Mainos

Montreal Canadiens 2009-10

  • 232 182
  • 834

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kun Koivu saapui Montrealiin niin menestyi loppui kuin seinään ja kun Koivu lähti niin joukkue menestyy taas. Mielenkiintoista.

Kun mixu saapui ketjuun, ketjun taso laski lehmän hännän alle. Kun mixu lähti ketjusta, ketjun taso nousi takaisin omalla tasolleen. Mielenkiintoista.

Provo on provo, mutta joskus provossakin voi piillä totuuden siemen.

Näin turkulaisenakin (vaikkakin Leafsin kannattajana), jolle Saku oli aina se suurin idoli junnuna ja seuraava suomalainen supertähti NHL:ssä, on pakko myöntää, ettei Habsin tämän kauden yllätysmenestys kovin hyvältä näytä Sakun kannalta. Jo 1990-luvun lopulta lähtien sitä on koettanut kehitellä itselleen (teko)syitä, miksi Saku ei koskaan noussut siksi pistelingoksi, mitä odotettiin, ja pystynyt nostamaan Monttua SC:stä taistelevaksi jengiksi. Milloin sitä koetti selittää loukkaantumisilla, milloin huonoilla joukkuekavereilla, ja noilla on taatusti ollut vaikutuksensakin. Saku on saanut kokea uskomattoman paljon vastoinkäymisiä urallaan ja ansaitsisi paljon enemmänkin arvostusta tavasta, jolla johti korpivaelluksella ollut Habsiä, mutta jos Habs nyt tekee ihmeen, niin pahoin pelkään, että Sakusta tehdään joissain piireissä syntipukki.

Korostetaan nyt vielä, että allekirjoittanut tulee aina arvostamaan Koivua ja hänen aikaansa Montrealissa. Pelolla vain silti odotan hetkeä, kun (ranskalais)media vetää mixun kaltaisen johtopäätöksen, joka saattaisi mustata pahoin Koivun työn Montrealissa. Oli se sitten oikeutettua tai ei. Niin se vain on, että vain voittajat muistetaan organisaatiossa, jossa voittaminen on perinne eikä poikkeus.

---------------------------------

Niin ja onnittelut vielä Habsille. Voikohan vuoden GM-tittelin antaa GM:lle, joka ei enää ole toimessa? Aika lähellä Gainey tuota titteliä nimittäin alkaa olla.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Provo on provo, mutta joskus provossakin voi piillä totuuden siemen.

No, Habs kyllä jo oli alamaissa kuin Koivu tuli ja ei tämänkään kauden Habs ennen playoffeja vaikuttanut miltään menestystarinalta. Noh, Halak on kuin nuori Roy ja Cammalleri on eka maalintekoon kykenevä laituri sitten...

Onneksi mixun kurpitsa niittää menestystä niin ei tarvitse muiden touhuja pohtia.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
... on pakko myöntää, ettei Habsin tämän kauden yllätysmenestys kovin hyvältä näytä Sakun kannalta. ... Jo 1990-luvun lopulta lähtien sitä on koettanut kehitellä itselleen (teko)syitä, miksi Saku ei koskaan noussut siksi pistelingoksi, mitä odotettiin ... Milloin sitä koetti selittää loukkaantumisilla, milloin huonoilla joukkuekavereilla, ja noilla on taatusti ollut vaikutuksensakin. ... pahoin pelkään, että Sakusta tehdään joissain piireissä syntipukki.

Siis tavallaan myönnät itsellesikin, että Koivu saattaa olla isonakin osasena Montrealin menestymättömyydessä, mutta silti pelkäät että joku muukin (media) huomaisi sen?

No, varmasti Koivu teki hyvää työtä nin kaukalossa ja etenkin sen ulkopuolella, mutta kuten sanoit, voittajat vain muistetaan. Alkaako Koivu saamaan Jokisen tavoin leimaa häviämisen kulttuurista. Ei hyvältä näytä suomalaisittain..
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Saas nähdä miten Habs tulee pärjäämään idän finaaleissa. Itselleni aika sama tuleeko sieltä Boston vai Philly. Joka tapauksessa hyvin erilainen joukkue kuin Caps ja Pens. Sekä Washngtonin että Pittsburghin joukkueessa oli pari "ylitse muiden" hyökkääjää, mutta vastaavasti puolustus ja maalivahtipeli eivät ihan parhaita, ehkä jopa keskinkertaisia.

Sekä Bostonilla että Phillylla on kuuma maalivahti, kovat puolustukset (Timonen & Pronger, Bostonilla Chara & Wideman), mutta toisaalta tulivoimaa hyökkäyksessä ei läheskään niin paljon kuin mitä kahdella aikaisemmalla vastustajalla.

Povaan Montrealille joka tapauksessa hankalaa sarjaa. Joukkueella oli jo runkosarjassa trendinä, että saatettiin hyvänä iltana piestä näitä huippuluokan joukkueita, mutta seuraavana iltana saattoi tulla tappio selvästi heikompaa vastustajaa vastaan.

Uskoisin että Martinin pelitapa sopii myös nimenomaan näitä hyökkäysvoittoisempia joukkueita vastaan. Parhaatkin hyökkäysarsenaalit saadaan pidettyä 1-2 maalissa, mutta omista maalipaikoista rokotetaan kovalla prosentilla.

Jos vastassa on kuuma huippumaalivahti, saa nähdä pystytäänkö rankomaan yhtä kovalla prosentilla. Epäilen että tässä tulevassa sarjassa - oli se kumpaa joukkuetta tahansa vastaan - joudutaan rakentamaan paljon enemmän paikkoja jotta saadaan ne 2-4 maalia tehtyä. Vastustaja taaseen ei välttämättä lauo 40 kertaa ottelussa, joka tulee olemaan ehkä jopa huono juttu Halakin kannalta. Todennäköisyyslakien nojalla jopa vähän maaleja tekevä Boston saa ne 2-3 hyvää maalipaikkaa ottelussa. Nämä pitää sitten pystyä ottamaan kiinni.

Erona aiempaan on myös se, että Montreal on nyt jopa ehkä lievä ennakkosuosikki, kun kahdessa aiemmassa sarjassa sitä on povattu varmaksi putoajaksi. Nyt Montrealia pidetään jopa mustana hevosena Cupin voittajaksi. Saa nähdä miten tämä tulee vaikuttamaan joukkueen otteisiin. Itse veikkaan että tuo altavastaaja-asetelma sopi Montrealille, mutta toisaalta uskon myös että joukkue pystyy kääntämään uuden asetelman edukseen. Tasainen sarja joka tapauksessa taas tiedossa, toivoisin että mikäli Montreal jatkoon menee, se hoitaisi tämän 5. tai 6. pelissä, jotta saataisiin vähän hengähtää.
 
Jos nyt vielä tuohon mixun "mielenkiintoiseen" heittoon otetaan kiinni, niin kyllähän se on Mike Cammalleri, joka on Halakin ohella suurin syy sille, miksi Montreal nyt menestyy. Ja tästä menestyksestä on kiittäminen myös suomalaista. En puhu kuitenkaan Saku Koivusta.

Se miten Cammalleri ylipäätään saatiin Montrealiin johtuu siitä, että Calgaryn GM Mike Keenan teki järjettömän siirron hankkimalla Olli Jokisen joukkueeseensa. Tämän siirron johdosta Calgary ei pystynyt mahduttamaan parasta maalintekijäänsä Cammalleria palkkakaton alle ja hänet saatiin Montrealiin. Noh, nyt Cammalleri vie Montrealia kohti Stanley Cup -finaaleja ja kuka ties haastaa vielä Kurrin kaikkien aikojen ennätyksen. Samalla Calgary jäi pleijareiden ulkopuolelle. Eli Olli Jokinen on yksi syy sille, miksi Montreal on näinkin pitkällä tänä keväänä. Ja se vasta mielenkiintoista on! Kiitokset siis sille, jolle se kuuluu. Kiitos OJ ja Mike Keenan.
 

Sambody

Jäsen
Se miten Cammalleri ylipäätään saatiin Montrealiin johtuu siitä, että Calgaryn GM Mike Keenan teki järjettömän siirron hankkimalla Olli Jokisen joukkueeseensa.
Calgaryn GM oli ja on yhä edelleen Darryl Sutter. Ei se sinällään poista mitään siitä etteikö tuota Jokis seikkailua voida melkein pitää Milburyn asettamille virstaanpylväille ulottuvana koomailuna.
Sekä Bostonilla että Phillylla on kuuma maalivahti, kovat puolustukset (Timonen & Pronger, Bostonilla Chara & Wideman), mutta toisaalta tulivoimaa hyökkäyksessä ei läheskään niin paljon kuin mitä kahdella aikaisemmalla vastustajalla.
Phillyn Leightonia en itse ensimmäiseksi menisi kuvailemaan kuumana maalivahtina. Pelannut loukkaantumisen jälkeen puolitoista(?) peliä. Toki voihan olla, että tarkoitit hieman erimielessä 'kuumaa'. Lisäksi kovista puolustuksista puhuttaessa, mitä tuolla seassa tekee Wideman?

Tokihan nyt seuraavassa sarjassa Habs ei ole niin suuri altavastaaja kuin kahdessa edellisessä. Jännä nähdä miten joukkue reagoi vai jatkaako samalla hyväksi todetulla kilpparilla, josta kerran pari pelissä irtautuu Cammaleri tai Gionta maalintekoon.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No, varmasti Koivu teki hyvää työtä nin kaukalossa ja etenkin sen ulkopuolella, mutta kuten sanoit, voittajat vain muistetaan. Alkaako Koivu saamaan Jokisen tavoin leimaa häviämisen kulttuurista.
Miten niin saamaan? Se leimahan on ollut tatuoituna Sakun otsaan jo jonkin aikaa. Onhan se ollut huvittavaa lukea kommentteja siitä, kuinka harmi, että Saku ei ole enää Montrealissa, kun joukkue kerrankin pärjää. On aiempaan menestymättömyyteen ja tämän kauden menestykseen varmasti useita syitä, mutta onhan yksinkertainen päässälasku 1+1=2 varsin helppo tehdä.

Asiat voi kuitenkin muuttaa, helpoiten omalla tekemisellään. Paras esimerkki on Teemu Selänne, joka jaksoi aina valittaa sitä, että ei ole päässyt voittavaan organisaatioon. Kummallisesti se menestys karttoi Teemua, kunnes ilmeisesti lopulta löysi sen peilin jostain ja tulos näkyi keväällä 2007.

Montrealin playoff-taivalta on ollut ilo seurata ja toivotaan että lento jatkuu loppuun asti. Alkaa olla vähän liian pitkä aika siitä, kun Stanley Cup on päätynyt oikealle puolelle (=pohjoispuolelle) Kanadan ja USA:n rajaa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Calgaryn GM oli ja on yhä edelleen Darryl Sutter.

Tosi on. Sekoitin Keenanin ja Sutterin. Ovat niin samannäköisiäkin. Hyvä korjaus joka tapauksessa.

mixu: Näin on. Myös Philly saa kiittää menestyksestään Ollia. Ilman Ollin kuuluisaa rankkaria Philly olisi ollut jo kuukauden golf-viheriöillä. OJ - Montrealin ja Philadelphian menestyksen takuumies.
 
Viimeksi muokattu:

CatGarfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Internazionale, Newcastle, NY Rangers, HIFK, ManU
Tulevalle Mestarille ?

Pakko tulla tänne vieraisiin pöytiin huutelemaan. Kävin pakosta katsomassa Caps-sarjan viidennen pelin, ja olin ihan varma, että läpihuutojuttu Crapitalseille jne. Sen jälkeen onkin tullut katsottua Habsien pelejä aina kun on siihen ollut mahdollisuus.

Mutta omia tunteitani purkaen haluan sanoa: Se, mitä Canadiens on tänä vuonna tehnyt, on jotain aivan uskomatonta, ja hattu nousee päästä tuota suoritusta ihaillessa. Mulle on henk. koht. aivan sama, meneekä Habs päätyyn saakka (toki toivon sitä), vai ei. Kaksi kertaa 3-1 asemasta voittoon "ylivoimaista ennakkosuosikkia" vastaan on jotain ihan ennenkuulumatonta. Ja millä tyylillä; Game 7 Pittsburghissa oli yksi heikko hetki, 4-0 tilanteessa taisi hyvä olo tulla liikaa puseroon, mutta oikean voittavan joukkueen tapaan siitäkin selvittiin ilman hädän päivää ottelun lopputuloksesta.

Minä olen henkilökohtaisesti, täydellisesti ja sataprosenttisesti Canadiens-bandwagonissa. Vetoa en edellenkään Habsien puolesta lyö, mutta kyllä neljästä jäljellä olevasta joukkueesta sen mestaruuden Kanadaan soisin. Harmi että Sharks ja Blackhawks ovat oikeasti aika helvetin kovia. Pieni toivo piilee siinä, että hakkaavat toisensa kappaleiksi lännen voittajaa selvitellessään.

(Pieni sivuhuomio, pitkäaikaisena Rangers-fanina en pysty Filthydelphian suorituksia noteeraamaan, saati arvostamaan, millään tavalla, koskaan.)

Kunhan kentällä pyörivä miehistö ei ajattele samoin kuin minä, vaan omalla tyylillä loppuun saakka, periksiantamottumuutta ja aitoa joukkuehenkeä vielä jatkossakin, niin finaalipaikka tulee ja vastassa onkin sitten jo edellisestä koitoksesta melkein kuollut, kamojaan keräilevä vastustaja.

Kun saisi edes joskus, edes kerran, edes yhdessä pelissä, nähdä tuollaista Rangersilta.(1993-1994 sitä nähtiin, mutta se oli Messierin tekosia, ei organisaation).

Mutta ainakin yhden ulkopuolisen kannattajan olette voittaneet puolellenne. Vive le France, vai miten se meni... aivan sama, Let's Go Habs !!!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Miten niin saamaan? Se leimahan on ollut tatuoituna Sakun otsaan jo jonkin aikaa. Onhan se ollut huvittavaa lukea kommentteja siitä, kuinka harmi, että Saku ei ole enää Montrealissa, kun joukkue kerrankin pärjää. On aiempaan menestymättömyyteen ja tämän kauden menestykseen varmasti useita syitä, mutta onhan yksinkertainen päässälasku 1+1=2 varsin helppo tehdä.

Noh, vaikka jälkiviisaita nyt riittää vaikka kuinka, niin on kyllä hämmentävää miten yksisilmäisiä ihmiset osaavat olla. Montrealin joukkueessa tapahtui paljon muutakuin kuin vain Koivun lähtö, yhtenä merkityksellisenä tekijänä mm. ensimmäistä kertaa pitkään aikaan _oikean_ valmentajan hankkiminen, mikä on nyt näkynyt mm. siinä ettei joukkue jäädy aivan täydellisesti avainpelaajien poissaollessa (Markov). Jos viimeiset lähemmäs 10v Montreal on ollut junnuvalmentajien uraportaana, Habs-legendojen sijoituspaikkana yms. niin ei nyt ole ihme, että kun kerrankin joukkueeseen tulee kokenut valmentaja niin tilanne on hieman erilainen. Puhumattakaan taas muutamia vuosia vanhemmista maalivahdeista, jotka...tai siis joista Halak kykenee jo kantamaan joukkuetta. Puolustuksen syvyyden kasvatuksesta puhumattakaan, mikä nyt on ollut kriittinen ongelma viimeisten viiden vuoden aikana.

Ja kun kiistaton tosiasia on se, ettei Koivu koskaan ollut esim. pudotuspeleissä mikään rasite joukkueelleen, eikä palkaltaankaan minkäänlainen este tai rasite joukkueelle on hieman kyseenalaista laskea vain 1+1 ja alkaa arvailemaan.

Ja täytyy nyt kuitenkin muistaa, että Montreal hädintuskin pääsi pudotuspeleihin, eli ainakaan runkosarjan perusteella ei nyt kauheasti voi vielä esittää minkäänlaisia yhteenlaskuja. Pudotuspeleissä taas paketti on ollut paljolti juuri tiukan joukkuepuolustuksen ja muutaman pelaajan ilmiömäisten suoritusten varassa, joten tässä on vielä 2 sarjaa jäljellä jossa nähdään että onko joukkueesta voittajiksi. Joukkuetta jo pidempään seuranneet näkevät kyllä jo selviä mustia pilviä taivaalla, jos kevään menestys sokaisee GM:n tietyiltä tosiasioilta.
 

Big Daddy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Maajoukkue, Suomalaiset NHL:ssä
Montreal, tuo NHL:n HPK. Saas nähdä mihin asti rahkeet riittävät. Ainakin kaksi ennakkosuosikkia jo tiputettu. Tuskin kukaan vannountuneinkaan habs fani olisi osannut odottaa tätä.

Toisaalta käsittämätön nousu Philadelphialta 0-3 asemasta 4-3 voittoon. Mielenkiintoinen sarja edessä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kaksi kertaa 3-1 asemasta voittoon "ylivoimaista ennakkosuosikkia" vastaan on jotain ihan ennenkuulumatonta. Ja millä tyylillä; Game 7 Pittsburghissa oli yksi heikko hetki, 4-0 tilanteessa taisi hyvä olo tulla liikaa puseroon, mutta oikean voittavan joukkueen tapaan siitäkin selvittiin ilman hädän päivää ottelun lopputuloksesta.

Korjataan nyt sen verran, että Pens-sarja ei ollut missään vaiheessa 1-3, vaan ihan 2-2.

2-3 otteluvoitoista toki Habs nousi molempien sarjojen voittoon, joka jo sinällään on playoffhistoriassa todella harvinaista, kenties ainutkertaista?

Itse valitettavasti uskon, että se Halakin joulu loppuu jossain vaiheessa. Viimeistään sitten kun maailman kovimman jääkiekkoliigan, eli läntisen konferenssin astetta kovempi mestari asettuu vastaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
On se kyllä hienoa, että tiimi, jota olen kannattanut yli 13 vuoden ajan, on päässyt näin pitkälle. Sakun takia aikoinaan tuli ryhdyttyä Habs-faniksi, mutta pikkuhiljaa otin koko porukan "omakseni". Vaikka oma tiimini onkin golfaillut viimeiset viikot Calgaryn aroilla, toivon totisesti, että Habsit voittavat Cupin. Ihan jo pelkästään Halakin ja jo aiemmin mainitun Cammyn takia.
 
Itsehän Habsia symppailen, ja erittäin hieno kausi heiltä. Mutta ei kyllä olisi suonut Gaynein kasaamalle joukkueelle menestystä, sori vaan. Halak ja Cammalleri FTW, muuten on melko vastenmielisiä nimiä täynnä koko joukkue. Pitkittynyt suonenveto tämä vain on.

Eiköhän se Montreal vielä joudu tulevina vuosina tuskailemaankin Gomezin ja Giontan sopparien kanssa, ja ihan oikein. Vittu sen aivokapasiteettia joka nuokin on mennyt tarjoamaan.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Kausi ohi ja tiivistettynä seuraavanlainen: surkea runkosarja, Halak pelasti joukkueen playoffeihin. Ja playoffeissa Halakin "god modella" konferenssifinaaleihin. Eli ei tässä kauheasti ole muutosta aikaisempiin vuosiin verrattuna, keskivertotason suoritus jonka kruununa on hyvä maalivahtipeli. Toki loukkaantumiset vaivasivat jälleen kerran runkosarjan aikana kuten aina ennenkin. Kuitenkin kesän aikana rosteria pitää muokata edelleenkin jotta pytystä voitaisiin uskottavasti kisata jo ensi kaudella. Plekanec ei playoffesitystensä perusteella ole todellakaan 5 milj$ mies per kausi ja Kostitsynin veljekset on jo nähty, kiitos ja näkemiin. 1-kenttä onnistui pleijareissa hyvin ja tulevan kesän projekti lieneekin rakentaa tulivoimainen 2-kenttä? Mielenkiintoinen kesä tulossa jälleen kerran...
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Pistetääs pienet arvostelut omalta osalta:

Maalivahdit:

Jaroslav Halak 9- :

Suurin yksittäinen syy miksi Montreal ylipäätään pelasi tänä vuonna playoffeissa. Ja playoffeissa Halak nousi maalin suulla tasolle, jollaista Montrealissa ei ole nähty sitten Royn päivien. Philly-sarjassa otteet eivät olleet enää aivan samalla tasolla, mutta muun joukkueen jatkuva sekoilu ei Halakin työskentelyä paljonkaan helpottanut. Toivottavasti kesällä saadaan aikaiseksi pitkä jatkosopimus 3-4 miljoonan caphitillä. Olisi sääli menettää jälleen yksi "Vokoun" huippumaalivahdiksi muualle.

Carey Price 7 :

Price pelasi ihan OK syksyn, mutta ei vaan ollut tarpeeksi loistokas pitääkseen ykkösmaalivahdin paikan huikeasti pelanneelta Halakilta. Potentiaalia on vaikka mihin, mutta ainakin itse alan olemaan siinä uskossa, että Montrealin painekattilassa tätä potentiaalia ei ikinä saada realisoitumaan. Draftin aikaan Gauthierin kannattaa katsella tarjoukset läpi ja tehdä sen jälkeen päätöksiä. Mihinkään pähkinöihin Pricea on turha vaihtaa, vaan tilalle on melkeinpä tultava Top6-hyökkääjä tai kärkipään varaus.

Puolustajat:

Andrei Markov 8,5 :

Markovin kausi oli loukkaantumisten vuoksi todella rikkonainen, eikä hän missään vaiheessa päässyt "omalle tasolleen". Viimeistään Philly-sarjassa kuitenkin nähtiin, kuinka elintärkeä pelaaja hän on Habsin ylivoimalle. Toivottavasti toipuu eturistisidevammastaan takaisin huippukuntoon, jos ei, niin Montrealin pitää alkaa harkitsemaan treidiä.

Jaroslav Spacek 7,5 :

Gaineyn yksi kamalista sopimuksista, jotka lähivuosina tulevat vaikeuttamaan todella radikaalisti joukkueenrakennusta. Alkukausi oli Spacekilta aika iso pettymys, yhtenä syynä saattoi olla väärällä puolella pelaaminen. Ylivoimaan ajattelin Spacekin tuovan tehoja, mutta aika nopeasti saatiin todeta sen olevan turha toivo. Jompikumpi kaksikosta Spacek/Hamrlik on lähes pakko saada kesällä dumpattua johonkin, itse kuitenkin pitäisin tästä kaksikosta Spacekin.

Roman Hamrlik 7 :

Hamrlikilta todella ailahteleva kausi. Pelasi välillä todellisia huippupelejä (kuten Game 3 Phillyä vs) romahtaakseen taas seuraavassa pelissä. Ikää alkaa jo olemaan ja paikat eivät enää tunnu oikein pysyvän kasassa. Jos huhut Emelinin tulosta pitävät paikkaansa, niin siinä on Habsille nuorempi samantyylinen pelaaja huomattavasti halvemmalla. Koittaisin siis treidata kesän aikana.

Josh Gorges 9 :

Pieni suuri mies oli Habs-puolustuksen suurin onnistuja koko kauden mittapuulla. Saa joka pelissä hurjia niittejä ja välillä kiekkoakin päähän, mutta pelejähän tämä kaveri ei jätä väliin ilman ruumisarkussa olemista. Vielä kun pystyisi parantamaan laukaustaan, niin kykenisi pelaamaan kakkosylivoimassakin. Toivottavasti saadaan kiinnitettyä ensi kauden aikana pitkällä sopimuksella joukkueeseen (kunhan mitään ylihintaa ei silti mennä maksamaan). Seuraava kapteeni?

Hal Gill 8 :

Syksyllä Gillin otteet saivat välillä kiroilemaan, mutta viimeistään playoffeissa hänen tärkeytensä selveni hitaille hämäläisillekin. Pitkän mailansa kanssa todellinen ase alivoimapelissä ja pystyi yhdessä Gorgesin kanssa pimentämään Crosbyn lähes täydellisesti. Valitettavasti oli Philly-sarjassa täysin rikki ja 50% suorituksella oli helisemässä.

Marc-Andre Bergeron 6,5 :

Vaikea yrittää jotenkin objektiivisesti arvioida tämän sankarin otteita, joten en edes yritä. Teki runkosarjassa ylivoimalla tärkeitä maaleja ja siinä mielessä oli yksi iso osa siihen, että Habs ylipäätään playoffeja pelasi. Mutta playoffeissa teki kaksi maalia ja omassa päässä kolisi lähes parikymmentä kertaa tämän idiootin ollessa kentällä. Ja varmaan parikymmentä Bergeronin aiheuttamaa läpiajoa Halak joutui kolmen ottelusarjan aikana torjumaan. Toivottavasti ei saa jatkosopimusta, otan mieluummin vaikka Brisebois´n takaisin. MAB mene pois, kiitos!

Paul Mara 6 :

Kaikenkaikkiaan suuri pettymys odotuksiin nähden ja kausi lopulta loppui ennen aikojaan. Kiitoksia käynnistä ja onnea jatkoon.

PK Subban 8 :

AHL:n raiskannut Subban käväisi näytttämässä taitojaan jo parissa pelissä runkosarjan aikana ja saapui kesken playoffien Hamiltonista mukaan kokoonpanoon. Dominoi jo nyt parhaimmillaan peliä, mutta vielä tulee liikaa ns. rookie-mokia, joihin ei varsinkaan playoffeissa olisi varaa. Ensi kaudella olisin melkein valmis lyömään vetoa Calderista, jos pelaa koko kauden Habs-miehistössä.

Ryan O´Byrne 7 :

Itseluottamus saatiin kauden aikana kohotettua taas hyvälle tasolle ja pääosin O´Byrne pelasikin hyvää peruspuolustajan peliä. Ei vain ole riittävän ilkeä pelaaja kokoisekseen. Valitettavasti en näe O´Byrnelle kovinkaan pitkää tulevaisuutta Montrealin paidassa.

Yannick Weber, Shawn Belle, Mathieu Carle, Jay Leach ei arvosanaa :

Pelasivat niin vähän, että heitä on turha arvostella. Carlen ja Weberin kohdalla syksyn training camp alkaa olemaan todella tärkeä, jos he aikovat jatkaa Habsin suunnitelmissa vielä tulevaisuudessakin.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Hyökkääjät:

Michael Cammalleri 9,5:

Ensimmäinen huippuluokan maalintekijä Montrealissa sitten... niin. Epätavallinen pelaaja, sillä tuntuu nauttivan pelaamisesta Montrealin paineissa ja valokeilassa. Olisi ansainnut mahdollisuuden yrittää Kurrin ennätyksen rikkomista Stanley Cup-finaaleihin saakka, mutta valitettavasti muu joukkue (pl. Gionta) ei kyennyt enää samalle tasolle. Gaineyn GM-uran paras hankinta.

Brian Gionta 9:

Runkosarjassa Giontalta olisi ehkä toivonut enemmän maaleja, mutta Martinin puolustusvoittoisessa systeemissä maaliennätyksiä harvemmin rikotaan. Oli playoffeissa Cammallerin lisäksi ainoa kärkiketjujen pelaaja, joka kykeni nostamaan tasoaan runkosarjasta. Onneksi Kovalev ei suostunut Montrealin tarjoukseen, otan Giontan samalla palkalla mielelläni.

Tomas Plekanec runkosarja 9, pleijarit 7:

Plekanec tulee olemaan tämän kevään ja alkukesän aikana varmasti keskusteltu pelaaja. Runkosarjan otteillaan hän oli jo varmistanut itselleen 4-6 miljoonan palkkashekin ensi kaudeksi, mutta playoffeissa nähtiin taas kerran vanha tuttu pikkutyttö-Tomas, joka häipyy kuvasta heti kun peli menee vähänkin fyysiseksi. Itse tekisin Plekanecin kanssa maksimissaan yhden tai kahden vuoden sopimuksen, lähinnä siksi, että tämän kesän UFA-markkinoilla ei kovinkaa isoja nimiä liiku sekä Montrealin cap-tilanne on mitä on. Toki siellä eräs koodinimi SK olisi tarjolla, kelpaisiko takaisin?

Andrei Kostitsyn 7:

Ryan Getzlaf, Jeff Carter, Mike Richards jne... Joo vanhojen muistelu on turhaa, mutta kyllä taas näiden pleijareiden aikana alkoi AK vituttaa hyvinkin paljon. Lahjoja kyllä olisi vaikka mihin, mutta ei tunnu Kostitsynia kiinnostavan ikinä hyödyntää niitä täydellä tavalla. Toivottavasti treidataan kesällä pois yhdessä veljensä kanssa, tämä kortti on nyt käännetty.

Scott Gomez 7:

Scott Gomeziin on vaikea suhtautua kovinkaan neutraalisti johtuen hänen järkyttävästä sopimuksestaan. Gomez olisi ihan ok kakkossentteri 3-4 miljoonan palkalla, mutta nykyinen sopimus raiskaa Montrealin cappia vielä monen vuoden ajan. Ottaa välillä raivostuttavan typeriä jäähyjä ja menettää kiekkoja typerästi keskialueella. En henkilökohtaisesti osaa arvostaa millään tavalla.

Travis Moen 7,5:

Oli odotuksiin nähden ehkä pienoinen pettymys, mutta hoiti silti oman roolinsa kunnialla alusta loppuun saakka. Oli silti ihan OK hankinta.

Dominic Moore 8,5:

Koko palsta taisi huutaa PG:n päätä vadille, kun 2nd round pick -> Moore-kauppa julkistettiin. Mukavaa todeta olleeni väärässä. Moore oli sekä runkosarjan loppupuolella että varsinkin pleijareissa elintärkeä pelaaja joukkueelle. Loistava aloittaja ja kahdensuunnan sentteri pystyi myös tekemään tärkeitä maaleja. Yksi kesän tärkeitä jatkosopimuksia olisi Mooren soppari.

Maxim Lapierre runkosarja 6, pleijarit 9:

Onnistuneen viime kauden jälkeen odotukset Lapierreä kohtaan olivat suuret ja sen myötä pettymys myös valtava, kun odotukset ja teot eivät kohdanneet. Runkosarjan loppupuolella joutui healthy scratchiksi, joka taisi herättää quebeciläisen. Playoffeissa ärsytti vastustajia, karvasi ketjunsa kanssa vaihdosta toiseen rajusti ja teki pari tärkeää maalia.

Benoit Pouliot 7:

Pouliotin alku Montrealissa sujui kuin satukirjassa, mutta lopulta raju arki koitti ja sen myötä Benin maalihanat tyrehtyivät. Pleijareissa seikailli pääosin neloskentässä eikä enää saanut hirveästi mahdollisuuksia maalintekoon. Ensi kausi on Pouliotin viimeinen mahdollisuus vakiinnuttaa NHL-paikkansa, muuten nuoremmat tulevat ohi.

Tom Pyatt 8:

Gomez-kaupan ylijäämä pelasi suorastaan hämmästyttävän kypsästi heti rookie-kaudellaan. Jos Pyattilla olisi kädet, olisi hänen nopeudellaan mahdollisuudet pelata vaikka kakkoskentässä. Tulevaisuus on kuitenkin kolmos-neloskentissä. Itse peluuttaisin jatkossakin laiturina.

Glen Metropolit 7,5

Joukkueen paras maalintekijä ylivoimalla runkosarjan aikana. Vielä tammikuussa olisin ollut valmis tekemään jatkosopimuksen, mutta en enää. Moore on parannettu versio Metropolitista, joten Glenillä ei enää ole käyttöä. Pudotuspeleissä pelasi selkeästi paskana, joten niiden heikoista otteista lienee turha pahemmin kritisoida.

Sergei Kostitsyn 5

Valkovenäläinen primadonna aloitti shownsa heti training campin jälkeen kieltäytymällä AHL-reissusta ja vaatimalla siirtoa muualle. Teki lopulta Hamiltonin kautta paluun, mutta ei enää missään vaiheessaa kyennyt hankkimaan valmentaja Martinin luottamusta. Aloitti uuden kiukutteluvaihteen pudotuspelien aikana, mutta pääsi vielä yhteen Philly-peliin mukaan. Ei tulevaisuutta Habs-miehistössä.

Mathieu Darche 6,5:

Taistelee ja raastaa, mutta taitoa ei valitettavasti voi ostaa. Darchen tasoisen pelaajan ei pitäisi NHL:ssä pelata, mutta loukkaantumisten ja Hamiltonin playoffmenestyksen myötä ei vaihtoehtojakaan ollut. Ryan White korvaa ensi kaudella Darchen helposti.

Max Pacioretty 6:

Paciorettylle tarjottiin kauden aluksi paikkaa maalintekokentissä, mutta Max ei kyennyt paikkaansa vakiinnuttamaan. Lopulta itseluottamuskin putosi matalalle ja Pacioretty lähetettiinkin Hamiltoniin keräämään itseluottamusta. Ei ole siellä kovinkaan paljon pelannut loukkaantumisten vuoksi. Jälleen yksi Timminsin jenkkihuti ensimmäiseltä kierrokselta?

Georges Laraque 4-:

Turha, läski, hidas, hyödytön ja paska. Siinä Laraquehen sopivia adjektiivejä. Pudotettiin kesken kauden koko joukkueen vahvuudesta pois, joka saattoi olla yksi lähtölaukauksista Habsin menestykselle. En ole vieläkään päässyt yli vuodentakaisista pleijareista, jossa Gainey peluutti Georgesia ykköskentässä Koivun ja Kovalevin kanssa. Sopimus ostetaan kesällä ulos, jonka jälkeen tämäkin virhehankinta on vihdoin saatu siivottua pois lopullisesti.

Ryan White 7:

Näytti heti 16 pelaamassaan ottelussa kykenevänsä pelaamaan fyysisesti myös NHL-tasolla. Whitelle olisi ollut käyttöä varsinkin Philadelphia-sarjassa, mutta valitettavasti häntä ei saatu nostettua enää ylös. Ensi kaudella paikka neloskentässä, jos ei mokaa training campilla pahasti.

Ben Maxwell 6:

Martin on jostain syystä, jota kukaan muu tässä maailmassa ole havainnut, tykästynyt Maxwellin pelaamiseen ja niinpä hän roikkui Habsin mukana moneen otteeseen kauden aikana ja lopulta koko pleijareiden ajan. Ei ole vielä riittävän kypsä NHL-pelaajaksi ja nähtäväksi jää kypsyykö sille tasolle koskaan. Treenasi playoffeissa Montrealin harjoituksissa useasti puolustajana, olisiko tässä joukkueelle uusi Markov? ;)

David Desharnais, Brock Trotter, Greg Stewart, James Wyman ei arvosanaa:

Näistä kavereista Desharnaisille toivoisin annettavan vielä jossain vaiheessa todellinen mahdollisuus yrittää paikkaa Habs-miehistössä pienestä koostaan huolimatta. Stewartin aika Montrealissa lienee ohi.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Pari kommenttia Raman muuten ihan osuviin arvosteluihin:

Gomezille voisin antaa itse arvosanan 7,5-8, jos tarkastellaan vain objektiivisesti hänen peliesityksiään ja unohdetaan se järkyttävä caphitti. Alkukaudesta Gomez oli todella huono, mutta paransi koko kauden ajan ja oli loppukaudesta Plekanecin taannuttua jopa erinomainen ajoittain. Luistelu, kiekon tuonti alueelle ja jakaminen kulmista maalin eteen sujuu edelleen hyvin. Teki 59 pinnaa, joka on ihan odotusten mukainen tulos, kun vertaillaan viimekausien saldoa.

Myöskään Jaroslav Spacek ei mielestäni ollut niin huono. Caphitissä on miljoonan verran liikaa, mutta puolustuspeli sujui mielestäni koko kauden kiitettävällä tasolla. Offensiivisesti ei kyllä tuonut ihan sitä, mitä ehkä odotettiin. Mielummin kuitenkin Hamrlikista eroon kuin Spacekista, Spacek pelaa varmempaa peliä varsinkin omassa päässä ja on puolitoista miljoonaa halvempi.

Kostitsynin Sergei lienee melkoinen primadonna, mutta hänellä olisi ollut pelillisesti enemmän annettavaa jos ei olisi ollut Martinin koirankopissa - vaikkakin omaa tyhmyyttään sinne joutui. S.K. teki ihan tyylikkäitä hyökkäyspään manöövereitä toisinaan, mutta jämäroolinsa vuoksi ei oikein tullut tulosta eikä saanut apujakaan ketjukavereilta paljoa. Käsiä ja potentiaalia löytyy, mutta saattaa miehen päivät Montrealissa olla luetut. Veli saa minun puolestani lähteä samalla ovenavauksella - lähinnä kovan palkkansa takia.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kyllä rama varsin hyvin tiivisti omatkin näkemykset.
Se sama ongelma mistä on puhuttu jo vuosia on yhä olemassa, ilman Markovia puolustus on liian haavoittuvainen vaikka nyt hyvällä pelisysteemillä näitä puutteita pystyttiinkin paikkaamaan kahden sarjan ajan.

Eli joukkueessa on yhä paljon puutteita jotka täytyy kyetä korjaamaan jos joukkue tahtoo ottaa seuraavan askeleen. Itse enemmänkin kyllä pelkään, että mitään radikaalia ei tehdä ja ensi kausikin rimpuillaan pudotuspelipaikan tienoilla ja en usko että pelkällä Halakilla vedetään toista vastaavaa play-off-runia.

Mutta jokatapauksessa, kesästä tulee mielenkiintoinen ja miten tahansa Gomezin esityksiä tahtoo arvioida niin tuolla palkalla miehen on vain pakko tehdä se 90-100 pistettä runkosarjassa ja pelata puolustuspeleissä väh piste/peli, että esityksiin voi olla mitenkään tyytyväinen. Niin kauan kuin palkkakatto on voimassa, kaikki suoritukset on suhteutettava cap-hittiin, millään muulla ei sinänsä ole väliä. Jos nyt ajatellaan että Gomez maksaa meille pahimmillaan samoilla tehoilla pelaavan sentterin JA hyökkäyspään pakin verran niin ei Gomezin arvosanaksi voi oikein antaa kuin korkeintaan vitosen tai kuutosen, koska mies ei omalla panoksellaan korvaa sitä haittaa minkä joukkueelle aiheuttaa palkkansa muodossa.

Pleksi otti sitten loppukaudesta ja puolustuspeleissä sen tutun slaavivaihteen päälle, joten kaikki merkit sen suhteen ovat ilmassa että ensi kausi menee taas fleguillessa kuten niin moni kausi tätä ennenkin.

Koivun paluuseen en oikein jaksa uskoa, vaikka se olisi kyllä sitä mitä joukkue kaipaisi ~3M sopparilla.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mutta jokatapauksessa, kesästä tulee mielenkiintoinen ja miten tahansa Gomezin esityksiä tahtoo arvioida niin tuolla palkalla miehen on vain pakko tehdä se 90-100 pistettä runkosarjassa ja pelata puolustuspeleissä väh piste/peli, että esityksiin voi olla mitenkään tyytyväinen. Niin kauan kuin palkkakatto on voimassa, kaikki suoritukset on suhteutettava cap-hittiin, millään muulla ei sinänsä ole väliä.

Ei tuo nyt ehkä ihan noin mustavalkoista ole. Huippupelaajien kohdalla on kyse myös siitä, täyttävätkö he roolinsa. Jos joukkue tarvitsee selkeää ykkössentteriä tai kiekonkäsittelytaitoista ykköspakkia, valmentajan pelifilosofia edellyttää sellaista, niin silloin on kyse lähinnä siitä, että pystyykö pelaaja täyttämään vaaditun roolin, ei niinkään siitä, onko sopimus miljoonan tai kaksi ylihintainen. Mikään joukkue ei pidemmällä aikavälillä välty huonoilta sopimuksilta ja silloin on parempi maksaa ylihintaa niistä pelaajista, joita joukkue todella tarvitsee kuin jostain seiskapakista tyyliin Leafs.

En nyt sano, että tämä pätee kovin osuvasti Gomeziin tai Habsiin, koska Gomez vetää eliittiykkössentterin liksaa ja on tasoltaan kakkossentteri. Hyvän kakkossentterin luulisi saavan halvemmallakin. Mutta sanottu pätee esim. Habsiin useasti yhdistettyyn Lecavalieriin. Sikäli kun Lecavalier löytää jostain piste per peli tasonsa, niin hän voi ruhtinaallisesta sopimuksestaan huolimatta olla hyvä hankinta joukkueelle, jolla on ykkössentterille todellista tarvetta.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Lähtisin siitä, että ensi kaudeksi joukkueesta pitäisi ulostaa seuraavat pelaajat: Mara, Kosti bros, Price, Metropolit ja Hamrlik. Tällöin saataisiin hieman palkkakaton alle liikkumavaraa. Eihän noista kaikista eroon pääseminen mitenkään helppoa tule olemaan.

Subban lienee selviö jo ensi kauden joukkueeseen. Emelin kelpaisi myös.

Jouni Nieminen kirjoittaa uusimmassa blogissaan, että Halakin jatko Habseissä ei ole mitenkään varmaan. Jaro on kuulemma ollut erittäin pettynyt siihen miten häntä on kohdeltu seurajohdon taholta. Eli Price oli pitkään ykkösvahti. Eihän Halak nyt kuitenkaan ole ollut selkeä ykkösvahti vasta kuin runkosarjan lopun ja playoffsit. Tietenkin jälkikäteen voi huudella, että olisi pitänyt Halakista tehdä ykkösvahti jo kauden alussa, mutta ei ne esitykset siihen mennessä niin mahtavia olleet.

Halak tosiaan nosti omaa arvoaan huimasti pudotuspeleissä, kun taas Plekanec teki esityksillään hallaa omalle markkina-arvolle. Jokohan siellä oli Plekalla valmis sopimus ja otteet hiipuivat sen takia? Vai onko kyseessä vaan niin pehmeä kaveri, että hiipuu aina kovan paikan tullen? Epäilen jälkimmäistä. Runkosarjan lopussa olin valmis jatkamaan Plekan sopparia kovalla liksalla, mutta playoffsit muuttivat hieman näkökantaa.

Ensi kesänä on joukkueenjohdolla kyllä ihan kivasti hommia taas edessä.
 

M@thieu

Jäsen
Jouni Nieminen kirjoittaa uusimmassa blogissaan, että Halakin jatko Habseissä ei ole mitenkään varmaan. Jaro on kuulemma ollut erittäin pettynyt siihen miten häntä on kohdeltu seurajohdon taholta.

Ainakaan julkisuudessa Halakin itsensä en ole nähnyt mukisevan mitään, mutta hänen agenttinsa Allan Walsh sen sijaan on pitänyt älämölöä ihan riittävästi. Viimeksi tämä valitti RDS:n haastattelussa, kun pääsylipuissa oli ollut Roy'n ja Drydenin lisäksi Pricen kuva, ja tämä kuulemma kertoo kaiken Halakin arvostuksesta seurassa. Tietysti siihen pilettiin pitäisi lätkäistä ykkösveskan kuva, mutta tuossa Walsh tekee kyllä kärpäsestä härkäsen. Halak itse on todennut, että haluaa nyt viettää jonkun aikaa lomaa, ennen kuin alkaa yhtään miettimään sopimusneuvotteluja. Helposti se uusi diili ei tule syntymään, ja vaikea on sanoa, minkä verran slovakialainen siitä lopulta taskuunsa kuittaa. Kari Lehtonenkin saa yli kolme miljoonaa, ja kun verrataan hänen ja Halakin saavutuksia nyt vaikkapa tältä kaudelta niin...

Mielestäni tilanne on joka tapauksessa nyt Halakin playoff-urotekojen jälkeen se, että molempien veskarien pitäminen on melkolailla mahdotonta, vaikka sitäkin vaihtoehtoa on paljon nostettu aiemmin esiin. Kakkoseksi sitten joku halpa ja kokenut vaihtoehto, esimerkiksi Hamiltonissa hyvin pelannut Sanford voisi tulla kysymykseen.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Mielestäni tilanne on joka tapauksessa nyt Halakin playoff-urotekojen jälkeen se, että molempien veskarien pitäminen on melkolailla mahdotonta, vaikka sitäkin vaihtoehtoa on paljon nostettu aiemmin esiin. Kakkoseksi sitten joku halpa ja kokenut vaihtoehto, esimerkiksi Hamiltonissa hyvin pelannut Sanford voisi tulla kysymykseen.

Näinhän se menee. Ellei sitten Price jostain syystä suostu todella edulliseen vuoden sopimukseen. Tiedä sitten onko edes Pricen kehitykselle eduksi jäädä kakkoseksi, jos jossain on tarjolla ykkösen paikka. Tuossa iässä veskari tarvitsee kuitenkin paljon pelejä alle kehittyäkseen ja rakentaakseen uudestaan itseluottamusta. Toisaalta voi siitä Pricesta kehittyä huippuveskari, mutta onko Habsien varaa ottaa sitä riskiä. Varsinkin kun Halak pelasi pudotuspeleissä loistavasti, suurimmaksi osaksi. Mulla on kuitenkin sellainen fiilis, että suht edullisia kakkosveskareita on paljon tarjolla

Tiedä sitten onko jollakin toisella seuralla varaa maksaa Halakille ihan mielettömiä summia? Ensi kesänä veskareita on kuitenkin liikkeellä. Monet tietenkin aika kalliita kuten Thomas ja Huet. Huet on kaiken lisäksi ihan paska.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös