MTV3 Hockey Night

  • 618 027
  • 2 744

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Re: Pelin ymmärtäjiä kaivataan

Viestin lähetti Ronning
Eilen aamuyöstä tuli ykköseltä (tai kakkoselta) Lumilautailua. Siellä oli selostamassa tosi hyvä kaksikko, joista toinen oli ymmärtääkseni pitkäaikainen ammattilainen. Sanasto oli hallussa, laskijat suurilta osin henkilökohtaisia tuttuja eli osasi kertoa persoonastakin eikä vain mitä tilastoissa luki. Lisäksi itse selostaja antoi kaverille luonnollista tilaa kertoa tempuista joita laskijat toteuttivat.

Kaipaisinkin kiekkoselostukseen vähän ravistelua jotta saataisiin oikeasti tällaiset kunnon miehet selostamaan. Anu-Saukkonen ei nyt vaan anna kovin asiantuntevaa kuvaa meidän kiekkotietämyksestä. Onhan Jutila entinen pelaaja ja "tietää mistä puhuu", mutta muilla ei tunnu olevan edes tietoa, että mikä edesmennyt kahden viivan syöttö.

PRKL!

Jaa...toki asiantuntemusta oli, mutta siitä ei saanut mitään selvää mitä oikeasti tapahtui. Termit olivat niin outoja itselleni, että ihan sama vaikka olisi puhunut siellä indokiinaa ja olisin ymmärtänyt yhtä paljon.

En kaipaa myöskään maikkarille mitään näin vaativaa terminologiaa. Jos esim. Sihvonen olisi kommentaattorina niin saisi sitten myös selittää terminologiaa, eikä vain sanoa sitä. Itse kyllä ymmärrän jääkiekon osalta terminologiaa, samoin kun esim. jalkapallosta, mutta voin vain kuvitella kuinka ne ~500k mattimeikäläistä jotka katsoo ottelua suhtautuisi jos kommentaattori puhuisi kokoajan takakolmioista, myötäkarvasta, 1-1-3'sta ja ohjauspelistä. Samanlaista utopiaa suurimmalle osalle Pentti Peruskatsojaa, kun itselleni lumilautailun terminologia. Eikö kuitenkin kommentaattorin tarkoitus juuri ole tuoda esille asioita normaalille katsojille.
 

Cardles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja Hermes
Ei Maikkarilta, mutta Urheilukanavalta tänään:
Sport - Haukat, lähetys alkaa klo18.

Halli on Vaasassa loppuunmyyty(n.4200), euron hintasten lippujen takia.
 

SjV

Jäsen
Re: Re: Pelin ymmärtäjiä kaivataan

Viestin lähetti eagle
Itse kyllä ymmärrän jääkiekon osalta terminologiaa, samoin kun esim. jalkapallosta, mutta voin vain kuvitella kuinka ne ~500k mattimeikäläistä jotka katsoo ottelua suhtautuisi jos kommentaattori puhuisi kokoajan takakolmioista, myötäkarvasta, 1-1-3'sta ja ohjauspelistä.

Toiveajattelua Hockey nightin kohdalla tuollainen 500k katsojaa. Seuraavassa syyskauden kuukausittaiset katsojatilastot (Lähde: www.finnpanel.fi), urheiluohjelmista. Kuukauden paras, kuukauden paras HN ja jokin poiminta


Koodi:
Syyskuu:
1.  Urheiluruutu  				YLE1  	ma 27.9.2004 20:55  	921 000
5.  Jääkiekon World Cup: Suomi - Saksa  	Nelonen ma 6.9.2004 19:45  	620 000
14. SM-liiga Hockey Night: SM-liigan ottelu  	MTV3  	su 19.9.2004 16:28	336 000 (BLU-KÄR)
Lokakuu:
1.  F1/Brasilia/GP  				MTV3  	su 24.10.2004 19:49  	955 000
8.  Jalkapalloa: MM-karsintaottelu  		YLE2  	ke 13.10.2004 21:15	499 000
11. SM-liiga Hockey Night: SM-liigan ottelu  	MTV3  	su 24.10.2004 16:31  	344 000 (HPK-TAP)
Marraskuu:
1.  Urheiluruutu 			 	YLE1  	ma 1.11.2004 20:55  	935 000
3.  Jääkiekkoa: Euro Hockey Tour  		YLE2  	su 14.11.2004 19:10  	728 000
10. Hartiavoimin - meloja Mikko Kolehmainen  	YLE2  	su 21.11.2004 18:51	398 000
14. SM-liiga Hockey Night: SM-liigan ottelu  	MTV3 	su 21.11.2004 16:30	361 000 (IFK-JOK)
Joulukuu:
1.  Mäkihypyn maailmancup  			MTV3  	ke 29.12.2004 19:11  	1108 000  	
8.  Vuoden Urheilija 2004  			YLE2  	su 19.12.2004 18:20	564 000
13. SM-liiga Hockey Night: SM-liigan ottelu  	MTV3  	su 5.12.2004 17:33  	405 000 (KÄR-TPS)

Siis syyskaudella vain kerran yli 400 000 katsojaa. Tietysti noissa esimerkki ohjelmissa saataa tilastoa vääristää ennen tai jälkeen tulleen ohjeman katsojat. Mutta siltikin tuntuu huolestuttavalta, että Mikko Kolehmaisesta kertova dokumentti kerää enemmän katsojia TV:n ääreen, kuin Suomen mukamas ykkösurheilulaji.

Toinen mielenkiintoinen seikka muuten näkyy tuossa, että HN:stä on rekisteröity aina se Tulosruudun jälkeinen osa, vaikuttako tähän sitten HN:n jälkeen alkavan ohjelma katsojien saapuminen kanavalle HN:n ollessa loppumaisillaan?
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jääkiekon kohdalla on syytä huomioida katseluaika. Mitä muuta ohjelmaa katselee yhtä monta silmäparia alkaen 15.00 keskellä päivää? Euro Hockey Tourista voi katsella suuntaa mitä katsojamäärä olisi parempana katseluaikana.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti Tepa
Jääkiekon kohdalla on syytä huomioida katseluaika. Mitä muuta ohjelmaa katselee yhtä monta silmäparia alkaen 15.00 keskellä päivää?

Noiden linkin takaa löytyvien tilastojen mukaan ainakin freestylellä, yhdistetyllä ja maastohiihdolla on ollut suurempiakin lukuja samoihin aikoihin.
 

hermosillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Iirot
Fänkläppi suorana hiekkalaatikolta

Fänkläppi oli taas aikamoinen pohjakosketus. Samanlaista keskustelua voi seurata pikkupoikien hiekkalaatikkoleikeissä. Aiheena tänään:

Onko se oikeasti kova jätkä?
Mikä joukkue on paras?
Jos Saku ja Mike niinkuin oikeesti tappelisi, niin kumman nenä olisi punainen?
Lopuksi veikkaillaan illan tuloksia, joista ainakin hiekkalaatikolla syntyy aina kunnon riita.

Jännityksellä odottamaan, vetävätkö Saukko ja Juti huomenna lähetyksen englanniksi vaiko ranskaksi.

ps. Oli Jyväskylässä tutun näköinen jäähalli. Ihan kuin olisin joskus käynyt tuossa hallissa.
 

Bandana

Jäsen
Joo-o, oli taas tavallista surkeampi lähetys. Olisivat nyt enemmän voineet noista valmentajakuvioista puhua - nyt koko lähetys meni mestarin veikkaamiseen.

Peter Aholalla olisi varmasti ollut mielenkiintoisia näkemyksiä, mutta kaverille ei nyt annettu kunnolla suunvuoroa vaan kysyttiin lähinnä "Mikä joukkue voittaa mestaruuden?" -kysymyksiä.

Maailman vaatimattomimmalla miehellä Harri Syrjäsellä ei ollut mitään annettavaa päivän keskusteluun.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Sasha
Maailman vaatimattomimmalla miehellä Harri Syrjäsellä ei ollut mitään annettavaa päivän keskusteluun.


Allu Lähteenmäellä sitä ei ole koskaan. Ärsyttävä tyyppi.

Porista tehty gallup oli ihan kiva lisä, ohjelman parasta antia. Tuttujakin oli siihen päässyt.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Viestin lähetti Uncle Becker
Maikkarin tapauksessa ei kannata käyttää kummassakaan roolissa osaavaa väkeä, koska toinen mokaa sen kuitenkin. Siksi kuva poukkoilee ja mielellään juuri väärän kameran kuva. Täytyy kyllä todeta, että jääkiekko on yksi maailman haastavimmista lajeista TV-kuvaamisen suhteen. Suomestakin löytyy kuitenkin hyvää kokemusta aiheen tiimoilta esim. YLE:stä.
Onhan Maikkarillakin ollut joskus hyvää (ainakin Suomen mittakaavassa) kuvaus- ja ohjaustyöskentelyä. Katselin eräänä päivänä kevään '99 viimeistä finaalia HIFK-TPS. Aivan eri planeetalta verrattuna näihin viime vuosina nähtyihin räpellyksiin. Ohjelman tuottajana tuolloin oli muistaakseni Sun Pictures -tuotantoyhtiö. Kiekko pysyi kuvassa, hidastuksia näytettiin sopivissa paikoissa ja hyvällä maulla valittuna, 'reverse angle' -kameran kuva toi aina jotain uutta näkökulmaa tilanteisiin, myös kiekottomien miesten kahnauksia kuvattiin ja näytettiin hidastuksina...

ÄSH... en taida muistella enempää. Wituttaa jo valmiiksi huominen TPS-Blues -räpellys sekä pelillisesti että kuvauksellisesti.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Onnittelut ainakin meni putkeen. Yllättäen eräs 600. pelin pelannut mies jäi mainitsematta. No, eihän sitä voi tai halua aina muistaa pelaajia jotka ei pelaa poikien suosikeissa.

Allu muuten jatkoi taas tosi asiantuntevalla linjalla. Eikö oikeasti löydy tästä maasta parempaa. Jutikin on tohon verrattuna tosi kingi.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Viestin lähetti L4E
Onnittelut ainakin meni putkeen. Yllättäen eräs 600. pelin pelannut mies jäi mainitsematta. No, eihän sitä voi tai halua aina muistaa pelaajia jotka ei pelaa poikien suosikeissa.

Tämä karahti minunkin korvaani pahasti. Täydellisen anteeksiantamaton moka HN -tiimiltä, joskin varsin odotettu sellainen.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti Murmeli
Tämä karahti minunkin korvaani pahasti. Täydellisen anteeksiantamaton moka HN -tiimiltä, joskin varsin odotettu sellainen.


Ja mielestäni nämä menivät mainitsemaan jonkun Rami "pääkaupunkiseutu" Alangon 200. (?) pelistä jotain. Ilmeisesti se on kovempi juttu kuin 600 peliä. No eihän Saarela ole "maajoukkuepelaaja", eikä pääkaupunkiseutulainen.
 

SjV

Jäsen
Viestin lähetti Tepa
Jääkiekon kohdalla on syytä huomioida katseluaika. Mitä muuta ohjelmaa katselee yhtä monta silmäparia alkaen 15.00 keskellä päivää? Euro Hockey Tourista voi katsella suuntaa mitä katsojamäärä olisi parempana katseluaikana.

Juurihan tuo sunnuntai-iltapäivä pyhitettiin ainoastaan TV-ottelulle sen takia kun pelättiiin mainostajien ja katsojien katoavan, ihmiset ei mene hallille kun samaan aikaan tulee toinen peli telkkarista ja ihmiset ei katso telkkaria kun ovat hallilla katsomassa peliä.

No nyt ei ole kukaan katsomassa hallilla peliä, eikä kotona telkkarista. Logikkaa ála SM-Liiga ja MTV3.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkaa pikku hiljaa riittää tuo Elmeri Keskinen. Rankkari tulee niin Elmeri liruttaisi längistä samlla, kun paita nousee kattoon aikanaan.Myllyniemi varmaan ihmettelisi tätä kumartaisi syvään Elmo Keskisen edessä ja vapisi tuota miehen 0 NHL ottelun kokemusta. Juoni pelimies, mutta rajansa kaikella. Eiköhän seElmerin lätty irtoa seuraavaankin erään. Juti, herää tähän päivään.
 

punsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jutila on Idiootti

Voi vittu mitä kommentteja Kauppilan maalin jälkeen, pyydän MTV3 vaihtakaa tuo verbaalinen idiootti pois. Toivottavasti Kanadaan ei mene tuon pellen kommenteja.
 
Nyt riittää - Timo Jutila!

30.1.2005: TPS-Blues

Juti 1-1 maalista:
"ylämummoon"

Juti 2-1 maalista:
"läheltä ylös"

Juti tilanteesta, jossa Kohn syötti, kun Jutin mielestä piti laukoa:
"Laddyllä on hyvä laukaus ja hyvä syöttö, joten ei muuta kun.. ni... ni..."

Ehdotan, että Timo Jutila korvataan MTV3:n toimesta chat-ohjelmista tutulla puhuvalla päällä, johon katsojat voivat lähetellä viestejä. Saukkonen sensuroi viestejä. Ainoa ero nykytilanteeseen olisi, että nyt Saukkonen editoi Jutilan puhetta vasta tämän älynväläyksien jälkeen.

Timo: olet Hockey Nightin epäonnistuneen ja kotikutoisen konseptin heikoin lenkki- hyvästi.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Tomppa
Oi miksi, miksi.. miksi Anun ja Puten pitää joka helvetin sunnuntai ennen tulosruutua suorittaa ne samat repliikit?

Juti: No ni Miguel, ny lähetään Pasilaan..
*hetken hiljaisuus, jonka jälkeen Anu jatkaa ja nitoo lauseet toisiinsa äärettömän sulavasti...*
Anu: ...katsomaan Tulosruutua.

Ja tulihan se sieltä jälleen...

Mutta jälleen kerran alkoi yksi asia ottamaan todella rankasti päähän kun kuuntelin idioottikaksikon selostuksia. KIPRUSOVI! Kuinka helvetin vaikeata tuo nimi Kiprusoff voi olla lausua oikein.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvin kyllä kuvastaa HN:n tasoo, se eilisessä fan clubissa näytetty Jypin maali.

"Sitten jyväskylään, ja hyvin löytyy nuorempi,eiku vanhempi Filppula maalin kulmalta."

Vaikka todellisuudessa tilanne tuli Raumalta, ja Filppula syötti Mikkoselle sinne maalin kulmalle.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mutta hoksasi Saukkonen kumminkin nyt että Saarela pelasi viikolla 600. pelinsä, kun siinä Nurmisen kehumisen ohessa asiasta mainitsi.

Oli varmaan tästä ketjusta lukenut.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Meinaspa Vilma, vai mikä Hilma se siellä parhailla paikoilla emännöi, päästää läpi:" Ja parhailla pall... krhöm paikoilla jne..." Onkohan juontajien kesken pallit rankattu oikein kunnolla?
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bouk, Boukh, Buuh.. Koita nyt hyvä mies päättää millä nimellä Tyler Bouckia kutsut. Ei tainnut Saukkonen tietää oikeata ääntämystä joten kokeili vähän jokaista.
 

hermosillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Iirot
Viestin lähetti Arnold
Ja mielestäni nämä menivät mainitsemaan jonkun Rami "pääkaupunkiseutu" Alangon 200. (?) pelistä jotain. Ilmeisesti se on kovempi juttu kuin 600 peliä. No eihän Saarela ole "maajoukkuepelaaja", eikä pääkaupunkiseutulainen.

No tuli tuosta sitten naputeltua viime yönä palautetta hockey nightin sivujen kautta. En tiedä sitten oliko Saukkonen saanut aiheesta enemmänkin palautetta, kun muisti tänään mainita Saarelan 600 ottelua. Hyvä kuitenkin että lukevat palautteet.
 
Viimeksi muokattu:

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti -OO-
Ja tulihan se sieltä jälleen...

Mutta jälleen kerran alkoi yksi asia ottamaan todella rankasti päähän kun kuuntelin idioottikaksikon selostuksia. KIPRUSOVI! Kuinka helvetin vaikeata tuo nimi Kiprusoff voi olla lausua oikein.

Itse asiassa Saukkonen aina välillä jopa korjasi lausumistaan ja sanoi ainankin pari kertaa heti Kiprusovin jälkeen myös oikein lausuttuna Kiprusoff. Palautetta on todellakin luettu...tosin siihen on kyllä syytäkin.

Jos nyt MTV3:lla joku sattuu tätä lukemaan, niin Bouck lausutaan käsittääkseni Bauk.
 
Viimeksi muokattu:

TOPI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Laittakaa se toosa kiinni jos noin koville ottaa ,sillä siitä pääsee niin ei tarvi sitten enää valittaa .

Ihme uikutusta .
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti TOPI
Laittakaa se toosa kiinni jos noin koville ottaa ,sillä siitä pääsee niin ei tarvi sitten enää valittaa .

Ihme uikutusta .

Sehän se on tietenkin se helpoin ratkaisu. Mutta kun tuota SM-liigakiekkoa niin harvoin pääsee näkemään, sitä mielellään katsoisi aina kun on mahdollisuus. Ottaa vain päähän kun ottelut onnistutaan pilaamaan täydellisesti umpisurkealla toteutuksella. Me olemme ainakin välillisesti tuon lystin maksajia joten kai meillä on oikeus vaatia parempaa tuotetta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös