkään pahemmin pelejä ole kertynyt parin viimevuoden aikana. Toki enemmän kuin Iilahdella.

Mutta kuten mainitsin, niin en mitään Iilahtea tänne kaipaa. Mutta pelko on perseessä, että mitä nuo keksii tänne hankkia hätäpäissään.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mutta kuten mainitsin, niin en mitään Iilahtea tänne kaipaa. Mutta pelko on perseessä, että mitä nuo keksii tänne hankkia hätäpäissään.

Tuskinpa tänne nyt mitään hätäpäissään hankitaan, kun ei varsinaisesti ole mikään hätä. Ja tottahan toki, pakkia ja molaria rosteri huutaa, mutta kyllä näilläkin ollaan ihan hyvissä asetelmissa, peli kulkee, pisteitä tulee.

Nyt ei ole syytä hätäillä, vaan löytää ne oikeat palikat.
 

Ralph

Jäsen
Voi olla, että saa toimiston väki puolustajaa etsiä perkeleen pitkään ennen kuin löytää. Jos siis tahtovat puolustajan, joka ei vain ole "joku pakki" vaan ongelmakohtien paikkaana. Aina jonkun Otto Honkaheimon saa hankittua, mutta tuskin Antti Pennasen aikana enää hankitaan ketään vain hankinnan ilosta vaan hankitaan pelaaja, jollaisen Pennanen haluaa.

Nyt ei tarvita mitään ylivoiman moottoria ja pistetykkiä tyyliin Craig Schira vaan kiekollisesti varman puolustajan, joka antaa helpon avaussyötön, osaa laukoa kiekon maalille ja omassa päässä on jämäkkä oman maalin edessä. Samanlainen pelaaja kuin vaikkapa Henrik Forsberg, mutta tietenkin kokoa ja rightin mailaa kaipaisi tuo uusi pelaaja.

Euroopan suurimmista liigoista katselin pohjoisamerikkalaisia pelaajia läpi, että olisiko siellä joku epäonnistunut, joka voisi siirtyä muualle. Oikeita pelaajatyyppejä löytyi, mutta jos pelaaja on onnistunut KHL:ssä, niin ei tietenkään siirry yhtäkkiä Kerhoon. Ainoat sopivat kandidaatit ovat viime kauden AHL-pelaajia, joilla ei ole vielä sopparia mihinkään. Toinen on täällä jo pari kertaa mainittu Roman Graborenko ja toinen joskus kesällä esille tuomani Steve Eminger.

Eminger oli viime syksyn kokonaan pelaamatta, mutta vuoden alussa sai AHL-sopparin ja pelasi kelpo tilastoilla. Kärsi loukkaantumisista ja pudotuspeleissäkin jäi muutama peli väliin, mutta pelasi kauden viimeisessä pelissä ja oli voittamassa AHL:n mestaruuden terveenä. Alla vain yksi lyhyt visiitti Euroopassa ja Moskovassa, mutta uskoisin sopivan Liigan ja HPK:n pelityyliin. Hyvin liikkuva pakki, joka taklaa paljon ja on hyvä blokkaamaan laukauksia. Kiekollisesti tasoa "ihan hyvä" eli ei tuo vahvistusta ylivoimaan, mutta ei ole mikään tumpelo kiekon kanssa.

HPK:n tämän hetken top-4-puolustajien (Lehtivuori, Nikkilä, Forsberg, Manninen) pituudet: 182, 179, 182, 181. Kyllä tuonne yksi kookas kärkipakki olisi kiva, joten jätin tutkan alta pois kaikki 180-senttiset vapaat tai mahdollisesti vapautuvat pakit. Emingerin pituus on 187. Lisäksi Eminger olisi iäkkäin pakki, vaikka on "vain" 32-vuotias.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
@Ralph

Onhan AHL:n viime vuoden rightin pakeista vapaana myös Danny Biega, joka toissa kaudella pelasi joitakin otteluita Hurricanesin riveissä. Viime kausi jäi tyngäksi, mutta aiemmin nakuttanut hyviä pisteitä yliopistotasolla ja sieltähän on Suomeenkin löytynyt aikojen saatossa nappihankintoja. Nimekkäin vapaana oleva pakki taitaa olla jo entuudestaan tuttu Klesla ja vähän ihmettelenkin, ettei ole vielä tehnyt diiliä mihinkään.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täällä on mainittu JOlkkonen pakeista puhuttaessa, mutta mä jättäisin sen kaverin kasvamaan ihan rauhassa sinne Susirajalle. Aika paljon kertoi noi Pennasen kesäiset kommentit kaverista ja eihän toi pelannut edes yhtään harjoituspeliä Kerhon riveissä. Mitä itse kyselin kaverista siltä joitakin pelejä nähneeltä tutulta, niin näiden kommettien(Pennanen+tuttu) perusteella tuntuu siltä, että antaa hautua ihan kaikessa rauhassa. Tosin tämän kauden otteista tutulla ei ollut omia havaintoja, joten kenties joku Jokipoikien pelejä nähnyt osaisi antaa tuoretta infoa tilanteesta. Ja joo, Pennasen kommeteista lisätään sen verran, että "Pelaa vielä tämän kauden opiskelujen ja kehittymisen takia Joensuussa."

JOlkkonen on pitkä ja sinällään kookas(190/90), mutta ei kaiketikaan mikään fyysinen peluri, saatika mörssäri, vaan ennemminkin kiekollinen kaveri ja vahvempi hyökkäyspäässä. Tätä tukevat jollain tapaa myös tilastot. Tällä kaudella Jokipojissa 11 peliä ja 3+5=8 pistettä. Plussalla on 4 asteen verran ja jäähyminuutteja on 0. Viime kaudella 37 pelissä Jokipojissa 30 min. jäähyjä, mikä näyttää olevan kaverin yhden kauden ennätys.

Huomiota herättää myös tuo JOlkkosen tausta, tai ura tähän mennessä. Tällä hetkellä kaverilla on takanaan kaikki 48 peliä(viime 37 + 11 tämä kausi) Mestistä, kaudelta 14-15 on pelannut vain 20 peliä Jokipojissa Suomi-sarjaa ja tätä ennen 13-14 kaudella pelasi vielä Hyvinkäällä A-junnujen Mestistä 16 peliä + 10 peliä II-divaria H.K.H:ssa, joten tämä kaveri todellakin tuntuu Pennasen sanoin PROJEKTIpelaajalta!

Parhaalla, eli viime, kaudella on pelannut ennätyksekseen 37/50 runkkarin peliä, ja kun noita jäähyminuuttejakaan ei ole kuin 30, niin kovin montaa ulosajoa ja pelikieltoa tuskin on tullut selittämään tätä kautta tuota määrää pelattuja pelejä. Ja aiemmilla kausilla alemmissa sarjoissa ei edes tuota määrää pelejä kaudessa. OK, intti on ollut jossain välissä, mutta onkohan tolla sitten vaan muulloin ollut loukkaantumisia, kun tuon enempää ei ole yhtenäkään kautena pelannut. Opiskelut? Pleijjareista on tullut muutamat pelit lisää, viime kaudella 9 peliä ja niissä 1+5=6 ja 2 min jäähyjä. 46 pelattua peliä on täten kaverin yhden kauden ennätys. Liigassa on runkosarjassa se 60 peliä...?!

Tuolla pelatulla aiemmalla uralla tuntuu jo aika kovalta suoritukselta, jos kaveri nousee edes ensi kaudella hätistelemään tosissaan paikkaa Liigasta ja Kerhon ringistä! Tai sitä seuraavalla... Alla vielä Pendon kommentit kaverista kokonaan, niin ei tarvitse kenenkään niitä mistään etsiä.

Joel Olkkonen

On vähän sellainen pellossa kasvanut poika. Osaa pelata, iso kokoinen, liikkuu hyvin, kaikki elementit ns. löytyy. Aina kun pelattiin vastakkain, oli hyvä meitä vastaan Jokipojissa. Sitten ihmettelin, että mitä hemmettiä se tekee Joensuussa ja ollut Suomi-sarjassa? Tuli kesällä tähän pyörimään ja tajusin miksi pelaa siellä, se jätkä oli ihan kadun miehen kunnossa. Se polku, missä Joel on pelannut, niin en ole yhtään varma, onko kukaan puhunut sille ikinä huippu-urheilusta mitään! Mutta suomalainen isokokoinen pakki, joka liikkuu hyvin, eihän tuollaisia ole, aivan kauhea potentiaali kaverissa. Jos laittaa itsensä kuntoon, niin todella mielenkiintoista nähdä missä viiden vuoden päästä. Jos ei laita, jää Mestis-pakiksi. Pelaa vielä tämän kauden opiskelujen ja kehittymisen takia Joensuussa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tuskinpa tänne nyt mitään hätäpäissään hankitaan, kun ei varsinaisesti ole mikään hätä. Ja tottahan toki, pakkia ja molaria rosteri huutaa, mutta kyllä näilläkin ollaan ihan hyvissä asetelmissa, peli kulkee, pisteitä tulee.

Nyt ei ole syytä hätäillä, vaan löytää ne oikeat palikat.
En tiedä sinusta, mutta kyllä mulla on ainakin lievä paniikki veskari tilanteen osalta, vai ketäs meinaisit laittaa luukulle jos Larmi loukkaantuisi?
 
Viimeksi muokattu:
Morjensta vaan pallokerhon kannattajille! Ensimmäinen viesti kotikaupungin kiekkoylpeyden lankoihin.

Piti jo eilen illalla kirjotella omaa näkemystäni kerhon pelaajatilanteesta, mutta jäi muiden kiireiden vuoksi väliin. Ylle BlackWolf ehtikin jo kirjoittamaan hyvän one linerin, joka laittoi ajattelemaan. Mitä jos Larmi tosiaan loukkaantuu? Itse näkisin näin, että tämä kausi voidaan ratsastaa Larmin harteilla. Kyllä nuori mies jaksaa jos vaan pysyy ehjänä, peluutetaan välillä Luukkosta ym. kumppaneita ja lainataan tarpeen mukaan muilta joukkueilta stuntteja kuten viime kaudelle. Silmät ja korvat tietysti toimistolla auki jos löytyisi vakuuttava kaveri, jolle voisi tehdä sopparia myös ensi kaudelle Larmin aisapariksi. Mutta tälle kaudelle, äh. Ei mitään yhden kauden ratkaisua kiitos. Tämä voidaan katsoa stunteillakin jos tarve vaatii. Larmin pää ei kestäisi, missä tapauksessa? Että oltaisiin finaaleissa? Tuskinpa siihen kaatuisi.

Kokoonpano ja peliesitykset on muuten näyttänyt hyvältä, mutta pakisto huutaa apua. Jengi on pelannut hyvin, mutta muutama pakki on selkeästi liigavauhdista jäljessä. Suhosen voisi laittaa jakoon ja pakistoon hankkia ns. "varman äijän" tuomaan kilpailua. Ehkä Tuulolankin otteisiin tulisi muutosta, jos joutuisi oikeasti kilpailemaan ihan siitä peruspakinkin roolista. Tuulolahan on jatkuvasti vaikeuksissa kiekossa kiinni ollessaan, eikä useinkaan selviä oman pään tilanteista ilman joukkuekavereiden apua jolloin kaikki käynnistyy ikään kuin alusta, kun kiekkoa ei ole saatu pelattua tilaan josta peliä voisi rakentaa.

Meillä on kuitenkin #22 Kirill Tulupov joka on pelannut parissa matsissa vain hajavaihtoja. Oliko try-outtia jäljellä johonkin joulukuuhun asti? Uskoisin miehen pystyvän hoitamaan sitä roolia oman maalin edessä, johon moni kaipailee vahvistuksia. Siitä huolimatta, tarvitaan samaa tekevä peruspuolustaja luomaan lisää kilpailua pelipaikoista. Kerrannaisvaikutukset voi olla huikeita, kun hyökkäyssuuntaan lahjakkaampien ei tarvitsisi niin paljon painia omissa ja olisi kilpailua.

Ei kai me tarvita kallista Schiraa tällä kaudella, vaan luotettavasti omaa päätä pelaava mies Tulupovin lisäksi ja mielellään vielä se pariksi kaudeksi sitoutuva, ykkösruudunkin hoitava maalivahti. Jos ei mokea löydy, toivotaan parasta ja mennään stunteilla. Nykyisen kaltaisella pelillä saamme kyllä nauttia hetken play off -kiekosta, kunhan pakisto pääsee omalle tasolleen pienen kilpailun myötä ja Larmi pysyy ehjänä / löytyy stuntti / pidemmän ajan aisapari.

Nyt on kuitenkin saatu nauttia viihdyttävästä, voittavasta kiekosta niin en uskalla enempää tälle kaudelle vaatia. En siis tekisi HYVÄN Perus Pakin hankinnan lisäksi muita väliaikaisia ja rahaa maksavia ratkaisuja tulevien vuosien kustannuksella, kun organisaation ilmapiiri on vahvasti positiivinen ja menestyksekkäitä vuosia edessä.
 

Ralph

Jäsen
En nyt enää löydä sitä viestiä, mutta Pelicans-osiossa joku tiesi kertoa, että Sebastian Repoa olisi tarjottu HPK:lle. Mitä sekin tarkoittaa? "Antakaa toi Joonas Lehtivuori niin saatte Revon" vai mitä? Ei se ainakaan sitä tarkoita, että Pelicans ilmaiseksi tyrkyttäisi Repoa.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
En nyt enää löydä sitä viestiä, mutta Pelicans-osiossa joku tiesi kertoa, että Sebastian Repoa olisi tarjottu HPK:lle. Mitä sekin tarkoittaa? "Antakaa toi Joonas Lehtivuori niin saatte Revon" vai mitä? Ei se ainakaan sitä tarkoita, että Pelicans ilmaiseksi tyrkyttäisi Repoa.

Siellä kirjoiteltiin myös jossain vaiheessa, että Lokkien pitäisi saada joku kiekollinen pakki.

Suhonen <-> Repo voisi näin ollen olla hyvä vaihtokauppa molempien kannalta. Lupaan pystyttää patsaan UTJ:lle, jos hoitaa tämän diilin himaan!
 

Ralph

Jäsen
Suhonen <-> Repo voisi näin ollen olla hyvä vaihtokauppa molempien kannalta. Lupaan pystyttää patsaan UTJ:lle, jos hoitaa tämän diilin himaan!
Tuossa olisi vielä se hauska juttu, että Repo luultavasti tienaa tällä kaudella vielä vähemmän. Repo pelaa kuitenkin yhä junnusopparilla ja luulisi Suhosen saavan 27-vuotiaana enemmän. Joten tuolla diilillä HPK saisi jopa palkkoihin säästöä eli lisää rahaa uuden pakin hankintaan.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Jos ja kun Lehtivuori joutuu hetken olemaan sivussa, niin onhan se kai lähes pakko pakkikaupoille mennä. Saatanan Tyrväinen.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Jokohan Tyrväinen saisi kunnolla kakkua...ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen pimahdus tältä pelleltä. Mut ihan valmennuksen näköinen "vahvistus"

Lehtivuori huilaa varmaan useemman viikon.
 

Ignoramus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden Pallo
Lehtivuoren diagnoosia odotellessa... Haaranen ja Olkkonen pystyvät kyllä muutaman pelin stunttaamaan, mutta mikäli Lehtivuorelle tulee pidempi huili, niin rahat on pakko käyttää siihen kiekolliseen pakkiin. Kätisyydestä ei niin väliä.
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lehtivuoren diagnoosia odotellessa... Haaranen ja Olkkonen pystyvät kyllä muutaman pelin stunttaamaan, mutta mikäli Lehtivuorelle tulee pidempi huili, niin rahat on pakko käyttää siihen kiekolliseen pakkiin. Kätisyydestä ei niin väliä.
En tosta Olkkosesta sano mitään mutta nyt Haaranen pitää ehdottomasti ottaa mukaan.
 

Ralph

Jäsen
Puolustajaa tuo huutaa entistä enemmän, vaikkei kannata hätähankintana ketään hankkia vain seuraavaa peliä silmällä pitäen. Jos Joonas Lehtivuori on sivussa pitkään, siis oikeasti pitkään, niin sitten on hankittava toinenkin pakki. Mutta vähintään se yksi.

Henrik Forsberg - Petteri Nikkilä
Oskari Manninen - Joni Tuulola
Teemu Suhonen - Kirill Tulupov
Almari/Haaranen

Tuo ei vain riitä.
 

Elggari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Pennasen kommentti pelin jälkeen antoi ymmärtää, että siellä on Lehtivuorella melko vakavasta loukkaantumisesta kyse. Ei ollut kuulemma tilanteen jälkeen muistanut tapahtunutta, joten vähintään aivotärähdyksestä on kyse. Aikasempien loukkaantumisten perusteella uskon että Lehtivuorta ei kentällä ennen joulua nähdä.

Pakisto on huutanut vahvistusta jo aiemminkin, mutta nyt alkaa olla hankinnan kanssa jo hieman kiire. Toivottavasti siellä on kuitenkin reagoitu ajoissa pakiston heikkouteen eikä niitä potentiaalisia aleta vasta nyt etsiä.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Osaako kukan asioista tietävä sanoa, nyt kun Lehtivuori loukkaantui niin korvaako vakuutus Kerholle rahat ?
Näin voitaisiin hankkia (ja pitäisi) 2 hyvää pakkia suoraan.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Osaako kukan asioista tietävä sanoa, nyt kun Lehtivuori loukkaantui niin korvaako vakuutus Kerholle rahat ?
Näin voitaisiin hankkia (ja pitäisi) 2 hyvää pakkia suoraan.

Näistä nyt sen kummemmin tietoa ei ole, mutta tuskin mistään vakuutuksesta ainakaan täysimääräisenä yksi yhteen korvaus menetyn rahan mukaan tulee, joten maksimissaan tuuraaja varmaan saadaan. Taso ei varmasti ole siellä missä Lehtivuori pelaa.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Näistä nyt sen kummemmin tietoa ei ole, mutta tuskin mistään vakuutuksesta ainakaan täysimääräisenä yksi yhteen korvaus menetyn rahan mukaan tulee, joten maksimissaan tuuraaja varmaan saadaan. Taso ei varmasti ole siellä missä Lehtivuori pelaa.
Näissä tapauksissa kun pelaajalle määrätään pelikieltoa loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta ja palkka pidätetään pelikiellon ajalta, tulisi pidätetty palkka tilittää lyhentämättömänä kärsineelle seuralle. Ja pelikiellon pituus näissä täysin övereissä tapauksissa vähintään loukkaantuneen vastapuolen mittaiseksi.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Olen kuullut juttua, että jonkinlaista pääomaa olis puolustajan hankintaan ja viivatykki olis hakusessa. Nyt olisi ainakin selkee tarve.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Puolustajaa tuo huutaa entistä enemmän, vaikkei kannata hätähankintana ketään hankkia vain seuraavaa peliä silmällä pitäen. Jos Joonas Lehtivuori on sivussa pitkään, siis oikeasti pitkään, niin sitten on hankittava toinenkin pakki. Mutta vähintään se yksi.

Henrik Forsberg - Petteri Nikkilä
Oskari Manninen - Joni Tuulola
Teemu Suhonen - Kirill Tulupov
Almari/Haaranen

Tuo ei vain riitä.

Eikös sillä Almarilla ole korva halki ja saikulla sekin. Ei tässä auta kuin hätäapuna joko Auvinen tai Haaranen Mestiksestä mukaan. Mieluummin ehkä Auvinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös