Vaikka nuo Kroatian P-Amerikan vahvistukset pelillisesti tuovat selkeästi lisää taitoa joukkueeseen, niin melkein laitan osittain näiden herrojen piikkiin sen miksi Kroatia ei noussut tänä keväänä.
Ensimmäisessä ottelussa Espanjaa vastaan Kroatialla oli julmetusti paikkoja laittaa kiekkoa reppuun, mutta Ander Alcaine Espanjan maalilla oli liekeissä. Vaikka Kroatia myllytti, niin ei se lopulta niin hyville maalipaikoille päässyt. Espanja oli mielestäni hitaampi joukkue ja se luotti enemmän vastahyökkäyksiin nopeampia, kovempia ja taitavampia kroatialaisia vastaan.
Kroatia meni 4-5 minuuttia ennen kolmannen erän loppua 2-1 johtoon, mutta aika nopeasti Espanja kuittasi. Pelin lopulla Kroatian virheistä Espanja pääsi muutamaan unelmapaikkaan kokeilemaan ja lopulta vain 3 sekuntia ennen pelin loppua lämäri vasemmalta b-pisteeltä meni Kroatian molari Mate Tomljenovicin räpylän kautta sisään.
Nousuhaaveet meni Kroatialta aika lailla tähän.
Viroa vastaan heti seuraavana päivänä Kroatia taisteli pitkään urhoollisesti ja taas 2-2 tilanteessa vajaat 2 minuuttia ennen pelin loppua Viro onnistui pomputtamaan kiekon Kroatian maaliin. Tomljenovic protestoi helvetisti maalia koska hänen mielestään Viron pelaaja ajoi hänen syliin, mutta tosiasiassa Kroatian pelaaja työnsi Viron pelaajan hänen päälleen. Takaa tullut Viron pelaaja löi riparin sisään.
Harmi kun en kerennyt ottaa nauhalle Tomljenovicin reaktiota, mutta kaikki ketkä ovat nähneet Mika Norosen pleksinpyyhkimisen osaavat kuvitella mitä hän teki. Ainoa ero oli, että hän ei ruiskuttanut vettä pleksiin. Tuomari ei kehdannut antaa kymppejä tuosta. Paha tuosta on maalituomaria syyttää, mutta melko huvittava näky.
Jos Viroa, Kroatiaa ja Espanjaa vertaa keskenään, niin selkein ero oli joukkueiden yhtenäisyydessä. Espanjalaiset ja virolaiset olivat hitsautuneet todella hyvin yhteen kun taas kroatialaiset olivat jakautuneet paikalliset vs P-amerikkalaiset. Ruokailussa Amerikan avut olivat keskenään neljän ihmisen pöydässä ja muut pelaajat olivat omissa pitkissä pöydissä. Joinain päivinä jopa ihan eri puolella ruokasalia.
Juttelin Kroatian NHL-apu Joel Prpicin kanssa ja hän ainakin toivoi voivansa edustaa Kroatiaa ensi vuonnakin vaikka hänen ammattilaisura päättyi joukkotappeluun pudotuspeleissä Klagenfurtia vastaan.
Mielenkiintoinen lause pelaajakäytävällä viimeisen ottelun jälkeen. Luultavasti kyseessä oli Kroatian Chris Powers. Joku kysyi, että miksi viet varusteet mennessäsi kun muut jättivät kamat pukukoppiin. "I'm not going home with you, I'm going gome with myself."
Ensi vuonna Kroatia isännöi II-divari lohko A:ta ja on mielenkiintoista nähdä onko suhtautuminen "Kronukkeihin" muuttunut. Joukkueella oli tänä vuonna itävaltalainen päävalmentaja Michael Shea. En ehtinyt jutella hänen kanssaan, mutta jos hän jatkaa ensi kaudellakin Kroatian päävalmentajana, niin todennäköisesti joukkueeseen ei oteta neljää ulkomaalaista sotkemaan pakettia. Joukkueella on melkoiset paineet nousta ylempään divisioonaan koska viime vuonna joukkue (erityisesti Borna Rendulic) ryssi nousun Romaniaa vastaan kotiturnauksessa 2-1 tappioon ja tänä vuonna pienistä marginaaleista huolimatta se jäi ansaitusti pronssille.