Muistellaan menneitä – esitetään kysymyksiä ja etsitään vastauksia

  • 109 658
  • 295

Pioneer

Jäsen
Bessistä on itselleni jäänyt kaksi muistikuvaa ylitse muiden. Ensimmäinen oli, kun vastustajan pelaaja hyökkäsi Santasen kimppuun vaihtoaitioiden edessä, niin Jeff riensi saman tien kapteeninsa(?) avuksi ja opetti vastustajalle taitopelaajien kunnioitusta. Aivan samaan tapaanhan tällä kaudella Bombic hoiteli Machuldaa turpaan vedelleen Virtasen pois päivänjärjestyksestä. Toinen muistikuva on, kun "jonkun" joukkueen pelaaja onnistui heittämään ottelun lopussa kiekon kohti tyhjää SaiPa-maalia, niin perään riensi tietysti Bes ja onnistuikin kiekon perään heittäytymällä ohjaamaan sen ohi SaiPan maalin. Pahaksi onneksi Jeff törmäsi kovalla vauhdilla oman maalin tolppaan ja mies jouduttiin taluttamaan vaihtoaitioon tuon jäljiltä.

Besin asenteessa ei todellakaan ollut moitteen sijaa.
 

Willimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti vlad
Eräässä mielessä muutos parempaan alkoi SaiPa - KEspoo ottelussa, tuossa pelissä Bes'in onnistui hermostuttaa KEspoon johtaviin pelaajiin kuulunut Prjakhin - nyrkkitappelun seurauksena molemmat lähtivät suihkuun ja SaiPa pääsi pelillisesti niskan päälle. Sitä en enää muista kääntyikö ottelu tyystin SaiPalle vai päättyikö se tasan, hataran muistikuvan mukaan SaiPa voitti kyseisen pelin.

Tämän muistan itsekin, kyseessä oli tv-peli. SaiPa voitti ko. matsin.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
SCAMURRA ym.
-80 luvun alussa, Alpo Suhosen ollessa toista kautta Saipan valmentajana Saipassa pelasi kaksi Amerikan apua, jotka molemmat tulivat kesken kauden.
Ensin tuli Stu Ostlund ensimmäisen liigakierroksen lopulla, ja vähän myöhemmin Peter Scamurra. Ostlund oli Vancuverista ja oli edesauttamassa myöhemmin Skrikon siirtymistä NHL.ään kertomalla hänestä Canucsien johdolle, joka oli antanut Ostlundille tehtäväksi tarkkailla Suomessa jotakin muuta pelaajaa.
Kooltaan Ostlund oli ehkä kuin Mika Kauppinen, nopea luistelija, ei
kuitenkaan mikään huipputaitava, mutta loppuunasti yrittävä.
Scamurra oli pelannut ennen Saipaan tuloa Washington capitalsissa, en muista monta peliä, mutta omasi kuitenkin vahvan
NHL taustan. Voimaa miehellä oli kyllä vaikka vähän lainatakin.
Lyöntilaukaus oli parhaita mitä olen kellään nähnyt, mailan liike lyhyt, (ehkä 60-70 cm) laukaus kova ja tarkka.
Osa suomalaispelaajista pelkäsi Scamurraa ja väisti kyllä suosiolla kun Scamurra tuli kohti. Muistan kun oli Saipa-Ässät peli
Lappeenrannassa, ja Ässien pelaaja (olikohan Tapio Koskinen, joka oli senaikaisia huippupelaajia) luisteli kohti Saipan maalia kiekon kanssa. Nähdessään Scamurran luistelevan Saipan siniviivalla vastaan, jätti Ässäpelaaja kiekon menemään omia aikojaan, ja kääntyi itse menemään kohti omaa maalia.
Ralph Cox oli pelannut v.-79 Moskovan MM. ksoissa USA.n joukkueessa, ja Saipan kannattajilla oli ennakkoon hiukan epäilyksiä miehen taitoja kohtaan, jotka kyllä nopeasti hyviksi havaittiin. Kiekko kesti loistavasti hallussa, ja kiekko upposi maalin
ylänurkkiin rannelaukauksilla kerta toisensa jälkeen. Taistelutahto
oli ehkä vielä kovempi kuin McTavishilla ja se johtikin muutaman kerran tappeluihin, jotka kylläkin antoivat henkeä muulle joukku-
eelle. Cox tuli uudellen Saipaan muistaakseni kesken kauden, ja
jatkoi upeaa peliään. Kun sitten Lahden Reipasta vastaan pelatussa pelissä sattui loukkaantuminen jossa jopa näön lähtö oli lähellä, niin alkoi peli muuttua varovaisemmaksi, ja Cox lopettikin uransa sen jälkeen ja siirtyi jatkamaan isänsä uraa yritysjohtajana. (oliko asianajotoimisto)
Seuraava hyvä ulkomaalaispelaaja Saipassa oli Douglas Kostynski, aloittaja ja pelintekijä jollaista Saipa olisi tarvinnut Machuldan rinnalle tällä kaudella. Kostynski syötti suurimman osan Steve Gatzosin maaleista, ehti itsekin tehdä niitä kohtuullisen määrän, ( noin 1 piste per. peli molemmilla kausillaan.
Tulihan tästä jutusta hiukan pitkä ja sekava, mutta koittakaa ymmärtää vanhusta.
Saatan muistella joskus lisää, jos dementia antaa siihen mahdolli-
suuden.
 

theref

Jäsen
Mahdollisuuksien rajoissa olisi, että saisimme ehkä Jatkoaikaan Douglas Kostynskin haastattelun.

Kostynski työskentelee tällä hetkellä muistaakseni lennonjohtajana eräällä lentoasemalla Kanadassa.

Toivossa on hyvä elää, mitään en lupaa mutta katsotaan mitä asialle voisi tehdä?
 

ElBimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivotaan, että theref onnistuu saamaan Kostynskin haastattelun tänne Jatkoaikaan. Muistaakseni Kostynskin laidalla viiletti aikoinaan nuori lupaus nimeltään Juha Jokiharju. Jokiharju oli SaiPassa pelatessaan 20 vuotias ja muistaakseni Gary Prior peluutti välillä Jokiharjua Gatzosin ja Kostynskin vierellä.

Gary Priorin valmennuskaudella sattui myös SaiPassa myös "hemohess-tapaus" eli SaiPan pelaaja narahti kiinni doping testeissä. Muistaakseni kyse oli piristeistä tms. Äijä pakkasi laukkunsa ja lähti. Illan tietokilpailu kysymys kuuluu; Kuka oli tämä pelaaja ?
 

theref

Jäsen
Viestin lähetti ElBimbo
Gary Priorin valmennuskaudella sattui myös SaiPassa myös "hemohess-tapaus" eli SaiPan pelaaja narahti kiinni doping testeissä. Muistaakseni kyse oli piristeistä tms. Äijä pakkasi laukkunsa ja lähti. Illan tietokilpailu kysymys kuuluu; Kuka oli tämä pelaaja ?

Steve Harrison?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti ElBimbo
Gary Priorin valmennuskaudella sattui myös SaiPassa myös "hemohess-tapaus" eli SaiPan pelaaja narahti kiinni doping testeissä. Muistaakseni kyse oli piristeistä tms. Äijä pakkasi laukkunsa ja lähti. Illan tietokilpailu kysymys kuuluu; Kuka oli tämä pelaaja ?

Kuten theref jo vastasi, muistelen minäkin kyseisen herran olleen Steve Harrison tjsp.

Eikös tämä käry ollut tavallaan vahinko kun kyseinen "kiekkosuuruus" käytti sellaisia lääkkeitä jotka olivat Pohjois-Amerikan kaukaloissa sallittuja ja hän yksinkertaisesti kuvitteli/oletti niiden olevan sallittuja täälläkin joten niinpä hän sitten flunssan tms. hoitoon käytti kyseistä lääkeainetta.

Vai pätkiikö muistini oikein totaalisesti?

vlad#16.
 

ElBimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oikea vastaus on Steve Harrison. Muistaakseni SaiPan "meriselitykset" olivat Vladin kuvailemien kaltaiset. Tuomiota ko. tapauksesta Harrison ei jäänyt Suomeen kuuntelemaan, vaan hän matkasi takaisin isiensä maille.Harrison tuli SaiPaan Tepsistä. Itselläni ei ole muistikuvaa tämän puolustajan pelityylistä, mutta hänen viiksiään karavaanareiden, autonasentajien ja Reijo Ringbomin kävi varmasti kateeksi.

Kyseinen SaiPan liigakausi oli värikäs sekä on että off the ice. SaiPan hyökkääjä Mikko Nieminen sai puukosta reiteen joulun jälkeen nakkarijonossa ja kausi päättyi pelillisesti aikaisemmin tässä ketjussa OikeaPakin kuvaamalla tavalla.
 

ElBimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Seuraava juttu ei liity suoranaisesti SaiPaan, mutta tämä ylisuorittaminen on tapahtunut sputnikkien kotiluolassa.

Nykyisin jäänajon liigapelien erätauoilla hoitavat kenttämestarin sijaan nuoret ammattimiehet kiitettävällä huolellisuudella. Ennen oli toinen meininki. Nykyinen kenttämestari ajoi ennen jään joka liigapelin erätauolla ja hänelle jään saaminen kokonaan puhtaaksi tuntui olevan tekemätön paikka. Aina kenttään jäänajon jälkeen jäi raita kulunutta jäätä yksi sinne toinen tänne. Kuitenkin kerran 20 vuotta sitten Kisapuistossa televisioidussa liigapelissä isäntä ajoi jään erätauolla täysin puhtaaksi. Yleisö hämmästyksestään toivuttuaan antoi kyseisestä suorituksesta vähintään yhtä kovat suosionosoitukset kuin kotijoukkueen tehtyä maalin.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Kun noita menneitä nyt on muisteltu, niin olen ihmetellyt, että kukaan ei ole ottanut puheeksi Saipan ehkä väkivaltaisinta pelaajaa. Sehän mitä ilmeisimmin oli Jukka Peitsoma. Peitsoma oli Saipan omia kasvatteja joka pari kautta pelasi myös Jokereissa.
Palattuaan sitten -80 luvun alkupuolella takaisin Saipaan oli miehessä jotain erikoista kyllä tapahtunut, vaarallisen näköiset taklaukset poikittaisella mailalla vastustajan selkään, ja vasten maalia olivat tullet kuvaan. Lähes joka pelissä näitä tapahtui ja vastustajat oppivat kyllä nopeasti pysymään pois Saipan maalin edestä Peitsoman ollessa kentällä. Niissä parissa tappelussa jotka Peitsomalta näin mies jakeli iskuja molemmin käsin täysin suojaamatta itseään, kuitenkin täysin välittämättä itseen osuvista
iskuista. Joskus tuli mietittyä, että onko miehellä henkinen elämä aivan kunnossa? Peliuran loputtuahan Peitsoma ei ilmeisesti löytänyt paikkaansa yhteiskunnassa, vaan riisti myöhemmin itseltä hengen. Pelaajana Peitsoma oli melko luotettava, puolustaja kun oli, niin pelasi oman pään varmasti, ja ylivoimassa-
kin oli kohtuu hyvä laukoja. Huonoin ominaisuus miehellä olivat harhasyötöt, joita saattoi huonona päivänä tulla useitakin pelissä.
Tämä nyt oli taas yksi näitä dementikon muisteluksia, mutta osoittaa mielestäni melko hyvin, että jääkiekko ja pitkäkään peli-
ura siinä ei anna välttämättä avaimia loppuelämäksi, edes ns. fanius ei pidä eikä saa olla mikään elämää suurempi asia.
 

Mammutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Blackhawks,Cam Neely, Timo Peltomaa
Valitettavan oikeassa Tosiveteraani olet.

Muistan aika hyvin kun tieto Jukan poismenosta meille asti ehti.
Siinä oli tunnelmat aika matalalla. Läheinen ihminen kun oli. Vaikkei hän tainnut olla aivan maailman täydellisin ihminen, tuli ratkaisu silti aika yllätyksenä.

Mutta jokaisen täytyy se oma paikkansa löytää ja elämänsä rakentaa kiekon lisäksi. Pelkällä pelimiehen maineella ei pitkälle itseään elätä. Se on tässäkin kaupungissa muutaman kerran nähty.

Eikä fanius saisi olla maailman tärkein asia. Muutakin täytyy olla. Tietysti fanaattisimmat alkavat tästä mölytä, muttei se asiaa miksikään muuta. Yksipuolisuus on pahasta. Pidemmän päälle.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muistelin tässä taannoin kauden 98-99 SaiPan joukkuetta, joka varmasti on yksi legendaarisimpia. Kuten kaikki muistavat, niin tämä ryhmä suisti Heikki Mälkiän johdolla Jokerit pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella laulukuoroon. Se oli sitä hurmoksen aikaa. Jatkohan ei sitten mennyt kovin kummoisesti, koska tuleva mestari TPS pisti sputnikeille jauhot suuhun tappavilla vastahyökkäyksillään ja uskomattomalla materiaalillaan. Ilmeisesti SaiPalaiset olivat varsin tyytyväisiä kauden saldoon, koska pronssipeli meni täysin HPK:n käskytyksessä. Olisikohan päättynyt 5-2? Kausi oli silti menestys, harvinaislaatuinen sellainen.

Tuota kautta on näiden vaikeiden vuosien aikana ollut kuitenkin mukava muistella lämmöllä, vaikka sitä toki toivoo että sama tekeminen ja hurmos palaisi ruotuun jälleen. Tuo kausihan oli karjalaisen kusipääkiekon kulta-aikaa...

Yksi asia jota en kuitenkaan hyvin muista, on kokoonpano. Ikimuistoisen ykköskentällisen kyllä muistan ja sehän oli hyökkäyksen osalta:

Dale McTavish - Tero Hämäläinen - Pasi Määttänen

Ja pakkeina hyörivät pääasiallisesti:

Mikko Myllykoski - Jani-Matti Loikala

Vaikka muistan suurinpiirtein sen keitä silloin SaiPassa pelasi, niin ketjukoostumukset eivät ole jääneet mieleen? Jos jollakulla on muistikuvaa ko. asiasta ja muutenkin jotain mielenkiintoista tästä joukkueesta kerrottavana, niin avatkoon sanaisen arkkunsa. Olisin kiitollinen tiedoista.

Nykyisestä (ensikauden) joukkueesta taitaa ainoastaan Kauppinen, Kokko ja Pekkala olla jäljellä sen kauden ryhmästä? Noistakin kaksi viimeeksi mainittua välillä muualla pelanneita. Kaartisesta en muista oliko SaiPassa niitä aikoja...? Vaihtuvuus on luonnollisesti niistä ajoista ollut suuri.
 

Keynet

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuo "legendaarinen" 98...99 jengi eli jonkun verran hyökkääjien osalta kauden aikana. Vakituisia ketjuja on hankala listata ilman vaihtoehtoja.
Pakkiparit on aika hakusessa, mutta yritän niitäkin rutistaa.
Jotenkin näin sen muistelisin olleen

1.

McTavish---T. Hämäläinen/Ari Saarinen---Määttänen

Myllykoski---Marttila

2.

Santanen---Kauppinen---Salonen/Säilynoja/Derraugh

Kallioniemi---Kuznetsov

3.

Skyttä/Immonen---Hämäläinen/Saarinen/Immonen---Matsijevski/Järvi

Pekkala---Loikala

4.

Skyttä/Immonen---Sova---Kaartinen

Ruotsalainen---Kokko

Lisäksi hyökkäyksessä käväisi Eric (McTavishin korvaaja) Veilleaux
Ja Ville Hämäläinen. Onneksi McTavishia korvaamaan sitten lopulta tuli McTavish.
Toinen "Ameriikan apu" Derraugh reväytti muistaakseni vatsansa heti kauden alussa, ja toipui kentälle vasta joulun tietämillä. Apuja hänestä ei juurikaan ollut. 29 peliä tehoilla 2+6.

Säilynoja pelasi upeasti, kunnes hajotti itsensä. Kesken kauden joukkueeseen liittyi Iiro Järvi Itävallasta. Joukkue siellä meni konkkaan tjsp. Samasta jengistä palasi suomeen ja IFK:hon Sakke Lindfors.
Salosen Joppe kävi välillä Porissa lainassa, mutta palasi sitten loppukaudeksi SaiPaan.
Hämäläisen Terttu aloitti kauden Bluesissa ja tuli SaiPaan vasta tammikuussa. Eli siihen asti ykkösen keskellä kurvaili Saarinen. Arin edellinen kausihan oli mainio, mutta tämä kausi meni vähän vaisummin. Päättyneen kauden 02...03 Saarinen muuten pelasi PePossa.

Pronssipeli Hämeenlinnassa taisi mennä 7-3.

Tuossahan noita muisteloita. Tuntuu, että siitä olisi 100 vuotta.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Niin, tämähän on se "uuden" liiga-ajan SE kausi. Kaikki onnistui nappiin, hurmos oli mahtava ja tulos loistava.

Jokerit ei pystynyt vastaamaan missään vaiheessa SaiPan draiviin, varsinkin kun Hjalliksen hallissa pidetyt hevostelukisat siirsivät kaksi ensimmäistä puolivälieräottelua Kisapuistoon.

Ensimmäisessä ottelussa SaiPa tyrmäsi Jokerit 4-1 mutta kahta päivää myöhemmin oli luvassa erikoislaatuista nannaa. Tuolloinhan SaiPa johti jälleen 3-1, kun pari minuuttia oli pelaamatta. Jokerit tuli tasoihin viimeisellä minuutilla ja synkät pilvet kasautuivat Kisapuiston ylle.

Tuolloin nousi ratkaisijaksi Juri Kuznetsov, jonka jatkoaikamaali kirjaimellisesti räjäytti katsomon ja SaiPa johti 2-0. Kolmas ottelu Hjareenalla olikin sitten sellainen, etteivät mitkään voimat voineet estää SaiPan voittoa.

TPS oli tuolloin äärettömän vahva ja SaiPa sai välieräsarjassa maistaa omaa lääkettään. Tuolloin nimittäin koiranäyttely Lappeenrannan jäähallissa siirsi kaksi ensimmäistä välieräottelua turkuun, vaikka toisen piti olla Kisapuistossa. Lopulta SaiPa ei antanut minkäänlaista vastusta TPS:lle ja matka vei pronssiotteluun.

HPK jyräsi pronssiottelussa SaiPan muistaakseni 7-2, eikä jossitteluille jäänyt silloin mitään sijaa.

Tuolta kaudelta erityisesti mieleen on jäänyt tietysti Pasi Määttänen. Maaginen varsinkin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Tuon kauden avausottelusta (17.9.1998) löytyy seuraavanlainen kokoonpano:

Santanen - Veilleux - Säilynoja / Myllykoski - Marttila
Matsijevski - Kauppinen - Immonen / Kuznetsov - Kallioniemi
Saarinen - Skyttä - Määttänen / Ruotsalainen - Kokko
Salonen - Kaartinen - Volotinen
Markkanen

10.12.1998 nähtiin esimakua tulevasta. Jokerit kaatui Areenalla 4-3, Pasi Määttänen iski kaksi maalia, McTavish ja Pekkala kaksi muuta. Ketjut olivat seuraavat:

Järvi - McTavish - Saarinen / Myllykoski - Kokko
Säilynoja - Santanen - Kauppinen / Pekkala - Marttila
Derraugh - Määttänen - Matsijevski / Kallioniemi - Kuznetsov
Immonen - Kaartinen - Sova / Loikala
Markkanen

Iiro Järvi tuli Itävallasta ja toi SaiPaan kokemusta. Pehmeä Volotinen sai lähteä Jokipoikiin. Säilynoja ei pelannut enää kauaa tämän ottelun jälkeen selän prakattua.

Hannu Kapanen Jokerien valmentajana ei pitänyt SaiPasta. Kommentteja tuon ottelun jälkeen:

- Meidän olisi pitänyt pelata pikkusikaa tietyissä tilanteissa. Jollei muuten pääse irti noista tilanteista niin näköjään sille linjalle täytyy lähteä.

- Mä uskon, että seuraavan kerran kun kohdataan, on meidän pelityyli kohtuullisen paljon erilainen. Mä oon ihan vakuuttunut siitä. Mä en tarkoita vahingoittamismielessä mutta peli näköjään kovenee. Pakkohan tässä on jotain tehdä, ei tässä piruvie auta mikään.


Ei auttanut mikään.

Kentällisistä vielä sen verran, että Jokerit pudotuspeleissä kaatoi seuraavanlaiset ketjut:

1. ottelu

Määttänen - Hämäläinen - McTavish / Myllykoski - Kokko
Salonen - Kauppinen - Matsijevski / Marttila - Ruotsalainen
Skyttä - Immonen - Järvi / Kuznetsov - Kallioniemi
Kaartinen - Saarinen - Sova / Loikala - Pekkala
Markkanen

2. ottelu

Määttänen - Hämäläinen - McTavish / Myllykoski - Kokko
Salonen - Kauppinen - Santanen / Marttila - Ruotsalainen
Skyttä - Immonen - Järvi / Kuznetsov - Kallioniemi
Matsijevski - Saarinen - Sova / Loikala - Pekkala
Markkanen

3. ottelu

Määttänen - Hämäläinen - McTavish / Marttila - Ruotsalainen
Salonen - Kauppinen - Santanen / Loikala - Kokko
Skyttä - Immonen - Järvi / Kuznetsov - Kallioniemi
Matsijevski - Saarinen - Sova
Markkanen
 

theref

Jäsen
Viestin lähetti Keynet
Toinen "Ameriikan apu" Derraugh reväytti muistaakseni vatsansa heti kauden alussa, ja toipui kentälle vasta joulun tietämillä. Apuja hänestä ei juurikaan ollut. 29 peliä tehoilla 2+6.

Niin, Derraughin ikävä kohtalo oli hajottaa itsensä SaiPan punttiharjoituksissa. Mies päätti kokeilla onneaan hieman liian suurilla painoilla ja tuloksena oli revennyt rintalihas. Eipä ollut kaukana ettei ollut koko kausi paketissa.

Mies ei mikään kummoinen pelimies ollut, kauden kohokohdaksi jäi silloisen Alueen Cupin finaalissa Sapkoa vastaan Kisapuistossa tehdyt (muistaakseni) 4 maalia.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuli muuten mieleen tuosta Marttilasta että missä mies nykyisin pelaa? Vai onko jo lopettanut uransa kokonaan? HPK:ssa taisi muistaakseni pelata SaiPan jälkeen ja suunnisti sen jälkeen Sveitsiin ellen väärin muista. Se mielikuva miehestä on että taisi tuolla kaudella 98-99 tehdä suhteellisen hyvät pisteet noin puolustajaksi...
 

theref

Jäsen
Michael Johansson

SaiPastakin aikanaan tuttu mies, Michael Johansson joutuu vetäytymään kiekkokaukaloista polvivammojen takia.

Näin kertoo Eurohockey:
Posted 16/4/2003: Michael Johansson (F)
From Luleå HF to Other
Added By: Henrik Lundqvist, Status: Confirmed
retired due to knee injury

Ikävä tilanne noinkin nuoren miehen (syntynyt -74) kohdalla.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Oton-päivän kunniaksi aloitetusta ketjusta Otto tuli minunkin mieleen. Loistava, ajoittain suorastaan häikäisevä peluri, eräs parhaimmista ulkomaalaisvahvistuksista SaiPa'ssa kuunaan mutta nyt mieltäni kaihertavat hänen ketjukaverinsa. Kenen kanssa hän pääsääntöisesti SaiPan kauden pelasi?

Muistelen ketjun takana häärineen varsin usein - lähes säännöllisesti - parivaljakon Benak - Kautonen. Oliko niin, että ketjussa pelasi Oton rinnalla myös Tero Arkiomaa, mutta kuka oli ketjun kolmas hyökkääjä?

Kyseisellä kaudella kumppanukset Arkiomaa ja Kautonen "opiskelivat" muuten L:rannan Kauppaoppilaitoksessa. Kyse oli todellakin lähinnä "opiskelusta".

Vaikka kyseisen kauden päätyttyä SaiPa menettikin liigapaikkansa jäi siitä ainakin minulle myös hyviä muistoja.

vlad#16.
 

Keynet

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti vlad

Muistelen ketjun takana häärineen varsin usein - lähes säännöllisesti - parivaljakon Benak - Kautonen. Oliko niin, että ketjussa pelasi Oton rinnalla myös Tero Arkiomaa, mutta kuka oli ketjun kolmas hyökkääjä?

SaiPan oma, Jouko Viljakainen oli tuo kolmas lenkki.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ellen nyt taas ihan vallan väärässä ole, niin Ottohan taisi tehdä SaiPassa oman piste-ennätyksensä SM-liigassa? Eli vaikka Jokereissa sitä glamouria tulikin enemmän, niin ihan samaa määrää pisteitä ei ukko runkosarjassa kertaakaan mättänyt kuin SaiPan kautena.
 

theref

Jäsen
Viestin lähetti Ted Raikas
Ellen nyt taas ihan vallan väärässä ole, niin Ottohan taisi tehdä SaiPassa oman piste-ennätyksensä SM-liigassa?

Oikeassa olet. Otto teki SaiPassa ensimmäisellä Suomen kaudellaan oman piste-ennätyksensä eikä muissa joukkueissa sitten sen yli päässytkään. Olikohan 21+39=60 pistettä vai kuinka se meni?

Hjallis hankki sitten Oton Jokereihin omien sanojensa mukaan ihan sillä perusteella että "se mies teki niin paljon pisteitä niin huonossa joukkueessa." Hjallis ei varmaan koskaan ole tehnyt parempaa hankintaa noin mutu-tuntumalta.

Kyllä Otto oli ehdottomasti yksi SaiPan kaikkien aikojen ulkomaalaispelaajia. Sen hymyn joka koko pelin ajan oli Oton kasvoilla muistaa aina!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ketju on wanha kuin taivas, mutta sopinee tarkoitukseeni!
(ainakin yhtä hyvin kuin nenä pyllyyn vain miten se sanonta menikään)

Eli eli... kaudella 1988-89 Juha Jokiharju on tehnyt SaiPa:lle yhden jatkoaikamaalin. Missä ottelussa?

EI!!! Älkää turhaan hakeko vastausta Jääkiekkokirjasta - sinne on merkitty SaiPa:lle ainoastaan yksi JA-ottelu: 05.02.1989 SAI-KAL 3-3JA

Keräsin jopa SaiPa:n yhden maalin voitot kyseiseltä kaudelta; niitä on yhteensä kuusi kappaletta.
Mikä matsi näistä on päättynyt tuolloin 20-vuotiaan Juha Jokiharjun jatkoaikamaaliin?

20.10.1988 SAI-KÄR 5-4
17.11.1988 HPK-SAI 4-5
08.01.1989 SAI-LUK 5-4
19.01.1989 SAI-JYP 4-3
22.01.1989 KOK-SAI 3-4
12.02.1989 SAI-IFK 4-3

Onko kellään jotain tilastoja tai edes pienintäkään muistikuvaa?
 

Juanito

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muistan tuon maalin: Jokiharju tuli vasenta laitaa pitkin hyökkäysalueelle ja tinttasi matalan lämärin. Meni längistä, tai takanurkkaan. Vastustajaa en muista, mutta noista vaihtoehdoista tekisi mieli sanoa JYP. Saattoi olla myös Lukko. Kotiottelu joka tapauksessa kyseessä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Olikos toi Scamura semmoinen hidas mutta kankea isokokoinen ruma kanukki? Jos en sotke johonkin muuhun, niin olikohan se semmoinen sisääntulo SaiPaan että avausmatsissa meni jalka rikki ja heti huilimaan..

Pahoittelen vastaukseni viipymistä, toivottavasti OikeaPakki on malttanut odottaa 10 vuotta kärsivällisesti. Scamurra tosiaan loukkaantui heti kauden alussa, mutta Ape Suhonen luotti miehen kykyihin ja päätti olla kärsivällinen jalan kuntoutuksen kanssa. Iso, hidas ja kovaotteinen pätevät varmasti, mutta rumuuteen en osaa ottaa kantaa. Äijä kävi saikulla ollessaan usein Adriano Barissa vetämässä pizzaa, ja silloin huomiota kiinnitti naamataulua enemmän hauikset, jotka muistini mukaan olivat keskimääräistä paremmin treenatun oloiset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös