Eikös tämä nyt ollut ihan salary capin sanelema juttu, että Canadiensilla ei alkuadesta yksinkertaisesti ollut tilaa vahvistaa pakiston kiekollista osastoa? Nyt kun tilaa on alkukauden verran säästetty, niin Schneider mahtuu mukaan. Mielestäni tämä ei ole Gaineyn kyvyttömyyttä vain ihan cap-maailman tosiasia.
Juurikin näin. Kauden alussa tilaa oli n. 1,5 miljoonaa, mutta loukkaantumiset (etenkin Langin) ovat tehneet kivasti tilaa cappiin. Tehokkaasti tuo Schneider cap-tilaa syökin, caphit-lukema kun on 5,625, josta tosin Habs maksaa vain noin kolmasosan.
Ihan ok treidi. Mieluummin tuo toinen varaus olisi saanut olla vähän myöhemmältä kierrokselta, mutta ei tosiaankaan mikään katastrofaalinen ylihinta niinkuin jotkut HFboardsilla jo valittavat. Olikos Habsilla muuten plakkarissa toinenkin 2. kierroksen varaus, kun en muista minkä vuoden varaus Huetista saatiin? Lisäksi takaisin tulee kuitenkin edes 3. kiekan varaus jos hommat ei suju tällä kaudella.
Vielä tosiaan puhutaan, että toinenkin treidi saattaisi olla tulossa, mutta saapahan nähdä. Hirveästi ei taida kuitenkaan caproomia nyt olla, joten tilaa varmaan pitäisi tehdä?
Sapettaa nuo viime aikojen haluttomat peliesitykset. Minun puolestani pakkaa sais ihan hyvin sekoittaa ihan kunnollakin esim. Morrisin ja Jokisen hankinnalla, tosin hankala sanoa mitä takaisin voitaisiin antaa, kun herrojen caphitit ovat yhteensä n. 9,2 miljoonaa. Tottahan salary dumppauksia voitaisiin tehdä esim. Kovalevilla, Bouillonilla, Dandenaultilla tai Plekanecilla, mutta heillä ei kyllä juurikaan treidiarvoa ole. Tasoituksena joittenkin näiden miesten palkkojen ottamisesta harteilleen saattaisi Montreal joutua maksamaan vielä ehkä lisää. Eli: tuskin tulee tällaista tapahtumaan. Ainakin Morrisin varmaan voi tiputtaa pois laskuista, kun Habs sai jo yhden pakin lisää.
Simppeleimpänä ratkaisuna tosin näkisin valmentajavaihdoksen: Pelaajien haluttomuus pelata täysillä ja pelata kunnolla systeemiä (tai todella hyvä toteutus paskasta systeemistä :D) on mielestäni aika selvä merkki siitä että pelaajat eivät enää ole täysin Carbonneaun takana. Mihin esimerkiksi se viime kauden aktiivinen 2-1-2 on jäänyt, en ainakaan itse näkemissäni peleissä sitä juurikaan muista nähneeni. Usein tyydytään vain peruuttelemaan 1-2-2 asetelmassa omalle alueelle asti. Samoin ketjulotto on taas välillä saavuttanut aivan uusia naurettavuuden piirteitä. Josh Gorges laituriksi, mitä vittua? On totta, että Habsista löytyy liikaa samantyyppisiä hyökkääjiä: hyökkääjiä jotka syöttävät mieluummin kuin laukovat, eivät aja maalille ja ovat pienikokoisia. Tämä muodostaa ongelmia tehokkaiden ketjujen muodostamiseen ja roolitukseen. Carbonneau kuitenkin tuntuu pistävän top6-9 väkeä, grindereitä, tappelijoita ja jopa puolustajia ketjuihin ilman suurempaa logiikkaa. Roolituksesta ei siis tietoakaan. Usein myös jonkun aikaa hyvin toimineet ketjut hajotetaan heti yhden huonon pelin jälkeen, kuten joku jo aikaisemmin totesikin. Muutenkin merkkejä siitä, että Carbonneau ei ole kummoinenkaan valmentaja, on tällä kaudella riittänyt. Esim. Pricen avoin syyttely ja heitto koirille huonon pelin jälkeen, silloin kuin oli selvästi parempi ollut jos häntä ei olisi edes lehdistön eteen päästettykään, saatika syytelty (vaikka peli olikin Pricelta huono ollut).
Jotenkin tämä kausi on taas palauttanut maan pinnalle ja muistuttanut minkälaista oikeasti on olla Habs-fani. 05-06 sekä 06-07 menivät aika samannäköisissä merkeissä.
Niin, ja terveisiä muuten Montréalista näin jo yli kuukausi matkan jälkeen. Montrealissa oli oikein kunnon lumimyrsky visiitin aikana, ja Habs voitti kaikki 3 näkemäämme peliä (27.12 @PIT, 4.1 vs. FLA ja 8.1 vs. TOR). Lisäksi näimme ATL@TOR 31.12 ja WSH@NYR 23.12. Washington-New York pelissä Washington nousi hienosti 0-4 tappiolta 5-4 jatkoaikavoittoon, Ovechkinin tehdessä 2 maalia, joista varsinkin toinen oli varsin nätti, läpiajosta. Ovylla riitti kyllä laukauksiakin tuossa matsissa, taisi olla 13. 27.12 Montreal-Pittsburgh-ottelussa Andrei Kostitsyn teki hattutempun pitkälti Pensin merkkausvirheiden ansiosta Habsin voittaessa 3-2. Heti johtoasemaan päästyä Habs aloitti huipputylsän trapin, ja päästi alivoimalla ollessaan Pensin helposti alueelleen asti siinä missä Penguins haasti aggressiivisesti Montrealin kiekonkuljettajaa alivoimalla ollessaan, pitkälti onnistuen. Price teki muutaman huipputorjunnan ja piti Habsit pelissä. Paikat oli tässä pelissä parhaat, n. 10. rivi maalin takana, johon päin Montreal pelasi 1. ja 3. erässä. 31.12. ATL-TOR ei ollut kummoista nähtävää. Pelissä vilisi virheitä, kumpikaan joukkue peluuttanut suomalaismaalivahtiaan, enkä muista edes täysin loppunumeroita. Toronto kuitenkin voitti jatkoajalla. Paikat oli myös aika huonot tuohon otteluun, viimeisen rivin seisomapaikat. Ei toisaalta sentään tarvinnut paljoa maksaa. 4.1. Florida-Montreal -pelissä Montreal näytti olevan ottamassa voittoa, mutta päästi kuitenkin lopulta Floridan 5-5 tasoihin. Jatkoajan viimeisillä sekunneilla Florida osui vielä tolppaan. Markov ratkoi pelin rankkareissa, ja vanhempi Kostitsyn teki tässäkin pelissä pari häkkiä. 8.1 Toronton vierailu Montrealiin oli hienoa nähtävää. Alkuseremoniassa kunnioitettiin Toronton ja Montrealin legendoja, viimeisenä numero neljää, Jean Beliveauta! Pikkasen meinas tulla tippa linssiin tuossa kohtaa. Itse peli ratkesi kohtuullisen aikaisessa vaiheessa Montrealille, jonka jälkeen homma menikin sitten pitkälti rähinöimiseksi, joka sekin oli ihan hauskaa seurattavaa. Tämähän oli se peli mistä Grabovski sai pelikieltoakin...
Yhteensä näissä kolmessa ottelussa parhaiten jäi Canadiensilta mieleen Lapierre, joka painoi täysillä joka vaihdon, teki arvokkaita kiekonriistoja hyökkäysalueella, ja tuntuu että miehen pelisilmäkin on kehittynyt roimasti. Panthers-peliä ennen Lapierre palkittiinkin Molson Cupilla joulukuun parhaana Habs-pelaajana. Eikä Maxim tosiaan ihan kädetönkään ole, joka tuli todistettua mm. Toronto-peliä edeltävänä iltana TV:stä, kun Habs oli vierailemassa New Yorkissa. Lapierrehan teki todella näyttävän ratkaisevan rankkarimaalin tuossa ottelussa. Tietenkin myös AK46 oli hyvin näkyvillä 6 maalillaan näissä 3 ottelussa. Muuten Kostitsyneistä on sanottava, että häiritsevän paljon veljekset yrittivät vain etsiä toisiaan kiekollisena ollessaan, kun pelasivat samassa ketjussa. Kovalev ei saanut hirveästi noissa peleissä aikaan, parhaiten jäi mieleen AK:sta se, kun hän ylivoimalla alimpana miehenä yrittää lähteä kynäilemään ohi Floridan pelaajista, mutta menettää kiekon heti ensimmäiselle miehelle, joka pääsee yksin läpi ja tekee maalin. Koivua ei sitten tullut reissulla nähtyä, harmillisen huono säkä siinä. Jossain vaiheessahan kerrottiin että Koivun olisi pitänyt palata ehkä jo tuohon ensimmäiseen näkemäämme Montrealin otteluun...
Loppu (ainakin osittain) olisi muuten varmaan sopinut paremmin NHL-matkat ketjuun, mutta kun nyt tuli aloitettua tänne...