Muistellaan menneitä – esitetään kysymyksiä ja etsitään vastauksia

  • 109 653
  • 295
Ainut vaan ettei Keith ei NHL:ssä pelannu.

Velipoika onkin sitten tehnyt sen verran paljon, että Keith on tuon tilaston kärjessä, vaikka ei ole päässyt edes kaukaloon NHL:n puolella.

Sitten puhuttaisiin kyllä veljessarjasta jos NHL:ssä pelaamattomatkin lasketaan mukaan.

Muistin väärin... No veljessarjoistakin puhuttaessa varmaan TOP3:ssa... Sutterit varmaan kärjessä?
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille ja IFK:lle
Muistin väärin... No veljessarjoistakin puhuttaessa varmaan TOP3:ssa... Sutterit varmaan kärjessä?

Aloin itsekin miettimään veljessarjoja ja kärkipäähän osuvat varmaan myös Brotenin veljeskolmikko, Neal, Aaron ja Paul.
Phil ja Tony Esposito taisivat molemmat pelata yli 1000 NHL-matsia ja Niedermayerienkin yhteenlaskettu pelimäärä lienee aika komea.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Löytyykö kisapuiston jäähallista jotain arkistokuvia 70-80 ja 90-luvuilta, kiinostas nähdä, muutta googlella ei löydy.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tää oli miun mielestä paras SaiPa-viikko varmaan pariin vuoteen. Millon on viimeeks otettu 9pts putki 3 otteluun?
Vastaus tähän on 9.2-13.2.2018 kahdesti HPK:ta ja kerran TPS:ää vastaan pelatessa ja sitä edellisen kerran 14.10-21.10.2017 Lukkoa, JYP:iä ja Kärppiä vastaan. Tirkkosen vikalla kaudella oli jopa 4:n kolmen pisteen ottelun putki.
 

ahal

Jäsen
Päivän uutisiin kuuluu mm. Kaapo Kähkösen eka peli NHL:ssä, ja hyvinhän tuo meni: voitto Minnesotalle torjuntaprosentilla 94,1. Vain kaksi suomalaisveskaria on aiemmin aloittanut paremmin: Jussi Markkanen 100 % kaudella 2001-02 ja Antero Niittymäki 95 % kaudella 2003-04. Jussin maagista aloitusta en enää muistanut.
 

Aatu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kisakenttä Oy
Lainataan tuolta tuoreesta ketjusta, mutta pienessä hiprakassa pientä nostalgiavirtausta aina tulee:

Muistan, kun se Ahlberg näin totesi tuosta rystyvedosta kun Seliini tuli puikkoihin.
Ei muutes ollu Sami "Hatrick Gretzky all starsia vastaan" Ahlberg joka tuon totesi, vaan Ville Snellman #81.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: npc
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, KiPa-90, Brittifutis yleisesti
Hei vaan kaikki vanhat tutut ja uudet palstatoverit. Yli vuoden tauon jälkeen päätin palata tänne palstalle. Törmäsin tuolla KalPan osiossa ketjuun, jossa oli kasattu kuluneen vuosikymmenen all-starskentällistä. Aikani kuluksi kävin miettimään tarkemmin kulunutta kymmentä vuotta ja lopputulemana, realitteetteihin nähden ihan hyvin meillä on mennyt. Edelleenkin se toinen mitali kuitenkin odottaa tulemistaan. Kiusallisen lähelle sillon keväällä 2014 päästiin sitä.

Pieniä ajatuksia kausista:

2010-2011.
Messias palasi näyttävästi. Barney sai potkut ja toimisto rysäytti ja hankki kerralla Salcidon ja maailmanmestari Richard Lintnerin. Ei playoffeja ja 800 000 euron tappiot kaudesta. Nimekäs joukkue oli kasassa, mutta se maksoi hintansa.

2011-2012
Tästä kaudesta ei kovin paljon sanottavaa ole. Jarno Koskiranta nousi EHT-tasolle ja lähti kierrokselleen josta toivottavasti ensi syksynä palaa

2012-2013.
Lock Out meren tuolla puolen toi kotoiseen Liigaamme muun muuassa Erik Karlssonin, Kyle Turrisin, Mikko Koivun ja Alec Martinezin kaltaisia tähtiä. SaiPakin sai omansa kun Corey Emmerton saapui vahvistamaan joukkuetta. Tosin yhden erän ja yhden blokatun laukauksen ajaksi, kiitos murtuneen sormen. Alkusyksystä johdettiin koko Liigaa ja Hattu Nieminen veti sen verta kovan syksyn, että lähti Tammikuussa haistelemaan tuulia KHL:n puolelle. Seitsemän vuoden tauon jälkeen pelattiin kuitenkin pudotuspeleissä, joissa Raato Summasen valmentama HIFK olisi ollut lyötävissä "säälikierroksella". Pekka Tirkkosen ensimmainen kausi oli omalla tavallaan onnistunut ja parempaa oli tulossa.

2013-2014.
Jo Toukokuussa me fanit kuulimme ilouutisia. Urallaan kaiken nähnyt, legendamme 90-luvun lopulta, Jussi Markkanen palaisi kotiin 13 vuoden maailmankiertueen jälkeen. Tästä hankinnasta alkoi usko, maalivahtipeliin ei tultaisi kaatumaan. Eikä Markkanen tullut vain jäähdyttelemään. Kertokoon siitä kaiken valinta tähdistöön, Urpo Ylösen palkinto ja ennen kaikkea uran jatkaminen aina viime vuoteen asti. Jussi Markkanen oli suurin yksittäinen tekijä tämän kauden menestystarinassa. Samaan aikaan toinen ikoninen SaiPa-pelaaja, Ville Koho pelasi elämänsä kiekkoa aina maajoukkueessa asti. Kausi tarjosi paljon kovia pelejä. Varsinkin Jokereita vastaan pelatut pelit ovat iskostuneet mieleen hyvin. Lopulta olimme neljänsiä sadalla pisteellä, vain yhden pisteen päässä kolmannesta paikasta. Jyppiä vastaan käydystä sarjasta ei tarvinne mitään edes kirjoittaa. Omalla kohdalla edelleen se THE MOMENT tällä vuosikymmenellä. Kärpille laitettiin kampoihin, mutta parempi meni jatkoon. Pronssiin oli saumat, mutta sekin meni. Vähän tietysti voi kyseenalaistaa pelaajia, joilla oli sopimus jo taskussa playoff-vastustajan riveihin. Markkasen lisäksi palkittiin myös Tirkkonen kauden valmentajan Kalevi Numminen-palkinnolla.

2014-2015.
Etelä-Karjalaan oli syntynyt SaiPa-ilmiö/huuma. Meidän Pojat. Syksyllä pelailtiin Champions Hockey Leagueta. Ei ihan samanlaista tykitystä mitä edellinen kausi, mutta usko mahdolliseen menestykseen oli vahva. Ehkä hieman yllättäen lähdettiin hakemaan vauhtia sääleistä, Ässiä vastaan. Kotona patapaidat kaatuivat muistaakseni 6-0. Porissa oli tiukempaa kunnes Chad Rau ratkaisi jatkoilla puolivälieräpaikan Lappeenrantaan. Valitettavasti Kärpät sieltä vastaan tuli taas, minkä pysäyttämiseen ei ollut taaskaan edes mahdollisuutta.

2015-2016.
Viimeinen kausi Tirkkos Peksin valmennuksessa. Paperilla oli yksi kovimmista nipuista, ellei peräti kovin. Edellisen kauden loistoonnistujat Rau&Mcintyre saatiin pidettyä ja Jani Nieminen sekä Petteri Nokelainen saapui vahvistamaan joukkuetta loppukesästä. Elokuussa Meidän keskikaistamme näytti näin kovalta: Nokelainen/Järvinen/Koho/Hämäläinen. Ja huomiolle pantavaa McIntyre istutettiin laidalle. Roolitukset joukkueessa oli onnistunut erinomaisesti. Hetken aikaa kasassa pysynyt ykköskenttämme McRauNo oli varmaankin sen hetken paras kenttä koko Liigassa, aina Noksun loukkaantumiseen saakka. Muistan kaudella olleen pitkiäkin tappioputkia ja rumia kyykkäyksiä. Kesken kauden hommattin takaisin vanhat tutut Kaksonen ja SaviLahti-Nagander. Deadlinella tuli vielä Polak ja Henderson, joilla paikattiin aivan käsittämätöntä loukkisumaa. Tosin ei hekään montaa peliä kasassa pysyneet. Playoffeihin mentiin suoraan, jossa sitten JYPin duunariosasto pimensi meidän tähtemme täysin. Sillon tällöin tulee jossiteltua, mitä jos meillä kaikki olisi olleet kunnossa aina Noksusta, Kohosta ja Jussista alkaen. Chad Rau voitti maalipörssin josta kävi kovan taiston nykyisen tähtemme Tomas Zaborskyn kanssa. Lisäksi Raun kaappiin myös herrasmiespelaajan pysti. EI YHTÄÄN jäähyä runkosarjassa. McIntyre hävisi kahdella pisteellä pistepörssin Kristian Kuuselalle. Omasta mielestäni kauen paras pelaaja oli McIntyre

2016-2017.
Neljä kautta upeaa työtä tehneen Tirkkosen oli aika lähteä isommille kaukaloille. Yli vuosikymmenen mukana ollut Ari Santanen sai siis valtavat saappaat täytettäväksi. Chämppäriä pelattiin jälleen ja siellä peli kulki mallikkaasti, jos vertasi miten joukkue kynti Liigassa. Eetu Koski varsinkin sai Mestarien liigassa jonkin ihmeen suonenvedon. Kapteeni Koho oli poissa aina Tammikuun alkuun saakka, jolloin kausi oli jo ohi. Nyt oltiin myyjänä eikä ostajana siirtotakarajalla. Järvinen, Markkanen, Hamilton, Trotter ja Pärre saivat lähteä muihin seuroihin hakemaan onnellista loppua. Viimeiset runkosarjapelit vedettiin A-junnuilla pääsääntöisesti. Tosissaan siellä kuitenkin Tapparaa ja Tepsiä kiusattiin. Sijoitus oli siis viimeinen ja Sanni sai kenkää. Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että eihän tuolla joukkueella menestystä ollut odotettavissa. Koko likasanko kaadettiin kuitenkin Santasen niskaan. Mielenkiintoista, että Markkasen ollessa poissa maalilla oli kaksikko Tuohimaa/Olkinuora, jotka tällä hetkellä maajoukkueessakin kovalla tasolla vetävät.

2017-2018.
Tero Lehterä tuli Saimaan rannalle kasvattamaan tammeaan, joka nyt jouluna 2019 on viimeistään kuivunut pystyyn. Katastrofialun jälkeen tulosta alkoi tulla. Tuohimaa oli aivan huikea maalilla ja torjui yksinään monet pisteet. Hyvin mieleen on jäänyt myös peräänantamattomuus. Ei ollut yksi tai kaksi peliä, joissa noustiin takaa rinnalle ja ohi. "Lomarengaskierroksella" Pelicans lähti lauluun ratkaisevan pelin jatkoajalla Ahti Oksasen maalilla. Puolivälierässä Tepsiä vastaan oltiin jo täysin sillassa muun muuassa 0-7 teurastuksen jäljiltä. Lehterä sai rivit kasattua (lue: parkeerattua bussin keskialueelle) ja SaiPa nappiasikin kaksi voittoa oltuaan jo 0-3 häviöllä. Kuudennen pelin TPS vei sitten jatkoilla. Kunnia oli palautettu. Nyt tosin näyttää siltä että tuo Tertsin tulokaskausi on jäämässä hänen parhaakseen.

2018-2019.
70-vuotisjuhlakausi. Isolla budjetilla kasattu kova joukkue. Poikkeuksellisesti joukkue pysyi lähes tulkoon ennallan. Valmennusjohdon radiohiljaisuus mm. loukkaantumistilanteesta sai fanit hieman erkanemaan siitä suuresta yhteisöstä/perheestä, mitä koko vuosikymmen oli luotu. Omalla kohdalla joukkue oli niin harmaa ja väritön palkkasoturijoukko, että lähestulkoon jätin pelitkin katsomatta. Se oli myös osasyynä ettei tänne palstalle huvittanut mitään yli vuoteen kirjoitella. Erikoispaidat lähinnä muistona viime kaudesta. Sääleistä Ilvestä vastaan lomalle. Pajatso tyhjeni pelaajista keväällä.

Sitten se 2010-luvun All Stars joukkue.

Paljon kovia pelimiehiä jäi pois. Esimerkiksi McTavish pelasi yhden kauden ja Toporowski vain puolikkaan kauden tällä vuosikymmenellä. Laiturit ovat vain laitureita. En käy erittelemään oikeita ja vasempia oikeille paikoilleen.

1st. Line

Rau - McIntyre - Kaksonen

Savilahti - Maalahti

Tutkapari mikä elää aina muistoissamme. Eme kovana työntekijänä ja uudelle vuosikymmenelle vievänä kapteenina toisella laidalla.
Maalahti pelasi läpi vuosikymmenen ja nousi kun nousikin yv-pelin priimus moottoriksi. Pärre veti 7 kautta mukana. Game seven keväällä 2014 antaa anteeksi pari viimeistä vuotta.

2nd. Line
Mankinen - Koho - Spina

Lintner - Salcido

C8 kantoi läpi vuosikymmenen kirjainta rinnassa. Pelasi parhaat kautensa. Mankisesta kasvoi kova tekijä Liigaan. Ja Spina nyt vaan oli niin hyvä.
Lintner ei loppujen lopuksi kovin pitkään täällä ollut, mutta jätti kyllä polttomerkkinsä meidän historiaan. Salcido taasen paras kiekollinen pakki ketä täällä on nähty.

3rd. Line
Zaborsky - J.Koskiranta - Löfman

Lofquist - Backman

Zaboa en tälle listalle ollut ajatellut, mutta onhan tämä kuluva syksy ollut jäätävä, ottaen huomioon joukkueen tilan. Jo nyt suurten joukossa. Koskiranta nousi täällä huipulle. Maajoukkueeseen ja SKA:han asti. Toivottavsti vielä joskus vetää keltaisen paidan päällensä. Löfman, omia poikia. Muutama kausi nykäskylässä. Kunnossa ollessaan valtava pala joukkuetta.

4th. Line

Venäläinen - Kunyk - Jokinen

Venis oli TAISTELIJA. Kunyk veti kaksi erittäin kovaa kautta molempiin päihin kaukaloa. Myös Hämäläistä kaavailin tähän. Jokinen toiseen laitaan en tiedä miksi. Vaikka tasaisuuden ja hyvän viimeisen kauden vuoksi.

Maaliin:
Markkanen
Tuohimaa
Nieminen

Jussi on selvä ykkönen. Tirkkosen ajan menetyksellä on Jussi Markkasen kasvot.

Tuohimaa oli jäätävän hyvä. Osoitti jo ensimmäisen kautensa lopussa olevansa hyvä. Nykytilanteessa kova on ikävä Ransua.

Kolmanneksi Hattu. 12-13 kausi oli sen verta kova suoritus ja paluu vielä Keltamustiin sinetöi kolmosmoken rooliin. Bernard kärkkymässä seuraavana.

Päävalmentaja: Tirkkonen

Joitain kovia nimiä jäi varmasti pois. Voitte muut käyttäjät myös tehdä omat tähdistönne ja heittää nimiä joita ehkä unhodin.

Kymmenen vuoden päästä kun analyysiä kirjoitellaan kuluneesta vuosikymmenestä, niin ainakin uusi halli meillä (luultavasti) on. Ja tulevalla vuosikymmenellä me voitetaan se mestaruus. Tai ainakin mitali. Tai no puolivälieräsarja. Tai no....niin.

Siitä huolimatta kerran SaiPa aina SaiPa. Aina tukena. Meidän Pojat. Vielä joskus koittaa Meidän Päivä. Päivä jona Tappara pirstoutuu palasiksi, päivä jona Kärppä kuolee. Päivä jona meidän vuosikymmenten piina ja odotus on lopullisesti ohi.
 
Viimeksi muokattu:

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
@RecordBreaker25 upea listaus, ja kirjoitus. Miten nuo alkupään tapahtumatkin tuntuivat tapahtuneen vasta äskettäin.

Nämä vanhojen muistelut tekevät toisaalta surulliseksi. Monasti, kun istutaan kavereiden kanssa iltaa juoden alkoholipitoisia juomia. Saatikka kun ennen kauden alkua katsellaan vielä kerran game7 sekä messiaan paluu. Hienoja hetkiä toki, mutta kyllähän sitä toivoisi, että vuosikymmenen päästä suurin hetki kannattajana EI olisi välieriin pääsy, niin hienoa, kuin se aikanaan olikin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tämmöinen löytyi internetin ihmeellisestä maailmasta: SM-liiga Oulun Kärpät - Saimaan Pallo Lappeenranta jääkiekkoa Oulussa Runkosarja peli
Lopputulos kyseisestä pelistä oli SaiPan kannalta vähemmän mairitteleva...

Joskus aikaisemmin täällä oli puhetta Petri Kokon pelinumerosta, näköjään pelasi 3:n ja 12:n lisäksi myös numerolla 30.
30 muisti itte. Kyselin sillon tosta 12:sta jota en muistanu mut 50-v juhlapaidan sil numerol sain käsiini. Vahvistuksenki itte sille numerolle löysin ku löyty kausijulkasu. Tuo kolmonen kyl on ihan uutta tietoa.
 

Also Starring

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
30 muisti itte. Kyselin sillon tosta 12:sta jota en muistanu mut 50-v juhlapaidan sil numerol sain käsiini. Vahvistuksenki itte sille numerolle löysin ku löyty kausijulkasu. Tuo kolmonen kyl on ihan uutta tietoa.

No joo, voihan se olla että numero kolmonen on jotenkin vaan jäänyt kummittelemaan mieleeni, eikä Kokko ole edes pelannut sillä numerolla.... Mistä lie ajatus päähäni tullunna.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, KiPa-90, Brittifutis yleisesti
Joskus aikaisemmin täällä oli puhetta Petri Kokon pelinumerosta, näköjään pelasi 3:n ja 12:n lisäksi myös numerolla 30.
Tuo numero 30 oli Kokolla se yleisin numero. Pelasi muistaakseni 2000-luvun alusta asti sillä numerolla. Numerolla 3 pelasi kaudella 1997-1998. Piti ihan tarkistaa tuo numero 12, kun ei millään tullut mieleen. Lunttauksen jälkeen paljastui pelanneen sillä kauden 1998-1999.
 

Also Starring

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuo numero 30 oli Kokolla se yleisin numero. Pelasi muistaakseni 2000-luvun alusta asti sillä numerolla. Numerolla 3 pelasi kaudella 1997-1998. Piti ihan tarkistaa tuo numero 12, kun ei millään tullut mieleen. Lunttauksen jälkeen paljastui pelanneen sillä kauden 1998-1999.

No perkele. Ei miun päässäni sitten isommin viiraakaan. Toistaiseksi ainakaan...
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Tuo numero 3 roikkuu hallin katossa jäädytettynä, on Partisen Lallin pelinumero SaiPa uran ajalta.
Kokko sillä pelasi, mutta joutui vaihtamaan kun tuo 3 jäädytettiin.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toisesta ketjusta tuli mieleen tuo Rau-Nokelainen-McIntyre. Siinä oli ehkä vuosikymmenen paras ketju koko Liigassa. Sääli, että se kesti vain 10 ottelua.

Värilasi on vahva vaan ei mahdoton.

Ehkä SaiPa-historian suurin "what if" -jossittelu.
Muutenkin tuon kauden loukkaantumiset. 2 voittoa JYPistä niistä huolimatta.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Lentopeli oli aikanaan n 2008 kun mini koneella lähti koko porukka Lappeenrannan lentokentältä tyyliin Air Finlandilla liikenteeseen ja ouluun, osa varusteista tuli jollain huollon pakulla perästä kun lentoonlähtopainot oli yli.

No pelistä tuli 7-0 turpaan ja siihen loppui liigassa lentelyt SaiPan omassa päätöksestä.

(luvut voi tilastomiehet tarkistaa, en muista ulkoa.)

Nythän huollon ja joukkueen apukätenä toimiva henkilö kertoi youtubessa että varsinkin ulkomaalaiset pelaajat lentelevät mielellään Lprsta keskieurooppaan lomailemaan pelien väleissä kun ohjelma sallii. Varmaan pitäisi sekin kieltää kun tehot on välillä mitä on, tai ainakin rajoittaa.

Kyllähän Lappeenranta on sinänsä ihan riittävän kansainvälinen paikka.,luulisi viihtyvän porukan muutoinkin.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Kasataas omakin 2010-luvun SaiPa, kun vuosikymmen vaihtui tuossa pari päivää sitten. Laitetaan rosteri siihen muotoon, jolla Helmisenkin olisi pitänyt lähteä nuorten kisoihin eli 3+7+13:

Chad Rau - David McIntyre - Tomas Zaborsky
- Kaikki munat samaan koriin. Rau voitti SaiPassa Liigan maalipörssin, McIntyre oli pistepörssin kakkonen ja Zaborsky on tällä hetkellä kuudentena, vaikka pelaa umpisurkeassa SaiPassa. Tässä on kyllä ainakin omissa papereissani SaiPan 2010-luvun kolme selvästi parasta hyökkääjää.

Tyler Morley - Cody Kunyk - Dave Spina
- Kakkosketju rakentuu sitten ehkä SaiPan historian monipuolisimman sentterin ympärille. Kunyk pelasi kaksi kautta SaiPassa ja oli molemmilla kausilla joukkueen ylivoimaisesti tärkein kenttäpelaaja. Laitureiksi polkukoneet Morley ja Spina, jotka molemmat rikkoivat SaiPassa pelatessaan 40 pisteen rajan. Vaikka Spinan viimeiset hetket SaiPassa jättivätkin vähän paskan maun suuhun, niin parhaimmillaan hän oli sellainen pelaaja, joka pystyi omalla panoksellaan ratkaisemaan otteluita.

Jesse Mankinen - Jarno Koskiranta - Patrick Davis
- Mankisesta ei ollut SaiPassa nousemaan ihan sellaiseksi kärkipelaajaksi kuin odotettiin, mutta hän oli monen vuoden ajan tärkeä pelaaja SaiPalle ja mieleen on jäänyt tärkeä maali game sevenissä JYPiä vastaan. Koskiranta oli taas vuosikymmenen alussa SaiPan tärkein pelaaja. Vieläkin muistan elävästi ne ajat, kun Koskiranta joutui aina hakemaan kiekon SaiPan oman maalin takaa ja kuskaamaan sen hyökkäysalueelle, kun muuten sinne ei päästy. Davis oli tehokas, mutta mikä vielä tärkeämpää - taistelija. Mieleen jäi runkosarjan lopulta ottelu KalPaa(?) vastaan, jossa SaiPa johti usealla maalilla ja voitto oli selvä, mutta Davis siitä huolimatta heittäytyi blokkaamaan laukausta parin viimeisen peliminuutin aikana.

Anssi Löfman - Ville Koho - Elmeri Kaksonen
- Soturiketju. Löfman kävi muutaman vuoden pelaamassa JYPissä ja paluun jälkeen on kärsinyt loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan hän on ollut lähes aina hyvä. Kohon taso on ollut pari viimeistä vuotta todella heikko, mutta siitä huolimatta hän on ollut koko vuosikymmenen ajan SaiPan kapteenina pelaten pääosin hyvin. Koho oli isossa roolissa tuolla SaiPan välieräkaudella. Kaksonen on soturi ja uusi kapteenimme, jolta on tätä kautta lukuunottamatta saatu lähes aina hyvä sekä energinen suoritus.

Petteri Nokelainen
- Ylimääräisenä hyökkääjänä ja jokerina (heh, vieläkin kirvelee) on Petteri Nokelainen. Pelasi tosin vain kymmenen ottelua, mutta oli sellaisessa vireessä, että kunnossa ollessaan olisi tehnyt Liigassa todella kovaa jälkeä.

Brian Salcido - Sam Lofquist
- Salcido pelasi kolme täyttä kautta SaiPassa ja oli jokaisella kaudellaan joukkueen tehokkain puolustaja. Etenkin ylivoimalla Salcido oli erinomainen. Lofquistin laukaus jätti taas lähtemättömän vaikutuksen. Muutenkin tykkäsin todella paljon Samin pelityylistä, sillä hän pelasi illasta toiseen hyvällä asenteella, teki hyvät tehot ja oli vielä kaiken lisäksi fyysinenkin.

Kalle Maalahti - Richard Lintner
- En olisi vielä kymmenen vuotta sitten uskonut listaavani Maalahtea tälläiseen joukkueeseen. Siitä hyökkäyspäässä väläytelleestä juniorista on kaikkien yllätykseksi kasvanut todella monipuolinen puolustaja. Maalahti kärsi myös paljon loukkaantumista, mutta etenkin viimeisillä kausillaan hän oli todella tärkeä puolustaja SaiPalle. Lintner oli toisella kaudellaan heikko, mutta sillä ensimmäisellä kaudellaan varmaan paras puolustaja, jonka olen SaiPassa nähnyt. Teki kiekon kanssa käytännössä mitä halusi ja näki kentän paljon paremmin kuin yksikään toinen puolustaja SaiPan historiassa.

Dan Spang - Per Savilahti-Nagander
- SaiPan vuosikymmenen parhaan kauden pudotuspelien ylivoimaisesti paras pakkipari. Spang tuli vasta kesken kauden SaiPaan, mutta oli pudotuspeleissä erinomainen. Savilahden ura oli (ikävä kyllä) vähän pidempi SaiPassa. Ensimmäisen visiitin aikana Pärre kehittyi todella hyväksi puolustajaksi ja game seven nevöföget. Toisen visiitin olisikin sitten voinut jättää tekemättä.

Ryan Glenn
- Vähän pahalta tuntuu listata Glenn tähän joukkueeseen, sillä niin huono se hänen kevätkautensa SaiPassa oli. Siihen päälle vielä ne hänen kommenttinsa, niin paska maku jäi tästä kaverista. Onhan se silti myönnettävä, että Glenn oli todella kova tuon SaiPassa vietetyn kauden syksyllä.

Jussi Markkanen
- Teki hienon paluun SaiPaan nostamalla seuran heti ensimmäisellä kaudellaan mitalipeleihin. Paluu olisi ollut vielä hienompi, jos olisi lopettanut uransa vuoden aikaisemmin. Oli kuitenkin parin vuoden ajan Liigan parhaita maalivahteja

Frans Tuohimaa
- Tuohimaa kehittyi SaiPassa yhdeksi Liigan parhaista maalivahdeista. Oli toissakaudella ylivoimaisesti koko joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja. Viime kaudellakin Tuohimaa oli hyvä, vaikka ihan samalle tasolle ei pystynyt nousemaan kuin edellisellä kaudella. EHT-tasoa.

Jani Nieminen
- Hattu pelasi myös yhden todella onnistuneen syyskauden, minkä ansiosta hän toi SaiPalle todella hyvät rahat. Hatun kohdalla kävi myös niin, että se toinen visiitti ei mennyt ihan toivotulla tavalla.

Valmentaja: Pekka Tirkkonen
- Jos kilpakumppanit ovat Ari-Pekka Selin, Ari Santanen ja Tero Lehterä, niin valinta ei ole kovin vaikea. Missä se patsas viipyy?
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, treenijumi
Kasataas omakin 2010-luvun SaiPa, kun vuosikymmen vaihtui tuossa pari päivää sitten. Laitetaan rosteri siihen muotoon, jolla Helmisenkin olisi pitänyt lähteä nuorten kisoihin eli 3+7+13:

Chad Rau - David McIntyre - Tomas Zaborsky
- Kaikki munat samaan koriin. Rau voitti SaiPassa Liigan maalipörssin, McIntyre oli pistepörssin kakkonen ja Zaborsky on tällä hetkellä kuudentena, vaikka pelaa umpisurkeassa SaiPassa. Tässä on kyllä ainakin omissa papereissani SaiPan 2010-luvun kolme selvästi parasta hyökkääjää.

Tyler Morley - Cody Kunyk - Dave Spina
- Kakkosketju rakentuu sitten ehkä SaiPan historian monipuolisimman sentterin ympärille. Kunyk pelasi kaksi kautta SaiPassa ja oli molemmilla kausilla joukkueen ylivoimaisesti tärkein kenttäpelaaja. Laitureiksi polkukoneet Morley ja Spina, jotka molemmat rikkoivat SaiPassa pelatessaan 40 pisteen rajan. Vaikka Spinan viimeiset hetket SaiPassa jättivätkin vähän paskan maun suuhun, niin parhaimmillaan hän oli sellainen pelaaja, joka pystyi omalla panoksellaan ratkaisemaan otteluita.

Jesse Mankinen - Jarno Koskiranta - Patrick Davis
- Mankisesta ei ollut SaiPassa nousemaan ihan sellaiseksi kärkipelaajaksi kuin odotettiin, mutta hän oli monen vuoden ajan tärkeä pelaaja SaiPalle ja mieleen on jäänyt tärkeä maali game sevenissä JYPiä vastaan. Koskiranta oli taas vuosikymmenen alussa SaiPan tärkein pelaaja. Vieläkin muistan elävästi ne ajat, kun Koskiranta joutui aina hakemaan kiekon SaiPan oman maalin takaa ja kuskaamaan sen hyökkäysalueelle, kun muuten sinne ei päästy. Davis oli tehokas, mutta mikä vielä tärkeämpää - taistelija. Mieleen jäi runkosarjan lopulta ottelu KalPaa(?) vastaan, jossa SaiPa johti usealla maalilla ja voitto oli selvä, mutta Davis siitä huolimatta heittäytyi blokkaamaan laukausta parin viimeisen peliminuutin aikana.

Anssi Löfman - Ville Koho - Elmeri Kaksonen
- Soturiketju. Löfman kävi muutaman vuoden pelaamassa JYPissä ja paluun jälkeen on kärsinyt loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessaan hän on ollut lähes aina hyvä. Kohon taso on ollut pari viimeistä vuotta todella heikko, mutta siitä huolimatta hän on ollut koko vuosikymmenen ajan SaiPan kapteenina pelaten pääosin hyvin. Koho oli isossa roolissa tuolla SaiPan välieräkaudella. Kaksonen on soturi ja uusi kapteenimme, jolta on tätä kautta lukuunottamatta saatu lähes aina hyvä sekä energinen suoritus.

Petteri Nokelainen
- Ylimääräisenä hyökkääjänä ja jokerina (heh, vieläkin kirvelee) on Petteri Nokelainen. Pelasi tosin vain kymmenen ottelua, mutta oli sellaisessa vireessä, että kunnossa ollessaan olisi tehnyt Liigassa todella kovaa jälkeä.

Brian Salcido - Sam Lofquist
- Salcido pelasi kolme täyttä kautta SaiPassa ja oli jokaisella kaudellaan joukkueen tehokkain puolustaja. Etenkin ylivoimalla Salcido oli erinomainen. Lofquistin laukaus jätti taas lähtemättömän vaikutuksen. Muutenkin tykkäsin todella paljon Samin pelityylistä, sillä hän pelasi illasta toiseen hyvällä asenteella, teki hyvät tehot ja oli vielä kaiken lisäksi fyysinenkin.

Kalle Maalahti - Richard Lintner
- En olisi vielä kymmenen vuotta sitten uskonut listaavani Maalahtea tälläiseen joukkueeseen. Siitä hyökkäyspäässä väläytelleestä juniorista on kaikkien yllätykseksi kasvanut todella monipuolinen puolustaja. Maalahti kärsi myös paljon loukkaantumista, mutta etenkin viimeisillä kausillaan hän oli todella tärkeä puolustaja SaiPalle. Lintner oli toisella kaudellaan heikko, mutta sillä ensimmäisellä kaudellaan varmaan paras puolustaja, jonka olen SaiPassa nähnyt. Teki kiekon kanssa käytännössä mitä halusi ja näki kentän paljon paremmin kuin yksikään toinen puolustaja SaiPan historiassa.

Dan Spang - Per Savilahti-Nagander
- SaiPan vuosikymmenen parhaan kauden pudotuspelien ylivoimaisesti paras pakkipari. Spang tuli vasta kesken kauden SaiPaan, mutta oli pudotuspeleissä erinomainen. Savilahden ura oli (ikävä kyllä) vähän pidempi SaiPassa. Ensimmäisen visiitin aikana Pärre kehittyi todella hyväksi puolustajaksi ja game seven nevöföget. Toisen visiitin olisikin sitten voinut jättää tekemättä.

Ryan Glenn
- Vähän pahalta tuntuu listata Glenn tähän joukkueeseen, sillä niin huono se hänen kevätkautensa SaiPassa oli. Siihen päälle vielä ne hänen kommenttinsa, niin paska maku jäi tästä kaverista. Onhan se silti myönnettävä, että Glenn oli todella kova tuon SaiPassa vietetyn kauden syksyllä.

Jussi Markkanen
- Teki hienon paluun SaiPaan nostamalla seuran heti ensimmäisellä kaudellaan mitalipeleihin. Paluu olisi ollut vielä hienompi, jos olisi lopettanut uransa vuoden aikaisemmin. Oli kuitenkin parin vuoden ajan Liigan parhaita maalivahteja

Frans Tuohimaa
- Tuohimaa kehittyi SaiPassa yhdeksi Liigan parhaista maalivahdeista. Oli toissakaudella ylivoimaisesti koko joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja. Viime kaudellakin Tuohimaa oli hyvä, vaikka ihan samalle tasolle ei pystynyt nousemaan kuin edellisellä kaudella. EHT-tasoa.

Jani Nieminen
- Hattu pelasi myös yhden todella onnistuneen syyskauden, minkä ansiosta hän toi SaiPalle todella hyvät rahat. Hatun kohdalla kävi myös niin, että se toinen visiitti ei mennyt ihan toivotulla tavalla.

Valmentaja: Pekka Tirkkonen
- Jos kilpakumppanit ovat Ari-Pekka Selin, Ari Santanen ja Tero Lehterä, niin valinta ei ole kovin vaikea. Missä se patsas viipyy?
Nyt lopetat tän pelleilyn ja heität tollasen pahan mielen Glennin vittuun sieltä oikean äijäpakin tontilta. Tiedät kyllä, kuka tilalle kuuluu.
Tiedät kyllä.
 

Kari Tappio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Petmanien omat säännöt
Koneelta löytyy 2014 kevään pudotuspelien JYP-sarja kokonaisuudessaan. Pakko vähän lievittää tuskaa katsomalla näitä pelejä. Voi veljet jos me joskus päästäisiin noita fiiliksiä kokemaan uudestaan. Jos meillä olisi joskus sellainen joukkue ja pelitapa, että mestaruuteen uskominen ei olisi ihan täyttä utopiaa. Tällä hetkellä se on aika kaukainen haave.

Sitä ei varmasti silloin ymmärtänyt miten helvetin kova valmentaja Tirkkonen oikeasti oli. Jos tarvitsisin sijoitusneuvoja, niin kysyisin Pexxiltä apua. Se kaveri sai eurosta laatikollisen timantteja.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voi veljet jos me joskus päästäisiin noita fiiliksiä kokemaan uudestaan. Jos meillä olisi joskus sellainen joukkue ja pelitapa, että mestaruuteen uskominen ei olisi ihan täyttä utopiaa. Tällä hetkellä se on aika kaukainen haave.

@Bacon innoittamana piti taas tämä katsoa ja kyllähän tässä taas tippa tuli linssiin. Niin helvetin hienoa oli olla tuota peliä katsomassa. Se tunnelma siinä ottelussa. Jotain aivan käsittämättömän upeaa. Jumalauta siinä joukkueessa ei ollut muita kuin sotureita(ja Glenn). "Ne pojat osas laittaa asennetta, vauhtia ja tunnetta peliin."



 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös