Montreal Canadiens 2012-2013

  • 127 638
  • 436

Habitant

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Green Bay Packers
Tervehdys jatkoaikalaiset ja etenkin Habs-fanit. Eli uusi nimi olisi taas liittynyt joukkoonne, kun vihdoinkin sain aikaiseksi tehtyä nimimerkin tännekin foorumille. Olen jo todella pitkään seuraillut näitä keskusteluja ja nyt vihdoinkin ajattelin, että voisin itsekin avata sanaisen(?) arkkuni. Ja ainahan se on mukavaa saada uusiakin mielipiteitä omille ajatuksilleni.

Canadiensia on tullut fanitettua jo pikkupojasta alkaen, tarkemmin sanottuna vuodesta -95 asti kun eräs kuuluisa suomalaiskiekkoilija sinne siirtyi. Saku Koivu on ollut aina itselleni se suurin fanituksen kohde mitä jääkiekkoilijoihin tulee, joten olihan se luontaista, että Habsit suosikkijoukkueekseni päätyivät herran rapakon taakse siirryttyä. Vaikka Kapteeni K onkin seurasta poistunut, niin fanitus ja rakkaus joukkueeseen on vain kasvanut ja pyrinkin todella aktiivisesti seuraamaan Habsien toimintaa ja pelejä. Menestystä en ole siis vielä omalla "faniurallani" saanut maistaa mutta usko on kova, että täältä vielä noustaan ja saadaan nostaa Lordi Stanleyn kannua 25. kerran ja toivottavasti vielä monta muutakin kertaa.

Joukkuehan on pienehkössä rebuild tilassa ja kunhan tässä päästään Gomezin ja Kaberlen kaltaisista sopimuksista eroon niin eiköhän tästä vielä hyvä joukkue aikaan saada. Runko on kuitenkin todella hyvällä mallilla mm. Gorgesin, Pricen ja Paciorettyn muodossa. Draftistakin kun saatiin mielestäni erinomainen pick Alex Galchenyukin muodossa niin näyttä kyllä tulevaisuus ihan valoisalta. Mielenkiinnolla jäädään odottelemaan uuden kauden alkua ja lukemattomia (82 kpl) unettomia öitä Habsien pelien parissa.
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Tervehdys jatkoaikalaiset ja etenkin Habs-fanit.

Tervehdys vaan itsellesi. Samanlainen historia löytyy itseltänikin, miten aloitin fanittamaan Canadiensia Sakun siirryttyä joukkueeseen. Otteita seurattiin teksti-tv:n, NHL Power Week, tulosruudun voimin.

-----------------

Hyviä liikkeitä on GM-Bergevin tehnyt näin alkuun, vielä kun sais Ellerin ja Subbanin kiinnitettyä ja Gomezin ulostettua jollakin tavoin, niin hyvältä näyttää.
Colby Armstrong ja Brandon Prust = kelpaa
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Habsilla tilaa siis palkkakaton alla 7,5 milliä. Tuosta kun otetaan pois Subbanin n. neljän millin caphit, niin jää 3,5 milliä. Tuohon hintaan pitäisi saada Geoffrion, Palushaj ja mahdollisesti Diaz sainattua. Ei siinä paljoa pelivaraa jää. Ei siis ihme ettei mitään Jagria ole alettu naaraamaan, kun ei meinaa saada nykyisiä pelaajia palkkakaton alle. Tilanne olisi ihan eri, jos turhakkeet Gomez ja Kaberle heivataan mäkeen. Näistä vapautuisi tuollaiset vaivaiset 11,6 miljoonaa taalaa kaudessa. Tuolla rahalla pystyisi melkein hankkimaan yhden hyökkäysketjun verran pelaajia. Siis hyviä pelaajia.
 

saster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Habsilla tilaa siis palkkakaton alla 7,5 milliä. Tuosta kun otetaan pois Subbanin n. neljän millin caphit, niin jää 3,5 milliä. Tuohon hintaan pitäisi saada Geoffrion, Palushaj ja mahdollisesti Diaz sainattua. Ei siinä paljoa pelivaraa jää. Ei siis ihme ettei mitään Jagria ole alettu naaraamaan, kun ei meinaa saada nykyisiä pelaajia palkkakaton alle. Tilanne olisi ihan eri, jos turhakkeet Gomez ja Kaberle heivataan mäkeen. Näistä vapautuisi tuollaiset vaivaiset 11,6 miljoonaa taalaa kaudessa. Tuolla rahalla pystyisi melkein hankkimaan yhden hyökkäysketjun verran pelaajia. Siis hyviä pelaajia.

Tuota samaa olen pyöritellyt itsekkin. Pakko oli myös vilkaista ensi kesän tilannetta ja käytännössä kaikki ensi kesänä loppuvat sopparit ovat näitä hivenen pienemmän cap hitin omaavia. Näihin kuuluu Paciorettyn ja Desharnaisin sopparit ja näille kavereille nyt on aika helppo povata selvää palkankorotusta. Tuo yhtälö ei toteudu, jos kukaan kovemman cap hitin kaveri ei lähde. Katseet kiinnittyvät juurikin noihin kahteen sankariin, eli Gomeziin ja Kaberleen. Tulevaa kautta odottaa innolla, mutta jos nämä kaksi ovat alusta lähtien pelaavassa kokoonpanossa isoilla minuuteilla, niin eiköhän se into siitä ala laskemaan. Toisaalta eihän sitä tiedä, vaikka Gomez tuplaisi viime kauden maalisaldon...

Ja vastaus Walkinille: Jagr olisi ollut Plekanecin vierelle hyvä lisä, mutta kuten todettua varaa kyseiseen kaveriin ei ollut. Niin ja eihän sitä tiedä olisiko miestä kyselty, vaikka pelimerkkejä olisikin ollut. Gionta - Plekanec - Bourque - yhdistelmältä en paljoa odota, mikäli sitä tullaan kokeilemaan.

Hankintoihin olen tyytyväinen. Varsinkin Prust ja Armstrong miellyttävät, vaikkakin Prustin hintalappu olisi voinut olla maltillisempi ja Armstrongin kropan kestavyys on erittäin epävarmaa. Toisaalta onko se ensimmäinen kerta kun epätodennäköisen menestymismahdollisuuden omaava joukkue maksaa pelaajasta hivenen ylihintaa? Ei. Mitä menetetään, jos Armstrong ei pysty pelaamaa toivotulla tasolla tai kuin murto-osan tulevasta kaudesta? Ei juuri mitään, sillä turvallinen soppari takaa sen.

Pricen cap hit on kova, mutta tuo sopimus on kuitenkin hyvä. Ehkä vielä ensi kaudella Price ei ole Rinteen ja kumppaneiden veroinen, mutta kun mennään muutama kausi eteenpäin, niin Pricen voi olettaa sillä tasolla pelaavan.

Kaikki tämän varmasti jo tietävät, mutta Ellerille kahden vuoden jatko ja cap hit 1,325 miljoonaa.
 
Viimeksi muokattu:

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ihan tyytyväisenä on tullut sivusta seurattua Habsin toimintaa näin offseasonilla. Bergevinillä on siis ollut ihan lupaavan oloinen alku Habsin GM:nä, vaikka varsin alussa tuo taival vielä onkin.

Uudelle päävalmentajalle ei vielä uskalla eikä voikaan antaa arviota, mutta täytyy vain toivoa, että Therrien on jotain oppinut Penguins-ajoilta, koska muistaakseni homma ei olut hänellä enää kovin hyvin hanskassa viimeisellä, tyngäksi jääneellä kaudellaan Pittsburghissa. Hockey Inside/Outissa oli aika paljon puhetta myös siitä, että Therrien on aikaisemmin löytänyt syyt tappioihin aina jostain muualta, kuin itsestään, ja on "viskonut pelaajia bussin alle", toisinaan ihan tarpeettomasti. Toisaalta tulihan tuolta myös luettua hyviäkin juttuja, esim. mainittiin hänen olleen merkittävä tekijä Letangin kehittymisessä kohti nykyistä huipputasoaan. Ja kyllähän tämä nyt sinänsä oli ihan mukava valinta, ettei siellä ketään kokematonta kaveria enää penkin takana ole. Sitähän tässä aikaisemmin kesällä toivottiin. Monien muiden tavoin en minäkään uskonut Sutterin tai Hitchcockin onnistuvan valmentajana enää nykyaikana, mutta toisin kävi. Jos Therrienin kohdalla kävisi samoin, kun sopivan pessimistisesti tuohon suhtautuisi. ;)

Jatkosopimusuutisia ja UFA-signauksia olen seurannut ihan tyytyväisenä, kuten näemmä moni muukin tällä palstalla. Jatkosopimuksia on nyt hoidettu ihan hyvissä ajoin alta pois, vielä kun tuo Subbanin nimi saataisiin paperiin, niin hyvä olisi. Price käärii kyllä hyvät fyffet, mutta ollessaan joukkueen MVP hän sen kyllä ansaitsee. Ei tuossa nyt vielä liian pahasti ylihintaa makseta, ja kun kaiken järjen mukaan kehitys tuosta vielä jatkuu eteenpäin, niin tuleviasuudessa tuo sopimus on hyvä, kuten saster jo edellä totesikin.

Moenin ja Whiten jatkosopimukset sekä Armstrongin ja varsinkin Prustin signaukset luulisivat takaavan sen, että esimerkiksi Bruinsia vastaan on mukavempi pelata. Muutenkin juuri tällaisia kavereita tarvitaan tuonne bottom6-osastolle, jos halutaan menestyä. Moenin ja Prustin sopimusten pituus takaa sen, että contender -tason joukkuetta voi rakentaa hieman kärsivällisemmin, eikä valmista tarvitse olla ainakaan heti ensi kaudella. Onhan tuo Prustin sopimus arvokas, mutta en ainakaan itse omalla pessimistisellä asenteella jaksanut uskoa, että hän olisi siirtymässä Rangersin kaltaisesta idän eliittiin nousseesta organisaatiosta Habsiin, jolla on kuitenkin vielä suht. pitkä tie edessään kohti Cupia.

Mitä tuohon Jagr-spekulaatioon tulee, niin mielestäni Habsilla olisi ollut häneen varaa, koska eikös kesällä oile sallittua ylittää tuo palkkakatto 10 prosentilla, kunhan sitten hoitaa tilanteen kuntoon ennen runkosarjan alkua, minkä Habs olisi hyvin voinut tehdä hautaamalla Gomezin sopimuksen johonkin suuntaan. Vai olenko käsittänyt nyt aivan väärin? Eipä sillä, en itse olisi kyllä kovinkaan innoissani Jagrin signauksesta ollut. Menneellä kaudellakin hävisi pitkän kauden päätteeksi pahasti kuvasta playoffeissa, ja tuskin se meno enää paranee tuossa vaiheessa uraa ja iän karttuessa. Ei yksi top6-tason laituri Plekanecin vierelle kyllä pahaa tekisi, mutta eipä tuolla UFA-valikoimassa enää siihen sopivia vaihtoehtoja löydy. Parenteau olisi voinut olla ihan mielenkiintoinen pelaaja, mutta tuollaisella sopimuksella, minkä hän Avalancheen teki, en olisi halunnut häntäkään signattavan. Kuten jo aikaisemmin tuli tässä viestissä todettua, niin joukkue on vielä sen verran kaukana contenderista, että tuollaisia satsauksia ei kannata lähteä tekemään, vaan edetään maltillisemmin ja siivotaan vanhoja sotkuja (Gomez, Kaberle) alta pois. Toisin sanoen siis itse toivon, että omista löytyy nyt joku nimi tuohon 2. ketjun laitaan. Bourque ei ole vielä täysin katsomaton kortti, ja menneisyydestä löytyy ne pari vahvaa kautta. Alkukaudesta hänelle voisi vielä mahdollisuuden tuossa antaa, kunhan tajutaan laittaa homma poikki, jos peli ei kulje. Muutenhan tuossa voisi pyörittää sellaisia nimiä, kuin Leblanc, Palushaj ja Geoffrion. Kaudella 2013-14 voisikin olla sitten jo ihan realistista odottaa Galchin murtautuvan kokoonpanoon, kunhan saa nyt ehjän kauden O:ssa alle.

Yhden UFA-signauksen näkisin vielä mielelläni puolustusosastolle, mutta jos managementin aikeissa on saada jatkosopimus Subbanin lisäksi myös Diazille, niin aika täyttähän tuolla alkaa sitten jo olla.. ellei Kaberlesta aiota sitten päästä eroon? Mielestäni tuo puolustuksen rakenne on tällä hetkellä sellainen, että esimerkiksi Scott Hannan tai Carlo Colaiacovo menisi sinne ihan hyvin. Minkähänlaisella hintalapulla nämä kaksi nimeä tällä hetkellä mahtavat suurin piirtein liikkua? Hannanin näkisin mielellään signattavan, koska hänestä voisi olla edes jollain tasolla Gillin jättämän paikan täyttäjäksi.

Eipä tässä muuta tähän hätään, Subbanin sopimusta odotellessa. NHL-vuoden hiljaisin ajanjakso lähestyy kovaa vauhtia, mutta kyllä tässä jo silloin tällöin kesän aikanakin huomaa odottavansa uuden kauden alkamista. Ensi kaudella mielenkiintoisinta on nähdä, miten uusi valmennusryhmä tehtåvässään onnistuu.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Lasaleikon kanssa samoilla linoilla aika pitkälti liikutaan. Hiljaa hyvä tulee. Palanen kerrallaan.

Ellerin sopimus on mielestäni win-win. Antaa mahdollisuuden pelaajalle näyttää tasonsa ja saada rahakkaamman sopimuksen, ja antaa myös Canadiensille liikkumisvaraa syvyyspelaajien suhteen nykyisessä tilanteessa ilman pakkosiirtoja.

Vielä PK niin avot. Jotakuinkin 3,5 milliä ja 2 kautta voisi olla kohtuu sopiva.

Tilanne olisi ihan eri, jos turhakkeet Gomez ja Kaberle heivataan mäkeen. Näistä vapautuisi tuollaiset vaivaiset 11,6 miljoonaa taalaa kaudessa. Tuolla rahalla pystyisi melkein hankkimaan yhden hyökkäysketjun verran pelaajia. Siis hyviä pelaajia.

Alan pikkuhiljaa kallistua sille kannalle etta Kaberle kannattaa pitää. Jos joku Gomezin lisäksi pitää hutkia niin Bourque mieluummin. Ja sekin kortti tosiaan kannattaa vielä katsella loppuun.

Kaberle kannatta mielestäni pitää syistä, että:

1) Vapauttaa paineita meidän tulevien pakkiprospektien (Tinordi, Beaulieu) väkisin tuomisesta NHL:n jo tälle kaudelle. Luulen että molemmille tekee hyvää otteet pääosin Bulldogsissa isolla roolilla. Jos sitten esim. Beaulieu osoittaa olevansa valmis hyokkäävään rooliin NHL tasolla voidaan Kaberlen peliaikaa vähentää ja kokeilla ylhäällä. Samaiset Tinordille jos kehitys jatkuu nopeasti voidaan kokeilla ylhäällä, lähtökohtaisesti kuitenkin iso rooli Bulldogsissa.

2) Ei se Kaberle joukkuetta huononna. Totta, ettei ole hinnan arvoinen mutta pääpiirteittäin hoitaa roolinsa ja tuo ylivoimalle muutaman variaation lisää. Hyvia syöttöja mies jakelee edelleen kunhan vaan istutetaan ylivoimalla oikeaan paikkaan. Tasakentällisin peruspeliä, turha on odotella liideripakin roolia.

3) Tää kausi menee väkisin vielä rebuildia. Ei tää kurssi yhdessä kaudessa muutu. Jatketaan siis kehitystä rauhassa ja tälle kaudelle tavoitteeksi herrojen Tinordi, Beaulieu, Leblanc, Eller, Desharnais, Subban, Emelin, Gallagher, Kristo, Galchenyuk jne. kehitysaskeleet.

Ihan hyvään tilanteeseen päästään jo Gomezin hautaamisella. Uskon kyllä että nykyinen johto tämän vedon uskaltaa tehdä. Tai jos vaikka joku capfloor jengi haluaa välttämättä capintäytettä niin mikäs siinä... :)

Montrealin media ja fanit huutelee taas vaikka mitä päättomyyksia (tyyliin Plekanec ulos jne.) mutta mielestäni tässä tilanteessa maltti on valttia. Helppo se on tietysti vain todeta, paineet on niskassa uudella johdolla onnistua. Potentiaalia on nousujohteiseen kauteen kehitysaskeleiden myötä, ei sentään tarvitse odotella samanlaista pannukakkua kuin viimekaudella.

Mutta tosiaan kuten lasaleikokin totesi aika hiton kaukana tässä minkäänlaisesta contender asemasta ollaan. Eikä tuolta UFA markkinoilta mitään parannusta siihen ole tulossa. Eikä ylimaaraisella captilalla ole tässä vaiheessa niin paljoa käyttöä, pitäisi treidata jotain ei toivottuja palasia (Price, PK, Pacioretty...) jos meinataan jotain kovia nimiä saada vastaan. Tai sitten urhataan tukku varauksia ja tavoitellaan pikavoittoa jatkuvuuden kustannuksella. Toisessa tilanteessa tämä voisi ehkä olla vaihtoehto, mutta nykyisellä jengillä aikalailla perustelematon riski.

Ensi drafti on syvä, ja sinne on monta varausvuoroa. Katsellaan siis mitä tämä kausi tuo ja varataan sitten Timminsin osaamisen johdolla lisää palasia tulevaisuutta varten tulevan kauden kehitysaskeleita peilaten.

Ketjut nykyisellään asettuvat mielestani jotakuinkin näin:

Hyökit:

Pacioretty - DD - Cole
Turha muuttaa toimivaa.

Eller/Leblanc - Plekanec - Gionta
Jos Elleristä/Leblancista meinataan jotain saada irti pitäisi roolia kasvattaa.

Bourque-Eller/Leblanc-Armstrong
Hyökkäävää roolia myös näille ja jos ei Bourquelle maistu niin poppareita ja treidia kiitos. Gallagheria/Kristoa/Geoffrionia tilalle.

Prust-White-Moen
Asiallinen nelonen. Me like.

Kärkkyy paikkaa auringossa:
Geoffrion, Kristo, Gallagher

Pakit:
Subban - Gorges
Tulevaisuuden liiderit, ei kahta sanaa.

Markov - Emelin
Russian connection, Markov tuutoroi Emeliniä jolla myös hyökkäävä potentiaali. Emelin katselee ettei Markovin polvea ajella tarkoituksella. ;)

Kaberle - Bouillion/Diaz/Weber
Täytemiehet, hoitavat roolinsa.

Bulldogs/ylhäällä:
Beaulieu, Tinordi

Price
Budaj

edit. Hullunkurisen ääkkösviestin korjaaminen. Puolet kirjoitettu duunista kanukkinäppiksellä puolet kotoa suominäppiksellä. Kokonaisuus kaoottinen. :)

edit 2. Unohdimpa koko Armstrongin kokoonpanosta. Kai se tuonne pitaa tunkea.
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Samoilla linjoilla ollaan myös täällä. Hyviä rauhallisia liikkeitä tähän asti Habsiltä. Ensi vuonna ei vielä taistella kotieduista, aivan turhaa lähteä tarjouskilpailuihin mukaan. Hyviä vahvistuksia tullut alaketjuihin. Kirosin siirtorajalla kun Moenia ei treidattu. Nyt hän tekikin jatkon ja vielä pari saman tyyppistä laituria sisään, tykkään! On ainakin varaa loukkaantumisten & alisuorittamisten iskiessä.


Gomezin hautaaminen alkaisi tosiaan olla ajankohtaista, viimeistään ensi kesänä pitäisi hänestä päästä eroon. Kaberle taas mahtuu kevyesti nykypakistoon. Kaiken lisäksi hänet voisi vuokrata ensi vuonna sopimuksen ollessa katkolla, takaisin voisi saada "ihan kivan" varausvuoron tms.


Suurimpana positiivisena asiana pidän piakkoin pääkokoonpanoon vyöryvät sentteri- ja pakkiprospektit. Toisaalta miehiä alkaa olemaan aika paljon sopimuksen alla, joitan ratkaisuja on asian suhteen tehtävä kuluvan vuoden aikana. Muutamat pelaajat saavat näyttää tämän kauden aikana olevansa korvaamattomia Canadiensille, pian tulee nimittäin nuoria ohi vasemmalta ja oikealta..


Esim. Ellerin pitäisi melkein alkaa pelaamaan laidassa, vaikea nähdä hänen mahtuvan sentteriksi parin vuoden kuluttua. Kunnon näyttöpaikka vaan kakkosen laitaan, tietysti Bourque/Leblanc on myös vaihtoehto.


Mutta mielestäni Ellerin (ja esim. Weber) jatkaessa "perusotteita", kannattaisi hänet melkein treidata viimeistään siirtorajalla. Tilaa on jokatapauksessa tehtävä kun Moen, Prust ja Bourque täyttävät laituripaikat alemmissa ketjuissa (Tinordi & Beaulieu ottanevat sveitsiläisten paikat). Markkinoilta voisi yrittää saada kokenutta pakkia Gillin ruutuun tai sitten lisää suht hyviä varauksia ensi kesälle. Seuraavassa draftissa olisi mahdollisuus varastaa kovia pelaajia kakkoskierroksella tai jopa treidata toinen ykkösvaraus Montrealiin. Ellerin halpuus saattaa pitää hänet joukkueessa, jos palkkakaton kanssa syntyy ongelmia.


Yhtenä mielenkiintoisena asiana näen Palushaj:n ja varsinkin Geoffrionin, suostuvatko kaksisuuntaiseen sopimukseen? Palushaj:n tilanne näytti vuosi sitten paljon paremmalta kuin nyt, mikä saattaa olla henkisesti kova pala. Hänen päälleen voi piakkoin ilmestyä KHL-peikko. En näkisi Aaronin treidaamista (vaikka 5th rounderiin) yhtään huonona asiana. Tilanne on aika kaksijakoinen. Hyökkääjistön leveys on hieno juttu, mutta toisaalta näkisin mielelläni melkeinpä koko 5-ketjun pelaavassa kokoonpanossa.


Ketjut näkisin seuraavasti: En tiedä pystyykö Leblanc pelaamaan vielä keskellä, siksi jätän takaportin Gomezille..


Pacioretty-Desharnais-Cole
Eller-Plekanec-Gionta
Bourque-Leblanc/Gomez-Prust
Moen-White-Armstrong
Palushaj-Nokelainen-Geoffrion
Blunden-Bournival-Gallagher


Pakisto on sen verran kapea ettei siinä ole paljon mahdollisuuksia pyörittelyyn. Täytyy toivoa kovaa ja hartaasti Markoville terveyttä ja Subbanille tason nostoa!
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
One-year contract for Aaron Palushaj (lähde: canadiens.com)

Tuliskohan seuraavaks sitten PK? kyllähän 2v & 3,5milj. olis varmasti Subbanin kannalta paras ratkaisu, niin voi sitten tämän sopparin jälkeen rahastaa huolella, edellyttäen tietenkin ettei kehitys jää paikoilleen junnaamaan. Kunhan saa vain ylimieliset otteensa kiekon kanssa hallintaan, niin taivas on rajana. Turhan peippailut pois ja keskittyy olennaiseen. Tämä minun mielipide, joku oikeasti jääkiekosta ymmärtävä varmaan näkee asian eritavalla.. :D
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Diaz teki kahden vuoden jatkopahvin, jossa caphit 1,25 milj. $/kausi. Nyt enää odotetaan PK:n sopimusta, jota pidetään hyvin todennäköisenä. Diazin sopimuksesta olisi ehkä voinut viilata pari sataa pois, mutta Diazilla on sama agentti kuin PK:lla, joten tuskin tässä halutaan alkaa keikuttamaan venettä. PK:n sopimuksen jälkeen olisi sitten koko kesä aikaa miettiä Gomezin tilannetta tai jäädä jopa pienelle lomalle. Joukkuehan on PK:n sopimuksen jälkeen käytännössä kasassa. Eri asia sitten miten iskukykyinen, mutta kyllä Bergevinin toiminnasta on jäänyt erittäin positiivinen kuva.

Nyt vain toivotaan, että tulevalla kaudella sitten Diaz, Weber, Palushaj, Leblanc yms. pystyvät ottamaan askelia kehityksessä eteenpäin.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Teillä on ruhkaa ihan änäritasoisista pakeista. Markov, Subban, Emelin, Diaz, Weber, Bouillon, Kaberle, Gorges. Toki on hyvä, että on syvyyttä, mutta ainakin Weberin luulisi uransa kannalta haluavan muualle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Teillä on ruhkaa ihan änäritasoisista pakeista. Markov, Subban, Emelin, Diaz, Weber, Bouillon, Kaberle, Gorges. Toki on hyvä, että on syvyyttä, mutta ainakin Weberin luulisi uransa kannalta haluavan muualle

Onhan tuossa toki laajuutta ja myös potentiaalia, varsinkin kun PK:n nimi saadaan sopimukseen. Kokemusta tuossa ei ole liikaa ja pajon myös kysymysmerkkejä. Markov on erittäin loukkaantumisherkkä ja seuraava hieman pahempi loukkaantuminen lopettanee uran. Emelin saattaa palata koska vaan KHL:än, Kaberle on ylihintainen ja Bouillon saattaa pelata vain tämän kauden. Diaz ja Weber ovat vielä nuoria ja kokemattomia. Varmoja tapauksia ovat siis ainoastaan Gorges ja mahdollisesti PK. Onneksi varauksista on kohta tulossa Tinordi ja Beaulieu.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Diazin (ja Subbanin tuleva) sopimus näyttäisi nyt varmistavan sen, että näillä mennään, eikä UFA-hankintoja Bouillonia enempää Habsin puolustuslinjoille tule. Viljelmo tuossa edellä jo hyvin toikin esille nykyisen puolustuksen kysymysmerkit. Tosin Emelinin kohdalla en pitäisi KHL-peikkoa kovinkaan suurena. Ensimmäinen kausi meni totutellessa pohjois-amerikkalaiseen pelityyliin ja varsin hyvin se loppujen lopuksi sujuikin. Vast'ikään sorvattu jatkosopmius takaa ihan hyvät rahat, joten en itse ainakaan olisi kovin peloissani hänen lähdöstään KHL:n, ellei nyt pelit syystä tai toisesta mene aivan penkin alle kahden seuraavan kauden aikana.

Jokseenkin kokematonhan tuo puolustus tosiaan on, vaikka nelikolle Markov, Kaberle, Gorges ja Bouillon on jo kertynyt uran varrelle monet NHL-kaudet. Haluaisin silti luopua Kaberlesta, mutta sillä ehdolla, että tilalle hankittaisiin joku toinen nimi. En tiedä yliarvostanko nyt Scott Hannania, mutta kovasti ilahtuisin jos tässä loppukesän aikana hän tekisi sopimuksen Canadiensiin. Tai kelpaa minulle joku muukin stay-at-home tyylinen puolustaja, kovin vähissä vain tuntuvat olevan. Vielä on monta joukkuetta palkkalattian alapuolella, joten Kaberlen sopimukselle olisi varmaan muutamakin vastaanottaja, vaikkakin korvaus jäisi varmasti mitättömäksi. Mielestäni kuitenkin Markov, Subban, Diaz ja Weber riittäisivät tässä vaiheessa puolustuksen hyökkäystä tukevaksi osastoksi. Gorges ei ole myöskään ihan turha tapaus kiekon kanssa, ja mielestäni Emelinillä on vielä lunastamatonta potentiaalia kiekollisessa pelissään.

Boogey tuossa edellä sanoi, että ei Kaberle nyt niin huono ole, että hän joukkuetta huonontaisi. Itse ainakin toivon, ettei häntä tarvitsis ainakaan koko 82 pelin ajan katsella enää Habs-paidassa. Hyökkäyspäässä häneltä näki viime kaudella ajoittain joitain oivaltavia ja hyviä ratkaisuja, mutta puolustuspäässä mies on aivan yhtä tyhjän kanssa, ja tuntui jättävän pakkiparinsa monessa vaihdossa yksin. Voi olla että minulla on nyt vain jokin henkilökohtainen ylinegatiivinen mielipide Kaberlesta, mutta en todellakaan näe hänelle kovinkaan suurta tarvetta. Mieluummin näkisin hänet paikattavan jollain UFA-hankinnalla, joka osaa sen mitä puolustajan täytyykin - puolustaa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Canadiens re-sign Blake Geoffrion (lähde: nhl.com)

1vuosi, kahdensuunnan sopimus ja arvoa $803,250.

Paketti on nyt yhtä pelaajaa vaille kasassa.

Hieman kovalta kuulostaa tuo palkka "ylhäällä", joten Blake saanee pelata jonkin verran "alhaalla". Enää siis puuttuu Subbanin sopimus, jonka uskotaan syntyvän. Toivottavasti näin. PK:n sopimuksen jälkeen palkkakaton alla on tilaa yhdelle 1-2 millin/kaudessa miehelle. Ehkä Habsit kuitenkin säästävät rahat kaudelle, jos vaikka tulisi joku iso kala apajille. Taas johonkin Seminiin ei rahat nyt riitä, jos Gomezia ei heivata helvettiin. Tuskin Semin nyt Habseihin olisi edes tulossa.

Puolustukseen minullekin kelpaisi tuollainen Scott Hannan, joka käsittääkseni oli muutama vuosi sitten kova nimi, mutta nyt jotenkin hyytynyt. Toisaalta puolustukseen on kyllä tuota kaveria nyt ihan kivasti, kuten pari viestiä aikaisemmin asiaa käsiteltiin.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Canadiens on tehnyt tämän kesän ykkösvarauksen Alex Galchenyukin kanssa kolmen vuoden tulokassopimuksen. Caphit 3,225 milj. Luulisi Galchenyukin palaavan junnuihin rikkonaisen viime kauden jälkeen, mutta harjoitusleiri voi vielä muuttaa kaiken. (lähde capgeek.com)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Subbanille tarjottu kaksivuotista 5,5 miljoonan sopimusta. En kyllä ymmärrä miksi tuo sopimustarjous on noinkin lyhyt. Subban olisi hyvä kiinnittää vähintään kolmeksi vuodeksi, kamoon!

Montreal tarjoaa avainpuolustajalleen mehevää jatkosopimustaSuomiKiekko

Eipä taida tuolla hintaa tulla Subbanin nimi sopimuspapereihin. Vaikuttaa siltä että siellä ollaan sekä sopimuksen pituuden että arvon suhteen todella kaukana toisistaan. Uskoisin Subbanin hakevan vähintään 3.5 millin arvoista vuosipalkkaa lyhyellä sopimuksella, pitemmällä sopparilla sitten luonnollisesti vieläkin arvokkaampaa. Vaikea nähdä Subbanin tekevän alta kolmen millin vuosiansiot tuovaa sopparia. Jos tekee, niin olisi melkoinen alennussopimus Montrealin kannalta.

On muuten melkoisen heikko otsikko tuossa linkin takana olevassa jutussa. Ei tuossa tarjouksessa ole yhtään mitään "mehevää".
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
On muuten melkoisen heikko otsikko tuossa linkin takana olevassa jutussa. Ei tuossa tarjouksessa ole yhtään mitään "mehevää".

Luultavasti katsottu vain viime vuoden palkkaa, kun se oli otettu tuohon esille vahvistamaan tuota "mehevyytta". Tai sitten kirjoittaja on vain ihan pihalla ja luulee tuon 5,5 mil. olevan kausipalkka
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Joo, huono otsikko, mutta tuo sattui olemaan ensimmäinen paikka, josta satuin lukemaan.

Kyllä vähintään 10 miljoonaa kolmen vuoden ajalta (3.33M/y), mielellään vaikka 17-20 miljoonaa 5 vuoden ajalta (3.4-4) Subbanille saisi tarjota. Tuollaisia parin vuoden sopimuksia annetaan lähinnä joillekin semi-hasardeille/kolmos-neloskentän täytepelaajille. Bleacher Report (saa nauraa) joo uumoili että aiotaanko Subbania tarjota treidattavaksi... Tuossa ei kyllä ole järjen häivää, mutta ei tuossa tarjouksessakaan. Ehkä tässä sitten yritetään tinkiä sopimus mahdollisimman edulliseksi vuotta kohden? En tajua. Pitkää sopimusta kouraan vaan ja sellaisella palkalla mikä Subbanille kuuluu!
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Kaipa se on tuo Montrealin cap-tilanne sen verran tiukka, että Subbanin kanssa yritetään tinkiä. Kuitenkin vuoden päästä pitäisi neuvotella Paciorettyn ja Desharnaisin kanssa jatkosoppareista ja jo nykyisella suoritustasollaan molemmat ansaitsevat kovat palkankorotukset. Lisäksi lähes kaikki kalliit sopimukset kestävät vähintään vuoteen 2014 asti, joten siinä on Habsilla ahdasta palkkakaton kanssa ellei sitten cappi jatka nousuaan. Parin vuoden jatko Subbanin kanssa voisi olla omasta mielestäni parempi. 2014 Gomezin, Giontan, Markovin ja Kaberlen sopimukset päättyvät, joten silloin olisi varmaan parempi neuvotella Subbanin kanssa pidempää sopimusta. Vaikka tekisi kahden vuoden jatkon niin Subban on vielä silloin RFA, joten hirveää menettämisen vaaraa siinä ei ole. Enkä vielä itse näe hänen olevan täysin pitkän jatkosopimuksen arvoinen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kaipa se on tuo Montrealin cap-tilanne sen verran tiukka, että Subbanin kanssa yritetään tinkiä.

Tiukka? Siellähän on reilut 6 milliä capissa tilaa ja jo 2+7+14 pelaajaa sopimuksen alla. Eli tulevan vuoden osalta aivan sama maksetaanko 2,5 vai 4 miljoonaa - noin niinkuin capin osalta.

Ja seuraavalla kaudella vaikka sitten Gomez tienaamaan viimeiset 4,5 miljoonaa farmiin ja siitä tulee 7,3 milliä tilaa cappiin. Ja noin pitkälle nyt ei varmasti tarvi edes ajatella, kun miettii näitä alisuorittajia Gomez, Gionta, Bourque, Kaberle... niin varmasti jotain tapahtuu seuraavan vuoden aikana eikä noissa pelaajissa pidetä kiinni päälle 20 miljoonan cap hittiä.

Omasta mielestä ilman muuta pitkää sopimusta, jos sen vaan saa järkevällä (3 - 4) cap hitillä. Toi eka tarjoushan oli pelkkää vittuilua, kun katsoo Kaberlen, Markovin ja Gorges soppareita. Emelinkin sai ekan kauden jälkeen reilun 100 % korotuksen sopimukseensa, vaikka toki vähän eri tilanteessa olikin.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Pitkästä aikaa päivitystä Habs osioon.

Ei ihan se odotetuin uutinen mutta hieno sellainen kuitenkin. Nimittäin Paciorettylle sorvattiin jatkoa 6 vuotta. Kelpaa ainakin mulle. Tärkeä osa nuorta runkoa. Sopimuksen arvo 27 miljoonaa joten tekee 4,5 per vuosi.

Nyt sitten odotellaan vielä se Subbanin sopimus. Sitä odotellessa voi lukea Subbanin ajatuksia nhl.com:ssa.

Katsotaan miten kauden kanssa käy. Valitettavan paljon vaikuttaa siltä, että kausi vähintäänkin viivästyy joululle. Odotellaan nyt kuitenkin ensin tuo pelaajayhdistyksen vastatarjous ja miten kaukana sitten osapuolet ovat toisistaan. Huhujen mukaan kaukana ollaan ja neuvottelut vasta alkavat siitä eteenpäin todenteolla.

...kyllä vituttaa kun pientä oravaa jos kausi viivästyy. Ei paljoa parempaa mahdollisuutta pelien seuraamiselle olisi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Oliko niin, että Maxilla oli sopimusta vuosi jäljellä? Tuo viimeinen vuosi jotain sopimusta oli tietenkin ihan paska, joten sen takia on hyvä tehdä avainpelaajalle uusi ja pitkä diili. Olisiko näin tehty Gauthierin aikana?
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Paciorettylle sorvattiin jatkoa 6 vuotta.

Eipähän olis voinu päivä alkaa paremmilla uutisilla, hyvä sopimus. Hattua nostan kyllä Bergevinin suuntaan, onpahan yksi jännitettävä ensi kesältä nyt hoidettu.
Oliskohan sieltä tulossa Desharnaisillekin jatkosopparia jo ennenaikojaan?

Nyt sitten odotellaan vielä se Subbanin sopimus. Sitä odotellessa voi lukea Subbanin ajatuksia nhl.com:ssa.

"There's no question that people know that I enjoy playing (in Montreal). I grew up a Montreal Canadiens fan. I love playing there and I want to play there for the rest of my career." -- Canadiens defenseman P.K. Subban

Kyllähän tuo jutusta lainattu lausahdus ilahduttaa, mutta samalla tämä odottelu kyllä tuo mieleen offersheetin mahdollisuuden, jolla hintaa voidaan "kiristää" mahdollisimman korkealle. Saapahan nähdä minkälainen soppari sieltä pamahtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös