Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Pahoittelen vastaukseni viipymistä, toivottavasti OikeaPakki on malttanut odottaa 10 vuotta kärsivällisesti.
OikeaPakki on viimeksi käynyt palstalla vajaa viikko sitten 23.02.2013 - todennäköisesti tarkastamassa, joko olisit vastannut.
Scamurra tosiaan loukkaantui heti kauden alussa, mutta Ape Suhonen luotti miehen kykyihin ja päätti olla kärsivällinen jalan kuntoutuksen kanssa. Iso, hidas ja kovaotteinen pätevät varmasti, mutta rumuuteen en osaa ottaa kantaa.
Noh, jokainen tehköön omat päätelmänsä Scamurran rumuudesta.

Legends Of Hockey: Peter Vincent Scamurra
 

Liitteet

Awaju ha topotop topotop miha hu Wells Fargo & co. Whishiha owa owa!
Aga!
BOMM!
Suosikkijoukkue
SaiPa
Äijä kävi saikulla ollessaan usein Adriano Barissa vetämässä pizzaa, ja silloin huomiota kiinnitti naamataulua enemmän hauikset, jotka muistini mukaan olivat keskimääräistä paremmin treenatun oloiset.
Itse muistan Scamurran myös Adriano Barin vakiasiakkaana. En pizzansyönnistä, vaan pe ja la-iltojen meiningeistä.
Sympaattinen, kaikinpuolin mukava heppu oli hän. Tytöt tykkäs kovasti myös.
 
Nimimerkki HeGe41 Lintnerin jatkosopimuksesta SaiPaan:
Mielummin karsintoihin Saipassa ku mestaruuteen Jokereissa. Näin miehet dallaa!

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Pahoittelen vastaukseni viipymistä, toivottavasti OikeaPakki on malttanut odottaa 10 vuotta kärsivällisesti. Scamurra tosiaan loukkaantui heti kauden alussa, mutta Ape Suhonen luotti miehen kykyihin ja päätti olla kärsivällinen jalan kuntoutuksen kanssa. Iso, hidas ja kovaotteinen pätevät varmasti, mutta rumuuteen en osaa ottaa kantaa. Äijä kävi saikulla ollessaan usein Adriano Barissa vetämässä pizzaa, ja silloin huomiota kiinnitti naamataulua enemmän hauikset, jotka muistini mukaan olivat keskimääräistä paremmin treenatun oloiset.
Kiitoksia vastauksestasi! Hyvää kannattaa aina odottaa. Hieno mies oli Scamurra ja pelottava vastustajien mielestä. Harkitsen seuraavaa kysymystäni..
 
Julisteiden liimaaminen tähän seinään kielletty ankarasti sakon uhalla!
Palstan sääntöjen vastaisesti mainostan nyt hieman. Kannattaa käydä Lauritsalan Parturissa. Siellä on lehtihyllyssä kirjanen (sivut jo hieman repeilleet), johon on nidottu yhteen SaiPan kausijulkaisuja olisikohan ollut 60-luvun (oliko peräti 50-luvun) alusta pitkälle 70-luvulle. Hienoja kuvia eri vuosien joukkueista/pelaajista ja tarinoita kyseisten vuosien tapahtumista. Leikkuun lisäksi hiusten värjäys (keltamusta), kiharointi (mikä lie permanentti?) ja parranajo niin ehtii lukea koko kirjasen kannesta kanteen...
 
RAPORTOI

Vieraskiertue

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jorma Hietasen muistoa kunnioittaen.
Hieno mies, huikea pelaaja. Olin 12 vuotias hänen pelatessaan viimestä kauttaan, ja muistan hyvin miten vastustajat usein joutuivat suorastaan naurunalaisiksi Jopen harhautellessa. SaiPan tiedotteen mukaan teki sauran ensimmäisen pääsarjamaalin, pelasi 59 - 68 ja pisti jokaisen ampumansa rankkarin reppuun; tähän ei tänä päivänä taida olla kellään mahdollisuuksia joten jää historiankirjoihin ainutlaatuisena saavutuksena.
Moniko palstalainen muistaa nähneensä tämän legendan otteita?
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Pakko ilmoittautua, kun olen nähnyt Jopen otteita sekä jääpallokentällä, että kaukalossa.
Siinä oli mies millä oli niitä kuuluisia käsiä. Niitä harhautuksiahan hän oli tehnyt jääpallokentillä ja toi ne mukana siirtyessään jääkiekkoon. Tuolla 2011 tehdyssä haastattelussa hän näköjään sanookin, että muotoili mailaakin sellaiseksi, että ne harhautukset sitten onnistuivat.
Hieno mies, rauhallinen ja kohtelias, mielestäni yksi niistä joka antoi SaiPan alkuvuosille kasvot.
 
Totuuden torvi: Minä ja Ernesti Hentusen sanomalehti.

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen myös nähnyt Hietasen tositoimissa, kun olin koulupoika 60-luvulla. Kisapuiston tekojäällä silloin Joppekin kurvaili ja hassutteli vastustajia. Hyvän luistelun ja taitavien käsien ansiosta hän sai myös lisänimen "Lonkero". Hietasen ketjukavereista ei jostain syystä ole jäänyt tarkkaa kuvaa, tai sitten ne vaihtelivat. Kovia pisteitä takoivat myös nimet Martti Sinkkonen ja Timo Väätämöinen sekä Pauli Hyväri. Eniten yhdessä vaiheessa kohistiin kuitenkin Eiskonen-Ravi-Juselius -ketjusta - eikä vähiten tämän lähtemättömästi mieleen jääneen Tappara-pelin vuoksi (linkki S-Tappara-tilastoihin 16.11.1967). Yleisöä silloin lähes 5 000 kipakassa pakkasessa.
 
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa - hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa. Yle.fi 4.9.2018.

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Tuli tuossa positiivisuusketjussa puhetta A-junnujen 2002-mestaruudesta. Kuten jo totesin, kovia duunarisenttereitä löytyi tuosta porukasta: Koho, Hämäläinen ja Vänttinen. Tikkasen, Yli-Torkon, Pursiaisen, Kuokkasen, Weckströmin ja Sompin lisäksi täytyy kyllä vielä mainita legenda nimeltä Matti Hana ja Mälkiän luottosoturi Teemu Paakkarinen. Nuori Hostikkakin tuolla pyörinyt mukana, mutta Kuokkanen taisi olla ykkönen. Komeat raamit omaavan Juha Jokiraidan muistan myös hämärästi edustuksesta, sitä vastoin en muistanut/tiennyt Janne Jokilan olleen tuota porukkaa (tosin eipä tuo näytä pelanneen kuin kolme peliä ilman pleijareita, saikohan mitalin?). Tässä tuo Eliteprospects 2002-mestaruusrosteri. *)

Tänä vuonna voisi A-junnut ottaa seuraavan mitalinsa, olisi taas kiva muistella tulevaisuudessa kun W. Mäkinen, S. Lipiäinen, V. Vainikainen, J. Jääskeläinen ja A. Zboril pelaisivat vaikka taas SaiPassa kolmikymppisinä liigaveteraaneina.

*) Ei tuo nyt mene millään oikean vuoden kokoonpanoon, mutta vaihtaa sen voi oikeasta yläkulmasta...
 
Viimeksi muokattu:

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Tuolloin 2002 mestaruuskaudella rosterissa oli myös mukana nykyinen A-nuorten päävalmentaja Tuomo Ropo
 
Ilman voimankäyttöä laki on avuton.

ahal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Historian havinaa. Päivän HS oli poiminut uutisen 50 vuoden takaisista tapahtumista. Itse en sitä muista (ollut paikalla), mutta onneksi arkistoista löytyy.

"SaiPa tehtaili helposti maaleja HJK:n pyrkiessä jäähymestaruuteen

Jääkiekkoilun mestaruussarjaa johtava Saimaan Pallo sai ehkä ylivoimaisimman voiton, mitä se on koskaan kiekkoareenalla saanut voittamalla harjoittelemattoman ja siitä johtuen erittäin rumaa peliä pelanneen HJK:n ylivoimaisesti maalein 14-1 (6-0, 2-0, 6-1). Voittonsa ansiosta Saimaan Pallon syyskierroksen johtoasema vain lujittui. Kotijoukkueen mainioita suorituksia Kisapuistoon oli saapunut seuraamaan peräti 5 689 pääsylippunsa lunastanutta, mikä on Lauritsalan SM-ottelujen ennätys."
 
Tanskan kruununprinssi leikkauksessa - hovin mukaan ensi viikolla Suomeen tulee kruununprinsessa. Yle.fi 4.9.2018.

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Se kausi päättyikin jotenkin SaiPamaisesti.

"Seuraava kausi vaikutti SaiPan kannalta todella lupaavalta, sillä alkupuoliskon jälkeen SaiPa johti viidellä pisteellä koko sarjaa. SaiPasta kutsuttiinkin maajoukkueleirille peräti viisi pelaajaa, joista Markku Eiskonen loukkaantui leirillä pahasti. Maajoukkueleirin jälkeen SaiPalle tuli kuuden ottelun tappioputki. Joukkueen kausi päättyi viidenteen sijaan ja pronssimitali jäi vain yhden pisteen päähän."
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
https://www.youtube.com/watch?v=pRcUQhe3czQ

Video on SaiPan road to success nostalgiapätkä.

Vanhahan tämä on kuin nälkävuosi ja nähty miljoonaan kertaan, mutta aika hienot fiilikset tuli kun tämän näki pitkästä aikaa. Videon lopussa on pari minuuttia syytä sille, miksi allekirjoittaneesta aikanaan tuli tämän kyseisen joukkueen kannattaja ja siitä lähtien aikalailla tiiviisti tämä on ollut osa minun elämääni. Tuo nimenomainen ottelusarja on se mistä kaikki alkoi. Aika älytöntä ajatella että siitä on jo yli 15 vuotta aikaa. :o
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki
Tuolta tulevaisuusketjusta tänne:
McTavishin aikaan maksimi siirtokorvaus taisi olla jotain 550 000 markkaa, ja kun Blues oli esittänyt "ehdottomasti viimeisenä tarjouksena" tasan puoli miljoonaa, niin Kaarna oli tuuminut että kun te noin paljon olette jo saaneet kasaan niin kyllä te sen 50 000 markkaakin vielä jostain löydätte. Ja löytyihän se. Näin muistelen minäkin jostain lukeneeni.

Oliko tämä sitten enemmän SaiPan poistomyynti vai Bluesin paniikkiosto, siitä voidaan keskustella.
Eihän McTavish mennyt ollenkaan kategoriaan poistomyynti tai vastaava, vai muistanko ihan väärin. Eikös se vaihtanut maisemaa ihan ennen kauden alkua, Blues halusi hänet ja tarjosi varmaan muhkeaa sopparia, jonka jälkeen Dalen motivaatio pelata SaiPassa olisi voinut olla aika valju jos häntä ei olisi päästetty. Ja jos en omaa unta ole nähnyt, muistelisin lukeneeni myös Dalen sanoneen vahvan mielipiteensä, että tahtoo pelata Janeckyn kanssa. Noista mistään siirtosummista ei itselläni ole tietoa/muistikuvaa, mutta kiva jos siitä on puoli milliä sitten saatu kompensaationa. Ja olihan se McTavish-Janecky aika murhaava pari siellä Espoossa, ei olisi Dale saaristen ja kumppanien vierellä tehnyt yli kolmeakymmentä maalia.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Joo ei Dale kesken kautta siirtynyt. Siinä oli kyllä kova jätkä, vaikka viimeinen kausi täällä meni pilalle loukkaantumisten takia, niin silti teki maalin keskimäärin joka toisessa pelissä. Oli maalin edustalla ihan omaa luokkaansa. Ainut asia mikä McTavishissa harmittaa on se, että videomateriaalia AJ Niemen tiputtamisesta ei taida olla saatavilla, siihen aikaan kun ei kaikkia pelejä kuvattu. Liekö aika kullannut muistot, mutta reilusti vihellyksen jälkeen Niemi veti Dalea pohkeille, tapahtui istumapäädyssä. Dalelta tipahti välittömästi maila, sitten hanskat ja heti sen perään Niemi.
Itse pidän McTavishia kaikkien aikojen toiseksi kovimpana ulkomaalaisena. Heti Coxin jälkeen, Rafukaan ei liiemmin taka-askelia ottanut. Janecky lienee sitten se taitavin, mutta hakalilaista asennetta maalineduskahinoissa hänellä ei ollut.
 
Hakali!

Coxkyttä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minusta tuli aikoinaan SaiPan kannattaja Savonlinnassa. En muista vuosilukua mutta ottelussa Sapkoa vastaan kaukalossa dominoi Ralph Cox.
Huikea pelaaja ja osasi likaisetkin temput.
Esim. SaiPan pitkän pyörityksen jälkeen vastustaja sai kiekon ja lähti hyökkäämään. Herra Cox jäi vähän jälkeen ja veti muina miehinä Sapkon pelaajalta jalat alta kun tuomarin seurasivat jo hyökkäyksen kärkeä. Yleisö ja Sapkon pelaajat kuumenivat ;).
Seuraavassa katkossa pari Sapkon pelaajaa yritti tulla Ralphin kimppuun. Herra Cox peruutti selkä laitaa vasten ja nosti mailan pystyyn pään yläpuolelle. Sapkon pelaajilta unohtui haastaminen siihen paikkaan ;D.
Entinen Sapkon kannattaja oli vaihtanut leiriä... ;D
 
Vai vielä uusi halli?
Viimeinen sammuttaa valot!
Minusta tuli aikoinaan SaiPan kannattaja Savonlinnassa. En muista vuosilukua mutta ottelussa Sapkoa vastaan kaukalossa dominoi Ralph Cox.
Huikea pelaaja ja osasi likaisetkin temput.
Esim. SaiPan pitkän pyörityksen jälkeen vastustaja sai kiekon ja lähti hyökkäämään. Herra Cox jäi vähän jälkeen ja veti muina miehinä Sapkon pelaajalta jalat alta kun tuomarin seurasivat jo hyökkäyksen kärkeä. Yleisö ja Sapkon pelaajat kuumenivat ;).
Seuraavassa katkossa pari Sapkon pelaajaa yritti tulla Ralphin kimppuun. Herra Cox peruutti selkä laitaa vasten ja nosti mailan pystyyn pään yläpuolelle. Sapkon pelaajilta unohtui haastaminen siihen paikkaan ;D.
Entinen Sapkon kannattaja oli vaihtanut leiriä... ;D
Coxkytältä täytyy kysyä tapahtuiko alla lainattu episodi samassa ottelussa, kuin tuo kertomuksesi? Alla oleva tarinahan löytyy SaPKo-fanien keskustelupalstalta ja olen sen tänne aikaisemminkin linkittänyt... Laitetaan vielä uudelleen. SaPKolainen (löytyy sivun puolivälistä).

Oli sen verran hyvä tarina, että pakko kopioida tänne:

"tulee mieleen yks juttu tuolta kasikytluvun alkupuolelta...SaPKossa pelasi silloin Porista tuotettu Ässäkasvatti Juha Härkälä...pituutta miehellä oli vaatimattomasti jotain 195cm ja painoakin juna-aseman vaakan mukaan reippaat toistasataa kiloa...lihanleikkaajana Tuotteen TEURASTAMOLLA siviilissä työskennellyt Härkälä oli aikansa nimimies ja kuuluisa kovista tööteistään ja muutenkin reippaista otteistaan...mutta sattui suitsija kerran Härkälällekin...

SaiPa oli just edellisellä kaudella noussut liigaan,mutta tuli savonlinnaan pelaamaan joulunpyhinä itukka-turnausta...Härkälä oli jo eka erässä suorittanut menestyksellisesti pravuurinsa,eli vastustaja otettiin syliin jo omalla siniviivalla ja matka jatkui kohti peräseinää vauhdin sen sanottavammin hidastumatta...se oli laaki ja lappalainen meininkiä...

mutta mutta...toisessa erässä se sitten tapahtui..Härkälä ajoi SaiPan miestä päin keskialuella...mutta kaikkien yllätykseksi SaiPalainen ei mennytkään nurin vaan muutaman korjausaskeleen jälkeen katsoi että kuka saamarin kaheli ajelee harkkamatsissa puun takaa hullunkiilto silmissä...

kai se Härkäläkin vähän ihmetteli vielä pystyssä olevaa ukkoa,ja päätti suorittaa loppuun kesken jääneen työn...eli tiukka tuijotus silmiin,hanskat putosi jäähän...ja kutsu tanssiin...SaiPalainen ei vielä tästäkään provosoitunut,vaan nojasi mailaansa päätänsä pyöritellen...Härkälä vetäs nyrkillä muutaman kerran SaiPa pelaajaa päin...se sitten riitti...
SaiPa pelaaja pudotti vapaankäden hanskansa jäähän nojaten vielä mailaansa ja vetäs paljaalla nyrkillä päin näköä...loppusaldona tapahtumasta...

Juha Härkälä heräs vasta pukukopissa vartinpäästä,ja vastapuoli...Ralph Cox...ottelurangaistus..."
 
RAPORTOI

Coxkyttä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Coxkytältä täytyy kysyä tapahtuiko alla lainattu episodi samassa ottelussa, kuin tuo kertomuksesi? Alla oleva tarinahan löytyy SaPKo-fanien keskustelupalstalta ja olen sen tänne aikaisemminkin linkittänyt... Laitetaan vielä uudelleen. SaPKolainen (löytyy sivun puolivälistä).
Täytyy sanoa että dementiani on niin pitkällä etten kaikkea muista. Nuo kuvaamani tapahtumat vain jäivät elämään. En muista oliko Härkälä tuolloin mukana.
 
Vai vielä uusi halli?
Viimeinen sammuttaa valot!
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ralph Cox oli kyllä pelimies luojan armosta. Näitä värikkäämpiäkin tempauksia uralle mahtui aika paljon, mutta ihan pellisistä otteista mulla jäi mielen käsittämättömän taitava kiekon suojaaminen. Ralph pyöritteli hyökkäysalueella kiekkoa tosi vaivattoman ja helpon näköisesti, ja asetteli aina kroppansa kiekon ja karvaavan pelaajan väliin. Se oli parhaimmillaan täysin isä vs. pienet pojat meininkiä.
 
Mieluummin optimisti ja väärässä, kuin pessimisti ja oikeassa.

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Itelle tuli eilen uutena et meiän Ralph Cox on ollu hahmona elokuvassa ko kattelin eilen Miracle elokuvan. Kysyisinkin, että onko Cox ikinä kommentoinu mitään Lake Placidista ja siitä, että tippui joukkueesta viimeisenä?
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy