Montreal Canadiens 2009-10

  • 231 186
  • 834

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Halakin menestyminen on parasta mitä Pricen uralle voi tapahtua. Gainey antoi Pricelle ykkösvahdin paikan ilman minkään valtakunnan kilpailua, nyt Halak pelaa niin hyvin ettei häntä yksinkertaisesti voi istuttaa penkillä. Gainey ilmeisesti (oma arvelu ainakin) painosti Carbonneaun peluuttamaan Pricea viime kaudella, vaikka Carey oli täysin hukassa... Martin tuskin ottaisi kuuleviin korviinsa moisia käskytyksiä.

Price joutuu nyt ensimmäistä kertaa ammattilaisena kilpailemaan jääajastaan tosissaan. Jos se väitetty huippupotentiaali meinataan saada joskus miehestä ulos niin luulisin tämän olevan ainoa oikea tapa. Halakin kauppaamiseen ei ole ihmettä kiirusta.
 

M@thieu

Jäsen
Gainey ilmeisesti (oma arvelu ainakin) painosti Carbonneaun peluuttamaan Pricea viime kaudella, vaikka Carey oli täysin hukassa...

Tästä samat arvelut täälläkin. Alunperinhän Careyn tullessa Montrealiin kävi niin, että Carbo olisi halunnut heittää pojan vielä Hamiltoniin, mutta Gainey sanoi "tsot tsot" ja piti Calder Cup-voittajan ylhäällä laittaen Halakin loistamaan AHL:aan ja kaikesta päätellen mokevalinnat menivät viime kaudellakin GM:n kautta.

Alusta asti Price on tosiaan saanut kaiken jos ei täysin niin ainakin puoli-ilmaiseksi (onhan hänellä toki kiistattomasti omat ansionsakin tukemassa runsasta peluutusta, varsinkin 1. kaudellaan), kun taas Halak on joutunut kokemaan useampia vastoinkäymisiä ja aina puskenut läpi osoittaen henkisen kovuutensa.

Pari kautta sitten Huet'n loukkaannuttua Halak tuli Hamiltonista ja nosti Habsin vielä tiiveimpään playoff-taistoon huippuotteillaan, mutta menetti paikkansa puolikuntoiselle Huet'lle viimeiseen ja ratkaisevaan Leafs-peliin - Cristo päästi 6 kiekkoa taakseen ja season over. Hyvien otteluidensa jälkeen Halak uskoi varmasti pääsevänsä pysäyttelemään kiekkoja Hamiltonin veräjänsuulle pudotuspeleissä. Väärin meni, nuorukainen Länsi-Kanadasta tuli ja vei hänen paikkansa pitäen sen loppuun saakka. Seuraavalla pre-seasonilla Halak pärjäsi hyvin, mutta Gaineyn mahtikäskyllä Price vei hänen paikkansa Huet'n kakkosena. Jaro saikin pönöttää tuon 07-08 kauden melkein kokonaan AHL:ssa treidirajaan asti, jolloin Gainey lähetti Huet'n Washingtoniin. Ja viime kaudellakin Jaron kyykytys jatkui, kun Price sai pelata suurimman osan peleistä vaikka oli koko kevätkauden ajan heikko.

Tällä kaudella Halak on ensimmäistä kertaa saanut aikalailla tasavertaisen mahdollisuuden taistella pelipaikasta Pricen kanssa ja on onnistunut siinä virkaveljeään paremmin. Suurin ero herrojen statistiikkojen välillä löytyy voittoprosenteista. Siinä missä Halak on voittanut 67% otteluistaan, Price jää melkein puoleen tuosta 36%:lla. Martinin myötä Pricen suosiminen on vähentynyt, mutta edelleen on havaittavissa, kummasta organisaatio (=Gainey) toivoo uutta superveskaria. Selkeästi tämä näkyy siinä, että Halak on saanut penkkikomennuksen seuraavaan peliin joka ikinen kerta tappionsa jälkeen, mutta Price on saanut aloittaa häviönsä jälkeisen pelin peräti 11 kertaa! Joskus varmaan voisi antaa Halakillekin tuon mahdollisuuden.

E. No voi v.. Andrei out for 6 weeks. Se olisi sitten Bobin lähdettävä kaupoille, ellei nyt sitten Sergeitä aiota tuossa koittaa, jahka hän palaa. Kyseessä kuitenkin on kaksi niin erityyppistä pelaajaa, että kovin hedelmälliseksi tuota kokeilua on vaikea kuvitella, mutta eipä muitakaan vaihtoehtoja oikein ole. Sergein paluuajankohdastakaan ei tosin ole mitään tietoa. Andreita tuuraamaan päässeiden Paciorettyn ja D'Agostinin vaikutus Plekan ja Camman peliin on ollut lähinnä negatiivinen, eli joukkueen ulkopuolelta se paikkaaja pitäisi sitten melkeinpä löytää jos Sergein kanssa ei toimi.

Mitähän Pierre Dagenais puuhaa nykyisin...
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Mitähän Pierre Dagenais puuhaa nykyisin...

Tai Timo Vertala?

Habseillä on ollut sen verran loukkaantumisia, että luulisi caphitissä olevan kohta tilaa edulliseen vuokrapelaajaan. Kunhan vaihdossa ei anneta Halakia. Kohta aletaan olla siinä vaiheessa kautta, että jotkut joukkueet alkavat jo myymään pelaajiaan kun saumat pleijareihin ovat olemattomat.
 

M@thieu

Jäsen
Devils ja Canadiens pelasivat erittäin viihdyttävän jääkiekko-ottelun viime yönä Bell Centressa, eikä pelistä muodostunut todellakaan mitään trap vs trap -kyttäilyä. Vauhdikkaassa matsissa tilanteita riitti ja peli aaltoili jatkuvasti päästä toiseen maalivahtien varastaessa pääosan huikeilla esityksillään.

Habs pelasi mielestäni varsinaisella peliajalla alun sähläilyä lukuunottamatta oikeinkin hyvin. Devilsia vastaan peli on yleensä täyttä huttua, mutta tällä kertaa Brodeur laitettiin ihan kunnolla hommiin, eikä puolustuspelaamisessakaan ollut mitään suurempaa moittimista, vaikkei se toki tiiviydessään Lemairen poppoon tasolle yllä. Oman pään syöttövirheistä pitäisi päästä eroon, niitä nähtiin jokunen tässäkin ottelussa, ja etenkin noin vaarallista joukkuetta vastaan ne kostautuvat hyvin äkkiä. Ainakin Pouliot saa kiitellä Halakia yhdestä tilanteesta, jossa slovakialainen ryösti Zajacin, kun Pouliot oli menettänyt kiekon oman sinisen alla. Benkulle näitä sattuu muuten aika paljon, kun hän yrittää melkein aina päästä karvaajasta ohi harhauttamalla syötön tai laidan kautta roiskaisun sijaan.

Ensimmäinen maali meni Jarolle helponlaisesti, mutta muuten mies oli täyttä rautaa, eli toivottavasti hän saisi jatkaa häviöstä huolimatta maalin suulla torstaina.

Ensimmäisessä maalissa Zajacia vastaan kamppailussa kakkoseksi jäänyt Andrei Markov ei onnistunut saalistamaan pisteitä, eikä mielestäni pelannut ihan omalla tasollaan. Omalla alueella vartioitava katoaa välillä ja kiekon kanssa mies koittaa ajoittain todella riskiratkaisuja esim. no-look -syöttöjen muodossa, eikä ne ihan joka kerta omille mene. Toki Markov oli pari kertaa lähellä onnistua viimeistelyssä noustuaan pakin tontilta Brodeurin maalin edustalle. Enkä nyt muutenkaan Markovin peliä täysin lähde tuomitsemaan, mutta hänen yleensä korkeaan suoritustasoonsa nähden parempaa voi pyytää.

Jatkoajalla lopulta Devilsin voittomaaliin johtaneessa tilanteessa Markov suoritti yhden näistä nousuistaan, mutta hänen vikansa tuo maali ei kuitenkaan ollut, sillä toisena puolustajana olleen Bergeronin olisi pitänyt huomata kärkkyvä Parise. Jenkkihyökkääjä pääsi livahtamaan kyttäysasemiin käytyään hakemassa uuden mailan hetkeä aiemmin katkenneen tilalle. Ainakin Martin haki rohkeasti voittoa, sillä hän tiesi tasan tarkkaan, että MABin heittäminen viivalle tuossa tilanteessa sisältää vaaramomenttinsa.

Cammalleri ja Plekanec pelasivat huomattavasti paremmin kuin edellisissä otteluissa, mutta Matt D'Agostini ei edelleenkään sovi tuohon ketjuun. D'Agolla ei ole itseluottamusta (onko taitojakaan?) haastaa puolustajaa missään tilanteessa, eikä hyvää laukaustakaan nähdä ikinä, kun mies ei pääse paikoille. Laidalta kiekon kanssa noustessaan D'Agostini tyytyy joka kerta viemään kiekon kulmaan tai maalin taakse, ja antaa sitten joko helpon syötön lähellä vapaana olevalle ketjukaverille, tai sitten koittaa jotain vaikeampaa syöttöä huonolla menestyksellä. Miehen parhaat ottelut Habs-nutussa ovat edelleenkin ne viime kauden ensimmäiset pelit, joissa maalejakin syntyi hyvään tahtiin. Tällä menolla näyttää siltä, että parempaa ei ole luvassakaan.

Gomezille maali entistä seuraansa vastaan, ja tuo ketju oli tälläkin kertaa Habsin paras hyökkäystrio. Moen rymisteli energisesti läpi ottelun ja myös Ryan White hoiti vähäisen peliaikansa mallikkaasti. Floridaa vastaan lupauksia paremmasta antanut Max Lapierre sen sijaan vaipui taas tämän kauden tasolleen. Viime kauden valopilkku on tällä kaudella ollut hetkittäisiä välähdyksiä lukuunottamatta suuri pettymys. Mihin on kadonnut se raivokas vaihdosta toiseen täysillä yrittäminen ja vastustajien ärsyttäminen taklauksilla ja jälkipelillä? Viime kaudella Lappy teki 15 maalia, nyt niitä on kasassa kaksi ja edellisestä on aikaa kohta kaksi kuukautta. Edelliset 17 ottelua ovat menneet täysin vailla pistemerkintöjä. Pleijareihin päästäkseen tämä joukkue tarvitsee jokaisen pelaajan parhaassa tikissään, ja Lapierre voi parhaimmillaan ottaa todella ison roolin. Kun vain hänet jotenkin saataisiin hereille.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Hyvän vieraskiertueen jälkeen Habs on palannut taas alkukauden voitto-tappio-voitto-tappio -kierteeseen. Harmittava kyllä tuo AK46:n loukkaantuminen, Plekanec-Cammalleri duo on ollut paljon heikompi kun vieressä on pörrännyt näitä farmijunnuja.

On taas se aika vuodesta, kun huhut alkavat kiertää NHL-piireissä. Aina luotettava Eklund on alkanut huhuilla Sakua takaisin Habsiin. Tämä (huhu) olikin ihan odotettavissa, kun Ducksilla playoff-paikka alkaa olla varsin tiukassa. Epäilen huhua vahvasti, mutta en vastusta lainkaan.

Eklundin mukaan Halakista ovat kiinnostuneet LA, Philly ja Washington. Eklundin sitaattia lainaten: "The Habs have a few very strong options now, but are willing to wait it out. they are in a great spot." Tämä siis koskien maalivahtien kauppaamista. Jos riittävän hyvää kamaa tulisi vaihdossa, voisin kyllä itse pistää toisen nuoren veskarin lihoiksi. Riittävän hyvä kama tarkoittaisi vähintään hyvää ja valmista top-6 laituria, mielellään ykköskenttäläistä.
 

M@thieu

Jäsen
Pitkältä tuntunut neljän päivän pelitauko, joista pari päivää oli täysin vapaata pelaajille, ei juurikaan näkynyt Habsin otteissa kun joukkue kellisti Starsin 5-3 oltuaan pari kertaa tappiolla. Dallas oli niskan päällä laukauksissa 36-28, mutta mitään älytöntä myllytystä Pricen ympärillä ei juurikaan nähty (ainakaan kahdessa viimeisessä erässä, jotka katsoin), vaan Habs puolusti varsin hyvin. Gillin hitaus ja huonosti ajoitettu vaihto kostautuivat Modanon 3-3 -tasoitusmaalissa, joka tuli harmittavaan paikkaan kotijoukkueen hallittua toisen erän jälkipuoliskoa. Onneksi tuosta ei kuitenkaan lannistuttu, vaan homma käännettiin kolmannen erän kahdella osumalla voitoksi.

Gionta pelasi uransa 500. ottelun ja takoi sen kunniaksi kaksi maalia, joista jälkimmäinen jäi ottelun voitto-osumaksi. Pouliot merkkautti tehot 1+1 ja Gomez syötti yhden osuman ja tuo ketju oli jälleen Habsin ylivoimaisesti paras kokonaisuus. Heidän pelaamisensa näyttää ajoittain todella helpolta ja kolmikko hyödyntää nopeuttaan hyökkäyksissä mainiosti.

Martin antoi kahdessa ensimmäisessä erässä poikkeuksellisen paljon vastuuta nelosketjulle, jossa häärivät MAB, Lapierre ja BGL. Ihan hyvin he pelasivatkin, ja toisessa erässä nähtiin sitten sekin ihme, että Laraque teki maalin. Eka maali Habs-paidassa 58 ottelun kuivan kauden jälkeen maistui tuuletuksista päätellen enemmän kuin hyvälle. Ja kyllähän sen hänelle suo oikein mielellään, varsinkin nyt kun viime päivät ovat olleet hänelle henkisesti erittäin raskaita Haitin maanjäristyksen takia. Laraquen vanhemmat ovat Haitilta lähtöisin ja järistyksen sattuessa heidän lähisukulaisiaan oli Haitilla, eikä heihin ole saatu yhteyttä.

Plekanecin ja Cammallerin rinnalle ei löydy terveenä olevista ukoista ketään sopivaa, se nähtiin taas kerran tänään. D'Agostini, Lapierre ja Moen siinä ainakin kävivät, mutta kukaan heistä ei tuo yhtään mitään lisäarvoa ketjuun. Onneksi Camma sai nyt päätettyä oman kuivan kautensa, tehden sen erittäin komeasti. Mies meni suoraan vaihdosta tultuaan kyttäilemään pitkää avaussyöttöä Starsin puolustajien tuntumaan, ja sai kiekon Hamrlikin upeasta nostosta sinisellä. Ajo sisään alueelle, 180 astetta edes takaisin Niskasen ihmetellessä maailman menoa ja polttava rannari ohi Turcon. Pricellekin tuosta muuten syöttöpiste, kun jätti kiekon oman maalin takana Hammerille. Careylta hyvä peli, mitään kovin ihmeellistä ei tällä kertaa tarvinnut tehdä toisin kuin yleensä. Ja kerrankin muut innostuivat tekemään maaleja Pricen ollessa maalilla.

Lauantaina kyläilemään saapuu Ottawa, joka päätti tänään tappioputkensa nollaamalla Rangersin.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Nokkaan tuli tärkeässä pelissä Senatorsia vastaan ja sen myötä Habs tippui pitkästä aikaa pleijariviivan alapuolelle. Voitto olisi nostanut joukkueen kuudenneksi, mutta tällä kertaa niin usein voittojen kivijalkana toimineet erikoistilanteet ja maalivahtipeli pettivät kumpainenkin. Ylivoimaa tahkottiin 12 minuuttia - ainoan maalin tuona aikana teki ottawan Zack Smith Pouliot'n lahjoitettua kiekon Alfredssonille keskialueella. Benoit'n puolustukseksi pitää tosin sanoa, että puolentoista minuutin kuluttua hän paikkasi virheensä tasoittamalla pelin.

Pricen olisi pitänyt pystyä torjumaan Senatorsin kaksi ensimmäistä maalia. Ensimmäinen oli rannari sinisen alta ja toiseen Carey antoi jättiläisreboundin päästäen Alfien vedon vielä längistä sisään. Kolmannessa kiekko muutti nähdäkseni suuntaa Plekanecin mailasta ja löysällä pelaamisellaan tilanteen käynnistäneelle Matt D'Agostinille kuuluu pitkä miinus tuosta osumasta.

Plekanec sai vihdoin vuoden ensimmäisen pisteensä, hieno juttu. Mutta jatkoa helpottaisi edelleenkin, jos tuohon ketjuun saataisiin kolmaskin hyökkääjä. Andrei on poissa ainakin kaikki 15 ottelua ennen olympialaisia, ja on ihme jos tuon rykäyksen jälkeen ollaan vielä playoff-paikoilla, mikäli ykkösketju koostuu jatkossakin kahdesta pelaajasta. Koittaisivat sitten vaikka Hamiltonissa 16 maalia 32 ottelussa tehnyttä Mathieu Darchea, ei ne tulokset siitä ainakaan huonontuisi.

Ensi yönä edessä on taas tärkeä peli, kun Habs matkaa pisteen enemmän keränneen Rangersin vieraaksi. Halak saanee torjuntavuoron.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Näköjään näistä tärkeistä peleistä ei kiinnosta ottaa pisteitä. Matsi alkoi lupaavasti, kun sekä Gionta että Cammalleri iskivät maalin mieheen. Toisessa erässä Montreal oli ihan täysi vastaantulija ja Rangers tuli 2-0 asemasta takaa ja meni ohi. Kolmannessa erässä taas ei saatu enää loppukiriä aikaiseksi, vaan Rangers meni menojaan.
Vaihteeksi Halakille heikompi peli. Vaikka Jaroa ei voi tappiosta syyttää, niin tänään ei kyllä maalivahtiosastollakaan nähty mitään venymisiä, jolla olisi kannateltu joukkuetta.
Toisessa erässä oli jonkinlaista joukkonahinaa. Missasin mitä tuossa tapahtui, mutta ainakin kummallakin joukkueella oli jäähypenkillä ruuhkaa ja tilastojen mukaan Pouliot oli tapellut Wade Reddenin kanssa.
 

M@thieu

Jäsen
Joo-o meni kyllä pahasti penkin alle nuo viikonlopun pelit. Neljän pisteen otteluita kumpainenkin ja nollille jäätiin. Pelaajatkin totesivat Rangers-matsin toisen erän olleen ehkä koko kauden huonoin 20-minuuttinen, ja on käsittämätöntä miten yleensä heikkouksistaan huolimatta 100% kaukalossa antava rosteri alkoi leijua tärkeässä ottelussa 2-0 -johdon myötä. Rangaistusluistelut on taas käyty läpi ja St.Louis saanee ensi yönä vastaansa ainakin työteliään joukkueen jos ei muuta.

Maalivahtipeli on nyt kolmessa pelissä peräkkäin ollut korkeintaan keskinkertaista, mutta eipä noille kahdelle voi paljon sapiskaa antaa kun ovat koko kauden napsineet pisteitä hyvillä otteillaan. Price varmaankin tänään vuorossa, Halakia kun ei tappion jälkeen maaliin laiteta.

Hamiltonista eilen nostettu Mathieu Darche saa elämänsä tilaisuuden Plekanecin ja Cammallerin vierellä ykkösessä. AHL:ssa mies on ollut tasainen 30 maalin jyrä, mutta 108 ottelun NHL-uralla verkko on heilunut vain kahdeksaan otteeseen. Tuskinpa Darche on montaakaan vaihtoa noin hyvien ketjukaverien kanssa aiemmin pelannut, eli sinänsä mahdollisuus onnistua on nyt keskimääräistä parempi. Toivotaan, toivotaan-kokeiluhan tämä on, mutta eipä muukaan auta niin kauan kun Kostitsynit ovat poissa, D'Agostini huono, eikä hankintoja tehdä. DiSaster ehdotteli toisessa topikissa Wildin weivaamaa Sykoraa, ja kyllähän tuo olisi kokeilemisen arvoinen heppu mielestäni. Ja jos ei onnistu, niin kiertoon vaan.

Secondary scoringin puute on vaivannut Habsia viime aikoina, kolmos- ja nelosketjujen hyökkääjät ovat nimittäin olleet umpijäässä jo pidemmän aikaa. Eihän heiltä kovin kummoisia maalimääriä voi odottaa, mutta edes jotain joskus! Viimeisiin 11 peliin ainoa alakutosen maalinteossa onnistunut hyökkääjä on BGL. Muilla maalittomat putket ovat jo kovin pitkiä: Metropolit (11 peliä), Moen (15 peliä), Pacioretty (24 peliä) ja Lapierre (26 peliä). Nelosen vasempana laitana viilettävä Bergeron on viimeksi osunut seitsemän peliä sitten, mutta hän tekee kaikki maalinsa yv:n viivamiehenä, joten on sikäli erikoistapaus. Pacioretty pitäisi edelleenkin mielestäni laittaa AHL:aan hiomaan hyökkäystaitojaan, sillä hän ei ole kehittynyt tipan vertaa kiekollisessa pelissä, päin vastoin jopa hieman heikentynyt.

---

AHL:n tähdistöottelu pelattiin viime yönä ja Habs-prospektit olivat ottelun ratkaisseessa rankkariskabassa pääosissa. Ratkaisevan maalin nimittäin iski P.K. Subban ja voittotorjunnan esitti Cedrick Desjardins. Nuo suoritukset ovat nähtävillä youtubessa. Molemmat ovat loistaneet tällä kaudella muutenkin. Subban (43 9+19=28, +22) on ensinnäkin joukkueen sisäisessä pistepörssissä neljäntenä, ja johtaa +/- -tilastoa selvästi. Subbanator on koko liigasta kuudenneksi eniten pisteitä tehtaillut pakki, eikä eroa kärkeen ole kuin kaksi pistettä. Tehotilastossa hän on jaetulla kakkossijalla Chris Cheliosin kanssa, mikä on tulokkaalle varsin komea saavutus, etenkin kun hänen puolustuspelaamistaan arvosteltiin (aiheellisesti) ennen tätä sesonkia.

Desjardins puolestaan on päästettyjen maalien keskiarvossa toisena, taakse on livahtanut vain 1.81 kiekkoa/ottelu ja torjuntaprosentti on 92.9%. Varsinkin joulukuussa Cedrick oli aivan ilmiömäinen pelaten 9 ottelua PMK:lla 1.16 ja torjuntaprosentilla 94.9%.

Hamiltonin paras pistemies Brock Trotter (42 18+24=42) on liigan pistepörssin seitsemäs. Reilut kymmenen peliä alkukaudesta missannut David Desharnais on mättänyt pisteitä paremmalla ottelukeskiarvolla, 14+24=38 pisteen kokoamiseen mies on tarvinnut vain 30 ottelua. Joukkueenakin Bulldogs on pärjännyt erinomaisesti ja pitää hallussaan Läntisen konferenssin kärkipaikkaa. Vain Idän ykkönen, Caps-affiliaatti Hershey Bears on kerännyt Dogsia enemmän pisteitä.

Mainitaan vielä prospektipuolelta, että vitoskierroksella viime kesänä varattu Gabriel Dumont tykittää QMJHL:n Drummondvillessa kovia tehoja. 42 pelissä maaleja on kertynyt 30 kappaletta ja syöttöjä siihen päälle 32, elikkä yhteensä 62 pistettä. Liigan pistepörssin vitonen on jo ohittanut viime kauden lukemansa (28+21) ja iski tuossa pari peliä sitten neljä kiekkoa Acadie-Bathurstin reppuun.

Louis Leblanc jatkaa Harvardissa piste per peli-tahdissa 14 ottelun kohdalla ja kahdessa edellisessä matsissa on molemmissa tekaissut pari maalia. USA:n paidassa u20-maailmanmestaruutta juhlinut ja voittotunnelmissa kuoroa johtanut Danny Kristo on myös onnistunut hyvin ensimmäisellä yliopistokaudellaan. Hän on joukkueensa pistepörssin toisena tehoin 8+11=19 22 ottelussa.

Niagarasta OHL:n huippujoukkue Barrieen treidattu maalivahti Petteri Similä palasi Suomeen tehden parivuotisen sopimuksen KalPan kanssa. Varmasti hyvä ratkaisu, sillä Barriessa peliaikaa ei olisi ollut luvassa luultavasti ollenkaan.
 

M@thieu

Jäsen
Mmm... olipas makoisaa herätä tuohon toisen erän alkuun, kun taululla 3-1 -vierasjohto. Täytyy nuo ekan erän maalit kurkkia pelin jälkeen, mutta Pouliot nyt joka tapauksessa teki taas yhden ja Price ei ilmeisesti ollut vireessä. Mjaa no nyt näyttivät tuossa Foxin lähetyksessä Kariyan maalin, laukoi reboundin maalin takaa Pricen kautta sisään.

Toisessa erässä Carey pelasi hyvin, muut eivät. Muutama ottelu sitten pelillinen suuntaus näytti olevan ylöspäin, mutta nyt on otettu kunnon askel taakse. Hyökkäyksiinlähdöissä ei ollut tuossa toisessa erässä mitään ajatusta. Monta kertaa haettiin pitkiäkin avauksia, joiden piti olla täysin pannassa, eikä hyökkääjien nopeutta hyödynnetä millään tavalla.

Erän lopussa Habs kesti yli minuutin kahden miehen alivoimalla, jospa saisivat siitä vähän virtaa kolmanteen erään.


3.erä:

Kyllä vain Habs ryhdistäytyi kummasti kolmanteen erään ja hallitsi peliä lähes alusta loppuun. Maalipaikkoja pystyi luomaan lähinnä vain Gomezin ketju, ja se värkkäsikin lopulta kaksi maalia, joilla peli saatiin jatkoajalle. 2-3 -kavennuksessa Gomez riisti kiekon Jackmanilta Bluesin siniviivan tuntumassa ja syötti nopeasti tilanteen kehittymisen havainneelle Pouliot'lle, joka paukautti suoraan passista kiekon ohi Conklinin. Tasoitusosuma syntyi puoli minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia. Extrahyökkääjänä kentällä ollut Cammalleri ohjasi Spacekin viivalämärin sisään korkealta ilmasta ja maali hyväksyttiin vasta Torontoon soittelun jälkeen.

Ottelu päättyi kuitenkin pettymykseen jatkoajalla, kun ensiksi Giontan syötöstä maalille noussut Markov pääsi yrittämään maalintekoa yksinään, mutta Conklin torjui. St. Louis käänsi tilanteen nopeasti hyökkäykseksi ja Andy McDonald ratkaisi pelin tarkalla rannelaukauksella.

Piste saatiin, mutta olisihan tuosta kaksi ollut otettavissa. Darche ei muuten paljoa tuossa ykkösketjussa pelannut, vaan Lapierre sai häntä enemmän vaihtoja Plekanecin vierellä ainakin toisesta erästä alkaen. Ja Habsilla oli muuten kokoonpanossa kahdeksan pakkia, kun henk. koht. syistä poissa monta peliä ollut O'Byrne tuli takaisin. Peliaikaa Obi ei tosin saanut kuin reilut 4 minuuttia. Ketjut ottelun alussa olivat:

Cammalleri-Plekanec-Darche
Pouliot-Gomez-Gionta
Moen-Lapierre-Pacioretty
Bergeron-Metropolit-O'Byrne

Huomenna Devils ja ylihuomenna Rangers. Pisteitä tarvitaan ja Rangers-peli on todella iso, sillä Tortsin joukkue karkaisi voitolla mahdollisesti jo seitsemän pisteen päähän Habsista. Prudentialista yksikin piste olisi voitto.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
BGL on kyllä mennyt alaspäin ja paljon. Mutta silti tämä tieto tuli vähän yllättävänä/yllättäen.

Montreal on todella pehmeä porukka ja tuolla joukkueella ei kyllä kannuja haeta. Moen yksistään hyökkäyksessä ei paljon auta. Miksei Stewart saa enemmän peliaikaa ylhäällä? Onko siihen joku syy. Niin pehmeältä ja pieneltä Canadiens rosteri näyttää. Se kaipaa fyysistä voimaa. Laraque on jo uransa lopulla joten jotain nuorta kovanaamaa joukkue tarvitsee.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
BGL on kyllä mennyt alaspäin ja paljon. Mutta silti tämä tieto tuli vähän yllättävänä/yllättäen.

Montreal on todella pehmeä porukka ja tuolla joukkueella ei kyllä kannuja haeta. Moen yksistään hyökkäyksessä ei paljon auta. Miksei Stewart saa enemmän peliaikaa ylhäällä? Onko siihen joku syy. Niin pehmeältä ja pieneltä Canadiens rosteri näyttää. Se kaipaa fyysistä voimaa. Laraque on jo uransa lopulla joten jotain nuorta kovanaamaa joukkue tarvitsee.

Totta, mutta ei Laraquesta ole tällä kaudella ollut fyysiseksi pelotteeksi. Taklauksia ei ole näkynyt, tappeluitakin vain neljä. Toki ollut klesana osan kaudesta, mutta silti ollut todella iso pettymys.

Fyysisyyttä ei varsinkaan hyökkäyksestä tällä hetkellä paljoa löydy muuta kuin Moenin muodossa, Lapierre ei ole ollu samalla tasolla kuin viime vuonna. Stewartin ylösnostoa itsekkin toivon. Puolustuksesta toki löytyy Gill ja O'Byrne ja myös Mara ja Hamrlik pystyvät fyysiseen peliin. Fyysistä kaveria ja pelotetta rosteri huutaa kipeästi.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Totta, mutta ei Laraquesta ole tällä kaudella ollut fyysiseksi pelotteeksi.

Ei Laraquesta ole ollut vuosiin mitään pelotetta, varsinkaan kun kaveri vain hymyilee, eikä edes nouda ketään, ellei noudettava siihen itse suostu. Itse olen sitä mieltä, että jos vastustaja ottaa liikaa vapauksia, niin silloin käydään antamassa vähän myrkkyä, eikä kysellä mitään lupia..

Stewie tosiaan olisi mukavan fyysinen, mutta taso ei riitä NHL:ään, eikä mies muutenkaan mikään varsinainen tappelija ole. Gaineyn aikana on muutenkaan ihan turha odotella ketään korvaavaa fyysistä pelaajaa nelosen laitaan, kun sitä paikkaa täyttää jo joku flegmaattinen kynäniska tai kuusikosta ulos tippunut pakki.
 

M@thieu

Jäsen
Ei Laraquesta ole ollut vuosiin mitään pelotetta, varsinkaan kun kaveri vain hymyilee, eikä edes nouda ketään, ellei noudettava siihen itse suostu. Itse olen sitä mieltä, että jos vastustaja ottaa liikaa vapauksia, niin silloin käydään antamassa vähän myrkkyä, eikä kysellä mitään lupia..

Joo ihan liian kiltti mies on Laraque nykyään tuota hommaa hoitamaan, eikä hänestä täten ole todellakaan ollut mitään hyötyä. Gaineykin oli ollut poikkeuksellisen suorapuheinen kommenteissaan todeten, että Laraque on ollut enemmänkin häiriöksi, kuin avuksi joukkueelleen. Päätös BGL:n vapauttamisesta oli tehty jo viikko sitten, mutta toteutusta lykättiin Haitin tapahtumien vuoksi. Olisihan tuota kyllä voinut vieläkin lykätä, kun sama summa pitää tästä kaudesta kuitenkin maksaa. Sai Laraque sentään jätettyä mukavammat muistot faneille tekemänsä maalin myötä, mutta omien sanojensa mukaan hänelle itselleen tästä jää todella paska maku suuhun, ymmärrettävästi.

Ikäväähän tämä on Laraquen kannalta, mutta eipä Gaineylla ole varaa heittäytyä tunteelliseksi, kun ensi kaudeksi on pakko raivata lisää tilaa cappiin. BGL:n ensi kauden palkasta pitää ulososton jälkeen maksaa kaksi kolmasosaa eli miljoona dollaria ja se voidaan jakaa kahdelle tulevalle kaudelle puoliksi. Jälkimmäine vaihtoehto lieneekin todennäköinen.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Sitä en ymmärrä että miksei Laraqueta yritetty laittaa jakoon waiverin kautta? Joku olisi saattanut tarttua syöttiin. Jos tämä ei olisi onnistunut niin farmiin vaan. Sitten katsottu mitä tapahtuu. Voitu kutsua uudestaan ylös ja yrittää saada miestä liikkeelle sillä tavoin. Vasta sen jälkeen olisi purettu sopimus. Jotenkin jäi taas epäammattimainen maku Gaineyn toimista. Mies ei vaan taida osata hommiaan. Pikkuhiljaa alan ymmärtää teitä Montreal kannattajat.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Laraquen sopimus ostetaan ulos. Laraqueta ei enää peluuteta tällä kaudella ja soppari ostetaan ulos ensi kesänä. Hyvä näin, Big Georgesilla ei ollut annettavaa Habsille.

Hyvä näin. Laraque voi sitten vaikka baarissa kehuskella kauden saavutuksiaan, että tulipahan ainakin telottua se Kronwallin polvi paskaksi. Noh, onpahan edes loppukauden ajaksi liigassa yksi ihmisjäte vähemmän.
 

Rembrandt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal Canadiens
Sitä en ymmärrä että miksei Laraqueta yritetty laittaa jakoon waiverin kautta? Joku olisi saattanut tarttua syöttiin. Jos tämä ei olisi onnistunut niin farmiin vaan. Sitten katsottu mitä tapahtuu. Voitu kutsua uudestaan ylös ja yrittää saada miestä liikkeelle sillä tavoin. Vasta sen jälkeen olisi purettu sopimus. Jotenkin jäi taas epäammattimainen maku Gaineyn toimista. Mies ei vaan taida osata hommiaan. Pikkuhiljaa alan ymmärtää teitä Montreal kannattajat.
Mites Laraquen no trade clause, olisiko se mahdollistanut waivereihin laiton?
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mites Laraquen no trade clause, olisiko se mahdollistanut waivereihin laiton?
Paha mennä sanomaan. Kun en niin ole sääntöihin perehtynyt. Oliko miehellä muka NTC? Jos niin kyllä mies olisi varmasti sen poistanut jos GM olisi kysellyt että kiinnostaako siirtyä jonnekin muualle jos ottaja löytyy. Mutta toisaalta nämä on aina vaikeita hommia ja helppo meidän on täällä huudella miten hommat pitäis tehdä kuin se että niitä päätöksiä pitäisi GM pöydän takana tehdä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Paha mennä sanomaan. Kun en niin ole sääntöihin perehtynyt. Oliko miehellä muka NTC? Jos niin kyllä mies olisi varmasti sen poistanut jos GM olisi kysellyt että kiinnostaako siirtyä jonnekin muualle jos ottaja löytyy. Mutta toisaalta nämä on aina vaikeita hommia ja helppo meidän on täällä huudella miten hommat pitäis tehdä kuin se että niitä päätöksiä pitäisi GM pöydän takana tehdä.

Muistaakseni NTC (no-trade-clause) ei estä waivereihin laittoa, mutta NMC (no-movement-clause) estää. Ainakin jotain tällaista vääntöä joskus oli jossain.
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Muistaakseni NTC (no-trade-clause) ei estä waivereihin laittoa, mutta NMC (no-movement-clause) estää. Ainakin jotain tällaista vääntöä joskus oli jossain.

Pitää paikkansa. NTC-pelaaja voidaan laittaa waivereihin ja sitä kautta vaikka farmiin, mutta NMC-pelaaja ei ilman omaa tahtoaan liiku yhtään minnekään. Ja Laraquen sopparissa on nimenomaan NMC. Palkkakattoonhan tuo sopimuksen ulosostaminenkin jää vielä osittain kummittelemaan, tarkemmat laskelmat voi tehdä näiden tietojen pohjalta http://www.nhlscap.com/cap_faq.htm#buyouts .
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Noh, onpahan edes loppukauden ajaksi liigassa yksi ihmisjäte vähemmän.

Ei kai se Kronwall kuitenkaan ihan noin pahasti loukkaantunut?

Onhan tuo Canadiensin touhu aika surkuhupaisaa, valmennus vaihdettiin, pelaajat vaihdettiin ja nyt ostellaan sitten loput pelaajat ulos. Laraque on ihan liian kiltti, kuten täällä on monesti todettu. Ei liigan kovin kundi voi aina kysellä lupaa ennen kuin moukauttaa nenään. Ilkeämpänä olisi täydellinen roolissaan, nyt puuttuu into, tahto, munakkuus ja ilkeys.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Laraque on kuulunut suosikkeihini paidan väristä riippumatta, ottaisin Bruinsin neloskenttään hetkeäkään miettimättä.
Ikävällä tavalla loppuu homma Habseissa mutta toivottavasti ura jatkuu tulevan sopimuksen ulososton jälkeen vielä jossain.
 

M@thieu

Jäsen
Jos Laraquen lähtö saikin monet Habs-fanit iloisiksi, myöhemmin eilen Montrealista kantautui ikävämpiä uutisia; Kanadan olympiajoukkueen kunniakapteenina toimiva Canadiens-legenda Jean Beliveau joutui sairaalaan aivoverenkiertohäiriön takia. Gazetten jutun mukaan Beliveau ei pystynyt sairaalaan tullessaan puhumaan kunnolla, mutta tällä hetkellä hänen tilansa kerrotaan olevan vakaa ja oireita kuvataan lieviksi. Toivottavasti Le Gros Bill toipuu pikaisesti.

---

Joukkueen harjoituksistakin saatiin uutisia, siellä oli nimittäin innostuttu nujakoimaan. Jokunen viikko sitten Gorgesin kanssa nahistellut Cammalleri oli taas actionin keskipisteenä, tällä kertaa kiistakumppanina oli surkeaa kautta pelaava Max Lapierre, jolle Camma avasi sanaisen arkkunsa, kuten TSN:n klipissä näkyy. Tuossa nyt ei ainakaan edes näy kumpikaan käyvän toiseensa käsiksi, mutta niin nuo kirjoittelevat tapahtuneen. Ja videolla Lappyn ja Camman välissä seisoskellut Travis Moen ajautui omaan nokkapokkaansa myöhemmin Glen Metropolitin kanssa. Toivottavasti vastustajiakin uskalletaan alkaa kovistelemaan enemmän, kun kerran omienkin kanssa kelpaa vääntää.

Halak tänään maalilla ja voittoon tarvittaneen nollapeliä. Habsin saldo New Jerseyssa 1993-94 kaudesta alkaen on nimittäin hämmentävän huono: 2-22-2-4.
 

M@thieu

Jäsen
Jjees, upea voitto hyvän 60-minuuttisen jälkeen! Ikinä ei kyllä tiedä, mitä tältä joukkueelta on seuraavaksi tulossa, mutta tällä kertaa Habs jatkoi Blues-matsin lopun hyviä otteita ja nappasi harvinaiset pisteet NJ:lta.

Alussa Parisen viimeisteltyä miltei identtisellä tavalla viime pelin jatkoaikamaalin kanssa, olisi Canadiens hyvinkin voinut lannistua, mutta nyt niin ei onneksi käynyt. Loukkaantumisen vuoksi ottelun kesken jättänyt Mara innostui tuossa tilanteessa nousemaan hyökkäykseen mukaan, eikä Spacek nähnyt kärkkyvää Parisea, joka ei näistä paikoista kovin usein erehdy.

Tasoitusmaali saatiin ensimmäisen erän lopulla, kun Pouliot laittoi Gomezin syötöstä kiekon ohi Brodeurin. Tuolla kertaa ketjun kolmantena lenkkinä ollut Moen sai myös syöttöpisteen osumaan voitettuaan kulmaväännön Devils-pakkia vastaan. Pouliot on toistaiseksi osoittautunut aivan erinomaiseksi hankinnaksi ja etenkin Bennyn viimeistelytaito on vakuuttanut. Tuo oli jo ainakin miehen kolmas suoraan syötöstä laukoma maali Habs-paidassa, ja kaikkiaan yhdeksäs maali 14 ottelussa.

Toisessa erässä Hamiltonin call-up, tehot 1+1 vajaan kymmenen minuutin peliajalla haalinut Mathieu Darche ohjasi komeasti Giontan laukauksen ilmasta maaliin Niedermayerin ja Mottaun ahdistelusta huolimatta, eikä Martylle jäänyt mitään palaa. Kolmannessa erässä Camma löi viimeisen naulan Pirujen arkkuun Markovin syötöstä.

Maran loukkaannuttua Bergeron siirtyi pakiksi ja Martin peluuttiki käytännössä vain kolmea hyökkäyketjua D'Agostinin (2.37) ja Paciorettyn (6.23) peliaikojen jäädessä marginaaliseksi. D'Ago pudotti hanskat Mark Fraseria vastaan ja sai tappelussa aika pahasti käkättimeen.

Halak teki sen, mitä vaadittiin ja ansaitsee jatkaa tänään kotona Rangersia vastaan, vaikka viimeksi epäonnistuikin muun joukkueen tavoin heitä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös