Muiden maiden maajoukkueet

  • 135 888
  • 386

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Eikös se niin mene että maajoukkue-edustajan on pitänyt pelata vähintään 2 pelikautta missä tahansa sen maan omassa sarjassa päästäkseen edustamaan maajoukkuetta?

Ainakin Sergei Kostitsyn ja Anze Kopitar ovat edustaneet kotimaataan MM-kisoissa, vaikka pelejä oman maan sarjoista ei tilastoissa näy. Junnuina ovat kaiketi pelanneet kotimaassaan, mutta Kopitar lähti jo 16-vuotiaana Ruotsiin ja Kostisyn 17-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Ainakin Sergei Kostitsyn ja Anze Kopitar ovat edustaneet kotimaataan MM-kisoissa, vaikka pelejä oman maan sarjoista ei tilastoissa näy. Junnuina ovat kaiketi pelanneet kotimaassaan, mutta Kopitar lähti jo 16-vuotiaana Ruotsiin ja Kostisyn 17-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan.
Lihavointi oma. Eiköhän junnupelit riitä. Ja vaikkei sillä ole hirveästi väliä tämän asian kannalta, ovathan mainitsemasi pelaajat toki pelanneet myös miesten sarjoja junnuvuosiensa aikana kotimaassaan ja tämä näkyy ihan tilastoista.

Kun aikanaan Kreikan kiekkoliitolta joskus kyselin kahden passin miehistä, että miksi he eivät edusta Kreikkaa maajoukkueessa vaikka eivät tulisi pääsemään toisen kotimaansa maajoukkueeseen ikinä, sain vastauksen että heidän pitäisi pelata 2 vuotta kotimaassaan ollakseen edustuskelpoisia maajoukkueeseen.
 
Suosikkijoukkue
Slovenia & muut sympaattiset
Näinhän se menee. Kroatian joukkueesta löytyvät P-Amerikkalaiset pääsivät vihdoin tänä vuonna edustamaan "kotimaataan" divisoonakisoissa pelattuaan ensin kaksi kokonaista kautta Zagrebin riveissä. Joukkue tosin pystyy tarjoamaan kohtalaiset puitteet, palkan ja tason Itävallan pankkiliigassa. Israelilaisten yms. maiden osalta kehtaan epäillä tätä.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Vaikka nuo Kroatian P-Amerikan vahvistukset pelillisesti tuovat selkeästi lisää taitoa joukkueeseen, niin melkein laitan osittain näiden herrojen piikkiin sen miksi Kroatia ei noussut tänä keväänä.

Ensimmäisessä ottelussa Espanjaa vastaan Kroatialla oli julmetusti paikkoja laittaa kiekkoa reppuun, mutta Ander Alcaine Espanjan maalilla oli liekeissä. Vaikka Kroatia myllytti, niin ei se lopulta niin hyville maalipaikoille päässyt. Espanja oli mielestäni hitaampi joukkue ja se luotti enemmän vastahyökkäyksiin nopeampia, kovempia ja taitavampia kroatialaisia vastaan.

Kroatia meni 4-5 minuuttia ennen kolmannen erän loppua 2-1 johtoon, mutta aika nopeasti Espanja kuittasi. Pelin lopulla Kroatian virheistä Espanja pääsi muutamaan unelmapaikkaan kokeilemaan ja lopulta vain 3 sekuntia ennen pelin loppua lämäri vasemmalta b-pisteeltä meni Kroatian molari Mate Tomljenovicin räpylän kautta sisään.

Nousuhaaveet meni Kroatialta aika lailla tähän.

Viroa vastaan heti seuraavana päivänä Kroatia taisteli pitkään urhoollisesti ja taas 2-2 tilanteessa vajaat 2 minuuttia ennen pelin loppua Viro onnistui pomputtamaan kiekon Kroatian maaliin. Tomljenovic protestoi helvetisti maalia koska hänen mielestään Viron pelaaja ajoi hänen syliin, mutta tosiasiassa Kroatian pelaaja työnsi Viron pelaajan hänen päälleen. Takaa tullut Viron pelaaja löi riparin sisään.

Harmi kun en kerennyt ottaa nauhalle Tomljenovicin reaktiota, mutta kaikki ketkä ovat nähneet Mika Norosen pleksinpyyhkimisen osaavat kuvitella mitä hän teki. Ainoa ero oli, että hän ei ruiskuttanut vettä pleksiin. Tuomari ei kehdannut antaa kymppejä tuosta. Paha tuosta on maalituomaria syyttää, mutta melko huvittava näky.

Jos Viroa, Kroatiaa ja Espanjaa vertaa keskenään, niin selkein ero oli joukkueiden yhtenäisyydessä. Espanjalaiset ja virolaiset olivat hitsautuneet todella hyvin yhteen kun taas kroatialaiset olivat jakautuneet paikalliset vs P-amerikkalaiset. Ruokailussa Amerikan avut olivat keskenään neljän ihmisen pöydässä ja muut pelaajat olivat omissa pitkissä pöydissä. Joinain päivinä jopa ihan eri puolella ruokasalia.

Juttelin Kroatian NHL-apu Joel Prpicin kanssa ja hän ainakin toivoi voivansa edustaa Kroatiaa ensi vuonnakin vaikka hänen ammattilaisura päättyi joukkotappeluun pudotuspeleissä Klagenfurtia vastaan.

Mielenkiintoinen lause pelaajakäytävällä viimeisen ottelun jälkeen. Luultavasti kyseessä oli Kroatian Chris Powers. Joku kysyi, että miksi viet varusteet mennessäsi kun muut jättivät kamat pukukoppiin. "I'm not going home with you, I'm going gome with myself."

Ensi vuonna Kroatia isännöi II-divari lohko A:ta ja on mielenkiintoista nähdä onko suhtautuminen "Kronukkeihin" muuttunut. Joukkueella oli tänä vuonna itävaltalainen päävalmentaja Michael Shea. En ehtinyt jutella hänen kanssaan, mutta jos hän jatkaa ensi kaudellakin Kroatian päävalmentajana, niin todennäköisesti joukkueeseen ei oteta neljää ulkomaalaista sotkemaan pakettia. Joukkueella on melkoiset paineet nousta ylempään divisioonaan koska viime vuonna joukkue (erityisesti Borna Rendulic) ryssi nousun Romaniaa vastaan kotiturnauksessa 2-1 tappioon ja tänä vuonna pienistä marginaaleista huolimatta se jäi ansaitusti pronssille.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Miten suuri potentiaali Latvian maajoukkueella on kehittyä tulevaisuudessa paremmalle tasolle? En tunne maan jääkiekkoa erityisemmin hyvin, joten olisi mukava kuulla muilta mielipiteitä asiasta. Luulen kuitenkin, että muutamista syistä johtuen Latvialla on mahdollisuudet kehittää jääkiekkomaajoukkuettansa.

KHL-joukkue Dynamo Riika on varmasti ollut todella hyvä asia latvialaiselle jääkiekolle. Joukkueessa on paljon latvialaisia pelaajia, jotka saavat pelejä kovassa liigassa. Lisäksi joukkue on tainnut olla joka vuosi playoffeissa ja sen pelit ovat ilmeisen suosittuja. Myös HK Riga pelaa MHL-liigassa (Venäjän pääjuniorisarja), joten nuoret lupaukset saavat hyvät kehitysmahdollisuudet. Itse asiassa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa oli tänä vuonna viisi pelaajaa tuosta joukkueesta.

Katsoin tänä vuonna noita alle 18-vuotiaiden MM-kisoja (en tosin paikanpäällä) ja Latvian joukkueesta nousi esille muutama pelaaja. Rihards Bukarts (1995) oli todella nopea ja taitava hyökkääjä, joka on syntynyt loppuvuodesta -95 ja on näin ollen varattavissa NHL:ään 2014. Teodors Bluegers (1994) oli nopea puolustava hyökkääjä, jonka on ennustettu saavan varauksen kesän NHL Drafissa, kun taas taitava Georgs Golovkos (1995) teki yhdessä Edgars Kuldan kanssa Latvian toiseksi eniten maaleja. Lisäksi on USHL:ssä pelaava Zemgus Girgensons, josta voi tulla ensimmäinen ykköskierroksella varattu latvialainen NHL:ssä.

Huono asia on vähäinen hallien määrä. Latviassa on IIHF:n sivujen mukaan vain 17 hallia. Pitkät välimatkat voivat vaikeuttaa lajin harrastamista.

PS. Tämä ei täysin vastaa ketjun otsikkoa, mutta kyse on kuitenkin myös Latvian maajoukkueesta.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Miten suuri potentiaali Latvian maajoukkueella on kehittyä tulevaisuudessa paremmalle tasolle?

Nostetaanpa ketjua ylemmäs. Ozoa tässä siis on huhuiltu tuon viestin tiimoilta, katsotaan jos löytäisi paikalle jossain vaiheessa. Ellet sitten ole jo saanut selvitettyä Latvian maajoukkueesta.

Mulle Latvia on aina ollut sellainen välimaaston pieni kiusaaja; potentiaalia isoksi maaksi ei juuri ole, mutta pisteitä voi ottaa isommiltaan aina välillä. Putoaminenkaan ei ole yleensä ollut suurena uhkana. Tasoltaan mielestäni luokkaa Valko-Venäjä (jos se nyt yhtään asiaa valaisi).
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Latvian tulevaisuudesta kiinnostuneiden kannattaa seurata tätä ketjua:

Latvian prospects

Sieltä on lähivuosina ihan kovia pelaajia tulossa. Kärkimiehet Girgenson, Blugers, Bukarts yms. eivät juuri suomalaisille häviä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Eli huomenissa sitten pelataan tällaisia mini-"MM-karsintoja", kun ratkaistaan, mitkä joukkueet pääsevät mukaan ensi vuoden kisojen kolmosdivisioonaan. Varmuudella siellä nähdään isäntä-Etelä-Afrikka, Pohjois-Korea, Luxemburg sekä Irlanti.

Karsintaan osallistuvat maat ovat Kreikka, Mongolia, Arabiemiraatit ja ensimmäiset viralliset pelinsä pelaava Georgia. Näistä maista kaksi saa paikan tuonne kolmosdivariin.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Karsintaan osallistuvat maat ovat Kreikka, Mongolia, Arabiemiraatit ja ensimmäiset viralliset pelinsä pelaava Georgia. Näistä maista kaksi saa paikan tuonne kolmosdivariin.

Jos pitäisi betsi laittaa sisään, niin Emiraatit ja Kreikka menevät kisoihin. Mongolia ei ole vieläkään voittanut yhtään ottelua MM-kisoissa joten ovat varmaankin jumboja. Georgiasta tosin ei voi tietää millaisia kiekkokeijoja joukkue sisältää, mutta toivottavasti nyt pystyisivät Kreikkaa haastamaan. Kalyvasin veljekset hyökkäyksessä ja Fiotakis maalissa takaavat Kreikalle kisalipun.

Mikäli vain rahat riittävät.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
No heti meni veikkaus vihkoon. Georgia otti arvokisadebyytissä Mongolialta pataan puhtaasti 6-0 ja laukaukset Mongolialle 41-13.

IIHF:n tilastot Mongolia-Georgia.

Eli UAE tullee paukuttamaan 20 maalia Georgiaa vastaan ja Kreikkakin yli 10. Hieno homma Mongolialle. Ei tarvitse mennä montaa vuotta taaksepäin kun Mongolian molari ilmestyi kisoihin jääpallomolarinpatjoilla.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Kreikka myllytti Georgian nurin odotetusti 13-0.

Toisessa pelissä UAE joutui kohtuu tiukoille Mongolian kanssa. Vedot 55-14, mutta silti vain 3-2 voitto. Tästä tarkemmat statsit. Mongolialta joku sankari otti OR:n mailanpäällä lyömisestä ja muutenkin peli oli todella rikkonaista.

UAE-Mongolia tilastot, IIHF

Tällä tuloksella UAE menee varmasti kisoihin ja keskiviikkoinen Kreikka-Mongolia ratkaisee kakkospaikan.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Kreikka voitti päätöskierroksella Mongolian 5-2 ja UAE Georgian 9-1. Huomattavaa tuossa, että siinä syntyi Georgian arvokisahistorian ensimmäinen maali. III-divariin karsinnoista siis ennakko-odotusten mukaisesti UAE ja Kreikka.

Georgian molari Alexander Vashakidze saa vielä odotella arvokisahistoriansa avaustorjuntaa. Mies vaihdettiin maaliin UAE:ta vastaan 1.35 ennen kolmannen erän loppua ja UAE teki tämän jälkeen ainoalla laukauksellaan maalia kohti maalin. Eli tilastoihin 1 veto, 0 torjuntaa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Sveitsi

Liekö palstalla sveitsiläisen jääkiekkoilun asiantuntijoita? Allekirjoittanutta kiinnostaisi kovasti tietää, minkälainen tilanne Sveitsissä on tällä hetkellä lätkän suhteen. Millainen tulee maajoukkue olemaan tulevaisuudessa? Millainen potentiaali Sveitsillä on? Ovat laittaneet usein kapuloita isompien rattaisiin, mutta lopullista murtautumista isojen joukkoon ei Sveitsiltä vielä ole tullut.

Jos joku on seurannut Sveitsin juniorityötä tarkemmin, niin olisi mukava lukea nuorista sveitsiläisen jääkiekon tulevaisuuden lupauksista.

Olen hetken aikaa katsellut tilastoja, ja tällaisia nimiä on noussut esiin:
Tanner Richard (Guelph Storm, OHL)
Sven Andrighetto (Rouyn-Noranda Huskies, QMJHL)
Phil Baltisberger (Zürich Lions / Küsnacht Lions, Sveitsi)

Lisäksi Sven Bärtschi ja Nino Niederreiter ovat kovia prospekteja, enkä heistä kovin paljoa tiedä, niin ei olisi haitaksi jos joku viitsisi avata vähän.

Ja jos on yhtään Ranskasta tietävää, niin millainen peluri on 18-vuotias Tim Bozon? Montrealiin varattu, pelaa WHL:n Kamloops Blazersissa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ja jos on yhtään Ranskasta tietävää, niin millainen peluri on 18-vuotias Tim Bozon? Montrealiin varattu, pelaa WHL:n Kamloops Blazersissa.

Tim ja veljensä Kevin ovat Ranskan kenties suurimman jääkiekkoikonin Philippe Bozonin poikia. Isä Bozon oli aikanaan NHL-miehiä. Epäilemättä on osannut opettaa jotain pojilleenkin. Kevin Bozonilla ikää on 16 vuotta ja poika pelaa Sveitsiläisessä Luganon junnujoukkueessa ja kuuluu Tim Bozonin tavoin Ranskan nuorten maajoukkueen kalustoon.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Laitetaan vaikka tänne:

Eli 2014 talviolympialaisten jääkiekon karsinnat jatkuvat tänään. Puola-Viro alkoi juuri, lohkojen voittajat pääsevät karsinnan viimeiseen lohkovaiheeseen. Ensimmäisellä lohkokierroksella Kroatia selvitti tiensä tähän vaiheeseen voittamalla ensimmäisen kierroksen lohkon.

G-lohko
Unkari
Hollanti
Liettua
Kroatia

H-lohko
Ukraina
Puola
Viro
Espanja

J-lohko
Iso-Britannia
Japani
Romania
Etelä-Korea

Karsinnan viimeisessä lohkovaiheessa:

D-lohko
Saksa
Itävalta
Italia
Q3

E-lohko
Latvia
Ranska
Kazakstan
Q2

F-lohko
Tanska
Valko-Venäjä
Slovenia
Q1

-------

Puola-Viro nyt siis ensimmäinen ottelu, ja kerrottakoon että tilanne 0-0. Puolan Odrobnylla 3 torjuntaa ja Viron Koitmaalla 19.
 

Pardus

Jäsen
Puola-Viro nyt siis ensimmäinen ottelu, ja kerrottakoon että tilanne 0-0. Puolan Odrobnylla 3 torjuntaa ja Viron Koitmaalla 19.

Viro on tarkoituksella mukana normaalia paljon huonommalla kokoonpanolla. Turnausvoittoon ei uskottu edes parhaalla kokoonpanolla, joten liitto päätti säästää rahaa ja olla kutsumatta parhaimpia pelaajia mukaan. Nyt testataan nuoria kv-tasolla kokemattomia pelaajia kevään MM-kisoja silmällä pitäen, mikä on ihan viisas ratkaisu, koska IB-divarissa säilyminen on ehdottomasti kauden päätavoite.
 

Pardus

Jäsen
Pelaakos muuten Bluesin Robert Rooba Viron maajoukkueessa?

Yleensä kyllä, mutta tällä kertaa ei. Syyksi mainittiin loukkaantuminen, mutta voi olla myös yllämainitut todelliset (=taloudelliset) syyt. Terveenä ollessaan Rooba valitaan jokatapauksessa MM-kisoihin, joten mitään näyttöjä hänen ei olisi tarvinnut antaakaan. Toisin kuin esimerkiksi toisen Bluesin virolaisjunnun Riho Embrichin, joka on nyt ensimmäistä kertaa mukana maajoukkuekuvioissa.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Liekö palstalla sveitsiläisen jääkiekkoilun asiantuntijoita? Allekirjoittanutta kiinnostaisi kovasti tietää, minkälainen tilanne Sveitsissä on tällä hetkellä lätkän suhteen. Millainen tulee maajoukkue olemaan tulevaisuudessa? Millainen potentiaali Sveitsillä on? Ovat laittaneet usein kapuloita isompien rattaisiin, mutta lopullista murtautumista isojen joukkoon ei Sveitsiltä vielä ole tullut.

En tiedä olenko 'asiantuntija', mutta olen seurannut Sveitsin juniorikiekkoilua jonkun verran ja mielestäni tilanne on hyvä. Nyt viime vuosina on tullut muutamia huippuyksilöitä, kuten Niederreiter, Bärtschi, Josi ja Sbisa. Vaikka on hienoa, että näinkin hyviä pelaajia, niin toisaalta taso ei ole hirveän laaja. Toki on muutama myöhemmin varattu pelaaja, mm. Gregory Hoffman ja Christoph Bertschy, joista voi tulla hyviä pelaajia. Hoffman on lähes kolminkertaistanut pisteensä viime kaudesta NLA:ssa. Noiden muutamien pelaajien ympärille on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Ja hieman vanhemmista pelaajista ainakin Damien Brunner, joka sai sopimuksen Detroitista, pelaa todella hyvin tällä hetkellä.

Jos joku on seurannut Sveitsin juniorityötä tarkemmin, niin olisi mukava lukea nuorista sveitsiläisen jääkiekon tulevaisuuden lupauksista.

Olen hetken aikaa katsellut tilastoja, ja tällaisia nimiä on noussut esiin:
Tanner Richard (Guelph Storm, OHL)
Sven Andrighetto (Rouyn-Noranda Huskies, QMJHL)
Phil Baltisberger (Zürich Lions / Küsnacht Lions, Sveitsi)

Lisäksi Sven Bärtschi ja Nino Niederreiter ovat kovia prospekteja, enkä heistä kovin paljoa tiedä, niin ei olisi haitaksi jos joku viitsisi avata vähän.

Niederreiter: Voimahyökkääjätyyppi, jonka viime kausi oli vaikea, sillä hän pelasi pienessä roolissa. Toisaalta Islandersilta oli minusta virhe, että Niederreiter pelasi niinkin paljon kuin 55 peliä NHL:ssä. Mutta tällä kaudella Niederreiter näyttää löytäneen hyvän vireen AHL:ssä. Potentiaalia on top 6 -hyökkääjäksi. Maalintekijän taidot kun tuskin on kadonneet kaudessa, ennemmin itseluottamusta ei vaan ollut viime kaudella.

Baltisberger on lupaavimpia sveitsiläispuolustajia viime vuosina. Kahden suunnan puolustaja, joka liikuttaa kiekkoa hyvin ja jolla on hyvä laukaus. Baltisbergeriä parempi puolustaja omasta mielestäni on kuitenkin Mirco Müller, WHL:n Everett Silvertipsin pelaaja. Iso, hyvin liikkuva puolustaja ja pelaa tulokkaaksi paljon. En olisi lainkaan yllättynyt jos joku NHL-seura näkee Müllerin melko aikaisen varausvuoron arvoisena pelaajana. Oli hyvä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Andrighetto saanee myös varauksen tänä vuonna.

Dario Simion (s. 1994) on voimahyökkääjä, joka pelaa tilanteet loppuun asti, mutta ei ole kuitenkaan erityisen taitava. Voi kuitenkin kehittyä roolipelaajaksi Euroopan pääsarjoissa. Kevin Fiala (s. 1996) pelaa Malmön U20-joukkueessa ja on pelannut lupaavasti.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Espanja oli odotetusti täysin purjeissa Ukrainaa vastaan. Kuten olen jo aikaisemmin hehkuttanut, Espanjan Hasek, Ander Alcaine, oli kentän kuningas ja piti lukemat varsin siedettävinä. Kahden erän jälkeen peli oli 7-0 ja tuo jäi myös lopputulokseksi. Lopulta Alcainelle peräti 62 torjuntaa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Tänään Etelä-Korea onnistui voittamaan jatkoajalla Iso-Britannian, samalla Japani nipisti niukan 2-0 -voiton Romaniasta. Romanian maalivahti Adrian Catrinoi torjui ottelussa huikeat 55 laukausta.

Tänään vielä luvassa ottelut Puola-Espanja, Viro-Ukraina, Hollanti-Kroatia ja Liettua-Unkari.
 
Viimeksi muokattu:

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään Etelä-Korea onnistui voittamaan jatkoajalla Iso-Britannian, samalla Japani nipisti niukan 2-0 -voiton Romaniasta.

Suuressa roolissa oli HCK:n Kim Ki Sung (0+3) ja Kim Sang Wook (1+3). Tuon kentän täydensi sitten joukkueen parhaimmaksi pelaajaksi kyseisessä ottelussa valittu Kim Won Jung (3+0).
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Tänään Etelä-Korea onnistui voittamaan jatkoajalla Iso-Britannian, samalla Japani nipisti niukan 2-0 -voiton Romaniasta. Romanian maalivahti Adrian Catrenoi torjui ottelussa huikeat 55 laukausta.

Huhhuh, Catrinoi on näemmä vihdoin oppinut ottamaan koppeja. Hän on silti epätasainen otteissaan, joten en ihmettelisi jos Britannia hoitaisi Romanian 9-0.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös