Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Montreal Canadiens 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Grainger, 03.05.2016 klo 22.27.

 1. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Runkosarja on saatu pakettiin ja Canadiens otti divisioonavoiton lopulta aika helpolla. Joukkue kärsi loukkaantumisista ja alkuvuodesta oli myös monen viikon heikko jakso, mutta Montreal pystyi silti pelaamaan viimeiset viikot hyvin säästeliään löysästi eikä voitto ollut silti uhattuna. Mikä parasta tuon heikkoja joukkueita vastaan löysäilyn keskellä oli kolme ottelua Ottawaa vastaan, ja nuo kaikki olivat hyvää peliä joista laariin napsahtivat ansaitut pisteet! Joukkueen tärkeimmät pelaajat (Price, Radulov, Weber, Markov, Plekanec, Pacioretty) lepäsivät viimeisen matsin ja mielestäni he olisivat saaneet saada enemmänkin vapaata kun tuo runkosarjan loppu oli tosiaan merkityksetön. Kausi on vielä pahasti kesken, joten suuren analyysin aika ei ole vielä. Voidaan kuitenkin sanoa, että Tampan epäonnistuminen tuli yllätyksenä, mutta muuten divisioona oli odotetun keskinkertainen. Montrealin kesällä pelätyt ongelmat olivat näkyvissä koko kauden ajan, mutta se riitti odotetusti runkosarjassa. Tästä on hyvä lähteä taistelemaan keväällä, vaikka se tuleekin olemaan hankalaa, kuten tällä kaudella on nähty huippujoukkueita vastaan pelattaessa.


  Jos haetaan positiivisia asioita loppukaudesta, niin viisikot ovat pysyneet taas hyvin kasassa alkukauden tapaan. Price ei ole enää joutunut venymään illasta toiseen, joka helpottaa kaiken muun ohella myös otteluiden katsomista. Kun joukkueen paketti toimii omiin, niin myös hyökkääminen alkaa näyttää heti paremmalta, nämä asiat kulkevat hyvin pitkälti käsi kädessä. Pudotuspelejä ajatellen tämä oli elintärkeä parannus, koska päästettyjen maalien lukumäärä pitää saada pysymään alhaalla kun vastustajat eivät enää ole niin heikkoja kuin runkosarjassa. Perussarjassa voi vielä voittaa otteluita luvuin 6-5, mutta viimeistään nyt on tärkeintä saada kenttien ”vuotaminen” loppumaan, koska tästä eteenpäin pistepörssillä ei ole mitään merkitystä (jos on runkosarjassakaan); vain voitot ratkaisevat!


  Toinen positiivinen asia on Andrei Markovin paluu huipputasolle poissaolon jälkeen! Hän on johtanut pakistoa esimerkillään ja on edelleen ylivoimainen mies pelinäkemyksen ja kiekollisten kykyjen perusteella! Julien tajusi myös palauttaa miehen ylivoimaan. Liian pitkään mentiin niin että kolmikko Weber-Pacioretty-Galchenyuk oli yhtä aikaa kentällä, eikä se toiminut yhtään. Heidät on parempi ripotella 2 yv-kenttään, niin tulee juonikkuutta ja ratkaisuvoimaa molempiin yhdistelmiin. Erikoistilanteet ovat ylipäätään parantuneet. Alivoima oli täysin karmeaa jossain vaiheessa kautta, mutta nyt pystyy taas katsomaan sitäkin vähän levollisemmin. Idioottimaiset rangaistukset ovat myös vähentyneet tuntuvasti! Vaikka Gallagher & Galchenyuk hölmöilevätkin tässä ensimmäisessä Rangers-matsissa, niin noita ei ole tarvinnut kirota läheskään samalla tahdilla kuin syksyllä jolloin niitä tuli joka pelissä 2-4 kpl.


  Kolmas iso juttu on se että Alex Galchenyuk on lopultakin tajuttu siirtää takaisin laitahyökkääjäksi! Hänen otteensa ovat olleet suht karmeaa katseltavaa koko tämän vajaan 2 kauden kokeilun ajan, eikä se ole näyttänyt missään vaiheessa siltä että hän kykenisi pelaamaan keskellä muissa kuin roskajoukkueissa (voit loistaa pistepörssissä menestyksen kustannuksella). Therrien yritti jääräpäisesti ajaa Galchenyukia keskelle sen jälkeen kun hän aloitti kokeilun, mutta Julien hoiteli homman onneksi ammattimiehen elkein. Claude katseli Alexander Jr. otteita 4-5 ottelua, jonka jälkeen ei ole tarvinnut keskellä pelata! Shaw on vähiten huono ratkaisu kolmosen keskelle, joten hän pelaa nyt tuolla paikalla. Hän ei ole Plekanecin tai edes Danaultin tasoinen sentteri, mutta hän kaivaa aloituksia paremmin kuin Galchenyuk, eikä ole myöskään kiekottomana niin luokaton joten vaihdos oli pakkorako.


  Galchenyukin ”hyvää” alkukautta ei pidä korostaa liikaa, koska hän teki leijonanosan pisteistään maailmanluokan laiturien keskellä. Paciorettyn ja Radulovin keskellä onnistuivat tällä kaudella myös Danault ja Plekanec, mutta Galchenyukin sentteripelin ongelmat olivat nähtävissä jo tuolla paikalla pelattaessa. Danault otti lopulta ansaitusti paikan ykkösessä, koska hän on parempi keskushyökkääjä kuin Alex, mutta ei toisaalta pysty vielä tässä vaiheessa uraa pelaamaan vastustajan parhaita vastaan. Plekanec on ainut riittävä sentteri kärkijoukkueita vastaan, joten hänet on pakko asettaa siihen rooliin. Jos Galchenyukista haluttaisiin saada paras tulos irti, niin hänet pitäisi laittaa kakkoseen Plekanecin viereen, koska mies on pelannut uransa parhaat kuukaudet juuri tuolla paikalla! Tähän voisikin siirtyä ensi syksynä, mutta juuri nyt ei voi ajatella ”mikä sopisi parhaiten Galchenyukille?”. Joukkueen etu on playoffeissa yksittäisen lupauksen edellä, joten Byron saa pitää luonnollisesti paikkansa (vaikka hän sekoilikin Rangersin avausmaalissa), koska hän on ollut hyvä Plekanecin rinnalla viimeiset kuukaudet kun tuo kenttä on ollut monella tapaa Montrealin paras! Samalla Montrealin laituriosastolle syntyy jopa ylitarjontaa, kun laadukkaita vaihtoehtoja on yli kolmen ketjun. Toisaalta senttereitä on vain 2kpl, mutta tätä epätasapainoista tilannetta voi pohtia kauden jälkeen.


  Vaikka hyökkäyspäässä on tiettyjä ongelmia, on siellä kuitenkin hyviä paloja, joista täytyy vain löytää oikeat sekoitukset. Minua pelottaa enemmän puolustus nyt ja tulevaisuudessa! Näyttää uhkaavasti siltä, että Sergachevin ja Juulsenin kehitys on elintärkeässä asemassa joukkueen jatkon kannalta, koska tämän hetken nipusta ei löydy tarpeeksi kärkiosaamista. Weber ja Markov ovat olleet heittämällä kaksi parasta puolustajaa tällä kaudella! Heidän jälkeen puhtaat paperit saa Benn, joka on ollut laadukas hankinta alempiin pareihin. Muut pakit ovatkin enemmän ja vähemmän kyseenalaisia. Petry on ihan kiva kakkosparin puolustaja, mutta ei hänen varaansa voi hirveästi laskea Markovin lopettaessa. Hän osaa jääkiekon perusperiaatteet, mutta ei ole uhka kiekollisena ja omissa sattuu outoja aivokuolemia liikaa. Talvella oli parin viikon ajanjakso jolloin Petry ei onnistunut omissa edes yksinkertaisissa syötöissä, onneksi taso on noussut sen jälkeen! Loput puolustajat ovatkin aika pelottavia pelureita, enkä peluuttaisi heitä yhdessä kolmosparissa vaan joku Petryn kanssa ja toinen Bennin parina komosessa. Beaulieu ja Nesterov ovat samantyyppisiä kiekollisia hasardeja ja Emelin sekä Davidson taas kankeita puolustavia miehiä. Davidson on näistä huonoin pakki, joten hän voisi puolestani istua playoffit katsomossa. Puolustuksen jalkanopeus joutuu muutenkin puntariin keväällä kun vastustajat ovat kovia; ylivoimahyökkäyksiä puhtaiden luistelutappioiden jälkeen voi olla edessä. Canadiensin pakisto on kauttaaltaan aika raskasjalkainen, ja tuotakin asiaa voi miettiä sitten kesällä..
   
 2. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Ensimmäinen peli otettu takkiin ja sama vaiva kuin viimeisissä 5 playoff keväässä. Kuka tekee maalit? Rangers pelasi kyllä hienon vieraspelin mutta olishan se Habsin paremmalla viimeistelyllä ollut aivan eri peli. No laitetaan ensimmäinen jännityksen piikkiin.

  Harmittaa ettei Viasat näyttänyt alkuseremonioita. Jos jollain on videolinkkiä tunnelmannostatus videoista niin otan ilolla vastaan.
   
 3. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Harmi, että Kassian hölmöili itsensä ulos Habseistä. Näin jälkikäteen on hyvä katua tätäkin. Voidaan myös katua, että DD:a peluutettiin melkein 20min/peli Habsin ykkösessä neljä kautta ja nyt Edmontonissa hän kellottaa alle 10min/peli. Habslogic.
   
 4. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Nesterov kuulemma pelasi, jälleen, heikon pelin. Näinköhän Emelin tervehtyy vai pääseekö Davidson askiin? Vieraskentällä kun vastustaja saa laittaa parhaat Nesterovia vastaan.

  Hyvä pointti tuo Habs-pakkien raskasjalkaisuus. Tuosta jos vielä Vegas nappaa Beaulieun pois, niin siellä on pelkästään hitaita ja kankeita.
   
 5. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Sergachev ja Mete ovat hyväjalkaisia pakkeja, mutta eri asia on sitten koska heistä on iloa Habseille. Voi siis olla, että ensi kesänä Bergevin joutuu tavalla tai toisella hankkimaan vähintään yhden liikkuvan puolustajan Montrealiin.
   
 6. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Runkosarjan aikana puhutaan, että onpa Paciorettyn kesään 2019 kesään kestävä 4,5 millin sopimus hyvä. Pudotuspeleissä puhutaan, että mistäköhän vitusta tuolle Paciorettylle maksetaan 4,5 milliä ja noin pitkään. No palkkahan maksetaan ruonkosarjan ajan, joten miksi sitä pudotuspeleissä mitään ylimääräistä tekisi. Pacioretty saanut neljässä pelissä aikaan tehon 0+1 ja ketjukaveri Radulov 2+4.
   
 7. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Bergevin puhui joskus, että on olemassa pelaajia, jotka saavat joukkueen pleijareihin ja sitten on pelaajia, jotka auttavat joukkuetta pärjäämään pleijareissa. Kapteeni kummitus kuuluu selvästi ekaan kastiin ja onneksi hänelle maksetaan vain se 4,5 miljoonaa.
   
 8. Multisaakeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät,Habs
  On tosiaan paljon sanottu, että on ollut Emeliniä ikävä. Mukava nähdä herra taas kaukalossa ja tuo vielä lisää fyysisyyttä peliin.
   
 9. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Vaikka Game 6. Ei ole vielä edes pelattu niin haluan kiittää teitä Arvon Habsveljet! Huikea keskustelukausi takana jälleen! Toivottavasti kaikki vanhat ja tulevat käyttäjät jatkavat ensi kaudella Jatkiksessa.

  Eli en siis usko ensi yönä Habsin Rangersia voittavan.

  Tämä viesti olkoon meille kaikille se naurunaihe kun kapteeni Pacioretty nostaa SC-kannun kesäkuussa!

  E: Syön sanani vasta SC finaaleissa
   
 10. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Lainaus:
  Muilutuspakulla itärajan yli. Sarja on vielä kesken.

  Käy tänä keväänä miten tahansa, niin toivon, että Canadiensin kapteenina on ensi kaudella Shea Weber. Max Pacioretty on näyttönsä joukkueessa antanut, eikä menestystä voida rakentaa sen varaan, että #67 tekee keväällä ratkaisevat maalit. Runkosarjapelaaja, valitettavasti.
   
 11. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Pacioretty on kyllä täysin mystinen pelaaja kun runkosarjassa painaa sinne lähelle 40 maalia hyvin inhimillisellä hintalapulla, mutta pudotuspeleissä ei esitä juurikaan mitään. Eihän tuon hintaista pelaajaa oikein kannata treidatakaan, mutta ehkä kapteenin natsat voisi riistää jos saisi painetta pois. Ja olisihan tuo Weber sellainen kapteenin perikuva.

  Mitä tulee tämän yön peliin, niin kyllä täältä ainakin jonkin verran löytyy luottoa. Muistaakseni Pricella on aika timanttiset tilastot noissa selkä seinää vasten -peleissä Jos Price pystyisi pitämään vastustajan taas siinä 1-2 maalissa, niin sitten pitäisi jonkun vaan kyetä laittamaan laattaa pussiin. Se on kyllä ollut toisaalta parissa viime pelissä luvattoman vaikeaa.
   
 12. Aanri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs
  Lainaus:
  Tämä oli valoni tällä pimeyden hetkellä! :D
   
 13. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Toiveet ensi vuodelle: Kaikki toimistosta kortistoon. Aivan kaikki. AHL:stä lähtien. Tämä organisaatio tarvitsee uudet nykyaikaisemmat kaverit joka osa-alueelle. Tämä käsittää myös valmennuksen. 2018 drafti tulee olemaan järkyttävän hyvä ja sieltä olisi vuoden uudelleen aloituksella saatavilla sitä talenttia mitä ei Bergevinin mukaan muualta saa.