Mainos

Montreal Canadiens 2009-10

  • 231 893
  • 834

M@thieu

Jäsen
Kuudes voitto joukkueelle ja Halakille peräkkäin. Jaro on tosiaan noussut selkeäksi ykkösmokeksi, vaikkei Martin sitä suoraan sanokaan. Halakin peluuttaminen Bostonia vastaan huonosti menneen Edmonton-matsin jälkeen taisi olla Martinin epäsuora tapa kertoa Jarolle ykkösveskan paikan olevan hänen, ja kelpo suorituksellaan Jaro naulasi sen itselleen. Ensi viikolla on yksi back-to-back -setti, jossa Price saattaa päästä toisen pelin pelaamaan, mutta muuten ei ole mitään syytä vaihtaa.

Voiton myötä eroa viivan alle on jo sen verran, että voidaan alkaa ennemmin katselemaan ylöspäin taulukossa. Jotain todella dramaattista pitäisi Habsin pelaamisessa tapahtua (ja takana olevien kerätä pisteitä lähes kaikista pelistä), jotta tästä enää pleijareiden ulkopuolelle pullahdettaisiin.

Rangers jätettiin 20 laukaukseen ja vaarallisia tilanteita ei riitä edes yhden käden kaikille sormille. Tiivistyneen puolustuksen lisäksi myös hyökkäyspeliin on saatu uutta eloa. Omasta päädystä lähdetään nykyään nopeammin ja keskialueen ylittäminen näyttää useimmiten organisoidulta; vauhtia riittää ja syötöt menevät liikkeessä oleville joukkuekavereille. Alkukaudesta hyökkääjistön nopeutta ei hyödynnetty millään tavalla, mutta nyt niin tehdään. Kaikki neljä hyökkäyskolmikkoa pystyvät toteuttamaan Martinin haluamaa peliä, kun nelosessakaan ei ole enää hidastetta (BGL).

Sergei Kostitsynille voittomaali toisessa peräkkäisessä pelissä, koko S.Kosti-Moore-Moen -ketju oli jälleen todella hyvä. Metropolit iski kauden kymmenennen ylivoimamaalinsa ja kaikkiaan osuma oli hänelle 16. Yv-maalien osalta Metro on tasoissa esim. Iginlan ja Ryanin kanssa, ja vain yhden osuman päässä Ovechkinista ja Kovalchukista. Erinomaisesti on Metro saamansa erikoistilannevastuun siis käyttänyt.

Tänään joukkue viettelee ansaittua vapaapäivää, ja seuraava pelikin on vasta lauantaina Torontoa vastaan.
 
Koko alkukausi mentiin sellaista fifty-fiftyä voittojen ja tappioiden suhteen, joten tämä voittoputki ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Vielä Olympiatauolla play-offeihin pääsy näytti aika tiukalta, mutta yhtäkkiä ero viivaan onkin jo muodostunut melko suureksi. Jos vire jatkuu, taistelee Habs jopa divisioonan voitosta, sillä Sabresilla ja Senatorsilla on tauon jälkeen mennyt vähän heikommin. Tällä hetkellä piikkipaikkaa pitävällä Sabresilla on 4 pistettä enemmän, mutta 3 matsia vähemmän pelattuna kuin Habsilla. Sens ja Sabres olisivat ensimmäisellä kierroksella myös ne selvästi helpoimmat vastustajat, jos vertaa kolmikkoon Pens, Caps ja Devlls.

Katselin BOS ja NYR pelit eilen viiveellä, joten en jaksa enempää niistä eritellä, kun täällä on erittäin ansiokkaasti taas kommetoitu joukkuetta. Pakko vain ottaa takaisin noista kommentteja, mitä esitin Dominic Mooren treidiin liittyen. Mies on nimittäin pelannut erittäin hyvin ja soveltuu loistavasti Habsin ja Martinin pelityyliin. Koko kolmosketju on ollut tulessa viime aikoina ja tärkeässä roolissa voittoputkessa.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs

Vaikka olenki kitissyt näistä pienistä jenkeistä mitä joukkue haalii jatkuvalla syötöllä lisää, niin tämä hankinta vaikuttaa mielenkiintoiselle. Ihan hyvät statsit kaverilla ja mikä parasta, hän taitaa olla enemmän maalintekijä kuin pelinrakentaja tyyppiä. Youtubesta löytyi pari Hunterin videota, huumorintajuakin näyttää löytyvän ainakin tuon jälkimmäisen videon perusteella :D

Hunter Bishop Alaskan Hockey 2005

Hunter Bishop- Thinking of being a Goalie

EDIT: typo
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Noin saatiin voittoputki poikki tyypilliseen tapaan ennakkoon heikompaa vastustajaa, eli Torontoa vastaan. Toki teoriassa tämän yön antiin täytyy olla tyytyväinen, sillä Ottawa ja Philly jäivät nollille pisteille omissa peleissään ja Montreal sentään sai säälipisteen Torontosta, jonka ansiosta sarjataulukkotilanne parani Montrealin osalta. Nyt koko rypäs Ottawa-Philly-MTL hengailee sijoilla 5-7 kaikki 79 pisteessä. Phillyllä yksi matsi vähemmän pelattuna, mutta hyvin tasaista kuitenkin kaiken kaikkiaan.

Matsista sen verran että Gomez-Gionta jatkaa erittäin hyviä otteitaan, Gionta iski Montrealin molemmat Gomezin syötöstä. Sen sijaan Plekanecin kolmikko oli vaisuhko, kuten on ollut kaiken kaikkiaan kohtalaisen vaisu viime aikoina, eikä vähiten A. Kostistyn.

Kuudes sija olisi sarjataulukossa sikäli ihan hyvä että Pens ja Caps vältettäisiin ensimmäisellä kierroksella. Jotenkin Buffalo tuntuisi minun mielestäni vähemmän pelottavalta vastukselta kuin New Jersey, näistä todennäköisimmistä pudotuspelivastustajista.
 

M@thieu

Jäsen
Jjoo, samalla tavalla kävi kuin Edmontonia vastaan, eli läheskään parasta ei saatu irti sarjan pohjilla majailevaa joukkuetta vastaan.

Vieraissa tällä kaudella 30-prosenttisesti hyrrännyt yv oli viime aikojen tapaan tehotonta, joten luultavasti siihen haetaan uusia tuulia maanantaina MABin taikakanuunan myötä. Darche tai Lapierre joutunee sivuun, koska pakkipareja ei ole mitään järkeä lähteä sotkemaan. Cammallerikin hypännee mukaan peliin, mikä tietää Tom Pyattille matkalippua Hamiltoniin.

Ensi kaudeksi varmasti Hamiltoniin siirtyvä Gabriel Dumont päätti runkosarjan Drummondvillessa upeasti tekemällä 19 maalia 14 viimeisessä ottelussa. Kokonaissaldo nousi näin 51:een ja vitoskierroksen varaus voitti koko liigan maalipörssin. Playoffitkin ovat alkaneet Dumontilta erinomaisesti, kahden pelin tilastot ovat 3+2=5, +7. Viime kaudella nykyisen Dogs-valmentaja Guy Boucherin johdolla Q:n mestaruuden ottanut joukkue on voittanut kaksi ensimmäistä pudotuspeliään Lewistonia vastaan lukemin 7-2 ja 5-1.
 

M@thieu

Jäsen
Höh, todennäköisinä pidetyt Cammallerin ja Bergeronin paluut eivät toteudukaan vielä ensi yönä Ottawaa vastaan, vaan sitkeät polvivammat pitävät kaksikon vielä katsomossa. Halak pysyttelee maalilla kahdeksannen kerran peräkkäin, ja ketjut & pakkiparit lienevät nämä tutut:

Pouliot-Gomez-Gionta
Pyatt-Plekanec-A.Kostitsyn
S.Kostitsyn-Moore-Moen
Lapierre-Metropolit-Darche

Markov-O'Byrne
Hamrlik-Spacek
Gill-Gorges

Yleensä luotettava kolmospari oli Torontoa vastaan molempien Leafs-maalien aikaan jäällä ja pelasi muutenkin epävarmasti. Gillilla oli vaikeuksia pysyä nopeiden sinipaitojen peesissä, eikä Gorgesinkaan esitystä voi kehua. Toivottavasti kaksikko sisuuntuu tuosta ja nostaa tasoaan. O'Byrne on muuten ollut oikein hyvä Markovin parina, mies pelaa sellaista perusvarmaa peliä, mikä on hänelle odotusarvonakin. Sellaista ei vielä viime kaudella Andrein parina häärineeltä jampalta nähty puoleentoista vuoteen. O'Byrnen peliaikakin pidetään järkevissä lukemissa, yleensä sellaista reilua kuuttatoista minuuttia mies vetelee. Isommalla vastuulla ongelmia saattaisi hyvinkin tulla. Tästä hatunnosto pakkeja peluuttavalle Perry Pearnille, joka ei muuten ole tuhonnut Canadiensin yv-pelaamista, kuten kauden alla saatettiin pelätä. Rangersissa ollessaankin Pearn vastasi yv-pelaamisesta ja prosentit olivat liigan huonoimpien joukossa viimeisen pari vuotta, ja joukkueen fanit olivat kovasti innoissaan, kun Pearn sai kesken viime kauden lähdöt Renneyn potkujen yhteydessä.

Ensi yönä siis vastassa tauon jälkeen surkeasti pelannut Ottawa. Joukkueet ovat tasapisteissä samalla ottelumäärällä, ja voitolla Habs nousisi viidenneksi. Harmi että Pascal Leclairen imurointivuoro sattui viime peliin, nyt Sensin maalilla on varmastikin Elliott.
 

M@thieu

Jäsen
Habs-Sens 0-2

Pisteet matkasivat pääkaupunkiin Canadiensin jäätyä nollille jo seitsemännen kerran tällä kaudella. Peli ei mitään suurta viihdettä tarjoillut, ja kotijoukkueen osalta sitä leimasivat nukahdukset puolustuspelaamisessa ja syöttöjen epätarkkuus läpi 60-minuuttisen. Viisikkopuolustuksen sekoilusta kertoo paljon, että Ottawalla oli kaksi 3vs1-hyökkäystä ja muutama kaks-ykkönen siihen päälle. Yhtäkään noista Ottawa ei tosin onnistunut hyödyntämään.

Puolustuksen ongelmiin johti mielestäni niinkin yksinkertainen asia, kuin keskittymisen puute. En ymmärrä miten on mahdollista, että kaikki eivät olleet selvästikään sataprosenttisesti latautuineita tähän otteluun, kun sen merkityksen luulisi olleen selvä joka iikalle. Ensimmäisessä erässä nähtiin esim. tilanne, jossa Moen riisti kiekon omalla alueella Sensin hyökkääjältä ja peliväline liukui laidan viereen. Sen ottamisen sijaan Moen lähtee luistelemaan hyökkäyssuuntaan ja samoin tekee hänen vieressään Sergei Kostitsyn. Myöskin lähietäisyydellä tilannetta seurannut Ryan O'Byrne puolestaan päätti peruutella kohti omaa maalia, ehkä hänellä oli Halakille jotain asiaa. Ottawa sai lopulta kiekon ilmaiseksi ja Cullenille aukesi tilanteessa vaarallinen maalipaikka. Roman Hamrlikiltakin sopii tiedustella, mitä liikkui mielessä kun mies pyllähti omalla sinisellä persaukselleen jäähän lähimmän vastustajan ollessa 15 metrin päässä. Hammerilta peli oli muutenkin huono.

Ylivoimapelaaminen oli taas murheen kryyninä, nyt oli jo vaikeata saada kiekkoa edes alueelle kontrolloidusti ja ainoa keino siihen tuntuikin olevan Gomezin kuljetukset. MABia ja Cammalleria kaivataan kipeästi! Hyökkäämisestä muuten täytyy sanoa, että yllättävän paljon viljeltiin pitkiä avauksia vastustajan siniselle saakka. En tiedä onko kyseessä tietoinen muutos Martinin taktiikassa, vai olivatko hyökkääjät tänään vain niin laiskoja, etteivät jaksaneet hakea aina alhaalta. Ainakin alkukaudesta Martin pannasi pitkät avaukset täysin.

Viides sija jäi tällä erää siis haaveeksi, mutta en tästä vielä liiemmin panikoisi. Sen sijaan jos peli-ilme on tällainen vielä Buffalossakin, alkaa jo olla syytä huoleen, koska tällä pelailulla ei kyllä voiteta yhtään ketään. Price aloittanee Sabresia vastaan.

E. Unohtuikin mainita kokonaan Travis Moenin loukkaantuminen toisessa erässä. Laituri sai kulmaväännössä nurin lentäneen Matt Cullenin luistimenterästä kasvoihinsa ja Moenin matsi loppui siihen. Pahannäköisestä tilanteesta selvittiin onneksi vain 25 tikillä, paljon pahemminkin olisi nimittäin voinut käydä.
 
Viimeksi muokattu:

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Cammy ja Mab pelaavat Buffaloa vastaan. Jokohan yv alkaisi toimia tuttuun tapaan?

Eiköhän!

Uudet ketjut:

Pouliot - Gomez - Gionta
Cammalleri - Plekanec - A. Kostitsyn
Darche - Moore - S. Kostitsyn
Bergeron - Metropolit- Lapierre

Markov - O'Byrne
Hamrlik - Spacek
Gill - Gorges

Price tänään maalissa.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Hyvältää näyttää tilanne tällä hetkellä, vielä kun Moen saadaan takaisin, niin hyvä tulee. Darche pelaa ainakin vielä yön pelin Sabresia vastaan, mutta sen jälkeen saattaa viedä tie takaisin Hamiltoniin. Voi kyllä olla, että pysyy vielä loppuviikon joukkueessa, mutta Moen on viimeistään jo ensi viikolla pelikunnossa.
 

M@thieu

Jäsen
Ei jumalauta mikä tappio. 57 minuuttia suorastaan loistavaa vieraspelaamista, sitten O'Byrnen jäähy ja Sabres kuudella neljää vastaan maalin päähän, viimeisellä minuutilla kuudella viittä vastaan tasoihin, ja lopulta voittoon rankkareilla. Sabres oli aivan hukassa tuohon ekaan maaliinsa saakka ja sai kuulla buuauksia kotiyleisöltä moneen otteeseen. Päivällä voisi kirjoitella pelistä lisää, mutta nyt ei voi muuta sanoa, kuin että tämä oli aivan käsittämätön tappio. Jos olisin lopettanut katsomisen ennen juuri Obin jäähyä, en todellakaan olisi uskonut, jos minulle olisi kerrottu Habsin hävinneen. Niin hienosti joukkue pelasi tuohon saakka. Kyllä sylettää ja kovasti.
 

M@thieu

Jäsen
Viime yönä Habs koki siis ehkäpä kauden ärsyttävimmän tappion, kun miltei virheetön 57-minuuttinen valui lähes kokonaan hukkaan viimeisten minuuttien aikana. Buffalon pelaajien voisi sanoa tehneen töitä kolme minuuttia + jatkoajan ja rankkarit pisteiden eteen. Aina ei ole urheilu reilua.

Habs meni johtoon heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa Andrei Kostitsynin katkaistessa 13 pelin maalittoman putkensa Plekanecin syötöstä. Cammallerin paluun myötä Plekanecin ketju näytti koko ottelun ajan paremmalta kuin pitkään aikaan. Ensimmäisessä erässä Scott Gomezille avautui Giontan tarjoilusta avopaikka maalinedustalla, mutta sen verran kai Derek Roy sitten miestä häiritsi, ettei Scotty osunut kiekkoon lainkaan.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäisessä jäätiin, eli Sabres jatkoi paraatiaan jäähyaitioon. Kotijoukkue otti aikavälillä 19.37-25.35 neljä kakkosta, mutta Habs ei onnistunut viimeistelemään kuin kerran. Jälleen asialla oli Andrei Kostitsyn, jonka veto upposi helposti muuten omalla tasollaan pelanneen, 26 kertaa torjuneen Millerin. Erän lopussa Habitantit päättivät, ettei jäähykilvassa sovi jäädä yhtään huonommaksi, mutta Pricen kakkonen ja Pouliot'n tuplakakkonen kestettiin hienosti.

Kolmannessakin erässä peli oli hyvin kontrollissa, Habs ei juurikaan suonut Buffalon hyökkääjille tilaa keskialueella, eikä päästänyt heitä hyvälle sektorille omassa päässä. Sergei nappasi koukkausjäähyn vähän ennen puoltaväliä, ja se vielä kestettiin. Seuraavaksi jäähylle lähti Ryan O'Byrne ja hienosti taistellut av-porukka Moore-S.Kostitsyn-Gill-Gorges oli muistaakseni jäällä koko puolitoistaminuuttisen ennen kuin Connolly pääsi laittamaan maalinedustalla olleista pelaajista hänelle kimmonneen kiekon puolityhjään maaliin. Seuraavaksi Martin heitti jostain syystä kentälle perus-Plekanecit, vaikka ainoa tehtävä oli estää vastustajaa tekemästä tasoitusta, ja puolustamisessa laiturit AKosti ja Camma eivät todellakaan ole parhaimmillaan. Maalihan siitä sitten tuli Pricen tehtyä sitä ennen aivan maagisen torjunnan, joka ei valitettavasti ainakaan nhl.comin highlighteissa näy.

Jatkoajalla Habs joutui vielä kerran av:lle Markovin jouduttua boksiin. Erikoistilanteen aikana Pominville laukoi kerran tolppaan, juurikaan muuta jatkoajalla ei sitten tapahtunutkaan. Rankkareissa Pominville laittoi Pricen längeistä sisään, ja ratkaisevan maalin upotti käsikirjoitukseen sopivasti koko matsin ajan totaalisesti kadoksissa ollut Tomas Vanek.

Kokoonpanosta piti raivata kaksi paikkaa tähän peliin MABin ja Cammallerin toipumisten vuoksi. Moenin valitettava vamma loi yhden aukon, mutta toinen piti avata laittamalla yksi terve mies katsomoon. Martinin valinta päätyi tällä kaudella täysin odotukset pettäneeseen Maxim Lapierreen. Lapierre on tehotilastosta hyökkääjistä kehnoin (-15), eikä hänen pelaamisessaan ole ollut lainkaan samaa paloa, jolla hän viime vuonna nosti itsensä suureen suosioon fanien keskuudessa. Maxin sijasta kokoonpanossa jatkanut Tom Pyatt pelasi erittäin hyvin, ja toivottavasti Lapierre piti katsomossa silmänsä auki, sillä Pyattin raatamisesta kannattaa ottaa mallia, mikäli mielii vielä tällä kaudella vakiopaikan kokoonpanosta saada. 74 prosenttia aloituksistaan voittanut Dominic Moore oli Pyattin ohella alakutosen parhaimmistoa tässä ottelussa.

Plekanecin ketju oli siis pitkästä aikaa "oikeassa" muodossaan, ja pari maalia heti tuloksena. Cammalleri ei ollut vielä läheskään parhaimmillaan, välillä mies teki kiekottomana todella outoja ratkaisuja, mutta kyllä se siitä kun tuntuma palailee. Gomez ja varsinkin Gionta pelasivat hyvää kahden suunnan peliä, mutta Pouliot'lle matsi ei ollut kovin kehuttava, sillä hän joutui kolmannen erän alkuvaiheessa penkitetyksi, eikä jääaikaa kertynyt kuin 9.52. Benny teki kyllä hyvin karvaustyötä ja pystyi pari kertaa riistämään kiekon datsyukmaisesti Buffalon pakeilta, mutta huolimaton jäähy (2+2 korkeasta mailasta) ja muutama paha kiekonmenetys johtivat viltitykseen. Pouliot'n viimeiseksi jääneessä vaihdossa hänelle sattui omassa päässä virhe, kun koitti no-look syöttöä laidassa huonolla osoitteella. Mm. Pyatt ja Darche saivat vaihtoja hänen tilallaan G&G:n vierellä.

Price torjui maalinsa suulla 40 kertaa, eikä häneltä olisi voinut enempää vaatia. Todella hyvä peli valkoisiin kamoihin ja uuteen maskiin vaihtaneelta veskarilta, pitkä tauko ei näkynyt missään. Ensi yönä Floridaa vastaan on ilmeisesti kuitenkin Halakin vuoro.

Saas nähdä, miten pelaajat nyt reagoivat tähän masentavaan tulokseen. Viime kautisen porukan olisi voinut helposti arvata tulevan täysin lannistuneena seuraavaan koitokseen, mutta nyt uskon, että Habs sisuuntuu tästä ja ottaa Panttereilta kaksi pistettä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Saas nähdä, miten pelaajat nyt reagoivat tähän masentavaan tulokseen. Viime kautisen porukan olisi voinut helposti arvata tulevan täysin lannistuneena seuraavaan koitokseen, mutta nyt uskon, että Habs sisuuntuu tästä ja ottaa Panttereilta kaksi pistettä.

Hyvin reagoivat eli 4-1 voitto kotijäällä. Gionta heitti pari byyriä. Ottelun puheenaihe oli kuitenkin Floridan Boothin loukkaantuminen. Booth tuli kiekon kanssa hyökkäyssinisen yli katse jäässä ja törmäsi pääedellä Spacekin olkapäähän ja tipahti siihen. Booth vietiin sairaalaan, mutta taitaa olla kunnossa. Spacek ei myöntänyt tehneensä mitään väärää, mutta sanoi ottavansa pelikiellon vastaan, jos sellainen tulee. Tärkeintä oli kuitenkin Boothin terveys. Hieno asenne, varsinkin kun ei tehnyt mitään väärää. Huomionarvoista oli myös Spacekin posket ja leuka. Ei ole montaa kiloa Jutilaa perässä. ;)
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ottelun puheenaihe oli kuitenkin Floridan Boothin loukkaantuminen. Booth tuli kiekon kanssa hyökkäyssinisen yli katse jäässä ja törmäsi pääedellä Spacekin olkapäähän ja tipahti siihen. Booth vietiin sairaalaan, mutta taitaa olla kunnossa. Spacek ei myöntänyt tehneensä mitään väärää, mutta sanoi ottavansa pelikiellon vastaan, jos sellainen tulee.
Mielestäni tuo oli ihan yksiselitteisesti puhdas. Ei tullut takaa, eikä edes takaviistosta, vaan suoraan edestä. Booth oli kiekollinen ja oikeastaan luisteli Spaceki päin. Toki ikävä tapaus, mutta nyt mennään jo SM-liiga -linjalle jos tästä tulee pelikieltoa.
Samaa mieltä olivat muuten myös Floridan(!) selostajat. Kävivät läpi nuo uudet säännöt, jotka kieltävät "blindside" -taklaukset, mutta olivat sitä mieltä ettei tätä tapausta sellaiseksi voi laskea.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Viime yönä siis turpaan Devilsiltä 4-2. Plekanec ja Andrei Kostitsyn tekivät Habsin maalit, katselin aika sivusilmällä, joten en kirjoittele enempää. Onneksi Phillykin hävisi, Atlanta puolestaan nousi voitollaan neljän pisteen päähän yhden pelin vähemmän pelanneena.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1

M@thieu

Jäsen
Harmi kyllä tuo Metron loukkaantuminen. Keskitalven suvantovaiheen jälkeen mies paransi peliään taas syksyiselle tasolle, mutta nyt tosiaan kausi taitaa olla ohi. Sentteri itse on tosin täysin eri mieltä, ja kertoo Gazetten jutussa näin:

With all due respect to team head athletic therapist Graham Rynbend and his assistant, Nick Addey-Jibb: “I kinda wanted to call bullshit on six to eight weeks,” Metropolit said Tuesday night, describing his reaction to the prognosis. “It is what they said, but right then I wanted to get to work and prove everyone wrong, prove I’m not going to be out that long.”

...

“I’m going to try everything possible — acupuncture, the hyperbaric chamber,” he added, the latter apparatus used to provide medicinal use of oxygen above atmospheric pressure. “Anything to speed up the process. I want to be back with the guys and help them make their run.”

Omistautuminen työhön on varsin kunnioitettavaa luokkaa. Toivottavasti Metro ei ole pelannut viimeistä peliään Habsissa.

---

Viime yön kierros tarjosi Habsin kannalta huonoja tuloksia, kun kaikki niskaan hengittävät joukkueet voittivat pelinsä. Phillyn ja Bostonin kanssa ollaan nyt tasoissa, Atlanta on kaksi pistettä perässä ja Rangers neljä. Atlantalla on 77 peliä pelattuna, muilla (Habs mukaanlukien) 76. Tiukaksi menee, mutta kyllähän tuo asema pitäisi nyt pystyä säilyttämään, kun 4/6 jäljelläolevista otteluista on playoff-mahdollisuutensa jo tärvänneitä joukkueita vastaan.

Tulevana yönä vieraaksi saapuu Carolina, jota vastaan Habsilla on ollut vaikeaa aiempina kausina, mutta tällä kaudella Canes on jäänyt tyhjin käsin molemmissa kohtaamisissa. Edellisestä miittingistä tosin on aikaa kolme kuukautta, jolloin Carolinan peli muistutti ammattilaislätkää vain etäisesti.

Toissapäivänä yli kolme tuntia faneille nimmareita kirjoitellut Carey Price on maalilla, toivottavasti hän onnistuu nyt Buffalo-pelin tapaan ja saa palkinnoksi yhden lisämerkinnän voittosarakkeeseensa.

---

Gauthier signasi Cornellin yliopistosta (jossa pelasi myös Ryan O'Byrne) isokokoisen puolustajan Brendon Nashin, joka oli mukana Habsin development campilla viime kesänä. Nash valittiin vastikään ECAC:n All Stars-pakistoon, ja oli puolustajien pistepörssin kakkonen. Raporttien perusteella hänestä voi odotella parhaassa tapauksessa luotettavaa peruspakkia, joka osaa käyttää kokoaan hyväkseen puolustettaessa ja pärjää myös kiekollisessa pelissä. Siitä osoituksena neljäs sija koko liigan yv-pistepörssissä 13 ponnalla.
 

M@thieu

Jäsen
Kolme peliä neljään iltaan-satsista napattiin neljä pistettä, kun toissayönä elintärkeässä ottelussa kaatui Philadelphia lukemin 1-0 ja viime yönä Sabres jäi niin ikään nollille Habsin iskiessä tällä kertaa kolme rysää. Carolinaa vastaan Habs pelasi raporttien perusteella loistavan ekan erän, mutta aivan katastrofaalisen kolmannen ja kun vielä Cam Ward oli loistovireessä, tuloksena oli 2-1 -tappio. Pelin jälkeen osa kotiyleisöstä oli buuannut kolmostähdeksi valitulle Pricelle; ei ole helppoa hällä. Halakilla sen sijaan kulkee lujaa. Ensimmäistä kertaa uralla peräkkäiset nollapelit, ja vielä näin tärkeillä hetkillä. Flyersia vastaan mies kannatteli joukkuetta lähes yksinään 35 torjunnallaan, mutta viime yönä joukkuetoveritkin auttoivat kiitettävästi, vaikkakin Ryan O'Byrne meinasi toistaa vanhan temppunsa ja laittaa kiekon omiin ekassa erässä. Halak oli onneksi hereillä siinä tilanteessa ja Obikin pääsi pian tyydyttämään maalinälkänsä iskemällä ensimmäisensä (vastustajan verkkoon) yli kahteen vuoteen. Muista maaleista vastasivat Pyatt ja S.Kostitsyn, jonka isoveikka puolestaan teki Flyersia vastaan hienon esityön Plekanecin viimeistelemään ottelun ainokaiseen.

Runkosarjaa olisi sitten enää kolme ottelua jäljellä. Tiistaina Habs reissaa Long Islandille, josta matka jatkuu Raleighiin Hurricanesin vieraaksi. Kausi päättyy tuttuun tapaan Torontoa vastaan, tällä kertaa kotiottelulla. Vastustajille nämä pelit ovat lähes merkityksettömiä ja ainakin viikkopeleistä odottelisin voittoa. Torontoa vastaan pelit ovat aina tiukkoja, sanoi sarjataulukko mitä tahansa, mutta kyllähän Leafs'kin pitäisi ehdottomasti kaataa. Voittamalla kaikki kolme peliä playoff-paikka on varma, yhden saa vaikka hävitäkin jatkoajalla ja silti ollaan mukana satavarmasti. Ja vähempikin todennäköisesti riittää, koska Flyers ja Rangers päättävät kautensa pelaamalla kahdesti vastakkain, joten ainakaan molemmat eivät voi enää täysiä pisteitä loppukauden neljästä pelistään saada. Kuudennesta sijasta kannattaa pitää kiinni kynsin ja hampain, sillä Buffalo olisi top-nelosesta selkeästi mieluisin vastustaja ekalle kierrokselle Millerista ja 4-2 Sabresille menneistä tämän kauden keskinäisistä väännöistä huolimatta.

HNIC:n Satellite Hotstovessa viime yönä olleen Scott Morrisonin mukaan Plekanecin kanssa oltaisiin päästy selvyyteen uuden sopparin arvosta ja nyt vain odotellaan että ensi kauden palkkakatto julkaistaan virallisesti. Toivottavasti miekkosen tiedot pitävät paikkansa.

E. Lisäillääs tähän. Eli Gabriel Dumont jatkaa todella huikeaa menoaan QMJHL:n pudotuspeleissä. Drummondville pudotti Lewistonin ensiksi neljässä pelissä ja nyt joukkue on voittanut kaksi kertaa Rimouskin. Kuudessa ottelussa Dumont on mätkytellyt 8 maalia ja 5 syöttöä, eli 13 pistettä. Maaleitta hän ei ole jäänyt ainoassakaan pudotuspelissä, ja itseasiassa maaliputki on runkosarjan loppu mukaan lukien peräti kolmentoista ottelun mittainen!

AHL:ssa P.K. Subban valittiin sekä tulokkaiden All Stars-kentälliseen, että myös liigan oikeaan tähdistöviisikkoon. Puolustajien pistepörssissä sijoitus on kolmas tehoin 18+35=53 73 ottelussa. Lisäksi +/- -saldo on upeasti plussan puolella 44 täppää, mikä riittää liigan kakkoseksi, ja seuraennätyksistä puolustajien osalta Subban on ottanut haltuunsa niin maali-, ylivoimamaali-, kuin myös piste-ennätyksen. Ihan kiva tulokaskausi, huh? Hienon kauden tolppien välissä pelannut Cedrick Desjardins valittiin AHL:n kakkostähdistöön. Viidenneksi liigan pistepörssissä muihin verrattuna reilusti pienemmästä ottelumäärästä huolimatta kivunnut David Desharnais ei tähdistöihin mahtunut, vaikka 55 ottelussa tehoja on kertynyt 26+49=75 pistettä. Tässä DD:n maalikimaraa Youtubesta. Joukkuetoveri Brock Trotter seuraa pistepörssissä kuudentena (72 35+39=74).

Dogs varmisti viime yönä rankkaritappion myötä tulleella pisteellä Läntisen konferenssin voiton neljä kierrosta ennen runkosarjan päätöstä.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Hmm, aika turhalta kyllä tämä kausi vaikuttaa, rosteri pistettiin uusiksi ja tuloksena samaa pleijaripaikasta taistelua ja todennäköinen first round exit.
Ja onko edessä jonkinlaisia kehittymismahdollisuuksia, pystyisikö Pleksi ottamaan vielä yhden askeleen kun kauden aikana jo selvästi tapahtui hiipuminen alle piste/peli-tasolle. GG-kaksikko onneksi piristyi tasolta "säälittävä" tasolle "kelvollinen" mutta 13 M ei paljoa anna varaa korjailla puutteita.

Eli odotettavissa 2-3 vuotta ihan sitä samaa perseilyä kuin aiemminkin ilman mitään toivoa paremmasta, koska rimpuilu pudotuspeliviivan tuntumassa pitää huippuvaraukset ikuisesti ulottumattomissa ja mikäli joukkue tahtoo pitää sekä Pleksin, maalivahtiduon ja GG-kaksikon, niin Cap-tila estää kaikki vähänkään järkevät hankinnat kauteen 11/12 asti.

No, jos kausi päättyisi nyt, vastaan asettuisi Buffalo mikä on ihan mahdollinen voitettava, mutta toisaalta Bostonilla on ässä hihassaan ja jos Rask seisoo päällään, lopulta tiputtaen Habsit sijalle 7 vastaan asettuu 1. kierroksella joko NJ tai Pens ja käsi ylös, kuka uskoo että Habs voi voittaa noita sarjoja?

Eli, kauden kolme viimeistä peliä ovat pakkovoittoja, mutta sekään ei välttämättä riitä. Onneksi tosin vastukset ovat kakkostasoa, kun taas Boston joutuu pelaamaan 2 peliä Capsia vastaan ja kerran Buffaloa, eli sikäli kuitenkin kaikki kortit ovat Habseilla jos hommaa ei tyritä.
 

M@thieu

Jäsen
GG-kaksikko onneksi piristyi tasolta "säälittävä" tasolle "kelvollinen" mutta 13 M ei paljoa anna varaa korjailla puutteita.

Gionta on mielestäni ollut alkukankeuden jälkeen enemmänkin kuin kelvollinen, ainakin jos asiaa peilaa realistisiin odotuksiin rahan sijasta. Maaleja on nyt kasassa 25 ja täydet 82 peliä tällä tahdilla tietäisi 35 osumaa, mikä olisi tuota työsulun jälkeistä hulluttelua lukuunottamatta selvästi uran paras. Tämänhetkinen 25 osumaa riittää tasoihin uran toiseksi parhaan kauden kanssa. Ja tilastojen ohi katsoessahan Gionta on erinomainen jannu työmoraalinsa sun muiden tilastoissa näkymättömien ominaisuuksien osalta. Mutta tietenkään isoa palkkapussia ei voi jättää huomioimatta, ja siihen nähden maaleja on tultavakin tähän tahtiin.

Hyökkääjistä komeasti Habs-uransa käynnistänyt Benoit Pouliot on viime aikoina ollut tehoton, saldona on ainoastaan yksi maali yhteentoista peliin. Ei kai auta kuin toivoa, että vire löytyisi uudelleen seuraavan kolmen pelin aikana. Samat sanat pätevät myöskin Mike Cammalleriin, jonka paluu on ollut tehojen puolesta vaisu. Reilu kuukausi poissa pelistä on tietysti pitkä aika, mutta nyt takana on jo kuusi peliä ilman maaleja. Se on muuten Camman pisin maaliton putki sitten kauden alun, jolloin kuusi ekaa matsia menivät myös ilman maaleja. Ehkäpä Islesia vastaan helähtää jo.

Bennyyn liittyen on muuten varsin mielenkiintoista, että myös treidissä toiseen suuntaan menneellä Latendressella on menossa huonoin jaksonsa uudessa seurassa (2 maalia 10 peliin). Melko tarkasti miesten urat uusissa joukkueissaan ovat noudattaneet samoja raiteita.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
HF Boardsilla näköjään kiersi huhua siitä, että Plekanec olisi jäämässä 4,5-5 miljoonan vuosipalkalla moneksi vuodeksi Habseihin. Notta kauppa odottelisi vain varmistusta ensi vuoden capista. Hyvä diili jos pitää paikkaansa, sopiva hometown discount vaikka jostain saisi varmaan kuusikin miljoonaa.
 

M@thieu

Jäsen
Jaro Halak valittiin NHL:n viime viikon ykköstähdeksi peräkkäisinä iltoina torjuttujen nollapelien myötä. Varsinkin 35 torjunnan suoritus Philadelphiassa oli ilmiömäinen suoritus slovakilta, ja mies on eittämättä tämän kunnian ansainnut. Halak on torjuntaprosentiltaan liigan kolmonen (92.7%) ja päästettyjen maalien keskiarvoltaankin (2.31) kahdeksas. On kyllä mielenkiintoista nähdä, mitä tämän veskaritilanteen kanssa kesällä tehdään, kun molemmat siis ovat rajoitettuja vapaita agentteja kesällä. Edelleenkin sanon, että Pricen potentiaali lienee suurempi, mutta tuleeko se ikinä realisoitumaan, varsinkaan tässä painekattilassa? Halakillakin kuitenkin vasta 25-vuotiaana kassarina lienee kehittymisen varaa, ja perustaso on jo nyt todella korkea. Henkisellä puolella Halakin paineensietokyky on toistaiseksi osoittautunut virkaveljeään korkeammaksi. Jos ja kun Habs tänä keväänä pudotuspelejä pelaa, ovat ne kuitenkin Halakille ensimmäiset pleijarit ykkösmokena Cupia himoitsevan kotiyleisön silmien alla ja samalla tähän astisen uran kovin paikka. Uskon että Jaro pystyy käsittelemään tilanteen oikealla tavalla ja jatkaa huipputasolla myös pudotuspeleissä, mutta näyttöjä saadaan odotella vielä jokunen tovi.

Montreal voi jo ensi yönä varmistaa paikan kahdeksan joukkoon. Habsinsideout:

If the Canadiens defeat the New York Islanders Tuesday night, they would clinch a playoff berth if either of the following happened:



• Either the New York Rangers or Philadelphia Flyers lose in regulation (to the Buffalo Sabres and Toronto Maple Leafs, respectively) on Tuesday;

• Or both the Rangers and Flyers earn one point (i.e., overtime or shootout loss) in their games.

• If the Canadiens earn one point Tuesday night (i.e., overtime or shootout loss), they would still clinch a playoff berth if both the Rangers and Flyers lose in regulation.

Toivottavasti Buffalo voittaa, Burken klaani ottanee nimittäin turpaansa kettuillakseen.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ensisyön jos voitetaan, olisi tosiaan pudotuspelipaikka joka tapauksessa äärimmäisen todennäköinen riippumatta muiden pelien lopputuloksista. Tippuakseen playoffeista Habsin pitäisi jäädä nollille kahdessa viimeisessä pelissä ja Rangersin pitäisi kerätä täysi potti loppupeleistä. Lisäksi Bruinsin ja Phillyn pitäisi myös nousta takaa ohi. Tämä siis, jos Habs saa ensiyönä kaksi pinnaa.

Kaiken kaikkiaan Habsin kausi on ollut tasaisen epätasainen. Pitkiltä tappioputkilta ja perinteiseltä talvislumpilta on vältytty joka on hyvä asia. Sen sijaan yksittäisten pelien välillä on suuria eroja. Hyvänä iltana Habs on vienyt pisteitä kärkijoukkueilta mutta sitten seuraavassa pelissä on saatettu perseillä Torontoa tai Carolinaa vastaan nollille. Tässä on kyse enemmänkin asennoitumisesta ja pelaajien henkisestä kestävyydestä. Toivottavasti Martin saa nämä asiat korjattua niin uskon että Habsilla on hyvät mahdollisuudet yllättää ensimmäisellä kierroksella todennäköisimmin vastaan tuleva Buffalo.

Jos Plekanecin caphitti jää alle 5 miljoonan niin täytyy olla erittäin tyytyväinen. Kuten AWe sanoi, jostain saisi sen lähelle 6 miltsiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös