Montreal Canadiens 2009-10

  • 230 857
  • 834

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Ei saanut Subban maalia ekassa NHL-ottelussaan, mutta yksi syöttöpiste sieltä napsahti tilille. Ehkäpä se maali tulee sitten tänä iltana, kun joukkueet kohtaavat taas, tosin tällä kertaa Montrealissa. Eilisestä pelistä en katsonut kuin ekan erän ja nyt aamulla koosteen, joten mitään raporttia ottelusta en ala laittamaan.
 

M@thieu

Jäsen
Tappio tuli home-and-home -sarjan ensimmäisessä osassa Philadelphiassa. Caps-pelissä nähtyä aktiivista peliotetta ja aggressiivista karvausta ei jatkettu, vaan aloite annettiin Philadelphialle varsinkin kahden ensimmäisen erän ajan. 40 minuutin jälkeen näyttikin, että Habs ei tästä enää nouse, mutta Heti kolmannen parikymppisen alkuun Metropolit ja Moore kavensivat nopeilla osumillaan pelin 3-2:een. Hyvä momentum mentiin kuitenkin tappamaan kolmella peräkkäisellä kampitusjäähyllä, ja lopulta aika kului umpeen Habsin kannalta liian pian. Matsin loppuun nähtiin pienet nahinat Flyersin maalin edustalla, jotka varmasti lisäävät jännitettä tämän illan otteluun.

Canadiensin puolustukseksi on sanottava, että kokoonpanosta puuttui poissaolijoiden myötä melkein 50% tämän kauden tehdyistä maaleista. Tänään pitäisi kuitenkin pystyä nipistämään voitto, jotta noustaisiin takaisin Phillyn edelle sarjataulukossa. Powen niittaamaksi viimeisellä minuutilla joutunut Spacek saattaa hyvinkin liittyä loukkaantuneiden listalle, joka alkaa taas olla turhauttavan pitkä.

Subban pelasi debyytissään 18 minuuttia ja oli kentällä tuossa ottelun lopussakin tasoitusta haettaessa. Kiekollisena P.K. oli ehdottomasti Habs-puolustuksen ykkönen. Syöttötarkkuus oli aivan erinomaista luokkaa, ja kiekonkuljetukset täydessä vauhdissa läpi keskialueen onnistuvat näköjään tälläkin tasolla, yksi sellainen johti Metropolitin maaliin. Taitoa ja itseluottamusta P.K:lla riittää yllin kyllin, ja valtaisa peli-ilo paistaa hänen joka liikkeestään. Subbanator haluaa jatkuvasti olla siellä missä tapahtuu ja välillä hän meinasi alkaakin tekemään koko viisikon hommia itsekseen, mikä aiheutti sekaannusta omalla alueella. Mmmuttamutta erittäin hyvä avausmatsi joka tapauksessa Subbanilta, mistä kertoo myös lisääntynyt vastuu ottelun ratkaisuhetkille siirryttäessä. Jos mies jatkaa tähän malliin, saavat Martin ja Gauthier olla todella innovatiivisia löytääkseen syyn heittää mies takaisin farmiin.

Dominic Moore teki maalin, otti yhden jäähyn ja kellotti 17 minuuttia jääaikaa, josta 2.15 alivoimalla. Moorea peluutettiin laidalla, mikä oli yllättävää, kun kyseessä kuitenkin on aika hyvä aloittaja. Viisi kertaa Moore pääsi aloitusympyrään ja voitti niistä kolme. Scott Gomez muuten voitti 13/15 ja Plekanec puolestaan vain 5/21. Takaisin Mooreen, melko nopea kaveri näyttäisi olevan ja pärjäsi ihan hyvin kulmaväännöissä. Hyvä bottom6-pelaaja, mutta todella hyvin saa loppukauden pelata, jotta tuota kakkospikkiä voitaisiin pitää sopivana hintana.

Price oli ensimmäiseen päästettyyn maaliin saakka erinomainen, romahti sen jälkeen hetkellisesti ja sulki sitten luukut kolmannen Flyers-maalin jälkeen. Toinen maali lirahti varsin helposti längistä sisään, ja jotenkin epävarmalta hänen pelaamisensa näytti monessa kohtaa, vaikka joukkoon toki mahtui muutama huipputorjunta. Eiköhän se ole Halakin vuoro taas tänään.
 
Viimeksi muokattu:

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Mtl - Phi 2-6

Tänäänkin siis saatiin Phillyltä neniin. Ensimmäisessä erässä Flyers iski kolme maalia vain yhdeksällä laukauksella ja johtikin toiseen erään lähdettäessä 3-0. Montrealin puolustus uinui oman maalin edessä jokaisessa maalissa ja Flyersin pelaajilla oli helppo työ iskeä kiekko tyhjään maaliin ripareista.Ensimmäisessä erässä nähtiin myös tappelu, jossa vastakkain olivat O'Byrne ja Laperriere, jolle voitto on tuosta myllystä annettava.

Toisessa erässä Habs kavensi lukemiksi 3-1 Brian Giontan ylivoimamaalilla. Iloa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Blair Betts karkasi alivoimalla läpiajoon Hamrlikin sählättyä kiekon kanssa viivalla ja iski lukemiksi 4-1. Kuusi sekuntia ennen erän loppua Daniel Briere teki illan toisen maalinsa ja kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 5-1.

Kolmanteen erään Martin vaihtoi Halakin tilalle maaliin Pricen. Gomez kavensi vielä ylivoimalla iskemällä kiekon riparista maaliin, mutta enempää maaleja ei Leightonin selän taakse saatu tehtyä. Briere teki vielä hattutempun hienolla rankkariosumalla ja numerot 6-2 jäivät loppulukemiksi.

Subbania täytyy kyllä hehkuttaa vielä lisää, kaverilla on kyllä upea itseluottamus ja kiekolliset taidot. P.K hankki myös pari jäähyä Flyersille vahvalla luistelullaan. Liikaa uhkarohkeutta ja riskienottoa Subbanin pelissä kyllä vielä on, esimerkkinä viime pelissä Hartnell meinasi päästä vaaralliseen maalintekopaikkaan Subbanin kikkailtua alimpana miehenä.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eiköhän se tarkoita pikemmin sitä että nahilassa taukoa 2 viikkoa ja pääsee siksi aikaa pelaamaan farmiin ettei mene peukalon pyörittämiseksi.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Montrealin pelaajat Vancouverissa ovat menestyneet kohtalaisen hyvin. Plekanec oli odotusten mukaan Tsekkien ykkössentteri ja pelasi vissiinkin pääasiassa Eliasin ja Eratin kanssa. Suomi-matsissa siellä taisi lopussa Jagr'kin painella laidassa. Plekanec pelasi käsittääkseni ihan hyvät kisat, ja tekaisi mm. maalin Venäjää vastaan ja oli Suomeakin vastaan tutun vaarallinen. Tehot turnauksesta olivat 5 peliä, 2+1=3.

Halakilla on urakka vielä kesken, mutta on pelannut täysin odotusten mukaan ja on mm. kerännyt vyölleen voitot Venäjästä ja Ruotsista. Seuraavana vastaan asettuu Kanada ja viimeisessä pelissä Slovakia saattaa saada vastaansa Suomen. Halakin torjuntaprosentti toistaiseksi on n. 92,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo karvan verran alle kahden.

Sergei Kostitsyn sai paljon vastuuta Valko-Venäjän joukkueessa ja tekaisi mm. maalin Suomea vastaan. Valko-Venäjän kuolemanpelissä Sveitsiä vastaan Sergein kisaurakka päättyi ikävästi epäonnistumiseen rankkarikisoissa, jonka myötä Valko-Venäjän kisat päättyivät. Varsinaisella peliajalla Sveitsiä vastaan Sergei väläytteli pelin aikana pariinkin otteeseen rakentelemalla kavereilleen hyviä maalipaikkoja. Sergei oli lopulta Valko-Venäjän tehokkain pelaaja pisteillä 2+3 neljässä matsissa.

Markovista en osaa sanoa oikein mitään. Näin Venäjältä ainoastaan Tsekki-pelin eikä tuossa pelissä Markov jäänyt mieleen mitenkään erityisesti hyvässä tai pahassa. Venäjän kisat kuitenkin loppuivat ennen aikojaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Pienikokoinen? check
Amerikkalainen? check
Nopea? check
Hyvät kädet? check

Tervetuloa Montrealiin "Perfect Fit" Aaron Palushaj!

Enpä olisi uskonut että D'Agostinista olisi saatu mitään arvoa, vaan olin varautunut hänen menettämiseen waivereiden kautta. Onneksi Bluesin organisaatio näki hänessä jotain ja luopui ihan kelvollisesta 20-vuotiaasta prospektista.


Yön pelissä hieno 4-1 voitto Mesikämmenistä. En jaksanut valvoa, joten en kommentoi pelistä sen enempää.
 

M@thieu

Jäsen
Ihme tosiaan, että D'Agostinista vielä jotain saatiin, kun tämän kauden näytöt ovat mitä ovat. D'Ago oli viime kaudella liekeissä saatuaan kutsun Montrealiin, mutta sittemmin kädet ovat syväjäätyneet ja edellisissä 60 NHL-pelissä maaleja on syntynyt vaivaiset neljä. Palushaj pelasi kauden 07-08 ajan Michiganin yliopistossa Paciorettyn kanssa tehden tulokkaana viisi pojoa enemmän kuin Pacioretty (44). Seuraavalla kaudella Michiganin rosteri räjähti käsiin aika totaalisesti parhaiden pelurien siirtyessä ammattilaiskentille, mutta Palushaj jatkoi vielä ja onnistui kohottamaan pistesaldoaan 50:een ollen joukkueen paras pistemies.

Ekan erän jälkeen alkoi yöllä väsyttää niin paljon, ettei jaksanut enää loppua katsoa, mutta täytyy varmaan ainakin tuo 4-0 päättynyt kolmas erä katsella kohta. Alempien ketjujen pelaajat onnistuivat tällä kertaa maalinteossa ja Metron ketju laidoillaan Darche ja Pyatt paukuttivat kaksi häkkiä. Pouliot jatkoi maalinsa myötä siitä, mihin jäi ennen loukkaantumistaan.

Saas nähdä, mitä Gauthier vielä tekee ennen kymmentä. Itselleni kelpaisi oikein mainiosti "Gaineyt", eli deadline-päivänä puhelin kiinni ja soittelemaan pianoa, mutta jotenkin tuntuu että niin ei tule käymään. Miehen aiempaa treidihistoriaa voi pälyillä Robert Lefebvren blogista.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hyvä voitto Habseille! Price maalilla, eli Halak sai hieman huilata, kun ansiokkaasti urakoi Olympialaisissa. Voidaan tietenkin myös sanoa Pricen olevan myynti-ikkunassa esittelemässä taitojaan. Price on niitä harvoja pelaajia, joita voidaan käyttää maksuna jostakin laatupelaajasta. TOP6-hyökkääjälle olisi käyttöä, kun 3- ja 4-ketju hoitavat näköjään oman leiviskänsä ihan kiitettävästi.

Tiukkaa tulee kyllä tekemään tuossa playoff-viivan tuntumassa:
5. Buffalo 61 ottelua ja 75 pts.
6. Philly 61 ja 69 pts.
7. Habsillä pelattuna 64 ottelua, joista 66 pts.
8. Boston 61 ja 65
9. Rangers 63 ja 65
10. Atlanta 61 ja 64
11. Tampa Bay 62 ja 63 pts
12. Isles 62 ja 63 pts.

Habsin pitäisi nyt ehdottomasti saada useamman ottelun voittoputki, jotta saisivat Flyersia kiinni ja hieman kaulaa takaa tuleviin. Habseillä on sen verran enemmän otteluita pelattuna, että pahimmassa tapauksessa voivat löytää itsensä sijalta 11. parin kierroksen jälkeen.
 

M@thieu

Jäsen
Pricen 37 torjuntaa eivät lopulta riittäneet voittoon San Josessa, vaikka Habs oli johdossa yli puolet pelistä. Carey pelasi aivan upean ottelun venyen useaan otteseen kunnon tv-torjuntoihin, mutta kolmannessa erässä Heatleyn ohjaus maalin edestä ja Malhotran one-timer Markovin ollessa maskissa yllättivät veskarin ja johto vaihtui vajaassa kolmessa minuutissa tappiotilanteeksi. Joka tapauksessa tämä oli niin vahva esitys Pricelta, että veikkaan hänen jatkavan Losia vastaan lauantaina ja Halak päästetään irti seuraavana päivänä Sakuteemua vastaan.

Peli oli varsin viihdyttävä ja jälkipeliä harjoitettiin mukavasti, harmi että seuraavan kerran kohdataan vasta joskus ensi kaudella. Plekanec feat. Kosti Bros-ketju alkoi päästä kunnolla jyvälle hyökkäyspelistä vasta kolmannen erän lopulla, mutta tsekkisentteri oli varsin ärhäkällä päällä läpi matsin ja kotijoukkueen pelaajilla menikin häneen hermot toisessa erässä aika pahasti. Hienosti Bostonia vastaan esiintynyt Max Lapierre aiheutti pahennusta taklaamalla tilanteen jälkeen Scott Nicholia kolmannessa erässä, mutta ei saanut tilanteesta jäähyä tai edes suurempia muistutuksia Sharksin pelaajilta.

Gomezin ketju värkkäsi molemmat Habsin osumat; ensimmäisen teki Gionta ja toinen merkittiin Gomezille Doug Murrayn ohjattua Giontalle tarkoitetun syötön omiin. Jälkimmäisessä Habs ylitti keskialueen näppärällä syöttelyllä, tuollaista olisi kiva nähdä useammin. 2-2 -tilanteessa Plekanecin kolmikko pääsi hyökkäämään kolmella yhtä vastaan, mutta Sergein viimeistely-yritys jäi ponnettomaksi. Heti perään tulikin Malhotran voittomaali.

Pelillisesti Canadiens oli pitkälti alakynnessä, siitä kertoo esimerkiksi laukaisumäärätilasto, jonka kotijoukkue vei 95-51. Tähän siis laskettuna myös blokatut ja ohi menneet vedot, joihin Sharksin kolme tolppakutia taitavat lukeutua. Myös aloituksia Sharks dominoi mielinmäärin (42-19). Viimeisellä minuutilla olisi ollut poikaa voittaa edes yksi San Josen päädyssä olleista aloituksista, mutta siinä ei onnistuttu. Pari puolikasta maalipaikkaa saatiin silti rakennettua hyvien kiekonriistojen myötä, mutta aloitukset voittamalla olisi saatu enemmän aikaa ja sitä myötä kontrolloidumpia tilanteita.

Hal Gill oli puolustuksessa tänään mies paikallaan, vaikka aiheuttikin vastustajalle rankkarin heittämällä Pricen mailan sekoiluvaihdon päätteeksi. Boylen yritys rangaistuslaukauksessa kilahti ylärimaan. Spacek löysäili aika tavalla Marleau'n av-maaliin johtaneessa tilanteessa seuraillen sivusta olympiavoittajan tepastelua maalille.

Hyökkääjistä voisi vielä mainita, että viime peliä ratkaisemassa ollut Metron ketju oli tällä kertaa täysin näkymättömissä.

Matkailu jatkuu siis vielä kahden pelin ajan, kunnes ensi viikolla kolmessa kotipelissä kohdataan Tampa Bay, Edmonton ja Boston.

Yön tulosten myötä Habs tippui sarjataulukossa sijalle kymmenen.
 

M@thieu

Jäsen
TSN: Lapierrelle neljän pelin banni

Liigan puusilmäisin tuomari Chris Lee ei kaverinsa kanssa nähnyt tilanteessa jäähynarvoista temppua, mutta ylemmältä taholta heilahti tuntuva pelikielto. Bruinsia vastaan Lapierre pelasi pitkästä aikaa semmoista kusipäälätkää, mitä häneltä odotetaankin, mutta nyt tämä hölmöily katkaisi uuden nousun alkuunsa. Seuraavan kerran Lappy on tositoimissa juurikin Bostonia vastaan ensi viikon lauantaina.

Ben Maxwell nostettiin stunttaamaan Maxia tulevissa matseissa.
 

M@thieu

Jäsen
Prospekteista ei ole tullut kirjoiteltua pitkään aikaan mitään, joten käynpä nyt vähän läpi joidenkin tulevaisuuden toivojemme otteita tällä kaudella.

Aloitetaan vaikka tuosta lähimpänä viimeistä askelta NHL:aan olevasta joukkiosta, elikkäs Hamiltonin Bulldogeista. Koko joukkueen osalta kausi on ollut uuden valmentajan Guy Boucherin johdolla erinomainen, sillä nuori joukkue johtaa omaa konferenssiaan kuuden pisteen erolla Chicagoon. Tällä hetkellä joukkue ratsastaa seitsemän pelin mittaisessa voittoputkessa. Dogs on koko liigan vähiten maaleja päästänyt joukkue (138 ga 63 ottelussa), mistä saadaan hyvän joukkuepuolustuksen ohella kumartaa myös maalivahtikaksikon suuntaan. Päästettyjen maalien keskiarvon osalta Cedrick Desjardins (1.90) ja Curtis Sanford (2.05). Nollapelejä Desjardins on torjunut kuusi kappaletta ja Sanford neljä.

Kenttäpelaajienkin joukosta onnistujia toki löytyy. Suurimmaksi voinee laskea P.K. Subbanin, joka on tällä hetkellä aivan huikeassa vireessä; 43 edellisessä pelissä hän on paukutellut 39 pistettä ja merkkauttanut tehotilastoon +35. Kaiken kaikkiaan Subbanilla on kasassa 13+32=45 pistettä, millä hän rikkoo Dogs-pakkien yhden kauden piste-ennätyksen, jota aiemmin pitivät hallussaan Yannick Weber ja Andre Benoit 44 pisteellä. Ennätyksen haltijaksi Subban nousi viime yönä upealla esityöllään J.T. Wymanin maaliin, jonka voi katsella Dogs TV:sta (2-1 -osuma). Tehotilastossa Subban (+37) on liigan jaetulla kärkitilalla.

Dogsin pisteykkönen ja liigan kutonen on Brock Trotter (59 ott 28+34=62), joka on onnistunut nostamaan tasoaan hienosti viime kaudesta, jolloin hän teki 76 ottelussa 49 pistettä. Miniatyyrisentteri David Desharnais oli alkukaudesta pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta on parikymmentä peliä missanneenakin AHL:n pörssin yhdestoista pistein 20+38=58 vain 44 ottelussa! Seuraavana Dogsin pistepörssissä tuleekin Subban, ja häntä seuraavat Ben Maxwell (55 ott 16+27=43) ja Tom Pyatt (41 ott 13+22=35). Aaron Palushaj pelasi viime yönä ensimmäisen ottelunsa Hamiltonissa, ja näyttää keränneen ihan mukavasti kehuja suorituksestaan.

Canadiensin takapihalla QMJHL:ssa pelaa tällä hetkellä vain kaksi Habs-prospektia, kumpikin Guy Boucherin viime kaudella mestaruuteen valmentamassa Drummondvillessa. Viime kesänä vitoskierroksella varattu Gabriel Dumont pelaa huippukautta, sillä lähinnä raudanlujan työmoraalinsa ja asenteensa vuoksi varattu hyökkääjä on mättänyt 58 ottelussa hulppeat 45 maalia ja kaikkiaan 83 pistettä, jolla irtoaa pistepörssissä viides tila. Vertailun vuoksi Dumont teki viime kaudella 51 pelaamassaan ottelussa tehot 28+21=49.

Maalimäärällään Dumont on liigan kakkonen, vain yhden maalin päässä kärkipaikalla keikkuvasta Sabres-varauksesta Luke Adamista. Maalinteon ohella Dumont on ehtinyt hoitamaan ärsyttäjän rooliaan ihan kohtalaisesti, sillä jäähyminuutteja on kertynyt 119, mukana jokunen tappeluvitonen. Vitoskiekan pickiksi Dumont vaikuttaa erinomaiselta löydöltä, ensi kaudella sitten nähdään, miten pienikokoinen laituri pärjää AHL:ssa. Hyvien leiriotteidensa ansiosta viime syyskuussa vapailta markkinoilta napattu Dumontin tiimikaveri Philip Lefebvre on tehnyt 62 ottelussa 49 pistettä.

OHL:ssa kautensa aloitti kaksi Habsin varaamaa veskarijättiä, Jason Missiaen ja Petteri Similä, joista jälkimmäinen on sittemmin siirtynyt KalPan junnuihin. Similä ei paljoa Niagarassa päässyt pelaamaan, eikä se ole mikään ihme, kun 11 pelatun ottelun GAA näyttää 4.14. Eipä tosin Niagaran maalinsuulla päävastuuta tällä kaudella kantaneen Marc Visentininkaan lukema 3.16 kovin huikea ole. Similä treidattiin isomman kaupan ohessa mestaruutta tavoittelevaan Barrie Coltsiin, jossa peliaikaa ei olisi ollut luvassa yhtään, joten siirto Suomeen oli varmasti paras ratkaisu. Pelit A-nuorten liigassa ovatkin sujuneet hyvin, seitsemässä runkosarjapelissä Similä päästi vain 11 kiekkoa taakseen. Pudotuspelien kahdessa ottelussa Similä on joutunut antautumaan kuudesti.

Missiaenin kausi Peterborough'ssa on ollut aika karmea. Tililtä löytyy mm. ottelut, joissa hän on päästänyt 8 ja 9 kiekkoa selkänsä taakse. Kehno joukkue hänen edessään laskee joka ilta hirveän määrän vetoja, ja Missiaenilla onkin eniten torjuntoja koko OHL:ssa. Torjuntaprosentti on karvan alle 90% ja GAA 3.77. Missiaen on tällä hetkellä kahdeksan pelin tappioputkessa ja verkko on heilunut aika tiuhaan tahtiin (päästettyjä maaleja noissa otteluissa 5, 6, 4, 4, 5, 3, 6, 5).

WHL:ssa ei tällä kaudella yhtään Habs-prospektia nähdä, joten siirrytään rajan eteläpuolelle yliopistokiekkoilijoihin. Kahden viime kesän ensimmäiset Habs-varaukset Danny Kristo ja Louis Leblanc pelaavat kumpikin tulokaskauttaan hyvissä merkeissä. Leblanc valittiin tällä viikolla ECAC:n vuoden tulokkaaksi, ja vaikka viime aikoina pistetahti onkin ollut hiipumaan päin, on hänen saldonsa 11+11=22 28 ottelussa Harvardin joukkueen paras. Varsin hyvää suorittamista siis tulokaspelaajalta heikohkossa joukkueessa. 11 osumasta kolme on ollut voittomaaleja.

Danny Kristoa odottanee myös valinta vuoden tulokkaaksi WCHA:ssa, sillä kausi on sujunut varsin mukavasti. 33 ottelussa tehoja on paukkunut 13+15=28, millä hän on joukkueensa toiseksi paras pistemies. Kriston kauden kohokohta osui vuoden vaihteeseen, jolloin hän oli mukana voittamassa jenkeille nuorten MM-kultaa. A-kirjain paidassaan pelannut Kristo teki 7 ottelussa 5 maalia ja antoi 3 syöttöä, joista kaksi finaaliottelussa Kanadaa vastaan.

Muista yliopistomiehistä vuoden 2006 ykköskiepin varaus David Fischer ei suurempia kehityksen merkkejä ole osoittanut, ja voipi olla että hänet jätetään signaamatta. Pisteiden valossa viime kauteen nähden on tullut jopa takapakkia, mikä on tietysti huolestuttava merkki, vaikka kyseessä onkin puolustava puolustaja. Hyvän tulokaskauden viime talvena pelannut Steve Quailer loukkaantui jo harjoituspeleissä ja hän palaa tositoimiin vasta ensi kaudeksi. Kriston joukkuekaverina pelaava USHL:ssa viime vuonna loistanut Michael Cichy ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa kokoonpanossa ja on jämäminuuteilla jäänyt tehoihin 2+2. Dartmouthissa niin ikään tulokaskauttaan pelaava iso sentteri Dustin Walsh on pärjännyt ihan kelvollisesti viimeistellen 8 maalia 20 ottelussa. Samassa joukkueessa pelaava puolustaja Joe Stejskal on kerännyt 30 pelissä pojot 3+9=12, mutta hänen vahvuutensa löytyvät puolustuspelistä.

Venäjän suunnalla toissa kesänä varattu Maxim Trunev on pelannut sekä KHL:ssa, että farmisarja MHL:ssa. KHL:n puolella 29 ottelussa tehoja on kertynyt vaatimattomasti 3+1=4, MHL:ssa saldo on 13 ottelua 9+13=22. Viime kesän varaukselle Alexander Avtsinille pelejä KHL:ssa on kertynyt 30 ja pisteitä niissä 3+5=8. MHL:ssa hän on pelannut 12 ottelua pinnoin 4+5=9. Avtsin loukkaantui tammikuun puolivälissä ja on vielä parisen viikkoa poissa pelikentiltä. Käsittääkseni molemmilla nuorukaisilla sopimus päättyy tähän kauteen, joten toivottavasti heidät saadaan kärrättyä Pohjois-Amerikkaan pelaamaan. Ainakin Avtsinin osalta siirto QMJHL:n Montrealiin pitäisi olla aika selkeällä pohjalla, mutta eihän näistä koskaan tiedä. Esimerkistä käy Alexei Emelin, joka on suunnilleen joka vuosi hehkuttanut intoaan siirtyä ison veden yli, mutta aina vaan allekirjoittanut uuden sopimuksen Venäjälle.

Kolmosrundilla viime kesänä varattu Joonas Nättinen on palloillut Sm-liigan, Mestiksen ja A-junnujen väliä tällä kaudella. Kahdessa jälkimmäisessä pisteitä on syntynyt ihan kivasti, ensimmäisessä ei. Länsinaapurissamme siniviivapommikone Nichlas Torp on tehnyt 43 ottelussa yhden maalin, antanut viisi syöttöä ja kerännyt 87 jäähyminuuttia. Erittäin hyvin kauden aloittanut sentteri Andreas Engqvist on 51 ottelussa kerännyt tehot 13+11=24.
 

M@thieu

Jäsen
Viime yönä napsahti tilille hieno voitto Losin vieraana. En katsonut peliä, mutta raporttien ja kommenttien perusteella matsi oli puolustuspelin osalta erittäin hyvä, Halakin tarvitsi torjua vain 25 kiekkoa. Mike Boone kehui Scott Gomezin pelanneen parhaan pelinsä Habs-paidassa ollen erittäin hyvä kummassakin päässä kenttää. Hyvin pelanneesta puolustuskuusikosta paras oli Boonen mukaan Hal Gill. Kahden pisteen myötä Montreal nousi takaisin viivan yläpuolelle kahdeksanneksi.

Gomezin kolmikko järjesteli maalit sekä ensimmäisessä, että kolmannessa erässä ensimmäisen minuutin aikana antaen varsinkin jälkimmäisessä osumassa mainion esimerkin erittäin hyvästä yhteispelistä. Ensiksi Pouliot antaa painetta Doughtylle, joka kadottaa kiekon ja Kopitarin ottaessa kiekon Gomez onkin jo herhiläisenä paikalla estäen tämän aikeet dumpata kiekko ränniin. Kiekko pomppii hetken ja päätyy Doughtylle, joka kuitenkin menettää sen saman tien uudestaan hänet laitaan kiilaavalle Pouliot'lle. Tältä nappisyöttö maalinedustalle liukuneelle Giontalle, jonka kuti menee hiuksen hienosti ohi. Gomez nappaa laidasta pompanneen pelivälineen itselleen, kiertää maalin ja löytää syötöllään vapaana olevan Pouliot'n, joka laukoo ties kuinka monetta kertaa lyhyen Habs-uransa aikana kiekon suoraan syötöstä reppuun. Loppuvaiheessa koko Kings-viisikko on b-pisteiden tasolla tai alapuolella, mutta yksikään mustapaita ei saa juonesta kiinni. Todella hienosti tehty maali!

Nimimerkki montreal postasi eilen HFBoardsille kattavat scouting reportit Habsin prospekteista, linkki kyseiseen topikkiin tässä.

Ensi yönä luvassa on yksi runkosarjan odotetuimmista peleistä, kun Habs luistelee ankkalammelle.
 

M@thieu

Jäsen
Ducks-Habs 3-4 rl

Huh miten dramaattinen matsi tuosta lopulta kehkeytyikään! Ensimmäinen erä oli Habsilta kahta yv:tä lukuunottamatta aivan luokaton ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin isojen puolustusvirheiden myötä 3-0 -tappioasemassa. Peli näytti tässä vaiheessa olevan ohi, mutta mitäs vielä!

Toisessa erässä Plekanec karkasi Gorgesin pystysyötöstä läpiajoon ja kavensi pelin 3-1:een. Tämän jälkeenkään Habs ei kovin huikeita otteita toisessa erässä esittänyt, mutta paransi kuitenkin tasaisesti pelin edetessä ja oli niskan päällä kolmannessa erässä pakottaen Hillerin muutamaan huipputorjuntaan. Vielä kaksi minuuttia ennen loppua tilanne oli muuttumaton 3-1, mutta kun ottelua oli käyty 58.10 Dominic Mooren syöttö löysi Brian Giontan, joka paukautti kiekon ylänurkkaan jatkaen maaliputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi. Toiseen erään maalille luistellut Halak otettiin pian tämän jälkeen pois ja tasoitusta haettiin kuudella pelaajalla, ja kaivattu maali saatiin aikaiseksi 11 sekuntia ennen loppua, kun Andrei Markov sivalsi kiekon verkkoon maalin edustalta Pouliot'n esityöstä. Juuri aiemmin törkeästi Markovia käsille huitonut Corey Perry seurasi tilannetta aitiopaikalta, ja hermostui maalista siinä määrin, että aiheutti pienen maalin jälkeisen nokkapokan tuuppaistuaan Markovia.

Jatkoajalla kotijoukkue loi parhaat maalipaikat, mutta Halak teki tärkeät torjunnat johtaen Habsin rankkareihin. Getzlaf onnistui Ducksin toisena vetäjänä ja Habsin kolmantena vetäjänä toimineen Giontan oli osuttava yrityksessään Markovin ja Gomezin epäonnistuttua. Hiller näytti ensiksi torjuneen Gion yrityksen, mutta lopulta kiekko tipahti hänen kainalostaan maaliin. Näin Gionta jatkaa sataprosenttista sarjaansa rankuissa (3/3). Carlyle heitti neljäntenä ampujana kehiin aiemmissa yrityksissään tällä kaudella onnistuneen Wisniewskin, mutta tämä kadotti kiekon ja seuraavaksi estradille astunut Tomas Plekanec ratkaisi pelin laukomalla vihaisen rannarin kilpipuolelle.

Hieno voitto kerta kaikkiaan! Ekan erän räpellyksen jälkeen olin kyllä aivan varma, että tästä ottelusta poistutaan tyhjin käsin, mutta sisukas taistelu toi lopulta tulosta. Joukkueen parhaimmistoa olivat kaikki 21 kohtaamaansa kiekkoa pysäyttänyt Halak, tuttuun tapaansa hyvin omassa päässä pelannut ja tällä kertaa hienon maalisyötönkin napannut Gorges, sekä pelin rankkareilla ratkaissut Tomas Plekanec.

Benoit Pouliot oli syntipukkina Niedermayerin viimeistelemässä 3-0 -maalissa ja joutuikin väliaikaisesti nelosketjuun siitä hyvästä. Benny kasasi itsensä kuitenkin hienosti pelaamalla hyvin ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla. Yhdessä tilanteessa Hamrlikin jäätyä Ryanin jyräämäksi hyökkäyssinisellä Pouliot luisteli tunnollisesti puolustamaan ja esti Ducksia saamasta potentiaalisesta ylivoimahyökkäyksestä mitään aikaan.

Tsekkiläispakit eivät varmaan tätä iltaa kovin lämpimästi muistele, sillä Visnovskyn maali meni pitkälti Pricen syliin peruutelleen Hamrlikin piikkiin ja myöhemmin Spacek koki kovia yhteentörmäyksessä Halakin kanssa. Hamrlik tosin pelasi tuota yhtä virhettä lukuunottamatta kelpo pelin.

Andrei Kostitsyn ei ole pitkän pelitauon jäljiltä vielä läheskään siinä iskussa, missä oli ennen loukkaantumistaan. Tänään kuitenkin viisi kutia kohti maalia ja yksi tolppaan, eiköhän Andrei vielä jokusen maalin tässä loppukaudesta iske. Dominic Moore pelasi reilut 14 minuuttia, syötti Giontan kavennusmaalin ja sai vastuuta ottelun viimeisellä kympillä sekä jatkoajalla paljon vastuuta. Täytyy sanoa, että vaikken siirron tapahduttua suuremmin ilahtunut, niin Moore on pelaamissaan otteluissa ollut hyvä vahvistus Canadiensille.

Olympiatauon jälkeisistä neljästä vieraspelistä napattiin komeat kuusi pistettä, eikä San Josea vastaankaan oltu kovin kaukana pistetilin kartuttamisesta. Sarjataulukossa Habs siirtyi sijalle 7. pistein 70. Taistelu pudotuspelipaikoista on todella tiukkaa, mutta juuri tällä hetkellä Montrealin osalta tilanne näyttää aika lupaavalta, joskin nuo muiden joukkueiden jopa kolme peliä vähemmän sisältävät saldot vääristävät edelleen taulukkoa.
 

M@thieu

Jäsen
Montreal jatkoi pistepussin täyttämistä eilen Tampaa vastaan päihittämällä vieraansa lukemin 5-3. Habs aloitti normaalista poiketen erittäin terävästi ja hallitsi ensimmäistä 20-minuuttista melko suvereenisti. Lightning ei päässyt oikein missään vaiheessa tosissaan kamppailemaan voitosta, kun Stamkosin tekemä 2-1 -kavennuskin kuitattiin heti puolen minuutin kuluttua Pouliot'n toimesta, eikä vierailija tuon jälkeen enää kahta maalia lähemmäs päässyt.

Scott Gomez on todella loistavassa iskussa tällä hetkellä. Miehellä on meneillään neljän pelin pisteputki, jonka aikana tehoja on syntynyt 2+6=8 pistettä. Viimeisten 30 ottelua Scotty on tahkonnut piste/peli-tahtia, eli huomattavaa parannusta siihen alkukauden toivottomalta näyttäneeseen räpellykseen on saatu jo pidemmän aikaa. Ja näinhän sen pitääkin mennä, kokeneimmat (ja kalleimmat) pelaajat astuvat esiin pelien merkityksen kasvaessa.
Gomez itse on antanut haastatteluissa vaatimattomasti suurimman kunnian laitureilleen, jotka hekin toki ovat olleet viime aikoina todella hyviä, mutta ilman sentterin pelintekoa ja pyyteetöntä kahden suunnan pelaamista ketjun tehot eivät olisi nykyistä luokkaa.

Nähtävästi todella hyvää Habsille tehneen olympiatauon jälkeisten erinomaisten tulosten myötä joukkue on yltänyt siihen tilanteeseen, että se pysyy viivan yläpuolella, vaikka takanaolevat voittaisivat kaikki rästipelinsä. Habsin peesissä kahdeksantena oleva Bruins on vain kaksi pistettä jäljessä, ja kolme peliä vähemmän pelanneena voi pyyhältää sisäkautta ohi. Yhdeksäntenä olevaan Rangersiin eroa on puolestaan viisi pistettä, mutta heillä on vain yksi peli enemmän pelaamatta, eli voivat tulla vain kolmen pisteen päähän. Thrashersilla on kolme vähemmän pelattuna ja he tulisivat ne kaikki voittamalla tasoihin, mutta Habsilla on siinäkin tapauksessa enemmän voittoja. Niin ikään kolme peliä vähemmän pelanneisiin Tampaan ja Floridaan eroa on 7 ja 8 pistettä. Kaippa nämä pelimäärät tuossa kohta tasoittuvat ja päästään lopettamaan tämä spekulointi.

Ensi yönä vieraaksi saapuu Edmonton Oilers, eli pisteet pitäisi kyllä napata plakkariin.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tullut tapitettua nuo kaikki matsit tuon olympiatauon jälkeen, ja kyllähän Montrealin peli näyttää tällä hetkellä varsin hyvältä. Välillä on vähän kone ailahdellut, mutta pystytty kääntämään kurssia vielä vaikeissakin tilanteissa. Varsinkin Gomez laitureineen on ollut liekeissä. Plekanecin tehoilu viimeaikoina hieman taantunut, mutta toki ihan ymmärrettävää, kun laiturit vieressä ovat vaihtuneet melko tiuhaa tahtia, eikä Cammalleri ole latomassa maaleja.

Nyt näyttäisi siltä että Habs on menossa playoffeihin. Toki turhan aikaista sanoa mitään, mutta muutaman pisteen turvaväli on kyetty vetämään tuohon viivaan, kun koko kauden on menty siinä tarkalleen viivan tuntumassa.

Ensi kautta ajatellen, niin tuleepa todella vaikea kesä Pierre Gauthierille. Plekanec olisi melkein pakko saada jatkamaan jos halutaan saada edes tämän kauden tasoinen joukkue jalkeille. Pleks vaatii vähintään 1,5 miljoonan palkankorotuksen. Samoin Pouliot on RFA ja hänelle täytynee antaa jonkin verran lisää rahaa. Sen sijaan Dominic Moore (caphit 1,1 miljoonaa) sopimus päättyy. Laraque kannattanee ostaa ulos, ellei häntä kukaan huoli. Oliko tämä tarkoituskin?

Pakeista päästäisin Paul Maran kylmästi pois. Caphit on 1,65 miljoonaa ja mies on tänään healthy scratch. Puolustuksessa on sopimuksen alla 6 NHL-pakkia, lisäksi Subban on melkoisella todennäköisyydellä valmis NHL:ään. Bergeron on myös ollut mielestäni hyödyllisempi Habsille, sekä halvempi, joten mielummin hänelle jatkoa jos jompikumpi pidetään.

Summa summarum: Päättyvät sopimukset (UFA) ovat Moore (1.1), Plekanec (2.75), Metropolit (1.0), Darche (0.6), Mara (1.65), Bergeron (0.75).

Yhteensä näistä vpaautuu caphittia 7.85 miljoonaa dollaria, ja Plekanec olisi pakko saada pidettyä ja luultavasti myös Metropolit tai Moore saa jatkosopimuksen 3./4. -sentterinä. Mara tai Bergeron saattaa myös jatkaa kolmosparissa tai reservipakkina. Mikäli Plekanec halutaan pitää, tästä ryhmästä kuitenkin useampi joutunee lopettamaan Habs-paidassa ihan vain siksi ettei capissa ole tilaa.

Ensi kesän RFA:t: Pouliot, Lapierre, SK, Pyatt, Halak ja Price. Näistä Pouliot, Halak ja Price (ellei toista treidata) saavat tuntuvat palkankorotukset. Muille toivottavasti riittänee suurinpiirtein samanlainen, lyhyehkö jatkopahvi. Joka tapauksessa, erittäin tiukkaa tulee olemaan.

Laraque oli vissiinkin tarkoitus ostaa ulos? Miehellä on 1.5 miljoonan caphitti, jolloin tämä ilmeisesti jakautuu 0.75 miljoonaksi pariksi vuodeksi eteenpäin? Lisäksi saatetaan hyvinkin nähdä treidejä. Mm. A. Kostitsynin 3.25 miljoonaa kaudessa on kohtalaisen reilu summa tämän ja viimekauden otteiden perusteella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Laraque oli vissiinkin tarkoitus ostaa ulos? Miehellä on 1.5 miljoonan caphitti, jolloin tämä ilmeisesti jakautuu 0.75 miljoonaksi pariksi vuodeksi eteenpäin?

2/3 osaa sopparin hinnasta jää caphitiksi ulosostosta ja tämä jakaantuu puoliksi kahden seuraavan vuoden cappiin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tärkeä voitto rankkareilla Öljystä. Pakkovoittohan tuo oli. Halak päästi kaksi maalia helposti ja myönsi sen rehellisesti itsekin ottelun jälkeen. Viime ottelut on tulosten valossa menneet hyvin Habseiltä. Toivottavasti fokus pysyy kasassa loppukauden, jotta päästään playoffseihin. Ristiin tuntuvat kaikki pelaavan, joten mikään ei ole varmaa. Toivottavasti Camallerilla riittää loppukaudesta, kun nyt jossain vaiheessa palaa riveissä.

Mielenkiintoinen kesä tosiaan tiedossa Habsien GM:lla, kuka sitten lieneekin. Väkisinkin näyttää siltä, että Price tai Halak pitää treidata pois, jotta capiin saadaan tilaa Plekanecille. Alan kääntyä siihen suuntaan, että Pleka olisi kyllä hyvä pitää riveissä.
 

M@thieu

Jäsen
Edmontonia vastaan käydystä ottelusta ei paljon kerrottavaa jäänyt. Kotijoukkueen peli oli kehnon vastustajansa luokkaa ja 65-minuuttinen olikin heikointa kiekkoa, mitä Habsilta on nähty olympiatauon tällä puolen. Tästä en olisi lainkaan huolissani, sillä ennakolta huonoksi tiedetty vastustaja vaikutti varmasti asennoitumiseen. 95% keskittyminen = 50% suoritus, toteaisi Solkungen. Kaksi pistettä nostivat Habsin tasapisteisiin kuudentena olevan, torstaina Bruinsille hävinneen Philadelphian kanssa. Boston taas on kaksi pojoa perässä Montrealia ja ensi yönähän joukkueet kohtaavat huipputärkeässä pelissä.

Andrei Kostitsyn teki Öljyä vastaan voittomaalin, mikä antanee heikohkosti paluunsa jälkeen esiintyneelle hyökkääjälle rutkasti itseluottamusta. Veli Sergei oli kolmosketjusta käsin joukkueen vaarallisin pelaaja näppärine muuveineen, ja tehojakin kertyi maalin ja syötön verran. Halakin taakse sujahti tosiaan pari todella helppoa, mutta jatkoajalla ja rankuissa hän oli mies paikallaan.

Vaikka peli muuten on kulkenut tauon jälkeen, ylivoima on ollut tehotonta. Kuudessa pelissä Montreal on päässyt ylivoimalle 19 kertaa, mutta maaleja on syntynyt vain kaksi. Edmontonia vastaan joukkue ei onnistunut kertaakaan seitsemästä yrityksestä, vaikka tilanteita kyettiinkin luomaan. Luistelun jo aloittaneiden Cammallerin ja Bergeronin paluut tehostanevat liigan toiseksi tehokkaimman yv:n taas parempaan iskuun. MABin paikka kokoonpanossa ei tosin ole selviö, sillä bottom6-hyökkääjät ovat petranneet viime aikoina huikeasti ja esim. Mathieu Darche on hoitanut tonttinsa erinomaisesti. Pitkään heikommin esiintynyt Metropolit'kin on taas noussut alkukauden tasolleen, Moore on ollut hyvä jne. Lisäksi Cammalle paikkansa Plekan rinnalla menettävä Tom Pyatt on mukana taistelemassa neljästä laitahyökkääjän paikasta.

Pelikiellosta vapautuva Lapierre palaa ensi yönä kokoonpanoon ja hänen tieltään Ben Maxwell lähetettiin Hamiltoniin. Maxwell ei ole enää ihan samanlainen heittopussi NHL-väännöissä kuin viime kaudella, mutta kovin paljoa hän ei muuten ole vuodessa mennyt eteenpäin. Maxwellin vahvuudet löytyvät kiekollisesta pelistä ja mielestäni on selvää, ettei hänestä tule ikinä mitään alempien ketjujen röyhijää, vaan Maxwellista kehittyy joko maalintekoketjujen mies tai sitten ei NHL-pelaajaa lainkaan.
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Montreal - Boston 3-2

Tärkeä voitto saatiin Bruinsista ja voittoputki venyi viiden ottelun mittaiseksi. Ensimmäisessä erässä Markov laukoi kiekon yv:llä Seidenbergin jalan kautta yläkulmaan ja erän lopussa Sergei Kostitsyn teki kauden neljännen maalinsa Markovin upeasta syötöstä.

Toisessa erässä ote siirtyi Brunsille ja Blake Wheeler iski 2vs1 hyökkäyksessä Michael Ryderin syötöstä kavennuksen. Markovin löysän pelaamisen takia Wheelerillä oli helppo työ iskeä kiekko kaikessa rauhassa ohi Halakin.

Kolmannessa erässä SKostitsyn vei Habsin 3-1 johtoon Raskin sählättyä kiekon kanssa päädyssä. Milan Lucic pääsi vielä kaunistelemaan lukemiksi 3-2 laukomalla ranteella kiekon ohi Halakin, joka tuskin näki maskin takaa mitään.

Ensi viikolla Montrealilla on vain kaksi peliä. Cammalleri oli ollut aamulla joukkueen kanssa jäällä ja saattaa tehdä paluun jo ottelussa Leafsia vastaan.
 

M@thieu

Jäsen
Joo-o, hieno voitto sieltä tuli taas. Canadiens on Olympialaisten jälkeen napannut eniten pisteitä koko NHL:ssa ja pelaaminen on tällä hetkellä mainiossa kuosissa. Oman alueen puolustaminen on tiivistynyt todella paljon ja tauon jälkeen vastustajat on jätetty alle 30 laukauksen neljä kertaa. Viidennen peräkkäisen voittonsa viime yönä torjuneen Halakin ei nytkään tarvinnut olla mitenkään huikea (lopun torjuntaansa lukuunottamatta), kun ennen kisoja voittoon tarvittiin lähes joka kerta täydellinen peli maalivahdilta.

Erityisen tärkeäähän tässä voitossa oli, että se saatiin varsinaisella peliajalla. Näin piste-ero Bruinsiin kasvoi neljään ja Bruinsin pitäisi napata kolmesta rästipelistään viisi pistettä mennäkseen Montrealin ohi taulukossa. Viivan alle matkaa on jo seitsemän pistettä. Tiistain pelissä vastassa on tuota yhdeksättä paikkaa tällä hetkellä hallinnoiva Rangers; tuosta voitto niin alkaa näyttää erittäin hyvältä pleijaripaikan suhteen. Harmi että Philadelphia päihitti Chicagon, sillä tuo kuudes sija olisi pudotuspeleihin lähdettäessä elintärkeä saavuttaa, jotta vältettäisiin Washington ja Pittsburgh ekalla rundilla. Muttajoo, eipä mennä vielä niin pitkälle kun runkosarjaakin on vielä reilut kymmenen peliä jäljellä ja mitä vain voi tapahtua.

Dominic Mooren, Sergei Kostitsynin ja Travis Moenin muodostama kolmosketju jatkoi edelleen hyviä otteitaan. Sergei on kahteen viime peliin tehnyt neljä pistettä, joista kolme maaleja. Nuorempi Kostitsyn on tullut pitkän matkan eteenpäin alkukauden kiukutteluista. Koko kesän ja pitkään syksylläkin ilman seuraa roikkunut Moore todistaa peli peliltä vahvemmin, että oli todellakin sen kakkospikin arvoinen hankinta. 7 pistettä 9 ottelussa, +5 ja suuri määrä tilastoissa näkymätöntä arvokasta työtä.

Lapierre teki energisen paluun taklaten kuusi kertaa alle 12 minuutin jääajallaan. Ketjukaveri Mathieu Darche ei jäänyt paljoa huonommaksi viidellä taklauksella. Illan komeimmasta pommista vastasi kuitenkin Andrei Kostitsyn, joka lanasi ihanasti Milan Lucicin toisessa erässä.

Andrei Markov osoitti taas nerokkuuttaan tarjoillessaan Sergeille tämän ensimmäisen osuman. Venäläispakin merkitystä joukkueelle ei voi liiaksi korostaa, ja kaiken oleellisen kertoo taas joukkueen menestys Markovin kanssa ja ilman: 21-11-3 vs 14-18-3. Ja tällä kaudellahan tuo Markovin poissaoloaika meni jopa reilusti yläkanttiin, kun vertaa aiempiin lockoutin jälkeisiin peleihin ilman Markovia (6-19-2).
 

M@thieu

Jäsen
Maxwell on näköjään nostettu taas Hamiltonista, eli noinkohan Plekanec joutuu sittenkin jättämään ensi yön pelin väliin. Olihan miehen jo korkea aikakin loukaantua, kun ei ole yhtään peliä tällä kaudella vielä missannut! Gorges ja Moen ovat hänen lisäkseen ainoat kaikissa otteluissa pelanneet habitantit.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hieno voitto! Halak torjui ainakin tilastojen mukaan hienosti ja maalinteosta vastasivat viimeaikoina hyvin pelanneet Kostitsyn (Andrei?), Metro ja Pleka.

Pleka ja Habsit jatkavat sopimusneuvotteluita kauden jälkeen. Neuvottelut kuulemma menneet hyvin, mutta niiden ei haluta sotkevan loppukautta. Sinänsä voi olla hyvä veto, varsinkin jos selkenisi ettei Habseillä ole varaa Plekaneciin, niin motivaatio voisi hieman kärsiä. Koska playoff-paikka näyttää nyt hyvältä, niin Pleka pääsee sitten näyttämään todellisen arvonsa myös "suuressa tanssissa".
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Andrei on jäänyt viime aikoina aika vahvasti Sergein varjoon.

Ok. En jaksanut tarkastaa kumpi on ollut tulessa. Pääasia on, että jompikumpi on.

Mitenköhän pahasti alkaa Pricella vanne kiristämään päätä? Halak pelaa loistavasti ja on tainnut napata itselleen ykkösveskarin paikan, vaikka sitä tuskin kukaan myöntää. Mikäli tilanne olisi toisinpäin, voitaisiin kultapoju Pricen ykkösveskariutta hehkuttaa suureen ääneen. Nyt tuntemattoman Halakin kohdalla ihan hiljaa ja elätellään vain toiveita Pricen tasonnostasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös